‘Mohamed Ihattaren moet vijftien goals maken en vijftien assists geven'

Zondag, 1 augustus 2021 om 16:36Mart van Mourik • Laatste update: 16:49

René van der Gijp reageerde zaterdagavond op het feit dat Mohamed Ihattaren buiten de A-selectie van PSV is gezet. Te gast in het programma De Oranjezomer vertelde journalist Rik Elfrink over de situatie van de negentienjarige middenvelder, die tot zeker eind augustus niet meer in de plannen van trainer Roger Schmidt voor zal komen. Van der Gijp is van mening dat een speler als Ihattaren zich moet beseffen dat hij ‘vijftien goals moet maken en vijftien assists moet verzorgen’.

“Afgelopen week is de bom gebarsten”, vertelde Elfrink. “Hij had oorpijn, zo ging in de selectie rond. Maar hij was wel fit genoeg om naar Nice te vliegen. Het lijkt erop dat hij een transfer aan het forceren is, en de vraagprijs moet zo laag mogelijk blijven. PSV wil er natuurlijk nog een mooi bedrag aan overhouden, maar dat is moeilijk op deze manier.”

“Of het aan Ihattaren zelf ligt? Natuurlijk is er met die jongen het een en ander mis”, reageerde Johan Derksen desgevraagd. “Maar bij PSV hebben ze Memphis Depay grootgebracht, en dat was ook een lastig, moeilijk opvoedbaar kind. Bij hem hebben ze het volgehouden, waardoor ze toch nog een mooi bedrag hebben gekregen. Ik vind gewoon dat ze het een beetje vroeg opgeven met Ihattaren”, opperde de analist, die overigens werd gecorrigeerd door Elfrink. “Het grote verschil is dat Memphis wél bereid was keihard te werken.”

Derksen stelde bovendien dat de ‘chemie’ tussen Schmidt en Ihattaren ontbreekt, terwijl Mark van Bommel volgens de analyticus wél in staat was om met de middenvelder te werken. “Kijk”, reageerde Elfrink. “Roger Schmidt is geen Guus Hiddink. Maar je kan echt wel een foutje maken bij hem, want het is wel een sociale man verder. Hij is echt een relaxte man en het is zeker geen onmens, zoals wel eens beweerd wordt. Maar je gaat hem niet belazeren, want dan ben je aan de beurt. Deze jongen lapt gewoon alle regels bij PSV aan zijn laars, dus dan wordt het wel lastig. Hij is twintig miljoen euro waard geweest. Nu moeten ze blij zijn als ze vijf of zes miljoen euro voor hem krijgen”, aldus de journalist.

Van der Gijp vond het tegelijkertijd ook niet eenvoudig om aan te geven wat de oplossing is voor het ‘probleem’ rondom Ihattaren is. “Waar hij naartoe moet? Ik heb geen idee. Hij moet wel begrijpen dat spelers die willen voetballen zoals hij, minimaal vijftien doelpunten moeten maken en vijftien assists moeten geven. Dan is het meteen een ander verhaal. Wij weten ook wel dat Orkun Kökçü Feyenoord niet bij de hand gaat nemen en dat Ihattaren PSV niet bij de hand gaat nemen. Maar je kan wel een keer in drie of vier wedstrijden iets laten zien”, aldus Van der Gijp.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door juweel)

Helemaal mee eens, tegenwoordig moet je als creatieve speler meer brengen. Je moet ook grote afstanden belopen en verdedigend een steentje bijdragen. Dat wat Ihattaren brengt, wordt alleen geaccepteerd als je regelmatig wedstrijden beslist, zoals Messi/ Neymar. Ihattaren heeft te weinig doorslaggevende momenten gehad, in 60 wedstrijden PSV maar 6 goals en 6 assists. Snap dat Schmidt voor Madueke en Gakpo kiest, hebben veel meer dreiging/ rendement en zijn betrouwbare spelers. Ondanks hun aanvallende dreiging, lopen ze ook mee met hun back en leggen ze grote afstanden af.Ben tevreden met de manier van aanpak “mentaliteit switch” van Schmidt.Dit jaar oogt PSV volwassener en veel meer een team. Spelers als Zahavi, Gotze en Van Ginkel ( Propper) zijn de leiders in en buiten het veld. Daar waar jongere spelers zoals Madueke van kunnen leren. Zo lijkt Madueke ook veel meer in het belang van het team te spelen.

1 augustus 2021 om 00:42

Altijd frappant hoe mensen Neymar doodleuk kilometers omhoog trekken naar Messi's status door hem in 1 adem te noemen met Messi, die de afgelopen jaren toch letterlijk 2x zoveel wedstrijden heeft beslist als Neymar, en vaak op zeer knappe wijze. Messi staat op eenzame hoogte. Neymar is simpelweg niet zijn niveau, nooit geweest en zal het ook nooit halen. Dat moeten de Neymar fans eens goed gaan begrijpen. ON: qua assists moet je inderdaad als klasse 10 middenvelder 15 per seizoen kunnen overleggen, alhoewel bedenk ik me hier ter plekke.... bijv Modric dit al jaren niet brengt. 🤔 Maar 15 goals per seizoen voor een CAM is weer een beetje overdreven, zie Xavi of Ozil maar ook Gijpen z'n grote idool KDB die dat niet elke seizoen heeft gehaald. Maar het rendement van Mo moet in ieder geval omhoog, dat zekers. Maar het exacte minimum is moeilijk, zie zowel Modric enerzijds maar ook Xavi, Ozil, KDB etc

1 augustus 2021 om 00:51

Neymar moet het ook niet van z’n werk ethiek hebben, of wel soms. Daar gaat het om, je focust je op het verkeerde. Daarnaast is Neymar wel degelijk een speler met exponentiële kwaliteiten in balbezit, maar oké Messi is een klasse apart.

Je moet niet het niveau van de eredivisie vergeten. 15 goals en 15 assists is miss veel, maar 10 goals en 10 assists behaald hij ook met lange na niet. Brengt gwn te weinig, heeft weinig rendement en is geen betrouwbare speler.

Gakpo en Madueke hebben veel meer rendement en lopen wel achter hun back aan.

1 augustus 2021 om 01:06

Nou nou, je reageert wel fel zeg. Ten eerste, ik zei letterlijk nog "Mo z'n rendement moet inderdaad omhoog, en 15 assists voor een klasse nr10 middenvelder is het minimale", waarna jij hier op een toon begint te "foeteren" alsof ik hem verdedig en je nog een hele lijst van wat jij z'n gebreken vind opsomt etc. Ik zei toch ook dat Mo beter moest? Relax joh. En qua 15 goals, nogmaals, hopen dat je het nu wel begrijpt, wereldklasse nr10's zoals Xavi, Modric, Ozil, KDB hadden ook vaak zat minder dan 15 goals per seizoen, vandaar m'n punt: dat minimum aantal goals voor een CAM complex is. En Neymar is niet de enige met exceptionele kwaliteiten, kan er makkelijk 10 opnoemen die dat ook beheersen qua techniek, dus zo logisch is Neymar niet in deze. Met alle respect maar vraag me oprecht af of je überhaupt wel begrijpend kan lezen of dat je mijn reactie wel goed heb begrepen. Ik viel je nergens aan hoor, was het zelfs grotendeels met je eens

1 augustus 2021 om 01:32

Kan jij wel lezen? Dan heb je namelijk gelezen dat ik zeg dat 15 goals en 15 assists idd veel zijn. Plus dat Messi idd een beter is dan Neymar.

Mo’s rendement moet gwn omhoog, aangezien hij verdedigend en qua loop vermogen al te weinig brengt. Jongens als Madueke en Gakpo leveren gwn meer rendement op, naast hun loopvermogen.

1 augustus 2021 om 02:15

Herhaal anders effe voor de 3e keer dat je Gakpo en Madueke beter vind en Mo's rendement omhoog moet, op een toon alsof ik steeds het tegenovergestelde heb beweerd.🦜 Zure manier van reageren heb je zeg. Die hele Mo interesseert me vrij weinig, ging me voornamelijk om de "verplichte" 15 goals als CAM en je Messi/Neymar vergelijking. Bijv Modric heeft in 9 jaar Madrid slechts 1x een 6 goals seizoen, voor de rest slechts enkele goals p/seizoen, qua assists: nooit hoger dan 9 assists en vaak zelfs daar nog onder. Ja zwaardere competitie maar tevens wereldklasse spelers om zich heen die zelfs een simpele pass buiten 16 nog in de kruising tiefen, dus gunstig voor Modric assist ratio. Dus deze "10+10 per seizoen" ratio is eigenlijk niet zo vanzelfsprekend aangezien zelfs Ballon D'Or winnaar Modric dat in 9 jaar: NUL keer is gelukt. (technisch wereldklasse speler hoor, maar beter als cm ipv cam)

1 augustus 2021 om 08:19

Buitenspelers die zoveel scoren en assists geven waren er in Nederland vorig jaar twee: Tadic en Berghuis. Dat zijn onomstreden spelers en de beste van hun team, zover is Mo nog bij lange na niet. Hij kan beter in alle rust zn wedstrijden gaan spelen op een flink nivo lager, KKD bijvoorbeeld, misschien dat het dan weer een beetje normaal wordt allemaal.

1 augustus 2021 om 09:02

@Delpay96Het ligt niet aan zijn rendement, hij was aan het rouwen!! Hij verloor zijn vader, v bomnel waar hij een hartstikke goede band mee had werdt ontslagen en zijn grote vriend bergwijn vertok naar Tottenham.. dat hij er op deze manier mee omging komt omdat hij nog zo jong is en omdat de 3 met de meeste invloed op hem er niet meer waren.. toen zijn vader ziek was haalde hij wel het 1e van psv, het ligt niet aan zijn talent of rendement of wat dan ook hij was aan het rouwen en is daar niet goed in ondersteunt of begeleid

1 augustus 2021 om 11:08

Die hele Mo interesseert me weinig, zeg je. Toevallig gaat dit artikel over Mo.Daarnaast kan je Mo niet met spelers als Modric en KdB. Dit zijn juist spelers die veel meer brengen dan alleen rendement. Zijn bij heel het spel betrokken, leggen grote afstanden af en zijn betrouwbare spelers. Spelers als Sneijder en Ozil deden dit minder, maar waren in hun top jaren wel doorslaggevend en hadden meer rendement. Ihattaren heeft in 60 weds 6 goals en 6 assists. Verder is tegenwoordig heel de nummer 10 positie veranderd ten opzichte van 10 jaar terug. Je moet gwn meer brengen, mee verdedigen, fysiek je man staan en grote afstanden overbruggen.

1 augustus 2021 om 15:43

ik ben het er ook mee eens. 15 goals en assists moet je toch minimaal wel kunnen maken als je niet speelt

1 augustus 2021 om 17:01

@Japie. En hoeveel met de minuten die hij vorig seizoen heeft gehad?

1 augustus 2021 om 17:04

Haha, ja Gijp die roept ook vaak maar wat. Ik hoorde hem bij een CL wedstrijd van City zeggen dat hij nog niet eerder van Foden had gehoord. dat was al lachen, daarnaast vroeg ik me af wat ga je daar dan doen? Laat een ander wat verdienen die wel het Engelse voetbal volgt

Ihateren doet nu wat hij wil. Hij heeft zijn beste beentje voor gezet en krijgt als dank minachting. Dan zou ik ook gauw wegwezen. Ik blijf denken dat Schmidt pas geld mag besteden als Ihataren wordt verkocht en dat is nu net wat hij zelf ook wil

1 augustus 2021 om 17:21

@japie Ik zal dan even met een feitje komen. Mo heeft afgelopen seizoen in de Eredivisie 1.074 minuten gemaakt (bron: transfermarkt) en daarin 3x gescoord en 2x een assist gegeven. Daarnaast heeft hij in 544 minuten (EL en beker bij elkaar opgeteld) geen enkele keer gescoord of assist gegeven. Dan vind ik een vrij treurige statistiek voor een speler die het verschil moet maken. Madueke, Gakpo en Gotze hebben allemaal betere statistieken. Dan is het terecht dat Mo niet speelt.

1 augustus 2021 om 17:28

Precies Andres. Cijfers liegen niet. Hij moet lekker gaan zaalvoetballen bij Malabata in Utrecht.

1 augustus 2021 om 18:00

Heb je ook de cijfers van de drie die je noemt? Hoeveel minuten hebben die gespeeld? Welke tegenslagen hebben ze verwerkt? Ik vind het wel heel makkelijk om af te geven op Ihattaren, vooral als we kennis hebben mogen maken met het karakter van schmidt vorig jaar. De club valt hem publiekelijk constant af, hij heeft nog geen 1x gereageerd. Dan vraag ik me af wie in deze mentaal zwak is.

1 augustus 2021 om 18:24

Ja die cijfers heb ik ook. Gakpo had vorig seizoen gemiddeld 153 minuten nodig voor een goal of assist, Gotze 151 minuten en Madueke 75 minuten. Ihatarren had 323 minuten nodig. Dan kan ik Schmidt heel goed begrijpen dat hij Mo niet in de basis zet. Dat Ihatarren mentaal niet goed met teleurstellingen om kan gaan, maakt dat hij niet geschikt is voor topvoetbal. Laat het duidelijk zijn dat ik hoop dat zij zich herpakt, maar dan moet hij eerst maar eens op het veld laten zien dat hij wat kan toevoegen. Anders heeft hij zeker geen recht van spreken.

1 augustus 2021 om 20:33

@themagistrate precies, die kregen het volle vertrouwen van Schmidt. Mauro mocht 6 wedstrijden op rij falen en werd de 7e wedstrijd gewoon weer opgesteld. Ihatteren werd na elke mindere wedstrijd weer op de bank gezet, mits hij een keer door blessureleed met een half B-elftal van Feyenoord een paar wedstrijdjes mocht blijven staan omdat het niet anders kon. en als hij dan goed speelde en complimenten kreeg van de pers was Schmidt er als de kippen bij om te vermelden dat hij geen Messi is en dat het allemaal wel meeviel. daar gaat zo een gozer echt lekker van voetballen natuurlijk

Toch heeft Schmidt een paar draadjes los zitten. Voor mij blijft exemplarisch hoe hij Nijhuis nooit meer hoeft te spreken. Taal van een kleuter, niet goed te praten (hij weigerde ook ooit van t veld te stappen na rood). Rare knakkebakker....

1 augustus 2021 om 00:14

Ik denk dat veel trainers in het topvoetbal een draadje los hebben zitten. Alsof het bijna een vereiste is haha. Vind het wel erg jammer van Mo, die nu toch al enige tijd stil staat in zijn ontwikkeling, moet toch wel echt minuten gaan maken om zijn potentieel te gaan verwezenlijken.

1 augustus 2021 om 03:07

Dit soort dingen worden nu aangehaald, maar waarom? Omdat Schmidt Mo uit de selectie zet? Dat een trainer dat doet is toch positief! Niemand mag groter zijn dan een club, ziek melden om vervolgens bij Nice rond te kijken en maar hopen, zeiken en zeuren op meer speeltijd. Walgelijk gedrag van een speler, typisch een speler die kapot is gemaakt door de media hype. Hij stond met beide benen op de grond maar denkt nu dat hij de nieuwe god van Eindhoven is. Schmidt mag dan een rare kerel zijn, maar je kunt toch ook niet over je heen laten lopen. Dit jaar moet PSV wel presteren, anders is Schmidt ook gauw weg.

1 augustus 2021 om 23:36

Precies, dat constante geleuter over Schmidt. Moet dat als verzachtende omstandigheid worden gezien voor Mo? Denk het niet, hij moet nog blij zijn dat hij geen Van Gaal, Ten Hag of Koeman als coach heeft. Etterbak.

2 augustus 2021 om 05:07

Geheel met je eens. Nu klaar met die Mo: verkopen voir een aardig bedrag plus bonussen. Gast kan prima voetballen maar PSV betaalt al 14 maanden teveel salaris.

Ik snap niet helemaal waarom Derksen Memphis met Mo gaat vergelijken, die zijn echt totaal niet vergelijkbaar joh. Ten eerste zoals wat Rik zegt, Memphis werkte echt kei en kei hard, Mo gooide er vorig seizoen met de pet na met z'n overgewicht en ten tweede was Memphis wel ontzettend beslissend voor PSV, erg veel rendement, dat mist Mo toch nog steeds wanneer hij speelt en als hij dat niet heeft. Wat dat betreft heeft Rene volkomen gelijk hier, heb nooit echt een mening van hem gehoort betreft Mo omdat Derksen vaak constant door blijft kakelen met negativiteit rondom Schmidt.

1 augustus 2021 om 11:13

Ze zijn wel vergelijkbaar op t feit dat ze allebei ontzettend jong bij t eerste kwam, een omgeving die ze ophemelde, problemen gehad (depay meerdere keer weggestuurd van school etc) en een onstabiele thuissituatie. Dus ik snap de vergelijkingen wel. Daarbij heeft depay helemaal niet altijd kei hard gewerkt, ja in de gym weliswaar maar op t trainingsveld lied hij t geregeld afweten.

Wat een irritant mannetje is die Rik Elfrink. Als PSV watcher spreekt hij puur naar de mond van die club en zegt precies wat zij willen horen. Objectiviteit is ver te zoeken. Hoe kan een speler nou binnen een jaar van grootst aaibare toptalent naar speler die niet bereid is te werken en alle regels aan zijn laars lappen?Iedereen ziet van een afstand dat Schmidt een enorme zelfingenomen eikel is. Elke persmoment spat dat van hem af. Dus kom aub niet aan dat dit vooral aan Ihattaren ligt want Roger Schmidt is de hoofdoorzaak. Tevens ben ik van mening dat John de Jong als TD niet serieus te nemen is. Is er geen betere TD te vinden in Nederland? John was destijds niet eens basisspeler en nu zou een Schmidt naar hem moeten luisteren? Zo werkt het niet in de voetbalwereld. Ihattaren doe je zelf een plezier en verspil geen tijd aan deze club.

1 augustus 2021 om 00:31

Over objectiviteit spreken en dan het dan alleen maar op de man spelen in de rest van je comment. Sterk.

1 augustus 2021 om 13:22

Wat heeft objectiviteit met op de man spelen te maken?

2 augustus 2021 om 04:21

Er straalt persoonlijk dèdain uit zijn reactie, voor meerdere mensen- Elfrik, de Jong, Schmidt. Dat is niet iets objectiefs. Je kan om uiteenlopende redenen iemand een eikel vinden of juist helemaal niet.

1 augustus 2021 om 00:32

"hoe kan een speler nou binnen een jaar van grootst aaibare toptalent naar speler die niet bereid is te werken''

Ik zal het voor je uitleggen. Misschien, heel misschien he, komt het omdat Ihattaren nog maar een jongen van 19 is (destijds 17), en een redelijk jaar had onder v Bommel (geen heel hoog rendement zelfs toen), en dat het talent nu iets in elkaar is gezakt wat toch wel vrij normaal is bij talentvolle voetballers tenzij je een Mbappe of een Haaland bent, maar dat hij zelf nog steeds denkt dat hij de beste speler op het veld is bij PSV, wat gewoon niet het geval is?

Overigens snap ik je mening rondom Rik Elfrink ook niet echt, Rik Elfrink is toch wel met afstand de beste Club-Watcher in Nederland, komt niet met onzin, komt alleen maar met uitspraken wat gebasseerd zijn op simpele feiten en loert niet op sensatie en clicks waar de rest van al die Club-Watchers wel duidelijk naar op zoek zijn maar goed, ik neem aan dat jij meer van de sensatie zoekers bent, dat mag natuurlijk ook allemaal. Kwestie van smaak.

Ook grappig dat je John de Jong benoemd als TD wie niet serieus te nemen is omdat hij geen basisspeler was. Heb je de carriere van Marcel Brands gevolgd? Die man is onderhand wel TD bij Everton, dus wat je roept is natuurlijk volslagen krankzinnig.

1 augustus 2021 om 08:24

@aguerooo ik zal het voor je uitleggen!!? Misschien, heel misschien he, komt het omdat v bommel werdt ontslagen en zijn andere grote vriend bergwijn vertrok per direct naar Tottenham zijn vader komt te overlijden , nou zijn de 3 mensen die het dichtste bij hem kwamen er niet meer! Er komt een nieuwe trainer die voor dat hij zijn handtekening al had gezet wist dat hij niet met ihattaren maar met götze op 10 gaat spelen, dan heb je de club psv die dan vervolgens hun grootste TALENT/money maker niet steunt of toch ook niet helemaal in hem zien?! Want anders hadden ze götze niet naar eindhoven gehaald dan hadden ze wel gezegt nee dat kan niet want wij hebben al iemand en hij staat voor de toekomst van psv!! Maar nee, geen steun voor ihattaren ... het ligt niet aan zijn talent, die jongen voelt zich in de steek gelaten en uitte dat op deze manier omdat hij nog maar een tiener is. Voor hem was een periode voetbal NIET het belangrijkste!! Hij zat/zit in rouw

1 augustus 2021 om 09:03

Allemaal leuk en aardig tussen alle spel- en stijlfouten in(werdt met dt ja, woow) maar als je Gotze als Nederlandse club naar je toe kan halen moet je dat nooit laten. Sterker nog, altijd doen, ook zodat jonge gasten zich rustig in de luwte kunnen ontwikkelen. Dat hij in rouw zit snap ik heel goed, ben ook mijn vader kwijt geraakt op die leeftijd, maar dat is toch niet een reden om aan te blijven modderen. Bij topvoetballer hoort ook een bepaalde professionaliteit. Kun je dit een jaar na dato nog steeds niet opbrengen, ben je wellicht niet geschikt voor profvoetbal.Heel veel mensen idealiseren Ihattaran ook wel een beetje. 56 eredivisiegames: 6 goals, 6 assists. Zelfs Immers was productiever😂.

1 augustus 2021 om 09:17

Dus werdt met dt was mijn enige spellings fout?🤣🤣 🤡Wat heeft götze gebracht danZoals ik al zei voor hem was in die periode voetbal niet het belangrijkste en mischien vind hij het niet meer zo belangrijk als voor heen

1 augustus 2021 om 11:24

Grootste onwaarheid aan dit verhaal is dat A/ Gotze een buitenkansje was en Schmidt niet wist dat hij kwam toen hij aangesteld was en B/ jij de aanname hebt dat PSV Ihattaren in de steek heeft gelaten. Iets wat ik totaal niet kan voorstellen.

1 augustus 2021 om 11:39

R10gaucho:

Nee hoor. Leuk dat je erom vraagt, je tekst zit echt vol met fouten. In je volgende comment ook weer: "dus werdt met dt was mijn enige spellings fout? Dat moet zijn 'spelfout'. Zelfs dat gaat fout haha. Daarna opeens "mischien" met 1 s.

Wat je voor de rest met je tweede reactie bedoelt is mij, mede door foutief en vaag taalgebruik, geheel onduidelijk. Wat bedoel je precies te zeggen?

1 augustus 2021 om 12:53

@shibbymcdudeIk zei dat ihattaren zich in de steek gelaten voelt !! Door dat hij in rouw zat/zit !! Ik vind götze geen buitenkansje, maar meningen verschillen!! En dat scmidt het niet wist, dat betwijfel ik, maar zoals ik al zei meningen verschillen

1 augustus 2021 om 13:45

Denk je echt dat ze tegen Gotze opkijken? Het is geen Messi, Ronaldo of Neymar

1 augustus 2021 om 13:58

@japie_krekel Klopt, Messi Ronaldo en Neymar hebben nooit een WK gewonnen en Gotze wel, dus alle 3 zijn ze inderdaad geen Gotze.

1 augustus 2021 om 19:12

Wow, is Gotze wereldkampioen geweest? Dat is wel even een nieuwtje hier op VZ!

1 augustus 2021 om 00:38

Jij bent zelf ook lekker negatief?? Als PSV supporter ben ik juist blij met deze nieuwe mentaliteit switch onder Schmidt.

Dit jaar oogt Psv veel meer een team dan vorig jaar. Mede doordat Zahavi, Gotze en V.Ginkel (Propper) een belangrijke rol hebben. Dit zijn ervaren spelers, die wel de juiste mentaliteit en in team belang spelen. Daar waar talenten, veel van kunnen leren, zoals Madueke die dit jaar al veel meer in het team belang speelt.

1 augustus 2021 om 00:46

Misschien naam maar veranderen in Mister Subjecti 🤣👍🏼.

Rik is erg geliefd bij de PSV supporters, juist omdat hij objectief is en niet met zweef verhalen komt. Ook is hij vaak genoeg kritisch geweest op PSV, ook inzake Ihattaren.

Ik ben juist blij om te zien dat er iemand een x weerwoord geeft en aangeeft dat Schmidt niet alleen maar een eikel, arrogant, zelfingenomen is. Hij spreekt hem vaak, maakt hem veel mee op het veld. Hij kan goed een oordeel vellen.

Ik word vooral moe van mensen die Schmidt totaal afvallen op basis van het scheidsrechter incident vorig jaar (waar hij zijn excuses voor gemaakt heeft) en het Ihattaren incident (wat volledig ten onrechte volledig op hem afgeschoven wordt). Als Mart van den Heuvel (mister PSV, knuffelbeer van alle spelers) zegt dat Ihattaren meerdere malen VEEL te ver is gegaan, dan mogen we ervan uitgaan dat er echt nog wel wat dingen gebeurd zijn die wij niet weten.

Ihattaren is maar met 1 ding bezig. Stennis schoppen op een achterbakse manier om transferbedrag te drukken, terwijl mensen niet zeker weten dat hij de boel loopt te verzieken. Ziek melden met oorpijn en dan vliegen.. zo’n beetje de meest domme combinatie die ik ook gehoord heb..

1 augustus 2021 om 01:35

Ik vind die Elfrink prima. Praat PSV niet naar de mond, maar hangt ook niet geforceerd de criticaster uit. Hij praat gewoon genuanceerd en geeft aan hoe het zit met Ihattaren. En je vraagt je af hoe een aaibaar toptalent verandert in een speler die niet zo hard werkt? De vraag stellen is hem beantwoorden. Zijn talent staat verder bovendien los van zijn werkethiek. Het ligt misschien ook gewoon eens een keer aan Ihattaren zelf

1 augustus 2021 om 17:11

Wordt ook doodmoe van dat idee dat Schmidt iets tegen hem heeft of talenten kapot wil maken oid. Kijk alleen al naar jongens als Gakpo, Madueke en Teze. Schijnbaar doen zij toch wel iets goed en ik denk dat we allemaal wel kunnen raden wat dat is: werkethiek en de wil om beter te willen worden op de training.

1 augustus 2021 om 07:13

Gelukkig hoef je geen basisspeler te zijn geweest om een goede TD te zijn. Of hij de juiste man is moet deze zomer blijken maar het slaat nergens op dat er alleen maar topvoetballers succesvol worden als bestuurders. Tot nu toe krijgt John de Jong goed voor elkaar was Schmidt wil dus denk dat hij wel tevreden is. Voor de rest is het ook wel duidelijk dat het niet alleen aan Schmidt ligt, Ihattaren is druk bezig met z'n eigen ruiten ingooien.

1 augustus 2021 om 17:55

Spreek voor jezelf, ik vind Schmidt een verademing.

1 augustus 2021 om 18:08

haha je doet je naam eer aan 😂 wat maakt het uit dat john de jong destijds geen basis was ,roep je dat over alle td en elfrink is een van de beste watchers vergeleken met verweij en valentijntje

1 augustus 2021 om 20:18

Mister Objecti, Mo is nog nooit een aaibaar toptalent geweest. Sterker nog, al vanaf de jeugd is het al een mannetje dat alleen maar dacht aan leuk een balletje trappen en ballen voor BV Mo. Zijn vader en broer zetten hem steeds met beide beentjes op de grond, waardoor het toch goed leek te komen. Toen Raiola met zijn vette contract kwam, heeft hij dit dan ook mede op advies van zijn vader afgeslagen. Nadat zijn vader overleden is, heeft rat Raiola daar dankbaar misbruik van gemaakt, zodat hij alsnog tekende. Zijn broer heeft als gevolg hiervan ook geen impact meer. En zie hier het resultaat.

2 augustus 2021 om 07:58

@mister objecti John de Jong was wel degelijk basisspeler bij FC Utrecht dus wat dat betreft zou schmidt naar hem moeten luisteren......
Elfrink is juist vaak erg objectief, en praat psv niet naar de mond.
Mo is gewoon een over het paard getild verwend nest die eigenlijk een goede schop onder zijn hol moet krijgen en beseffen dat hij moet werken voor het mooiste beroep wat er is, als hij dat niet kan opbrengen dan is hij niet geschikt als profvoetballer en moet hij maar een krantenwijkje nemen, daar zit de druk niet zo op het presteren

Ik ben het niet vaak eens met de Mos , maar zijn theorie dat Mo veel gepamperd is tijdens de opleiding, klinkt wel redelijk. Top-sport is hard en daar moet je je gedurende je opleiding tegen wapenen en blijkbaar is dat bij Mo niet gelukt.

1 augustus 2021 om 08:42

Dat ventje zat in rouw!!! Toen zijn vader nog leefde was hij al ernstig ziek!!En toch haalde hij de 1e selectie!!Hij voelde zich in de steek gelaten en uitte het op deze manier omdat hij nog jong is!! Voor hem was voetballen waarschijnlijk even niet meer zo belangrijk!!

1 augustus 2021 om 09:07

Alsof er geen andere voetballers zijn die met ziekten en overlijdensgevallen te maken hebben. Je bent gewoon aan het invullen voor de rest, heb je ook nog een argument wat inhoudelijk stand houdt?

1 augustus 2021 om 09:27

Hoelang is die vader dan ziek geweest? Dat hij ziek was kwam namelijk naar buiten toen Ihattaren al een tijdje bij 1 zat. Volgens mij doelt Bossie (en dus Aad) erop dat Mo in de 10 jaar ervoor nooit gecorrigeerd is en moeilijk handelbaar was.

1 augustus 2021 om 09:38

Ik weet dat Mo het heel moeilijk had en heeft met de dood van zijn vader . Waar het mij omgaat is dat hij volgens Aad de Mos in de jeugd nooit eens goed werd aangepakt of gecorrigeerd. Dat kan een reden zijn dat hij het er nu moeilijk mee heeft als het tegen zit. Ik denk dat als je top-sport beoefend, je daar van af jongs af aan van bewust moet zijn . En als je dat zelf niet bent dan moeten er mensen om je heen je daar bewust van maken. Dat deze jongen talent heeft dat staat vast , maar er komt meer bij kijken dan alleen talent .

1 augustus 2021 om 09:40

@ foeballuh . Ik bedoel meer dat hij minder weerbaar is doordat hij gepamperd werd , niet dat hij onhandelbaar is.

1 augustus 2021 om 09:40

@foeballuhIk weet niet hoelang zijn vader ziek is geweest, ze praten over een langere tijd.. in de jeugd moesten ze ook aan zijn overgewicht werken als hij zo onhandelbaar was waarom hadden ze hem niet weggestuurd dan? Want psv wist bijvoorbaat al dat dit dan zou gebeuren!!

1 augustus 2021 om 09:51

@r10gaucho ik zeg toch moeilijk handelbaar, niet onhandelbaar? Dan ligt er voor PSV een uitdaging, als ik de verhalen hoor hebben ze al veel van hem gepikt wat jongens met minder talent niet hadden kunnen maken en was de maat nu toch echt vol. Daarbij vind ik rouwen ook geen vrijbrief om gemaakte afspraken niet na te komen.

1 augustus 2021 om 09:53

@bossieik denk dat als je topsport beoefend, je daar vanaf jongs af aan van bewust zijn. En als je dat zelf niet bent dan moeten er mensen om je heen je daar bewust van maken.Klopt!! Ik had in iemands ander comment gezegt dat naast zijn vader, van bommel en bergwijn dat wel hadden maar v bommel werd ontslagen en bergwijn vertrok naar Tottenham

1 augustus 2021 om 10:02

@foeballuhOké, maar dan als nog hebben ze hem doorlaten breken!! Terwijl ze dus wisten dat dit zou of kon gaan gebeuren Daarbij vind ik rouwen ook geen vrijbrief om gemaakte afspraken niet na te komen.Is het ook niet!! Maar rouwen is iets heel aparts en iedereen gaat er anders mee om

1 augustus 2021 om 10:07

Ja dan is dus goede begeleiding belangrijk en daar zal PSV ook wel fouten hebben gemaakt terwijl ze er echt wel veel tijd in hebben gestoken. Ik persoonlijk vond bijvoorbeeld dat statement in februari voor PSV-Ajax overdreven en teveel op de man. Dan raak je zo'n jongen kwijt en dat is ook gebeurd. Het is alleen moeilijk oordelen omdat wij geen idee hebben wat daar allemaal aan vooraf is gegaan.

1 augustus 2021 om 10:16

@foeballuhIk had in een andere reactie gezegd dat ihattaren zich in de steek gelaten voelt! Waarschijnlijk door de club psv omdat van bommel werd ontslagen en bergwijn verkocht nieuwe trainer nieuwe richtingEn dan die statement nog ja!!Het is alleen moeilijk oordelen omdat wij geen idee hebben wat daar allemaal aan vooraf is gegaan.Ja dat is ook zo, maar ik denk dat het meeste toendertijd al wel naar buiten kwam

1 augustus 2021 om 10:28

Tja, PSV had destijds in 14 wedstrijden 12 keer niet gewonnen en was op alle fronten uitgespeeld. Er zijn trainers voor minder ontslagen en als speler heb je daarmee te dealen, laat staan als teamgenoten een mooie transfer maken. Als hij zich dan in de steek gelaten voelt zegt dat misschien ook wel wat over hem, al was dat inderdaad in die rouwperiode.

1 augustus 2021 om 10:44

Klopt allemaal!!! Daarom gaf ik ook de nadruk op; in rouw zitten..Ff off topic14 wedstrijden 12 keer niet gewonnen en was op alle fronten uitgespeeldEr was toen volgens mij ook heel wat blessureleed !?? Volgens mij waren de belangrijke spelers toen geblesseerd

1 augustus 2021 om 11:29

Je reacties zitten vol waarschijnlijk, volgens mij en andere assumpties. Niet super serieus te nemen.

Ja van Bommel en bergwijn gingen weg. Maar Rosario, Teze, Gakpo, Madueke waren er of kwamen er bij. Dezelfde Madueke die jonger is dan Mo, maar Mo als volwassenen aan moest spreken en moest overtuigen om een ijsbad in te gaan…

1 augustus 2021 om 11:43

Haha Gaucho, lekker temperamentje voor de zondagmorgen. Deze dwaas blijft bij zijn standpunt: je blijft zaken voor hem invullen. Iedereen rouwt uiteraard anders, mede daarom kun jij toch niet bepalen dat dat zijn primaire reactie is ivm een overlijden. Verder ben ik niet dom en kan ik prima begrijpend lezen hoor, maar bedankt voor de interesse. Over begrijpend lezen gesproken, ik zou dat stukje van jezelf eens terug lezen en dan af vragen of het laatste woord van je comment niet voor jezelf bedoelt is.

1 augustus 2021 om 13:03

@shibbymcdude ik ben ook geen insider, maar iedereen kan zien dat dat ventje aan het rouwen is, waarschijnlijk heeft hij niet de zelfde band met die lui, als dat hij met van bommel en bergwijn had??, ik neem aan dat jij ook niet met iedereen de zelfde band hebt..

1 augustus 2021 om 13:07

Iedereen heeft wel iets. Dat klinkt hard maar topsport is hard. Psv heeft miljoenen in Mo gepompt en hem privileges gegeven die andere niet kregen. Als een trainer die weg gaat en een mede speler die verkocht wordt genoeg is om in te storten dan heb je niet de mentaliteit voor topsport.

Daarbij met overgewicht aankomen, kost psv weer tonnen aan salaris om hem in vorm te krijgen. Liegen dat hij traint met personal trainer. Keer op keer ziek melden. Dwars doen tegen medespelers en staff. Ziek melden en ondertussen half europa langs gaan om een transfer te regelen.

Die jongen is overal met zijn hoofd behalve psv en kost de club alleen maar geld en hij brengt negatieve energie in de groep. Topsport is hard en hard work beats talent if talent doesnt work hard.

1 augustus 2021 om 13:21

@massive Als een trainer die weg gaat en een mede speler die verkocht wordt genoeg is om in te storten dan heb je niet de mentaliteit voor topsport, sorry hoor maar dat zijn niet mijn woorden!! Ik probeerde alleen maar te zeggen hij met hun closer was dan met de rest van het team.Daarbij met overgewicht aankomen, kost psv weer tonnen aan salaris om hem in vorm te krijgen, maar dit was in de jeugd ook al zo!! Waarom hebben ze hem dan niet eerder weg gedaan??

2 augustus 2021 om 07:22

Precies en daarom kan ik me best wel vinden in de woorden van de Mos dat hij in de jeugd gepamperd is , als men van af jongs af aan dat niet had gedaan en hem daar op gewezen , had hij nu misschien er anders in gestaan. Jong geleerd oud gedaan ..

Ik vind het zo raar dat mensen altijd roepen dat Van Bommel het veel beter deed omdat Ihattaren daar wel in de basis stond. Onder Van Bommel was Ihattaren ook niet heel beslissend, het grootste verschil is dat er toen geen concurrenten waren. Een hele hoop andere spelers zijn wel veel beter gaan spelen onder Schmidt dus wat dat betreft is die trainerswissel echt een verbetering geweest. Het kan zijn dat Ihattaren net niet past bij het spel van Schmidt maar alsnog brengt hij dan te weinig. Ihattaren heeft nu als een dwarse puber een jaar van zijn ontwikkeling weggegooid. Dat is misschien nog wel het meest spijtige aan de hele zaak, niemand komt hier beter uit.

1 augustus 2021 om 08:51

Dat ventje zat in rouw!! En uitte dat op deze manier! Wat zonde is natuurlijk, maar hij is nog maar een tiener, toen zijn vader zwaar ziek was haalde hij wel het 1e van psv!!
Dat het verlies van zijn vader er dieper in hakte is menselijk!! En als dan vervolgens je 2 dichtstbijzijnde personen dan ook nog vertrekken (v. Bommel en bergwijn)

1 augustus 2021 om 11:33

Ik ben het er mee eens dat niemand van Ihattaren kon verwachten dat hij PSV nu al kan dragen. Hij is pas 19 jaar oud, gaat op persoonlijk vlak door een rottijd en heeft gewoon nog niet dat niveau. Juist daarom vind ik het zo zonde dat het zoveel over hem gaat. Als hij net als Bergwijn of Gakpo gewoon zichzelf in de luwte kon ontwikkelen had hij net als die 2 rond zijn 21e of 22e nog prima vaste waarde bij PSV kunnen worden en een mooie carrière kunnen hebben. Nu heeft hij zichzelf onmogelijk gemaakt en is het maar de vraag waar Mino hem heen brengt.

1 augustus 2021 om 09:37

@Arnout108, gebaseerd op wat is PSV beter gaan spelen. 16 punten achter op Ajax, terwijl die bijna al hun topspelers verkocht hebben. Hoe is dat beter gaan spelen, terwijl het Ajax met Frenkie de Jong echt pas in een van de latere speelrondes de nummer 1 positie van PSV overnam. In de tussentijd is Ajax flink minder geworden, getuige de euroropese resultaten. Echter in de eredivisie zagen we de grootste overmacht van de afgelopen 10 a 20 seizoenen. Hoe zijn spelers onder Schmidt dan veel beter gaan spelen? Of baseer je je nu teveel op de wedstrijden tegen Gala?

1 augustus 2021 om 11:44

Het laatste jaar onder Van Bommel zat er totaal geen idee achter het veldspel van PSV. Het was zo erg dat PSV er zelfs tegen middenmotors soms nieteens goed uit kwam. Onder Schmidt was dat idee er veel meer. Verdedigend was het door een gebrek aan ervaring en kwaliteit nog niet stabiel genoeg om echt om de prijzen mee te doen maar dat jaar is wel de basis gelegd voor een mooi elftal. Boscagli bleek toch wat te kunnen, Teze brak door en is nu een goede eerste elftal speler, Vertessen kreeg kansen en pakte die, Gakpo is beter geworden, Madueke is doorgebroken en de aankopen uit het netwerk van Schmidt functioneren wel. Het is niet zo zwart-wat dat Schmidt alles goed doet en dat alles door Schmidt komt maar mijn conclusie is wel dat PSV na 1 jaar Schmidt een team met jonge spelers heeft waar je verder op kunt bouwen en dat PSV aan het eind van de Van Bommel jaren weer helemaal opnieuw moest beginnen met bouwen. Nogmaals, dat komt niet allemaal door Schmidt of Van Bommel maar trainers zetten de fundering neer waarin spelers moeten functioneren.

1 augustus 2021 om 13:47

Hoeveel spele s van 17/18 zijn beslissend bij een topclub? Zelfs voor een Kevin De Bruyne, Ziyech en Bruno Fernandes heeft dat een aantal jaar geduurd

Ik weet niet of het is opgevallen maar Gijp moet altijd weer op een negatieve manier iets os iemand van Feyenoord er bij slepen. Het is helemaal niet aan de orde als er een speler van PSV al dan niet terecht negatief in beeld is waarom een soortgelijke speler er bij halen. Het zit hem nog steeds erg hoog dat zn vriendje Mario Been bij Feyenoord is ontslagen. Als een groot deel van de selectie zegt dat hij meer op het golfveld stond als het trainingsveld kan dat niet goed blijven gaan. Al jaren wordt alles tot op het bot afgekraakt en leugens verspreid door Gijp. Laats had hij zogenaamd gehoord dat Arnesen bij Feyenoord wordt uitgekotst omdat hij het achter zn ellebogen heeft. Gelukkig zaten er een paar gasten die het al snel weerlegde en dat ze zeer tevreden over hem zijn en graag samenwerken. Ik bedoel maar.

Iedereen moet is stoppen met die verwachtingen zo hoog leggen en zoveel negatieve aandacht aan mo zijn adres verwerpen. Laat die jonge jongen ook eens met rust, oke hij doet rare dingen maar de media breekt hem alleen maar beetje bij beetje af.

Kijkend naar zn zuivere speeltijd en statistieken kunnen we Schmidt alleen maar gelijk geven. Madueke, Gotze overleggen betere cijfers,denken in het tactisch teamplaatje. Wat dat betreft heeft Madueke ook sprongen gemaakt. Mo blijft achter. Discrimineren op iq mag niet maar het wiel heeft ie letterlijk en figuurlijk niet uitgevonden helaas.

Mo heeft afgelopen seizoen in de Eredivisie 1.074 minuten gemaakt (bron: transfermarkt) en daarin 3x gescoord en 2x een assist gegeven. Daarnaast heeft hij in 544 minuten (EL en beker bij elkaar opgeteld) geen enkele keer gescoord of assist gegeven. Dan vind ik een vrij treurige statistiek voor een speler die het verschil moet maken. (Copy).
Maar t ligt aan Schmidt ......

Dit loopt helemaal mis. Top talent! AJAX sla je slag !

Gewoon laten gaan voor een miljoentje of 2 of zelfs gratis dit is alleen maar een stoorzender. Ihatarren en Raiola zijn zin. Ihattaren is fit afgetraind om meer kans te maken op een transfer niet meer en niet minder. Dat huwelijk was allang kapot lees vorig jaar openlijk vernederd door PSV met dat statement! Dit seizoen ook weer compleet afgebrandt door Schmidt dat die op allerlei vlakken tekort komt. Schmidt heeft alles te zeggen bij PSV, Gerbrands en de Jong zijn loopjongetjes van Schmidt. Zeer aannemelijke kans dat PSV geen CL haalt uiteindelijk een ook de titel moet laten aan het sterkere Ajax. Dan sta je gewoon met lege handen. Zou me ook niet verbazen als die Schmidt er tussenuit peert als bijvoorbeeld een mooie club uit de Bundesliga komt in de winterstop. Zit je daar met al die duitse aankopen. Nee ik heb geen vertrouwen in Ihatarren en zijn mentaliteit maar Schmidt lijkt me ook niet het beste voor PSV gelet op de toekomst. Man heeft nare trekjes.

Ik zie mensen ook PSV alweer als titelfavoriet naar voren schuiven. Dat oppurtunisme daar wordt je toch helemaal ziek van. 2 zeer goede overwinningen met veelbelovend spel dat zeker. Hou het daarbij. Vergeet niet dat je afgelopen seizoen helemaal bent afgedroogd door Ajax met 16 punten. Een regelrechte schande. Van Bommel begon ook ooit met 12 overwinningen op rij en was de beste coach die PSV ooit gezien heeft. We hebben gezien hoe het daarmee is afgelopen.

Derksen scheert hier Ihatarren en Depay te makkelijker over één kam. Memphis was in gedrag niet gemakkelijk, maar wel een harde werker. Iets wat bijvoorbeeld ook Mourinho, iemand die het niet in hem zag zitten, beaamde. Ihatarren is niet alleen wat 'lastig', maar heeft ook geen perfect arbeidsethos gezien zijn vaak twijfelachtige conditie en wisselende lichaamsgewicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren