Manchester City wacht ‘gespannen situatie’ af voor tweede megabod

Maandag, 2 augustus 2021 om 19:08Chris Meijer • Laatste update: 21:13

De verhoudingen rond Harry Kane zijn maandag behoorlijk op scherp gezet. De 28-jarige spits werd deze week terugverwacht bij Tottenham Hotspur voor de start van het nieuwe seizoen, maar hij verscheen niet op het trainingsveld. Kane beroept zich op een gentlemen’s agreement met Tottenham-voorzitter Daniel Levy, die door beide partijen op een andere manier wordt geïnterpreteerd. Door de gespannen situatie tussen Kane en Tottenham wacht Manchester City - dat een maand geleden al een bod van honderd miljoen euro uitbracht - voorlopig af.

Fabrizio Romano doet in een livesessie op zijn Twitch-kanaal uit de doeken hoe de situatie tussen Tottenham en Kane momenteel in elkaar zit. De transferexpert noemt het niet verrassend dat Kane geen acte de présence gaf op het moment dat hij bij Tottenham terugverwacht werd. De entourage van de spits beroept zich op een gentlemen’s agreement met Levy, die hem toestaat om deze zomer een transfer te maken naar een club die in de Champions League speelt. Deze afspraak wordt door Tottenham echter niet meer geaccepteerd: the Spurs willen Kane behouden en zijn bereid daar voor te vechten.

Op dit moment is Manchester City de enige serieuze gegadigde. Vanuit het buitenland is er geen concrete belangstelling en volgens Romano geldt momenteel alleen de Premier League als een serieuze optie. Chelsea heeft nog geen contact gezocht en heeft het vizier gericht op Erling Braut Haaland en Romelu Lukaku, al is de komst van laatstgenoemde bijzonder gecompliceerd. Internazionale is namelijk geenszins bereid om de Belgische spits te laten gaan. Romano acht de kans hoe dan ook klein dat Levy Kane een transfer binnen Londen zal laten maken.

Manchester City bracht een maand geleden al een officieel bod van 100 miljoen pond - omgerekend 117 miljoen euro - uit. Daarbij werd de mogelijkheid gelaten om een speler in de deal te betrekken. Ongeacht de speler zou de totale waarde van de deal altijd honderd miljoen euro bedragen. Tottenham zag daar niets in en veegde alle voorstellen van Manchester City van tafel. ‘Iets geks, anders blijft Kane’, zo formuleert Romane het standpunt van Tottenham. Nu wacht de regerend kampioen van Engeland voorlopig af. The Citizens weten dat Kane graag wil, maar realiseren zich tegelijkertijd dat de gespannen situatie geen ideaal moment is om met een nieuw bod te komen.

Tottenham zal nu gaan proberen om de verstandhouding met Kane te herstellen. De situatie zorgt volgens de London Evening Standard voor teleurstelling bij Tottenham, dat zich genoodzaakt ziet om een flinke boete uit te delen. De hoogte daarvan hangt nog af van hoe de situatie rond Kane zich de komende dagen zal ontwikkelen. Tottenham zou de waarde van Kane inschatten op 175 miljoen euro. Romano voorspelt dat er een ‘belangrijke week’ aankomt met het oog op de toekomst van Kane.


Poll

Zie jij Harry Kane naar Manchester City vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door london calling)

Natuurlijk gaat hij naar City. Dit....is dé toptransfer van deze tijd!

Ik snap niet dat City meegaat in dit spel. Ze willen al meer dan 100m betalen en dan ook nog een speler aanbieden en Tottenham neemt dat bod niet serieus. Dan zul je dus uitkomen op minimaal 150m voor een speler van 28 jaar die vrijwel nooit een heel seizoen fit kan blijven. City heeft al een geweldig team. Klinkt misschien raar maar een speler als Danny Ings is zowat voor niks op te halen en schiet er ook 15 tot 20 in voor je. Kan prima als tussenoplossing fungeren en dan zou je volgend jaar vol voor Haaland kunnen gaan.. ik roep maar iets maar er zijn zoveel betere opties in mijn ogen!

2 augustus 2021 om 19:29

Helemaal mee eens. Kane is geweldig maar je hebt een spits nodig met een neus voor de goal. Dat kan Ings, of bijvoorbeeld Schick ook. Zeker als Grealish komt (niet nodig) die samen met Kevin één van de meeste kansen genereerd per wedstrijd. Ik vind het heel jammer dat Isak net een langdurig contract heeft getekend bij Sociedad. Die had ik graag zien komen als derde en goedkopere optie.

2 augustus 2021 om 19:43

Deze binnenlandse transfer genereert zoveel geld voorSpurs,City en de Premier League.Het geld stroomt aan alle kanten binnen met Kane. Kwestie van tijd eer dit spel tot een compromis komt. Geweldige transfer. Win-win voor iedereen,ook voor Spurs,die net begonnen is met haar transitie.

2 augustus 2021 om 20:06

Van de Bruyne en mogelijkerwijs die de ballen plank klaar legt voor Kane en dan kom je aan zetten Ings en Schick..

2 augustus 2021 om 19:34

Ings opnoemen als versterking?
Kane is voetballend best goed hoor, kan inzakken en het spel verdelen. Heeft technische kwaliteiten en leuke loopacties.

Kane is een kers op de taart voor iedereen en is de beste spits van de PL.

2 augustus 2021 om 19:37

Tuurlijk is Kane de beste spits van de PL en is hij voetballend heel goed etc. Echter heeft city geen behoudsgezinde aan een spits die inzakt en het spel verdeelt. City barst van de creatieve spelers en heeft voldoende spelers die het spel verdelen, vooral als Grealish ook komt. Dan heeft city alleen een echte afmaker nodig, Ings zou dat eventueel wel kunnen zijn.

2 augustus 2021 om 19:53

Ik noem Ings natuurlijk puur hypothetisch. City heeft genoeg mensen in dienst om andere opties te onderzoeken dus dat moet wel goed komen!

2 augustus 2021 om 20:45

Dat zijn wel kwaliteiten die Guardiola graag ziet in een spits. Speelt graag met valse spitsen. En Kane is ook een goede schutter.

2 augustus 2021 om 20:46

Als je geld hebt en Kane wilt graag komen waarom niet? City is geen club dat moet bezuinigen.

Man City met al die buitenlanders blijft een Engelse club en de clubleiding wilt het liefst Engelse spelers als dat kan. dat zag je met Stones, Sterling en Walker bijvoorbeeld.

2 augustus 2021 om 20:51

Het is in ieder geval duidelijk dat City wel echt heel erg een goede spits nodig heeft. Of Ings dan een goede optie is weet ik niet. Jesus wordt er ook al vaak naast gezet. Een jaar met Jesus en Sterling/torres in de spits kan het verschil betekenen tussen de PL en de CL winnen of mislopen.

Hij is natuurlijk een geweldige spits, heus wel top 5 van de wereld op zijn positie. Maar meer dan 117 miljoen is echt krankzinnig veel, zeker als je bedenkt dat pep vaak genoeg bewust zonder centrumspits speelt.

2 augustus 2021 om 20:06

Als Kane voor dat geld wordt aangetrokken gaat Pep echt wel iets aan die speelstijl sleutelen

Als City Kane en Grealish haalt doen ze wat mij niet meer mee. Dan kijk ik wel naar wie tweede wordt haha.

2 augustus 2021 om 19:59

@arsenal net als jouw club, doet ook mee voor spek en bonen Nee maar eens, met deze transfer kan je plek 1 al vooraf invullen. Dan kijken wie plekken 2 t/m 4 pakken ivm CL. Chelsea, Liverpool, Man Utd als grootste kanshebber.

100 miljoen pond voor Kane vond ik al veel. Is toch al 28 en blessure gevoelig. Op het moment dat het (veel) meer wordt zou ik eerder eens naar Mbappe of Haaland gaan kijken.

2 augustus 2021 om 19:58

@Londen Calling idd haaland heb ik het liefst maar die gaat duurder zijn dan kane, als je haaland binnen hebt heb je voor de komende 12-13 de beste spits in de wereld

2 augustus 2021 om 20:26

Homegrown voert men dan als argument aan. Gaat toch nergens over dit soort bedragen voor Kane. Maargoed, stel Haaland en Mbappe voelen er weinig voor om naar City te verkassen, wat voor alternatieven van het kaliber Kane heeft City dan?

3 augustus 2021 om 15:12

Ik weet niet of Haaland en Mbappe niet naar City zouden willen. Chelsea is, volgens de Engelse kranten iig, druk bezig met Haaland en zou zelfs al rond zijn met de speler maar er nog niet uitkomen met Dortmund, als je naar Chelsea wil kan ik me niet voorstellen dat je niet ook naar City zou willen.
Met het budget van City kun je in principe elke top spits krijgen toch?

Je zou Griezman kunnen proberen, die is ongeveer even oud als Kane en Barca wil graag van hem-zijn salaris af.
Lukaku is misschien niet de meest fijnbesnaarde spits (kane overigens ook niet)
maar is meen ik doordat hij al jonge leeftijd naar Engeland ging ook een homegrown player en ook Inter kan het geld goed gebruiken.
En anders zou je misschien voor een jaar of 2 spelers als Suarez of Benzema kunnen verleiden tot een laatste kunstje.

Dat krijg je ervan als je broer de zaakwaarnemer is. Lange contract afgesloten paar jaar terug zonder clausule, krijgt geen hoge salaris voor zijn kwaliteiten.
Met Raiola bijvoorbeeld was ie lang weg bijvoorbeeld.

2 augustus 2021 om 21:45

Dat is ook weer niet waar want Pogba zit nog altijd bij United. En die wil ook elk jaar opstappen. Voor Donnarumma heeft het ook nog best lang geduurd voor hij zijn transfer kreeg. Het is niet zo dat als je Raiola aantrekt dat je gegarandeerd je move krijgt als je het wil. Met Raiola zijn ook vaak alle bruggen opgebrand na het vertrek bij je oude club. Dat wil ook niet iedereen.

2 augustus 2021 om 22:05

Kane verdient voor zijn kwaliteiten niet erg veel en dat heb ik ook benoemd. Aubameyang krijgt meer bijvoorbeeld. Raiola was maar een voorbeeld. Met een betere zaakwaarnemer had hij het dubbele kunnen verdienen of lief hij zijn contract niet verlengen. Pogba kwam binnen met een monster salaris en ik denk nietdat veel clubs hem nog konden betalen.

Wat mij betreft heeft City veel meer aan Kane dan aan Grealish, hoe fantastisch goed Grealish ook is (Ben zelf de laatste 2 jaar echt fan van de voetballer Grealish geworden, zonde dat Corona gebeurde want anders had hij waarschijnlijk bij United gezeten). Maar goed, City heeft al meerdere types Grealish rondlopen, dus ik snap wel dat ze een echte spits willen en dan is Kane natuurlijk perfect. Stel je voor dat ze allebei richting het blauwe gedeelte van Manchester gaan voor een gezamenlijk bedrag van meer dan 250 miljoen...

Uiteraard telt enkel wat er op papier staat, maar als er echt een mondeling akkoord was neem ik toch aan dat er toen besproken werd wat een acceptabel bod is. Enkel 'meewerken' is namelijk vaag en subjectief. Zegt veel over Levy als die nu helemaal weigert om mee te werken, en moet voor jonge spelers toch een reden zijn om weg te blijven van Tottenham. Of maar 1 contract te tekenen van een 4-tal jaar.

2 augustus 2021 om 20:11

Nou nee hoor. Een mondelinge overeenkomst is gewoon bindend. Probleem daarbij is altijd het bewijzen van de overeenkomst

2 augustus 2021 om 20:14

Klopt, maar probeer het inderdaad maar te bewijzen voor de rechter

Ja hoor. Een gentlemans agreement die door beide partijen anders geïnterpreteerd wordt. Wat een lulkoek. Dat kan je stellen wanneer men het niet eens is over wat een acceptabel bod is of wanneer Levy nu nee zegt omdat hij best wil verkopen maar niet aan een concurrent in eigen competitie en Kane en co dat niet zo begrepen hadden. Dit is gewoon Levy en spurs die de eikel uithangen en op hun vermeende afspraken terug komen.

2 augustus 2021 om 20:26

Dat denk ik ook, gezien de reputatie van Levy en ook Kane als (club)mens. Ik denk trouwens dat dit voor Tottenham heel goed kan uitpakken, als ze het geld goed kunnen investeren. Tottenham draait nu om Kane, en met minimaal 100 miljoen pond kan je echt wel wat leuks doen. Ze zijn gek als ze het niet accepteren.

City moet blij zijn als de Spurs hem niet laten gaan. Hij past niet bij het spel van Guardiola.
Hij is een koele afmaker met een goede techniek, maar Guardiola wil beweeglijke spitsen hebben en daarvoor is Kane minder geschikt. Dat heeft hij in mijn ogen op het EK recentelijk bewezen

"een gentlemen’s agreement met Levy"

Ik vind dat iedere zaakwaarnemer die hierin meegaat, als dit klopt, onmiddellijk uit de functie gezet moet worden. Na 10-20 jaar spelers die erachter komen dat deze agreements met Levy niet gehonoreerd worden, moeten professionals toch zo langzamerhand zeggen joh zet eens een krabbeltje daaronder?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Everton103
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. BergwijnAanvaller30
H. KaneAanvaller30
Bryan GilAanvaller10
H. LlorisKeeper40
P. GolliniKeeper00
B. DaviesVerdediger10
M. DohertyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren