AZ maakt transfer van ‘De Muur’ officieel: ‘We kenden zijn wens’

Woensdag, 4 augustus 2021 om 08:51 • Laatste update: 09:25

De transfer van Marco Bizot naar Stade Brest is in kannen en kruiken, zo meldt AZ woensdagmorgen via de officiële kanalen. De dertigjarige sluitpost doorstond maandag een medische keuring en zette dinsdag zijn handtekening zetten onder een driejarig contract. Volgens De Telegraaf houdt AZ een transfersom van vijf miljoen euro over aan de transfer van Bizot, die nog tot de zomer van 2022 vastlag in Alkmaar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door messino)

Is hij al 30 ja? Had hem zeker jonger geschat. Mooie stap voor hem, alleen ben bang dat ie zo een beetje out of the picture raakt bij Oranje

2 augustus 2021 om 20:51

Hoezo dat dan? Als hij 30-38 wedstrijden speelt in Ligue 1 en hij heeft 10-15 clean sheets, dan neem ik hem serieuzer dan als bijvoorbeeld Drommel of Bijlow tussen de 10-20 clean sheets heeft in de Eredivisie (misschien als ze in Europa zichzelf ook onderscheiden).

2 augustus 2021 om 21:01

Want Oranje betaalt zijn rekeningen?

Daarnaast heb je ook scouts en kun je als coach gewoon wedstrijden bekijken, ik hoop dat zij hun werk doen.

2 augustus 2021 om 21:26

Je weet toch hoe die dingen werken? Tonny Vilhena zelfde verhaal (al is Rusland natuurlijk nog een stuk verder van huis). Lijkt er vaker op dat het selectieproces wordt gebaseerd op welk ziggo abonnement de bondscoach geniet of in enkele gevallen in hoeverre een speler zijn haren roze verft. Zit overigens wel mee dat ziggo komend seizoen de rechten voor de Ligue 1 heeft😉

4 augustus 2021 om 09:14

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Vilhena niet goed genoeg is voor Oranje. Promes voetbalt ook in Rusland en wordt wel regelmatig meegenomen. Ook tijdens zijn eerste periode in Moskou.

4 augustus 2021 om 09:33

Dat maakt het zo vreemd, als er 1 speler oranje-onwaardig is, is het Promes wel!!

4 augustus 2021 om 15:07

Vilhena kan je er altijd prima bij hebben hoor! Nog 10x liever dan Promes en ik ben totaal geen fan van Vilhena ofzo maar is wel een hele nuttige hardwerkende speler met een ok basistechniek.

2 augustus 2021 om 21:58

Waarom zou hij bezig zijn met oranje? Is het dan echt het grootste doel van zijn carrière om als derde keeper naar het wk mee te gaan?

5 mln... Misschien Huiberts proberen te halen na Arnesen.

2 augustus 2021 om 20:44

Al lange tijd geleden is er eens door feyenoord naar hem geinformeerd aldus Huiberts zelf. Hij scheen er (toen) geen trek in te hebben en geef hem eens ongelijk. Is lekker bezig bij az in samenwerking met het team van billy beane. Die laten zien dat goed en gezond beleid gevoerd kan worden op basis van statistieken

2 augustus 2021 om 20:47

5 miljoen voor een 30 jarige met 1 jaar contract is toch wel heel netjes gedaan.

2 augustus 2021 om 22:21

Vond ik een vreemde maar gok dat hij dan weer terug wil naar Nederland of lekker uitrusten een paar jaartjes

4 augustus 2021 om 09:34

Misschien pakt hij per jaar nu wat meer

30 miljoen voor Stengs en Boadu en nu 5 miljoen voor Bizot die nog maar een jaar onder contract staat. Dat zijn prima zaken hoor van AZ. Mooi budget om de komende jaren mee verder te bouwen. Heeft Huiberts stiekem bij Overmars af zitten kijken?

2 augustus 2021 om 21:18

AZ heeft geleerd van zijn fouten uit het verleden en voert gewoon een heel sterk beleid. Daarnaast aardige talenten lichting en tel op je winst. AZ stoomt door naar de top 3 en nu weer bouwen aan een mooi team.

Okoye is trouwens een meer dan prima vervanger. Benieuwd of ze hem kunnen kopen.

2 augustus 2021 om 21:41

Wat Huiberts hier presteert is een grotere prestatie dan wat overmars doet hoor.

2 augustus 2021 om 22:51

Overmars is erin geslaagd om een Scherpen die nauwelijks wedstrijden in het eerste heeft gespeeld voor 5m te verkopen.

2 augustus 2021 om 22:31

AZ word toch wel redelijk leeggeroofd zo. Ik ben benieuwd wat er voor terugkomt voorin. Op dit moment zijn ze niet echt top 3 kandidaat meer. Met 35 miljoen moet Huiberts echter wel wat kunnen. Ik zie ze nog wel Veerman halen, zeker als Koopmeiners nog gaat, want itt Feyenoord kunnen zij dat nu wel betalen.

2 augustus 2021 om 23:12

Ik denk dat ze dat van te voren ook wel verwacht hadden. Wellicht dat ze zich hebben ingesteld op een tussenjaar waaein ze minimaal Europees voetbal willen halen? Gezien er al 4 basis spelers zijn vertrokken, er genoeg geruchten gaan rondom Koopmeiners en wellicht ook rondom Wijndal nog het een en ander gaat gebeuren. Veerman zou een goede speler zijn voor AZ, het is af te vragen of Veerman zelf de stap naar AZ ook als ideaal ziet. Geloof dat hij echt naar een van de top 3 ploegen wil of het buitenland. Met Veerman en evt nog andere versterkingen zie ik ze wel weer erg concreet worden voor plek 3.

4 augustus 2021 om 09:30

Van mij mag de hele Eredivisie afkijken bij Overmars. Het voorbeeld hoe je succesvol zaken kan doen als profclub. Niks om je voor te schamen als club.

5 miljoen is toch nog wel een best bedrag. Mooie stap voor Bizot en ook een leuke deal voor AZ.

2 augustus 2021 om 21:14

Zeker, vijf miljoen voor een dertigjarige doelman van (middel)matig niveau en dan voor minder geld een jonge atleet als Okoye halen straks. Dan doe je het prima.

Dat is een heel mooi bedrag voor een dertig jarige keeper. Az mag in zijn handen knijpen. Nu door[pakken en een keeper bij een club kopen die onder Az staat en die op zijn beurt enz
Goede deal

In Az meteen doorpakken met die keeper van Sparta, dan gaan ze er in mij ogen niet eens veel op achteruit en ze hebben weer een jonge talentvolle keeper ervoor terug.

2 augustus 2021 om 23:30

Maar er moet zeker voorin meer kwaliteit bij, en ook ervaring. AZ moet eens de portemonnee gaan trekken en gewoon eens durven een ervaren kerel voor 10mln te halen. Een beetje op de manier zoals Ajax ook deed met Blind en Tadic.

Ik ben nooit onder de indruk geweest van Bizot maar als ik de statistieken zie, 72 x de nul in 164 wedstrijden x, petje af.

Kan zich nog onderscheiden in de onderste regionen v/d ligue 1 van Frankrijk. Leuk bedrag voor AZ ook en ik hoop dat ze voor die keeper van Sparta gaan.
Dat lijkt mij een goede vervanger en zulke spelers moeten m.i behouden blijven voor de Eredivisie

5 miljoen.
Das een prima bedrag voor een keeper die zijn waarde al heeft betaald aan Az.
Bij deze bedankt voor alle mooie momenten.
Nu gaan wij met z'n allen hopen dat het met Sparta snel rond komt.

Degelijke keeper, maakt soms een verwarde indruk maar over het algemeen vrij stabiel. 5 miljoen is een prima deal, Bizot heeft absoluut zijn waarde gehad en je houdt er nog een lekker bedrag aan over om in een nieuwe talentvollere keeper te investeren.

Het is hem gegund. Af en toe een beetje wild, maar verder gewoon een uitstekende keeper geweest voor AZ. Met zelfs een periode waarin hij clean sheets aan elkaar reeg.

Nu doorschakelen en die keeper van Sparta halen, die zullen wel de hoofdprijs willen (wat hun goed recht is uiteraard) en ik hoop dat ze er uit komen.

De muur? Berlijnse muur zul je bedoelen.
Degelijke keeper voor de subtop in Nederland, maar komt verder toch te kort. Beter investeren in een talentvolle keeper die beter gaat worden.

Ik hoor er niemand over, maar ben ik nou de enige die dit een hele rare transfer vindt? Van een top 3/4-club in Nederland naar Brest die zich ternauwernood handhaafde in de Ligue 1. Er zijn vast allerlei redenen waarom Bizot naar Brest verkast, maar was er nou geen interessantere club geinteresseerd?

4 augustus 2021 om 09:24

Bizot komt voor de Engelse, Duitse, Italiaanse en Spaanse competitie te kort. Kan me daarom wel voorstellen dat hij blij is om in de Ligue 1 te keepen. Bijvoorbeeld tegen het sterrenelftal PSG.

4 augustus 2021 om 09:29

Hij had ook gewoon Europees kunnen spelen met AZ natuurlijk. Nu gaat hij degradatievoetbal spelen in een competitie die uiteraard sterker is, maar voor de gemiddelde Nederlander toch echt niet tot de verbeelding zal spreken.

4 augustus 2021 om 09:33

Bizot speelde sinds 2017 bij AZ, ik kan me dan wel voorstellen dat ie een keer wat anders wilt.

4 augustus 2021 om 09:41

Ik denk dat de gemiddelde Nederlander nu iets warmer loopt voor de Ligue 1 met het groeiende aantal Nederlandse voetballers/keeper.

4 augustus 2021 om 10:00

Ik had het eerder over het niveau. De Ligue 1 is in Nederland een vrij onderschatte competitie qua niveau heb ik soms het gevoel (sommigen zeggen ‘niveau eredivisie’) maar vergeleken met de top 4 is er nog wel een verschil natuurlijk. Maar zoals @rbn_ aangeeft is hij mogelijk wat uitgekeken op AZ.

4 augustus 2021 om 09:37

Zal niet zoveel keuze zijn geweest, alleen zal hij weg hebben gewild om nog een buitenlands avontuur aan te gaan. En ik denk dat ze in Frankrijk beter betalen dan bij AZ, zelfs bij een degradatiekandidaat als Brest.

4 augustus 2021 om 09:42

Misschien ook wel verkocht nu ze er nog geld voor kunnen krijgen. Volgens mij had hij bij AZ een contract tot medio 2022. Mocht hij bij AZ een goed seizoen hebben gedraaid, dan was hij bij interesse gratis de deur uit gelopen

4 augustus 2021 om 09:50

Dat is vanuit AZ ook zeker de gedachte, maar Bizot wilde zelf ook weg.

Heb echt zin om nu de Lique 1 beter te gaan volgen!
Heerlijk met alle Nederlanders erbij!

4 augustus 2021 om 09:40

Ik ook. Er wordt vaak denigrerend gedaan over de Ligue 1, maar met clubs als Psg, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Stade Rennes en Monaco heb je toch 7 goede ploegen. Ploegen die hier stuk voor stuk om de titel mee zouden doen.

4 augustus 2021 om 10:30

PSG heeft individueel leuke spelers. Maar voetbal bestaat uit 11 mensen. Kan dus inderdaad nog een leuk gaan worden.

Bewijst toch nogmaals de financiële slagkracht van de Ligue 1 (die regelmatig onderschat wordt). Een kleinere club als Brest legt gewoon even 5 miljoen euro neer na anderhalf coronaseizoen.

Mooie cijfers/statistieken kan deze ondergewaardeerde doelman overleggen hoor.
Heeft niet altijd de beste verdedigers voor zich gehad,maar Az zorgde er altijd wel voor dat de bal voorin te vinden was, vooral in het afgebroken seizoen was dat bijna elke wedstrijd.
Succes gewenst en kijken welke "muur" Az nu terug haalt met die extra 5 miljoen moet er toch zat mogelijk zijn.

Nu voor Okoye gaan natuurlijk! En anders een informeren naar Onana

Mooie transfer voor Bizot. Moet zich ook bij zijn nieuwe club tot 1ste keeper weten op te werken. Kent een prima carrière zo. De Ligue 1 wordt interessant om te volgen met al die transfers vanuit de Eredivisie naar Frankrijk.

Pik Romero maar ff op, mooie trap naar voren en gewoon een uitstekende keeper.

Ligue 1 begint een Nederlandse enclave te worden. Ihattaren erbij en het feest is compleet. Benieuwd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller40
V. PavlidisAanvaller41
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren