Feyenoord komt na 120 minuten en 17 wissels niet langs ADO Den Haag

Zondag, 1 augustus 2021 om 17:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:23

Feyenoord heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen ADO Den Haag in aanloop naar de derde voorronde van de Conference League niet kunnen winnen. Vier dagen voor de eerste ontmoeting met het Zwitserse FC Luzern bleef het team van Arne Slot op 1-1 steken. Het duel in De Kuip duurde vier keer een half uur en Slot paste liefst zeventien wissels toe. Feyenoord sluit de oefencampagne komende zondag af tegen Atlético Madrid, de regerend landskampioen van Spanje. Een week later, op 15 augustus, begint het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Het gros van de Feyenoord-spelers die komende donderdag in actie komen, speelden alleen het eerste half uur. Doelman Justin Bijlow ontbrak omdat hij volgens Slot griepverschijnselen heeft. Gernot Trauner verscheen voor het eerst in een tenue van Feyenoord: hij vormde samen met Marcos Senesi het hart van de defensie. Captain Leroy Fer nam als vanouds weer plaats op het middenveld. “Met de komst van Trauner beschik ik eindelijk weer over iets meer keuze’, verklaarde Slot bij ESPN. “Hierdoor schuift Leroy Fer een linie op en zal hij weer als verdedigende middenvelder spelen.” Het betekende ook dat Guus Til en Jens Toornstra als aanvallende middenvelders fungeerden. Ook Orkun Kökcü kreeg tegen de Hagenaren een andere rol. “Kökcü zal vandaag meer hangend op links spelen.” Volgens de hoofdtrainer moet het de middenvelder meer ruimte geven om zijn creativiteit te gebruiken.

In de eerste dertig minuten kregen de teams het niet voor elkaar om gevaar te stichten. In de daaropvolgende dertig minuten behielden alleen Ofir Marciano, Trauner, Senesi en Alireza Jahanbakhsh hun plaats in de basiself, daar Slot zondag vrijuit kon wisselen. De grootste kans in het tweede deel van de oefenwedstrijd was voor Róbert Bozeník. De spits hield zijn directe tegenstander met kracht weg bij de bal en zijn harde schot spatte op de lat uiteen. Na 47 minuten maakte Jahanbakhsh plaats voor Christian Conteh en luttele minuten later werd de geblesseerde Antoni Milambo vervangen door Francesco Antonucci.

Feyenoord werd dreigender en vlak voor het einde van het tweede deel hing de 1-0 in de lucht. Een schot van Conteh na een lage voorzet van Ridgeciano Haps werd tot corner verwerkt en na de daaropvolgende corner ging de bal er in de kluts dankzij het aluminium ook niet in. Na een pauze van vijftien minuten keerde Trauner niet meer terug op het veld en vielen Sonder Skogen en Naoufal Bannis in. In de tachtigste minuut, enkele minuten na het uitvallen van Conteh, kwam het scorebord in beweging: Marouan Azarkan ging vrij makkelijk naar de grond in het strafschopgebied en Bozeník verzilverde de toegekende elfmetertrap. De spelers van ADO protesteerden, maar de scheidsrechterlijke leiding was niet te vermurwen.

In de laatste dertig minuten maakte Marciano plaats voor de negentienjarige Thijs Jansen, die daarmee zijn eerste officieuze minuten in De Kuip maakte. ADO was nauwelijks dreigend in De Kuip, maar in minuut 106 kwamen de bezoekers toch op 1-1. Yahya Boussakou rende achter een diepe, hoge bal aan en oog in oog met de twijfelende Jansen werkte hij doeltreffend af. Dat was ook de eindstand, daar Vente de bal na een goede mogelijkheid via de doelman tegen de paal zag gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door constant kante)

Waar heb ik naar zitten kijken zeg? Feyenoord heeft gewoon een ploeg met uitsluitend grijze middelmaat. Letterlijk in elke linie ontbreekt het aan een speler waarvoor je de TV aan zet. Geen spits met een neusje voor de goal. Geen buitenspeler die met een flitsende actie die iets kan forceren. Geen middenvelder die met een splijtende pass een wedstrijd kan openbreken en een verdediging van papier-mâché.

En er is ook geen geld om wat aan deze situatie te doen. Ik verwacht eerlijk gezegd echt een heel belabberd seizoen voor dit Feyenoord.

1 augustus 2021 om 17:16

Het is ook niet best inderdaad. Ik denk dat we bij Feyenoord neer moeten leggen dat we dit jaar om plek 5-8 zullen spelen. Mits er uiteraard geen versterkingen bij komen. Want er zijn minimaal 3 spelers nodig.

1 augustus 2021 om 17:24

Ag Feyenoord heeft deze wedstrijd 30’minuten met a opstelling gespeeld was ook drama daar niet van, maar de rest was allemaal onder 21 of daar nog onder zelfs. Waardoor je bijna denk dat je beter een oefenwedstrijd voor de onder 21 had kunnen regelen

1 augustus 2021 om 17:24

Ik denk dat je met een balvaste spits al veel meer rust krijgt. Vandaag was het niet goed, maar afgelopen donderdag was het aanvallend echt niet zo slecht. De verdediging moet gewoon nog ge-finetuned worden, maar dat hoort bij de verandering en kan nog wel een half jaar duren. Ik vind Pedersen erg veel potentie hebben en Trauner, Senesi, Malacia en Haps zich al langer bewezen. Er zullen heus wel zeeperds bij zitten, maar het zal steeds beter gaan. Ik hoop dat Slot de tijd krijgt, ook als je met de kerst tiende staat.

1 augustus 2021 om 17:32

Hoe was Trauner. Alvast bedankt

1 augustus 2021 om 17:38

Ik heb het eerste uur niet gezien, maar ik lees elders dat hij met erg veel rust speelde en veel vooruit. Alles op maat. Voetballend dus erg goed. Defensief is moeilijk te beoordelen tegen Ado.

1 augustus 2021 om 19:30

Trauner was erg goed, vooral ook aan de bal. Speelde veel direct vooruit. Zocht diepte, zocht de flanken en versnelde vaak het spel ipv het vertragende wat de meeste centrale verdedigers hebben. Defensief goed en hard in de duels.. Werd er wel een keertje uitgelopen door van Besuijen maar die hoort tot de top van de snelste spelers in de KKD. Al met al een goede indruk achtergelaten. Hans Kraaij was lyrisch.

1 augustus 2021 om 17:33

@spanish geen paniek. over drie maanden spelen we hier hoog pressievoetbal mee en leggen we elke tegenstander onze wil op met aanvallend, creatief voetbal volgens veel Feyenoord fans op dit forum. ik ben daar niet een van overigens. imo gaat dat nooit werken met dit materiaal, maar volgens hun zie ik dat totaal verkeerd dus het zal wel goed komen met Feyenoord binnen nu en een paar maanden. ik heb ook al vernomen dat Kokcu stieken een supercreatieve speler is die dat gewoon twee jar verborgen heeft gehouden en nu structureel voor de steekpasses gaat zorgen nu Advocaat weg is dus het gaat een geweldig seizoen worden

1 augustus 2021 om 17:39

Tuurlijk Japie, jij leest wat je wil lezen en chargeert weer enorm. Ik geef Slot gewoon een eerlijke kans, jij doet dat niet omdat je je gelijk wil halen.

1 augustus 2021 om 17:42

Ik geef Slot ook een eerlijke kans maar Slot moet de spelers ook een eerlijke kans geven en dat doe je niet door ze een type voetbal te laten spelen waar ze totaal ongeschikt voor zijn

1 augustus 2021 om 17:43

Precies Slot is nog niet eens begonnen en mensen beginnen al te janken. Laten we na 5a7 wedstrijden kijken hoe het gaat.

1 augustus 2021 om 17:43

Ik zie niemand die dat zegt. Ik zie wel veel mensen die zich realiseren dat kant en klare topvoetballers voor Feyenoord niet haalbaar zijn en dat je dus aan het werk moet spelers uit mindere competities en van andere ploegen uit de eredivisie. En dat transitie tijd kost.

1 augustus 2021 om 17:43

Ik heb geen feyenoordvolger hier horen zeggen dat we met dit materiaal creatief voetbal gaan zien 😂 maak jezelf nou niet steeds zo belachelijk joh. De vaste volgers hier zijn blij dat er eindelijk een trainer is die vooruit wil voetballen. Nu een kwestie van het juiste materiaal erbij zoeken. Je kunt ook een ‘realistische’ coach voor de groep zetten zoals advocaat en blijven verdedigen… dan ga je op termijn nooit de kleintjes kapot spelen. Owja, de volgers hoor ik hier ook zeggen dat spelen rond plek 5 realistisch is… dan zijn de verwachtingen dus helemaal niet zo hoog

1 augustus 2021 om 17:46

Hoog pressie voetbal kan je niet spelen zonder creativiteit. Natuurlijk is het mooi dat je dat wil maar doe dat dan als je straks hebt door geselecteerd en het materiaal er voor hebt en niet nu al met een selectie die dat type voetbal helemaal niet kan uitvoeren want dat slaat nergens op

1 augustus 2021 om 17:48

Japie heb jij ooit van geduld gehoord? Wacht in ieder geval tot jullie selectie helemaal rond is op 1 sep, en wacht een paar maandjes hoe alles zich ontwikkeld. 🥱🤦🏾‍♂️

1 augustus 2021 om 17:51

@Sulejmanii Mochten een Ihattaren en Veerman komen bv dan geloof ik best in dat attractieve voetbal maar met welk geld gaan we dat type spelers halen?

1 augustus 2021 om 17:53

Ze kunnen jou beter japie open deur nomen man man.een blind paard ziet toch wel dat dit team alles maar dan ook alles tekort komt.er moeten minimaal twee drie spelers bij en dan nog twijfel ik of dat goed genoeg is voor plek drie.

1 augustus 2021 om 17:54

Ik zou Veerman laten waar hij is en Hartjes en/of AEB voor de leeuwen gooien.

1 augustus 2021 om 17:55

@jeroen123 gelukkig zie jij dan wel hetzelfde als ik. Volgens veel andere Feyenoord supporters hier zie ik het totaal verkeerd en heeft deze selectie wel de kwaliteit om hoog pressie voetbal te spelen

1 augustus 2021 om 17:55

Plus een spits japie praat je toch al over veerman 6 ihattaren 6 spits 5/6 17/18m dat gaat hem niet worden.

1 augustus 2021 om 17:57

@FR010FRDAM als die de kwaliteiten daarvoor hebben waarom niet? Het gaat er om dat er creativiteit en voetballend vermogen in het elftal komt en dan met name op het middenveld. Wie daarvoor gaat zorgen maakt me niet zoveel uit, zolang het maar gebeurd

1 augustus 2021 om 17:58

Japie ik ben echt in hart en nieren feyenoord supporter maar net als jou ik zie het niet.er is er eentje in dit team dat ik zeg die heb echt alles om de top tehalen bijlow de rest is leuk tot middelmaat of nog heel jong hartjes.

1 augustus 2021 om 17:58

@jeroen 123 het wordt een lastig verhaal idd maar ik hoor verhalen over een mogelijke kapitaalinjectie dus wie weet is er dan wat mogelijk. Wat er precies mogelijk is weet ik niet

1 augustus 2021 om 17:58

Feyenoo4e heeft wellicht het materiaal niet om zo te spelen tegen een az ajax psv oid, maar tegen dritta of ado moet dat toch kunnen?

1 augustus 2021 om 17:59

Japie persoonlijk zie ik Veerman Feyenoord niet naar een hoger niveau tillen. Ihattaran wel, daar ben ik groot fan van! Maar of hij betaalbaar is? Ihattaran heeft een warme coach nodig en wellicht een vader figuur, ik denk dat meer kan zijn dan die Schmidt.

1 augustus 2021 om 17:59

@jeroen 123 ik vind Geertruida, Malacia en Jahanbaksch wel goede spelers en Bijlow ook idd maar voorin en op het middenveld moet er echt kwaliteit bij

1 augustus 2021 om 18:01

@japie, overigens grappig dat je Ihatarren als verlosser ziet (56 wedstrijden, 6 goals 5 assists in de eredivisie) en Kokcu afschrijft (43 wedsrijd 5 goals, 6 assists in de eredivisie). ..waar Kokcu ook nog veel meer is ingezet als 8 in een verdedigend systeem. Edit: niet dat ik de komst van Ihatarren niet zou toejuichen, maar is denk ik onrealistisch

1 augustus 2021 om 18:01

@Peperbus038 dat hoorde ik onder Gio, Stam en Advocaat ook maar elke keer lukt het niet, dus blijkbaar kan dat niet. Ook Slot heeft er tot nu toe grote moeite mee. Dan verwachten we imo meer van de spelers dan waar ze daadwerkelijk toe in staat zijn

1 augustus 2021 om 18:03

Echt heel vreemd dat Slot dat binnen 6 weken nog niet voor elkaar heeft ja....

1 augustus 2021 om 18:09

@Japie inderdaad Japie ook na de dramawedstrijd tegen Drita alias Kosovaarse IJsselmeervogels mocht je niet te negatieve comments laten van velen hier. We moesten haast verplicht lichtpuntjes zien. Dit Feyenoord is gewoon dramatisch. Ze kunnen kwalitatief niet uitvoeren wat Slot vraagt van ze. Onder Advocaat liep men te zeiken maar nu Slot slechter presteert predikt men rust en positieve reacties. Ja ammehoela! Beestje bij de naam noemen zoals het bij echte topclubs gaat: dramatisch slecht!

1 augustus 2021 om 18:09

Hoog pressie voetbal kan je niet spelen zonder creativiteit? Jij hebt duidelijk nog nooit naar LASK gekeken.

1 augustus 2021 om 18:14

" ... over drie maanden spelen we hier hoog pressievoetbal mee en leggen we elke tegenstander onze wil op met aanvallend, creatief voetbal volgens veel Feyenoord fans op dit forum."

Japie, je begint het niveau van een troll aan te tikken. Ik geloof er trouwens hou langer hoe minder van dat je werkelijk een Feyenoord fan bent, maar gewoon een onrusstoker.
Geen enkele fan denk dit en het feit dat jij voor ze denkt , zegt mij genoeg.
Ga een hobby of een vrouw zoeken.

1 augustus 2021 om 19:25

Senesi en Sinisterra zijn ook nog wel de moeite, toch? Verder is het niet veel, of Kokcu moet weer beter gaan spelen.

Persoonlijk geloof ik wel heel erg in de invloed van trainers. Een goede trainer kan met matig materiaal goed presteren. Hopelijk krijgt Slot de tijd.

1 augustus 2021 om 19:31

Hoezo presteert Slot slechter? We zijn nog niet eens begonnen. Zoeken, zuigen en vooral heel graag willen zeiken is het. Er gaan ook veel dingen goed en dat het tijd kost is vooraf aangekondigd en bovendien volkomen logisch. Het dus niet scherp of kritisch, het is vervelende azijnzeikerij.

1 augustus 2021 om 19:53

@Japie. Zelden zoveel onzin van één persoon voorbij zien komen op VZ. Nu weer Veerman kopen voor 10 miljoen? Morgen ligt de prio weer bij een spits. Thuis in de Kuip op eigen helft inzakken is niet goed, maar nu hoog spelen ook weet niet etc etc.. Het begint nu toch echt vervelend te worden. Terechte vraag overigens dat men zo nu en dan twijfelt of jij een Feyenoord supporter bent...

1 augustus 2021 om 19:57

NJ. Je haalt de woorden uit mijn mond. Naar mijn weten is het een persoon met een bepaalde stoornis (zal ik wel weer een ban krijgen) maar het word nu echt belachelijk vervelend om te lezen.

1 augustus 2021 om 20:07

@lierse1997, exact. De wedstrijden van Feyenoord tegen Wolfsberger heeft men waarschijnlijk ook gemist. Dat hoge pressing is bedacht om dicht bij de goal in balbezit te komen op het moment dat de tegenstander vooruit denkt en uit positie is. Je hebt dan helemaal geen creativiteit nodig. Wel snelheid en longen als een paard. En centrumverdedigers die kunnen verdedigen met 50 meter in de rug. Dat kunnen Senesi en Trauner niet, wat de aankoop van Trauner uitermate merkwaardig maakt.

1 augustus 2021 om 20:11

Trauner speelt zijn hele leven al zo en is daardoor zelfs gekozen als beste speler van Oostenrijk, dus wat praat je nou? Je kent hem dus helemaal niet, maar komt alleen 'lekker kritisch doen'.

1 augustus 2021 om 20:16

@fr010frdam onder Van Bommel toen hij nog veel speelde was hij 17/18 jaar. noem mij een creatieve middenvelder van die leeftijd bij een topclub die geweldige statistieken heeft

1 augustus 2021 om 20:18

@njfromvol dan snap je misschien waarom ik veel mensen hier zie als trolls want die proberen me dit verhaal dus wel steeds wijs te maken en dat weet je zelf ook wel, want ook jij hebt ongetwijfeld die reacties vaak genoeg voorbij zien komen op dit forum. Advocaat had alle creativiteit uit de spelers gezogen en Slot zou dat wel weer even naar boven halen en dit team weer aanvallend en dominant laten spelen met hoog pressievoetbal. we gaan het zien, maar ik geloof er niet in met dit materiaal

1 augustus 2021 om 20:24

@alsjemenou dat vraag ik me dus af over de Feyenoorders die doen alsof dit materiaal helemaal niet zo slecht is en dat spelers als Kokcu en Bozenik geweldige spelers zijn. als Feyenoord supporter mag je blijkbaar niet meer kritisch zijn op wanbeleid en spelers die je niet goed vind. behalve als het Diemers is of Advocaat, dan mag je opeens wel kritisch zijn. erg vreemd allemaal

1 augustus 2021 om 20:37

Hee Japie, je hebt mij nog steeds niet uitgelegd waarom je vindt dat Feyenoord niet hoog kan gaan verdedigen met een traag centrum, terwijl het Slot bij AZ wel lukte met Vlaar en Hatzidiakos. Heb je daar al een antwoord op?

1 augustus 2021 om 20:38

@japie, dat je eigenwijs bent, was bekend. Op zich hou ik wel van standvastige mensen. Koppige mensen heb ik minder mee; je draait en verdraait. De commentaren die ik lees, zijn van mensen die begrijpen dat we een gemankeerde selectie hebben, maar die hopen op een meer positieve speelwijze en daar graag slot de tijd voor willen geven en bij voorkeur met een aantal aankopen en jeugdspelers. Zwart - wit denken is iets te gemakkelijk.

1 augustus 2021 om 20:44

Don.. Je hebt het over die wedstrijd waar Feyenoord daadwerkelijk DRIE onterechte penals tegen kreeg?

1 augustus 2021 om 20:46

@bobiku29 pressievoetbal is meer doen als hoog verdedigen. het is ook de bedoeling dat er voorin ook wat gebeurd want anders wordt je weggecounterd met die hoge pressie en kan elke tegengoal funest zijn als je een tegendoelpunt krijgt. je ziet steeds dat het middenveld de oplossing naar voren niet ziet en dat we voorin amper scorend vermogen hebben, wat mede komt door een gebrek aan aanvoer door een gebrek aan creativiteit op het middenveld. wat schiet je dan op met je verdedigers hoog laten spelen, waardoor de rest ook naar voren schuift en opeens moet gaan opereren in de kleine ruimte wat juist een van hun zwakste eigenschappen is?

1 augustus 2021 om 20:49

@njfromvol nu vertel je het anders idd, maar net deed je net alsof ik dat allemaal zat te verzinnen. hoop mag iedereen hebben, maar ik vind ook dat je het dan moet kunnen respecteren dat iemand die hoop niet heeft als hij al twee jaar een elftal aan het werk ziet wat een zwaar gebrek aan scorend vermogen en creativiteit heeft. ik ben enorm bang dat deze speelwijze ons enorm veel punten gaat kosten en Slot de kop gaat kosten of dat we straks misschien zelfs buiten de top 5 eindigen omdat spelers gedwongen worden tot iets wat ze imo niet kunnen

1 augustus 2021 om 21:02

@japie ... je (ver)draait rustig verder. Mijn punt was dat je je zei dat -"volgens veel Feyenoord fans op dit forum"- Feyenoord "over drie maanden spelen we hier hoog pressievoetbal mee en leggen we elke tegenstander onze wil op met aanvallend".
Lulkoek.
Hou op woorden in andermans mond te leggen en irreële eisen te projecteren op "veel Feyenoord fans op dit forum". Mijn afdronk is dat velen hier reële verwachtingen hebben en de mogelijkheden van deze groep naar waarde schatten.

1 augustus 2021 om 22:42

@njfromvol ik heb die teksten wel degelijk gelezen van veel Feyenoord fans hier dus ik verdraai niets, maar goed jij hebt die reacties waar ik het over heb dan blijkbaar gemist. ik denk weer het tegenovergesteld en dat hoge pressie met dit team spelen onmogelijk is maar daar gaan we het niet over eens worden. het seizoen zal uitwijzen wie van ons het bij het juiste eind had

2 augustus 2021 om 11:17

@doncoxxx
Echt onzin dat je geen creativiteit nodig hebt bij hoge pressing. Hoge pressing leidt er juist toe dat de tegenstander terug gedrongen wordt en eerder de lange bal gaat spelen om snel te counteren. Dat betekend dat men bij de omschakeling veel spelers achter de bal heeft en niet gaat opbouwen van achteruit. Juist dan heb je creatieve spelers nodig.
Snelheid doet er juist niet meer toe, de tegenstander speelt al teruggetrokken en er is geen ruimte om in te duiken. Je moet de tegenstander dan kapot spelen en daar heb je creativiteit voor nodig. Als Ajacied zou je dat toch moeten weten, je ziet het wekelijks.

2 augustus 2021 om 15:07

@speedyafc ik ben het helemaal met je eens. als je een verdediging terug dringt moet je de creativiteit hebben om die uit elkaar te spelen door bv een geniale steekpass, enorm snel de oplossing naar voren zien en kunnen opereren in de kleine ruimte. als je dat niet kan dan schiet het pressievoetbal zijn doel voorbij en gaat het in je nadeel werken want dan ga je veel fouten maken voorin en wordt je weg gecounterd

1 augustus 2021 om 17:37

Vermoeiend...al die supporters van andere ploegen die even komen vertellen hoe slecht het wel niet was. Ik begrijp niet eens dat die mensen nog blijven kijken. Dezelfde mensen roepen al maanden dat Feyenoord helemaal op de schop moet en dat de supporters geen verwachtingen moeten hebben en dat Slot tijd moet krijgen om te bouwen. Slot is nu aan het bouwen...en nee, de progressie gaat niet zo snel als gehoopt. Maar toch, hij is net 6 weken bezig. Laat hem nou gewoon puzzelen. Het kan straks gewoon ineens goed vallen.

1 augustus 2021 om 17:41

Wat moeten ze dan zeggen? Dat het goed was? Je weet dat je bij een club als Feyenoord gewoon goede resultaten moet boeken. Dat moest Gio, dat moest Stam, dat moest Advocaat en dat moet ook Slot

1 augustus 2021 om 17:46

Goed was het zeker niet. Ik vraag mij af hoe de rest van de ploegen er voor staat. Ajax en PSV lijken het op orde te hebben. Maar daarachter? AZ leeggekocht, Vitesse? Ik heb geen idee. Als Slot een beetje de tijd krijgt zou er misschien toch een leuke strijd vanaf om plek 3 kunnen ontstaan inclusief jouw club. Wel zonder flitsend voetbal.

1 augustus 2021 om 17:46

Nee, je mag zeggen dat het slecht is, maar in een transitie als deze kan je verwachten dat resultaten achter blijven. Voorslsnog heeft hij in officiële wedstrijden overigens niet verloren, hoe graag jij hem ook op zijn bek ziet gaan

1 augustus 2021 om 17:49

Ik zie hem juist graag slagen. Daarom snap ik niet waarom hij het zichzelf onnodig moeilijk maakt door een speelwijze te hanteren waar de huidige selectie niet geschikt voor is. Dat kost hem dalijk zijn baan en dat zou ik enorm jammer vinden

1 augustus 2021 om 17:56

Het is niet onnodig moeilijk maken, hij zit in zijn tweede maand en is langzaam zijn visie door aan het voeren. Dat gaat met vallen en opstaan. Logisch toch? Dit team heeft anderhalf jaar niet gevoetbald.

1 augustus 2021 om 18:07

Ik vind het wel opmerkelijk hoeveel schuld jij bij advocaat legt: alles maar dan ook alles wat misgegaan is is zijn schuld volgens jou. "Feyenoord heeft al anderhalf jaar niet gevoetbald". Hou toch op. Ongeacht de trainer Feyenoord hoort makkelijk te winnen van een club als Dritta. En dat is niet gebeurd. Wanneer mogen mensen volgens jou dan commentaar gaan leveren? Ik bedoel, hoe lang moet Slot bezig zijn voordat er iets negatiefs gezegd mag worden?

1 augustus 2021 om 18:13

@FR010FRDAM Wat moet men dan? Lichtpuntjes zien zeker ... Alsof jij geen kritiek uit als Ajax het in Rome laat liggen of PSV ergens onnodig verdiend. Stop met zielig doen en face het monster nou eens als een volwassen fan. Jouw Feyenoord bakt er helemaal niks van. Wedstrijden lang achter elkaar: slecht spel!!!!! ... Maar nee laten we vooral het weinige wat wel goed ging prijzen, toch? Pffff en jij praat of vermoeidheid - dit geforceerd positieve van jou is pas vermoeiend. Drita en ADO al zoveel moeite mee, straks komt Atletico nog langs ... Dan kom jij geheid met een ja maar dit is wel Atletico Madrid en knap dat het maar bij 9-0 bleef. Schei uit man!

1 augustus 2021 om 18:15

@kyle, die vraag heb je al eerder gesteld. Aangezien het een volledige transitie is mag je eigenlijk pas in Slot zijn 2e seizoen de balans opmaken.
En er mag best iets negatiefs gezegd worden, dat geef ik ook aan. Het is nog enorm slecht.
Echter jij komt nu alweer aan met " hoe lang"...je doet net alsof hij al een half jaar aan het kloten is.
Geef hem dan ook echt de tijd. En ik leg in mijn commentaar hier nergens de schuld bij Advocaat..ik zeg alleen dat ze anderhalf jaar niet gevoetbald hebben. Dat is een feit, men zakte altijd in, als je dan nu een trainer hebt die het totaal anders wil dan kost het tijd om die gewoonten om te zetten. Dat is helemaal niet gek. (Lees maar eens een boek over persoonlijke ontwikkeling, daar staat het meestal wel in beschreven)

1 augustus 2021 om 18:19

Maar dit team gaat nooit voetballen.die kwaliteit zit niet in deze ploeg.

1 augustus 2021 om 18:23

@savano, het spel is slecht, maar dat was het al 2 jaar. En nogmaals Slot is net bezig. Daarom val ik hem nog niet aan, ik gun hem de tijd. Dat is niet positief, dat is realistisch.
En die wedstrijd tegen Atletico boeit echt helemaal niks.....

1 augustus 2021 om 18:25

@FR010, klopt. Ik heb die vraag eerder gesteld maar kon op de telefoon je reactie niet terugvinden. Anders had ik er wel op gereageerd.

Als je zegt dat Feyenoord anderhalf jaar niet heeft gevoetbald, geef je de schuld aan Advocaat. Daarnaast heb je vaak de schuld bij hem neergelegd in andere topics. Bovendien klopt het ook niet. Ik heb juist gehoord dat niemand weet wat de eindstand zou zijn geweest als corona het voetbaljaar niet had stilgelegd. Want Feyenoord was goed bezig. En Advocaat was toen trainer. Dus hoezo "anderhalf jaar niet gevoetbald"?

Jammer van je laatste opmerking. Ondanks de ondertoon zal ik er toch serieus op reageren. Ik heb in mijn leven, zowel tijdens mijn studie als ernaast, altijd heel veel gelezen over uiteenlopende onderwerpen. Ook over persoonlijke ontwikkeling. Je kan dat niet een op een vergelijken met een club waar geld moet worden verdiend. Wat denk je dat er gaat gebeuren als Feyenoord een leuke persoonlijke ontwikkeling doormaakt maar wel als 9e eindigt?

1 augustus 2021 om 18:33

@,Kyle, dat laatste was niet als sneer bedoeld Het duurt gewoon lang om gewoonten te veranderen, daaeom begrijp ik niet dat we deze discussie slechts 6 weken na de start van Slot hebben. Daar gaat het me om. Het is gewoon totaal niet fair om nu al aan zijn stoelpoten te zagen. En over die 9e plaats....als dat betekent dat we een stap terug doen om er daarna 2 of 3 vooruit te zetten...prima. Als hij dit jaar de basis legt voor volgend seizoen, jonge jongens de kans geeft, aanvallend voetbal speelt....Dan is dat prima. Als we nu weer in gaan zakken blijft alles bij het oude. Transitie doet nou eenmaal pijn. En over Advocaat...ook in dat eerste jaar zag het voetbal er niet uit. Het viel wat vaker goed, maar het was echt enorm slecht.

1 augustus 2021 om 18:42

@FR010, begrijp me niet verkeerd: ik heb geen problemen met Feyenoord. Europees gezien hoop ik altijd dat ze winnen en in discussies over wie er al dan niet een topclub is (Feyenoord versus AZ) is het altijd mijn mening dat Feyenoord nog steeds een topclub is en AZ nog niet. Zelf denk ik ook dat het geen kwaad zou kunnen als Feyenoord een jaartje lager eindigt als dat betekent dat talenten een kans krijgen, er leuker voetbal te zien is en spelers meer waard worden, maar ik denk ook dat er protesten zullen komen als Feyenoord als 9e eindigt. En die protesten hoeven niet vriendelijk te zijn. Stam heeft ook geprobeerd om Feyenoord aanvallend voetbal te laten spelen en hij is net niet met pek en veren weggejaagd. Ik vraag me oprecht af of het Slot gaat lukken om met dit materiaal aanvallend voetbal te gaan spelen maar tegelijkertijd ook hoog te eindigen.

1 augustus 2021 om 19:32

Het was toch ook niet de “schuld” van Advocaat? Dat zegt hij ook niet Advocaat werd gehaald door het bestuur. Dan weet je waar je voor kiest; realistisch, resultaatgericht voetbal. Niet voor een herstructurering van je selectie, en niet voor de lange termijn. Advocaat heeft zijn opdracht uitgevoerd. Nu kiest Feyenoord voor Slot, en die heeft een andere opdracht. Als je al ergens de “schuld” wil leggen, dan is dat bij het bestuur. Zij maken de keuzes over type trainer dat voor de groep staat.

1 augustus 2021 om 20:00

Japie. De vraag is, waarom kijkt men dan? Ga Willem II volgen of zo.. Het is na het kampioenschap niet goed meer geweest, maar die zogenaamde verontwaardiging begint heeeeeeel vervelend te worden. Dan word Feyenoord dit jaar weer 5e, NOU EN!!! Zitten er hier alleen succes supporters dan? Of zit de site vol met trollen?

1 augustus 2021 om 20:27

@kyle66 mensen gaan er heel makkelijk aan voorbij dat Advocaat waarschijnlijk genoodzaakt was om zo te spelen met dit materiaal. we hebben gezien wat er terecht kwam van het hoge pressievoetbal van Stam

1 augustus 2021 om 20:28

@alsjemenou dat snap ik, maar als het Gio, Stam en Advocaat niet lukt om er voetbal in te krijgen dan kan je toch niet gaan beweren dat het niet aan het materiaal ligt?

1 augustus 2021 om 23:23

@Japie, ik denk dat je gelijk hebt in deze. Je hebt, als je graag aanvallend voetbal wilt spelen, verdedigers nodig die met veel ruimte in de rug kunnen spelen, een middenveld dat constant helpt om druk te zetten, de bal te heroveren, maar ook om passes te geven tussen de linies door. Ik ben er niet van overtuigd dat Senesi en Trauner zo kunnen spelen trouwens.

1 augustus 2021 om 23:24

@Vernon, ik weet van veel eerdere postst van FR010 dat hij het slechte spel van Feyenoord wel degelijk aan Advocaat wijt. Vandaar mijn reactie.

2 augustus 2021 om 03:53

@Kyle66 als het aan FR010 ligt dan is Advocaat de schuld van alles bij Feyenoord. Dat het nieuwe stadion zo lang duurt is volgens hem waarschijnlijk ook de schuld van Advocaat

3 augustus 2021 om 13:15

Japie

Zeg maar: Fr010 heeft een fetisj voor Advocaat, zoals jij er eentje hebt met Roger Schmidt én met '16 punten'.

Punt is, Advocaat heeft inderdaad ervoor gekozen om behoudend te gaan spelen omdat hij als korte termijn trainer natuurlijk het resultaat voor alles zet. Vanuit zijn visie begrijp ik dat. Maar Slot zit er onder hele andere merites. Die is aangesteld om de komende paar jaar wat neer te gaan zetten bij Feyenoord. Dat hij dus de lat opzettelijk hoog legt, daar kan ik best inkomen eigenlijk. Want ik neem aan dat Slot, anders dan die Stam, niet na een paar zuchtjes tegenwind de handdoek gooit en vertrekt. Dus dan is het toch prima dat een trainer tenminste probeert er een bepaalde manier van voetballen in te krijgen?

1 augustus 2021 om 18:05

Geertruida Senesi Malacia Kokcu en Sinisterra zijn jonge talenten waar Feyenoord veel aan kan verdienen, maar het zijn nu niet de spelers die de kar kunnen trekken. Fer Toornstra en Jahanbakhsh zijn de ervaren spelers die deze jongens bij de hand moeten nemen alleen laten deze spelers het juist afweten.

Tja, uitslag zegt me weinig met al die wisselingen en rare 'helften'. Kunnen wel nogmaals concluderen dat de spitspositie een probleem blijft en Fer niet meer kan.

Best veel supporters vandaag, ben benieuwd waar ze allemaal vandaan komen

1 augustus 2021 om 17:35

Den Haag?

1 augustus 2021 om 17:49

Uit Leiden, hoezo? Vermoed dat er zo'n 5000 kaarten verkocht waren. Prima naar m'n zin gehad buiten t veld, op het veld daarentegen...

Wat was Feyenoord slecht zeg, als die investeerders daar in Rotterdam niet met geld over de brug komen en snel zie ik dit Feyenoord gewoon 7e of 8e eindigen.

1 augustus 2021 om 17:17

Een oefenwedstrijd met 17 wissels en allemaal jeugdspelers. Vind je dat zo veelzeggend? Bijlow, Trauner, Senesi, Geertruida, Malacia, Haps, Pedersen, Hendriks, Toornstra, Kökcü, Til, Sinisterra, Linssen, Jahanbaksh, Bozenik. Welke zeven Eredivisieploegen hebben zoveel beter staan?

1 augustus 2021 om 17:21

@Bobiku, je kan wel in elk topic Feyenoord blijven verdedigen maar ook 2x tegen Drita leek het helemaal nergens op, Feyenoord komt gewoonweg in de problemen als zij zelf het spel moeten gaan maken, van al die namen die je noemt zit er amper 1 bij met een actie of beslissende pass, daarbij is het achterin op Bijlow na alles behalve betrouwbaar

1 augustus 2021 om 17:22

Bobiku; Ajax, PSV, AZ, Vitesse en Utrecht schat ik momenteel echt wel sterker in. Dan eindig je als Feyenoord al als 6e. Vlak ook Groningen niet uit, die hebben ook een aardig team met een goede coach. Dan zit je al op plek 6-7 toch? Dus El Guaje zegt toch niet zo heel veel geks?

1 augustus 2021 om 17:26

@azrico dit soort verhalen hoor je toch elk jar over Utrecht en Groningen en elk jaar vallen die tegen. Verder moet er bij ons Feyenoord nog genoeg gebeuren maar 5 de minimaal

1 augustus 2021 om 17:27

Wat een voorspellingen, alsof het allemaal waar je. Utrecht zou vorig jaar ook wel even 4de worden kan ik me herinneren. Laten we nou eerst maar eens 3 competitie rondes afwachten waar iedereen staat in plaats van de eindstand invullen

1 augustus 2021 om 17:31

@azrico, op basis waarvan? De wedstrijden van Feyenoord die je hebt gezien? En heb je de voorbereiding van al die ploegen ook bekeken?

1 augustus 2021 om 17:40

Goat, klopt, maar in tegenstelling tot vorige seizoenen vind ik Utrecht en Groningen er wel op vooruit gegaan. Feyenoord niet. Tuurlijk is het afwachten en Feyenoord is ook niet zo slecht als iedereen nu beweert, maar 6e-7e is echt een reele optie als er niet snel iets gebeurt.

Fr010; Ja, op de wedstrijden die ik van Feyenoord, Utrecht en Groningen heb gezien. Want heb de laatste 4-5 wedjes in de voorbereiding netjes allemaal gekeken van die ploegen. Vergeet niet dat het vertrek van Berghuis echt een enorme aderlating is voor Feyenoord, die heeft er vorig seizoen zo ongeveer in zn eentje voor gezorgd dat Feyenoord nog 5e eindigde. Het is dus toch allemaal niet zo gek wat ik zeg?

Ik misgun Feyenoord helemaal niks, ik hoop dat ze het zo goed mogelijk doen. Maar dit is mijn mening en ik denk dat ik die redelijk goed kan beargumenteren.

1 augustus 2021 om 18:10

@Bobiku, Trauner speelt pas 1 wedstrijd bij Feyenoord. Wil je hem nu al bombarderen tot een speler met zoveel kwaliteit? Hij deed het niet slecht vandaag. Absoluut. Maar ik dacht dat alleen Ajacieden snel waren om hun spelers goed te noemen... ;-))

1 augustus 2021 om 19:24

AZRico, wat maakt Vitesse en Utrecht sterker dan Feyenoord? AZ is ook nog afwachten, zonder Stengs, Boadu en wellicht Koopmeiners. Zoals Goat ook al zegt, die verhalen over Utrecht horen we elk jaar. Vitesse is dan nu incidenteel eens boven Feyenoord geëindigd en ik gun het ze van harte, maar op basis waarvan gaat dat de norm zijn? Welke spelers hebben Vitesse en Utrecht die Feyenoord niet heeft?

1 augustus 2021 om 19:31

Kyle66, ik zie hem zeker niet als een soort verlosser, maar op basis van zijn reputatie en wat hij nu liet zien, durf ik wel te stellen dat het gewoon een goede speler voor Feyenoord is. Ik zal zeker niet beweren dat het een fenomeen is, maar ik geloof er wel in dat hij voor dit elftal een versterking is

1 augustus 2021 om 19:34

Oh en AZRico, ik snap ook best dat je het zo ziet, en dat El Guaje het zo ziet. Ik vind het alleen nogal onzinnig om een conclusie te trekken uit deze oefenwedstrijd. Twee jaar geleden speelde Feyenoord aan het begin van het seizoen gelijk tegen Utrecht en verklaarde iedereen me al voor gek toen ik na afloop zei dat Feyenoord heus wel boven Utrecht zou eindigen. Uiteindelijk deed Feyenoord gewoon mee om de titel. Dat zeg ik niet om mijn gelijk te halen of zo, maar ik wil maar aangeven dat je werkelijk élk jaar te horen krijgt wie er boven Feyenoord gaan eindigen, en uiteindelijk komt er vrijwel niks van terecht. Moet wel zeggen dat AZ afgelopen seizoen veel sterker bleek dan ik had verwacht, die hebben Feyenoord echt kansloos gelaten. Maar Vitesse? Daar had Feyenoord nooit onder mogen eindigen

1 augustus 2021 om 19:42

Vorig seizoen was het volgens mij Heerenveen die een geweldige voorbereiding hadden en vervolgens in de eredivisie vreselijk startten. Of andersom. Die voorbereiding is echt een hele slechte graadmeter. Laat staan 1 oefenwedstrijd met 100 wissels. Het is duidelijk dat het nog niet top gaat bij Feyenoord. Maar all is not lost.

1 augustus 2021 om 17:23

Ben benieuwd waar Ajax gaat eindigen dan aangezien die niet wisten te winnen van Quick Boys.

1 augustus 2021 om 17:28

Ach ja, ik weet dat het als Feyenoorder pijn doet om hier naar te kijken maar, Ajax en PSV hadden FC Drita (?) ploeg van KKD niveau waarschijnlijk met dubbele cijfers naar huis gestuurd.

1 augustus 2021 om 17:28

@rondvaartboot, ik denk dat wij eindigen in de 3e klasse Oost Nederland

1 augustus 2021 om 18:13

@Kokkie, of misschien wel degradatievoetbal spelen aan het eind van het seizoen. ;-).

@Rondvaartboot, natuurlijk zegt een oefenwedstrijd heel weinig. Ben ik met je eens. Zeker een wedstrijd waarin zoveel wordt gewisseld. Maar ben jij tevreden met wat je bijvoorbeeld afgelopen week hebt gezien?

1 augustus 2021 om 19:28

El Guaje, Ajax en PSV zijn absoluut veel sterker, maar dan hoeft Feyenoord geen achtste te worden 😉. Dat het pijn doet om naar te kijken ben ik wel gewend, maar dat vond ik in een wedstrijd als vandaag niet relevant

1 augustus 2021 om 17:27

@El_Guaje7 idd dit was echt te saai voor worden, ik verwacht heel eerlijk gezegd dat Feyenoord dit seizoen 8e

1 augustus 2021 om 17:31

@El-Guaje7 het probleem is dat er niet genoeg geld te besteden is. Ook met investeringen en het aantrekken van types zoals Joey Veerman ga je Feyenoord niet omhoog tillen. Ze zullen in Rotterdam echt iets anders moeten verzinnen en anders accepteren dat je een bijrol speelt. Feyenoord begint op haar eigen stadion te lijken: geweldige historie maar omdat ze niet kunnen of willen vernieuwen roesten ze langzaam weg.

Ik vrees echt een 6de plek voor Feyenoord dit seizoen en persoonlijk vind ik dat echt erg. Ook al ben ik voor Ajax toch is het niet leuk dat een voormalig topclub zo ver is afgezakt alleen om geld

1 augustus 2021 om 17:18

Maar wat verwachten mensen nu dan? De beste speler is vertrokken en we hebben een trainer die een totaal nieuw systeem gaat spelen. Iedereen zegt dat ze hem tijd moeten geven, maar de competitie is nog niet eens begonnen en men heeft het al over eindklasseringen. Wacht nou gewoon eens een paar weken om te zien of het spel beter wordt.

1 augustus 2021 om 17:24

Wat je mag verwachten is dat feyenoord ondanks alles wat je opnoemt wint van ADO.

1 augustus 2021 om 17:27

Tsja, Ajax speelde gelijk tegen Quick en was gister ook uiterst matig. Daar lees ik allemaal "hier hoeven we geen conclusies aan te verbinden" terwijl Ajax volledig in tact is gebleven en Feyenoord volledig in transitie is met nieuwe spelers en nieuwe trainers. Ik blijf het bijzonder vinden dat men nu al conclusies trekt. (Ik noem Ajax als voorbeeld, had iedere andere club kunnen zijn in de voorbereiding)

1 augustus 2021 om 17:37

@FR010 je hebt gelijk dat dit soort oefenwedstrijden echt niets zeggen en conclusies hebben dan ook geen enkele waarde na zulke wedstrijden. Probleem is wel dat er ook al 2 Europese wedstrijden gespeeld zijn en die geven meer info.

Praten over eindstanden is ook helemaal niet relevant zo vroeg in het seizoen en ben het met je eens dat Slot de tijd moet krijgen en men vooral rekening moet houden met de huidige transitie. Maar ik maak me wel zorgen als progressie te lang gaat duren. Daarnaast hebben we naast AZ en Vitesse amper kwaliteit in de ED.

1 augustus 2021 om 17:38

Ja want met slecht spel gelijk spelen tege Leipzig is vergelijkbaar als met slecht spel gelijk spelen tegen ADO en Drita

1 augustus 2021 om 17:41

Ook al blijf je niet in tact tegen drita moet je gewoon 4-1 winnen

1 augustus 2021 om 17:49

@kingdom, misschien wel wat meer, maar dat lukte nog niet. Verkeerde keuze om Fer daar neer te zetten. Dat hoort ook bij puzzelen...zal Slot de volgende keer ook niet meer doen

1 augustus 2021 om 18:15

@FR010, vergis ik me of zei jij niet dat Feyenoord er misschien wel op vooruit zou gaan zonder Berghuis? Dat andere spelers zouden opstaan?

1 augustus 2021 om 18:18

@kyle, daar vergis je je in. Ik heb enkel gezegd dat als hij echt zo'n stoorzender in het groepsproces is geweest als dat nu wordt gezegd het voor het team positief uit kan pakken en dat ik hoopte dat andere spelers op zullen staan. Dat is nog steeds zo....en tegen Drita was dat toevallig Til.

1 augustus 2021 om 19:24

Wat lul je nou als Feyenoord die penalty niet had gekregen hadden wij gewonnen wij hebben gewoon een super goed team en we horen met dit spelers materiaal gewoon in het linker rijtje eredivisie thuis 😜

1 augustus 2021 om 19:55

FR010

KingdomAjax zegt toch ook niet dat hij meer verwacht? Hij constateert alleen dat het jammer is, en dat ben ik met hem eens. De competitie is leuker als Feyenoord competitief is.

Ik verwacht verder niks in termen van resultaat. Wel verwacht ik dat Slot de kans krijgt om echt te bouwen. De supporters zouden er goed aan doen om hem die tijd te geven.

1 augustus 2021 om 17:19

Echt waan van de dag dit. Het seizoen is nog geen eens begonnen. Europees was het inderdaad niet om aan te gluren maar tegen de tijd dat het seizoen is afgelopen zijn we 8 maanden verder, wie weet wat er in de tussentijd allemaal gaat gebeuren.

1 augustus 2021 om 17:40

Nou het is wel begonnen tegen Drita of was dat ook oefenen?

1 augustus 2021 om 20:16

zijn ze door? daar gaat het nu ff om

Geen beste wedstrijd, maar wel gezien dat Hartjes, AEB en Haps gewoon in de basis horen te staan, Wat mij betreft spelen we zo: Bijlow, Haps, Senesi, Trauner, Pedersen, AEB Hartjes Kokcu, Sinisterra, Til, Jahanbaks

1 augustus 2021 om 17:31

Begrijp niet zo goed dat je Flopcu in de basis wilt hebben. Het enige wat die gozer kan is de tegenpartij aanspelen.

1 augustus 2021 om 17:41

Sowieso zielig als je 30+ bent en een naam semi-grappig gaat omzetten, maar ik denk dat het er wel in zit als hij op 10 speelt.

1 augustus 2021 om 17:41

Op papier klinkt het aardig (snap alleen Kokcu niet), maar Aeb/Hartjes is veel te licht, zeker met Kokcu erbij. Zeker Europees heb je op het middenveld wat ervaring nodig.

1 augustus 2021 om 17:50

Daar twijfel ik dus over. Europees zou je als Geertruida fit is en bijtekent met hem op 6 kunnen spelen,

Ik heb Feyenoord deze voorbereiding en tegen Drita gevolgd en ik moet zeggen, het is nog slechter dan ik in mijn ergste nachtmerries gevreesd had. Er zit gewoon helemaal niks in dit elftal, niet één speler waarvan je denkt die gaat het doen, die gaat de kar trekken dit seizoen. En verreweg de meeste spelers uit de beoogde basis 11 hebben gewoon nauwelijks kwaliteit of zijn ver over the hill. Feyenoord moet oppassen dat het niet ver onder de rest van de subtop (AZ, Vitesse, Utrecht, misschien zelfs Groningen) eindigt dit seizoen.

1 augustus 2021 om 17:29

Want jij hebt alle oefenwedstrijden van de betreffende uitdagers gezien?

1 augustus 2021 om 17:37

Jij vindt Feyenoord lekker ballen? Als ik het spel van Feyenoord nu zie is dat echt veel te zwak om in de subtop mee te kunnen doen.

1 augustus 2021 om 17:42

Nee, ik vind ze niet lekker ballen nee, maar dat had ik ook niet verwacht. Het seizoen is alleen nog enorm lang....zo lang dat het nog niet eens begonnen is.

1 augustus 2021 om 17:43

Op basis van de oefenwedstrijden laat Utrecht in elk geval veel leuker/beter voetbal zien.

1 augustus 2021 om 20:18

alsof de subtop van nederland zo waanzinnig goed is haha

1 augustus 2021 om 18:03

Dit is wel heel erg negatief geschreven. Waarom zou Feyenoord onder Utrecht en Groningen eindigen? Wat hebben zij veranderd waardoor zij ineens beter zou moeten zijn dan Feyenoord?

1 augustus 2021 om 18:16

Als Feyenoord slechter wordt dan moet de tegenstand niet per se verbeteren. Niet dat ik dat denk trouwens.

1 augustus 2021 om 18:41

Klopt, ik ben negatief op basis van het vertoonde spel en de minimale financiële middelen om hier verbetering in te brengen. Ik hoop heel erg dat Feyenoord zich binnenkort weer kan gaan manifesteren als echte topclub maar ik vrees dat dat steeds verder weg drijft...

Dit gaat een heel zwaar jaar worden. Maar niets verwachten (maar stiekem doe je dat toch een klein beetje) en dan gaat het zelf nog tegenvallen vrees ik. Aan de andere kant, het seizoen is nog niet begonnen en met een spits (en persoonlijk hoef ik Fer niet meer in de basis te zien) erbij kan het nog wel wat worden(of ga ik daar alweer?). Naja we zullen altijd hoop houden en dan maar genieten dat we naar het stadion kunnen met wat meer mensen. Verder hoop ik dat echt dat de talenten de kans krijgen dat is tenminste nog leuk om te zien en wie weet kunnen een paar uitgroeien tot vaste basis spelers

Ben benieuwd hoelang Slot zijn aanvallende intenties blijft toepassen

1 augustus 2021 om 17:25

Ja, want hij zet dit nu al een hele maand door. Hopelijk geeft hij het snel op en gaan we terug naar het voetbal van Dick.....ownee, toch niet, we zijn vol in transitie, dat gaat niet makkelijk, maar dat was ook niet de verwachting.

1 augustus 2021 om 17:31

Al oefent hij nog een jaar met dit materiaal om zijn filosofie erin te slijpen, dan zal het nog niet lukken. Wees realistisch, met deze selectie valt geen eer te halen. En ga maar aanvallend spelen, dat wordt tegen elk team open huis achterin.

1 augustus 2021 om 17:44

Je zet je mening en verwachtingen neer alsof het een feit is. En dat na een half uur met de nieuwe verdediging.

1 augustus 2021 om 17:45

Eens, slot is net begonnen. Maar het beangstigend me wel een beetje dat er nog totaal geen progressie te zien is. Eerlijkheidshalve zagen de eerste oefenwedstrijden er beter uit dan de laatste twee weken. Zie jij dit anders?

1 augustus 2021 om 17:52

Nee hoor Wiegel, ik zie dat ook. Ik denk dat Slot het nog niet aandurfde om in Europees verband met een jeugdig elftal aan te treden. Van mij had hij dat mogen proberen, maar snap dat de druk voor hem erg hoog is.

Zoals we al wisten, Fer kan niet meer. Ook deze wedstrijd kon je zien dat El Bouchataoui en Hartjes gewoon vele malen beter zijn dan hem. Ik had eigenlijk toch wel verwacht dat Slot die jongens meer kansen zou geven in de Europese wedstrijden. Veel minder dan Fer en ook Toornstra afgelopen 2 Europese wedstrijden kan het toch niet.

1 augustus 2021 om 17:29

Ja, leuk die talenten tegen ADO 2.0. Met iets van 30 spelers 120 min voetballen. Vond die talenten maar wat in t niets draaien en kappen. Weinig rendement. Antonucci viel beter in vind ik.

1 augustus 2021 om 17:34

Veel rendement hebben ze inderdaad nog niet, maar dit ligt natuurlijk ook aan de voorhoede. Zowel Hartjes als AEB kunnen makkelijk zichzelf vrijspelen van hun man en daarna een goede pass geven, dus daar ligt het echt niet aan als je t mij vraagt. In ieder geval beter dan Fer die veel ballen inlevert en amper ballen naar voren inspeelt en Toornstra die (vooral in de 2 wedstrijden tegen Drita) te vaak te moeilijke ballen wil geven of de bal voor de pot wil gooien als hij de bal op het middenveld heeft.

Waar zat ik in hemelsnaam naar te kijken het was echt saai Feyenoord heeft echt een goeie team hoor, maar ik verwacht dat het een heel zwaar jaar voor ze gaan worden

Antonucci gewoon basis zetten. Die kan tenminste een pass geven.

Zo slecht was het toch niet. En ADO moet ook niet onderschat worden. In een competitie zoals bv. Kosovo hadden ze gewoon mee gedaan om de prijzen.

Je zal helemaal opnieuw moeten beginnen. De jeugd er in gooien en vertrouwen geven. Slot moet je gewoon 2 a 3 seizoenen laten zitten en ook het vertrouwen geven. Maar met zo'n achterban en ook nog eens mensen die nog steeds denken dat Feyenoord makkelijk in de top 3 gaat komen ben ik bang dat rond de kerst iedereen weer op achterste poten staat.

Vandaag was wel het verschil tussen Bozenik en Bannis goed zichtbaar. Bozenik is matig. Bannis een schande. Dat er een spits moet komen is duidelijk. Op deze manier ga je een moeilijk seizoen krijgen.

Ik snap ook wel dat dit oefenwedstrijden zijn. Maar om nou gelijk te spelen tegen Den Haag omdat je dpor een schwalbe een penalty krijgt is wel heel erg matig. Dit moet snel veranderen want anders speel je in de competitie niet eens voor de eerste 6 plaatsen.

Feyenoord wilde jong Feyenoord in de kkd mee laten doen toch? Volgend jaar mogen ze het met Feyenoord 1 proberen 😂😂😂

Feyenoord speelde goed en spaarde zich voor donderdag. FC Luzern maakt geen kans. 2 x 4 -0 voor Feyenoord

De laatste oefenwedstrijd lekker aan het zelfvertrouwen werken tegen Atletico Madrid ??

3 goede spelers erbij en het komt allemaal wel goed. Het is allemaal wel erg negatief hier/

Denk dat Feyenoord eerst balvast moet worden en niet steeds een moeilijke oplossing moet zoeken,zoals Slot wilt spelen gaat het voor sommige veel te snel en komen veel passes niet aan waardoor er onrust komt tis veel te paniekerig,zit totaal geen rust in Feyenoord....⚽⚽

Heb er vertrouwen in dat t goed komt met Feyenoord.
Goede aankopen en n ronde verder in de Conf L

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 4 2 1 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Hij zit wel bij Oranje, dan zou ik eerder kiezen voor Toornstra’

Ibrahim Afellay is lovend over het optreden van Jens Toornstra tegen PSV. De middenvelder was twee keer trefzeker namens Feyenoord in het Philips Stadion en leverde daarmee een grote bijdrage aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren