Vitesse moet vrezen voor Anderlecht; ook Feyenoord kent opponenten

Maandag, 2 augustus 2021 om 14:15Dominic Mostert • Laatste update: 14:23

Feyenoord en Vitesse kennen hun mogelijke tegenstanders in de laatste voorronde van de Conference League. Tijdens de loting in Nyon werd Feyenoord maandag gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen IF Elfsborg en FK Velez, terwijl Vitesse het in een eventuele laatste voorronde opneemt tegen de winnaar van het tweeluik tussen Anderlecht en FC Laçi. De twee Eredivisionisten moeten eerst de derde voorronde nog zien door te komen.

Feyenoord moet zich eerst ontdoen van Luzern in de derde voorronde. Die wedstrijden worden op donderdag 5 en 12 augustus gespeeld. De duels in de laatste voorronde staan op het programma voor donderdag 19 en 26 augustus. De voorloting bepaalde zaterdag al dat 1. FC Union Berlin, de winnaar van IF Elfsborg - FK Velez, de winnaar van Rakow Czestochowa - FC Rubin of de winnaar van Hibernian - HNK Rijeka uit de koker zou komen.

Elfsborg en Velez treffen elkaar donderdag voor het eerst in de derde voorronde van de Conference League. Vorig seizoen eindigde Elfsborg als nummer twee in Zweden, op negen punten achterstand van kampioen Malmö FF. In de competitie van Bosnië-Herzegovina werd Velez derde, op acht punten van landskampioen Borac Banja Luka.

In tegenstelling tot Feyenoord had Vitesse geen geplaatste status. Voor de Arnhemmers waren Stade Rennes, de winnaar van FC Laçi - Anderlecht, de winnaar van Vojvodina Novi Sad - LASK en de winnaar van Spartak Trnava - Maccabi Tel Aviv de mogelijke tegenstanders. Als Anderlecht wint van het Albanese FC Laçi, wacht Vitesse op papier een zware kluif, al is Anderlecht het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen met één punt uit twee duels. De Arnhemmers treden in de derde voorronde echter eerst aan tegen Dundalk.


Poll

Bereiken Feyenoord en Vitesse het hoofdtoernooi van de Conference League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Vrezen voor Anderlecht? Laat me niet lachen.

2 augustus 2021 om 14:18

Nou toch nog wel een stukje beter dan ons. Alles behalve een goede loting..

2 augustus 2021 om 14:33

@Est1892: nou nee, op dit moment gewoon zijn Vitesse en Anderlecht aan elkaar gewaagd hoor. Vitesse hoeft dus helemaal niets te ‘vrezen’…

2 augustus 2021 om 14:41

Ik weet niet of je de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Ajax hebt gezien? Anderlecht zat 1 week voor het begin van de competitie, terwijl Ajax net 3 weken bezig was en met 80 % spelers uit Jong Ajax speelde. Anderlecht werd helemaal zoek gespeeld bij vlagen. Als Vitesse een beetje in de buurt kan komen van het niveau van vorig seizoen zijn ze gewoon gelijkwaardig aan elkaar.

2 augustus 2021 om 14:42

Est. Het is dat Vitesse zelf nog niet zo lekker loopt. Maar ik zie echt nog wel kansen voor Vitesse tegen Anderlecht. De ploeg speelt echt dramatisch in Belgie. Met Bruun Larsen, Nmecha, Dimata, Sambi Lokonga en Zulj is het een legio aan basisspelers en sterke bank spelers kwijt geraakt en de nieuwe spelers moeten duidelijk nog wennen.

2 augustus 2021 om 14:49

Aan dimata, Zulj en Bruun Larsen missen ze niet zoveel hoor. Hun grootste probleem ligt voorin en daar gaan ze met Suzuki en Zirkzee zich toch wel versterken.

2 augustus 2021 om 15:14

@lierse. Hoe schat jij de kansen in? Als ik naar hun selectie is het zo slecht nog niet

2 augustus 2021 om 15:15

@paul. Zij gaan zich echt nog wel versterken zoals bv met Zirkzee. En wij gaan bazoer en tannane kwijtraken..

2 augustus 2021 om 15:18

Moeilijk te zeggen. Veel automatismen zijn weggevallen en de eerste wedstrijden van het seizoen zijn dan ook echt slecht gegaan voor Anderlecht (al is Union echt wel een goed team, dat net zo goed had kunnen winnen van Brugge gisteren). Ik heb Vitesse ook nog niet bezig gezien, maar als Anderlecht speelt zoals tegen Eupen dan hebben ze het tegen iedereen moeilijk. Maar als Suzuki (van STVV, ik ben wel fan van hem) of Zirkzee de broodnodige goals kunnen maken dan ziet het er wel al wat beter uit.

2 augustus 2021 om 15:39

Het is voorlopig een ploeg zonder automatismen. Veel nieuwe spelers. Talent is er echt te over in de kern. Sommige jongens spelen slechts 2 weken met elkaar...dat is bij Ajax toch even anders. Er is nog veel werk akkoord. Maar een beetje begrip lijkt me op z'n plaats

2 augustus 2021 om 15:48

Echt niet. Anderlecht werd door de Ajax B ploeg aangevuld met wat jeugd echt scheel getikt, terwijl ze weken verder waren in de voorbereiding en de Belgische competitie op het punt van beginnen stond. Zo goed is Anderlecht echt niet.

2 augustus 2021 om 16:31

Ja dat was echt het Anderlecht dat er binnen twee weken gaat staan qua namen. Al de transfers die ze sindsdien gedaan hebben en de spelers die terug zijn van vakantie gaan niet meedoen.

2 augustus 2021 om 14:21

Ik vrees meer voor Elfsborg of Velez 😅 Maar goed, eerst de horde van Luzern maar nemen. Denk dat we het zwaar genoeg krijgen en plaatsen voor de volgende ronde wordt al een uitdaging op zich. Vitesse loot op papier zwaar met Anderlecht, maar Anderlecht schijnt het ook zwaar te hebben. Het is alleen afwachten of Vitesse dan nog kan beschikken over Tannane en Bazoer. Dat scheelt een slok op een borrel.

2 augustus 2021 om 14:27

Serieuze vraag. Is het voor Feyenoord überhaupt lucratief om mee te doen aan de Conference League? Wat zou Feyenoord bijvoorbeeld overhouden aan een kwartfinale plek, en dan alles bij elkaar. Heb het idee dat ze er meer last van hebben dan profijt. Ze kunnen wat meer punten pakken voor Nederland, maar doen ze zichzelf er een plezier mee?

2 augustus 2021 om 14:30

Volgens mij levert de Conference League bijna evenveel op als de Europa League, dus je kan als club zeker miljoenen bijschrijven wanneer je de groepsfase haalt.

2 augustus 2021 om 14:31

Precieze bedragen weet ik niet maar volgens mij is het verschil met de Europa League gelden niet eens zo heel groot.

2 augustus 2021 om 15:05

Je verzekerd je als club met een deelname aan de CoL toch van bijna 3 mil. In de EL ligt dit 6 ton hoger. Wanneer je de CoL wint krijg je 8.9 mil. Dit is 3 ton hoger dan wanneer je de EL wint (bonussen, tv rechten niet meegeteld). Voor Feyenoord is het dus gewoon geld wat ze goed kunnen gebruiken, niet perse lucratief.

2 augustus 2021 om 15:08

Je haalt ook punten voor je eigen coeficient he. Scheelt nogal vaak in voorrondes of je geplaatst of niet geplaatst bent. Als Feyenoord volgend jaar bv voorrondes Europa league speelt kan dat flink verschil maken.

2 augustus 2021 om 15:15

@mezzibazoer
Het zal eraan liggen hoeveel publiek welkom is. Europese thuis wedstrijden brengen normaliter veel geld in het laatje dankzij de recettes.

2 augustus 2021 om 15:45

Spelers worden beter en meer waard. Sponsors komen sneller en/of betalen beter. Kortom, Europees spelen levert zo veel meer op dan alleen prijzengeld!

2 augustus 2021 om 15:54

Het prijzengeld en de winst premies schelen volgens mij weinig in de groepsfase, maar een paar ton vergeleken met EL, daarnaast verdient feyenoord volgens mij zo'n 1 miljoen per thuis wedstrijd aan inkomsten dus dat zijn flinke bedragen. In de knock-out fase worden de verschillen een stuk groter, als je al het prijzengeld van de knock-out op telt (dus als je de CL wint) is ongeveer even veel als de EL winnaar krijgt voor alleen de finale winnen. Dus excl de voorgaande Rondes. Dan is het verschil dus best groot. Maar ik verwacht dat het niveau van tegenstanders in de groepsfase niet veel zal verschillen met EL maar in de knock-out wel een stuk lager is. Omdat bij de EL de nummer 3 van de champions league er bij komt en dat toch vaak flinke teams zijn. De nummers 3 van de EL naar de conference league gaan zullen niet veel beter zijn dan de nummers 1 en 2 van de conference league.

2 augustus 2021 om 14:32

Ik denk dat zowel Vitesse als Feyenoord de huidige ronde niet eens doorkomen. Vitesse maakt een dramatische indruk tot dusver in de oefenwedstrijden en Luzern wordt een hele zwaar kluif voor Feyenoord.

2 augustus 2021 om 15:56

@marcoes exact mijn gedachten..

Ik zie Feyenoord niet winnen van Luzern en Vitesse redt het ook niet.

Hoe kunnen veel leden beweren deze league is erg handig voor NL clubs om punten te halen.. Dit seizoen niet.

pff hopen dat AZ wel de EL kan halen anders weer zwaar jaar. Dan moet het weer van Ajax, PSV en AZ komen.

2 augustus 2021 om 14:36

Psies, tis Vitesse niet Feyenoord....

2 augustus 2021 om 21:39

Precies mijn reactie. Volgens mij maakt Anderlecht eenzelfde val door als Feyenoord de laatste jaren. Er is volgens TM maar één speler met een marktwaarde van boven de €10 miljoen. Daaronder vind je een handvol spelers rondom de €5 miljoen, waaronder Wesley Hoedt. Nu snap ik dat Vitesse Pasveer heeft verloren aan Ajax, Tannane aan overgewicht en als selectie zelfs bijna een derde van de waarde van Anderlecht is, maar met een club vergelijkbaar als Feyenoord moet Vitesse echt wel raad weten.

Ah joh, redden we makkelijk. Ik heb grenzeloos vertrouwen in ons. Vooral de verdediging.

2 augustus 2021 om 14:19

Het is in ieder geval veruit de meest gunstige loting voor ons. Als dit niet lukt hebben we ook niets in Europa te zoeken. Laten we hopen dat het team (als we Luzern verslaan) tegen die tijd beter op elkaar is ingespeeld en Jahanbaksh weer genoeg wedstrijdritme heeft.

2 augustus 2021 om 14:19

Haha.
Moet wel zeggen dat Trauner gisteren een aardige indruk achterliet in eerste half uur.
Daarnaast moet hij echt AEB cvm gaan zetten. Deze jongen zoekt wel de opening. Niet alles komt aan hoor maar het gaat allemaal paar tandjes sneller dan Fer.

2 augustus 2021 om 14:21

@bliek
geef je groot gelijk hij liet gisteren een aardige indruk vondt hem miss wel een van de beste in de eerste half uur,en hij zoekt goed de opening idd

2 augustus 2021 om 14:22

Ik zou stiekem wel een keer een middenveld met AEB-Kökcü-Hartjes willen zien. Piepjong natuurlijk en verdedigend kwetsbaar, maar er zit in ieder geval voetbal in en dat missen we nu behoorlijk.

2 augustus 2021 om 14:24

El Bouchataoui is comfortabel aan de bal, maar ik vind hem zonder bal wel erg kwetsbaar. Niet dat Fer meer laat zien, maar ik zie dan nog liever Toornstra daar spelen

2 augustus 2021 om 14:31

Perry ik zou dan eerder Kokcu wisselen voor hartjes.
@bobiku ik vind Toornstra een liie naar voren wel lekkerder. Of aanvallender.
Ik zou graag met AEB en dan met Toornstra en Kokcu spelen op middenveld.

2 augustus 2021 om 14:38

Waar zou je Til dan neerzetten?

2 augustus 2021 om 15:03

Oh ik miste Till eve.
Ik zou rbtoornstra rb neerzetten en Jankhabaks in de spits.
Jankhabaks zwerft toch het veld over.

2 augustus 2021 om 16:45

Dat is voor nu geen gek idee inderdaad, al zie ik graag Bozenik de kans krijgen. Die gaat zijn goals wel maken

2 augustus 2021 om 16:52

Ja dat zou wel kunnen.
HIj oogt alleen zo wild. En hij heeft beetje harde voeten.
Ben benieuwd waar we over 2 maanden staan als ik eerlijk ben.

We spelen nog steeds hoog alleen het jagen wordt al minder en meer gecontroleerd.
Nu nog wat meer vertrouwen krijgen.

2 augustus 2021 om 14:19

@migi we gaan het zien maar nooit je tegenstander onderschatten wie weet kan het anders aflopen

2 augustus 2021 om 15:12

Messi het sarcasme druipt van zijn reactie af.. 😉

Feyenoord moet gewoon de groepsfase halen. M'n cluppie kennende gaat het niet makkelijk worden, maar je moet Europees Voetbal halen. Ik ben erg benieuwd naar Vitesse. Stonden vorig jaar erg sterk, maar lijken met Badoer en Tannane toch 2 sterkhouders kwijt te raken.

2 augustus 2021 om 14:26

De loting kunnen we in ieder geval niet de schuld geven, die is echt ideaal. Feyenoord is gewoon aan zijn stand verplicht om het te halen. Vitesse gaat het heel lastig krijgen ben ik bang, ze hebben ook een behoorlijk zwakke voorbereiding gedraaid.

Laten we als Feyenoord zijnde eerst maar eens de volgende ronde doorkomen, ik zie het heel somber in, hoe pijnlijk dat ook is..

Ligt het aan mij of wordt het voor Nederlandse clubs veel moeilijker om zich überhaupt te kwalificeren Europees. Voor mijn gevoel zijn er veel meer voorrondes dan vroeger, terwijl er nu zelfs een toernooi bijgekomen is. Daarnaast twee prima lotingen voor zowel Feyenoord als Vitesse. Bij voorbaat zeker niet kansloos

2 augustus 2021 om 15:26

klopt. dat komt omdat nederland lager op de landenlijst staat dan 10 jaar geleden. Er was een periode waarin de nederlandse clubs de UeFa CUP (toen nog) niet serieus namen. Gelukkig is die tijd voorbij. Als we dit en volgend seizoen met minimaal 3 teams in europa spelen en met minste 1 club overwinteren dan kunnen we misschien de 6de plek van Portugal overnemen en zelf heeel misschien de 5de plek van Frankrijk

Wishfull thinking he :D

Elfsborg is toch wel aardig in vorm. ik zie het niet gebeuren maargoed .

Ben bang dat beide clubs het niet gaan redden. Feyenoord heeft echt nog niks laten zien in de gehele voorbereiding. Misschien dat Vitesse een beetje kan verrassen aangezien Anderlecht ook niet meer de Anderlecht is die het een aantal jaar terug was, maar ik zie het somber in voor de Nederlandse clubs mbt de conference league.

Positieve loting voor Feyenoord al zegt dat in de huidige vorm niks, eerst Luzern maar eens uitschakelen. Ik heb Anderlecht 2x zien spelen dit seizoen maar als Vitesse ook maar in de buurt komt van het niveau van vorig jaar moet dat geen probleem zijn.

Denk dat zowel vitesse als feyenoord het niet gaan redden.
Zie feyenoord niet langs Luzern komen en ook vitesse zal het knap lastig krijgen.

Niet omdat de tegenstanders zo sterk zijn denk ik dit. Meer omdat dit soort nederlandse clubs vaak teleurstellen europees.

Blij als Feyenoorder dat we op papier de makkelijkste tegenstanders en dus geen Rubin Kazan of Union Berlin hebben geloot. Luzern zal hoogstwaarschijnlijk de zwaarste tegenstander zijn in deze voorrondes, hopen dat je daar aankomende donderdag gelijk een goed resultaat kan neerzetten.

Vitesse heeft het minder getroffen met Anderlecht, maar ik acht ze ook zeker niet kansloos.

Anderlecht is net zo uit vorm als Celtic, of verzwakt als het zo wilt noemen

Dus AZ moet tegen celtic, PSV tegen Benfica en Vitesse tegen Anderlecht. Dit is wel zo'n beetje de moeilijkst denkbare loting die we hadden kunnen krijgen

2 augustus 2021 om 14:39

Als ik mij niet vergis had Vitesse ook Stade Rennais kunnen loten. Die schat ik nog wel een stuk hoger in dan dit Anderlecht. Neemt niet weg dat het alsnog een zware loting is natuurlijk!

2 augustus 2021 om 16:13

@035feyenoord

Maar PSV is wel verzekerd van groepsfase EL. Dus als zij eruit liggen tegen Benfica dan blijven zij Europees actief.

Feyenoord en Vitesse gelijk over.

Hoe zit het met AZ? Volgens mij als die tegen Celtic verliezen gaan zij verder in de nieuwe league?

Anderlecht moet vrezen voor Vitesse, zou de titel moeten zijn. Vergane glorie bij Paars-Wit.

2 augustus 2021 om 14:27

Echt zonde, is het Ajax van België, medelijden krijg je ermee. Wat is daar dan gebeurt dat ze zo terug zijn gezakt?

2 augustus 2021 om 15:50

Geen enkele club kan altijd top zijn.
Ook Bayern, Madrid, Liverpool, Barca, Juventus, United hebben hun slechte periodes gehad of hebben dat nog steeds. Anderlecht komt ook wel weer terug.

2 augustus 2021 om 16:14

@luissini

waarom zo ver kijken...dichtbij huis Feyenoord.

als Feyenoord zijnde moet je de groepsafase halen

en Vitesse hoeft niet te vrezen op moment voor anderlecht
zijn totaal uit vorm

Ai pijnlijk. Dit is geen goede loting. Anderlecht is niet meer zoals vroeger maar nog echt wel een paar klasse beter dan ons. Helemaal als bazoer weggaat

Lastige lotingen, vrees toch dat Feyenoord en Vitesse weinig kans maken. Maar ik hoop dat ze er in ieder geval vol voor gaan, niet dat lusteloze getik rond de middellijn wat je vaak bij onze clubs in die voorrondes.

Geen ongunstige loting, hadden het slechter kunnen treffen. Maar ook tegen Anderlecht zullen we flink aan de bak moeten. Mochten we überhaupt Dundalk weten te verslaan 5 en 12 augustus! Ik kijk in elk geval uit naar het Europees avontuur in Arnhem! Hopelijk weten we de groepsfase te bereiken!

Weet iemand of, indien Feyenoord Luzern weet uit te schakelen, of ze eerst uit of thuis moeten spelen in de 4e voorronde?

2 augustus 2021 om 14:50

Klopt. Eerst thuis

Niet slecht geloot. Of ze door komen, is maar de vraag. Maar het had veel slechter uit kunnen pakken...

Op papier geef ik Vitesse de meeste kansen omdat Anderlecht lang niet meer zo goed is. Bij Feyenoord heb ik geen idee waar ze nu staan maar ben niet hoopvol op basis wat ze tot nu toe hebben laten zien.

Ik hoop dat deze wedstrijden wel uitgezonden gaan worden, want Dundalk - Vitesse zal bizar genoeg niet op 1 van de 20 kanalen van ESPN te zien zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren