Schmidt laat volgende speler apart trainen in afwachting van transfer

Zondag, 1 augustus 2021 om 15:51 • Laatste update: 16:03

Bij PSV heeft wederom een speler te horen gekregen dat hij een individueel trainingsprogramma mag volgen. Na Mohamed Ihattaren en Denzel Dumfries gaat ook Derrick Luckassen apart van de groep trainen, meldt het Eindhovens Dagblad zondag. De verdediger is in afwachting van een transfer en kan zich op die manier fit houden zonder dat hij het groepsproces verstoort in aanloop naar het tweeluik in de Champions League met FC Midtjylland. Tussen de twee wedstrijden door speelt PSV tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Dat er voor Luckassen geen toekomst is weggelegd bij PSV staat al langer vast. De verdediger wist sinds zijn overgang van AZ in 2017 geen onuitwisbare indruk achter te laten in Eindhoven en werd de afgelopen jaren verschillende keren verhuurd. Luckassen werd door PSV achtereenvolgens uitgeleend aan Hertha BSC, Anderlecht en Kasimpasa. Even werd gedacht dat hij via Anderlecht zijn carrière nieuw leven in zou kunnen blazen, maar ook daar kwam hij in zijn tweede jaar op een zijspoor terecht. Daarop werd hij afgelopen winter doorgestuurd naar Turkije om voor Kasimpasa uit te komen.

Luckassen leek al eerder richting de uitgang bij PSV, totdat de club vorig jaar zomer besloot om het contract plots te verlengen. De koopoptie in het huurcontract werd door Anderlecht niet gelicht, daar een bedrag van vijf miljoen euro werd verlangd door de Eindhovenaren. De Belgen hadden wel oren naar een nieuwe huurperiode, maar dat liep op niets uit. De contractverlenging met een jaar leek vooral bedoeld om de waarde van de verdediger hoog te houden met het oog op een toekomstige verkoop. Luckassen is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, waar hij in 2014 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal.

Luckassen is de derde speler die apart gaat trainen bij PSV. Zaterdag werd bekend dat Ihattaren na een gesprek met de clubleiding is teruggezet uit de A-selectie. De aanleiding voor het gesprek was onder meer dat Ihattaren de afgelopen tijd een aantal afspraken met de club niet is nagekomen. De directie heeft hem daar donderdagmiddag op aangesproken, zoals in het verleden eerder is gebeurd. Zo miste hij vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen Ajax, na een botsing met trainer Roger Schmidt. De coach was niet tevreden over de houding van Ihattaren. Ook Dumfries traint in afwachting van een transfer voor zichzelf.


Poll

Heeft PSV een fout gemaakt door het contract van Luckassen opnieuw te verlengen vorig jaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Schmidt is wel een flinke opruiming aan het houden. Niet heel vreemd als je naar de individuele gevallen kijkt, maar als PSV dit jaar weer een minder jaar heeft, is Schmidt logischerwijs Kop van Jut

1 augustus 2021 om 16:06

Weer een minder jaar? In vergelijking met de jaren ervoor hebben we juist goed gedraaid.

1 augustus 2021 om 16:08

Je kunt toch onmogelijk tevreden zijn met vorig seizoen?

1 augustus 2021 om 16:12

Interne conflicten, ongebalanceerde selectie, nieuwe trainer en manier van spelen, nieuwe aankopen... Nee ik denk niet dat we tevreden zijn, maar tweede en Europese overwintering is na zo'n jaar wel een beetje de max denk ik.

1 augustus 2021 om 16:16

Het was toch een slecht jaar, kom op. Kansloos voor de titel, geen beker, Europees vroegtijdig uitgeschakeld tegen een matige tegenstander... PSV moet veel beter kunnen.

1 augustus 2021 om 16:19

Ik ben prima tevreden met vorig seizoen. In een opbouwjaar een tweede plek, een Europese overwintering en veel jonge spelers die flink beter zijn geworden (gakpo, Madueke, boscagli, teze). Je kunt je blind staren op de situatie ihatarren, maar dat vind ik zwartkijken.

1 augustus 2021 om 16:20

Haha 16 punten achter Goed gedraaid. Psvfan zijn blijkbaar snel tevreden haha

1 augustus 2021 om 16:24

Psv-fans zijn realistisch

1 augustus 2021 om 16:31

@nwe25 precies en dan zeggen Ajax had veel meer geld dus die 16 punten achterstand zijn vrij logisch om zelf vervolgens het veel minder vermogende AZ ternauwernood achter je te houden

1 augustus 2021 om 16:39

Ik was aardig tevreden na vorig seizoen. Was sowieso een tussenfase, geen idee wat te verwachten van aankopen, etc. Nu verder bouwen dus..

1 augustus 2021 om 16:51

@Japie hoe vaak moet je dat nog herhalen zeg echt ongelooflijk. Ook raakt het kant noch wal wanneer je naar het verleden kijkt en de kampioenschappen die zijn behaald in NL. Tuurlijk speelt geld een rol maar je kunt het ook overdrijven zeg.

1 augustus 2021 om 16:56

@kevin1989 als dat zo is waarom hoor ik dan elke keer het excuus dat als je vind dat PSV heeft gefaald in de Eredivisie afgelopen seizoen, dat dat komt omdat Ajax meer heeft gespendeerd, maar gaat dat argument dan opeens niet meer op als het over PSV t.o.v. AZ gaat?

1 augustus 2021 om 17:02

Japie

" en dan zeggen Ajax had veel meer geld dus die 16 punten achterstand zijn vrij logisch"

De enige die dit heeft gezegd, dan ben jij zelf. Een PSV trainer afzeiken om wat ie heeft gezegd, okay, maar om Schmidt (en nu zelfs 'ze' gaan afrekenen op dingen die jij zelf hebt gezegd en 'ze' niet, dat gaat te ver Japie.

Als je Schmidt wilt afrekenen, en dat wil jij, doe dan op zijn uitspraken. Hij zei dat het niet heel raar is dat Ajax, omdat die het hoogste budget hebben, by far, kampioen wordt. Reken Schmidt nou eens gewoon af op die uitspraak dan?

Daarnaast, als ik jou dus goed begrijp dat heeft Schmidt een puike prestatie geleverd als hij op maar 15 punten zou eindigen va Ajax? Immers: dat is progressie! progressie is winst en Schmidt boekte winst. Dat is ongeveer het niveau van je redenering over die '16 punten' Japie. Tijd om ermee te kappen. PSV is geëindigd comform de budgetten uitspraak van hem. Wat jij in dit geval doet is puur zeiken óm het zeiken.

1 augustus 2021 om 17:03

" maar gaat dat argument dan opeens niet meer op als het over PSV t.o.v. AZ gaat?"

Omdat dit argument wél opgaat in het geval AZ. PSV werd tweede. AZ eindigde dus lager. Je hebt dus gewoon geen punt.

1 augustus 2021 om 17:29

ja maar PSV is niet op 16 punten van AZ geeindigd, het was met de hakken over de sloot dat ze Ajax achter zich hebben gehouden. dat aantal wat PSV op Ajax achter stond gaat echt helemaal nergens meer over en is gewoon lachwekkend natuurlijk. als je nu 15 punten achter Ajax eindigt noem ik dat geen progressie maar wederom een totale wanprestatie

1 augustus 2021 om 17:29

Yelle 16 punten noem je realistisch dat is nieuw en goed van een topclub

1 augustus 2021 om 17:37

Vooralsnog levert vorig seizoen ons misschien de Cl op dus kunnen zeker wel tevreden zijn met vorig seizoen.

1 augustus 2021 om 18:01

Ja maar = Nee , he Japie ...

1 augustus 2021 om 20:35

@njfromvol ik snap niet echt wat je bedoeld met deze reactie, maar ik benoem hier iig wel feiten. de financiele afstand tussen PSV en AZ is ongeveer net zo groot als de financiele afstand tussen Ajax en PSV

1 augustus 2021 om 21:54

En de financiele afstand tussen az en feyenoord japie? Oh wacht dan gaan we allemaal feitjes van 5 jaar terug krijgen. Edit: dat waren trouwens ook 12 punten 😉

1 augustus 2021 om 22:44

dat klopt helemaal, maar in tegenstelling tot veel PSV fans hier durf ik het iig wel te benoemen als Feyenoord een totale wanprestatie levert

1 augustus 2021 om 16:21

Vreemde opmerking. Scheelt dat je hem zelf al onderuit haalt in je tweede zin . VZ heeft weer een mooie Schmidt-titel verzonnen, maar dat is zeker in dit geval nauwelijks relevant.

1 augustus 2021 om 16:41

Er wordt wel erg veel en snel gewezen naar Schmidt. Als het niet Ihattaren is, dan gaat het wel weer over zijn invloed op het transferbeleid wat weer discutabel moet worden gevonden. Dat gaat me allemaal veel te ver. John de Jong heeft zijn eerste twee jaar tien spelers (behich, Sainsbury, Lato, Afellay, Dimitroglou, Baumgartl, Bruma, Doan, Thomas en Gutierrez) aangetrokken die volstrekt niet bijdragen of hebben bijgedragen aan het beoogde niveau, terwijl je ook de (gratis aangetrokken) verdedigers Viergever en Schwaab niet bepaald blijken van gezonde topclubambitie kunt noemen. Hiermee heeft De Jong PSV een hoop ellende bezorgd, waar ook Toon Gerbrands verantwoordelijk voor is; voor een topclub is het onacceptabel dat je ten aanzien van een TD met een verklaring komt als 'de Jong leert nog een hoop in deze rol.' In het licht van waar PSV vandaan komt onder beide heren, vind ik het nogal prettig dat Schmidt een aantrekkingskracht heeft voor spelers als Zahavi, Gotze, Max, Sangaré, Ramalho en Berisha. Daar kom je verder mee dan de gedevalueerde scouting van PSV en een weinig betrouwbare TD die er het laatste woord over heeft.

1 augustus 2021 om 17:09

"hiermee heeft De Jong PSV een hoop ellende bezorgd, waar ook Toon Gerbrands verantwoordelijk voor is; voor een topclub is het onacceptabel dat je ten aanzien van een TD met een verklaring komt als 'de Jong leert nog een hoop in deze rol.' "

We kunnen inderdaad van JdJ net zo'n lijstje maken als we ooit van Overmars gedaan hebben. Hoop spelers die niets hebben opgeleverd. Maar ben jij op de hoogte van de transferbalans van JdJ? Voor ruim 122 miljoen verkocht, 75 miljoen ingekocht. Overmars wordt geprezen (en je mag zelfs niet eens meer iets kritisch over hem zeggen anders wordt je van alle kanten aangevallen) om het feit dat hij kapitaal opgebouwd heeft tot een eigen vermogen van 175 miljoen. Maar die werd in zijn eerste vijf seizoenen ook uitgelachen en hebben we ons verbaasd over zijn aankopen. JdJ gaat langzaam ook die kant op.

1 augustus 2021 om 17:42

Wat heeft Overmars hiermee te maken?

1 augustus 2021 om 18:01

Q/overmars wordt geprezen (en je mag zelfs niet eens meer iets kritisch over hem zeggen anders wordt je van alle kanten aangevallen) om het feit dat hij kapitaal opgebouwd heeft tot een eigen vermogen van 175 miljoen. Maar die werd in zijn eerste vijf seizoenen ook uitgelachen en hebben we ons verbaasd over zijn aankopen. JdJ gaat langzaam ook die kant op./q

Dat heet dus verstandig beleid, had Overmars die eerste vijf jaar ook elke cent uitgegeven zat Ajax in dezelfde positie als PSV of erger. Ja hij heeft toen veel gokjes gehad die lang niet altijd rendement opleverden, maar de kosten daarvan waren goed te overzien.

1 augustus 2021 om 18:22

Overmars weet zelfs het kantinepersoneel nog voor de hoofdprijs te verkopen, op de miskopen van De Jong wordt alleen maar verlies gemaakt. Dat zijn balans voordelig uitpakt is een rechtstreeks gevolg van de klappers die PSV met eigen of door Brands gehaalde spelers heeft weten te maken. Kanttekening bij Overmars is bovendien, dat die in de beginjaren erg weinig mandaat had om het kapitaal naar het veld te brengen; los van budgetgrenzen heeft De Jong daar geen last van gehad.

Blijf het raar vinden hoe er met hem is omgegaan sinds zijn komst. Na paar wedstrijden volgens mij gewoon verbannen lijkt het wel. Zoals z’n broertje brobbey zei; hij heeft een lekker contract dus lekker uitdienen en desnoods verhuren. Van az naar psv zullen ze sowieso op basis van salaris je willen overtuigen. Naast dat de club natuurlijk meer mogelijkheden heeft.

1 augustus 2021 om 16:08

Heeft zich onder meerdere trainers openlijk uitgesproken geen wedstrijd meer voor PSV te willen spelen. Hij heeft gekregen waar hij om vroeg.

1 augustus 2021 om 16:09

Ik blijf het raar vinden dat ze hem überhaupt hebben aangetrokken en voor zoveel geld.. echt totaal niet van het juiste niveau. Heel misschien als verdedigende cvm achter Sangaré een optie als Sadilek ook weggaat.. maar heeft mij verre van overtuigd.

1 augustus 2021 om 18:33

Dit was vanaf het 1e moment een miskoop. Bij AZ vond ik hem al zeer matig. Onbegrijpelijk deze aankoop en zou mooi zijn als ze hem na jaren eens weten kwijt te raken. Eindelijk eens een beetje de bezem door de selectie. Heeft overigens niks met Schmidt te maken dit.

De moeten dadelijk nog een trainings complex maken😂

1 augustus 2021 om 16:14

FF de dug-outs een likje verf geven en het gras lekker kort houden.

Lijkt wel een beetje als co adriaanse met z'n kleedkamer 2, met jongens als winter, witschge en van halst.

Lukassen zou dat niets zijn voor Feye geintje.
Ff serieus, zou aanwinst zijn voor Vitesse in de 5-3-2 opstelling. Zal daar vaste basisspeler zijn en behoren bij de betere spelers.

1 augustus 2021 om 17:56

Denk niet dat Vitesse hem op dit moment nodig heeft. Hij is geen type Bazoer die doorschruift naar het middenveld. Doeki en Rasmussen speelt hij er echt niet uit. Die zijn beter.

2 augustus 2021 om 05:55

Kom maar naar az toe dan.

Wat een beleid. Verder hoop spelers bij selectie die sowieso geen euro meer opbrengen. Als CL niet behaald wordt, drama ten top

Wat een beleid. Verder hoop spelers bij selectie die sowieso geen euro meer opbrengen. Als CL niet behaald wordt, drama ten top

Fijn dat hij vorig seizoen nog moest verlengen. Wat een geleur met deze speler. Was al een onbegrijpelijke aankoop, gaat ook niets meer opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
2 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren