Steven Berghuis spreekt zich uit: ‘Twee dingen zijn te ver gegaan’

Vrijdag, 30 juli 2021 om 14:20 • Laatste update: 15:01

Steven Berghuis heeft enkele roerige weken achter de rug. De 29-jarige aanvaller verruilde Feyenoord eerder deze zomer voor Ajax en die keuze zorgde voor de nodige heftige reacties in Rotterdam. Berghuis spreekt zich in een interview met de NOS voor het eerst uit over de verwensingen aan zijn adres.

Vorige week ging er op sociale media een verwerpelijk spandoek rond waarop Berghuis op een lijst wordt geplaatst met de veroordeelde crimineel Martin van de Pol en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, allebei aanhangers van Ajax die dit jaar zijn vermoord. Vervolgens dook er afgelopen weekeinde in Rotterdam een muurschildering op, waarop Berghuis met graffiti wordt afgebeeld als jood gedurende Tweede Wereldoorlog.

“Het werkt aan beide kanten, uiteindelijk houd je je daaraan vast. Ik heb nog steeds contact met mensen met wie ik vijf jaar heb gewerkt. Dus zo kan het ook”, antwoordt Berghuis op de vraag of er ook positieve reacties zijn binnengekomen. Met de negatieve reacties had de aanvaller naar eigen zeggen wel rekening gehouden. “Ik ben natuurlijk niet dom. Dat is ook niet erg, dat is de emotie. Er zijn natuurlijk wel twee dingen geweest die te ver zijn gegaan voor mijn gevoel. Uiteindelijk is het wel mijn werk. Je wil het maximale uit je carrière halen. Daardoor moest ik voor mijn gevoel deze stap zetten.”

Berghuis wordt vervolgens gevraagd hoe hij tegen de term ‘clubliefde’ aankijkt. “Ik ben een jongen van Apeldoorn. Niet iedereen kan vanuit een jeugdopleiding doorstromen bij een club. Uiteindelijk ben je professioneel en ik heb vijf jaar lang alles gegeven voor Feyenoord. Dat heb ik ook drie jaar lang voor AZ gedaan, dat heb ik ook een halfjaar voor VVV-Venlo gedaan en dat heb ik ook twee jaar voor FC Twente gedaan. Je neemt je vak gewoon serieus. Zo zit erin. Gewoon professioneel. En dat ga ik nu ook bij Ajax doen.”

“Qua concrete opties viel het mee, je gaat dingen naast elkaar leggen”, gaat Berghuis verder over de keuze voor Ajax. “De ambities die hier liggen, daar wil ik in mee. Die heb ik zelf ook, dus toen heb ik weloverwogen de keuze gemaakt. Daar sta ik nog steeds achter. Je haalt energie uit hoe je met de mensen werkt. Natuurlijk speelt er genoeg op social media, maar dat probeer ik links te laten liggen. Ik heb het meegenomen in mijn overwegingen, maar uiteindelijk komt de topsportman in me naar boven om te zeggen: wat wil je in je carrière? Dan ga je daarvoor. De mensen die dicht bij me staan, staan daar ook achter.”

“Ik heb het naar mijn zin, ik ben fantastisch opgevangen door de club en mijn teamgenoten. Ik voel me erg welkom, heb het gevoel dat ze blij met me zijn. Dat voelt goed, dus nu aan het werk”, vertelt de aanvaller over zijn eerste weken bij Ajax. Hij wordt geconfronteerd met het feit dat hij bij Feyenoord onbetwist was. “Dat heb ik vijf jaar afgedwongen en dat proces begint opnieuw. Dat was hetgeen waarnaar ik op zoek was. De prikkel, ja. De uitdaging om het voor mezelf weer te laten zien, met de goede concurrentie hier. Daar kan je alleen maar een betere speler van worden. Dat wil ik. Ten Hag wil dat ik het spel dat ik bij Feyenoord speelde hier naartoe kan brengen. Creatief zijn, rendement, loopacties, verdedigende arbeid: gewoon leveren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door voetbalvreugd)

Er zijn weinig spelers met clubliefde, het zijn professionals, het is hun werk. Dat kunnen supporters vaak niet begrijpen.Goede en volwassenen reactie van Berghuis. Voorspel dat die bij Ajax gewoon in de basis komt. Ook voor Antony. En tuurlijk gaan de reacties van de fans veel te ver. Berghuis heeft ook iets te vaak het logo gekust om zo’n stap te maken. Bij Feyenoord zit er ook wel (net als bij andere clubs, maar voor mijn gevoel in mindere mate) echt bijzonder volk tussen. Gisteren ook in het stadion, echt niet te geloven sommige mensen. Dat je boos bent op Berghuis snap ik heel goed. Maar wat er allemaal bij betrokken werd…

30 juli 2021 om 14:40

Grotendeels met je eens. Ik vind overigens niet dat hij te vaak het logo heeft gekust. Had hij nog veel vaker kunnen doen, is gewoon een teken van respect naar de club en de supporters toe, maar neemt niet weg dat hij daarna prima de stap naar Ajax kan maken. Ik snap ook helemaal niet dat Feyenoord-supporters hier boos om zijn. Bedenk je ff dat jouw blinde haat jegens de rivaal uit Amsterdam niet voor iedereen hoeft te gelden. Een speler maakt een transfer, niets mis mee. Succes Berghuis!

30 juli 2021 om 14:44

Er zijn genoeg Feyenoord supporters die aangeven te balen van zijn stap maar het wel begrijpen en de schuld bij het falende bestuur neerleggen.
Dat het niet fijn is is gewoon zo. Zie hem liever baar het buitenland vertrekken.

Respect had hij gehad als hij niet de opmerking had gemaakt dat hij geen binnenlandse transfer zou maken en die ook nagekomen zou zijn. Dan had hij respect voor Feyenoord gehad

30 juli 2021 om 14:48

Het idee is natuurlijk als je echt van de club houdt, wat je suggereert als je het logo kust, dat je nooit zo’n stap zou maken. En daarbovenop nog voor een schijntje.

Hoe snap je niet dat je hier boos om kan zijn? Denk niet dat iedereen zo broodnuchter als jij is, haha. Het is je beste speler, die dus doet alsof die echt van de club en de supporters houdt, die de stap maakt. Mij zul je niet de woorden gebruiken die je hoort of een spandoek maken, maar als Gakpo naar Ajax gaat voor 10 miljoen dan ben ik ook boos. En daar is niks geks aan.

30 juli 2021 om 15:20

Kom op zeg, bij Twente kuste hij het Twente logo na een gelsaagde actie. Bij AZ kuste hij het AZ logo na een goal. Idem bij Watford. En bij Feyenoord kuste hij het logo na een goal gemaakt in het Feyenoord shirt. Nu kust hij dus het Ajax logo na een goal.
Gakpo is een product van PSV, Berghuis was geen product van Feyenoord, hij is opgeleid bij Twente en doorgebroken bij AZ.

30 juli 2021 om 15:21

@Voetbalvreugd, dat is echt onzin dat je niet snapt dat ze boos zijn. Als Tadic opeens zou zeggen dat hij naar Feyenoord zou gaan, zou ik niet blij zijn. Maar bedreigen en dit soort beledigingen vind ik veel te ver gaan.

30 juli 2021 om 16:29

Ik vind dat wel wat apart ja, elk logo kussen van elke club waar je speelt als je jezelf als zo’n passant opstelt. Gakpo is wat dat betreft inderdaad geen goede vergelijking, maar Berghuis was ook nog eens de aanvoerder. Ik vind het heel begrijpelijk dat je dit echt een naaistreek vindt als supporter.
Berghuis kan zichzelf overigens echt goed verwoorden, zat even het gehele interview te kijken.

30 juli 2021 om 17:29

@JustinMorrus je kan ook het clublogo kussen omdat je aan het eind van de maand weer een dik salaris gestort krijgt van de club

30 juli 2021 om 18:22

Voor dat bedrag wil ik het ook doen. Nee maar dat vind ik dus dat je hem kwalijk kan nemen (en dus begrijpelijk dat je boos bent). Als je zo een wit voetje wilt halen, dat is ook wat makkelijk.

31 juli 2021 om 10:13

Maar wat valt hem dan feitelijk kwalijk te nemen? Dat hij helemaal niet van Feyenoord houdt, ook al heeft hij dat gezegd? Of dat hij naar de rivaal vertrekt? Of dat hij eerst A zei en vervolgens B doet? Misschien moet je voetballers gewoon niet al te hoog inschatten. Leven ook maar met de dag en hebben vaak niet veel meer dan voetbaltalent. En misschien moeten fanatieke clubsupporters een gaan bedenken dat er belangrijkere zaken zijn in het leven. Ik sta hier inderdaad overdreven nuchter in, maar boos worden op Berghuis vind ik zo zinloos...

Leuk man. Kunnen we niet eens stoppen met elke scheet van nieuws van die pannenkoek te plaatsen.

30 juli 2021 om 14:27

Nog beetje gefrustreerd over z'n transfer? Lijkt me logisch dat er een artikel geplaatst wordt van de speler die zo bejegend is.

30 juli 2021 om 14:31

Hartstikke goed artikel om te belichten hoe hij het hele proces ervaart..

30 juli 2021 om 14:31

@Pierre Nou zijn reactie is waar we juist op zaten te wachten toch? Maar jij vind hem een pannenkoek dus alle nieuws rondom hem zal jij wel onzin vinden. Nou dat vind ik van jou reactie. ON: prima reactie en laat hopelijk een paar idioten zien hoe achterlijk ze zich gedragen hebben al ben ik bang dat die mensen dit bericht een onzin bericht vinden. Hij heeft bij veel teams gezeten via transfers dus dat hij niet die clubliefde heeft die men zich had voorgesteld was te verwachten en terecht. Hopen dat hij nu qua bedreigingen met rust gelaten wordt en dat rivaliteit niet weer eens uitmond in crimineel gedrag van welke club dan ook.

30 juli 2021 om 14:41

Houd oud ben je. Of te jong om zijn verhaal te begrijpen of te oud om zo kinderachtig te reageren.

30 juli 2021 om 15:30

Het juist goed dat Berghuis zelf aan het woord is en uitlegt wat zijn beweegredenen zijn.

We hebben zijn oude en nieuwe collega’s aan het woord gehad, zijn nieuwe en ouwe supporters en natuurlijk de onbeschofte tokkies die het nodig vonden om te reageren zoals zij deden.

Prima reactie ook. Geen Rotterdammer of Feyenoord supporter en nu speelt ie bij Ajax. Ik ben het eigenlijk wel vergeten inmiddels.

Netjes en niet te veel tijd aan besteden.

Feyenoord mooie tijd gehad en dat is afgesloten. Begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carriere en hopelijk 1 met heel veel prijzen

30 juli 2021 om 14:59

Steven is een intelligente jongen die zich goed kan verwoorden. De motivatie van zijn stap was mij al eerder helder en ik heb daar begrip voor.
Hij spreekt zich in beschaafde termen uit over de asociale dingen die voorbij kwamen op social media, waarschijnlijk om niet meer olie op het vuur te gooien. Ik kan me wel voorstellen dat dat soort dingen wel bij je binnenkomen.
Vanaf heden speelt hij voor Ajax en daarmee wordt hij minder interessant voor mij, hoewel je hem altijd wel in de gaten zal houden omdat hij hier toch 5 (mooie) jaren heeft gekend. hem succes wensen gaat me net even te ver.

Waar spreekt ie zich dan over uit? Ik lees namelijk niets vanuit Berghuis over die verwerpelijke acties waaraan in het artikel wel gerefereerd wordt. Ik zou me daarover als Berghuis zijnde overigens ook niet over uit willen laten. Onnodige aandacht voor de makers van het spandoek en de muurschildering.

Wat deze jongen heeft gedaan kan gewoon niet, hetzelfde geldt voor Propper van Heracles. Je bent jaren aanvoerder van een club en gaat vervolgens naar de aartsrivaal, voor mij is dat onbegrijpelijk..

30 juli 2021 om 14:28

Het kan dus gewoon wel, je leeft in een sprookjeswereld als je denkt dat het niet kan. Dat soort emotionele verbondenheid is prima voor supporters, maar niet voor profs. Dat merk je juist aan het feit dat er nog voldoende mensen zijn bij Feyenoord die het ook prima vinden dat ie gegaan is zoals hij zelf zegt.

30 juli 2021 om 14:40

Yessefur2 is toch ook een supporter, die vindt dus dat dit niet kan. Ik kan me daar prima in vinden. Dat Berghuis dat anders ziet, lijkt me evident.
Die sprookjeswereld die je beschrijft is voornamelijk voor de mensen die denken dat dit soort emoties níét meespelen bij transfers…

30 juli 2021 om 14:45

Je gaat er in alles op vooruit. Moet je dan op basis van zogenaamde clubliefde zo'n kans laten lopen? Het is je beroep dus pak je de mogelijkheden je elders te verbeteren. Clubliefde is iets uit de vorige eeuw en voor amateurs. Dit is gewoon een zakelijk besluit. Prima gedaan dus.

30 juli 2021 om 14:45

Hij mag dat vinden, maar dat kan je gewoon niet bepalen voor een ander. Alles kan en alles mag, zelf bepaal je in hoevere je als individu daar gebruik van maakt. Hoezo zou het helemaal niet kunnen? De mensen die hier extreem zielig om doen zijn dezelfde mensen die me club naar de klote helpen met vandalistisch en agressief gedrag. Opzouten.

30 juli 2021 om 15:29

@masterapie, Jij (en met jou nog een aantal mensen) doet alsof het een doodnormale stap is. Dat is het niet, net als dat Figo toen naar Barca ging of Cruijff naar Feyenoord. Als het doodnormaal geweest zou zijn zouden er niet tig artikelen over gegaan zijn en zouden dit jaren later niet nog steeds quizvragen zijn.(zoals je nu bi jiedere voetbalquiz de vraag van Cruijff tegenkomt) laat ik het dan anders zeggen. Het kan prima, ik gaf zelfs voor de transfer aan dat ik het puur financieel en sportief prima begrijp. Echter bedoelt yessefur2 hier dat eigenlijk emotioneel gezien niet kan. Iemand met meer fatsoen en respect naar de aanhang die hem 5 jaar lang gesupport heeft had het simpelweg niet gedaan. (en ja, ik weet dat het respect nu andersom ook ver te zoeken is, maar daar gaat het even niet om) Het valt me overigens wel op dat dezelfde mensen die een half jaar geleden nog typten dat er niemand van Feyenoord bij Ajax in de basis zou staan nu ineens schrijven dat ze verwachten dat Berghuis toch wel in de basis staat . Het kan snel gaan,

30 juli 2021 om 14:46

Tsja. Of mensen reageren als volwassenen.
Los van dat de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord een ‘klassieker’ is. Dus over vroeger. Voor de oudere generatie is Feyenoord nog de ‘aartsrivaal’. Voor de jongere generatie al lang niet meer. Sinds de jaren ‘80 zijn Ajax en Psv de grote rivalen van elkaar.

Voor Feyenoord fans is dat misschien anders. Maar voor de meeste teams is de wedstrijd tegen Ajax de grote wedstrijd van het jaar die ze willen winnen. Net als voor Feyenoorders.
Dan zou een transfer tussen Ajax en Psv gevoeliger zijn omdat het al 40 jaar de grote concurrenten zijn.

Dus sommige Feyenoorders leven misschien nog in het verleden. Maar als Berghuis de max uit zijn carriere wilt halen, in de top van de Eredivisie wilt spelen en hoge ogen gooien in de CL, dan moet hij naar (psv of) Ajax.

30 juli 2021 om 14:56

Het kan wel je ziet het. Dit zijn gewoon spelers die het meeste uit hun carrière willen halen. En dit zijn geen supporters die zo blind van woede zijn door zoiets. Echt onbegrijpelijk wat een grote groep hersenloze (zo vind ik de groep supporters) er zijn in Nederland. Blijf je club gewoon supporten en gun een speler gewoon zijn stap omhoog en bedank hem voor de jaren trouwe dienst.

30 juli 2021 om 15:00

Ik zie het probleem niet zo vanuit de speler gezien.
Dat het voor supporters niet leuks is begrijp ik.
Maar uiteindelijk ben je als voetballer aan de ene kant op zoek naar een sportieve uitdaging en aan de andere kant ook gewoon een werknemer die een andere beter betaalde baan aangeboden krijgt.

30 juli 2021 om 15:18

Dit is inderdaad een veelgehoord gevoel onder een stel primitieven die niet snappen dat niet iedereen een binding heeft met de lievenlingsclub van een stel randdebielen.

30 juli 2021 om 15:25

Yessefur2 tuurlijk kan dit. Stel jij bent speler van PSV en Ajax doet je een aanbieding dat je salaris verdubbeld. Dan blijf jij de club en fans trouw. Berghuis wil ook CL spelen en iets winnen en moet denken aan zijn pensioen.

30 juli 2021 om 18:21

Mocht van persie ook niet van Arsenal naar united destijds van je? Daar was hij ook aanvoerder. Ook daar is grote rivaliteit van Arsenal richting united. Toch begreep ik die stap heel goed want alles wat Arsenal niet kon bieden kon united wel bieden. Zelfde verhaal nu met Feyenoord naar Ajax. Daarnaast was naar mijn inziens de stap van van Persie veel discutabeler omdat hij daar vanuit jongs af aan, kansen had gekregen. Berghuis was een passant bij Feyenoord daar hij al bij az, vvv enz had gevoetbald.

30 juli 2021 om 20:17

Wat een onzin zeg. Vanuit emotionele supportersgedachte kan dat niet. Maar je moet je nooit laten leiden door emoties. Deze man heeft gewoon een baan, wil hogerop en dat kon bij Ajax. Simpel zat, kan makkelijk. Net zoals propper deed.

Heb wel zin in 19 december. Of hij zal wel rode kaart ervoor pakken of geblesseerd zijn

30 juli 2021 om 14:28

Na wat ik gisteren gezien heb, kijk ik er ook wel naar uit.

30 juli 2021 om 14:32

Helemaal na gisteren kijk ik er naar uit , verjaardagscadeautje met n hattrick voor hem 😉

30 juli 2021 om 14:32

Op dit moment ligt het meer in de lijn der verwachting dat hij niet eens nodig is. En door.

30 juli 2021 om 14:36

@lefr12

Hopelijk blijft hij achter in Amsterdam. Denk situatie te gevoelig en kan best eens uit de hand lopen met aantal doorgesnoven fans.

Seizoen later zullen de emoties al meer gezakt zijn en dan kan het alsnog.

30 juli 2021 om 14:50

Je moet zulke supporters natuurlijk nooit hun zin geven. Zelfde als wijken voor terreur, dat doe je ook niet. Steven zal er gewoon staan, er zullen ongetwijfeld vervelende spandoeken hangen en liederen gezongen worden, en als het verder gaat dan dat zullen de
spelers van Ajax en Feyenoord duidelijk moeten maken dat ze achter Berghuis staan.

30 juli 2021 om 15:28

Ik kan me nog herinneren dat Bazoer in Eindhoven bekogeld werd met van alles en nog wat bij een hoekschop. Maar hij speelde gewoon door.

30 juli 2021 om 14:37

Ik denk dat hij de ballen uit zijn broek lacht en er gewoon staat.

Mooie reactie gewoon gekeken naar wat hij zelf graag wilt en niet wat die andere supporters willen. Volkomen te begrijpen.

Enorm benieuwd hoe Berghuis het straks daadwerkelijk gaat doen. Qua mentaliteit zit het wel goed als je o.a. Overmars en zijn teamgenoten moet geloven. Kan niet wachten op de start van het seizoen en verwacht een spannende strijd met PSV.

30 juli 2021 om 14:42

Hoop niet dat we de match van 8 augustus als graadmeter gaan zien ;-) Leuke pot, totaal nietszeggend, maar wel fijn om m te spelen vlak voor de start van de competitie (waar alles gewonnen kan worden)

Berghuis het gaat niet perse om die transfer en dat weet je dondersgoed! Overal stond je vooraan om de fans te verheerlijken, het logo op het hart te drukken na een goal en bovenal 2 jaar liegen, liegen over een volgende ( binnenlandse ) transfer. Je kreeg de band om, je vroeg en riant salaris en overal gingen zij in mee. Walgelijk! Hoe je jezelf geprofileerd heb. Beide acties die in dit artikel worden vermeld keur ik 110% af, slaat helemaal nergens op, heeft niks met voetbal te maken etc. maar Steven doe niet zo verontwaardigd jonge, elk interview. Je weet dondersgoed waarover dit gaat.

30 juli 2021 om 14:33

Ja, precies zoals hij zegt heeft ie alles gegeven met passie. Dat jij dat verkeerd interpreteert als zijnde je eigen vader kan hij niets aan doen. Dat logo kussen veel spelers namelijk bij vaak meerdere clubs. Niet bekend mee zeker?

30 juli 2021 om 14:43

Belangrijk zijn voor het team moet je niet verwarren met passie. Hij heeft genoeg passie om telkens aan te geven dat het beter kon en moest, meneer speelde zelf vaak genoeg als een dweil. Tevens is Steven niet dom, hij heeft 5 jaar precies geroepen wat moest om tot mr Feyenoord uit te groeien. Daarnaast, hoeveel spelers kussen het logo en verkassen vervolgens zonder bombarie naar de aartsrivaal? Ik denk op hooguit 1 hand te tellen. Dus stop aub met zulk populistische reacties, de emoties zijn er gewoon terecht. Die rare doeken enzo die moeten niet, laat dat wel duidelijk zijn.

30 juli 2021 om 15:34

Emoties terecht? Maakten de Twente fans zich druk toen hij bij Feyenoord ging spelen? Gingen de AZ fans hun boekje zwaar te buiten? Niets van dat alles.
Berghuis is geen mister Feyenoord, dat is hij nooit geweest.
Gewoon een aangekochte profvoetballer die al voor meerdere andere eredivisie clubs gespeeld had.

30 juli 2021 om 15:36

Thamike, jij doet ook al alsof het een doodnormale transfer is en dat het raar is dat Feyenoorders met emotie reageren. Dat wordt echt irritant. Dit is van een totaal andere klasse.
Velen van jullie reageren al kleinzielig als Rykhof of Brobbey vertrekt. Dit is van een totaal andere klasse, maar daaraan zie je al dat er emoties loskomen bij transfers. Dan mag je ook wel wat meer begrip tonen voor emotionele reacties van Feyenoord supporters als de aanvoerder en beste speler naar de rivaal vertrekt.

30 juli 2021 om 16:11

En Speedy is zoals gewoonlijk weer het meest vermoeiend. Als je die transfers echt met elkaar vergelijkt heb je gewoon geen enkel beetje empathie in je lichaam zitten.

30 juli 2021 om 14:37

In de context van toen is het toch logisch te verklaren? Op dat moment was Feyenoord ook zijn hele wereld en heeft hij daar alles voor gegeven. Maar hij is gewoon emotioneel veel minder betrokken bij Feyenoord dan iedereen dacht, tsja, wellicht is dat onze supportersnaïviteit.

30 juli 2021 om 14:38

@deenb

" bovenal 2 jaar liegen, liegen over een volgende ( binnenlandse ) transfer."

Waarom liegen? Hij kan toch later anders besluiten.
Vorig jaar dacht hij waarschijnlijk niet eens aan Ajax, maar mooie transfer naar stabiele subtop club.
Interesse viel tegen en uit de mogelijkheden was Ajax de beste keuze.

Waarom zou je hem dan kwalijk nemen? Moet hij dan naar een mindere club gaan, alleen maar omdat hij fans ooit een belofte deed?

30 juli 2021 om 14:42

Als je letterlijk zegt dat de fans niet hoeven bang te zijn dat je een binnenlandse transfer maakt, mag je er vanuti gaan dat je dat niet doet? Als je top presteert ( zoals hij jaren heeft gedaan ) krijg je van 2 clubs interesse. Ajax en PSV, voor de rest ga je nergens heen. Dus waarom zou je het dan zeggen? Zeg dan niks, maarja dat is mijn mening misschien ouderwets of boerenverstand. Ik kom er gewoon niet bij en dan overal met zijn schijnheilige geneuzel in de spotlights, raar mannetje.

30 juli 2021 om 14:46

@deenb

nogmaals hij kan het toch gemeend hebben toen..

Alleen kreeg hij nu aanbiedingen die niet interessant zijn. Wat moest hij dan doen? Naar club gaan ook staat hij er niet 100% achter?

Bij Feyenoord contract uitzitten, dan hadden jullie niet de miljoenen ontvangen en spelers als Alireza kunnen halen.

Voor hem was Ajax nu de beste keuze. Dat mag toch. Je kan niet iemand vastpinnen op wat hij ooit geroepen heeft.

Bij ons loopt ook Klaiber die zei never nooit naar Ajax te willen....

30 juli 2021 om 15:32

@Deenb, tja, als mensen trouwen denken ze ook dat het voor de rest van hun leven is. En dan veranderen dingen. Of mensen veranderen. En dat is hier ook gebeurd. Ik begrijp dat je boos bent maar zo zit het leven helaas in elkaar.

30 juli 2021 om 18:29

@deenb

Als berghuis twee jaar geleden had gezegd dat hij psv of Ajax niet uitsloot was de wereld ook te klein geweest. Dan maak je het je zelf nog moeilijker. En dan moet hij maar niets verkondigen zal dan je antwoord zijn, maar journalisten stellen vragen hè.. het is niet alsof spelers zelf even wekelijks uit zichzelf de media gaan benaderen hoe ze zich voelen

Ja Berghuis zo is het en niet anders, hij is geen kind van de club ,ooit ook zo bij Feyenoord gekomen om zijn ambities na te streven ,nu dusdanig gegroeid dat de volgende stap ook volgt , uiteindelijk gaan we allemaal naar n andere baas als je er in alle opzichten op vooruit gaat , wees eerlijk en verplaats je daar eens in IPV dat kortzichtige gedoe

Google vertalen gebruikt??

On: zo is het en niet anders! Berghuis moet niks. Hij heeft zoals ie zegt 5 jaar alles gegeven en daarvoor betaald gekregen zoals ieder werkgever/nemer relatie. Uiteindelijk was zijn nivaeu te hoog voor dit Feyenoord. Ajax is een enorme stap omhoog in alle opzichten. Logische keus. Dat er een groepje debielen daar niet mee eens zijn, boeiend!

30 juli 2021 om 14:34

Hoezo Google vertalen gebruikt, snap m niet ?

30 juli 2021 om 14:40

@dreetje denk over de titel?

Twee dingen zijn inderdaad fout gegaan: een interview houden dat je geen binnenlandse transfer maakt en daarna nog 1 om het te bevestigen. Dat is oliedom en het zou een heer sieren nog hierop terug te komen en te zeggen dat je hebt gelogen. En de andere zaken? Ik hoop dat het OM werk maakt hiervan want het komt dicht in de buurt van bedreigen in mijn ogen, bah bah bah! Schaam mij ervoor dat zij zich zien als supporter van dezelfde club als ik.

30 juli 2021 om 15:39

Soms lopen dingen in het leven anders dan je gewild had. Kennelijk werd zijn Watford periode hem zwaarder aangerekend dan hij dacht. Kennelijk vond de Europese subtop het toch te riskant om en speler van Feyenoord aan te trekken. De verwachtte opties kweamen simpelweg niet.
Bij Feyenoord moest hij in 2020 en in 2021 flink aan salaris inleveren omdat de club in de financiele problemen zat. Nu kreeg hij een kans zijn salaris aardig op te krikken plus de garantie dat het hele salaris ook uitbetaald wordt. Verder kan hij CL voetbal spelen met een team waarmee hij denkt dat er mogelijkjeden zijn om ver te komen. En spelen voor de titel.
Vind je het echt zo raar dat hij gegeven de omstandigheden zijn mening gewijzigd heeft?

Leuk dat hij deze transfer nu wilt verdedigen richting de Feyenoord supporters, maar hij vergeet wel even 2 belangrijke dingen. Hij kust het Feyenoord logo en heeft geroepen dat hij geen binnenlandse transfer naar PSV of Ajax zou maken. Als je dat nu alsnog doet is het alsnog zijn goed recht hoor, maar dan steek je toch wel een aardige middelvinger op richting diezelfde supporters. Die kunnen dus terecht boos zijn, maar dan nog dien je je als supporter en mens zijnde normaal te gedragen. Rivaliteit is leuk, normen en waarden horen echter bovenaan te staan.

30 juli 2021 om 14:43

@rutgerr "en heeft geroepen dat hij geen binnenlandse transfer naar PSV of Ajax zou maken. "

"maar dan steek je toch wel een aardige middelvinger op richting diezelfde supporters."

Hoezo? In 1 of 2 jaar kan alles toch anders zijn. Mogelijk meende hij dat toen en nu is situatie anders met o.a. het Ek.

Als jij zou trouwen en je belooft je partner tot de dood ons scheidt, blijf jij dan, ook al zou je na aantal jaren dood ongelukkig zijn?

30 juli 2021 om 14:46

Beetje rare vergelijking met trouwen en scheiden. Als je ongelukkig bent kan je gaan scheiden en dan neem je verantwoordelijkheid door erop terug te komen. Berghuis komt nergens op terug en doet alsof hij het nooit gezegd heeft. Dat zijn totaal 2 verschillende punten die je niet kan vergelijken.

30 juli 2021 om 14:49

Je moet geen dingen beloven waarvan je niet weet of je ze waar kan maken. Dat Feyenoorders het Berghuis kwalijk nemen is totaal niet raar. Zelfs voor de gein zingen dat ie een paardenlul is kan ik nog inkomen. De reacties van die paar achterlijke die met zo'n schildering of spandoek komen, tja, die moet je ook gewoon de ballen afhakken.

30 juli 2021 om 15:42

Fijn Rutgerrr, iemand die wel enig begrip heeft voor de reacties/emotiesvan de Feyenoorders.(los van de spandoeken etc) Vind het bijzonder dat er zoveel zijn die doen alsof er geen emoties bij transfers komen kijken en doen alsof het een transfer is als alle anderen.

Zeer volwassen uitgelegd door Steven Berghuis, het is ook zijn goed recht om voor zijn eigen succes, ontwikkeling en carrière te kiezen. Een weloverwogen besluit, die voor velen een doorn in het oog was. Maar goed om te zien dat Berghuis daar lak aan heeft.

Clubliefde is iets uit de vorige eeuw. Toen het grote geld er nog niet was. Toen er amper overgestapt werd naar een andere club
Clubliefde werkte toen TWEE kanten op.
Clubs tonen en terecht in mijn ogen geen liefde meer, maar zien de speler als werknemer
De spelers tonen en terecht in mijn ogen geen liefde meer, maar zien de club als werkgever

Werknemers bij de overheid en in het bedrijfsleven mogen verkassen waar ze ook maar naar toe willen.
Alleen in het voetbal doen sommige mensen heel raar.

AZ verloor Slot aan Feyenoord. Kan gebeuren. AZ directie boos en jankten hardop, dat kan en mag
Maar ik hoor(de) de zgn Feyenoord fans toen niet. Jullie belemmeren Feyenoord in zijn groei.
Spelers van Ajax zijn bang om naar Feyenoord te gaan en gaan naar Groningen bijvoorbeeld. Vervolgens verdient Groningen genoeg aan deze spelers.
Of de Wit nar AZ.
Denk daar eens over na

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Enige waar ik nog enigszins benieuwd naar ben is hoe hij nu denkt over zijn eerdere uitspraken dat hij geen binnenlandse transfer ging maken en veelvuldige logo kussen en of hij dat soort dingen ook bij Ajax gaat doen of ervan geleerd heeft.

Een logo kussen en dan verkassen naar de grootste vijand, tsja.. ik zou ook woedend zijn. Voetbal is emotie en bij ons supporters gelden er bepaalde regels. Als je overal loopt te verkondigen dat je geen binnenlandse transfer zal maken en daarna ga je naar de club die het meeste pijn doet in r'dam en omstreken, ja dan is de emotie daar.

Ik ben wel blij met hem vooralsnog, zo hypocriet ben ik dan ook wel weer.

30 juli 2021 om 15:15

Precies dit! Laat ik vooropstellen dat broodvoetballers in 999 van de 1000 gevallen geen reet geven om clubliefde en supporterssentiment. Dat is ook niet erg, die jongens hebben de kans om zich voor hun 35ste maximaal 'binnen' te voetballen en willen zich in de tussentijd zoveel mogelijk ontwikkelen en persoonlijke glorie bereiken. Prima allemaal, niets mis mee. We hebben Van Persie om dezelfde redenen als Berghuis ook naar Manchester United zien overstappen.

Maar waarom dan het logo op je shirt kussen inderdaad? Of demonstratief naar het embleem grijpen, wijzen of wrijven om te suggereren hoe innig je verbonden bent met die club? Je hoeft dit niet te doen. En zeker niet als je het niet meent. Evenmin hoef je op tv te verzekeren dat je geen binnenlandse transfer gaat maken. Dat Berghuis overal waar hij heeft gespeeld zijn uiterste best heeft gedaan lijkt me logisch - dat is goddomme wel het minste toch? - maar hij kan niet ontkennen dat hij de afgelopen vijf jaar wat clubliefde de Feyenoordfans gewoon zand in de ogen heeft gestrooid.

Het zegt meer over Feyenoord dat dit de beste speler was dan over Berghuis zelf, speelt hij een x in oranje valt hij bijna niet op, is niet voor niks dat hij bij oranje vaak op de bank zit.

Het zou wat zijn als hij na de winnende treffer een ‘Adebayor’ in de Kuip uithaalt 😭😭

Prima uitleg van Berghuis en die rare acties zijn ongepast, ook alle begrip dat hij een professional is want zo zit het voor de meeste betaald voetballers in elkaar maar dat logo kussen moet je dan niet doen, je bent professional, geen acteur.

Een overstap van Feyenoord naar Ajax of visa versa ligt altijd gevoelig. De overstap van Berghuis naar Ajax is nog eens extra beladen dit vanwege zijn uitspraken ( meerdere keren toegezegd nooit een binnenlandse transfer te maken ) en zijn gedrag. Berghuis gedroeg zich als vriend van het legioen en sprak tegen de supporters als hij één van hun was. Berghuis zou best in aanmerking komen voor een oscar. De frustratie en boosheid van supporters is dus zeker te begrijpen, en het is eigenlijk misselijkmakend gedrag, maar dat past ook wel bij de streken die Berghuis soms in het veld liet zien.

30 juli 2021 om 18:32

Wat moet Berghuis dan antwoorden als journalisten die vragen stellen en op dat moment is dat niet concreet? Al zou je alleen aangeven dat je het niet uitsluit zou de wereld te klein zijn geweest.. ik vind dat een hele naive gedachte. Daarnaast kunnen meningen ook veranderen in de loop der jaren.

30 juli 2021 om 18:42

We praten hier niet over jaren maar slechts enkele maanden, daarbij was het niet als antwoord op journalisten. Maar in onderling gesprek met supporters, waar Berghuis zich als één van hun voordeed. Daarom voelen veel supporters zich verraden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 1 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren