FC Utrecht en Elia per direct uit elkaar: ‘Niet geworden wat we gehoopt hadden’

Vrijdag, 30 juli 2021 om 14:32Chris Meijer • Laatste update: 15:02

Eljero Elia laat FC Utrecht per direct achter zich. De 34-jarige aanvaller had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2022, maar de Domstedelingen maken via de officiële kanalen wereldkundig dat beide partijen in onderling overleg hebben besloten uit elkaar te gaan. Elia speelde sinds vorige zomer voor FC Utrecht, dat hem transfervrij overnam van het Turkse Istanbul Basaksehir.

FC Utrecht troefde een jaar geleden onder meer FC Groningen, ADO Den Haag en FC Twente af in de strijd om Elia. In zijn eerste en naar nu blijkt enige seizoen in de Domstad kwam hij tot 23 optredens, waarvan 12 als basisspeler en waarin hij goed was voor 2 doelpunten. In de afgelopen weken werd duidelijk dat Elia niet in de plannen van trainer René Hake voor het komend seizoen voorkomt, waardoor nu uiteindelijk is besloten om zijn nog doorlopende contract te verscheuren.

“Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia”, zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, op de website van de club. “Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden.”

“Dit seizoen zijn keuzes gemaakt die als gevolg hebben dat er minder perspectief is voor Eljero om bij FC Utrecht de rol in te vullen die wij en hij voor hem voor ogen hadden”, vervolgt Zuidam. “Naar aanleiding daarvan zijn we het gesprek aangegaan en hebben we in goed overleg besloten het contract van Eljero bij FC Utrecht te ontbinden. We zijn dankbaar voor de bijdrage die Eljero afgelopen seizoen heeft geleverd en wensen hem veel succes in de toekomst.”

“Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen”, zo laat Elia zelf weten. De dertigvoudig Oranje-international speelde in het verleden ook voor ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord. “Afgelopen seizoen was voor mij een jaargang met ups en downs, waarin ik er ondanks moeilijke omstandigheden alles aan heb gedaan mijn bijdrage aan de ploeg te leveren. Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door 00fo2612p)

Voor beide de beste oplossing, heeft het niet waar kunnen maken in Utrecht.

30 juli 2021 om 16:00

''hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend ''

Weet iemand waar dit over gaat?

30 juli 2021 om 16:16

Op voetbalgebied gekampt met verschillende blessures, en wat betreft privé zijn dochtertje die een paar dagen op de IC lag.

30 juli 2021 om 16:16

Ik geloof dat het iets met zijn dochtertje was, die zou ernstig ziek geweest zijn. Wat ze precies had weet ik niet meer, maar dat staat me bij.

30 juli 2021 om 16:32

Zijn dochtertje kreeg net als Elia zelf corona en belandde op de ic.
Ontopic: voor beide partijen het beste. Elia toch al over de hil.

Hier mis je als Utrecht zijnde niks aan. Zorgt alleen maar voor onrust om en nabij de club.

Ik ben benieuwd aan wie deze breuk gaat liggen volgens de heer Elia. Verder lijkt me dit een goede oplossing voor beide partijen. Elia kan zoeken naar een club waar hij kan spelen en Utrecht is een speler kwijt die toch geen positieve invloed meer zou hebben.

30 juli 2021 om 14:40

Met de additionele informatie nu lijkt hij vooralsnog toch professioneel te reageren. Goed om te zien.

30 juli 2021 om 16:15

Waarschijnlijk gooit hij het op racisme, t ligt iig niet aan hem. Goed voor Utrecht dat ze van hem af zijn. Benieuwd welke club er nu nog in trapt

30 juli 2021 om 17:33

‘Waarschijnlijk gooit hij het op racisme’ Deed hij dit bij, bijvoorbeeld, HSV of Juventus ook dat je dit beweert?Waarop je gedachte exact gebaseerd? Omdat hij het verleden voor kan-ker aap is uitgescholden? Omdat hij vroeger bij, bijvoorbeeld, ADO in het stadion apengeluiden hoorde? Of zal hij dit mislukte avontuur relateren aan dat racistische berichtje die hij ontving, nadat duidelijk werd dat hij voor FC Utrecht koos?

Die gaat dan nog een jaartje of 2 naar FC Twente

30 juli 2021 om 14:41

Die moeten wij niet. Heeft de meeste credits verspeeld bij de supporters. Had dievorig seizoen maar moet tekenen. Helaas koos hij voor het geld. Verwacht dat hij naar NEC gaat.

30 juli 2021 om 14:43

Hoezo NEC? Kan het me niet misschien niet herinneren maar daar heeft die nooit gespeeld toch?

30 juli 2021 om 14:45

Dat de supporters er zo over denken snap ik wel, maar ik kan het me toch voorstellen dat de clubleiding bij hem terecht komt nu zowel Lukoki als Misidjan geblesseerd is, Cerny nog herstellende is en Menig loert op een transfer.

30 juli 2021 om 14:46

“Verwacht dat hij naar NEC gaat.”

Nog even los van de vraag of NEC hem kan betalen hebben ze vorige maand voor naar verluidt bijna een miljoen Matsson gehaald voor de positie van Elia (linksbuiten). Dan ga je daarnaast niet ook nog Elia halen, dan kan je net zo goed je geld in de Waal kieperen.

30 juli 2021 om 14:46

Dat zegt mijn gevoel omdat Ted van Leeuwen er zit. Of nog ff zijn zakken vullen in de zandbak

30 juli 2021 om 14:49

Ben ook gewoon erg benieuwd wat hij gaat doen.. we will see. Wist trouwens niet dat Matsson voor 1 miljoen was gehaald bij NEC. dus dat wordt hem niet

30 juli 2021 om 14:59

Ja dat heeft mij tot op zekere hoogte ook verbaasd, want een miljoen is voor NEC echt een enorm bedrag, zeker als je beseft dat de hoogste som die NEC ooit betaald is 1,8 miljoen is, is een miljoen in coronatijd heel erg fors. Wel een jonge jongen die je evt nog kan doorverkopen.

Ben ook benieuwd welke club met Elia aan de haal gaat. Zou Twente nog niet uitvlakken want die kunnen nog wel een buitenspeler gebruiken dacht ik en directeuren zullen minder snel met iets van wrok zitten dat een speler ze eerder heeft afgewezen. Weet overigens niet of ik het zou aandurven met Elia gezien zijn leeftijd, (gebrek aan recente) prestaties, gedrag en salaris dat ongetwijfeld geen minimumloon zal zijn. Dan zou de zandbak misschien nog wel de beste optie zijn.

30 juli 2021 om 17:33

Die wederzijdse liefde is in de loop der tijd wel verwaterd. Van mij mag hij wegblijven

Logische keuze lijkt me, Elia heeft natuurlijk een ontzettend lastig jaar gehad privé, maar toch had ik meer van m verwacht, hoop dat een andere NL club het aandurft, lijkt me nog steeds een speler die wat kan toevoegen aan de lagere eredivisie teams

Geweldig nieuws. Profileert zich op zijn 34e nog steeds als een enorme kleuter en dat soort spelers ben ik liever kwijt dan rijk. Hij kan zich nu lekker gaan richten op zijn rol als internetheld bij elke opmerking die over hem gemaakt wordt, hopelijk meldt er zich geen Nederlandse club meer voor hem. Overigens heeft hij totaal niks gebracht bij Utrecht.

30 juli 2021 om 15:23

Het is afwachten wie straks de zwarte piet krijgt toegeschoven door Elia, maar het zal niet aan hem zelf gelegen hebben.

30 juli 2021 om 16:17

Het is gewoon een kleuter, leeftijd maakt je mentaal niet ouder.

Maar we weten t echte verhaal natuurlijk niet #InstaElia

In Utrecht gaat de vlag uit na deze bekendmaking. Wellicht heeft Elia nog een paar maandsalarissen meegekregen, maar dit is de beste oplossing. In Nederland is zijn rol wel uitgespeeld. Qatar of Verenigde Arabische Emiraten zou nog een optie kunnen zijn.

Succes Elia met wat op je pad komt. Je hebt prive een lastig jaar gehad, maar hebt jammer genoeg te weinig gebracht in de wedstrijden die je speelde.

Gelukkig was de camera erbij toen dit hem werd medegedeeld. Wejooo

Ik wacht op de echte uitleg, die is het natuurlijk niet. De echte uitleg komt nog via Twitter van meneer Elia.

Zal wel einde carrière zijn. Echt een hele aparte carrière, en er lang niet alles uitgehaald. Veel te vaak controverse rondom zijn persoon.

Daar gaat Utrecht naar mijn mening niet op achteruit.

Gegokt en verloren, dat geldt voor allebei. Prima oplossing zo. Heel eerlijk schrok ik van het niveau van Elia. Normaals zou ik zeggen, ga - als je zin hebt - nog lekker een jaar of twee ergens voetballen maar ik denkt dat hij momenteel eigenlijk nergens in de eredivisie van toegevoegde waarde is,

Doodzonde, hier vertrekt één van de grootste spelers uit de Nederlandse voetbal geschiedenis. Laten we ook met z'n allen geen onvertogen woord zeggen over Lord Elia, we mogen niks dan respect hebben voor deze absolute legend.

30 juli 2021 om 14:57

🤣

Winstpunt voor utrecht hierin, nog los van zijn tegenvallende voetbal prestaties.. heb zo'n idee dat ook zij tenenkrommend Elia's social media account in de gaten hielden.

benieuwd naar de reactie van Elia op de sociale media overbetaalde voetbaldiva, Utrecht zal blij zijn dat ze er vanaf zij.

Toch jammer dat iemand met het talent van een Elia er eigenlijk te weinig heeft uitgehaald. Doet natuurlijk wel eens wat gekke dingen en ook tussen de oortjes is t lang niet altijd goed, het is gewoon zonde. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn gedrag op social media met de clownemoji's voor iedereen die wat over m zegt.

Mooi en hopelijk kunnen we dan nu eindelijk definitief verlost zijn Elia als onbegrepen persoon.

Jammer dat het niet geworden is wat we vorig seizoen hadden gehoopt. tuurlijk helpt een moeilijke privé situatie dan zeker niet mee. Hopelijk kan hij bij een andere club nog een belangrijke bijdrage leveren op het veld.

“laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia”

Zij wel?

Nou, ik ben geen fan. Eigenlijk nooit echt geweest, maar zeker "de mens" Elia heb ik niet al te hoog zitten, van wat ik van en over hem meekrijg.

30 juli 2021 om 15:57

PR-praatje van Jordy natuurlijk.. wat moet hij anders zeggen? Dat het een kleuter en debiel is? haha.

Speelde lekker in Turkije voor een club zonder supporters ( nooit worden uitgefloten ), verdiende miljoenen en leefde in Istanbul maar die ruilde hij in voor Fc Utrecht nooit begrepen

Beste oplossing voor beide partijen, gelukkig dat ze hier overeenstemming over hebben bereikt...

Is jammer genoeg niet geworden wat was gehoopt en verwacht.

Ik mis de "niets voor Feyenoord" comments.

Ot:het is waarschijnlijk een carriere die uitgaat als een nachtkaars...

30 juli 2021 om 16:20

Qua niveau zou die er wel passen

Begrijpelijk dat FC Utrecht er alles aan heeft gedaan om tot een ontbinding te komen. Elia heeft zich ontwikkeld tot een lastpak die niks positiefs heeft gebracht bij FC Utrecht. Jammer, deze gok maar nu weer door. Hopelijk verdwijnt Elia naar een competitie waar we niet al te veel van horen. Want het is alleen maar negativiteit.

Nou dat werd tijd. Uitgelopen op een sof. 'niet geworden wat we gehoop hadden' is een understatement. Meer gedoe mee gehad dan plezier aan beleeft. Benieuwd wie hem nog op wil pikken.

Ongelofelijk dat deze gast nog een vrouw heeft. Is ze blind en doof ofzo? Totaal niet te vertrouwen deze circusartiest. Ben blij als hij definitief van de voetbalvelden verdwijnt. Laat hem maar lekker rappen voor een stel hersenloze.

Word vast niet gemist. Deed vorig seizoen een aantal dingen goed, maar werd gepland door zijn eigen mentaliteit. Zie hem nog wel verkassen naar de zandbak.

Ik denk dat elke Utrecht fan hier stiekem toch wel op gehoopt had! Elia heeft helemaal niks laten zien afgelopen seizoen. Veel acties van hem mislukten, passjes kwamen niet aan en daarnaast is hij helaas nog steeds blijven hangen in zijn pubertijd qua gedrag. No offense verder voor deze jongen. Ik hoop dat hij een geschikte club vindt!

Zou mooi zijn als Elia bij Cambuur een contract tekent. Zijn ervaring is broodnodig om stabiel te kunnenn presteren.

Goede oplossing dat hij van de loonlijst is lijkt me. Heeft niks laten zien, alleen maar lopen huilen via social media.

Over het paard getilde kleuter. Deze speler is al jaren uit vorm. Wie durft zijn handen nog aan hem te branden?

Die gaat vrijwel zeker weer naar een club in Turkije.

Niks slechts over Elia als persoon, maar als voetballer is het gewoon zooi en die komen altijd in Turkije terecht.

Als FC Twente maar niet in het hoofd haalt deze lastpak terug te halen. Met zijn kinderlijke twitter gedrag. Vorig jaar heeft hij FC Twente mooi aan het lijntje gehouden, want toen puntje bij paaltje kwam wilde hij nog 2 jaar voor de prijzen gaan spelen. Laat hem dan mooi maar naar ADO gaan in de KKD divisie. kan hij mogelijk voor een periode titel gaan strijden. Misschien dan toch nog een prijs.

Ik las dat FC Drita ook nog een routinier zoekt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper60
W. JanssenVerdediger61
H. ter AvestVerdediger60
D. WarmerdamVerdediger60
A. MaherMiddenvelder61
B. RamselaarMiddenvelder62
A. DouvikasAanvaller63
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

99 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 21 2 3 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Eljero Elia na veertien jaar terug bij ADO Den Haag

Eljero Elia keert terug bij ADO Den Haag. Van een definitieve samenwerking is nog geen sprake, maar de dertigvoudig Oranje-international gaat in ieder geval meetrainen met het team van Ruud Brood....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren