Varane neemt afscheid van Real Madrid: ‘Een nieuw hoofdstuk begint’

Vrijdag, 30 juli 2021 om 12:05Rian Rosendaal • Laatste update: 14:19

Raphaël Varane staat op het punt om Real Madrid in te ruilen voor Manchester United en het vertrek uit Spanje bezorgt de Franse centrumverdediger de nodige emoties. Hij kijkt vrijdag in een post op Instagram uitgebreid terug op zijn tien seizoenen in dienst van De Koninklijke. Daarnaast plaatst Varane verschillende foto's van de vele prijzen die hij door de jaren heen heeft veroverd in de Spaanse hoofdstad.

"De afgelopen dagen hebben veel emoties met zich meegebracht, gevoelens die ik nu met jullie allemaal wil delen. Na tien ongelooflijke en prachtige jaren bij Real Madrid, een club die ik altijd in mijn hart zal dragen, is de dag aangebroken om afscheid te nemen", zo opent Varane vrijdag zijn dankwoord op Instagram. "Sinds ik in 2011 arriveerde hebben we samen alle verwachtingen overtroffen en dingen bereikt waar ik nooit van had kunnen dromen. Ik wil de trainers en alle mensen die bij de club werken of hebben gewerkt bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)

"Veel dank ook aan alle Madridista's die me altijd zo liefdevol hebben behandeld. Zij hebben mij ertoe aangezet om mijn uiterste beste te doen en te vechten voor elk succes", zo gaat de dankbare mandekker uit Frankrijk verder. "Ik heb de eer gehad om de kleedkamer te mogen delen met de beste spelers ter wereld. Talloze overwinningen die ik nooit zal vergeten, met name 'La Décima'. (De tiende Europacup I/Champions League, red.) Ik realiseer me dat het een groot voorrecht is geweest om zulke bijzondere momenten te hebben mogen meemaken", concludeert Varane na een decennium als speler van Real.

"Tenslotte wil ik alle Spanjaarden bedanken en vooral de stad Madrid, waar mijn twee kinderen zijn geboren. Dit land zal altijd speciaal voor mij blijven. Het is in alle opzichten een ongelooflijke reis geweest. Ik vertrek met het gevoel alles gegeven te hebben en ik zal niets veranderen aan ons verhaal. Een nieuw hoofdstuk begint.... ", verwijst Varane naar de miljoenentransfer richting Manchester United. De 28-jarige verdediger tekent een contract tot medio 2025 op Old Trafford, met de optie op nog een seizoen. Met de deal is vijftig miljoen euro inclusief bonussen gemoeid, zo meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano eerder deze week.

Manchester United en Real Madrid bereiken akkoord over transfer Varane

Beide topclubs wisten eerder deze week tot overeenstemming te komen.Lees artikel

Varane werd in 2011 door Real voor tien miljoen euro overgenomen van RC Lens. In de afgelopen tien seizoenen in Spanje kwam de beoogde aanwinst van Manchester United tot 360 wedstrijden in alle competities. De prijzenkast van Varane werd in Madrid aangevuld met onder meer viermaal de Champions League, drie keer de Spaanse landstitel en eenmaal de nationale beker. Real zag eerder ook al Sergio Ramos vertrekken. De clubicoon koos voor een nieuw avontuur bij Paris Saint-Germain.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door rm1334)

Absolute clublegende en hij heeft alles gewonnen wat er te winnen viel. 10 jaar bij de club geweest en het lijkt niet eens lang geleden dat die in het seizoen 12-13 zijn doorbraak beleefde. Afgelopen jaren met Ramos toch het centrale duo geweest. Wens hem het allerbeste bij United. Want die uitdaging heeft hij nodig!

30 juli 2021 om 12:35

Geen clublegende. Daar is meer voor nodig dan 10 jaar onder contract staan.

30 juli 2021 om 12:45

Hij is letterlijk bij iedere gewonnen prijs afgelopen 8-10 seizoenen basisspeler geweest, en zelden door de mand gezakt.

Wat is er voor jou nogmeer voor nodig om hem een clublegende te moeten noemen!?

30 juli 2021 om 12:47

Ik ben het niet met je eens.varane is een van de beste verdedigers van de wereld en heeft alles gewonnen wat er te winnen valt.hij was heel belangrijk voor real en de franse team dat het wk won.in mijn ogen is hij een clublegende.ik weet niet wat er meer nodig is dan dit.

30 juli 2021 om 12:48

Ben ik totaal niet mee eens. Hij heeft in die 10 jaar meer dan 350 wedstrijden gespeeld voor de club en dat vooral als basisspeler. Heeft een aandeel gehad in de 4 Cl's en speelde 3 van de 4 CL finales. Won daarnaast ook veel andere prijzen. Weet niet wat je meer moet doen hoor. Bij elke club ben je dan een clublegende met zo'n palmares bij 1 club.

30 juli 2021 om 13:22

Nee nee daar moet je ook echt heel goed voor zijn. Carvajal bijvoorbeeld kan je ook niet van zeggen dat het een clublegende is al speelt hij daar al zo lang en heeft hij alles wat er te winnen viel. Clublegendes hoeven niet eens alles te winnen maar het gaat het meer om hoe goed iemand was in zijn tijd bij Madrid en Varane is nooit goed genoeg geweest om het te hebben over een clublegende.

30 juli 2021 om 13:54

Want Varane speelde tennis ??

31 juli 2021 om 08:41

@realxmadrid, kerel je praat gewoon onzin. Varane niet goed? Kom op heb jij problemen met je ogen? Varane was werelds, akkoord de afgelopenen 2 seizoenen had hij hier en daar wat errors, maar algemeen was hij 10 seizoenen lang een baas van een verdediger en zeker een clublegende. Trouwens wie bepaald wanneer je een clublegende bent? Varane was basisspeler in het tijdperk waar 4 CL’s werden gewonnen en alle andere prijzen, hij heeft een hele grote impact en heeft met Ramos jaren lang Europa gedomineerd. Als Varane echt zo slecht was als jij het zegt, waarom was hij telkens basisspeler onder elke coach? Mourinho, Benitez, Zidane, Solari, Lopetegui, Ancelotti?? Zijn die dan ook blind?

31 juli 2021 om 20:11

Haha je strooit hier met allemaal onwaarheden en zegt dan dat ik onzin praat. Je weet toch wel dat varane pas basisspeler is geworden nadat pepe wegging. En die ging in 2014 weg. Dus in feite was varane 6 jaar lang basisspeler waarvan jezelf al aangeeft dat het 2 seizoenen niks is, ik zelf vind het al 3 seizoenen maar goed. Dat zijn dus maar 3/4 goeie seizoenen als basisspeler en jij vindt dat dus al voldoende als clublegende. Hoe moeten we ramos noemen dan? De man is sinds 2006 ofzo basisspeler en heeft ook nog eens echt impact gemaakt. Nee varane is zeker geen clublegende maar jij volgt real madrid volgens mij ook niet lang aangezien jij denkt dat varane al 10 seizoenen een baas van een verdediger is en basisspeler was van de eerste cl in 2014 (van de door jou genoemde tijdperk) terwijl dit pepe was.

Je kan alles van hem vinden, maar de beste man heeft alles gewonnen wat los en vast zit. En niet alleen door af en toe in te vallen, maar gewoon als vaste basisspeler.

30 juli 2021 om 12:20

EK?

Varane heeft afgelopen seizoen matig gepresteerd, vooral zonder Ramos is hij dit seizoen best vaak door de mand gevallen. Militao en Nacho hebben een beter seizoen gehad. Voor 50 miljoen euro doet Perez wederom goede zaken.

30 juli 2021 om 12:38

Hou toch op man. Varane gaat keihard gemist worden en Militao en Nacht hebben zeker geen beter seizoen gehad.

30 juli 2021 om 12:47

Dat hebben ze wel. Neemt niet weg dat Varane erg gemist zal worden. Voorbeeldprof.

30 juli 2021 om 13:13

@psvchelseaboy, Nacho en Militao hadden een beter seizoen vorig jaar dan Varane. Neemt niet weg dat we hem gewoon missen. Zeker omdat we ook al Ramos zijn verloren.

30 juli 2021 om 13:23

Dan heb je duidelijk veel wedstrijden gemist PSVchelseaboy, want Militao-Nacho was elke pot veel beter dan met Varane erbij. Toch zal ik hem missen, want hij is en blijft een grootheid voor de club.

30 juli 2021 om 14:12

Als je niet naar de club of spelers in kwestie kijkt waarom hou je je mening dan niet voor je? Militao en Nacho hebben wel degelijk (veel) beter gepresteerd dan Varane afgelopen seizoen. Dat maakt ze niet perse betere spelers maar het statement van El_guaje is gewoon correct hoor

Blijf het een bizarre transfer vinden. Bij Real valt echt een groot gat wat Alaba en Militao echt niet samen zo maar kunnen oplossen ben ik bang

30 juli 2021 om 12:16

Wordt centraal achterin sowieso al kielekiele dit seizoen. Nacho en Militao kan opzich nog wel. Alleen schorsingen of blessures opvangen gaat enorm lastig worden. Chust en Vallejo erachter is niet heel best. Alaba zie ik ook niet echt als cv.

30 juli 2021 om 12:54

Weet je ik vraag me af wat de rol van alaba gaat worden.centraal achterin is hij toch wat minder en op het middenveld heb je beest casemiro rondlopen.alaba is als linksback wereldtop,maar daar wilt hij niet meer spelen en bovendien hebt je daar al mendy en marcelo.ik ben echt benieuwd hoe ancelotti dit gaat doen.

30 juli 2021 om 13:26

Centraal achterin is Alaba gewoon een uitstekende speler. Niet als hij naast een ouder wordende en beduidend minder presterende en langzamere Boateng staat, maar met Militao of Nacho naast zich is een heel ander verhaal.

30 juli 2021 om 13:36

Ik vind Alaba juist bij uitstek een leuke CV bij een aanvallende ploeg. Begrijp niet dat er o veel supporters op dit forum daar zo tegen zijn. Met zij snelheid en inspeelpass is hij de perfecte opbouwer van achteruit

De man heeft letterlijk alles gewonnen wat er te winnen valt. Mijn uiterste respect daarvoor. Een echte clublegende voor Real Madrid, denk dat het wennen word voor Real Madrid fans om nooit geen Varane of Ramos meer op het wedstrijdschema te zien staan. Zelf nooit fan geweest van Varane vond dat die toch vaak teerde op de kwaliteiten van Sergio Ramos, maar hij heeft het meer dan verdienstelijk gedaan. Hij had een mooi afscheid verdient op het Bernabeu als er fans aanwezig mochten zijn, maar weten allemaal hoe Real omgaat met clublegendes.

30 juli 2021 om 14:25

Varane is inderdaad, een echte clublegende. Heeft ook een prachtig prijzenlijst, net als Gonzalez-Blanco, Gutierrez, Hierro, Casillas, Martin Vazquez, Butragueno, Valdano, Di Stefano, Carlos, Sanchis Sr, Zidane, Chendo, Bernabeu, Mijatovic die allemaal werken of werkten voor de club na hun carrière. Uiteraard gaat bijvoorbeeld een Barcelona veel beter om met hun clublegendes, zoals een Luis Suarez om er maar eentje te noemen, niet?

De emoties barsten los, wat een verdediger was dit zich. Varane zal voor altijd in ons hart blijven. Als enorm groot talent naar de club gehaald, ik herinner me nog de classico in 2012 dat hij Messi in zijn broekzak had als een jongen van 19 jaar. Drogba heeft ook een keer gezegd dat hij een van de beste verdediger was waar hij ooit tegen heeft gespeeld, hij kon gewoon niet geloven dat hij toen der tijd 19 was.. Heel veel succes bij je nieuwe club Rapha, het ga je goed!!

Ik dank Varane en ik dank Zidane die hem naar Real haalde. Op een jonge leeftijd, nog totaal onbekend. Uitgegroeid tot een wereldtopper bij Real Madrid. Alles gewonnen, tsja snap zijn wil wel om een nieuwe uitdaging te willen aangaan. Helemaal prima, en zo kan het team ook echt beginnen aan een renovatie. En in 2022 wordt dat vast doorgezet met contracten die dan eindelijk aflopen. Het gaat hem goed. Ben benieuwd hoe hij het in de PL gaat doen. Man U doet prima zaken zo ook.

30 juli 2021 om 12:51

Varane had deze nieuwe uitdaging gewoon nodig. De laatste 2 jaar zag je dat al een beetje. Soms heb je gewoon iets nieuws nodig om hongerig te blijven. En Varane heeft met deze stap naar United een gloednieuwe uitdaging in de Premier League. Ben er zeker van dat die daar weer nieuwe energie van krijgt.

30 juli 2021 om 13:03

@modricmagic dat is zeker waar maar denk dat ze het vertrek van varane wel goed kunnen opvangen, militao wordt zijn opvolger en ik verwacht eigenlijk dat alaba linksachter gaat spelen en mendy als verdediger want mendy voegt aanvallend bijna niks toe

Ik lees een hoop reacties van 'madristas' met veel negatieve lading. Als United fan moet ik zeggen dat ik blij ben met deze aankoop. Een man die weet wat het is om prijzen te winnen en met Maguire in de aansturing heb ik het volste vertrouwen.

30 juli 2021 om 13:34

Terecht dat je blij bent, Varane is voor United een flinke verbetering achterin. Lindelof en Bailly zijn toch wel een niveau minder. Varane heeft in de afgelopen jaren wel vaker cruciale fouten gemaakt die ons punten en wedstrijden hebben gekost. Toch jammer om hem te zien gaan, maar 50m in de tas is beter dan volgend jaar gratis weg laten lopen.

heel veel succes varane ben benieuwd hoe die het daar gaat doen, zal naast maguire vast wel goed gaan!

Geweldige versterking voor United! Lijkt mij de beste transfer in jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4269 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder50
T. CourtoisKeeper50
F. ValverdeMiddenvelder50
K. BenzemaAanvaller56
E. HazardAanvaller50
RodrygoAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

372 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 3 0 0 0
2020/2021 Real Madrid 31 2 2 0
2019/2020 Real Madrid 32 2 2 0
2018/2019 Real Madrid 32 2 0 1
2017/2018 Real Madrid 27 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

United-fans trekken vergelijking met streaker na zoveelste wissel Van de Beek

Tot verbazing van velen mocht Donny van de Beek het dinsdagavond vanaf de aftrap laten zien bij Manchester United in de uitwedstrijd tegen Young Boys in de Champions League. De middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren