Schmidt: ‘De club heeft een statement gemaakt en daarmee is alles gezegd’

Maandag, 2 augustus 2021 om 15:37Dominic Mostert • Laatste update: 23:35

Roger Schmidt wil maandagmiddag op de persconferentie van PSV, voorafgaand aan het duel met FC Midtjylland in de derde Champions League-voorronde, niet ingaan op de situatie van Mohamed Ihattaren. De trainer van PSV beantwoordt normaal gesproken wel vragen van de pers over de aanvallende middenvelder, maar verwijst nu naar een verklaring die PSV zaterdag deelde met de buitenwereld.

"Ik heb hier al vaak wat over gezegd op de persconferenties", reageert Schmidt op de vraag van journalist Joep Schreuder of hij de dreigende breuk met Ihattaren beschouwt als een persoonlijke nederlaag. "De club heeft zaterdag iets aangekondigd en daarmee is alles gezegd, dus ik wil er niet op reageren." Schmidt beaamt desgevraagd dat hij in de aanloop naar het duel met Midtjylland eenheid wil hebben in de ploeg.

Eindhovens Dagblad onthult negatief gedrag Ihattaren bij PSV

Het Eindhovens Dagblad schreef maandag uitgebreid over de situatie van Mohamed Ihattaren.Lees artikel

Ihattaren volgt vanaf vandaag een individueel trainingsprogramma op de PSV Campus, zo werd bekendgemaakt. Dat betekent dat hij voorlopig niet meer zal meetrainen met het hoogste keurkorps van PSV en ook niet zal worden geselecteerd voor de Champions League-duels met FC Midtjylland en de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. De club verweet Ihattaren dat hij 'een aantal afspraken met de club niet is nagekomen'.

Ihattaren meldde zich vorige week, in aanloop naar het weerzien met Galatasaray in de Champions League, ziek, voor alweer de vijfde keer in acht maanden tijd. Binnen de spelersgroep ging rond dat Ihattaren oorpijn had. Een paar dagen later was de middenvelder echter wel in staat om naar Nice te vliegen en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola te ontmoeten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Ik kijk inmiddels uit naar de dag dat Ihattaren vertrekt bij PSV. Schmidt reageert hier uitstekend en het is volstrekt logisch dat hij geen enkele aandacht besteed aan deze situatie in aanloop naar deze belangrijke wedstrijd. Ik hoop voor Ihattaren dat hij ergens anders zijn carrière uit het slop weet te trekken.

2 augustus 2021 om 16:02

Ongelooflijk, de allereerste vraag van de persconferentie voor een CL wedstrijd weer over Ihattaren. Dit gebeurt dus al twee jaar lang, terwijl die jongen er nooit is. Irritant.

2 augustus 2021 om 16:05

PSV speelt Galatasaray van de mat en de media heeft het alleen maar over Ihatarren. Gaat helemaal nergens over. Alleen maar op zoek naar sensatie.

2 augustus 2021 om 16:18

Dat hoort er toch gewoon bij (helaas). Het gaat al lang niet meer over voetbal, maar steeds meer over randzaken. Hetzelfde hier op VZ, wat een steeds hoger story gehalte krijgt. Er is een markt voor dus het hoort erbij. Leuker wordt het er niet op wat dat betreft.

2 augustus 2021 om 16:43

Rochus niet helemaal mee eens. Ik ben het er wel mee eens dat voetballers de filmsterren onder de sport liefhebbers zijn tegenwoordig. Met social media, snelle autos en dure contracten etc etc. Gewoon een groot geroddel en gerotzooi. Maar tijdens de persconferentie zijn er altijd genoeg media outlets die de juiste vragen stellen en juist in Nederland zijn we gek van tactiek en poppetjes op de juiste plaats zetten. Bij PSV had je altijd jongens als Guus van de PSV podcast of journalisten van het ED die nu toch ook elke keer moeten benoemen wat er met Ihattaren aan de hand is. Echt enorm vervelend is het

Beste reactie, gwn niet over hebben. Lijkt me verschrikkelijk om hier als trainer maar elke keer over te moeten hebben. Gwn focussen op de spelers die er wel bij zijn en de volgende wedstrijden.

2 augustus 2021 om 15:49

Maar ik vraag me ook af, wat die journalisten willen horen....Kom hoor, dit is nou echt weer zo...van Kijk mij nou is een kritische vraag stellen over Ihatarren.....ja Schmidt...nou zeg dan?Maar ze zien niet dat er niets veranderd is en nu al langer dan een jaar.

nou, Raiola breng Ihattaren maar naar Feyenoord. wij kunnen hem wel uitstekend gebruiken en Slot krijgt hem wel aan de praat verwacht ik. die maakte bij AZ ook talenten beter en deed zelfs serieus mee om de titel met deze talenten

2 augustus 2021 om 15:53

En hoeveel punten achterstand had AZ? Ben van mening dat Stengs en Boadu laatste jaar toch erg stagneerde. Vond alleen Wijndal en Koopmeiners erg sterk, maar bij PSV Boscagli, Teze, Gakpo en Madueke die sprongen hebben gemaakt

2 augustus 2021 om 15:53

Gebruikt jij nou gewoon copy+paste uit een wordbestandje dat je hebt of typ je dit nou elke keer opnieuw?

2 augustus 2021 om 16:05

Haha ja die gast is inmiddels wel zo sneu aan het worden. Haha, heeft er nul verstand van de zaak Ihattaren en blijft er maar over door gaan. Je moet wel een vervelend leven hebben om op VZ steeds hetzelfde te blijven herhalen.

2 augustus 2021 om 16:10

je moet waarschijnlijk net zo een vervelend leven hebben om alles uit de media rondom Ihatteren automatisch voor waarheid aan te nemen en dan 100 keer per dag te melden hoe onprofessioneel je hem wel niet vind

2 augustus 2021 om 16:14

@japie; is er iets mis met de instellingen van je mobiel of laptop? Ik zie hier niemand 100x per dag reageren vanuit hetzelfde account. Ik zie er maar eentje die 100x hetzelfde roeptoetert… dat is Japie_krekel. Of ligt het aan mijn browser?in ieder geval zie ik in mijn scherm nu al zo’n 8 berichten van je in een tijdsbestek van 10 minuten. Voetbaltechnisch zou Ihattaren een enorme toevoeging kunen zijn aan Feyenoord... en je hoeft echt niet alleen koorknaapjes binnen te halen, maar zijn waslijst aan fratsen (overgewicht, vele ziekmeldingen, reizen) lijkt me te lang om je vingers er aan te branden.

2 augustus 2021 om 16:15

Als ik Japie mag geloven doet Mo niest fouts en is alles de schuld van Schmidt... Mo is zelf schuldig eraan dat hij uitgekotst wordt door zijn gedrag en slechte mentaliteit...

2 augustus 2021 om 16:25

Blijkbaar kun je ook niet lezen of heb allerlei stemmen je hoofd want dat doe ik niet. Jij bent werkelijk waar de enige die ieder artikel waar de naam ihattaren in voorkomt je ongefundeerde onzin zit te verkondigen. Ik heb al eerder aangegeven dat je er echt helemaal niks van weet. Weet 100 procent zeker dat ik dichter op het vuur zit dan jij überhaupt zal komen. Je moet gewoon eens stoppen en een leuke hobby zoeken joh, irritant menneke.

2 augustus 2021 om 16:57

Zo is dat Japie! Ik denk dat Ihattaren ook niet bij Feyenoord zou misstaan in een creatieve rol.

2 augustus 2021 om 17:04

Zelfde artikelen steeds betekend ook dezelfde mening steeds dus nogal logisch dat je die hier vaker voorbij ziet komen. Iemand met een andere mening heeft nul verstand van zaken. Jij bent vast leuk op verjaardagen.

2 augustus 2021 om 15:54

Waar heb je het over!? Ik dacht dat talenten als Noni en Gakpo meer dan uitstekend presteren & renderen. Daar had Mo ook een voorbeeld aan kunnen nemen want die gasten maken straks wél een mega klapper van een transfer. En over spelers beter maken...kijk eens naar Boscagli, ten opzichte hoe die weg kwijnde onder Van Bommel. Schmidt is juist de puinhopen aan het opruimen die na twee jaar Van Bommel zijn ontstaan.

2 augustus 2021 om 16:03

@peetah ik hoor steeds dat al die talenten bij PSV zich zo spectaculair door hebben ontwikkeld onder Schmidt maar in de resultaten vorig seizoen heb ik het iig niet terug gezien. Ajax is nooit in zicht geweest en PSV wist AZ ook maar ternauwernood achter zich te houden

2 augustus 2021 om 16:12

Gaan we weer...iets met 16 punten of zoiets toch? Je valt wel erg vaak in de herhaling hoor...

In ieder geval kan je niet ontkennen dat deze spelers beter renderen onder Schmidt. Ihattaren heeft onddanks het feit dat hij in een slecht daglicht is gekomen bij Schmidt ook gewoon de mogelijkheid gehad om met zijn voeten te spreken. Hij had op trainingen en oefen partijen zichzelf ook in de picture kunnen spelen maar dat heeft hij ook niet gedaan.

Hoe moet dat straks later in zijn carrière als ie elders moet banken? Gaat hij er dan ook met de pet naar gooien? Ik hoop dat hij hier iets van heeft geleerd.

2 augustus 2021 om 16:30

@etu

"gekomen bij Schmidt ook gewoon de mogelijkheid gehad om met zijn voeten te spreken."

Daar kreeg hij dus de kans niet voor.

Vorig seizoen na goede match, zat hij daarna gewoon weer een tijd op de bank.

2 augustus 2021 om 16:31

Is er geen verschil tussen ontwikkeling van talent (individueel) en team prestatie.

Dat eventueel (suggestie) het team vorig jaar niet in balans was, en nu wat meer.

Maar dat zelfs als het slecht gaat, alsnog individueel talent zichzelf kan ontwikkelen (teze, boscagli, Gakpo, madueke) door een trainer?

Of verdraai je het dan naar: dat hadden ze onder een andere trainer ook gedaan? Boscagli en teze speelde 0,0 onder de vorige trainer, dus dat lijkt niet te kloppen.

Je eigen club is ook een goed voorbeeld. Tijdens slechte seizoenen, zijn toch talenten als Malacia en Geertruida (deels) doorontwikkeld en gegroeid als speler. Dit terwijl Feyenoord zelf weinig klaargespeeld heeft.

2 augustus 2021 om 16:32

beter renderen dan onder wie? speelden Madueke en Gakpo dan al onder Van Bommel? alleen Boscagli zover ik weet structureel en die is idd beter geworden alleen vraag ik me af of dat nou de grote talenten zijn waar je je tijd en energie in moet steken. hoe weet jij dat hij niet goed heeft getraind? je hebt toch ook de mediaoptredens gezien van Schmidt als de naam Ihatteren valt. hij heeft gewoon niks met Ihatarren en lijkt hem niet te mogen. aan dat gevoel kan ik me iig niet onttrekken en dan wordt het als spelers lastig om een kans te krijgen. Van Basten mocht Ziyech niet waardoor hij door Blind gepasseerd werd en voor Marokko koos. die dingen gebeuren soms ook in het voetbal. ik heb Schmidt nog nooit iets positiefs over Ihattaren horen zeggen. zelfs toen commentatoren vonden dat Ihatteren goed had gespeeld was Schmidt er als de kippen bij om hem onderuit te halen en te zeggen het is geen Messi dus niet overdrijven. Rosario speelde die wedstrijd een zaadpartij en was zogenaamd een topplayer. dat moment vond ik toch wel alles zeggend eigenlijk

2 augustus 2021 om 16:42

Japie madueke en gakpo zijn echt hele grote talenten en zijn echt beter geworden. Vooral madueke heeft die extra stap gezet door harder te gaan werken en heeft zijn vruchten afgeworpen. Boscalgi en teze zijn echt beter geworden. Alleen ihattaran wil niet elke dag 110 procent geven en dat is jammer want talent heeft hij. Maar als hij niet elke dag 110 procent wil geven dan word het niks. En ergens anders ook niet. Ook niet bij feyenoord

2 augustus 2021 om 16:47

dat zijn idd geweldige talenten en ik heb er ook geen problemen mee dat die Ihattaren buiten de basis houden op dit moment, dus dat neem ik PSV of Schmidt ook helemaal niet kwalijk. ik vind het alleen te ver gaan om hem in de hierarchie achter spelers als Mauro en Thomas te plaatsen. dat vind ik echt een spuug in het gezicht van de voetbalsport. iedereen eist natuurlijk ook weer wat anders van spelers en heeft een ander karakter. een Van Bommel is geen Faber, een Cocu is geen Huub Stevens en een Slot is geen Schmidt. Ihattaren en Schmidt gaan gewoon niet samen maar ik sluit niet uit dat het onder een andere coach zomaar beter kan gaan. die twee trekken elkaar gewoon al niet vanaf dag 1. soms heb je dat dat karakters botsen

2 augustus 2021 om 18:38

Japie, welk signaal geef je dan af aan je selectie als een notoire overtreder van de cultuur in het team de voorrang krijgt boven mensen die hun stinkende best doen? Ik kan me best voorstellen dat een trainer dan het groepsgevoel verkiest boven dat ene gefrustreerde knaapje.

Dat ze elkaar niet mogen is inmiddels wel duidelijk, ik zou er als trainer ook helemaal klaar mee zijn. Ihattaren had echt wel 'nog' meer kansen gekregen als hij zich gewoon fatsoenlijk had gedragen hoor... En zelfs onfatsoenlijk heeft hij alsnog zo'n 1600 minuten gespeeld afgelopen seizoen.

2 augustus 2021 om 15:54

Alsof Ihattaren zin heeft naar Feyenoord te gaan. Overleven ternauwernood een tweeluik tegen halve amateurs en geen enkel talentvolle speler is de laatste jaren doorgebroken in de kuip

2 augustus 2021 om 15:58

Mja zijn Mo zijn prestaties het afgelopen jaar dan van die orde geweest dat hij veel hoger dan Feyenoord zou mogen mikken? Uiteraard zal hij op basis van zijn potentieel en talent wel een bij een grotere club terechtkomen maar ik wil het nog maar eens zien. Voorlopig is het een Bakkali 2.0… veel talent, weinig (slechte) mentaliteit. Daarmee kom je er niet.

2 augustus 2021 om 16:04

@b0bke mooi toch! dan kan hij bij ons het tegendeel bewijzen en laten zien dat hij een club als Feyenoord naar een hoger niveau kan tillen. soms moet je een stap terug doen om er twee vooruit te doen straks

2 augustus 2021 om 16:31

Feyenoord moet nog net niet de flessen statiegeld uit de kantine inleveren om de spelers te kunnen betalen en dan denk je dat ihattaren voor een appel en een ei in Rotterdam komt voetballen. Gaat dus nooit gebeuren.

2 augustus 2021 om 16:36

dan verkopen we gewoon de kantinejuffrouw, de wc juffrouw en de scouts zetten we op marktplaats. alle beetjes helpen

2 augustus 2021 om 15:54

Ik begrijp niet waarom je hem bij je club zou willen hebben. Uit alles blijkt toch dat de mentaliteit en houding van deze jongen gewoon verrot zijn? Waarom zou zijn gedrag zich opeens veranderen als hij bij Feyenoord zit?

2 augustus 2021 om 16:07

@sosuhsz ik zie het anders. die jongen verloor zijn vader en kreeg te maken met een coach die het vanaf dag 1 al niet in hem zag zitten en hem met pijn en moeite opstelde als er echt totaal geen andere optie meer voor handen was. die jongen zoekt waarschijnlijk wat warmte van een coach en wat vertrouwen en waardering. ik ben ervan overtuigd dat Slot hem dat maar al te graag wil geven en graag met een talent als Ihattaren aan de slag gaat als je kijkt naar onze huidige selectie

2 augustus 2021 om 16:10

Ik wist niet dat jij Ihattaren gesproken hebt hierover en dat je Schmidt kende. Oh wacht, je praat gewoon onzin zoals we kennen van je. Kijk nou is wat je zelf zegt en denk dan is na. Het zit vol met aannames en is niet realistisch.

2 augustus 2021 om 16:19

jij doet gelukkig niet aan aannames. jij zit dagelijks in de kleedkamer bij PSV en weet dat alles wat wordt beweerd ook echt de waarheid is. Van Persie gedroeg zich naar verluid ook onprofessioneel volgens Van Marwijk en insiders van Feyenoord destijds. het zal best maar uiteindelijk werd hij wereldtop door onder een coach te gaan werken die hem begreep en niet geintimideerd raakte door iemand met een wat lastiger karakter. die wist hoe je dit soort karakters moet raken en voor je door het vuur laat gaan. de zogeheten peoples managers die spelers niet zien als nummertjes maar voor iedereen een eigen individuele aanpak hanteren om er het maximale uit te halen

2 augustus 2021 om 16:27

Ik doe geen aannames. Ik volg de informatie van echte psv watchers en mensen die dagelijks bij de club zijn etc. Die kun je wel geloven lijkt mij of denk je dat ze onzin praten? Er is een verschil tussen onprofessioneel gedrag en het gedrag van Mo. Die heeft genoeg kansen gekregen maar heeft het meerdere keren verpest. Niet te vergelijken met van Persie.

2 augustus 2021 om 16:39

die reis naar Nice vond ik idd onproffessioneel en dat overgewicht ook, maar dat ze het brachten als wereldschokkend nieuws dat een speler een keer een supllement liet liggen, niet in een ijsbad sprong of een bidon weggooide vind ik wel erg ver gaan. dat gebeurd echt veel vaker met spelers en daar tilt niemand zwaar aan en dan is het niet eens nieuws. dan vind ik wel dat je ook maar al te graag zo een jongen een bepaald stempel geeft. natuurlijk heeft hij fouten gemaakt maar die heeft de coach ook genoeg gemaakt vorig seizoen. die wordt echter wel het hoofd boven het hoofd gehouden en Ihatteren is eigenlijk voordat het seizoen begon al meteen afgeschreven. ik vind dat persoonlijk niet fair

2 augustus 2021 om 16:46

Als je een heel jaar lang te dik bent en bij elke sprint buiten adem. Dan vind ik dat schmidt nog bizar veel geduld heeft gehad met ihattaran. Hij heeft vorig jaar veel te veel gespeeld maar dan ook veel te veel.

2 augustus 2021 om 16:50

ja dat snap ik maar Schmidt heeft vorig jaar ook een totale wanprestatie geleverd. die begint nu weer met een schone lei. Ihatteren die tevergeefs superafgetraind binnen kwam is echter wel gelijk na 1 seizoen afgeschreven. ik vind dat persoonlijk niet eerlijk en ik zou zou niet met mij jeugdspelers omgaan. die zouden bij mij altijd een eerlijke tweede kans krijgen

2 augustus 2021 om 16:55

Superafgetraind? Hij is gewoon afgetraind zoals het hoort als voetballer. Er is 1 wedstrijd voorbij en je begint al over afgeschreven? Hij heeft het zichzelf weer is moeilijk gemaakt door zich voor de 5de keer ziek te melden. Als er 1 incidentje is zoals jij noemt is het geen probleem. Maar inmiddels is er een waslijst van incidenten wat je Mo gewoon kwalijk kan nemen.

2 augustus 2021 om 16:57

Japie, de andere 23 PSV spelers kwamen ook afgetraind uit vakantie. En die maken geen reisjes zonder dat de club er van weten, melden zich niet ziek als ze niet mogen invallen, geven wel 100% op training, … voetballer zijn is meer dan talent hebben. Want dat heeft Ihatarran met overschot. Maar heeft hij de juiste mentaliteit? Dat is de vraag en dat zal nog moeten blijken maar voorlopig zijn de signalen weinig hoopgevend.

2 augustus 2021 om 17:46

In jou reactie kan ik me beter vinden. Dat is idd de vraag maar om al definitief te stellen dat het zo is omdat hij nu onder 1 coach problemen zijn wat zelf ook een raar mannetje is, vindt ik te voorbarig. Gebeurd dit bij een volgende coach weer dan ga ik er wel zeker mee in dat hij niet professioneel is en de mentaliteit mist

2 augustus 2021 om 17:50

@Thenry, bevinden de andere spelers zich in dezelfde situatie als Ihattaren?

2 augustus 2021 om 18:04

@Kyle: nee want zoals ik aangaf maken die geen reisjes naar Nice, melden die zich niet te pas en ten onpas ziek, gaan die steeds voluit op training,… dus die jongens bevinden zich inderdaad niet in een situatie zoals deze waarin Ihatarran zichzelf gepositioneerd heeft. Ondanks dat hij persoonlijk een moeilijke periode doormaakt(e).

2 augustus 2021 om 23:07

Japie, Schmidt een wanprestatie geleverd? Hij heeft in zijn eerste seizoen, met veel spelerswisselingen, in elke competitie een betere prestatie neergezet dan het jaar ervoor. Toegegeven, het had beter gekund, maar totale wanprestatie.. Hou eens op met die herhaaldelijke propaganda man.

2 augustus 2021 om 23:29

Schmidt heeft mogen kopen wie hij wilde kopen en PSV had gewoon een selectie waarmee je 95 procent van de Eredivisie moet oprollen. Dan eindigt je op 16 punten van Ajax en weet je AZ ternauwernood achter je te houden terwijl alleen Max en Sangare al meer hebben gekost als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld. Dat vind ik dan idd een totale wanprestatie

3 augustus 2021 om 07:38

Japie, stop maar gewoon met voetbal volgen. Als je eindigt op de plek waar je financieel hoort lever je nooit een wanprestatie. Dat is als Psv 5e of 6e eindigen...
Schmidt kon niet kopen wie hij wilde, dat kan alleen bij topclubs met veel geld. Allemaal aannames, invullen etc. Pure propaganda wat je verspreid jongen, dat je je niet je ogen uit je kop schaamt af en toe. Heb je zelf dan echt niet door dat je gewoon zit te raaskallen? Het zou jou sieren als je gewoon eens je ongelijk toegeeft, zeker als grote groepen mensen je tot de orde roepen of je herhaaldelijk wijzen op je ongelijk. Dit was voor mij in ieder mijn laatste reactie op jou voorlopig, je bent echt afgezakt van sterk lid met goede toevoegingen naar de nieuwe Johan Derksen!

2 augustus 2021 om 15:56

Ah Japie, de 16 punten-klassieker. Die kennen we inmiddels. Wat nou als Feyenoord komend jaar 5e wordt met 30 punten achterstand op de nummer 1 (wat zomaar zou kunnen). Heeft dit dan ook puur te maken met de talentontwikkeling van Arne Slot? Of is het een samenloop van mindere kwaliteit en andere omstandigheden? Ik denk het tweede.

2 augustus 2021 om 16:01

@Mangoboy: in dat geval zou het volgens Japie uiteraard het tweede zijn😂 Net zoals zijn riedeltje dat clubs met de hoogste budgetten altijd boven clubs met lagere budgetten moeten eindigen. Want kwaliteit van de spelers telt niet, volgens Japie. Behalve wanneer het Feyenoord betreft uiteraard. Dan ligt het aan de magere kwaliteit van de Feyenoord selectie en is jet normaal dat ze onder ploegen eindigen die minder spenderen dan Feyenoord. Oftewel: hoe je geen zinnige discussie kan voeren met Japie😉

2 augustus 2021 om 16:09

@mangoboy Feyenoord heeft geen talenten van het kaliber Ihattaren, Malen (vorig seizoen), Madueke en Gakpo dus dat durf ik niet te zeggen. een vijfde plek met deze selectie vind ik nog vrij opportunistisch ingeschat eerlijk gezegd. een Bozenik ofzo ga je niet beter maken, daar zit helemaal niks in. of jij moet nu een paar uitzonderlijke talenten van dit Feyenoord kunnen noemen met de potentie van die vier spelers

2 augustus 2021 om 16:33

@mangoboy

"ah Japie, de 16 punten-klassieker. "

Hier heeft Japie toch gewoon een punt....dit is geen verzinsel maar gewoon feit.

PSV met na Ajax beste selectie heeft met moeite plek 2 ingenomen.

vergelijk de selectie van AZ en Psv..alleen een Koopmeiners en/of Midsto zou vorig seizoen een basisplek hebben gehad.

Had gewoon beschikking over Max een Duitse international.
Gotze wereldkampioen

2 spelers die never nooit bij AZ zouden spelen.

2 augustus 2021 om 16:50

@krillin: andersom geredeneerd: heeft Ajax dan een goed seizoen gedraaid als ze met 75 punten kampioen worden? Want dat zijn er 13 minder dan afgelopen seizoen. Lijkt mij geen vooruitgang om eerlijk te zijn. Of heeft Ajax een goed seizoen gedraaid als ze 95 punten pakken maar geen kampioen worden? Volgens mij heeft PSV alleen zelf invloed op het eigen puntenaantal. 72 is niet goed en niet slecht, zeker gezien waar ze vandaan komen. Onder van Bommel haalden ze in diens laatste 34 wedstrijden 66 punten. Nieuwe speelstijl introduceren kost tijd en enkele talenten zijn zeer duidelijk vooruit gegaan. Dit seizoen is het moment van de waarheid voor Schmidt.

2 augustus 2021 om 17:04

@ijsmuts

Nee het gaat om dat Schmidt strijd niet kon bijhouden en zelfs 2e plek op spel gezet heeft met zijn 4222. Nu hij 4231 speelt zie je een beter Psv.

Hij verloor alle toppers.
Dus conclusie is gewoon hij heeft gefaald.

Dan gaan sommige zeggen, maar ja er was covid, blessures.. Maar waarom moeten wij dan nu wel context mee nemen en rekening houden, terwijl die mensen dat totaal niet willen doen met Ihattaren.

Denk je dat hij gewoon besloten heeft, ik ga rebelleren. Ik ga ontsporen omdat het gewoon kan.

Daar zijn ook zaken gebeurd waar wij ook dan rekening mee moeten nemen.

2 augustus 2021 om 17:49

@Ijsmuts punten uit voorgaande seizoenen zijn helemaal niet relevant. Je moet met de selectie die PSV heeft altijd tot het eind mee strijden om de titel in een competitie als de Eredivisie. Of de koploper nou met 120 of 60 punten kampioen wordt

2 augustus 2021 om 18:54

Praktisch gezien natuurlijk een kromme redenatie want op voorhand heb je geen idee hoeveel punten er nodig zijn.

2 augustus 2021 om 19:19

precies en daarom imo de perfecte redenatie. gewoon mee strijden met je directe concurrent om de titel tot het eind van de competitie. dat ben je aan je stand verplicht, want als hun het kunnen moet jij het ook kunnen. naast Ajax hoort PSV namelijk helemaal geen concurrentie te hebben gezien de uitgaven en het beschikbare materiaal. voor punten uit een vorig seizoen koop je niks. je moet het laten zien in de actualiteit

2 augustus 2021 om 20:14

Als de punten van dit seizoen een indicatie zijn van de kracht van dit team, dan is dat tevens een inschatting voor komend jaar (een uitzondering daargelaten) mits er niet al teveel veranderingen plaatsvinden. Het kromme aan jouw redering is dat indien az boven zichzelf uitstijgt en zij 100 punten halen, dat psv het met 95 dus slecht zou doen terwijl dat voor de club zelf bijna een record is. Andersom, indien Ajax flink faalt en maar 65 punten haalt, dan doet psv het met 66 dus goed?

2 augustus 2021 om 20:26

dat vind ik wel ja. Ajax en PSV staan qua kwaliteit en financiele mogelijkheden op eenzame hoogte in de Eredivisie. dan mag je imo nooit achter AZ eindigen. misschien als je in een topcompetitie speelde zoals de PL waar je 6 topploegen treft en dus sneller punten kan verliezen tegen redelijk gelijkwaardige tegenstand, maar niet in een competitie als de Eredivisie

2 augustus 2021 om 22:00

Op welke manier heeft het budget van ajax en psv invloed op het puntenaantal van az?

2 augustus 2021 om 23:33

Is dat zo ingewikkeld? Ongeveer op dezelfde manier als dat het met het budget van Bayern eigenlijk een zekerheid is dat je boven Hoffenheim eindigt omdat je veel meer kwaliteit kan inkopen

2 augustus 2021 om 23:35

Je snapt het niet. Bayern heeft veel meer kwaliteit dan Hoffenheim. Ajax had veel meer kwaliteit dan PSV. AZ en PSV waren gelijkwaardig.

3 augustus 2021 om 07:21

Op de ranglijst boven iemand eindigen is iets anders dan dat in punten uitdrukken. Als jij spreekt van suprematie in termen van budget dan staan daar normaal gesproken een X aantal overwinningen tegenover in de 34 competitiewedstrijden. Met het budget van Ajax en PSV moet je zeker 26 wedstrijden kunnen winnen. Speel je er misschien 4 gelijk = 82 punten…. Maar volgens jouw redenatie mag Ajax met haar gigantische budget dus ook prima maar 20 wedstrijden winnen om kampioen te worden.

2 augustus 2021 om 15:56

Japie_Krekel idd die man moet gwn zsm weg bij psv

2 augustus 2021 om 17:52

@messi, van mij mag hij blijven zo lang als hij wil! Zolang het maar bij PSV is. ;-). On topic: ik begrijp echt niet waarom alle supporters Schmidt heilig hebben verklaard. Geef gewoon toe dat het vorig jaar beter had gemoeten. Want het was niet goed genoeg simpelweg.

2 augustus 2021 om 19:52

Het bestuur van psv is ook gekkenwerk en ja vorig moest het beter idd

2 augustus 2021 om 21:44

Kyle66 ik ook niet, beetje misselijk word ik van dat die Schmidt niets fout doet en als heilige wordt neergezet. Terwijl een club man als Van Bommel dagelijks op word gespuugd en de grond in word getrapt. 😅

2 augustus 2021 om 15:57

Slot wel ja dat hebben we gezien dat hij iemand of nieuwe spelers als Jahanbaksh aan de praat kreeg, lukte al niet eens tegen Drita.

2 augustus 2021 om 16:25

Ik heb wel eens wat bijzondere comments gezien, maar deze is ook wel weer lekker vandaag.

2 augustus 2021 om 17:51

Slot heeft idd gefaald met Jahanbaksch. Na de enorm lange periode van twee weken samenwerken kan je toch wel concluderen dat dat niks meer gaat worden

2 augustus 2021 om 15:59

Het ligt allemaal bij die jongen zelf. Slot gaat tegen hetzelfde probleem aanlopen bij Mo. Maargoed, jullie mogen hem best hebben tegen het juiste bedrag. En laat dat net een groot probleem zijn voor Feyenoord.

2 augustus 2021 om 16:12

@psv18 de tijd zal dat uitwijzen maar ik denk dat jij ook weet dat Ihattaren wel meteen onze beste voetballer zou zijn

2 augustus 2021 om 18:30

Dat is ook niet zo moeilijk Japie :P

2 augustus 2021 om 19:20

precies maar dan is hij toch een aanwinst voor Feyenoord? als je Ihatteren aan de praat krijgt heb je gewoon na Gravenberch het grootste talent van Nederland in huis

2 augustus 2021 om 21:27

Als als als. Ihattaren is een god als ik jou moet geloven. Overhyped talentje met een verschrikkelijke mentaliteit. Kan goed voetballen hoor, maar dat is niet alles. Zoveel mislukte talenten die fantastisch kunnen voetballen. Gaat niks worden met Ihattaren.

2 augustus 2021 om 23:36

Schmidt word ook neergezet als de nieuwe Guardiola. Genoeg coaches die grote talenten niet goed weten te motiveren en voor zich te winnen en die alle macht krijgen bij een club ondanks een magere CV

2 augustus 2021 om 16:00

Dat jullie hem uitstekend kunnen gebruiken wilt nog niet zeggen dat die jongen helemaal gek is! Wat moet ie bij Feyenoord doen, kunnen jullie überhaupt een transfersom betalen, of een salaris in die grote?

2 augustus 2021 om 16:14

@neusopdefeiten Feyenoord schijnt investeerders achter de hand te hebben. laat ze nu dan maar in actie komen voor deze mogelijke buitenkans. je moet deze jongen gewoon laten weten dat hij de grote man wordt. ik denk dat hij gewoon op zoek is naar wat vertrouwen en waardering en wie weet wat er dan mogelijk is. nooit geschoten is altijd mis

2 augustus 2021 om 16:20

Ik denk persoonlijk niet dat hij geïnteresseerd is in Feyenoord! Ik denk dat de wens vader van de gedachte is bij je. En over die investeerders, hoor het al een jaar maar zie niks gebeuren

2 augustus 2021 om 16:42

misschien is het idd hopen tegen beter weten in, maar ik zie Ihattaren graag goed terecht komen en Feyenoord graag beter worden. dit is niet het moment voor Ihattaren om voor het geld te kiezen. hij moet voor zijn carriere kiezen en naar een club gaan waar hij het volle vertrouwen krijgt en de waardering krijgt. waar kan dat beter dan bij Feyenoord op dit moment?

2 augustus 2021 om 18:20

Maar ook naar een club met wat kwaliteit in de selectie en dat heeft Feyenoord niet

2 augustus 2021 om 16:02

Japie kerel, je bent en blijft echt de enige van een aantal die heerlijk standvastig in zijn of haar mening blijft. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar wat ik vooral van jou daarin zeer waardeer is dat je het prima onderbouwt inclusief verwijzingen en voorbeelden. En af toe met een kleine knipoog die velen niet herkennen of begrijpen. Keep going!

Ontopic: Het is inderdaad zeer triest om een paar dagen voor de wedstrijd nog als journalist willen informeren naar iets wat totaal niet relevant is voor de wedstrijd. Het is enkel en alleen om een wit voetje te halen bij de werkgever.

2 augustus 2021 om 16:16

@dirk_borst ik ben een groot Ihattaren fan en ik besef me heus wel dat hij fouten heeft gemaakt, maar ik heb ook zwaar mijn twijfels bij de peoples manager kwaliteiten van Schmidt als het gaat om de wat lastigere karakters binnen een groep. ik denk dat Ihatteren onder een coach die hem het vertrouwen geeft en die af en toe kleine dingetjes zoals het weg gooien van een bidon of het niet willen springen in een ijsbad door de vingers ziet, gewoon weer opbloeit en zelfs Oranje kan gaan halen

2 augustus 2021 om 16:47

Of het is gewoon een jongen met een mentaliteitsprobleem. Maar dat is, gezien je een fan bent, geen optie. Maar er moet toch een reden zijn dat de directie zich ondertussen openlijk achter Schmidt schaart. PSV heeft daar letterlijk niets mee te winnen want zo kelderen ze de waarde van het kroonjuweel van hun jeugdopleiding. En toch doen ze het. Why oh why? Alleen voor die passant Schmidt of zou ze toch meer aan de hand zijn?

2 augustus 2021 om 16:54

@thenry_228 ik weet het niet. Schmidt bepaald in principe ook zowat in zijn eentje het aankoopbeleid dus die ga je niet zomaar ontslaan. PSV heeft voor een nieuwe koers gekozen en blijkbaar past Ihattaren niet in die koers want de trainer heeft het nooit in hem zien zitten. dat komt natuurlijk extra hard aan na het verlies van een ouder. is het allemaal Schmidt of de schuld van PSV? nee zeker niet, Ihattaren heeft genoeg fouten gemaakt maar ik vind wel dat ze in de aanpak van Ihattaren ook wel tekort zijn geschoten. misschien niet eens de mensen bij PSV die hun best hebben gedaan om hem te motiveren, maar als de coach je dan vervolgens niet ziet staan dan zijn die motiverende woorden niet veel meer waard natuurlijk en iemand die 19 jaar is en in een mentale dip zit door priveomstandigheden kan dan wel eens rare dingen gaan doen. dat is menselijk

2 augustus 2021 om 16:04

Je kan wel blijven hopen maar dit gaat niet gebeuren. Geen geld voor een transfersom of een salaris van die grote!

2 augustus 2021 om 16:25

Ik ben op het punt gekomen dat ik het eens ben dat Mo lekker naar Feyenoord moet gaan. de Match PSV en Mo past gewoon niet, tijd voor die jongen voor een nieuwe omgeving, nieuwe trainer en nieuwe impulsen. Het feit dat de andere spelers kennelijk wel gedijen nu onder de trainer schmidt en Mo niet kun je niet alleen op Mo afschuiven, maar ook niet op alleen op Schmidt. Sonde, maar ondertussen beter voor PSV als Mo dat hij gaat.

2 augustus 2021 om 16:26

Schmidt heeft dat ook gedaan met Teze, Gakpo, Boscagli, Malen, Madueke en Vertessen hoor.

2 augustus 2021 om 16:42

Japie wat ga je toch met je tijd doen als Mo dadelijk niet meer bij PSV speelt. Dan moet er een gigantische leegte in je leven ontstaan, weet je al hoe je deze gaat opvullen? Of ga je gewoon door met de hetze tegen Schmidt?

2 augustus 2021 om 16:48

Nee tegen dan is de PL weer gestart en begint het Guardiola bashen opnieuw. Hij is gewoon aan het wachten op de eerste transfer van City om te kunnen zeggen dat ze de CL nog niet gewonnen hebben.

2 augustus 2021 om 16:56

ik wi hem juist weer zien spelen. ik kijk geen voetbal om een Vertessen, Sangare of Boscagli in actie te zien. ik kijk voor spelers als Ihattaren dus ik hoop dat hij de verstandige keuze gaat maken en niet voor het geld kiest. lekker naar Feyenoord of AZ gaan, daar het vertrouwen en het plezier weer terug vinden, spreken met je voeten en sportief revanche nemen door jezelf in Oranje te spelen. dat zou ik graag zien iig

2 augustus 2021 om 16:58

@thenry_228 het is toch ook gewoon ronduit belachelijk dat je met de selecties waar Guardiola mee heeft gewerkt al 11 jaar geen CL titel hebt gewonnen? bij City heeft hij nu eindelijk een keer de finale gehaald vorig jaar waar hij daarvoor vier keer in de kwartfinale strandde met de duurste selectie ter wereld. leg mij uit hoe ik dat geen wanprestatie kan vinden?

2 augustus 2021 om 17:09

Ferguson won hem ook ‘maar’ 2x, idem Mourinho, Klopp zelfs nog ‘maar’ 1x, Wenger nooit,… stuk voor stuk trainers die honderden miljoenen konden spenderen en de kwalitatief sterkste selecties te wereld tot hun beschikking hadden/ hebben. Of… Of misschien is het gewoon ontzettend moeilijk om de CL te winnen? Zou dat geen optie kunnen zijn Japie? En moet je leren om het succes van een trainer aan meer dan 1 parameter te beoordelen.

2 augustus 2021 om 17:13

Je kijkt helemaal geen voetbal anders snap je wel wat er van een middenvelder gevraagd wordt. De enige nummer 10 ter wereld die niet hoeft te verdedigen is Messi en met de woorden van Schmidt te spreken dat is Mo niet.

2 augustus 2021 om 20:36

@thenry228 die werden toch niet 3 of 4 jaar op rij uitgeschakeld in de kwartfinale met de duurste selectie ter wereld? vorig jaar heeft Guardiola dan eindelijk weer eens de finale gehaald maar in de tussentijd heeft Zidane 3 keer de CL gewonnen, heeft Klopp 2 finales gehaald waarvan 1 gewonnen en idem geldt voor Tuchel. Guardiola is vooral goed met zijn teams binnen de landsgrenzen maar Bayern wordt onder elke coach wel praktisch jaarlijks kampioen en bij City doet hij het naar behoren, maar niet uitzonderlijk imo. met de duurste selectie uit een competitie de titel pakken doen genoeg teams jaarlijks

2 augustus 2021 om 20:38

@football1979 je hebt meeverdedigen en je hebt meeverdedigen. dat een creatieve speler af en toe bij balverlies mee moet doen snap ik prima, maar je moet een creatieve speler niet 100 km per wedstrijd willen laten lopen imo. al helemaal niet als je niet de snelste bent zoals Ihattaren want dan haal je alle aanvallende kwaliteit uit zijn spel

2 augustus 2021 om 20:45

15 goals 15 assists hoeft hij niets meer te doen... helaas 55 wedstrijden 6 goals 6 assists oftewel te weinig rendement om een vrije rol te geven..

2 augustus 2021 om 20:47

15 goals 15 assists hoeft hij niets meer te doen... helaas 55 wedstrijden 6 goals 6 assists oftewel te weinig rendement om een vrije rol te geven..

2 augustus 2021 om 20:49

15 goals 15 assists hoeft hij niets meer te doen... helaas 55 wedstrijden 6 goals 6 assists oftewel te weinig rendement om een vrije rol te geven..

2 augustus 2021 om 23:38

Dat gaat moeilijk als je nul vertrouwen krijgt van een coach die het niet in je ziet zitten en je alleen opstelt als er echt niks maar dan ook helemaal niks anders meer voor handen is. Onder Van Bommel was hij 16/18 jaar. Noem mij dan eens alle aanvallende middenvelders van een topclub op die op die leeftijd 15 goals en 15 assists achter hun naam hadden staan. Ik ben heel benieuwd

3 augustus 2021 om 01:29

Noem mij een speler die 23 wedstrijden de kans krijgt met een alles behalve een topsport instelling.

2 augustus 2021 om 17:10

Wacht even... een trainer die op 16 punten van Ajax eindigt heeft geen recht van spreken maar 1 met 17 punten wel? Bijzonder.

2 augustus 2021 om 17:54

Wie is die coach met 17 punten achterstand dan? Ik hoop niet dat je de coach van AZ bedoeld. Alleen Max en Sangare hebben namelijk al meer gekost als heel de basis 11 van AZ dus dat zou een vreemde vergelijking zijn. Dan zou PSV ook rond de 16 punten op AZ moeten voorstaan als geld de oorzaak is dat PSV 16 punten achter Ajax is geeindigd

2 augustus 2021 om 17:55

Heeft Feyenoord dan hetzelfde budget als PSV? Edit: of refereer je aan AZ?

2 augustus 2021 om 18:29

Wat een onzin. Dus het budget bepaald de punten verdeling? Dan is de afstand tot ajax precies goed en heeft AZ het gewoon fantastisch gedaan...
En hoe is het budget van feyenoord eigenlijk? Waar zouden die dan moeten staan

2 augustus 2021 om 19:24

imo was het eerder zo dat PSV gewoon zwaar ondermaats presteerde. als het Van Bommel of Cocu was waren ze de laan uitgegooid met 16 punten achterstand maar Schmidt is heilig verklaard in Eindhoven

2 augustus 2021 om 20:31

Van PSV naar Feyenoord is op dit moment gewoon 5 stappen achteruit, ik zal je dan ook uit de droom helpen dat Ihatarren naar Feyenoord gaat, die gaat ook naar Nice of iets dergelijks. Wel zonde dat zo een groot talent nu op deze manier door de achter deur vertrekt.

2 augustus 2021 om 20:43

er zat weinig anders op voor Ihattaren. de coach moest hem al niet vanaf dag 1, hij zat er vorig jaar mentaal en fysiek niet lekker in en was aan het begin van dit seizoen al afgeschreven door PSV en Schmidt. het is jammer maar bij PSV zit hij ook alleen maar de bank warm te houden, want daar zien ze liever de geweldige harde arbeid van Mauro en Thomas dan de creatieve Ihattaren. dan moet je gewoon eieren voor je geld kiezen en zorgen dat je zsm wegkomt, want als je nu verlengd wordt je gewoon 4 jaar op de bank gehouden zodat Schmidt aan al zijn nieuwe aankopen kan laten zien wat er gebeurd als je in je eerste seizoen niet meteen naar zijn pijpen danst en niet voor 200 procent meegaat in de ijzeren Duitse discipline

2 augustus 2021 om 19:04

Ik denk het ook Japie die jongen wil graag voetballen en blijkbaar gunt die Duitser het hem niet.die jongen ziet er top fit speelde een goede oefenwedstrijd tegen Paok en nog geeft hij de voorkeur aan spelers die niks te zoeken hebben bij psv nou ik begrijp zijn houding wel.

2 augustus 2021 om 20:02

Echter hadden die talenten geen mentaliteitsproblemen.

Ik zou er ook moe van worden als letterlijk iedere vraag over Ihattaren gaat en niet meer over het team wat er verder staat. PSV draait, ook zonder Ihattaren en zal blijven draaien. Er is maar zoveel wat je kunt doen. Als het kennelijk voor beide een onoverbrugbaar verschil is (tussen PSV en MO) dan moet je in het team belang gaan denken. Kan het nog zo'n groot talent zijn, maar niemand is groter dan club. en zeker als hij het te weinig heeft laten zien.

Goeie reactie gewoon niet overhebben

Goede reactie van de trainer. Kan me voorstellen dat hij moe word van altijd dezelfde vragen... Mo blijft een groot talent en hoop echt dat het er uitkomt voor hem!

2 augustus 2021 om 16:35

@hankook nou moe zeg, vaak gooit hij ook dingen eruit waardoor er olie op het vuur gegooid wordt

Opmerkingen als het was zwaar werken met hem vorig seizoen, hij moet waslijst aan verdedigende taken verbeteren (terwijl geen enkele andere speler dit soort dingen hoort bij Psv)..

2 augustus 2021 om 20:05

Ihattaren is wel de enigste speler die enkel aanvallend denkt. Dan is het niet vreemd dat Schmidt dat uitgerekend over hem zegt. Van Der Gijp had gisteren een heel goed punt: Als je op die manier speelt en enkel aanvallend denkt, moet je dat vertalen in veel goals en assists. Anders kom je gewoon op bepaalde aspecten tekort. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat hij zichzelf herpakt, want het is een genot om 'm te zien voetballen als 't loopt, maar hij zal echt wat aan die mentaliteit moeten doen, want anders slaagt 'ie niet eens in de subtop van de Eredivisie.

Hoe Schmidt zich opstelt is professioneel en als een gentleman. Hij gooit de vuile was niet naar buiten, hij beschermd zijn spelers altijd (ook Mo) en houdt deze discussie keurig binnenskamers. Voor ons als buitenwacht is het moeilijk om deze situatie te beoordelen op juistheden en feiten, maar iedereen zal het erover eens zijn dat Mo geen team spirit toont, laat z'n team maten nu al voor 2e seizoen op rij in de steek met z'n negatieve gedrag en ziekmeldingen. Zo'n type met deze mentaliteit wil je niet in je groep hebben. Weg ermee. Dit is geen kapitaalvernietiging wat Schmidt doet (wat ik wel eens lees in sommige comments); uiteindelijk gaat het om presteren en niets anders, en dat betaalt zich uiteindelijk uit. Als PSV zonder deze stoorzender wel kampioen wordt, wie heeft het dan uiteindelijk bij het langste eind....

Wat wil zo'n Schreuder ook met zo'n vraag bereiken? Bij nee heeft-ie geen nieuws en een volmondig ja zal-ie sowieso niet krijgen.

2 augustus 2021 om 20:08

Schreuder is sowieso een man die zichzelf schromelijk overschat. Echt een hele irritante verslaggever. Ze hopen op dat zinnetje waarin Schmidt iets zegt waar ze wat mee kunnen. Dat terwijl er genoeg te schrijven is over PSV buiten de kwestie Ihattaren, want voor het eerst in 2,5 jaar ziet het er veelbelovend uit bij PSV.

2 augustus 2021 om 21:11

Helemaal eens, Schreuder is het niveau NAC TV nooit ontgroeid. Ik snap ook niet dat verslaggevers zoals hij, Frank Snoeks en Bert Maalderink gewoon een baan-voor-het-leven gegarandeerd krijgen bij het belasting-gesponsorde NOS. Het is ronduit belachelijk deze types er week in week uit een zieltogend stuk schooltheater van mogen maken. Vanmiddag, bij dezelfde persconferentie, is een letterlijke openingsvraag over de wedstrijd tegen Mydjylland: 'and the opponent. What about them?' Geen enkele concrete vraag!

Verder ook eens met je laatste opmerking. PSV heeft voor het eerst sinds 2015 heeft PSV weer eens een selectie die in termen van leeftijdsopbouw, (complementaire) kwaliteit en routine vs. talent weer een vuist kan maken. Wanneer ze eens realiseren dat een talent uit meer dan talent - en dan vooral motivatie en mentaliteit bovenop het talent - bestaat, kunnen al die analisten de kwalificatie 'grootste PSV-talent' voor Ihattaren loslaten. Dat is namelijk Madueke. Naast hem zijn bovendien Cody Gakpo en Olivier Boscagli jonge spelers die onterecht onderbelicht blijven. Ook loont het eens de moeite om uit te lichten hoe iemand als Sangaré oplevert nu er een ervaren, complementaire middenvelder naast hem staat in plaats van Rosario. Of besteed eens tijd om een nieuwe leider als Ramalho eens onder de loep te nemen. Persoonlijk vind ik het jammer dat dit uitblijft; ik heb het gevoel dat zeker 75% van de media-aandacht rondom PSV wordt besteedt aan het bekritiseren van Schmidt en het betreuren van Ihattaren. En de rest is plichtmatigheid.

Geen enkele speler is groter dan de club... Hulde aan Schmidt en aan PSV hoe ze dit aanpakken. Het allerbelangrijkste is dat je rust en eensgezindheid creã«ert in een selectie, als we Elferink moeten geloven was hij daarin juist een storende zender. Ihattaren, mocht je dit lezen. Werk aan jezelf en de enige revanche die jij kan nemen is sportieve revanche. (niet allemaal dingen in de camera gaan roepen van: "niemand krijg mij kapot etc." Je krijgt straks een nieuwe kans bij een nieuwe club en laat dan maar is zien, dat jij een geweldige voetballer gaat worden. Want die ben je en was je nog niet, knoop dat maar goed in je oren. Ik heb zin in zaterdag, mooi potje Ajax- Psv.

2 augustus 2021 om 15:56

Zullen we het gewoon op zaterdag houden. Daarbij kan ik heel goed begrijpen dat de gedachte bij PSV nu veel meer liggen bij het behalen van de volgende ronde van de voorrondes van de Champions League dan werkelijk een veredeld oefenwedstrijdje tegen Ajax. Ik denk dat we daar ook niet te veel van moeten verwachten eerlijk gezegd.

2 augustus 2021 om 16:37

@maug nee alleen de trainer is groter dan de club toch..

Misdroeg zich vorig seizoen door oa scheidsrechter valselijk beschuldigen, aan alles de schuld geven.

Dat mag dan wel weer toch voor een volwassen uithangbord van de club

Goede reactie op een oliedomme vraag. Waarom moet het net voor dit belangrijke duel (wel of niet plaatsing voor de CL) wéér gaan om een speler die niet speelt. Lijkt wel of het sportjounaille en masse solliciteert bij de privé. Wat de heren sportjournalisten maar niet begrijpen is dat de echte liefhebbers allang niet meer geïnteresseerd zijn waarom Mo om wat voor domme reden dan ook niet meer meespeelt.

Ihattaren is een irritante persoon, die tevens zuigend kan zijn. Echter moeten wij niet vergeten dat deze vrij recent zijn vader heeft verloren. Hij heeft emotioneel die stap (moeilijk) nog niet kunnen verwerken. Als kind van de club had je tactischer met hem om kunnen gaan, ondanks zijn perikelen. Het is geen jongen waar je miljoenen in heb geïnvesteerd, maar iemand uit de eigen stal. Die verdienen zo een behandeling. Schmidt is een snikkie / achterbakse persoon die Ihattaren al vanaf minuut 1 niet heeft gemogen, omdat hij niet speler naar zijn hart is. De onderscheid tussen een doorsnee en toptrainer is hoe je zo een case op een tactvolle wijze kan runnen, zonder dat het zo hoeft te gaan. PSV maakt hier een grote fout. Niet qua rendement, maar algehele imago.

2 augustus 2021 om 16:38

@brokmaz

PSV mist gewoon een vertrouwenspersoon zoals Leo Beenhakker die was bij Ajax.
Die beschermde Zlatan. Zonder Leo was Zlatan voortijdig vertrokken bij de club naar Celtic.

John en Gebrands zijn daar te laf voor.

2 augustus 2021 om 16:41

Niet waar. PSV heeft Hiddink op hem gezet en daarna nog Adil Ramzi. Er is van alles geprobeerd.

2 augustus 2021 om 16:42

Juist, die zijn nog te laf om de situatie te verhelderen. Ik vind dat de situatie rondom Ihattaren van voetballende gronden is geescaleerd naar technische zaken. De namen die jij noemt, moeten ingrijpen in zulke situaties en in een bemiddelende rol kruipen om beide kanten van het verhaal op tafel te gooien. Als daaruit blijkt dat Ihattaren beter kan verkassen, dan moet je hem wegdoen onder een bedrag wat jij waarschijnlijk in je transferbegroting had geïndexeerd.

2 augustus 2021 om 16:47

@nick_10 maar dat zijn toch geen bestuursleden?

lees boven goede comment van Japie over v Persie. Was in begin ook onhandelbaar. Mocht niet meedoen tegen Real, werd ook verbannen. Kwam te laat en pakte vrije trap af van v Hooijdonk.

Uiteindelijk goed gekomen.

Ihattaren is in de war, dwarsligger, koppig, puber en na vervelende periode ook aan het ontsporen.
Juist nu moet uit bestuur een vader figuur komen die naar buiten toe treed hem verdedigt zoals Leo deed.

Media gaat amper vragen stellen aan Ramzi over Hiddink.

Ik was en ben super blij met de rol die Leo toen gespeeld heeft. Zou pijnlijk geweest zijn als Zlatan naar Celic gegaan was en vandaar uit naar de top. Dan had Ajax echt gefaald.

Voor feyenoorder kan ik mij ook voorstellen dat het balen is dat v Persie bij Arsenal ging vlammen ipv in de Kuip

2 augustus 2021 om 16:50

Bkorkmaz

vooral toen het begon te esscaleren door ontspoorde gedrag van Ihattaren en te koppige lijn van Schmidt. Dat werkt niet.

Gerbrands schrijft liever boekjes dan deze brand blussen
En John tja, bizar dat een TD niet met media wil praten. Liever verstoppertje wil spelen. Snap niet waarom deze man niet gewoon hoofd scouting is gebleven. Lekker op de achtergrond spelers scouten met een team.

2 augustus 2021 om 16:51

Misschien heeft Van Persie ook zelf de knop omgedraaid op een bepaald moment…? En misschien moet Ihattaran dat ook eens doen? Het moet ook vanuit de speler zelf komen toch? Maar Mo dacht waarschijnlijk: ‘ als ik afgetraind uit vakantie kom, dan sta ik basis’… Zo werkt het natuurlijk niet.

2 augustus 2021 om 16:55

@thenry

"misschien heeft Van Persie ook zelf de knop omgedraaid op een bepaald moment…?"

Klopt dat kwam o.a. en vooral door Wenger. Maar ook Bergkamp, jouw naamgenoot en meer topspelers.

Bij PSV gaat het never lukken met deze trainer. En qua spelers mis je leiders die hem kunnen sturen.

2 augustus 2021 om 16:58

Waarom zou dat iemand van het bestuur moeten zijn dan? Je hebt het over een vader figuur? Waarom is dat iemand van het bestuur, allemaal onzin. Ramzi werkt bij Psv, Hiddink een soort van lieve opa voor PSV. Genoeg mensen met ervaring om hem eruit te trekken. Blijkbaar wil die niet en of lukt het niet. Op een gegeven moment houd het op. Lekker laten gaan die jongen. We weten allemaal dat er in 2019 erge dingen zijn gebeurd maar op een gegeven moment moet je verder. Dat is buiten het voetbal ook. Ook ik moet verder op mijn werk en als ik op school
Had gezeten was dat ook zo geweest.

2 augustus 2021 om 18:59

@krillin; van persie werd onhandelbaar bij feyenoord en vertrok naar het hoogste niveau waar hij akkoord ging met het spelen bij de reserves en zich onder de vleugels van bergkamp in alle rust kon ontwikkelen. Die onhandelbaarheid bij feyenoord was van marwijk misschien helemaal niet aan te rekenen? Ik ben benieuwd of ihattaren het in zich heeft een dergelijk traject af te leggen. Ik zie het spelers zeer zelden succesvol doen

Joep Schreuder natuurlijk weer. Wanneer wordt die man nu eens preventief van de sportvelden geweerd?

Verder een uitstekende reactie van Schmidt. Het moet over de wedstrijd gaan, niet over spelers die er niet zijn.

Ik geloof op zich wel, dat de beste man laatst oorpijn had, hij wilt immers toch nooit luisteren.
Beter neemt PSV snel afscheid van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV1211
5.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren