Dankbare Van Dijk put hoop uit bijbelteksten na langverwachte rentree

Vrijdag, 30 juli 2021 om 09:06Rian Rosendaal

Virgil van Dijk is zeer dankbaar voor het feit dat hij donderdagavond voor het eerst sinds oktober vorig jaar speelminuten maakte in het shirt van Liverpool. De centrale verdediger, die tegen Hertha BSC als invaller werd gebruikt door manager Jürgen Klopp, komt op Twitter met een uitgebreid dankwoord. In een van zijn tweets verwijst Van Dijk naar verschillende bijbelteksten die hem kracht geven.

"285 dagen geleden begon ik aan de reis richting het weer kunnen spelen", zo opent Van Dijk op Twitter. "Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik me nu voel, maar ik vind het wel heel belangrijk om te benadrukken dat ik mij gezegend voel door de steun van zoveel geweldige mensen. De chirurg, de fysiotherapeuten, de trainers en de technische staf die vanaf dag een achter mij hebben gestaan. Mijn ploeggenoten hebben mij energie gegeven en ervoor gezorgd dat ik positief bleef. De fans van Liverpool voor hun liefde, aanmoedigingen en steun. En boven alles mijn familie, want zonder hen zou ik nergens zijn. Hartelijk dank. Het harde werken stopt natuurlijk niet, het begint nu pas", benadrukt de ambitieuze Van Dijk na zijn langverwachte terugkeer.

Van Dijk plaatst daarnaast een foto op Twitter waarop duidelijk twee bijbelverzen in het Engels te lezen zijn. "Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij. Net als dat de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen", citeert de mandekker uit het bijbelboek Johannes. Daarnaast komt Van Dijk met een tekst uit het bijbelboek Jesaja op de proppen. "U effent het pad voor de rechtvaardige. U baant voor hem een rechte weg."

In de Engelse media is de comeback van Van Dijk uiteraard ook het onderwerp van gesprek. De Daily Mail trapt na de invalbeurt van ruim twintig minuten wel op de rem door te stellen dat het wat al te optimistisch is door te stellen dat de verdediger een basisplaats heeft in de seizoensopenener tegen Norwich City op 14 augustus. De Liverpool Echo verwacht zelfs dat Van Dijk, die negen maanden uit de roulatie was, pas na de interlandperiode in september voor de leeuwen wordt gegooid door Klopp. Van Dijk krijgt in de Engelse media in ieder geval complimenten voor het feit dat hij als invaller gelijk weer volop aan het coachen was en duidelijk de leidersrol op zich nam.

Van Dijk krijgt staande ovatie bij rentree na slepende knieblessure

De verdediger keerde donderdagavond eindelijk terug bij Liverpool.Lees artikel

Ploeggenoot Alex Oxlade-Chamberlain is in ieder geval dolgelukkig met de terugkeer van Van Dijk en Joe Gomez, die na een lange absentie ook weer speeltijd kreeg van Klopp. "Het was fijn hen weer op het veld te zien en voor ze te klappen. Want ik weet hoe hard ze er voor hebben moeten werken. Ze hebben heel scherp getraind en het is nu zaak dat ze nog fitter worden. Het is in ieder geval geweldig dat ze weer terug zijn op het veld en in de kleedkamer, want het zijn twee characters die van grote waarde zijn voor ons", aldus de aanvallende middenvelder van Liverpool.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door elitist)

De toevoeging van de Bijbelse teksten is mij niet helemaal duidelijk, maar als het hem heeft geholpen is het prima.

Super dat hij weer minuten maakt, hopelijk hersteld hij volledig en haalt hij zijn topniveau weer helemaal terug.

Belangrijkste speler voor Liverpool en het Nederlands elftal als hij in topvorm is.

30 juli 2021 om 09:42

Precies dat inderdaad. Ik heb zelf echt niets met het geloof en ik snap deze link ook niet precies, maar dit is exact zoals ik religie heel graag zou zien. Als je er zelf kracht uit kan halen en zolang je er niemand anders lastig mee valt, is het iets prachtigs en gun ik het van harte. Prima toch.

30 juli 2021 om 11:11

Niet echt. De deur open laten staan voor kracht halen uit iets dat nergens op slaat, tsja, wat ben je dan allemaal potentieel nog meer bereid om te doen en te zeggen om onzinredenen?

31 juli 2021 om 05:03

Net zoveel als elke andere niet gelovige die ook zijn eigen realiteit er op nahoudt? Ik zie dat verschil niet.

31 juli 2021 om 09:48

Het verschil is voornamelijk dat niet gelovige hun realiteit uit jawel de REALITEIT halen.

Romero van PSV was veel eerder vorig seizoen dan Van Dijk zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. Van Dijk maakt al zijn eerste minuten terwijl Romero niet eens deelneemt aan de groepstrainingen. Opmerkelijk..

30 juli 2021 om 10:00

Want elke knieblessure is exact hetzelfde?

30 juli 2021 om 10:29

Nog een tandje erbij; want elk lichaam is exact hetzelfde? Ik constateer gewoon iets opmerkelijks.

30 juli 2021 om 10:42

Zo opmerkelijk is dat dus niet als we niet de specifieke omstandigheden weten

Dat God bedanken altijd. Je kan beter de artsen bedanken, God zorgde er juist voor dat je geblesseerd raakte.. Edit: flauwe grap, makkelijk scoren over de rug van God, ik weet het.

30 juli 2021 om 09:50

Je hebt Pickford verkeerd gespeld.

30 juli 2021 om 09:56

Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk!

30 juli 2021 om 09:56

De geloof zeikers altijd, agh! Best hypocriet he, eerst onbewust Gods bestaan bevestigen om dan je punt te maken dat door God de blessure is gekomen en om daarna weer Zijne bestaan te ontkennen. Het leven is pijn, verdriet en liefde en goede gezondheid. Zonder pijn zou je nooit het andere kunnen voelen of ervaren. Zonder verdriet zou je nooit de waarde van blijheid en gelach snappen. Agh ja, dit zal een nutteloos gesprek maar het blijft vreemd om mensen te zien die eerst God gaan accepteren om hun punt te maken om daarna Gods bestaan te ontkennen, tjsa!

30 juli 2021 om 10:04

Ah joh is gewoon een geintje. Daar kan die vast wel tegen toch, hij is immers almachtig.

30 juli 2021 om 11:14

Er is daar niets hypocriets aan van de persoon die de opmerking maakt, maar van de gelover die alles maar toeschrijft aan God's wil.

30 juli 2021 om 10:03

Migi, als je het stuk gelezen zou hebben, dan zou je weten dat hij de artsen bedankte… Ik ben geen gelovige, maar ik weet zeker dat god niet op het veld stond, toen hij geblesseerd raakte…

30 juli 2021 om 10:10

Daar doe je Pickford toch echt tekort hoor.

30 juli 2021 om 10:09

Maar als je in god geloofd, heeft hij ook die artsen op aarde gezet . Ik ben zelf allesbehalve een aanhanger van religie, maar als hij er voor zichzelf kracht uithaalt en daardoor snel en goed herstelt zie ik serieus het probleem niet.

30 juli 2021 om 10:32

Hij verbind zijn herstel ook niet aan een wonder van god, hij put kracht uit het geloof, dat is iets heel anders.

30 juli 2021 om 11:46

Dit soort grappen mag. Die god scoort constant makkelijk over de ruggen van andermans leed.

31 juli 2021 om 05:10

Ik zie niet waar in geloven wordt vermeld dat god als een babysitter optreedt die al het slechte van de wereld verwijderd.

Dualiteit is juist de rode lijn door geloven heen. Het goede en het slechte, waarbij het een enkel bestaat door het ander, omdat wij begrijpen wat goed en fout is door het te ervaren.

Je bedankt god dan ook voor zijn schepping en het goede. Dat er ook slecht is in de wereld heeft daarin niks te maken.

31 juli 2021 om 05:07

Ten eerste als god dus mensen schiep, dan ook artsen. Ten tweede bedank je god niet voor wat hij doet maar voor wat hij geschapen heeft. Ook wordt vermeld dat god mensen dus hun eigen bewustzijn gaf en men dus aan de hand van de leerwegen zich dienen te bewijzen als goed mens.

Ik ben niet gelovig, maar als het je duidelijk niet genoeg interesseert om je erover in te lezen, maak er dan ook zeker geen negatieve opmerkingen over.

Oeh, iets met een religieuze context plaatsen op VZ, is het weer zo ver? Ik zie de religie-bashende figuren al met de snelheid van het licht iets heel ergs constructiefs erover typen. Maar goed, lekker Virgil, hopelijk krijg je hierdoor mentaal een beter gevoel.

30 juli 2021 om 10:29

Wees blij dat je in een land leeft waar dat kan. En deal er dan gewoon mee.

31 juli 2021 om 05:11

Verschrikkelijk ja. Die gelovigen die zich uiten over hun geloof. Snel veroordelen hoor.

Ik vind het mooi dat hij bijbelteksten aan haald wat hem kracht geeft. En indirect dankbaar is aan God die ons het leven heeft gegeven, inclusief alle talenten zoals het goed kunnen verdedigen als van Dijk. En je mag natuurlijk altijd de artsen bedanken . Maar je eigen lichaam moet ook echt zelf aan het werk om te kunnen herstellen.

toch weer bijzonder hoe sommige sporters tegenwoordig zo ongelooflijk Amerikaans willen zijn. Alsof ik letterlijk een Amerikaanse serie op tv aan het kijken ben. Is gewoon tegenstrijdig aan de Nederlandse ontwikkeling, waar meer dan 50% atheist is.

30 juli 2021 om 10:28

Zal ook te maken hebben met hun omgeving, wat vooral voor de voetballers die in het buitenland spelen grotendeels alleen andere buitenlanders zijn waar ze over het algemeen iets meer gelovig zijn. De gemiddelde voetballer kan je ook niet echt vergelijken met de gemiddelde Nederlander, vandaar ook vaak het verwijt dat ze buiten de maatschappij lijken te staan (wat waarschijnlijk ook wel een beetje zo is).

30 juli 2021 om 11:10

...amerikaans? Misschien wil hij gewoon graag terug naar het oude Nederland waar de mensen van toen (de absolute meerderheid) enorm gelovig waren (christelijk, rooms khatoliek met name). Tsja.

30 juli 2021 om 11:18

'Enorm gelovig' is in het gros van de Nederlandse gemeente al honderd jaar niet meer van toepassing en de roomsen zijn nou ook niet de meest attentatieve geloofsbelijders.

30 juli 2021 om 11:45

Misschien wilt hij dat wel niet, het is maar net wat je gelooft. En ja het is vrij Amerikaans om god bij allemaal dingen te betrekken, dat is over het algemeen niet echt de norm hier (uitzonderingen daargelaten). Persoonlijk vind ik dat geen een geloof zo'n dominante positie zou moeten hebben als vroeger in Nederland, of nog steeds in andere landen. Prima als je er zelf baat aan hebt, en ook niemand anders er lastig mee valt, (wat vaak nog vrij lastig is voor bepaalde groepen gelieerd aan de religies met meer volgers), maar het moet niet opgedwongen worden aan mensen.

Prima, moet kunnen. Maar plaats ook eens een post met Ezekiel 23. De moeite waard om te lezen

Ik vind het altijd fascinerend hoe (veel) atheisten er toch altijd in slagen om met zo'n neerbuigend toontje over God praten. Ze zijn ook altijd het luidst van iedereen zie ik weer in de comments. Dan denk ik bij mezelf, waar haalt u die arrogantie vandaan? Je gelooft nota bene in niets.
Wanneer u die arrogantie even opzij weet te zetten en logisch na gaat denken kom je vanzelf tot de conclusie dat u in iets irrationeels gelooft. Als ik een pen bij me heb en ik zeg tegen u dat die pen niet is gemaakt door iemand maar dat het zo POEF uit het niets is gekomen verklaart u me voor gek. Laat staan als ik dat over het universum durf te zeggen!
Een big bang is iets waar de meeste gelovigen ook in geloven! Alleen weten we wel dat er iemand achter de knoppen zit en die big bang ook heeft veroorzaakt!

Ik snap uberhaupt niet waarom het 'nieuws' is dat van Dijk dit post op z'n twitter. Als 90% van de wereldbevolking atheistisch was zou ik het enigszins begrijpen maar integendeel, 85% van de wereldbevolking is juist wel gelovig.

30 juli 2021 om 14:07

Is het echt irrationeel of heb je jezelf niet verdiept in het begrip iets uit niets. En wat dan niets betekent. Bovendien zijn dat soort voorspellingen om dit universum te verklaren nog ergens op gebaseerd. En als je in jouw voorbeeld de pen vervangt door God heb je je uitleg over zomaar iets aannemen.Verder eens dat als je ideeën uit wil wisselen dat toch wel prettig is als je dat op een beschaafde manier met elkaar kan doen.

30 juli 2021 om 14:10

Als jij een pen hebt en je beweert dat die uit het niets is verschenen, dan zou ik je vragen om dat te bewijzen. Kan je dat niet, dan geloof ik je niet. Als jij beweert (je zegt weet, maar je bedoelt beweert) dat een ''god'' de big bang heeft veroorzaakt, dan zou ik je vragen om dat te bewijzen. Kan je dat niet, dan geloof ik je niet. Je moet het allemaal iets pragmatischer bekijken. Overigens, zo lang ik het tegendeel niet kan bewijzen, betekent het niet dat het tegendeel niet waar kan zijn.

Overigens vind ik het wel grappig dat je over arrogantie bij andere spreekt terwijl ik jouw reactie vrij neerbuigend over vind komen.

31 juli 2021 om 05:15

Kan je mij uitleggen hoe zwaartekracht werkt? En graag met de wiskundige uitwerking. Anders is natuurlijk jouw 'geloof in de wetenschap' wat voor het gros van de mensen die atheïst zijn geld, natuurlijk ook gewoon net een geloof waar men waarheden aandraagt die jij zelf niet kan testen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper50
V. van DijkVerdediger50
S. ManéAanvaller53
Mohamed SalahAanvaller54
Diogo JotaAanvaller52
Thiago AlcântaraMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

227 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 5 0 0 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren