Jeroen Elshoff biedt excuses aan voor geplaatste video op Instagram

Donderdag, 29 juli 2021 om 19:34Dominic Mostert • Laatste update: 19:34

Jeroen Elshoff heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een filmpje op Instagram zette waarin hij een Japanse commentator nadeed. De commentator van de NOS, die de Olympische Spelen vanwege een coronabesmetting in quarantaine doorbrengt in een hotel in Sendai, zegt niemand gekwetst te willen hebben en heeft de video verwijderd van zijn account.

"Gisteren heb ik in een filmpje op Insta geprobeerd een Japanse commentator bij honkbal na te praten. Het is totaal niet mijn intentie geweest om iemand te beledigen of te kwetsen. Daar bied ik mijn oprechte excuses voor aan. Ik heb hem daarom natuurlijk ook direct al verwijderd", schrijft Elshoff donderdag in een tweet. Woensdag reageerde hij al op kritiek die hij kreeg. "Ik probeerde slechts na te doen hoe Japans commentaar voor mij klinkt, net als wanneer iemand Nederland probeert te spreken zonder de taal te beheersen. Ik maakte niets belachelijk."

Elshoff heeft de afgelopen dagen verslag gedaan van zijn quarantaine, die hij beschrijft als een 'hel'. De commentator, die dinsdag vanuit zijn hotelkamer radiocommentaar gaf tijdens de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tegen China (8-2), deelde bijvoorbeeld een foto van het strakke ochtendprogramma dat hij verplicht moet volgen: eten om 07.15 uur en een gezondheidscheck om 07.45 uur. Ook deelde hij foto's van de schamele maaltijden die hij krijgt en werd hij maandagochtend Nederlands tijd plots, zonder instemming, zijn kamer uit gehaald om bloed af te staan, wat hij weigerde te doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @broodjekaasmetsambalGerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door constant kante)

Die is iets te veel bezig met zichzelf profileren. Zit je quarantaine uit, maar val de rest van Nederland er niet meer mee lastig.

29 juli 2021 om 19:34

Ik heb gezien hoe hij in quarantaine zit. Ik snap oprecht wel dat hij andere dingen doen gaat. Ik neem het hem niet eens kwalijk. Lijkt mij helemaal niets om zo opgesloten te zitten en dat je dan zulke dingen gaat doen, waar ik ook geen kwaad in zie, kan ik nog wel begrijpen ook.

29 juli 2021 om 19:40

Nou hij kwam voor de wedstrijd tegen China even op de radio, het was net alsof hij in de meest vreselijke situatie die je maar kunt bedenken zit. Wat mij dan persoonlijk erg stoort is dat hij, als zijnde niet sporter, naar een land afreist om commentaar te geven op wedstrijden (waarom moet je dat in deze tijd überhaupt op locatie doen?) en hij zich na een positieve test zo opstelt. Erg kleingeestig allemaal.

29 juli 2021 om 19:42

Mua, als ik niks te doen heb, ga ik niet hele tijd filmpjes maken om het Japanse hotel helemaal belachelijk te maken (die moeten maar ook aan een protocol houden, en het liefst hadden ze geen of niet zoveel buitenlanders nu in het land gehad), en nu nog een schepje erboven op gooien om de taal helemaal belachelijk te maken. Maar ja, dat is een verschil van normen en waarden denk ik dan. Echter dat er weer blanke Nederlanders opeens dit moeten gaan melden/opkomen voor de Aziatische Nederlanders/aziaten, vind ik weer iets teveel van het goede.

30 juli 2021 om 09:01

@fcgrun: Zeker. Jeroen Elshof heeft natuurlijk geen benul van normen en waarden. Ik, degene die het bagateliseerd, natuurlijk ook niet. Maar ja, niet iedereen is zo netjes als Fcgrun50. Gelukkig zijn er moraalridders als jij. Niet dat ik het zou doen wat hij doet, maar oké.

@gilles: Eens. Het lijkt mij niets, maar zo erg heeft hij het niet. Sowieso ben ik geen fan van Elshof. Het gaat mij om alle moraalridders van de wereld die dit weer "verafschuwen", zie bijvoorbeeld die reactie onder jou. Er gebeurt niets heftigs. Maar eenieder staat direct weer klaar om dit te veroordelen.

30 juli 2021 om 11:48

Van de sporters begrijp ik het nog. Die krijgen een enorme mentale oplawaai en dan komt zo’n troosteloze omgeving zonder echt contact hard aan. Maar dit is een commentator van wie zijn onnodige snoepreisje niet doorgaat. Dat gejank van hem is dus alles behalve op zijn plaats. Een Yvon Jaspertje.

30 juli 2021 om 13:07

FC Grun

"echter dat er weer blanke Nederlanders opeens dit moeten gaan melden/opkomen voor de Aziatische Nederlanders/aziaten, vind ik weer iets teveel van het goede."

Vraagje, heb jij ooit gehoord van Edmund Burke? Ken jij het citaat: 'the only thing neccessary for the Triumph of evil is for good men to do nothing'? Voor je informatie, Peter R. de Vries had dit als zijn favoriete citaat.

Probeer je eens in te beelden wat het citaat bedoelt te zeggen, in het licht van je uitval tegen mensen die opkomen voor het onrecht dat anderen wordt aangedaan.

Tja je moet iets als je in quarantaine zit he. Tegenwoordig kun je niks meer doen om een bevolkingsgroep te kwetsen. Is natuurlijk met een knipoog bedoeld. Als je ziet wat Japanners zelf allemaal voor rare spellen op tv brengen. Is natuurlijk puur omdat de taal zo heel anders is. Niet om ze te beledigen. Maar goed, je kunt je maar ergens druk om maken.

29 juli 2021 om 19:54

Ik snap wat je bedoelt, maar als je dingen doet in je leven dan ga ik ervan uit dat je iets doet met een doel. Je werkt om geld te verdienen. Je kijkt Netflix om te ontspannen etc. etc.
Nu maakt hij een video waarin hij in principe een taal belachelijk maakt, met wat voor doel doet hij dat vraag ik me af.
Ik ga ervan uit dat hij het doet om zichzelf te profileren (zoals Boris19 aangaf) en mensen te amuseren, anders gooit hij het niet op zijn socials.
Daartegenover staat nogmaals dat je een taal belachelijk maakt, dan weet je toch dat je zeker in deze tijd zoiets niet moet doen?
Ik zie de ernst van de situatie niet per se in, maar ik ben dan ook niet Japans, maar dat het dom is om online te gooien kan iedereen wel zien.

30 juli 2021 om 08:16

Ik denk niet eens dat hij de taal belachelijk wilde maken, maar dat die probeert een totaal andere taal na te praten omdat dit eigenlijk ongeoefend bijna niet te doen is.

Kan me best voorstellen dat hij nu in een kl0t3 situatie zit. Dat hij zich doodverveeld en daarom naar afleiding zoekt is meer dan begrijpelijk. Maar om je dan zo kinderachtig te gaan gedragen, man man man...

Broodjekaasmetsambal is wel erg mediageil door met zo'n post Jeroen elshoff voor schut te zetten in het buitenland.....

Je kan hem niets kwalijk nemen, Jeroen zit lekker in de hel op aarde momenteel zonder bier. We kunnen beter allemaal achter hem staan en dit snel vergeven.

29 juli 2021 om 20:26

Jij mag achter hem staan, ik vind dit walgelijk. Het klinkt niet eens als nep-Japans maar als nep-Chinees. Kortom, racistisch geleuter.

29 juli 2021 om 20:58

Het zal sarcasme zijn. Afgelopen week was Elshoff hier ook in het 'nieuws' omdat hij vond dat hij zich in een ware hel begaf en zelfs zijn biertje en banaantje was afgenomen.

29 juli 2021 om 21:18

Het was inderdaad niet serieus, deze gast wordt zo wel de sneuste commentator van het jaar. En dat is knap met Snoeks en Driessen

Ik ben het wel een beetje zat om over de quarantaine-hel van iedereen te horen. Zeker voor een commentator, want daarvoor is het echt alleen maar het wegvallen van een snoepreisje.

Had dan thuisgebleven. Hij wist dit van te voren. Het is misschien erger als verwacht maar wat verwacht hij dan met een wereld die een pandemie bevecht? Jeroen elshoff is toch niet cruciaal? Het is een enorm logistiek circus daar waarbij beweging voor een ieder tot een minimum beperkt zal zijn. Met besmettingen binnen TeamNL is het toch logisch dat het wat strenger is? Of zijn de vlogjes van Elshoff belangrijker dan de olympische droom van de atleten?

Voor de sporters is het wel wat anders, maar het gejank van de leeuwinnen is ook wel weer klaar. Als je dan ziet wat voor prestaties de roeisters leveren met slechts de randvoorwaarden als voetnoot, kan de rest een voorbeeld aan nemen

Waarom Chinees klinkende brabbertaal bij een Japanner? Je hoort toch een behoorlijke verschil in klanken tussen Japans en Chinees. Als je een domme, laagdrempelige grap wil maken doe het dan goed man!

Slapzak. Lekker toegeven aan die excuuscultuur. Om het minste of geringste ben je schuldig bevonden aan de ergste vergrijpen. Het slaat totaal door. #vertrutting

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Japan

FIFA ranking: 27
19 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Japan.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren