De Telegraaf onthult ‘bizar hoge eisen’: ‘Zou krankzinnig van Feyenoord zijn’

Zaterdag, 31 juli 2021 om 09:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:18

De kans is klein dat Lutsharel Geertruida zijn contract bij Feyenoord gaat verlengen, zo werd vrijdag duidelijk De club sprak vier maanden lang met het management van de 21-jarige verdediger, deed naar eigen zeggen een goede aanbieding, maar dat leidde niet tot een akkoord. Volgens clubwatcher Marcel van der Kraan van De Telegraaf stelde het kamp-Geertruida ‘bizar hoge eisen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door hms 030)

Gaan we ons nu bij iedere speler van Feyenoord, die niet wilt verlengen of een transfer wilt, afvragen of Ajax iets voor die speler is? OT: zonde van zo’n jongen. Speelt net in het eerste en maakt nog genoeg fouten. Als je dan direct bij de grootverdieners wilt horen heb je of geen zelfreflectie of een zaakwaarnemer die geld ziet.

31 juli 2021 om 09:45

Als ie elders bv. 199000 netto kan verdienen,terwijl ie bij Feyenoord 110000 bruto krijgt,dan kan je je voorstellen dat ze eisen gaan stellen. Zou iedereen doen.

31 juli 2021 om 11:03

Ging het maar over die bedragen. Op verschillende Feyenoord fora gaan de geruchten dat het fors meer dan een miljoen per jaar moest zijn. Ik zit uiteraard niet in het maasgebouw en het zijn geruchten maar Malacia schijnt met z'n nieuwe contract zo'n 950duizend te krijgen en ze hebben Geertruida maximaal 800duizend geboden. Hij zou dik en dik boven de miljoen zitten (denk aan 1,2 tot 1,4 miljoen zonder bonussen en dat is gewoon te gek voor iemand die vorig seizoen nog een jeugdspeler was. En dat los van het tekengeld wat verlangt wordt door z'n zaakwaarnemers. De entourage om Geertruida heen is dezelfde als bij clubhoppers en golddiggers als Summerville en de broertjes Bogarde. Dan weet je het wel..

31 juli 2021 om 12:25

Ligt het aan mij of is zelfs 1,4 geen belachelijk bedrag in de huidige voetballerij? Dat is net geen 27.000 per week.

31 juli 2021 om 12:50

Klopt als een bus. De bedragen zijn behoorlijk gestegen afgelopen jaren. Zaakwaarnemers horen wat clubs elders aan hun spelers zouden willen betalen en vragen dat dan ook aan de huidige club.
En daarbij krijg je bij Feyenoord ook niet je hele salaris uitbetaald zolang er nog Corona is. Zowel in 2020 en in 2021 hebben de spelers in moeten leveren. Het is maar afwachten of er in 2022 wel volledig betaald gaat worden.

31 juli 2021 om 09:59

Na ja aan het einde van het seizoen gratis op te pikken. Zouden Ajax en PSV op zijn minst koeten overwegen

31 juli 2021 om 10:38

Zou als ik PSV was hem nu al halen indien Dumfries vertrekt.

31 juli 2021 om 10:45

Ze hebben daar toch iemand? Mvogo

31 juli 2021 om 11:56

komt gewoonweg nog zwaar tekort!

31 juli 2021 om 12:51

Denk dat Feyenoord hem deze zomer zal willen verkopen als er niet bijgetekend wordt.

Bizar hoge eisen zonder deze eisen te noemen. Lijkt dan toch gewoon op pure speculatie van die clubwatcher.

31 juli 2021 om 09:49

Nee, waarschijnlijk damage control vanuit Feyenoord.

31 juli 2021 om 09:55

Ja inderdaad, gebruiken ze de huiskrant van Ajax voor.

31 juli 2021 om 10:11

Het is toch logisch dat je daar de clubwatchers van de verschillende media voor gebruikt. Je geeft ze zogenaamd een nieuwtje en veegt en passant je straatje schoon

31 juli 2021 om 10:13

Net zoals van Advocaat wat onjuist bleek te zijn? En sorry wat moeten ze schoonvegen? Wat doet Feyenoord (of Geertruida) exact verkeerd? Gewoon een zakelijk geschil waar 2 partijen niet uitkomen. Moet daar perse een schuldige partij bij zitten?

31 juli 2021 om 10:15

De huiskrant van Ajax? Waar baseer je dat op: op de vele positieve berichten over Ten Hag? Het AD schrijft namelijk een stuk positiever over Ajax dan De Telegraaf.

31 juli 2021 om 10:26

@buakaw,
De supporters willen natuurlijk weten waarom het Feyenoord niet lukt het contract te verlengen met een van de grote talenten. Die kijken niet zo genuanceerd naar 'dit zakelijke verschil'

31 juli 2021 om 10:38

Maar wat zou exact Feyenoords beweegredenen zijn om niet een groot talent aan zich te willen binden? Los van het feit dat ik dat groot talent bij Geertruida nog wel mee vind vallen. Levert Feyenoord max 10/12 miljoen op schat ik. Nog steeds veel, maar als Feyenoord hem zo hoog zou inschatten kan je er toch wel vanuit gaan dat ze het maximale eruit halen. Net als b Brobbey bij Ajax.

31 juli 2021 om 10:44

Zou de transfersom 10-12 mln bedragen, is dit nog steeds enorm veel geld voor Feyenoord die telkens over de bodem schrapen van de geldkist. Ik denk dat Feyenoord heel graag wil verlengen, maar dat de verhoudingen binnen de selectie op zijn kop komen te staan, dus ik hecht wel waarde aan deze uitleg.
Ga je nu Geertruida "boven de grens" plaatsen, staan morgen Bijlow, Malacia, Sinistera en Diemers (grapje) op de stoep.

Beetje bijzonder suggestief dat de laatste berichten hierover constant de broer van Leroy Fey wordt genoemd en dat ook voetbalzone dat klakkeloos overneemt. Zijn zaakwaarnemer is Rob Janssen. De broer van Leroy Fer is bij dat bedrijf in dienst.

31 juli 2021 om 10:13

Naar mijn weten is Seraino Dalgliesh z'n zaakwaarnemer, die ook Summerville vertegenwoordigde. Precies hetzelfde scenario voltrekt zich nu: van 'komt goed', naar bizarre eisen.

31 juli 2021 om 11:06

Die persoon kan ik niet. Kijk naar eens hier: https://www.teamwass.eu/nl/clienten

Hier zie je alle cliënten van Rob Janssen. Oa Bannis, Summerville, Toornstra en veel grote namen. En Geertruida dus ook....

Bijzonder hoge eisen en dan nog wel de overtreffende trap, zonder enige onderbouwing?
Wat een eeuw voor de clubwatchers, speculatie zonder inspiratie!

31 juli 2021 om 10:37

De kranten moeten vol, Feyenoord staakt de onderhandelingen vanwege hoge eisen. Dus kun je als clubwatcher de mooiste verhalen schrijven. Dan hoef je geen bedragen te noemen maar bevestig je gewoon wat gister al door de club gemeld werd.

Is dit niet een beetje vreemd? Die jongen is vorig seizoen doorgebroken toch bij Feyenoord? 1 seizoen… en dan zulke eisen stellen?? Ik vind het echt onbegrijpelijk en vooral vanuit zijn management/zakenwaarnemer die waarschijnlijk geld ruikt door een tekendeal elders te regelen.

31 juli 2021 om 09:52

Lijkt me dat dit vanuit Feyenoord gelekt is. Enige die er baat bij heeft. Je kunt het wel over bizarre eisen hebben, maar als je geen cijfers noemt, blijft het speculeren en subjectief.

31 juli 2021 om 09:53

Wat zijn hoge eisen ? Als zelfde vraagt als die spits uit Argentinië vorig jaar kreeg is dat dan bizaar of begrijpelijk ? Als iedereen om je heen “dikke contracten “ krijgt mag je dat ook vragen toch ?
Ik vind vooral apart dat men zegt dat hij extreme eisen heeft zonder deze te noemen.

31 juli 2021 om 09:57

Wanneer hoor je wel een club over exacte bedragen praten? Feyenoord kan weinig goed doen lijkt het zo. De hele voetbalwereld bestaat volgens VZ uit geldwolven. Behalve de spelers van Feyenoord schijnbaar...

31 juli 2021 om 10:40

Hij komt net kijken, heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld maar dat wil niet zeggen dat je dan een miljoen ( ik roep maar wat) kunt eisen. Dat moet je verdienen, niet krijgen. En anders ga jr maar ergens anders je heil zoeken.

31 juli 2021 om 10:47

Ik zie in hem wel een groot talent eigenlijk. En zoals iemand anders schreef, als hij het ergens anders kan verdienen is het zijn goed recht dat bij Feyenoord te vragen. Krijgen is een tweede.

31 juli 2021 om 11:04

Als jij met je baas onderhandelt over je salaris gaat hij toch ook niet de bedragen in de bedrijfs nieuwsbrief zetten.

De vraag is: wat is bizar? Uiteindelijk is het een spel van vraag en aanbod en duidelijk is dat de meeste Nederlandse clubs niet tegen het internationale geweld op kunnen. Ik vind het te gemakkelijk daarvoor dan de spelers af te schilderen als geldwolven, zij willen gewoon op kwaliteit worden gewaardeerd zoals alle mensen.

31 juli 2021 om 11:57

is al een jaar bezig, dat zegt mij genoeg. Zie Summerville en de Bogarde broers zelfde zaakwaarnemer hoor je niks meer van

31 juli 2021 om 12:45

@nicomos, hoor je niks meer van? Wat verwacht je dan eigenlijk te horen van een 17 jarige jongen? Hij heeft zelfs zijn debuut al gemaakt tegen Liverpool. De oudere Bogarde die ook nog maar net 19 jaar is heeft 500 minuten verspreid over de Bundesliga en EL mogen spelen. Dat is meer dan zijn leeftijdsgenoten bij Feyenoord 1 hebben gespeeld

Ja dan houd het op. Begon zich best te ontwikkelen en was benieuwd hoe hij het zou gaan doen centraal in de verdeding. Nu denk ik dat hij niet veel meer gaat spelen.

Ik snap dit soort situaties echt niet. Die jongen woont op Zuid in een Feyenoord familie, speelt al jaren in de jeugdopleiding en krijgt voldoende kansen om in het eerste elftal door te breken. En dan na 1 goed seizoen meteen gezeik rondom contractverlenging omdat hij te veel schijnt te vragen. Zou het heel zonde vinden mocht hij transfervrij weggaan.

31 juli 2021 om 10:19

@madco of Feyenoord biedt te weinig. Hij komt uit de jeugd en die hebben meestal kleiner contract dan een aankoop. Als hij dan ziet dat koekenbakkers als Diemers en Linssen mogelijk veel meer verdienen, dan wilt hij ook meer dan die 2 verdienen.

31 juli 2021 om 12:57

Dat is juist vaak het probleem, jongens die uit de eigen opleiding komen, in de buurt van de club opgegroeid zijn, krijgen vaak de mindere contracten. Dat er in het seizoen na zijn doorbraak problemen zijn met de contractverlenging geeft al aan dat men te laat begonnen is, net voor de doorbraak hoort er een langdurig contract getekend te zijn.
Ging bij Ajax ook mis met Brobbey. Geen langdurig contract maar na zijn doorbraak genoeg interesse elders. Dan is contractverlening erg lastig.
De zaakwaarnemer weet inmiddels wat andere clubs zouden willen betalen voor hem en vragen dus marktconform omdat hij het elders ook zou kunnen verdienen.

Gewoon niet meer opstellen dan als die dalijk fit is.
Je verlies nemen en tijd en energie steken in spelers die wel willen.
Jammer maar is geen ramp,al had ik m graag centraal zien spelen.

Als de broer van voor een bureau werkt. En het salaris van z’n broer voor kennisgeving of andere selectie spelers. En hij weet wat Geertruida geleverd heeft qua doelpunten en basis gestaan. Paar potjes tegenvallend, rest sober en overtuigend. Logisch dat hij eist richting de salarissen van de top verdieners die minder presteren. Deels begrijpelijk, deels triest als je weet hoe je club er voor staat. Misschien moet hij jongens als de vrij eens vragen. Hoe zat t bij jou. Die is gewoon in zichzelf gaan investeren en zit nu In een top competitie en is een wereld topper qua verdedigers. Tegenwoordig willen ze eerst poen en dan pas presteren.

Leugens, de zogenaamde goede aanbieding was totaal niet goed. Ze willen spelers van buitenaf een hoger salaris geven dan eigen jeugdspelers. Kapitaalvernietiging!! Ze willen hem houden aan zijn laatste contract met bepaalde bonussen MITS die gehaald worden en Feyenoord kennende gaan ze dat niet halen.

(Betrouwbare bron vernomen)

Nu verkopen, anders in de winterstop voor 2/3 mil en als dat niet lukt en hij zou gratis de deur uit lopen, terug zetten naar de O21. hij is goed maar het is ook geen geweldenaar.

31 juli 2021 om 12:59

In de winterstop kan je vergeten, hij mag dan al elders transfervrij tekenen. Niemand gaat miljoenen betalen voor een paar maandjes Geertruida. Sterker nog, een miljoen per jaar Geertruida schijnt in Rotterdam al een probleem te zijn.

31 juli 2021 om 13:19

prima. dan nu al gewoon terugzetten. voelt zich veel te groot, terwijl hij nog niet eens echt heel veel heeft laten zien op een paar leuke goals na. die is echt die mil per jaar niet waard. de vervangers hebben we al.

31 juli 2021 om 13:42

@odesza en dan met Fer verder gaan als RCV (mocht nieuwe aankoop tegen vallen. Verwacht ik niet want zijn stats zijn goed). Brobbey bij ons heeft ook niet getekend. Nog veel minuten gehad en ook doorslaggevend geweest.

Ik denk dat de broer van Fer dondersgoed weet dat Fer flink boven de miljoen euro pakt, en nu wil Geertruida dat natuurlijk ook. We zien allemaal dat Fer er weinig meer van kan, maar uiteindelijk is dat een ervaren speler die in elke branche, dus ook in het voetbal, meer zal verdienen dan een talent dat net komt kijken.

31 juli 2021 om 13:00

Niet alleen Fer, er zijn genoeg spelers bij Feyenoord die van elders kwamen en allemaal rond de miljoen of meer verdienen. Dat is het voordeel als je aangetrokken wordt, om je te verleiden te komen betaald men erg goed. Vaak stukken beter dan de spelers uit de iegen jeugd.

31 juli 2021 om 13:17

Toch is daar ook best iets voor te zeggen. Speler die worden aangekocht hebben hun strepen meestal al verdiend, jeugdspelers moeten het nog waarmaken. In het bedrijfsleven worden de seniors ook beter betaald dan de juniors, en nu weet ik dat je dat niet 1 op 1 kan vergelijken met het voetbal, maar het is ook niet zo dat Geertruida zo'n toptalent is dat hij meteen éã©n van de best verdienende spelers zou moeten worden.

Beetje suggestief om het over ''extreem hoge eisen'' te hebben zonder daadwerkelijk cijfers te noemen. Maar goed daar zullen ze ook wel hun redenen voor hebben om dat niet te vertellen.
Toch vind ik het niet gek dat hij dan een ''extreem hoog'' bedrag eist, als hij bijvoorbeeld een te dikke Argentijn voor veel te veel geld naar R'dam ziet komen.

Krankzinnig dat spelers zulke bizar hoge eisen stellen. Fey was al bizar hoog gegaan, maar zij vroegen nog bizar hogere salarissen. Zelfde met mazaoui, die wil ajax ook verlengen met die vraagt ook een bizar hoog salaris.

Wat een bizar slecht verhaal dit zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV188
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 4 1 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax moet vrezen: ‘Ik denk dat Mino Raiola met hem aan het shoppen is’

Er is voorlopig nog steeds geen witte rook over de contractverlenging van Noussair Mazraoui bij Ajax. De vleugelverdediger en de Amsterdammers, bij monde van trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren