Kraay junior roept Slot ter verantwoording: ‘Waarom doe je dat?’

Zondag, 1 augustus 2021 om 14:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:35

Hans Kraay junior heeft Arne Slot zondagmiddag voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag ter verantwoording geroepen. De analist van ESPN begrijpt niet waarom de oefenmeester van Feyenoord zijn nieuwkomer Marcus Holmgren Pedersen donderdag in de wedstrijd tegen FC Drita zo hoog op het veld posteerde. Feyenoord won het duel in de tweede voorronde van de Conference League uiteindelijk met 3-2 door een hattrick van Guus Til, maar van een leien dakje ging dat niet.

Kraay junior begreep niets van de keuze van Slot om Pedersen afgelopen donderdag zo diep te zetten in de slotfase van het duel. "Pedersen stond tegen de linksback aan van Drita, waarom zet je hem zo hoog? Een back moet toch komen?", vraagt de analist zich af. "Ja, dat klopt", zegt Slot. "Vorige week stond hij iets verder terug, maar hebben we heel weinig kansen gecreëerd. Toen hebben we hem tegen PAOK iets hoger laten spelen, dat leverde direct de nodige kansen op. Daar ligt ook zijn kracht, dat hij iets hoger speelt."

Slot concludeert dat zijn keuze te maken heeft met de speelwijze van de Kosovaren. "Er stonden tien spelers van Drita in tien meter rond het strafschopgebied", gaat de oefenmeester verder. "Dan kan je wel je rechtsback op de middellijn neerzetten, maar dat heeft ook niet veel zin, hè? Hij begon ook op dertig meter, maar zij stonden heel ver terug. Dat is hun goed recht en dat deden ze ook nog uitstekend. In een normale situatie hoeft mijn back niet zo hoog te staan. Maar dit was geen gewone wedstrijd die je heel vaak kan verwachten vanuit hoe de tegenstander speelde. Maar nogmaals, dat heeft de tegenstander uitstekend gedaan."

Feyenoord leek tegen Drita lange tijd een verlenging tegemoet te gaan, totdat Til in de blessuretijd van het duel het vonnis alsnog voltrok uit een rebound na een corner. Daarvoor was Pedersen ietwat ongelukkig met een te korte terugspeelbal, waar de Kosovaren niet van profiteerden. In de slotfase van het duel regen de bezoekers uit Kosovo de kansen aaneen, maar was het de ploeg van Slot die aan het langste eind trok. De Rotterdammers treffen aanstaande donderdag het Zwitserse FC Luzern in de derde voorronde van de Conference League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door roysfnr)

Slot kwam niet sterk en overtuigend over , dit is even andere druk dan bij n provincie club he

1 augustus 2021 om 14:59

Bij die provinciehuis hadden ze drita namelijk waarschijnlijk opgerold. Bij deze topclub daarentegen moet hij het doen met spelers die niet mee kunnen bij pec zwolle en fans die top 3 verwachten.

1 augustus 2021 om 15:07

Achja de afgelopen jaren eindigt Feyenoord meestal boven AZ en heeft het meer prijzen gepakt. Zo slecht als jij hier schetst is het dus ook weer niet.

1 augustus 2021 om 15:52

Feyenoord dat meestal boven AZ eindigt valt echt wel mee. Als je met afgelopen jaren de laatste 5 seizoenen bedoelt dan helemaal, want dan staat AZ er zelfs beter voor. En Europees hebben die wel meer laten zien dan Feyenoord.

1 augustus 2021 om 15:59

Nee SuperNico, Feyenoord eindigt echt meestal boven AZ. Kijk even naar de eindstanden van het afgelopen decennium, Feyenoord heeft het daarin gewoon veel beter gedaan. Ook beduidend meer prijzen gewonnen.

1 augustus 2021 om 16:12

Leuk man, 10 jaar geleden. Wie boeit dat? Resultaten van afgelopen jaren zijn veel relevanter en AZ doet het zeker Europees beter.

1 augustus 2021 om 16:26

Het AFGELOPEN DECENNIUM, dat zijn de laatste 10 jaar. Van 10 jaar geleden tot nu. Man man...

1 augustus 2021 om 17:25

AZ en Feyenoord staan op de coëfficiëntenlijst van de UEFA met elk 7840 punten exact gelijk. De stand in wie er boven de ander eindigde van 2015/16 over de laatste 5 jaar is 4+3 in het voordeel van AZ... Waarom altijd die veronderstellingen? Ff googlen en je kent de feiten!!

1 augustus 2021 om 18:15

We snappen best wat je bedoelt. Maar een keer tijdsbestek van 10 jaar kiezen is volledig willekeurig en irrelevant in de voetballerij. Vijf jaar is een veel betere graadmeter.

1 augustus 2021 om 18:40

@maximus, het zal ook best dat feyenoord het de afgelopen jaren volgens jou beter zal hebben gedaan, maar het feit is dat obv wat ik deze voorbereiding en de wedstrijden tegen drita gezien heb feyenoord dit seizoen een bar slecht team heeft.

1 augustus 2021 om 19:39

Afgelopen 10 jaar staat Feyenoord op 6-4 als het gaat om eindigen boven AZ. Valt dus nog steeds echt wel mee dat Feyenoord meestal boven AZ eindigt. Ontloopt elkaar niet veel.

1 augustus 2021 om 20:44

Ja precies, wat boeit het wat die lui 8 jaar geleden deden? Successen uit het verleden zijn geen garanties voor het heden.

1 augustus 2021 om 20:56

Dan is AZ toch de 3e club van Nederland. Het kan me werkelijk niks bommen. Supporten komt uit het hart, en niet op basis van titels. Al word Feyenoord dit seizoen weer 5e, das vervelend maar er zijn echt waar belangrijkere zaken in het leven. Zolang ze doorgaan met grote schoonmaak in de selectie, meer naar voren spelen en de jeugd kan doorstromen prima. Feyenoord gaat het komende 5 jaar echt het gat niet dichten met Ajax of PSV. Daarvoor dient de structuur en cultuur aangepakt te worden. Neem svp dit jaar een beslissing over het stadion. Dit nu kost veel tijd en geld! Zorg dat de scouting verder word uitgebreid. Zorg voor goede contracten (duur van vastleggen). Wellicht dat we dan over 5 jaar een inhaalslag kunnen maken. Ook met een investeerder is bovenstaande van belang en zal tijd kosten. Maar voetbal in ieder geval weer naar voren!!!

1 augustus 2021 om 15:06

Dat provincieclubje is al jaren een stuk beter dan die "topclub" waar die nu traint. Wel respect dat hij de uitdaging aangaat. Hij gaat t ongelijk bewijzen van alle critici.

1 augustus 2021 om 15:09

Helemaal eens maar je kan niet ontkennen dat er bij Feyenoord meer druk op de ketel staat gezien het verleden en de onterechte verwachtingen ,niet obv realiteit

1 augustus 2021 om 19:16

Echt? Welke druk in vredesnaam? Er is letterlijk niemand met gezond verstand die verwacht dat je kampioen wordt met Feyenoord en als je tweede eindigt en Champions League voetbal naar Rotterdam haalt dan loopt het publiek met je weg.

Ik denk dat er bij AZ en Feyenoord een soortgelijke druk heerst waarbij de ene voortkomt uit erg optimistische ambitie en de andere uit de angst om verder in verval te raken.

1 augustus 2021 om 22:06

@roy, de druk van de fans die, zoals dreetje al aangaf, onrealistisch is om toch CL voetbal te spelen en mee te doen om de prijzen.

1 augustus 2021 om 15:27

Waarom doen mensen zo verontwaardigd. AZ is toch een provincie club? Niks mis mee.

1 augustus 2021 om 15:36

Vind ik persoonlijk ook, voor mij zijn Ajax, Psv & Feyenoord de enige topclubs in Nederland. Laat Az eerst minimaal zovaak kampioen worden als Feyenoord en Psv, en Europees iets gelijkwaardig ls neerzetten om topclub genoemd te worden.

1 augustus 2021 om 16:08

Dat ze minimaal net zo vaak kampioen moeten worden voordat jij ze een topclub noemt, vind ik wel een heel bijzonder standpunt. Als AZ de komende vier jaar kampioen zou worden, zijn ze nog lang niet zo vaak kampioen geworden maar jij zou ze dan nog steeds geen topclub noemen? Edit: ik zeg daarmee niet dat dat gaat gebeuren. Het gaat mij om jouw definitie van een topclub.

1 augustus 2021 om 16:08

Europees iets gelijkwaardigs neerzetten kan natuurlijk niet meer, zelfs Ajax kan niet meer Europees iets gelijkwaardigs neerzetten, weet het niet maar het zou mij niets verbazen dat AZ hoger op de Europese coefficientenlijst staat dan Feyenoord

1 augustus 2021 om 17:01

Ik zie Ajax en PSV momenteel echt wel als kanshebbers voor Europa League winst. Behoren niet tot de favorieten als ze erin overwinteren, maar ze maken wel kans in mijn ogen.

1 augustus 2021 om 17:08

Feyenoord, Ajax en PSV hebben de CL gewonnen, dat gaat ze echt nooit meer lukken, EL heb ik ook mijn twijfels over, maar dat is niet onmogelijk als alles meezit, gunstige loting, blessures bij de tegenstander en zelf wel de sterkst mogelijke opstelling kunnen maken etc.

1 augustus 2021 om 17:26

AZ en Feyenoord staan op de coëfficiëntenlijst van de UEFA met elk 7840 punten exact gelijk.

1 augustus 2021 om 17:42

Kyle dat klopt, ook al zouden ze vier jaar kampioen worden. In mijn ogen verdien je de titel topclub, als je heel wat prestaties hebt gehad zowel nationaal als Europees.

1 augustus 2021 om 17:44

Wandering zie mijn reactie aan Kyle, zo sta ik er in. Ik vind dat je toch wel minimaal 10 keer de titel, en Europe prijs gewonnen moet hebben. Zoals Ajax, Feyenoord en Psv hebben.

1 augustus 2021 om 18:00

Dus je beweerd dat Manchester City geen topclub is? Die zijn namelijk nog niet 10x kampioen geworden en Europees ook nog niet zoveel laten zien

1 augustus 2021 om 16:17

Minderwaardigheidscomplex dat jullie soort constant ff willen benoemen dat AZ 'maar een provincieclubje' is?

1 augustus 2021 om 16:48

Dan bedoel je misschien zelfoverschatting want hoe kunnen supporters van grotere clubs nou n minderwaardigheidscomplex hebben TOV AZ , daarnaast is AZ het toch ook of wou je het een echte topclub noemen, dan leidt jij aan grootheidswaanzin

1 augustus 2021 om 17:50

"Minderwaardigheidscomplex is een term uit de psychologie voor het gevoel minder waard te zijn dan anderen. Het is de combinatie van een negatief zelfbeeld en daaruit voortvloeiende gedragingen. Het is een onbewuste drijfveer wanneer iemand zich niet kan of wil realiseren dat het geldt voor haar of hemzelf. De negatieve eigenwaarde kan uiteenlopende effecten op het gedrag van een persoon hebben. Sommigen overcompenseren het minderwaardige gevoel, door zichzelf en anderen te laten geloven dat zij juist beter zijn dan anderen. " is toch wel iets wat mensen als jij lijken te hebben. Kom op zeg, waarom meteen AZ erbij te betrekken? Kijk gewoon naar je clubbie en wees kritisch wanneer het moet en wees blij wanneer het kan

1 augustus 2021 om 18:14

Ik moet kijken naar mijn clubbie, jij dus ook last van n minderwaardigheidscomplex omdat je het anders over mijn club had gehad IPV clubbie

Het was niet dat na de 2-2 de kosovaren de kansen aaneen regen. Ze kregen wel 2 grote kansen, maar Vz kan ook overdrijven. Verder was het een pot van Feyenoord dat weer eens ver door de ondergrens zakte.

Begint hwt zagen al?
Hans Kraay leest slot de les?
Stelt gewoon een vraag vlgs mij.
Gun hem de tijd toch even

Ik zat bij de wedstrijd tegen Drita, en vond Pedersen uiteraard ook heel hoog staan, toch vind ik dat hij het goed gedaan heeft. Het mindere zat erin dat ze nog niet echt opelkaar zijn ingespeeld.

1 augustus 2021 om 17:46

Hij speelt een bal terug die in de voeten komt van de tegenstander en zo een beslissing moest maken. Dat noem ik niet goed gedaan. Laten we aub die wedstrijd ook voor wat het is want alles was drama en kan me niet voorstellen dat elke week dit niveau standaard is maar dat je gewoon progressie gaat zien.

Je kan ook denken dat je het hierdoor nog drukker maakt om er door heen te komen, dus hou spelers achter.
Of je moet ervoor zorgen dat beide teams een man kwijt raken. Rode prenten incasseren dus
Ach er zijn vaak genoeg opties, maar onze trainers hebben er een handje van om te klagen dat het dicht zit achterin bij de tegenstander.
Waarom doen wij dat dan niet tegen grote clubs?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot komt met positief nieuws over Pedersen: ‘Hij is wel oké hoor’

Marcus Pedersen maakt het goed na zijn vroegtijdige wissel tegen PSV, zo verzekert trainer Arne Slot van Feyenoord. De verdediger kwam snoeihard in botsing met ploeggenoot Gernot Trauner en moest het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren