AS: Cristiano Ronaldo wil terugkeren bij Real Madrid als deal Mbappé afketst

Maandag, 2 augustus 2021 om 20:10Mart van Mourik • Laatste update: 20:16

Cristiano Ronaldo hoopt nog altijd op een terugkeer bij Real Madrid, zo weet AS maandagavond te melden. Volgens de berichtgeving zou de Portugees niet tevreden zijn bij Juventus en zodoende speelt bij hem het idee om een rentree te maken bij los Blancos nog altijd. Transferexpert Fabrizio Romano en Romeo Agresti van het Italiaanse Goal bespreken de geruchten rondom Ronaldo tijdens een livestream op Twitch en geven te kennen dat een vertrek van de 35-jarige aanvaller niet uit te sluiten valt.

Volgens de Spaanse sportkrant daagt het verlangen van Ronaldo om te vertrekken bij Juventus al ruim een half jaar. Bovendien zou de sterspeler zich met ‘frisse tegenzin’ gemeld hebben bij de eerste trainingen van het seizoen. De ‘uitstekende verstandhouding’ met trainer Carlo Ancelotti, met wie Ronaldo in de seizoenen 2013/14 en 2014/15 al samenwerkte bij Real Madrid, zou een belangrijk aspect zijn voor wat betreft zijn toekomstkeuze. “Een ongelooflijke man: hij is een van de beste en belangrijkste personen voor mij”, zei Ronaldo in een eerder stadium over de oefenmeester. Een eventuele overstap hangt ook voor een groot deel af van de situatie van Kylian Mbappé, zo klinkt het.

Real Madrid is ‘geobsedeerd’ door de spits van PSG en wil ‘alles in het werk stellen’ om de Fransman binnen te halen, zo meldt naast AS ook Romano. Het is, gezien de strenge Financial Fairplay-regels van LaLiga, nog maar zeer de vraag of het gaat lukken om het salaris van Mbappé te betalen. Bovendien zouden de Parijzenaren de aanvaller niet zomaar laten vertrekken. Mochten de twee partijen geen overeenstemming bereiken over de overgang van de 22-jarige spits, dan hoopt Ronaldo, voor een flink lager salaris, bij Real Madrid op de deur te kloppen. Als de Madrilenen wél een akkoord bereiken met PSG over een transfer van de spits, dan gaat de deur voor Ronaldo bij de Koninklijke definitief dicht. In dat geval zou een vertrek van de Portugees naar PSG juist weer tot de mogelijkheden behoren.

Juventus-watcher en journalist Agresti geeft in gesprek met Romano te kennen dat hij eind vorig seizoen eigenlijk al rekening hield met een vertrek van Ronaldo, nadat de goalgetter in het cruciale slotduel met Bologna om Champions League-tickets negentig minuten op de bank bleef. “Never say never”, zegt Agresti, die tevens meldt dat Ronaldo in eerder deze zomer al met PSG gesproken heeft. “Zo lang Mbappé, die overigens niet naar Real mag vertrekken, echter aanwezig is, zal de club nooit het salaris van Ronaldo kunnen betalen. Maar er zijn wel gesprekken gevoerd, zonder dat er een bod is uitgebracht. Ik durf niet te garanderen dat deze zomer nog bij Juventus blijft, want over een contractverlenging heeft hij het ook nooit gehad”, aldus Agresti.

Ronaldo ligt nog tot medio 2022 vast in Turijn, maar de de afgelopen maanden deden er al geruchten de ronde dat hij Juventus graag zou verlaten. Struikelblok bij een eventueel vertrek zijn de hoge salariseisen van de voorhoedespeler, die momenteel naar verluidt 31 miljoen euro netto opstrijkt. Eerder meldde La Gazzetta dello Sport dat Ronaldo deze zomer wel bij Juventus zou blijven, daar er ‘geen club is die de komst van Ronaldo kan bekostigen’. Namens Sky Italia bevestigde journalist Paolo Aghemo overigens dat Juventus momenteel niet praat over een nieuw contract voor Ronaldo. “Sterker nog, Juventus denkt niet aan een nieuw contract voor Ronaldo. Juventus wil hem voor nog één seizoen houden. Hij verdient 31 miljoen euro per jaar, dat drukt zwaar op de begroting van Juventus”, aldus Aghemo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door aqua1)

1 woord eh nee. Hoofdstuk is afgesloten had hij toen maar moeten blijven! Real Madrid zit voorlopig goed en al helemaal als de deal Mbappe doorgaat. Verder staat de ontwikkeling van Vinicius nog meer in de weg.

2 augustus 2021 om 20:45

Het moment dat Ronaldo vertrok lag ongeveer gelijk met het moment dat Vinicius definitief bij de A selectie kwam. Toen is alleen Hazard nog gekomen die altijd geblesseerd was en zodoende heeft Vinicius behoorlijk wat kansen/speeltijd gehad door de jaren heen maar van echte ontwikkeling is nauwelijks sprake geweest tot nu toe.

3 augustus 2021 om 01:49

Afgezien van de toon ben ik het eens met de boodschap. Echter, “ontwikkeling van Vinicius”… welke ontwikkeling precies? Ik ben een Madrid supporter in hart en nieren maar Vinicius gaat hem denk ik écht niet worden. Hij heeft voor zijn leeftijd bizar veel speeltijd gekregen; je zou dan iets van ontwikkeling moeten zin. Maar deze jonge speelt nog steeds niet goed. De grootste minpunt is toch wel dat hij als aanvaller echt zwaar onvoldoende scoort op zijn ontwikkeling op het gebiedt van afwerking. Zo matig… maar hij is nog jong. Alleen ik denk serieus dat deze jongen niet verder gaat komen dan een subtopper, helaas. Ik hoop natuurlijk dat hij mij compleet gaat verassen en ongelijk gaat bewijzen.

3 augustus 2021 om 01:55

Real Madrid zit voorlopig goed? Na Benzema is onze tweede topscorer (met alle respect) Casemiro! Real Madrid zit voorlopig helemaal niet goed. Vini staat al 2 seizoenen stil. Hoe jammer het ook is .. die gaat het niet halen. We moeten hopen dat Hazard en Bale weer op niveau gaan komen, in de overige aanvallers heb ik heel weinig vertrouwen.

Had perez al niet aangegeven dat dit niet gaat gebeuren? Waarom dan toch weer deze berichten?

2 augustus 2021 om 20:21

Perez zegt wel vaker dingen die niet helemaal kloppen 😆

2 augustus 2021 om 23:29

Zoals?

2 augustus 2021 om 23:41

Hij doelt op de uitgelekte audio in verband over de spelers, waar hij ze voor alles uitmaakte en dat vriendin van Ozil met hele speler groep gezellig deed onder 4 ogen.

Ik geloof hier eerlijk gezegd maar weinig van. Het is weer eens een verhaal dat een eigen leven leidt, iets waar de pers maar al te graag opspringt natuurlijk. Real Madrid zie ik dit alleszins echt niet doen. Perez heeft al eerder aangegeven dat dit never gaat gebeuren en dat geloof ik graag, ondanks zijn idiote uitspraken. Real moet bouwen naar de toekomst en niet afbouwen naar het verleden. Hoe succesvol Cristiano zijn tijd bij Real ook was. Het meest logische is dat Ronaldo nog een jaar meedoet bij Juventus en dan vertrekt, Mbappe zal uiteindelijk naar Madrid gaan. Daar moet je echt geen helderziende voor zijn.

2 augustus 2021 om 21:21

Als, en dat is een grote als, PSG toch beslist om Mbappe te laten gaan zie ik hen wel Cristiano meteen halen. Juventus zal op dat moment ook meewerken (eventueel polsen naar Icardi terwijl) en dan een Pjanic/locatelli of Pogba proberen halen volgens mij. Een terugkeer naar Real zit er voor Cristiano niet in.

Dit is gewoon onzin. Perez heeft al zo vaak gezegd dat Ronaldo zijn tijd als speler in Madrid voorbij is. Het is misschien wel de grootste speler uit onze clubgeschiedenis. Alleen een 36 jarige Ronaldo is niet wat wij nodig hebben. We moeten denken aan de toekomst. Ik zie veel liever Mbappé komen die we voor de komende 5-10 jaar hebben als sterspeler. We moeten op zoek naar spelers als Camavinga, Goretzka en Mbappé.

2 augustus 2021 om 20:23

@modricmagic idd real moet gewoon doorselecteren, en vol voor mbappe gaan die ze heel graag willen, met mbappe heb je voor de komende 10-11 jaar een goude bal kandidaat in huis

2 augustus 2021 om 20:34

Klopt Ronaldo halen is gewoon niks. Veel te oud om nog zoveel in hem te investeren. Als die in Madrid wou blijven had die niet moeten weggaan in 2018. Hem terughalen is gewoon teveel nu.

2 augustus 2021 om 20:36

helemaal mee eens en je ziet ook gewoon aan ronaldo dat ie minder wordt met het jaar,en idd in 2018 had hij niet weg moeten gaan ik heb zo,n gevoel dat als cr7 real niet verliet in 2018, had real wel zijn 14e ucl binnen

Bekijk het lekker man. Hoofdstuk is afgesloten. Hij wou weg en dat was het. Voor eeuwig dankbaar wat hij voor onze club heeft betekent en ik ben blij dat Madrid hem op de juiste manier heeft uitgezwaaid. Echter moet Madrid vooruit kijken, niet achteruit. Zelfs al is Mbappe niet haalbaar, dan ga je nu geen bakken geld spenderen aan Ronaldo. Dan bijt je een jaar op je tanden en pot je elke extra cent op om je volgend jaar weer voor mbappe en/of haaland te melden.

2 augustus 2021 om 20:24

Klopt en Perez heeft ook al zo vaak aangegeven in interviews dat Ronaldo gewoon een gesloten boek is. En zo is het ook. Misschien wel de beste speler in onze historie. Maar hij is al 36 en om nog zoveel te investeren is echt idioot. Perez is een hele slimme man en die doet dit niet. Ben er zeker van dat Ronaldo zijn hoofdstuk in Madrid is gesloten.

2 augustus 2021 om 21:03

Agh dat je niet eens Ronaldo's juiste leeftijd weet dan ben je als voetbal platform wel aardig gezakt vind ik. Zovaak van die pruts fouten. Maar goed. Ja het is idd wel over. Ik denk meer aan dat Psg opgeeft en Mbappe laat gaan en dat ze dan maar Ronaldo halen. Voor iedereen een win win situatie.

Geloof hier niks van perez had toch al gezegd dat hij ronaldo niet meer terug wilt? Hoofdstuk is afgesloten ronaldo je had in 2018 moeten blijven, ik ben barca fan maar ik mis ronaldo bij real de goeie oude leuke clasico

Ik vind het heel dom van psg om mbappe nu niet te verkopen aangezien hij zijn contract niet verlengd en ronaldo binnen te halen. Ronaldo is de missing link voor de cl’s die ze aan een kunnen rijgen, mbappe gaat dat niet voor ze doen. 2/3 jaar max profiteren van ronaldo en ramos met al hun ervaringen in de cl gaat ze echt denk ik minimaal 2 cl zeges opleveren.

2 augustus 2021 om 20:58

wauw ik net posten, je kunt voor mbappe nu nog wel 100mil krijgen volgend jaar loopt ie gratis de deur uit, zou enorme zonde zijn de 2e duurste aankoop ooit gratis laten gaan

Misschien tegen modaal salaris?
Niet dat ie nog wat nodig heeft.

Geloof er weinig van. Real zal vol gaan om Mbappe deze zomer mits betaling of volgend jaar transfervrij te halen bij PSG. Als Real Ronaldo nog zou willen terughalen dan zullen ze dit enkel doen als hij transfervrij komt en ook met een salarisvermindering met maximum een contract van 1 jaar (+1 jaar optie maximaal er nog bij). Dus op financieel vlak is het voor Real en Ronaldo niet meer positief. Ik zie Ronaldo dan eerder naar PSG of ManU gaan als hij een vast contract van 2 jaar kan tekenen... Ronaldo heeft al aangegeven actief te blijven tot zijn 40 of 41ste

Hoop het, maar lijkt mij niet realistisch en haalbaar.

2 augustus 2021 om 21:00

ik snap je reactie maar ronaldo is bij real nu verleden tijd real moet snel doorselecteren en zich richten op de toekomst, als ronaldo zo graag bij real wilt zijn had ie niet weg moeten gaan bij real in 2018

2 augustus 2021 om 21:08

Kwam omdat Perez hem niet dat contract wilde geven, ze kwamen er niet uit waardoor hij zijn zaakwaarnemer inschakelde om naar Juventus te gaan, achteraf ene misrekening en heeft zich aardig verkeken op Juve waar louter middelmatige spelers heeft.. Hij zal wel spijt hebben dat hij naar Juve is gegaan, zal hij nooit hard opzeggen in de media omdat het naar Juve toe niet zo netjes is.

2 augustus 2021 om 21:13

daar heb je gelijk in, maar ze hadden ook ruzie omdat ronaldo afgelopen maand onderbetaald kreeg

2 augustus 2021 om 21:22

Hoezo spijt van zijn stap naar Juve? Het is niet zo alsof Real daarna veel bereikt heeft of een team had wat echt serieus mee kon doen voor de CL

2 augustus 2021 om 21:47

@rvb94, Real had met Ronaldo denk meer kans gehad op de CL dan toen hij naar Juventus ging. Denk dat hij het zo bedoelde. Real mist gewoon een speler die veel goals maakt op dit moment. Ronaldo had het denk ik nog wel kunnen doen als die bleef.

Ik geloof hier niets van gezien hoe Ronaldo en Perez uit elkaar zijn gegaan. Kreeg
nooit een grote afscheid ala Xavi Iniesta heeft gekregen. De manier waarom was via de achterdeur werd door Real Madrid gelijk ontvolgd via Instagram en facebook, iets wat erg respectloos vind na alles wat Ronaldo voor ons betekend heeft.... Dit hoort meer thuis in de wandelgangen.

2 augustus 2021 om 21:12

@aqua1 real geeft nooit afscheids aan legendes casillias kreeg er ook geen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4271 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla148
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder70
T. CourtoisKeeper70
K. BenzemaAanvaller78
RodrygoAanvaller70
CasemiroMiddenvelder60
NachoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3885 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 3 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Man City juicht: winst op Chelsea én verlies van Man United

Manchester City heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. Het team van manager Josep Guardiola was met minimaal verschil voor concurrent Chelsea, dat daarmee de eerste nederlaag van het seizoen in de Premier...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren