Tottenham bevestigt komst Romero; Atalanta haalt Demiral als vervanger

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 20:10Chris Meijer • Laatste update: 20:15

Tottenham Hotspur heeft de komst van Christian Romero vrijdag bevestigd. De verdediger komt voor 55 miljoen euro over van Atalanta en gaat in Noord-Londen met rugnummer vier spelen. Atalanta bevestigde eerder op de dag al de komst van Merih Demiral, die als opvolger van Romero moet dienen. De 23-jarige Turkse verdediger heeft met succes de medische keuring doorlopen en wordt met een optie tot koop gehuurd van Juventus.

Romero zette donderdag voet op Engelse bodem om de transfer naar Tottenham Hotspur af te ronden. Vorig seizoen werd Romero door Juventus verhuurd aan Atalanta, dat vrijdagmiddag bekendmaakte de optie tot koop van 16 miljoen euro te hebben gelicht. De Argentijn werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger in de Serie A en eindigde als derde met Atalanta. Bovendien wist hij deze zomer met Argentinië beslag te leggen op de Copa América. Romero kwam tijdens het toernooi in drie duels in actie en startte onder meer in de finale tegen Brazilië (1-0 winst).

Atalanta heeft snel doorgeschakeld, daar Demiral is aangesteld als vervanger van Romero. Journalist Fabrizio Romano meldde eerder al dat Atalanta de beste papieren had om Demiral over te nemen van Juventus, nadat eerder ook Borussia Dortmund concreet voor hem in de markt was. Sky Italia stelde dat Atalanta en Juventus elkaar hebben gevonden in een huurdeal, met een optie tot koop ter waarde van 25 tot 30 miljoen euro. Juventus heeft water bij de wijn moeten doen, want de vraagprijs bedroeg aanvankelijk veertig miljoen euro voor het nog tot medio 2024 lopende contract van Demiral. Demiral zat bij Juventus in de pikorde achter Giorgio Chiellini, Matthijs de Ligt en Leonardo Bonucci.

Juventus realiseert zich echter dat er geen hogere transfersom in zat voor de 23-jarige verdediger, die in 2019 voor achttien miljoen euro overgenomen werd van Sassuolo. Tegelijkertijd is het wel een optie om Demiral ervaring te laten opdoen, mogelijk een goed bedrag aan hem over te houden én financiële ruimte te maken voor de komt van Locatelli. Juventus had een aanbod gedaan om hem te huren van Sassuolo met een verplichte optie tot koop ter waarde van 35 miljoen euro, maar daar hebben i Neroverdi niet mee ingestemd. Sassuolo verlangt minimaal veertig miljoen euro voor Locatelli.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gunnero)

Zou dit heel jammer vinden. Demiral is een goede verdediger met veel potentie, Oke hij is een harde verdediger die er soms te hard ingaat wat leid tot kaarten die je kan vermijden. Maar hij is nog jong en verdedigen kan die echt wel, Juist die killer mentaliteit vind ik mooi aan hem. Ik gun Atalanta het beste en de best mogelijke opvolger voor Romero mocht die weg gaan. Maar ik hoop dat dit niet doorgaat

2 augustus 2021 om 22:07

Ja helaas gaat demiral verkocht worden om ruimte te maken voor nieuwe spelers. Had hem graag behouden voor juve.

5 augustus 2021 om 15:48

Chiesa had je voor meer dan 100 miljoen kunnen verkopen kan je gelijk voor meer posities versterken, Chiesa is zeker een topper daar niet van. Maar als je zelf beweerd dat Juve geld nodig heeft is dat wel beste optie. Zeg nou eerlijk wat brengt Demirel nou op? Weinig, Chiesa brengt het meeste op, zal overal schiteren.

5 augustus 2021 om 15:55

Team moet wel competitief blijven. Als je je belangrijkste aanvaller verkoopt. Dan kun je net zo goed niet spelen volgend jaar. Demiral brengt weer zo'n 25 miljoen in het laatje. En als Ramsey enzo volgen dan verdien je nog meer.

2 augustus 2021 om 22:22

Mwah jullie hebben Locatelli wel meer nodig dan Demiral op dit moment. Locatelli geeft het middenveld van Juve gelijk wat meer kwaliteit.

5 augustus 2021 om 15:43

Locatelli is meer een loper die diepgaat waar Juventus genoeg van heeft, dus ze schieten er niet mee op , ze hebben creatieveling nodig op middenveld van topniveau... Topspits en 2 top backs mist Juventus.

5 augustus 2021 om 16:18

Dan heb je Locatelli totaal niet gevolgd dit seizoen, allesbehalve een loper. Gaf dit seizoen de meeste key passes van alle spelers in de Europese top competities.

5 augustus 2021 om 16:31

Locatelli is ook erg goed in de opbouw, wat vitaal is in een 2-mans middenveld in een mogelijke 4-2-3-1. Ook is hij verdedigend sterk. Juve heeft juist niemand voor die rol. Pjanic kon het niet, Bentancur niet, Arthur niet en Locatelli heeft het juiste profiel om dit wel te kunnen.

6 augustus 2021 om 16:48

Locatelli is juist ontzettend all-round. Kan het spel verdelen, de passes geven, maar begrijpt ook de looplijnen en kan scoren. Ik vond hem echt een van de beste middenvelders van het hele EK. Ik begrijp dat ze bij Italië niet om Veratti heen konden toen hij weer fit was, maar imo liep het beter met Locatelli.

6 augustus 2021 om 16:49

Grappige van Locatelli vind ik wel dat hij eigenlijk een alleskunner is, hij kan verdedigen, opbouwen, gaten dichtlopen, zorgen voor assists, zorgen voor diepte en hij kan zelfs zorgen voor goals. Echt een geweldige onderschatte middenvelder vind ik zelf wie je eigenlijk op elke plek wel neer kan zetten.

2 augustus 2021 om 22:57

Mwah in de verdediging hebben jullie plek genoeg, het middenveld is waar de focus op moet liggen, en als het klopt dat Locatelli komt heb je al een stap in de goede richting gezet.

2 augustus 2021 om 23:01

Romero was toch ook een speler van Juventus? Hoe zat die deal met Atalanta precies in elkaar? Ik dacht dat hij tot 2022 was verhuurd? Maar dat blijkt dus niet zo te zijn..

6 augustus 2021 om 20:51

Klopt Romero werd afgelopen seizoen verhuurd aan Atalanta met een optie tot koop voor nog geen 20 miljoen. Atalanta heeft die geactiveerd en verkoopt hem meteen door voor wat is het 40 miljoen?

2 augustus 2021 om 23:25

Niet echt mee eens. Ik vind Demiral een goede verdediger, maar vind hem (nog) te beperkt. Voor hem persoonlijk een geweldige stap en voor Juventus een goede deal omdat dan Locatelli binnen kan worden gehaald, en van hem ben ik wel gecharmeerd. Zorgt ook voor een impuls van de Italiaanse identiteit, die Juve sowieso niet kwijt is geraakt. Mooie deal dus wat mij betreft.

5 augustus 2021 om 16:14

Jammer als hij vertrekt maar misschien wel het beste voor beide partijen, is iemand die met hart en ziel speelt en altijd voor de volle 100%gaat. Als hij die ene blessure niet had gehad had hij ongetwijfeld ene basisplaats veroverd maar zo gaat het in de voetbal. Demiral wil nu vooral veel spelen.

Snap hier weinig van. Blij dat ze demiral verkopen maar de huurdeal begrijp ik niet. Atalanta verkoopt juist Romero voor 50mil en dan gij wij Demiral eerst uitlenen om daarna pas het geld te innen... Nu moet je juist tegen Atalanta zeggen "leg maar geld op tafel".

5 augustus 2021 om 15:50

Dan je Demirel net zo goed houden, juventus heeft direct geld nodig ook al is dat weinig voor dat geld om er nieuwe spelers van te kopen.

5 augustus 2021 om 17:44

Met het zicht op transferverlies dat gemaakt mag worden door de FFP is het goed mogelijk dat juventus het vandaar naar het volgende boekjaar wil tillen. Met Pjanic-Athur gebruikten ze volgens mij ook zo een constructie

zou dit jammer vinden demiral is een goeie verdediger met veel potentie, de ligt en demiral zie ik juventus toekomstige verdediging wat echt heel goed kan worden

Goh.. Dan zaten er hier op VZ een hoop mensen toch goed mis dat Demiral beter is dan de Ligt van Juventus naar Atalanta is toch een aardige stap naar beneden.

5 augustus 2021 om 16:05

Valt mee. Alleen kwa club gaat hij omlaag. Maar atalanta presteerd goed de laatste jaren. Spelen ook CL. En zijn vorige jaar hoger geëindigd dan juve. Verwacht ook meer speeltijd voor demiral. Slimme zet van hem om te vertrekken.

5 augustus 2021 om 16:12

Alhoewel ik ze redelijk gelijkwaardig vind, moet ik zeggen dat Demiral gewoon pech heeft gehad. Demiral had even gewoon een basisplaats en deed het fantastisch maar toen kwam de Ligt terug en Juve kon het niet maken om een aankoop van 80 mil zomaar op de bank te zetten. Daarna raakte Demiral geblesseerd en is sindsdien niet meer echt de oude, ondertussen kon de Ligt heel veel fouten maken en steeds spelen omdat er niet echt concurrentie was van zijn ‘rivaal’ Demiral en ook alweer: door het prijskaartje. Ook zou Juve nooit de Ligt eerder verkopen dan Demiral. Demiral hebben ze gekocht voor 35 en verkopen ze hem nu voor 25, terwijl je de ligt koopt voor 80 en hem nu niet zou kunnen verkopen voor 70 door corona en de financiën etc. Denk dat beide heren fantastische verdedigers worden binnen nu en 5 jaar en bij hele grote clubs spelen, maar dat Demiral nu vertrekt betekent niet meteen dat de Ligt ‘beter’ is. Had graag de concurrentie gezien als ze allebei 35 mil hadden gekost en Demiral niet geblesseerd was.

5 augustus 2021 om 16:21

Demiral is nooit gekocht voor 35... Er werd 19mil overgemaakt aan Sassuolo.

5 augustus 2021 om 16:27

Demiral vind ik meedogenlozer. Misschien ook wel lomper (hoewel De Ligt ook de nodige lompe fouten heeft), maar hij is voetballend gewoonweg minder dan De Ligt. Onder de streep zal het elkaar weinig schelen inderdaad, het is maar net van wat voor type verdediger je houdt.

Dit lijkt mij wel een mooie stap voor Demiral. Drie Cv's naast elkaar. Demiral als degene die alle brandjes blussen moet. Dit gaat werken. De kwaliteiten zijn zeker aanwezig. En nog steeds slechts 23

5 augustus 2021 om 17:56

Demiral en de ligt zijn niet gelijkwaardig. De ligt is zeker beter. Demiral maakt nog steeds de nodige lompe overtredingen. En kan niet heel goed voetballen. De ligt ook zo nu een dan lomp. Maar voetballend een stuk beter.

6 augustus 2021 om 17:45

Hoeveel lompe overtredingen heeft de ligt niet gemaakt met zijn handen? Of tijdens het ek nog wat Nederland de wedstrijd kostte..

Gewoon beiden redelijke verdedigers maar geen wereldtop

5 augustus 2021 om 17:19

er is momenteel geen club die de Ligt kan betalen, daarom vertrekt Demiral. Atalanta is momenteel een club die meedoet om de bovenste plaatsen. hij gaat van Atalanta weer naar een europese topclub verwacht ik. potentie heeft hij zeker

6 augustus 2021 om 16:48

Idd, het salaris van De Ligt zou Atalanta nooit kunnen betalen, Demiral zit een stuk lager dus is makkelijker verkoopbaar.

Demiral is te licht voor Juventus leuke verdediger maar geen topverdediger zit bij Atalanta prima op z'n plek maakt helaas nog teveel fouten en is onrustig aan de bal maar voor Atalanta een prima verdediger.

5 augustus 2021 om 17:16

dan zou een verhuur beter zijn, hij gaat van Atalanta weer naar een topclub verwacht ik

6 augustus 2021 om 16:49

Juventus wil cash hebben voor investeringen om andere posities, verhuren levert ze bijna niks op.

En na het vertrek van Locatelli komt Sassuolo uit bij Lucas Torreira? Wat ruimte biedt voor Guimarães bij Arsenal. Prima domino-effect als je het mij vraagt

5 augustus 2021 om 21:37

Hoe goed is die Guimarães daadwerkelijk en wat zijn z'n kwaliteiten?

9 augustus 2021 om 12:25

Beetje late reactie. Vergelijking met Gilberto Silva is al snel gemaakt na zo'n gerucht. Maar Guimaraes speelt hoger op veld. Daar lijken trouwens niet zijn kwaliteiten te liggen, want wat ik heb gezien excelleert hij meer in controlerende positie dan als hij doorschuift naar voren. Vooral balafpakker en snelle omschakeling. Conclusie voor mij: Goede optie voor een club als Arsenal, maar hij moet zich nog wel verder ontwikkelen en op juiste manier gebruikt worden.

erg jammer, goede verdediger. ik snap de verkoop niet, afgelopen seizoen is gebleken dat je 4 top Cv's nodig bent.

Hij is een harde speler maar te slordig met de opbouw

Ik vind het toch wel apart. Demiral en de Ligt samen zouden toch een prima duo in opvolging van Chiellini en Bonucci zijn. Bovendien zijn die twee toch regelmatig niet van de partij, dan is het wel lekker om 4 top cv's te hebben. Aan de andere kant begrijp ik het ook van Demiral, die wil gewoon spelen en die mogelijkheid krijgt hij te weinig bij Juve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1062 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Monza25-3
12.Fiorentina24-4
13.Juventus2313
14.Salernitana21-13
15.Lecce20-5
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. MilikAanvaller176
D. VlahovićAanvaller116
Kaio JorgeAanvaller00
M. PerinKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
S. ScagliaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 januari
Alireza Jahanbakhsh blijft Feyenoord trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren