RAC1 onthult eisen waar Barça aan moet voldoen om Messi in te schrijven

Maandag, 2 augustus 2021 om 23:55Mart van Mourik • Laatste update: 06:08

Er zijn drie eisen waar Barcelona aan moet voldoen om Lionel Messi in te kunnen schrijven voor LaLiga, zo meldt Gerard Romero. De journalist van het Catalaanse RAC1 verzekert maandagavond dat alleen de juiste samenloop van omstandigheden ertoe kan leiden dat de Argentijn definitief bij los Azulgrana blijft en dat hij ingeschreven kan worden voor de competitie.

Op Twitter laat Romero weten dat er allereerst een transfer van Martin Braithwaite nodig is om Messi te kunnen behouden. De minimale transfersom moet dan ook nog minimaal vijftien miljoen euro bedragen. Daarnaast moeten Miralem Pjanic en Samuel Umtiti op huurbasis elders gestald worden om de salariskosten te drukken, of de betrokken spelers moeten een fors deel van het salaris inleveren. Tot slot moet ook een aantal grootverdieners salaris inleveren, waaronder Gerard Piqué. De centrumverdediger zou al akkoord zijn gegaan met een salarisreductie.

Afgelopen vrijdag meldde Sport al dat de Catalanen een akkoord hebben bereikt voor, inderdaad, vijftien miljoen euro met West Ham United over een transfer van Braithwaite. De Deen zou echter persoonlijk (nog) niet gecharmeerd zijn van het bod van the Hammers, waardoor er vooralsnog sprake is van een status quo. Verder lijkt het ook onvermijdelijk dat Pjanic Barcelona deze zomer achter zich laat. Romeo Agresti, Juventus-watcher voor Goal, zegt in een livesessie met transferexpert Fabrizio Romano op Twitch dat de 31-jarige middenvelder een slechte band heeft met Ronald Koeman. Daarnaast werd Umtiti al buiten de selectie gelaten in de afgelopen oefenduels om de kans op blessures minimaal te houden.

Eerder op de avond kwam ook Joan Laporta met een update rondom de situatie van Messi. “We doen wat we kunnen", reageert Laporta desgevraagd. "Het is nog niet helemaal opgelost, maar we boeken vooruitgang. We zullen doen wat binnen de mogelijkheden van de club ligt om Messi hier te houden. Hij wil zelf ook doorgaan bij Barça, dus er is veel mogelijk”, aldus de president, die bovendien nog meer medewerking vanuit de organisatie van LaLiga verwacht. “Als het mogelijk is, willen we meer flexibiliteit zien van La Liga. In andere competities over heel Europa is dat momenteel wel het geval."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door conchaespina)

Om van te kotsen gewoon.. dikke schulden, maar vanwege Messi verwachten we coulance vanuit de Liga..

3 augustus 2021 om 00:10

Laten we eerlijk zijn. Barca doet enorm.zen best en het lijkt hen te gaan lukken. Messi levert de helft in. Andere spelers leveren ook in. Het geen la liga eist is bijna onmogelijk, mr het gaat ze lukken.

3 augustus 2021 om 00:25

En terecht dat ze het eisen. Ze leven boven hun stand, dikke schulden en er moet bezuinigd worden. Het werd een keer tijd dat La Liga op stond. Hier zit je in Nederland al in categorie 3 als je 1.000 aan je kantoor personeel met moeite kan betalen. Wat ik overigens knapper vindt van Barcelona is dat ze Braithwhaite gaan slijten voor 15 miljoen aan West Ham die gasten zijn echt zo dom dat ze hier in trappen.

3 augustus 2021 om 00:27

Het gaat ze lukken? Om Messi met zijn 50 miljoen aan salaris in te schrijven moeten ze 200 miljoen aan salaris uitsparen. Technisch gezien is 100 miljoe daarvan al geregeld met het aflopen van het contract van Messi zelf. Moeten ze dus nog 100 miljoen aan salaris besparen. Dan kom je er niet hoor met een beetje inleveren van de spelers. Laat staan als je dan nog eens 40 miljoen moet besparen om Aguero of Depay in te schrijven of meer voor beide

3 augustus 2021 om 03:10

Zijn best doen is dat je eerste probeert spelers te slijten en ruimte te maken, vooraleer je nu alweer 4 spelers hebt aangetrokken zonder ze te kunnen inschrijven en een nummer te geven. Zonder die aankopen konden ze Messi al niet inschrijven, laat staan met. Leuk gegeven vanuit de tweet dat niet vertaald is in het artikel: Pjanic en Umtiti moeten de club verlaten, zoniet wordt er unilateraal (dus zonder akkoord) beslist dat deze twee moeten inleveren. Contractbreuk van de bovenste plank en ongetwijfeld met een rechtzaak tot gevolg. Maar blijkbaar is de gedachtegang nu bij Barcelona om al de problemen maar op te schuiven naar komende seizoenen, en is alles toegelaten om Messi nu in te schrijven. Het salaris 'inleveren' wordt gewoon uitbetaald over langere termijn. Binnen 4 jaar ben je dus Messi, Busquets, Alba en Pique nog aan het betalen, die dan al lang in hun zetel zitten zonder voetbalschoenen aan. Benieuwd hoe het Barcelona er dan uit zal zien als je pakweg 80 miljoen aan salaris moet betalen dat niet op het veld te zien is, en of de fans daar dan blij mee zullen zijn. Als dat betekent dat je de komende 2-3 seizoenen alle prijzen wint valt daar nog iets over te zeggen. Maar ik zie niet hoe Barcelona ineens Bayern over de knie legt door het aantrekken van Eric Garcia, Aguero, Depay en het verlengen van Messi. Mogelijks wordt het 3-6 ipv 2-8, maar lijkt mij toch dat je daar hetzelfde mee koopt.

3 augustus 2021 om 08:32

Wat La Liga eist is verre van onmogelijk. De Spaanse clubs zouden maar eens naar KNVB-model moeten handelen. Dan zou de samenstelling van La Liga er gewoon heel anders uit zien. Ik hoop van harte dat Messi langer behouden blijft voor Barcelona. Maar daar zullen links- of rechtsom gewoon enorme offers voor gebracht moeten worden.

3 augustus 2021 om 09:04

@petouchi, Barcelona heeft geen moeite gedaan. Het probleem van Barca is dat zij geen pijnlijke verkoop wil verrichten. Real Madrid heeft spelers als Achraf Hakimi en Reguillon verkocht om hun begroting rond te krijgen. Deze spelers wilden zij niet verkopen. Wat doet Barca geen enkele spelers met waarde verkopen maar coulance vragen bij La Liga. Verkopen van Braithwaite, Umtity, Coutinho en Pjanic gaat niks leveren. Dit is geen moeite doen.

3 augustus 2021 om 09:11

@conchaespina, Dit is het grote probleem van Barca en een groot risico voor La Liga. Andere clubs verkopen hun spelers met waarde om te voldoen aan hun begroting. Voorbeeld als Real Madrid die Isco, Bale en Marcelo die veel verdienen behoudt en Reguillon en Hakimi verkopen om hun begroting sluitent te krijgen en voldoen aan regels van La Liga. Barcelona wil geen moeilijke beslissingen en verkopen uitvoeren. Zij proberen spelers die veel te verdienen verkopen terwijl iedereen weet dat je deze spelers niet verkoopbaar zijn. Daarna komen zij met het verhaal dat ze alles hebben gedaan.

3 augustus 2021 om 10:40

Ja en dan is barca ook nog verontwaardigd en vindt dat laliga door de vingers moet kijken. Hoop ook dat messi blijft, winnen van barca met messi is gewoon een stuk leuker. Verder klopt het niet wat je zegt. Je kan wel naar de rechter gaan om dit aan te vechten (het is fan nog maar zien of je gelijk krijgt, ik denk jet niet). Maar voor zon rechtzaak begint gaat flink wat tijd over en je kan dit salaris nog niet dit jaar al afschrijven dus deze optie zou in dit geval niet werken.


Verder heel raar dat iedereen maar moet inleveren behalve messi..... schandalig wat er gebeurd en dat barca zich als slachtoffer heeft weten te positioneren

3 augustus 2021 om 10:56

@petouchi "messi levert de helft in. Andere spelers leveren ook in"

Lol, helft betekent nog steeds 50 miljoen en best betaalde speler. Dat andere moeten inleveren, zodat Messi een dik salaris krijgt is schandalig.

Kijk hoe zij gedaan hebben met nieuwe aankopen. Depay, Aguero en Garcia. Eerst akkoord bereiken, spelers gaan zich voorbereiden op vervolgstap en opeens nee salaris moet lager.

Wat een walgelijke club is het ook geworden.

3 augustus 2021 om 00:13

Puur zakelijk gezien is dit natuurlijk ook logisch, liga heeft er natuurlijk heel veel baat bij dat Messi ook volgend jaar weer in Spanje te bewonderen is. Niet alleen qua televisiegelden maar ook qua sponsoringen en aanzien. Daar buiten gelaten is het natuurlijk wel triest dat een bedrijf(barca) zulk mismanagement in het verleden heeft gehad.

3 augustus 2021 om 09:12

Ronaldo ging weg en La Liga is niet minder gaan incasseren. Het nieuwe contract voor TV-rechten in VS is nu van BeIn Sports naar ESPN gegaan voor veel meer geld.

3 augustus 2021 om 09:37

Mocht Messi weggaan, gaan ze dit zeker merken qua tv cijfers. Alleen al in mijn directe omgeving ken ik mensen die de tv express aanzetten voor Barcelona omdat Messi er speelt. Deze mensen zouden misschien sporadisch nog naar barca kijken maar niet meer elke week. Daarnaast is het gezien de financiële ontwikkelingen in de tv rechten van de sport. Ook niet vreemd dat de rechten meer waard worden .

3 augustus 2021 om 10:43

Spelers komen en gaan. Messi gaat maar mbappe / haaland in la liga

3 augustus 2021 om 00:14

Wat eerder om te kotsen is dat medespelers van messi salaris inleveren om messi zijn salaris te kunnen betalen. Waar is de clubliefde? De club die messi groeihormonen gaf, grootbracht, heel heel heel veel geld. Is het dan niet mogelijk om de club die hem heel veel heeft gegeven in slechte tijden wat terug te geven. Begrijp dat messi barca ook veel heeft gegeven maar je grote liefde kapot laten gaan voor je eigen portemonnee.. messi is allang loaded

3 augustus 2021 om 00:23

Het is toch niet messi zijn schuld dat Barca zo slecht beleid heeft gevoerd de afgelopen jaren? Met alle respect maar Barca heeft zowat al het respect verloren wat ze hadden opgebouwd door het bewind van Bartomeo.. Worden nu door leningen in leven gehouden maar een normaal bedrijf was natuurlijk allang failliet gegaan.. Absurd ook hoeveel matige spelers meer dan 10m verdienen. Dembele loopt gratis de deur uit volgend jaar en Coutinho is niks meer waard, die hebben gewoon bijna 300m gekost met z’n tweeën. FFP werkt ook voor geen meter dat is ook wel duidelijk geworden. Moet eerlijk zeggen dat het echte topvoetbal ook steeds minder leuk wordt met Madrid, Barca en Juventus als idioten met die SL. City en PSG die alles maar kopen wat los en vast zit door financiering van oliestaten. Chelsea net weer 100m geboden op Lukaku. 🤢🤢🤢

3 augustus 2021 om 06:48

Het is wel zijn schuld dat hij meer dan 500 miljoen wilde verdienen op een paar jaar.

3 augustus 2021 om 10:45

En dat hij nu geen salaris verlaging accepteert maar hetzelfde wil blijven verdienen.

3 augustus 2021 om 10:57

@tilburg je weet dat hij ieder jaar verbetering van zijn contract wilde, nieuw contract getekend en veel tekengeld voor hem en zijn pa.

3 augustus 2021 om 08:29

Er mist een stukje in de vertaling. Laporta wil flexibiliteit om meer aankopen te kunnen doen. Dat betreft niet de huidige aankopen.

3 augustus 2021 om 09:10

Inderdaad Messi wil zo erg doorgaan bij Barca dat hij alsnog te hoog loon vraagt, hij kon ook zeggen joh doe mij nu maar 1 mil per jaar en het verschil met wat ik echt wilde betaalt de club mij naderhand wel wanneer het weer in beter vaarwater ligt. Hij kan dan als adviseur de boekhouding in die dik maar dan ook dik nabetaald wordt. Messi is indirect ook schuldig aan deze malaise door jaren achterlijk veel binnen te harken inclusief geen belasting te betalen om ie ook Panamees is. Wat een gebedel van het zo ijdele en trotse Barca om te kotsen inderdaad

3 augustus 2021 om 09:39

Inderdaad om van te kosten. Barcelona heeft een te grote broek aangetrokken!!! Nu moeten andere spelers salaris inleveren om Messi te behouden voor de komende 5 jaar, terwijl hij van die 5 jaar er nog maar slechts 2 op het veld zal staan. Dat zorgt toch ook voor scheve verhoudingen als je weet dat je allemaal in moet leveren om één persoon te kunnen betalen. En Messi is gewonnen geldwolf!! Als hij echt zo graag bij Barca wil blijven en een echte team speler is, dan levert hij toch uit zichzelf salaris is. Hij krijgt het toch niet meer op. Is gewoon een vies mannetje die Messi. Nee, geef mij dan maar de mentaliteit en het karakter van Ronaldo!

3 augustus 2021 om 10:10

Messi is het sluitstuk. Past het niet dan kan Messi niet bij Barcelona spelen. Ik vind dat prima beleid. Als het niet doorgaat dan zou ik daar niet super teleurgesteld om zijn.

Dit is fake, RAC1 is de afgelopen weken een groot gelach geworden in Spanje, deze Gerard Romero is meer een praatjesmaker dan een echte journalist.

ik weet niet of ik dit moet geloven die gerard moreno is een praatmaker dan een journalist..

Messi zou natuurlijk ook zelf voor spek en bonen op de loonlijst kunnen. Is nou niet zo dat ie verlegen om geld zit...
Geef hem een een Vieri/prestatie contract, dikke doelpunt en kampioenschapspremie oid.

Op papier zetten dat Messi 4/5 miljoen gaat verdienen per jaar en de rest lekker zwart betalen zoals vele clubs doen probleem opgelost

3 augustus 2021 om 03:02

Alleen vliegt bij de volgende fiscuscontrole Messi de bak in, naar aanleiding van zijn eerste contact met het gerecht een paar jaar geleden.

Messi had eigenlijk al akkoord moeten gaan met een contract van 175 miljoen in plaats van 250 miljoen vind ik. Een contract van 5 jaar is goed maar eigenlijk moet Barca rekening houden dat hij nog maximaal 3 tot 3,5 jaar nog van hoog niveau zal zijn. Dat 5de seizoen betwijfel ik sterk.175 miljoen gedeeld door 3 of 4 jaar komt neer op 58,3 of 43,8 miljoen jaarlijks250 miljoen gedeeld door 3,5 seizoenen komt neer op 73 miljoen jaarlijks. Ik vind dus eigenlijk een loonsvoorstel van 145 of 150 miljoen voor 3 seizoenen met 1 jaar optie voor 25 of 30 miljoen het gene waar Barca zich moet naar richten.Op die manier besparen ze nog eventieel 100 miljoen op een 37 jarige of 75 miljoen op een 38 jarige Messi die nog doorvoetbalt tot zijn 39ste.

Waarom worden ze niet terug gezet naar de segunda division met deze enorme schuld?

3 augustus 2021 om 10:10

Barcelona kan de schuld nog prima dragen. Ze hebben net een prima rating gekregen.

Wat ik al tijden sinds het begin van deze show bij Barcelona heb gevreesd beging waar te worden. Barcelona probeer met man en macht te ontkomen om pijnlijke maatregelen te treffen. Men wil coulance om spelers in te schrijven terwijl andere clubs wel moeite doen om hun begroting rond te krijgen. Allemaal met het argumentatie te groot om te vallen.

3 augustus 2021 om 15:00

Ik kan perfect snappen dat ze voor deze transferwindow begon daarvoor pleiten, om gematigder te zijn met FFP ten gevolge van de (tijdelijke) gezakte inkomsten. Daar zouden waarschijnlijk de meeste clubs voorstander van zijn. Alleen kan het niet zijn dat je dit begin augustus voor begint te lobbyen omdat je anders Messi niet kan inschrijven. Ondertussen hebben andere clubs al spelers verkocht (en geen 'afval' maar talenten als Bryan Gil) om te voldoen en de cijfers op orde te krijgen. Zoals je hierboven vermeld hebt heeft ook Real een pijnlijke beslissing genomen om grote talenten te verkopen zoals Achraf en Llorente om in orde te zijn. Het probleem is dat Barcelona geen pijnlijke beslissing wilt nemen en enkel afscheid wil nemen van spelers met 'weinig waarde'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Benzema laat met absurde stats zelfs Messi en Ronaldo achter zich

Karim Benzema is bezig aan een historisch seizoen. De 33-jarige centrumspits van Real Madrid produceerde in de eerste zes duels in LaLiga liefst acht doelpunten en zeven assists: een directe bijdrage...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren