Erik ten Hag kan na oefenduel slechts één positief punt van Ajax noemen

Zondag, 1 augustus 2021 om 07:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:37

Erik ten Hag kon zaterdag na afloop van het teleurstellend verlopen oefenduel met RB Leipzig (1-1) onmogelijk tevreden zijn met zijn ploeg. Ajax speelde matig en produceerde in negentig minuten slechts twee schoten op doel, waarvan die van Dusan Tadic een doelpunt werd. Ten Hag concludeerde dan ook dat alleen het resultaat positief was aan de wedstrijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door madoka70)

Goedeavond Ajacieden, zou ik mogen weten hoe Berghuis speelde?

31 juli 2021 om 18:53

Berghuis was onopvallend. Deed niet heel veel.

1 augustus 2021 om 09:56

Zoals zo vaak ook in Rotterdam als het niet loopt. Neemt nooit een ploeg bij de hand

31 juli 2021 om 18:54

Onzichtbaar. Maar dat was iedereen wel....maar speelden natuurlijk tegen goede tegenstander. Met berghuis komt het wel goed

31 juli 2021 om 20:03

Al speelde Ajax met de beoogde basisopstelling en RB miste sterspelers als Olmo, André Silva en Forsberg

31 juli 2021 om 20:07

En Poulsen, Forsberg, Sabitzer, Kloosterman..

31 juli 2021 om 20:07

En Sabitzer, die verdedigers Klosterman en Halstenberg, Hongaarse speler met een onmogelijke naam.

31 juli 2021 om 20:09

En is Poulsen, Sabitzer, Kloosterman. Leipzig speelde met 3 basisspelers van vorig seizoen.

31 juli 2021 om 21:17

Szoboszlai

1 augustus 2021 om 11:54

Die zijn niet beter dan wat gistermiddag in het veld stond, hoor. Niet overdrijven, al heeft RB Leipzig gewoonweg meer mogelijkheden op transfergebied, en hebben een uitgekiend scoutingapparaat. In Amsterdam is inkoper Overmars nu eenmaal niet een echte topper. Daarnaast, als ploeg, is RB Leipzig in loopvermogen en fysiek duidelijk de betere dan Ajax.

1 augustus 2021 om 13:46

Miscchien toch maar even 3 wedtrijdjes bij jong Ajax om te wennen aan het Ajax systeem 😁 (Onzin natuurlijk!)

31 juli 2021 om 18:55

Wat denk je zelf? Als hij goed had gespeeld, dan had Ten Hag dat benoemd. Berghuis moet nog duidelijk wennen aan zijn rol bij Ajax. Goed, als hij half zo goed is als wij denken, dank gaat dat lukken.

Ik denk overigens niet dat dit de beoogde basiself is van Ten Hag. Tadic en Berghuis aan de flanken kan alleen tegen het rechterrijtje, want er zit dan te weinig diepgang en snelheid in de voorhoede.

31 juli 2021 om 19:56

Te weinig diepgang? Ik hoorde Ten Hag gisteren juist vertellen dat ze Berghuis hadden gehaald omdat die meer diepgang heeft dan Anthony en Neres…

31 juli 2021 om 19:59

Meen je dit? Als er een speler is die dat niet heeft is dat berghuis. Berghuis maakt geen loopacties in de diepte vh veld, komt enkel in de bal. Maakt je wel voorspelbaarder en makkelijker te verdediger. Kun je beter een neres of anthony hebben die dat wel doen. Maarja ik ben geen eric ten hag

31 juli 2021 om 21:40

Hé he eindelijk iemand die het wel snapt. Berghuis is heel voorspelbaar.

31 juli 2021 om 22:55

Dat je voorspelbaar bent, wil niet zeggen dat je niet effectief kunt zijn? Beste voorbeeld is natuurlijk Robben. Maar feit is wel dat Berghuis bijna altijd naar binnen kapt en dus bijna nooit diep gaat.

1 augustus 2021 om 08:28

Bij Robben wist ook wat er ging komen alleen niet het moment. Iedereen wist dat hij naar binnen zou komen en dan ging schieten.
Alleen lukte het elke keer weer

1 augustus 2021 om 09:58

waarvan 10 pingels. Neemt nooit de ploeg bij de had als het niet loopt

Haller....houterig .slordig in aannames. Weinig bezieling....dit gaat hem echt niet worden in de champignons league. Zonde voor dat enorme bedrag.....de knip zal echt getrokken moeten worden. Willen ze de ambitie willen waarmaken om overwintering te bewerkstelligen. Maar geen bergwijn aub....zijn er nog suggesties?

31 juli 2021 om 18:58

Gewoon in 19 weds 11 goals en 5 assists, mag dan niet charmant ogen, en voetballend kan t zeker beter, maar over een heel seizoen zou die er dan zeker 25 maken. Verder oefenweds he jongens lekker boeiend allemaal

31 juli 2021 om 19:23

Maar wie kan die cijfers niet neerzetten in een intens dominant Ajax in de Eredivisie?

31 juli 2021 om 19:26

Ze moeten er nog steeds in hé haha

31 juli 2021 om 19:27

Ja, maar dat had Dolberg ook kunnen doen.

Ook blijf ik van mening dat het systeem met Tadic in de spits veel beter fungeerde, omdat je verrassender bent en veel dynamischer in de aanval was. Nu heb je toch een aanspreekpunt die behalve het afmaken niet veel toevoegt in plaats van iemand die alles kan combineren.

31 juli 2021 om 18:58

Is toch ook logisch? Voor ons is 25 miljoen heel veel geld, voor clubs die doorgaans overwinteren in de CL is dat een 4e wissel aankoop, we moeten er nou 1maal mee dealen dat echte toppers niet naar Ajax komen, op heel af en toe een uitzondering na.. Ajax is een prima club de laatste jaren in Europa maar we zijn nog lang geen CL niveau in de zin van altijd de poulefase door zoals veel clubs wel hebben uit de grote competities

31 juli 2021 om 19:02

Nou je hebt in je laatste punt zeker gelijk, maar 'nog lang niet', dat ben ik niet met je eens. We worden niet elk jaar kansloos 4e ofzo. Laatste 2x deden we tot de laatste dag mee met overwintering. Ik vind dat we best dichtbij zitten. Dortmund is waar we naar toe moeten werken, dat is 1 trapje boven ons in Europees verband. Die overwinteren vrijwel altijd ongeacht de poule. Daar zijn we nog te afhankelijk van. Maar de laatste 2 poules waren geen mickey mouse ploegjes. Dus we moeten nog 1 stap maken denk ik.

31 juli 2021 om 19:06

Met nog lang niet bedoel ik oa Getafe verliezen, uitgeschakeld tegen Roma, niet winnen van Atalanta.. Als we die stap kunnen gaan maken dan wordt overleven wat makkelijker maar ik denk dst zoiets alleen steevast lukt als we te maken hebben met en een goede vorm en weinig blessures/schorsingen van spelers.. We komen wel steeds dichterbij, vind het toch mooi om te zien hoe we zijn gegroeid sinds Overmars en de Boer

Begin Haller inmiddels toch echt een matige spits te vinden voor dat enorme bedrag

31 juli 2021 om 19:10

Dat bedrag is niet enorm. Er gaan heel veel spitsen voor 40 miljoen en meer. Ajax heeft gewoon geen toptalent voor de spits kunnen vinden en dus moesten ze betalen voor een speler die goed genoeg is om mee te kunnen. En bij een spits betaal je dan 25 miljoen, zeker in de winterstop.

1 augustus 2021 om 08:20

Dat wisten we al wel toch? Ik begrijp ook niet waarom Ajax zo’n bedrag heeft betaald.. Het is niet zo dat Haller na zijn tijd in Utrecht een wereldspits is geworden ofzo.. Hij heeft een stapje gemaakt, maar niet meer dan dat.

31 juli 2021 om 19:03

Zo is dat. Het dominante spel kwam niet uit de verf door de pressing van Leipzig icm het gebrek aan fitheid en vorm bij veel spelers van Ajax. Het is niet mogelijk, want Leipzig zit in dezelfde pot als Ajax, maar ik had Leipzig graag geloot als Leipzig in pot 2 zou zitten. Een scherp en wedstrijdfit Ajax heeft geen moeite met zo'n team.

Overigens was de gelijkmaker verdiend qua optisch veldoverwicht, maar totaal onnodig. Er werden vier fouten op rij gemaakt: die bal had onderschept moeten worden op het middenveld, iemand ging een slap duel aan. Vervolgens had er gestapt moeten worden en daarna had Schuurs best een tackle in mogen zetten, terwijl Stekelenburg weg had moeten blijven omdat Schuurs nog in het duel zat.

31 juli 2021 om 20:21

Ook een scherp en fit Ajax zou heel veel moeite hebben met Leipzig. Met hun power play en agressieve pressing is het een slechte matchup voor Ajax omdat onze opbouw daar niet tegen bestand is.

1 augustus 2021 om 08:38

"Een scherp en fit Ajax heeft geen moeite met zo'n team." Haha, goh wat een schromelijke zelfoverschatting. Leipzig niet vaak zien spelen denk ik? Ik schat ze, evenals Dortmund, echt een treetje hoger in dan Ajax eigenlijk. Bovendien speelt RB een type voetbal wat Ajax heel slecht ligt.

1 augustus 2021 om 09:38

Leipzig heeft nagenoeg op elke positie een betere speler dan Ajax. Wat een arrogantie.

1 augustus 2021 om 09:59

En dan waren ze nog verre van compleet

1 augustus 2021 om 10:06

"Een scherp en wedstrijdfit Ajax heeft geen moeite met zo'n team." Jeetje joh, doe nou niet man... Lekker weer mensen een reden geven om Ajacieden arrogant te noemen. Je volgt overduidelijk de Bundesliga niet als je dit beweert. Met RB Leipzig zouden wij het -ook scherp en wedstrijdfit- erg lastig hebben. In een tweeluik zijn de Duitsers zeker favoriet tegen Ajax. Let op: dit betekent niet dat we ze niet zouden kunnen verslaan, maar dat toontje van "die zijn geen enkele partij voor ons" is echt misplaatst en toont aan dat je het internationale voetbal niet of nauwelijks volgt.

1 augustus 2021 om 22:52

Dan is het toch juist zorgwekkend dat het enige positieve dat ten Hag kon melden het er niet toe doenende resultaat was?

Je kunt sowieso altijd vrij weinig met die oefenwedstrijden.. volgende week jcs, als je ze beiden aan de gang hebt gezien geef je psv meer kans. Maar allicht door de vcl dat psv met een b team gaat spelen..

31 juli 2021 om 19:00

Daarentegen is Leipzig ook wel weer een paar klasse beter dan Galatasaray, ik zet m'n geld desondanks wel op Psv, die zijn op dit moment toch net iets verder in de voorbereiding dan wij

31 juli 2021 om 19:27

Klopt daarom is t ook lastig. Maar gezien hoe psv zelf speelt los van de tegenstander ziet t er beter uit dan ajax maar kan komen door t verschil in aantal weken voorbereiding..

31 juli 2021 om 21:03

@Arino psv is natuurlijk ook langer in voorbereiding en fitter. Van mijn part gebruikt Erik de JC schaal ook als oefenpot. Boeiend als we zouden verliezen, als we maar fit aan het seizoen beginnen.

Hij is in ieder geval lekker eerlijk. Ik maak me ook nog geen zorgen. We spelen geen voorrondes dit jaar. Normaal hadden we daar een abonnement op. Pas over 2/3 weken begint het seizoen pas echt. En in die tijd zal er echt wel progressie zijn. En een Leipzig kom je ook niet tegen in de Eredivisie. Enkel in Europa. Dus voorlopig nog niks aan de hand. Maar wat vers bloed kan uiteraard geen kwaad.

31 juli 2021 om 19:24

Ik denk dat je het nivo van Leipzg wel degelijk kan vergelijken met PSV. Maar het is en blijft oefenen, voor beide partijen, natuurlijk win je liever maar om het eggie is het nog niet.

1 augustus 2021 om 08:42

Leipzig is absoluut een klasse beter dan Psv de afgelopen 2 seizoenen. Kijk alleen al naar de spelers die ze hebben, daar is geen NL-se club tegen opgewassen hoor.

1 augustus 2021 om 09:01

Lol zowel PSV als Ajax voldoen niet aan het niveau van Leipzig. Waar Ajax Haller en Danilo als spitsen heeft kan Leipzig daar gewoon Silva, Forsberg, Poulsen, Sorloth, Hwang en Brobbey daar opstellen.

1 augustus 2021 om 09:30

Ajax staat hoger op de ranglijst, zowel van afgelopen vijf jaar als afgelopen jaar. Ben het niet met je eens. Ontlopen elkaar niet veel maar je kunt echt niet zeggen dat Leipzig een klasse beter is.

1 augustus 2021 om 09:36

Laatste 2 jaar halve finalist en achtste finalist in de CL. Terwijl Ajax wordt uitgeschakeld door teams als Roma en Getafe. Bovendien 2de plek Bundesliga en bekerfinalist.

1 augustus 2021 om 09:51

ah, geen prijzen dus? Ajax twee keer kampioen en bekerwinnaar. UEFA ranking obv 10 jaar Ajax 18 Leipzig 61, obv 5 jaar Ajax op 17 Leipzig 21, obv laatste seizoen Ajax 15 Leipzig 20.

1 augustus 2021 om 10:14

Je naam is in ieder geval niet van toepassing op je reacties. Ik zei trouwens dat ze een klasse beter zijn dan Psv, over Ajax heb ik alleen gezegd dat RB betere spelers individueel heeft. Kunnen wel gaan smijten met statistieken, feit blijft dat jij zegt dat Leipzig van dezelfde klasse is als Psv. Psv heeft de afgelopen jaren niks klaar gespeeld in Europa, RB wel. Bovendien spelen die goed(2e dacht ik?) in een veel sterkere competitie. Met andere woorden: je verkoopt lulkoek. Geeft niet, ik bewaar voor jou die nuance man!

1 augustus 2021 om 10:14

Voor iemand die nuanceman heet breng je bijzonder weinig nuance aan in je reacties.. Tweede in de BL achter het grote Bayern Munchen: oh dan ben je slecht, geen prijzen. Achter Ajax op de UEFA club ranking omdat je vanwege een (veel) sterkere competitie niet alle 5 de jaren Europees voetbal hebt gespeeld: oh dan ben je slecht. Leipzig is gewoon een sterke club die explosief is gegroeid in de laatste jaren. Kijk gewoon voetbal met je ogen en je zult zien dat Ajax geen topfavoriet is tegen deze ploeg op volle sterkte (dat zal je gisteren wel tegen een RB Leipzig met slechts enkele basisspelers). 17e staan op de UEFA ranking betekent ook niet dat er slechts 16 ploegen een sterkere ploeg hebben staan dan wij he. Subtoppers uit topcompetities plaatsen zich immers niet jaar in jaar uit (i.t.t. tot wij) dus die staan automatisch minder hoog. Ik denk dat Ajax bij de bookmakers geen favoriet is voor een tweeluik tegen Leipzig in de CL hoor.

1 augustus 2021 om 10:19

@gluubstertj ik reageerde op Derkaiser123 die zegt dat zowel Ajax als PSV niet voldoen aan het nivo van Leipzig. Op basis van afgelopen seizoenen ben ik het met je eens maar ik denk dat PSV zich dit jaar wel kan meten met Leipzig, maar daar kunnen we van mening over verschillen natuurlijk.

1 augustus 2021 om 11:25

Daar verschillen we zeker over van mening, want ik vind het veel te vroeg om die conclusie te trekken na wat veredelde oefenpotjes. Psv heeft natuurlijk uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt, maar ook Leipzig heeft niet stil gezeten. Echter hebben die al behoorlijk wat kwaliteit om op te bouwen. Ik vind daarom je mening voorbarig en ongegrond en daarom reageerde ik erop.

Nu ik het terug lees snap ik inderdaad dat je op derkaiser hebt gereageerd. Excuses voor dat misverstand in ieder geval. Prettige zondag!

Oefenwedstrijd boeit niet zo, maar ik word niet erg warm van Haller. Vind het geen Ajaxwaardige speler om eerlijk te zijn.

Matig Ajax! Maar het is ook goed om tegen een ploeg te spelen die een hoge pressie hanteert! Zo komen ze die niet vaak tegen in de Eredivisie. Daarnaast is nog niet iedereen volledig wedstrijd fit! Denk dat er nog wel een spits bij komt met andere kwaliteiten dan Haller. Ook de wedstrijd om de JC schaal gaat het seizoen niet voorspellen! PSV speelt nu redelijk fris, maar ook dat is nog koffiedik kijken. We gaan het zien.. heb er zin in!

Even offtopic:
Ik ben op het moment in België en hier op tv is nu live RSCA - Ajax.
Hoe kan dat?en hoezo wordt dat niet vermeldt?

31 juli 2021 om 20:34

Live opgenomen zeker? Die pot is al gespeeld geloof ik

1 augustus 2021 om 00:00

Misschien moet jij even opzoeken wat het verschil is tussen Live en Rechtstreeks.

Is het wel live of de wedstrijd van 16 07 2021.
Haller scoort twee keer?

31 juli 2021 om 21:04

Niet verklappen zo is niet leuk kijken voor hem

Haller is niet de spits die wij nodig hebben voor CL. Hij gaat zn goals heus wel maken in ED. En we moeten af van blind op middenveld, die kan t echt niet meer belopen. Liefst zie ik voor middenveld echt nog iemand komen. Voor de topwedstrijden. Blind kan zn wedsteijden blijven spelen tegen de mindere goden. En Neres mag wel blijven, die liet wel aardige dingen zien.

Tja, Neres is in potentie ook beter dan Berghuis. Technisch zeer begaafd. Maar speelt te weinig sinds zijn blessure en mist daardoor ritme en ook vertrouwen van Ten Hag volgens mij. Antony heeft talent, maar is vaak slordig. Berghuis moet het van zijn traptechniek hebben. Is van deze drie in principe de beste aangever voor Haller, die mij nog steeds niet echt kan imponeren helaas. Statisch en eigenlijk wat traag. Ajax zal het dit jaar een stuk moeilijker krijgen met PSV. Dat heeft deze zomer goede zaken gedaan. Wordt spannend of Ajax de ambities kan waarmaken.

En dan te bedenken dat Leipzig nog heel veel sterke krachten miste zoals oa Klostermann, Gvardiol, Sabitzer, Forsberg, Olmo, Poulsen en Andre Silva. Die gaan hoge ogen gooien dit jaar.

Ik ben Ajax supporter, maar roep al jaren achter elkaar dat de resultaten in NL veel verbloemen. We hebben het gezien in Europees verband na het succesvolle jaar. Tegen Atalanta en Roma, clubs waar Ajax toch minimaal overheen wil qua status en resultaten, was het voetbal matig. Er werden weinig kansen gecreã«erd vooral. In de ED vind ik het ook allemaal maar matig. De twee wedstrijden tegen PSV leverden totaal twee punten op, in de uitwedstrijd was het ronduit slecht. Ajax creã«ert echt weinig kansen. Ik vind het te ingewikkeld allemaal, dat gebrei. Het mag wat mij betreft best opportunistischer. Want Ajax geeft met haar 75 balbezit tegen topploegen net zoveel kansen weg als dat het creã«ert en ik zie tegenstanders ook best wat opportunistischer spelen. Snel de bal naar voren en daar maar uitvechten. Toch zit de makke niet achterin, al wordt dat vaak gezegd. Want er zijn geen verdedigingen die nooit wat weggeven, waar nooit een fout wordt gemaakt. Dat bestaat niet! Het is vooral voorin waar ik het veel te ingewikkeld vind. Een Anthony die nooit eens gewoon de achterlijn haalt en een voorzet geeft. Ten Hag maakt het vooral ingewikkeld vind ik. En dus komt Haller, ondanks zijn intikkertjes, ook niet uit de verf. Die lijdt heel veel balverlies, maar mee voetballen, kaatsen, het is zijn kracht niet. Wat mij betreft dus iets minder ingewikkeld spelen voorin.

Kritiek op Haller is niet terecht! Hoeveel speelbare ballen heeft hij gehad over de grond en laat staan “hoge” voorzetten met zijn lengte.
Het percentage rondspelen in een uiterst laag tempo was zeer hoog!

1 augustus 2021 om 13:52

Dat is nou precies mijn kritiekpunt. Haller is een belachelijke aankoop met het moeilijke spelletje dat Ajax speelt. Ja, hij tikt er weleens eentje in, ja, hij speelt er weleens eentje door, maar Haller is een spits voor een club die voorzetten geeft vanaf de zijkant. Ja, die komen er heus weleens, maar het is allemaal wel heel erg breien soms. Zowel Anthony als Tadic zie ik geregeld een balletje terug geven terwijl ik wacht op een voorzet. Haller krijgt idd veel te weinig ballen waar ie echt ineens in kan koppen of schieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

45 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag reageert op vermeende belangstelling van Barcelona

Erik ten Hag kan naar eigen zeggen weinig met de berichten uit Spanje dat hij een van de ideale kandidaten zou zijn om Ronald Koeman bij Barcelona op te volgen. Laatstgenoemde...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren