Depay grijpt ook in tweede oefenduel voor Barcelona absolute glansrol

Zaterdag, 31 juli 2021 om 20:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:51

Memphis Depay heeft zaterdag na zijn penalty van vorige week ook zijn eerste officieuze velddoelpunt voor Barcelona gemaakt. De ploeg van Ronald Koeman won op bezoek bij VfB Stuttgart overtuigend: 0-3. Naast een prachtig doelpunt leverde Depay in de eerste helft ook nog een schitterende voorassist af bij het tweede Catalaanse doelpunt. Yusuf Demir en Riqui Puig maakten de overige treffers.

Bij Barcelona begonnen Sergiño Dest, Frenkie de Jong en Depay in de basis. Omdat de spitspositie bezet werd door Antoine Griezmann, kreeg Depay een rol als linksbuiten toebedeeld. De Oranje-international had het op die positie prima naar zijn zin en opende na 21 minuten de score. Depay werd schitterend aangespeeld door De Jong, die vanaf het middenveld een lange bal verstuurde. Depay controleerde de bal, wipte die over een tegenstander heen en haalde hard uit: 0-1.

Ook bij het tweede doelpunt was een hoofdrol weggelegd voor Depay, die zich op de linkerflank met de rug naar het doel liet aanspelen. De aanvaller zag Griezmann vertrekken en stuurde de Fransman met een slimme voetbeweging weg. De voorzet van Griezmann werd vervolgens binnengelopen door Demir: 0-2. De achttienjarige doelpuntenmaker, die deze zomer overgenomen werd van Rapid Wien, maakte sowieso een uitstekende indruk met goede individuele acties en combinaties.

Een kwartier voor tijd lag het open achterin bij Stuttgart, waarvan Barcelona wist te profiteren. Griezmann verstuurde een slimme steekbal op Riqui Puig, die het via de binnenkant van de paal afmaakte: 0-3. Puig kreeg vorig seizoen nauwelijks speelminuten onder Ronald Koeman en was zichtbaar dolgelukkig met zijn treffer. Barcelona oefent komende week nog tegen Red Bull Salzburg en Juventus, waarna op 15 augustus LaLiga begint met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

In zijn eerste oefenwedstrijd tegen Girona oogde het spel van Memphis Depay soms geforceerd, vandaag leek hij zonder de druk van zijn debuut te spelen en misschien daardoor veel vrijer in zijn hoofd. Wat dat betreft lijkt hij op Neymar, de Braziliaan legde zichzelf namelijk soms ook een enorme druk op om een wedstrijd te beslissen. Lukt het niet, dan slaat de frustratie toe. Lukt het wel, dan is hij een sensationele speler. Waarschijnlijk gaat het na de wedstrijd voornamelijk over zijn heerlijke doelpunt, dat hebben we namelijk ook gemerkt na de oefenwedstrijd tegen Girona. Toen verbloemde zijn strafschop toch een best matige wedstrijd van zijn kant. Nu mag het wat mij betreft voornamelijk gaan over zijn loopacties zonder bal, vandaag speelde hij buiten zijn doelpunt om namelijk een geweldige wedstrijd. Daarnaast zijn dit soort oefenwedstrijden een moment om het niveau van jeugdspelers in te schatten. In mijn ogen zijn er vier (jeugd)spelers die indruk hebben gemaakt: de 17-jarige Alejandro Balde (linksback), de 20-jarige Nico González (controlerende middenvelder), de 16-jarige Gavi (creatieve middenvelder) en de 18-jarige Yusuf Demir (vleugelaanvaller). Oh, en de 21-jarige Riqui Puig natuurlijk. In de eerste helft waren Nico González en Gavi enorm dwingend aanwezig, ze domineerden het middenveld van Stuttgart in hun tweede wedstrijd voor het eerste elftal. Yusuf Demir was minder dwingend aanwezig, vond hem vandaag soms zelfs een aantal verkeerde beslissingen nemen. Geen schande natuurlijk, maar het bevestigd wel het beeld wat ik van hem had. Een levensgevaarlijke dribbelaar, maar tegelijkertijd iemand die nog moet leren om onder druk het spel te lezen. Soms ziet hij het wel, maar dan gaat het mis in de uitvoering. En soms lijkt hij nog in zijn hoofd bezig met de individuele actie en mist hij daardoor de kans om een medespeler aan te spelen. Nogmaals, geen schande natuurlijk. Over spelers gesproken die nog moeten leren om onder druk het spel te lezen… Sergiño Dest. Natuurlijk speelde hij vandaag vanaf links, maar zijn directe tegenstander was tijdens omschakelmomenten vrijwel altijd aanspeelbaar. Het leek me in eerste instantie een communicatieprobleem; Memphis Depay stapte door op Marc-Oliver Kempf, waardoor Sergiño Dest door had moeten dekken op hun linkervleugelverdediger. In plaats daarvan liet hij zich meetrekken door de linksbuiten van Stuttgart, en werd hij daarin nauwelijks gecorrigeerd door Clément Lenglet. Concluderend, een sterke wedstrijd van Barcelona waarin vooral de jeugdige middenvelders indruk hebben gemaakt.

31 juli 2021 om 20:51

Ja fijn! Komt toch wel weer een leuke lichting aan!

31 juli 2021 om 20:55

Wat ik helemaal belachelijk vind is dat hij Depay met Neymar vergelijkt, depay mag de schoenveter van Neymar niet eens strikken niet de techniek en de inzicht van Neymar... Waar depay matig in de passing is en wat techniek ontbeert, heeft neymar dat wel..

31 juli 2021 om 20:58

Hij vergelijkt niet de kwaliteiten maar de druk die hij op zichzelf legt … goed lezen

31 juli 2021 om 20:59

@aqua1.....als jij niet snapt waar die vergelijking over gaat dan zou ik als ik jou was dat stukje nog een keer lezen. Want overduidelijk lees jij het op een hele andere manier als hoe het bedoeld is. Er is namelijk nergens een vergelijking gemaakt op kwaliteit. Misschien snap je wat Guaporta bedoeld als je het nog een keer leest.

31 juli 2021 om 20:59

En je doet echt alsof Memphis 1 of andere debiel is ofso . Het is een geweldenaar!!

31 juli 2021 om 21:03

@Aqua1 waarom die haat man? Lees ff goed opnieuw en je zult begrijpen wat guaporta bedoeld

31 juli 2021 om 21:50

Wat ik belachelijk vind is hoe erg jij jezelf voor schut zet met deze reactie Aqua. Even nog keer lezen en dan pas reageren..

31 juli 2021 om 22:23

barcalover men begrijpt juist niet wat ik ermee bedoel, mij punt is dat hij toch een vergelijking maakt met Neymar.

31 juli 2021 om 22:47

@aqua1 niemand begrijp jou reactie jonge jij doet net voor alsof memphis een idioot is omdat ie voor barca speelt of wat?

31 juli 2021 om 23:45

Waarom reageer je zo heftig @messi_123, calm aan. Je legt mij zomaar de woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb. Ergens trekt Guaporta de vergelijking met Neymar daar doel ik op... Waar Neymar het bij Barca liet zien heeft Depay het niet laten zien bij een Man United maar een subtopper als Lyon maar dat is gene absolute top. Depay heeft nog vele te bewijzen of hij niveau van Barca wel aankan. En vriendschappelijke wedstrijden sorry dat zegt mij erg weinig.

1 augustus 2021 om 06:42

@Aqua1 joh ik reageer helemaal niet heftig stop met liegen, ik stelde gewoon een vraag je reageert gelijk heel boos onder guaporta

1 augustus 2021 om 07:32

Aqua, hij vergelijkt Depay en Neymar met elkaar omdat ze beide zichzelf een bepaalde druk opleggen, hij zegt niet dat Depay evengoed is als Neymar. Jij en ik kunnen ons bijvoorbeeld ook met voetbalsterren vergelijken op aspecten. Ik heb bijvoorbeeld de looks van een Beckham en jij de hoedjes smaak van Depay. Maar daarmee zeg ik nog niet dat wij dan zo goed als die 2 kunnen voetballen. Hoop dat je het zo begrijpt.

1 augustus 2021 om 08:05

@aqua, het is heel simpel. Er is een vergelijking, maar niet betreft voetballende kwaliteiten. Wel op het gebied van druk op zichzelf leggen. Al maakte Guaporta de vergelijking tussen Messi en Rutjes kan het alsnog want het gaat niet over de voetballende kwaliteiten. Net zoals anderen adviseren: probeer te lezen en stop eens met altijd negatief te reageren

31 juli 2021 om 21:06

Yusuf Demir maakte vaak juist goede keuzes. Vooral in de laatste uur zag je hem als een ervaren voetballer spelen. Kaatst vaak de bal snel. Kritiek vind ik echt onjuist. Vervolgens zeggen dat Depay een geweldige wedstrijd speelt ondanks al zijn balverlies. Begrijp me niet verkeerd, want Depay speelde een goede wedstrijd. Maar ik vond Demir minimaal zo goed vandaag. Dat geldt overigens ook voor de andere talenten.

Kan wel eens een leuk seizoen gaan worden met Memphis zo. Zie Barca als de nummer één titelfavoriet, met een verzwakt Real. Zo mooi zijn als Memphis hierin een belangrijke rol kan spelen

31 juli 2021 om 20:59

Mooi dat jij ze als titelfavoriet ziet. Maar tot op de dag van vandaag mag depay niet worden ingeschreven, eveneens als aguero en eric garcia. Ook is messi al 31 dagen een transfervrije speler en gaat er veel afgangen aan of hij blijft of niet

31 juli 2021 om 21:00

Een verzwakt Real, maar dan heb je ook Atletico nog wie kampioen zijn geworden en kwa spelers niet veel is kwijtgeraakt. Atletico zal zich ongetwijfeld weer in die strijd mengen, Barca is er met Memphis iig niet slechter op geworden.

31 juli 2021 om 21:05

@Aguerooo het gaat spannend worden dit seizoen, hoop echt dat barca dit seizoen kampioen wordt,
Laten we hopen op het beste FORCA BARCA

31 juli 2021 om 21:39

Nou nou nou zo sterk is Barcelona ook weer niet hoor. Ook dit jaar is Atletico favoriet nummer 1. Ze hebben de beste team van la Liga en ze zijn helemaal op mekaar ingespeeld. Ik ze ze wel verlengen. Barca heeft een matige team. Lenglet, García en Frenkie etc gaan de wedstrijd niet voor je winnen.

31 juli 2021 om 22:48

matige team? sorry maar met deze reactie kan ik je niet meer serieus nemen dus jij vindt garcia en frenkie matig?

1 augustus 2021 om 05:23

García is zeker geen topper. Moet nog maar blijken of hij überhaupt een Araujo uit de basis kan houden. Frenkie is een goeie speler, maar niet speciaal. Wat ik daarmee bedoel, is dat hij niet dezelfde impact op het spel heeft als pak m beet Veratti Thiago of Kimmich. Vandaag had hij wel een heerlijk lange pass op Depay, maar dat zie ik veel te weinig. Bijna nooit steekt hij iemand weg met een fenomenale pass. Het is meestal tikkie terug tikkie breed. Als je dan kijkt naar een Thiago die kan een heel middenveld domineren, dat zie ik niet bij Frenkie.

1 augustus 2021 om 05:53

Frenkie is minstens even goed als Veratti of Thiago. Je moet begrijpen dat die in beter gebalanceerde teams spelen. Als het bij Barca ook steeds beter loopt zal Frenkie ook meer renderen. En nee, Thiago kan niet een heel middenveld domineren. Is trouwens bij Liverpool best slecht bezig en kon met Spanje ook geen potten breken in het EK.

1 augustus 2021 om 06:44

@Origami juist jij begrijpt het alleen moet frenkie echt durven te scoren en vaak van afstand schot ala kimmich doet best vaak

1 augustus 2021 om 06:46

@Emiliogaviria frenkie moet vaker scoren idd als ala kimmich die dat ook doet, garcia gaat araujo nooit uit de basis spelen ik verwacht dat garcia één basisspeler wordt

1 augustus 2021 om 14:55

Frenkie heeft geen afstandschot, anders zou hij dat wel vaker doen. Super leuke speler idd maar onzichtbaar wanneer hij er moet staan. Frenkie kan echt nog niet tippen aan een veratti (of een casemiro of busqueets) Kijken of hij dit jaar weer een stapje kan maken want duidelijk is hij nog flinke stappen kan maken

Depay is tot nu toe goed bezig. Als hij deze lijn doortrekt loopt ie mooi 1 op 1 bij Barça😂

Heerlijk doelpunt. Vele hier hebben hem al afgeschreven, maar ik hoop dat hij het daar gaat maken. Ook met Oranje zijn we aanvallend nog wel even afhankelijk van hem.

31 juli 2021 om 20:58

Inderdaad velen ja. Ik kan van mezelf zeggen ben 1 van de weinige die hem gesteund heeft tenminste ik geloof in hem en heb gezegd hij zal mondjes snoeren. Heb discussies gehad met mensen die hem meteen gingen afschrijven van die gaat met Koeman in januari weggestuurd worden blablablabla Memphis is een geweldige voetballer en is nu op een perfecte leeftijd om het maximale eruit te halen. Ik heb altijd gezegd hij gaat daar slagen met goals assists enz!!!

31 juli 2021 om 21:00

Vandaag de dag is depay nog niet ingeschreven en heeft hij geen officieel rugnummer. Of hij het gaat maken (of überhaupt gaat spelen) hangt ook niet van hem af maar van de financiële status van de club

31 juli 2021 om 21:02

Men beoordeeld Memphis niet op zijn voetbal kwaliteiten, maar op hoe hij voorkomt buiten het voetbal om. Als hij een slechte wedstrijd speelt schieten deze mensen van onder hun steen vandaan omdat ze hem niet mogen. Betekent niet dat Barça niet een grote stap is voor hem en dat het voor hem zeker niet makkelijk gaat worden om daar te slagen. Maar wie weet, hij heeft de prestatie drang in elk geval om het te maken.

31 juli 2021 om 21:43

Ff serieus meen je dit serieus. Denk je echt hij wordt niet ingeschreven?? Ze dreigen maar zullen niks doen niks.

31 juli 2021 om 21:47

Gun je die compliment en heeft niks met barca te maken maar om wat jij zegt. Hij wordt inderdaad beoordeeld over welke kleur goed hij draagt enz. Blij dat er nog mensen zijn met een gunfactor

1 augustus 2021 om 09:16

Zou goed zijn als ze wel eens wat doen. Die club kan bijna crimineel gedrag vertonen zonder echt op de vingers getikt te worden. Hoop dat ze eens snoeihard gestraft worden. Financieel wanbeleid daar.

Heb echt genoten van de wedstrijd, wat een pass van frenkie en heerlijk afgemaakt door memphis, iedereen speelde naar mijn mening heerlijk, ben trots op jullie strijders dat het in de voorbereiding goed gaat,
Een prettig weekend gewenst allemaal maak er nog wat leuks van
Gr messi_123

Het is hem (en Oranje) van harte gegund om het daar te maken! Speelde echt goed.

Had ik niet verwacht, lijkt een basisplaats te veroveren. Grappig dat Koeman voor de tweede keer een positie heeft gevonden voor Memphis om optimaal te renderen. Vind hem in feite opnieuw uit. Eerst in het Nederlands elftal in de spits, waarna dat werd overgenomen door Lyon, en nu op de linksbuiten waar hij ook in de punt mag komen.

Hele wedstrijd gemist omdat ik terras ben😅, kan iemand me vertellen wie er uitblinkt? Ben in het speciaal benieuwd nr Memphis, Demir, Gavi en Nico Gonzalez! Bij voorbaat dank culés! (Copy paste van live meepraten ik weet het boys)

31 juli 2021 om 20:59

@Pedri16 jammer dat je de wedstrijd hebt gemist, iedereen speelde wel goed, puig was ook heerlijk vandaag en nico ook, depay maakte zo,n heerlijke goal kijk die herhaling maar en je zult zien hoe hij die afmaakt, Fijn weekend gewenst maak er wat moois van strijder

31 juli 2021 om 21:01

Dankjewel Messi! Fijn weekend grote vriend!

31 juli 2021 om 21:02

Thanks pedri! Zelfde

Gavi wat een speler, speelde de vorige wedstrijden ook keurig en nu weer. Er zit zoveel durf in zijn spel en dat op een jonge leeftijd (16). Ook genoten van Gonzalez! Die geen enkel bal verloor terwijl hij op CVM stond. ben benieuwd wat Koeman gaat doen met deze jonge talenten.

31 juli 2021 om 21:08

Ik hoop echt dat ze meteen minuten gaan maken. Nico, Gavi en Demir moeten over 2 weken als de competitie aanvangt gewoon starten. Ik had ook nog op Balde gehoopt vandaag. Die was niet helemaal dit maal denk ik. Als fan is het weer leuk omdat je nu nieuwe talenten ziet en omdat ze ook echt gemotiveerd zijn zelfs in de oefenpotjes.

31 juli 2021 om 21:11

@ViscaCatalunya idd helemaal mee eens je ziet ook met name dat de andere spelers roberto enzv met een lach het veld op gaat, daar wordt ik al blij van wat onder setien en valverde nooit zo was

31 juli 2021 om 21:16

Roberto speelde zelfs goed vandaag. Dat is ook wel weer een tijdje geleden. Toch hoop ik dat Emerson de rechtsback wordt straks.

31 juli 2021 om 21:21

@ViscaCatalunya ja roberto speelde goed idd, het wordt een strijd dit seizoen tussen emerson of dest wie de back wordt, ik hoop persoonlijk op dest vindt hem aanvallend juist wat beter dan emerson

31 juli 2021 om 21:10

@JamieDS helemaal mee eens ben vooral blij dat de jeugd weer een kans krijgt, gavi gaat als ie goed blijft ontwikkelen een speler worden van wereldklasse

Memphis speelde echt goed. Wisselde risico af met dienend spelen, maakte het veld breed en maakte natuurlijk een geweldige goal.

31 juli 2021 om 21:17

Hij had ook meteen een klik met Gavi. Griezmann lijkt Depay ook wel te mogen.

Hopelijk blijft Ronald hem links zetten met vrije rol. Veel meer mogelijkheden dan cv’s in je nek. Heerlijk begin van Memphis, hoop dat hij deze lijn voort blijft zetten. Voor hem ook fijn als messi aansluit en ziet dat ie al belangrijk is geweest. Des te meer je betrokken wordt in de aanval. De kleine generaal bepaalt toch vrijwel alles.

31 juli 2021 om 21:19

Hij werkt ook hard bij balverlies. Wat dat betreft compenseren Memhips en Griezmann voor het feit dat Messi minder hard werkt. Ik hoop wel dat er ook ballen naar links blijven gaan als Messi zo speelt.

31 juli 2021 om 21:58

Ja man, maar hij moet we flank blijven. Kan altijd naar binnen komen. Barca moet weer een type eto o halen. Die diepte kan en kan koppen. Gewoon compleet.

Die arme Ilaix moet echt goed gaan nadenken over zijn toekomst. Hij heeft nu in ieder geval alle ruimte gegeven aan Gavi om zich te laten zien. Daar kan hij wel eens spijt van gaan krijgen. Het zijn hele andere typen spelers maar ze spelen wel op dezelfde positie. Waar Ilaix vooral fysiek sterk is, is Gavi in zo ongeveer alle facetten van het spelen meer getalenteerd. Puig en Collado kunnen ook het beste gaan denken aan een toekomst elders. Ze zijn veel te goed om op de bank te gaan zitten. Koeman geeft duidelijk de voorkeur aan Demir en Gavi.

31 juli 2021 om 21:27

@ViscaCatalunya als ie het contract weer afwijst wat laporta hem aanbood en blijft zeuren over meer salaris, dan gewoon verkopen we hebben al een top middenveld in de toekomst dus ilaix kunnen we missen

31 juli 2021 om 21:36

Verkoop is dan ook de enige optie. Zo zonde voor die jongen. Maar weinig clubs laten zo'n jonge speler ook echt spelen op zijn leeftijd.

31 juli 2021 om 21:40

Zeker waar al hoe wel ik liever heb dat ie blijft er zit potentie in die man

Depay gewoon sterk gespeeld. Ben benieuwd of de tiki taka eruit gaat komen samen met Messi. Verder heeft Koeman er een sterk team voor staan de komende jaren zonder diep in de buidel te moeten hebben getast.

31 juli 2021 om 21:24

@FC Messi92 ik hoop het ook griezmann-depay lijken ook een klik te hebben en elkaar te mogen, ben echt nieuwsgierig hoe het wordt dit seizoen,ben ook benieuwd of fati weer op zijn niveau terug komt na een lange afwezigheid….

31 juli 2021 om 21:38

Ja, We staan er in ieder geval kwa ervaren spelers wat beter voor dan afgelopen seizoen.

31 juli 2021 om 21:41

Klopt alleen missen we echt een middenvelder met veel scorend vermogen ik wil paulinho graag terughebben

31 juli 2021 om 21:30

De enige vraag is of er genoeg ervaring is op de korte termijn. Op de lange termijn kan Barcelona als het deze talenten samen kan houden echt gaan oogsten. De aankopen van Pedri en Demir (volgend seizoen effectief) zijn echt een gouden greep geweest.

Ik geniet als supporter! Leuke dingen gezien van Memphis, lijkt wat beter zijn momenten te kiezen. Zie hem ook sneller handelen en minder hooi op zijn vork nemen. Ook genieten van Nico, Gavi en Demir. Hoop dat Koeman deze jongens bij de 1e ploeg houdt en veel gebruikt. Verder ook mooi om te zien dat Puig zijn goals meepikt en prima gespeeld heeft. Tot slot hoop ik ook dat Griezmann blijft, is altijd goed in de combinaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Elche60
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 2 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Duitse media hard: ‘Barça is niet langer een tegenstander voor Bayern’

Niet alleen de Spaanse media is men kritisch op Barcelona, ook in de Duitse kranten wordt met verbazing gekeken naar het zwakke optreden van de Catalanen tegen Bayern München. De Duitse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren