‘Messi traint niet mee bij Barcelona zolang nieuw contract niet is getekend’

Zondag, 1 augustus 2021 om 12:39Mart Oude Nijeweeme

Lionel Messi traint voorlopig niet mee bij Barcelona, verzekert Mundo Deportivo zondag. De Argentijn zou maandag aansluiten na zijn deelname aan de Copa América en een welverdiende vakantie, maar hoeft niet terug te keren zolang er geen handtekening is gezet onder een nieuw contract. Het gesteggel tussen Barcelona en Messi over een nieuw contract is al enige tijd gaande. De Catalaanse club wil eerst snijden in de salariskosten, alvorens er een nieuw contractvoorstel komt voor de captain.

Het was de bedoeling dat Messi zich maandag weer op Ciutat Esportiva zou melden om mee te trainen met Sergio Aguëro en Emerson, na eerder deze maand de Copa América te hebben veroverd ten koste van Brazilië. De reden dat die plannen gewijzigd zijn is het feit dat beide partijen elkaar nog niet hebben weten te vinden in de contractonderhandelingen. Zowel de club als bronnen die dicht bij Messi staan, bevestigen dat de Argentijn zich niet op het trainingscomplex meldt zonder nieuw contract. Op dit moment is Messi clubloos, nadat zijn contract deze zomer ten einde liep.

President Joan Laporta blijft ondertussen volhouden dat de onderhandelingen over een nieuwe samenwerking op schema ligt. Afgelopen vrijdag gaf hij bij de ingang van de kantoren van Camp Nou opnieuw een geruststellende boodschap: "Alles gaat zoals gepland", zei Laporta. "Alles verloopt naar behoren, het gaat goed." De vertraagde terugkeer van Messi zou wel voor de nodige problemen kunnen zorgen, daar een trainingsachterstand extra tijd in beslag neemt om wedstrijdfit te geraken met de oog op de competitiestart. Op dit moment geniet de aanvaller van een vakantie op Ibiza met vrienden Luis Suárez en Cesc Fàbregas.

De selectie van Koeman reisde afgelopen woensdag zonder Messi af richting Duitsland voor een trainingskamp. Zaterdagavond was de nummer drie van het afgelopen LaLiga-seizoen met 3-0 te sterk voor VfB Stuttgart, mede door een treffer van Memphis Depay. Verder staan er vriendschappelijke wedstrijden tegen RB Leipzig (4 augustus) en Juventus (8 augustus) op het programma voor de Catalanen. De krachtmeting met Juventus is de laatste test in de oefencampagne, want op 15 augustus begint tegen Real Sociedad het nieuwe seizoen in Spanje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door hakkie2)

Lijkt me eerder dat Messi zekerheid wil hebben voordat hij zijn handtekening zet. Stel je voor hij tekent en vervolgens mogen ze hem niet registreren. Zit ie een jaar op de tribune gebonden aan zijn contract

1 augustus 2021 om 12:50

sosuh/ dat is waar ja ik hoop gewoon dat ie snel bijtekent en snel aan het nieuwe seizoen kan beginnen

1 augustus 2021 om 14:49

Clausule in het contract zetten dat ie gratis weg mag in dat geval

ik had gelezen dat hij over een paar dagen bijtekent hoop dat het snel gebeurd voor dat laliga begint
ik kijk er naar uit hoeze gaan spelen dit seizoen ik heb hoge verwachtingen van emerson royal

1 augustus 2021 om 12:53

Eerst zeiden ze hij tekent na de Copa America. Daarna zou hij tekenen op zijn verjaardag. En nu weer over een paar dagen.. Die journalisten weten echt helemaal niks daar moet je niet vanuit gaan

1 augustus 2021 om 13:04

Stel je voor dat PSG ofzo nog effe tussendoor komt en hem wegkaapt. Dat gaat niet gebeuren maar het zou wel leuk zijn. Popcorn erbij

1 augustus 2021 om 13:39

oja klopt dat zeiden ze en idd je hebt gelijk

Logisch hè , je zou maar geblesseerd raken tijdens je training zonder contract.

Technisch gezien is hij toch ook geen speler van Barcelona zolang dat contract niet getekend is? Het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat hij niet mee traint zolang het contract niet getekend is?

1 augustus 2021 om 14:01

Clubloze voetballers trainen toch regelmatig bij hun oude club totdat ze een nieuwe club hebben. Niks raars aan.

Ik meen me te herinneren dat er 200 miljoen moest worden bespaard op de salarishuishouding voor er uberhaupt nieuwe contracten konden worden ingeschreven waaronder Depay. Lijkt mij een schier onmogelijke opgave om nog veel meer te bezuinigen om voldoende ruimte te kunnen bieden aan het contract van Messi. Weet iemand wat de actuele status is? Lijkt alsof Barcelona steeds heel positief is terwijl de Spaanse voetbalbond telkens de strenge regels benadrukt.

Snap niet dat ze Messi niet eerst een contract voor een jaar geven wat past in het salarishuis en dan volgend seizoen een contract voor het restant. Als die nu gewoon een contract voor 25 miljoen voor dit seizoen accepteerd en dan volgend seisoen kijken hoe het ervoor staat financieel. Zou Messi natuurlijk niet in mee willen gaan. Maar het zou wel vanuit zijn kant naar Barca toe natuurlijk wel een morele verplichting moeten zijn. Want hoe je het wendt of keert is Messi wel verandwoordelijk voor het uitknijpen van Barca. Jarenlang een monstersalaris gehad waardoor Barca andere spelers ook steeds meer moest gaan betalen.

1 augustus 2021 om 13:26

Morele verplichting van Messi naar Barca om driekwart van zijn salaris in te leveren? Morele verplichting terwijl zijn naam verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de inkomsten van Barca? Hoe komen mensen hierop? Morele verplichting voor Messi terwijl hij zelf verantwoordelijk is geweest voor meer dan 10 procent van alle goals die Barca ooit heeft gescoord? Wie kan Barca meer terugbetalen voor wat ze voor hem hebben gedaan dan Messi. Toen ze hem als kind een contract hadden aangeboden, hadden ze nooit gedacht dat hij het met zoveel prijzen, doelpunten en geld zou hebben terugbetalen. Messi heeft meer voor Barca betekend dan dat ze gedacht en gehoopt. Hij heeft nergens meer een morele verplichting.

1 augustus 2021 om 14:09

De situatie gaat er alleen maar op verslechteren door COVID, clubs gaan steeds minder financiële mogelijkheden hebben. Als speler heb je gewoon geen keus je zal moeten inleveren zo is de situatie nu eenmaal en Barca gaat hun eigen put gewoon dieper graven als Messi niet inlevert.

1 augustus 2021 om 14:20

Klopt gebracht indd. Wie garandeert het dat hij ze nu nog hetzelfde brengt. Het salaris wat Messi eist staat zeker niet in verhouding met wat hij Barca nog gaat brengen. En zonder Barca was hij hooguit een speler in bij een team in Argentinie geweest met een salaris van 1 miljoen per jaar. Dus hoeveel hij Barca gebracht heeft zo heeft Barca van Messi een Multimiljonair gemaakt. En als hij om Barca geeft zoals hij zelf alrijd maar blijft herhalen ( geloof er niks van ) dan zou hij ook voor 25 miljoen per jaar spelen de laatste paar jaar van zijn carrière. Want laten we nou niet gaan doen alsof 25 miljoen een fooi is. Maar goed Messi moet blijkbaar 75 miljoen per seizoen verdienen want anders voelt hij zich niet gewardeerd. Hou toch op man met deze onzin. Die jonge is gewoon op geld belust en dat is niet erg. Maar geef het dan tenminste als een man toe dat je bij Barca speelt om het geld en niet omdat je zoveel liefde voor Barca hebt. Want dat is dus dikke onzin blijkt nu wel weer.

1 augustus 2021 om 14:23

Volgens mij wil hij 50 procent inleveren. En dient Barca daarvoor haar salarishuis aan te passen. Je gaat niet 75 procent inleveren.. Terwijl meer dan de helft van de inkomsten vd club van jou afhankelijk zijn. De club had haar andere contracten beter moeten managen. Hoelang moet Messi foute beslissingen van de club goedmaken? Vind het niet meer dan normaal dat hij op een gegeven moment denkt, regel maar dat het allemaal klopt en dat ik mij kan focussen op waar ik goed in ben. En daar heeft de club ook veel aan. En anders gaat hij bij een andere club spelen die hem wel kan betalen en die hem wel kan inschrijven. Lijkt me logisch. Je laat je toch niet zo zonder garanties vangen?

1 augustus 2021 om 14:51

Dan vraagt ie nog altijd 50 miljoen per jaar. En doe nou niet alsof Barca financieel van Messi afhankelijk is want dat zijn ze niet.

1 augustus 2021 om 15:09

Barca is financieel heel erg van Messi afhankelijk. Zoek maar een uitgebreid artikel op door marketingdeskundigen.. Messi brengt zo een 400 miljoen op per jaar! Wie doet dat voor de club?

1 augustus 2021 om 15:17

@Mirzet
Kun je mij uitleggen waarom Messi op geld belust is en Barcelona niet? Messi haalt 400 miljoen voor de club binnen, en daarmee betaalt Barca meer dan de helft vd selectie. Niemand heeft zo een invloed op de inkomsten van een club als Messi op Barca. Dus ja.. Waarom zou hij als hij 400 miljoen opbrengt, er 25 van nemen. En een Sergi Roberto 10 miljoen? Is toch belachelijk? Ik ga niet over of mensen geldbelust zijn of niet. Dit gaat om logica. Messis casus is niet te vergelijken met wie dan ook. En zijn waarde voor de club ook niet met wie dan ook. Dus dan kun je idd niet met fooi komen. Ik vind het werkelijk waar absurd dat mensen meteen aan zijn liefde en integriteit twijfelen.

Messi zou ook zonder Barcelona met zijn talent een club vinden die deze behandelingen zou betalen. Barca heeft gewooj geluk dat ze hem hebben weten te strikken. En daar hebben ze bijna 20 jaar onophoudelijk van genoten.

1 augustus 2021 om 16:00

Noem je 25 miljoen per jaar een fooi? Want dat is wat overblijft als je 75 % aftrekt van 100 miljoen.

1 augustus 2021 om 18:37

Ik noem het een fooi als je 400 miljoen opbrengt voor Barca en jij daarvan 1 zestiende ontvangt. Dan is dat een fooi.

Ik zal wel veel over mij heen krijgen , maar als ik Messi was (en ook veel aan de club te danken had) en al multimiljonair was, was ik gewoon komen trainen. Ik was er heen gegeaan want "ik ben messi" en ik "ben de club" en dat geld en contract komen we dan wel uit.Ze zullen hem wel geen stage vergoeding bieden gok ik zo. De club zit in moeilijkheden, word wakker man, ipv ik ik ik ik. Teken voor een jaar dat "k*t" contract en ga dan als.je wil cashen de zandbak in. Dit is zo onsympathiek wat er nu gebeurdNu kan je zeggen: komt door de vorige voorzitter enz, maar je moet ook naar voren kijken.Ga lekker je hobby uitoefenen en kijk volgend jaar verder.

1 augustus 2021 om 13:20

Waarom zou je gaan werken als je geen contract hebt?

1 augustus 2021 om 13:52

@benzema

Ah op die fiets , ik dacht dat messi het niet als werken zag maar als "mijn barca"

Mijn fout

1 augustus 2021 om 15:06

Barca kan hem nieteens 1 euro aanbieden omdat ze eerst moeten bezuinigen. En het gaat niet alleen om clubliefde, wanneer hij traint zonder contract en hij raakt geblesseerd, of een ander raakt door hem geblesseerd, dan is hij daar niet voor verzekerd en gaat dat miljoenen kosten.

1 augustus 2021 om 13:27

Je kan niet iedereen over 1 kan strijken. Spelers met clubliefde zijn zeldzaam geworden. Voor de meeste spelers viert geld de boventoon en dat is hun goed recht. Je kan Messi imo dus weinig kwalijk nemen

1 augustus 2021 om 14:44

Gast wat een domme reactie. Dus Messi moet maar gratis gaan voetballen bij Barça omdat hij veel te danken heeft aan ze? Whahahah alsof barcelona niet maximaal heeft geprofiteerd van het merk MESSI?! Ff serieus ga jij ook gratis werken? Weet niet als je het weet maar profvoetbal is toch echt een beroep. Fijne zondag nog allemaal 🍻

1 augustus 2021 om 15:44

@sc12; je gaat er gemakshalve aan voorbij dat barca wel miljoenen beschikbaar had voor het salaris van nieuwe spelers. En dan moet Messi gratis komen spelen? Ik zou daar de grens trekken hoor. Als er geen geld is wil ik best proberen mijn werkgever er weer bovenop te helpen… maar als ik zie dat er geld beschikbaar is om te investeren en nieuwe mensen aan te nemen (tegen uitstekende salarissen) dan kom ik niet gratis opdagen.

Kom maar naar Besiktas. Je bent al 33+ dus pas je perfect in Turkije

1 augustus 2021 om 15:06

die komt niet hoor en als messi stopt bij barca gaat hij naar de MLS

Met alle respect voor de voetballer Messi, maar wordt het niet gewoon tijd dat hij eindelijk het ouderlijk nest gaat verlaten? Barcelona zou er op financieel gebied goed aan doen om te stoppen met Messi. Het salaris, de consequenties staan absoluut niet meer in verhouding met wat je ervoor terug krijgt.
Ooit gaat toch het tijdperk Messi - Barcelona stoppen, zullen ze toch aan moeten wennen.

Met het salaris wat ze overhouden als ze stoppen met Messi, kunnen ze hun selectie aardig verjongen.

1 augustus 2021 om 14:53

Ssst, dat mag je niet zeggen maar je hebt voor minstens 200% gelijk.

Ik zie het straks nog wel gebeuren dat het seizoen begint zonder Messi bij Barca omdat ze hem niet in mogen schrijven. Een paar weken terug moest Barca namelijk nog 200 miljoen snijden in salariskosten. Tot nu toe zijn er een paar kleine visjes weggegaan, maar alle grootverdieners zitten er nog (Coutinho, Griezmann, Pjanic, Umtiti). Het kan dus bijna niet dat ze nu ineens probleemvrij zijn en Messi gewoon een dik contract kunnen aanbieden. Barca moet zich lekker gaan richten op het tijdperk na Messi; financieel gezond worden en de jeugd weer kansen gaan geven. Tegen Stuttgart zag je dat dat best mooie resultaten kan geven!

Stel prestatie contact op. 0€ per uur. Alleen onkosten vergoeding.

Messi kan zelf ook erg veel oplossen met zijn nieuwe contract .
Heeft echt alles te danken aan de club Barcelona , mag wel eens bijna gratis gaan voetballen voor 1 seizoen .
Is alles opgelost , en heeft Barca weer lucht en kan het eindelijk gaan werken met Messi aan het nieuwe seizoen.
Waarom moet er weer een monster contract uitkomen voor hem .
500 dollar in de week , mag hij ook voetballen voor Barca .

2 augustus 2021 om 08:50

Ik neem aan dat Laliga, net als de eredivisie, ook eis qua een minimumcontract heeft. Maar hij zou voor dat minimum kunnen gaan spelen, dat moet haalbaar zijn voor Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lionel Messi stelt nieuw doel voor rentree bij Paris Saint-Germain

Lionel Messi mist opnieuw een competitieduel van Paris Saint-Germain. De aanvaller ontbrak woensdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Metz (1-2) en moet ook de thuiswedstrijd tegen Montpellier van zaterdagavond aan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren