Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mings doet boekje open over EK: ‘Schaam me niet om dat toe te geven’

Laatste update:

Het succesvol verlopen EK van Engeland is voor Tyrone Mings allesbehalve van een leien dakje gegaan. De verdediger gold tijdens de groepsfase verrassend genoeg als een van de vaste waarden bij de Engelsen, maar had in aanloop naar het eindtoernooi moeite om voorbij te gaan aan de kritieken aan zijn adres. Mings wendde zich in aanloop naar de openingswedstrijd tegen Kroatië tot een psycholoog, nadat hij in de gaten kreeg dat zijn geestelijke gezondheid er drastisch onder te lijden had.

De centrale verdediger van Aston Villa begon aan de eerste twee groepswedstrijden van Engeland tegen Kroatië en Schotland, daar Harry Maguire herstellende was van een blessure. "Als 90 tot 95 procent van je land twijfels over je heeft, is het erg moeilijk om te voorkomen dat je je eigen gedachten binnendringt", zegt Mings in een uitgebreid interview met The Sun. "Ik had het heel moeilijk in de aanloop naar de openingswedstrijd tegen Kroatië. Ik was waarschijnlijk de enige naam op het wedstrijdformulier waar mensen niet zeker van waren. Dat was iets wat ik moest overwinnen."

Mings zocht contact met een psycholoog om zich af te kunnen sluiten van de buitenwacht. "Ik kreeg veel coping mechanismen", gaat de verdediger verder. "Oefeningen voor het verbeteren van de ademhaling, meditatie of gewoon leren hoe je jezelf in het nu kunt plaatsen. Om te voorkomen dat je onderbewustzijn het overneemt. En ik schaam me er niet voor om dat toe te geven, want er was zoveel onbekend voor mij in aanloop naar die wedstrijd. Ik heb amper geslapen voorafgaand aan dat duel."

Mings hielp Engeland de nul te houden toen the Three Lions hun EK-campagne begonnen met een 1-0 overwinning op Kroatië. Zes dagen later volgde de volgende clean sheet in het treffen met Schotland (0-0). Voor aanvang van de derde groepswedstrijd keerde Maguire terug in de basiself en fungeerde Mings als invaller, waarna bondscoach Gareth Southgate in het restant van het EK geen beroep meer deed op de mandekker. "Ik denk dat ik nu veel meer gehard ben tegen invloeden van buitenaf, maar mijn geestelijke gezondheid is wel achteruitgegaan", besluit Mings.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is goed dat hij er voor uit komt , is ook wel interessant om te zien wat het geestelijk met je doet. Natuurlijk is dat voor elke speler anders

2 augustus 2021 om 23:50

Zelfs wereldkampioen Per Mertesacker had problemen met de druk van een profvoetballer.

Steeds meer openheid over mentale problemen. Simone Biles bij turnen op de Olympische Spelen, meer voetballers die hiervoor uitkomen. Kishna, deze jongen, en er zullen er nog veel meer volgen. Vooral interessant of het taboe nu doorbroken is.

2 augustus 2021 om 10:16

Ik vind het prima ook dat spelers die daar behoefte aan hebben met een mentale coach in zee willen. Ik vind alleen wel dat clubs het niet aan spelers moeten opdringen die daar geen behoefte aan hebben

2 augustus 2021 om 10:27

Denk dat iedereen baat heeft bij psychische hulp. Ook geestelijk 'gezonde' mensen. Je krijgt vaak wat meer inzichten in hoe en waarom je in situaties op een bepaalde manier handelt. Je bent vaak dan in staat om anders naar situaties te kijken. Zie het maar als een stel handvatten voor je persoonlijke groei.

2 augustus 2021 om 12:19

geen behoefte aan hebben is relatief natuurlijk. Ik moet de eerste persoon nog ontmoeten die niet gebaat zou zijn bij mentale hulp. Of het nu is om bestaande problemen aan te pakken, sluimerende, verdrukte problemen preventief aan te pakken voor ze de kop weer opsteken of zelfs dat niet eens. Je moet geen mentaal probleem hebben om baat te hebben bij hulp. Het helpt je ook gewoon om meer uit jezelf te halen en jezelf beter te begrijpen. Desalniettemin helpt opdringen hoe dan ook niet natuurlijk. Als de persoon in kwestie het zelf niet wil is het tijdverspilling dus opdringen is inderdaad geen goed idee. Verspilling van tijd en geld.

2 augustus 2021 om 10:26

Reken er maar niet op dat het doorbroken is, ik heb na Biles genoeg Amerikanen gezien die het een schande vonden dat ze opgaf omdat ze 'zich niet lekker voelde' en het absoluut niet patriotisch vonden. Het is een eer je land te mogen vertegenwoordigen op de spelen en iedereen die dat nalaat moet zich diep diep schamen, aldus een Redneck met een MAGA pet op.

2 augustus 2021 om 10:33

Patriotisme in een sportevenement zetten boven persoonlijke welzijn heeft iets enorm dysfunctioneels in zich. Maar ach, Amerikanen zullen we denk ik nooit begrijpen.

2 augustus 2021 om 10:45

@regulator, ik denk dat ook een Johan Derksen deze jongen gewoon ouderwets een schop onder de kont zou hebben gegeven en zich af zet tegen "zweverig gezwam".

2 augustus 2021 om 10:49

Klopt. Derksen is ook iemand die het vaak over morele plichten heeft bij secundaire zaken, mensen kleineert omdat ze niet aan 'standaarden' voldoen etc. Ik vind hem net zo dysfunctioneel.

2 augustus 2021 om 12:28

Juist. Derksen is een reliek uit een tijd die we als samenleving echt zo snel mogelijk achter ons moeten laten.

Het type dat denkt dat zelf zeggen dat iets niet racistisch/seksistisch of homofoob is bedoeld, ook betekent dat het dat dan niet is.

2 augustus 2021 om 17:22

Nu is het wel zo dat zij deel uitmaakt van de allerzwaksten generatie dat de mensheid ooit heeft gekent.

Tsja mentale problemen.. Er zullen er vast wel zijn die er mee kampen maar ik heb ergens ook het idee dat men het gebruikt als excuus voor slechte optredens.

2 augustus 2021 om 10:32

Als topvoetballer ben je kerel,en een beetje vent die legt dat soort randzaken naast zich neer. Je bent prof of niet. Al dat watterige gedoe word met de dag erger. Clubs moeten meer aandacht besteden aan het trainen van mentale hardheid. Vooral bij de jeugd.

2 augustus 2021 om 10:43

Ja want je mentale gezondheid kan je totaal trainen. Natuurlijk niet, de geest handelt soms gewoon anders dan wat je wilt met je hart of hoofd. Je kan gewoon enorm veel last hebben van angst gevoelens zonder dat je daar echt direct invloed op hebt. Zeker op een podium waar miljoenen mensen naar je kijken kan ik me daar volledig in vinden.

2 augustus 2021 om 10:44

‘Een beetje vent’ zorgt ervoor dat hij optimaal kan presteren en dus iedere kans aangrijpt om dit voor elkaar te krijgen. Dit is dus een van die dingen, omdat dit Mings zeker gaat helpen in zijn verdere carrière en leven. ‘Een beetje vent’ komt zijn ‘problemen’ onder ogen en doet er wat aan toch? Dat is dus precies wat Mings hier doet.

2 augustus 2021 om 10:52

@messibarca. Helaas is niet iedereen zo'n enorme macho als jij en zijn er dus mensen die hier wel last van hebben. Probeer je ook in te leven in het feit dat miljoenen mensen meekijken en een (negatieve) mening over je hebben. Ik kan me goed voorstellen dat de twijfel dan toeslaat.

2 augustus 2021 om 10:55

"Trainen van mentale hardheid" is dus precies wat de beste man nu heeft gedaan. Voor de rest komt je reactie een beetje over als die van een stoer pubertje die interessant loopt te doen

2 augustus 2021 om 11:04

Geef deze dooddoener even door aan de vrouw en kinderen van Robert Enke.
Was het maar zo eenvoudig, mentale problemen hebben ook een achtergrond die niets met de sport van doen hebben.

Enke, die sinds begin 2003 aan depressies leed waarvoor hij in behandeling was en waarvoor hij medicijnen gebruikte. Angst om zijn loopbaan op het spel te zetten en het ouderschap over zijn geadopteerde dochter te verliezen, deden hem zijn ziekte geheimhouden voor de buitenwereld en leidden uiteindelijk tot de zelfgekozen dood.

Denk na voordat jij zulke comment's plaats, messibarca.

2 augustus 2021 om 12:23

Ga even terug naar 1940 wil je. Dat watterige gedoe wordt niet erger en erger. Die emotionele en mentale toestanden zijn er altijd al geweest. Ze worden nu enkel (gelukkig en long overdue) meer en meer geaccepteerd en minder taboe. Dat is ook essentieel om als maatschappij vooruit te kunnen. Zo kan iedereen op termijn op een productieve manier aan zichzelf werken zonder veroordeelt te worden. Ik vind jouw uitspraken eerder die van een watje. Niet willen en kunnen erkennen dat ook jij er gebaat bij bent om meer inzicht in je eigen psyche te krijgen en jezelf mentaal te verbeteren met gekwalificeerde hulp duidt voor mij op mentale zwakte want anderen zouden je maar eens als een watje kunnen interpreteren...

2 augustus 2021 om 12:52

Ik ga er maar even vanuit dat dit en trol-reactie is. Toch voel ik wel de behoefte om even te reageren omdat ik zie dat je toch een aantal duimpjes omhoog hebt gekregen. En er dus mensen zijn die het eens zijn met deze reactie. Mag natuurlijk, maar vandaar toch de behoefte om even te reageren. Helaas (of eigenlijk gelukkig, het is maar net hoe je het bekijkt) is ons brein niet in staat om dit soort (rand)zaken naast zich neer te leggen. Nee deze zaken worden opgeslagen en hebben onbewust invloed op iemand zijn welbevinden. In het geval van Mings had het dus invloed op zijn zelfbeeld/zelfvertrouwen en in zo'n verre vorm dat het van invloed was op zijn dagelijks functioneren. Wat is dan meer watterig (zowieso een verkeerde woordkeuze, maargoed..) dat je het naast je neerlegt en je angst/gevoel negeert? Of juist erkennen dat iets je raakt (wat hoe dan ook Altijd gebeurt of je het nu wil of niet)? En daar vervolgens naar luistert en handelt. Ik ben het dus helemaal met je eens dat de clubs meer aandacht moeten besteden aan de mentale hardheid. Maar dan meer in de zin van mentale gezondheid en dus de jeugd zoals je zo mooi benoemt (want daar begint het natuurlijk) leert om zichzelf te kennen en dus ook leren hoe ze gezond met zulk gevoel kunnen omgaan.

2 augustus 2021 om 13:17

Goede reactie(s).sluit me aan bij jouw visie,ja hoor. Vind het zonde om te zien dat de een door een mentaal " gebrek" vast loopt,terwijl de ander vrolijk door huppelt. Vaak,zeker niet altijd,was dit te voorkomen door mentale training. wordt in de topsport naar mijn mening veels te weinig aandacht aan besteedt. Kan je zomaar goud kosten op de OS,of uitschakeling EK.

2 augustus 2021 om 13:37

Je kan Gregory vd Wiel en ook misschien Ihattaren aan dit lijstje toevoegen.

De druk die de Engelse natie de ploeg oplegt is echt gigantische dat het dus ontzettend door dringt op de koppies van de spelers.
Toch een relatief ervaren BPL speler met zijn 28 jaar.

Knap van hem. Ik denk dat wij/de media/analytici/iedereen die voetbal volgt en zijn mening ventileert, onderschatten wat de negatieve kritieken doen bij spelers. Er is altijd dat beeld o hij verdient tonnen of miljoenen, dus moet tegen een stootje kunnen. Uiteindelijk blijven het dezelfde mensen als anderen en als ik bij mijn werk constant kritiek te horen krijg, dan gaat dat ook niet in de koude kleren zitten. En dan is dat op kleine schaal en niet miljoenen mensen die je bekritiseren.

Dit zou geen nieuws moeten zijn, maar helaas rust er nog steeds een taboe op mentale (on)gezondheid binnen het voetbal. Beetje bij beetje wordt dit gelukkig beter, mede door hier gewoon open en eerlijk over te praten zoals Mings nu doet. Chapeau. Heeft de eerste twee wedstrijden echt prima gespeeld, dus ik hoop voor hem dat de meeste druk er nu af is.

2 augustus 2021 om 10:12

De druk en aandacht is natuurlijk ook enorm. Inmiddels zijn er ook hele systemen financieel afhankelijk van een topsporter (management, personal trainer, psycholoog etc). en dan komen alle prikkels via social media er ook bij. Gewoon een balletje trappen is het niet meer.

Maar hij heeft geld dus hoe kan hij dan psychologische problemen hebben!!!1!!1!11!1!!!!

Super dat hij ervoor uit komt. Tijd dat we van de stigma’s rondom deze zaken afkomen. Net als die Amerikaanse turnster, enorm veel respect voor.

2 augustus 2021 om 10:26

Of je nu Simone Biles of Tyrone Mings bent of je bent ‘gewoon’ Jan Modaal, het is altijd knap dat je uitkomt voor je mentale problemen en hulp zoekt/aanvaard.

2 augustus 2021 om 10:50

Helemaal met je eens. Ik doelde meer op dat mensen altijd met dat soort kansloze opmerkingen komen. Omdat je geld hebt mag je verder geen zorgen hebben. Die hebben dus gewoon geen idee waar ze het over hebben en vergroten het taboe op het probleem alleen maar. Daar kan ik soms best pissig over worden.

Wat ontzettend knap van Mings dit "toe te geven". De zogenaamde macho wereld van het voetbal heeft dit nodig. Grappig eigenlijk, in elke wedstrijd komen er minstens 20 momenten voorbij waarbij spelers jankend naar de grond gaan bij (g)een lichte aanraking, maar waarbij mannen niet uit de kast mogen komen of hun zwaktes tonen,

Druk is MF!

Heel sterk van Mings om zich hierover uit te spreken. Overigens heerst er niet alleen in topsport een bepaalde taboe over mentale gezondheid, maar ook in de maatschappij. Zie bijv. hoeveel wij in NL door de jaren heen bezuinigd hebben op de GZ. Wachtlijsten die pre Corona al ontzettend lang waren, mensen die van het kastje tot de muur worden gestuurd etc.

2 augustus 2021 om 12:27

Wordt gelukkig langzaamaan beter en beter, ook vanuit de politiek. In Belgie bijvoorbeeld worden de betalingen voor psychologen vanaf september voor een groot percentage terug te vorderen door de mutualiteit waar dat voorheen enkel met voorgeschreven behandelingen bij de psychiater het geval was.

Dat we (heb geen social media) bijna allemaal hartstikke verslaafd aan social media zijn, hoef ik je niet te vertellen, zo ook deze Mings.hij zegt o.a.: "als 90 tot 95 procent van je land twijfels over je heeft, is het erg moeilijk om te voorkomen dat je je eigen gedachten binnendringt". Ze leven in de constante angst als ze even kritiek krijgen van de mediawereld. Het is er echt hard bewijs dat het een trigger is voor depressies. Social media begint een steeds grotere negatieve rol te spelen. Het beã£â¯nvloed hun dagelijks sportprestaties/leven. Het is toch heel makkelijk om je social media-accounts te verwijderen of niet lezen als het hun dagelijks leven negatief wordt beã£â¯nvloedt?

Ook hier speelt de sociale media een grote rol. Waar je vroeger de kranten kon negeren en hier en daar wat fans moet je nu 24/24 mensen proberen te negeren. Natuurlijk kruipt dit sowieso in je hoofd en die druk is er zelfs bij de amateurs waar de coaches en fans langs de lijn van alles schreeuwen. Het is goed dat hier meer aandacht aan besteed wordt.

2 augustus 2021 om 13:04

Dat hier( overheid) meer aandacht aan moet besteden geloof ik niet! We kunnen er niet meer onderuit: het is hoogtijd om de regie weer in eigen handen te nemen, en misschien moet dat wel op een heel radicale manier

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren