Persoon achter account Feyenoord Transfermarkt maakt identiteit bekend

Donderdag, 29 juli 2021 om 19:51Dominic Mostert • Laatste update: 20:14

De persoon achter het bekende twitteraccount Feyenoord Transfermarkt heeft zijn identiteit bekendgemaakt. Het account maakte de afgelopen jaren naam vanwege een grote reeks aan primeurs over de transferperikelen bij Feyenoord. Rutger Vinke beheerde het account anoniem, maar heeft zijn naam nu toch bekendgemaakt in een interview met ESPN.

"Mijn echte naam is Rutger. Ik jaag op transferprimeurtjes bij Feyenoord en het doet me groot plezier dat ik best wat bronnen heb binnengehaald in de laatste jaren", stelt Vinke, die vijftienduizend volgers verzamelde op het account, zichzelf voor. Hij werkt in het dagelijks leven in de Rotterdamse haven. Het besluit om zijn identiteit bekend te maken, was volgens Vinke onvermijdelijk. "Het was niet meer te doen. Ik heb een lange tijd hier onder de naam Joris rondgezworven, maar het is gewoon niet meer te doen. Je netwerk wordt zo groot dat de anonimiteit niet meer te waarborgen is."

"Ik ben dit gaan doen omdat ik wat informatie kreeg over de komst van Marcos Senesi. Feyenoord ging scouten buiten de landsgrenzen en dan wordt zo'n account interessant om te starten. Ik kom hier al jaren, in elk gedeelte van het stadion, en ik had al jaren informatie. Op een gegeven moment besloot ik die krachten te bundelen met het account", aldus Vinke, die journalisten van gevestigde media vaak te snel af is. "Je hebt bij Feyenoord veel eilandjes. En hoe meer eilandjes, hoe meer er lekt."

"De bronnen geven de primeurs, natuurlijk. Ik ben afhankelijk van hen. Ik vind het heel leuk om te doen voor de fans, om ze enthousiast te maken met nieuwtjes", vervolgt de Feyenoord-supporter, die de komende dagen niet veel nieuws verwacht. "Er is best wel weinig nieuws en weinig geld op dit moment. Er zullen wat spelers weg moeten, zoals Haps, Diemers en Teixeira. Dat zijn jongens die op de nominatie staan om Feyenoord te verlaten. Leroy Fer kon naar Kasimpasa, maar die club kon niet voldoen aan zijn salariseisen. De trainer van Gaziantep FK wil hem ook graag halen, maar volgens mij staan zijn oren daar niet echt naar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Hahaha een amateur die alle 'professionele' nieuwsgaarders telkens te snel af is en op inhoud ver de baas is.
Mooi man !

@voetbalzone, kunnen jullie hem niet een keer interviewen over hoe hij dit heeft opgezet en transfers die niet doorgingen en waarom niet.
Ben wel benieuwd welke namen Feyenoord wilde halen of welke transfers niet doorgingen om gekke redenen.

29 juli 2021 om 20:31

Erger je er zo erg aan? Ik zie dit acunt als niet Feyenoorder zelfs veelal langskomen en vind het eigenlijk rete interessant moet ik zeggen.

Ben ben bang dat hij weinig meer krijgt nu, want iedereen zit nu op zijn nek. Het zou trouwens wel geniaal zijn als hij het niet is, maar als dit puur afleiding was.

Geweldig!

Lekker nuchter als persoon en spreekt ook uit om in de toekomst voor andere clubs transfernieuws te willen brengen. Ik ben benieuwd hoe ‘professioneel’ Rutger gaat worden.

Wat een prachtig verhaal, een fanatieke supporter die zijn eigen netwerk met bronnen opzet en vervolgens een nieuwmedium is geworden. Echt heel leuk, zoiets heeft echt meerwaarde. Zolang ze zich bij feitelijke informatie rondom transfers bezig houden zie ik weinig bezwaren. Alleen wegblijven van dossiers rondom supporterszaken, beleidskwestie en duiding, want op dat soort kwesties vormen supporters al snel ook een partij en dan is eerlijke verslaglegging en onafhankelijkheid toch lastig.

Maar echt, dit is heel knap en goed opgezet. Complimenten!

Die ziet natuurlijk dat Fabrizio Romano steeds populairder wordt en ziet kansen. Ik geef 'm geen ongelijk!

30 juli 2021 om 00:41

Het leuke is dat hij zelfs contact heeft met Fabrizio Romano

Wat een baas zeg. Heeft hij mooi voor elkaar.

Die is opzoek naar een structureel baantje. Die wil de haven uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren