Viktor Fischer doorstaat keuring en gaat definitief verder in België

Vrijdag, 30 juli 2021 om 11:32Dominic Mostert • Laatste update: 20:52

Viktor Fischer ruilt FC Kopenhagen definitief in voor Royal Antwerp, zo is vrijdag wereldkundig gemaakt door de Belgische club. De 27-jarige aanvaller doorliep zonder problemen de medische keuring en tekende daarna een contract voor vier seizoenen. Fischer mocht ondanks een doorlopend contract tussentijds vertrekken uit Kopenhagen. De voormalig Ajacied landde donderdag al op vliegveld Zaventem om de transfer naar Royal Antwerp af te ronden.

Over de hoogte van de transfersom zijn geen mededelingen gedaan. De Deen gaat bij Royal Antwerp samenwerken met zijn landgenoot Brian Priske, de nieuwe trainer van de club. Fischer speelde sinds 2018 voor Kopenhagen en was sindsdien goed voor 120 officiële duels, waarin hij 29 keer scoorde en 44 assists leverde. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op zondag 18 juli, bleef hij op de bank zitten tegen Aalborg (2-2); afgelopen zondag behoorde hij tegen Silkeborg (0-0) niet tot de wedstrijdselectie.

De 21-voudig international van Denemarken is in Nederland met name bekend van zijn dienstverband bij Ajax. Hij sloot zich in 2011 aan bij de jeugdopleiding in Amsterdam en debuteerde in 2012 in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam Fischer tot 111 officiële optredens en 33 doelpunten voor Ajax. In de zomer van 2016 stapte hij voor vijf miljoen euro over naar Middlesbrough. Hij kende een weinig succesvol seizoen bij de toenmalige Premier League-club en werd vervolgens verkocht aan 1. FSV Mainz 05, waar hij eveneens weinig aan de bak kwam.

Royal Antwerp eindigde vorig seizoen als tweede in het reguliere seizoen in de Pro League en finishte na de play-offs op de derde plek. Daarmee kwalificeerde de club zich voor de play-offronde van de Europa League. Vorig seizoen kwam de club tot de zestiende finales in de Europa League, waarin Rangers te sterk was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door apyrog)

Ook weer zo’n speler die vroeg in zijn loopbaan de hemel in is geschreven. Ondertussen, op zijn 27ste, onderweg naar Royal Antwerp.

29 juli 2021 om 18:51

Hij heeft ook veel blessures gehad, wat natuurlijk ook niet meehelpt. Toen hij net doorbrak bij Ajax vond ik het in ieder geval een goede speler. Als je zo 1-1,5 jaar kwakkelt met blessures kan het natuurlijk lastig zijn jezelf daar van terug te knokken.

29 juli 2021 om 18:54

Gaat bij Antwerp iig Europa in dit jaar. Het is zeker niet wat er van verwacht werd maar het lijkt me wel iemand die er zijn best voor doet en als het mentaal goed zit, kan hij veel laten zien.

29 juli 2021 om 19:11

Ik hoop het voor hem. Vond hem altijd heel sierlijk voetballen, tikkeltje arrogant, maar dat kon ik van hem wel hebben. Zoals @memphisdepay al zei, veel blessures gehad, toch een smetje in zijn loopbaan.

Had wel verwacht dat hij een hoger niveau kon halen. Ik vind niet dat hij het hoogste eruit heeft gehaald. Hij had niet naar Engeland moeten gaan maar naar Duitsland. Past hij veel meer bij.

30 juli 2021 om 11:43

Man, wat was die jongen goed destijds. Hoezo te vroeg de hemel ingeschreven? Dat is 1 van de meest talentvolle spelers die ik heb gezien. Dat talent en het mentale aspect in combinatie goed moeten zijn, is een ander verhaal. Echter vind ik het nog steeds volkomen terecht dat hij toen de hemel in werd geschreven. Ik heb altijd een zwak voor deze jongen gehad en hoop nog steeds dat er een moment zal komen dat alles toch op z'n plek gaat vallen voor hem (vooral mentaal). De tijd begint wel te dringen...

30 juli 2021 om 13:16

Sieb Nr.15: dit is gewoon een doorsnee voetballer, weinig inzicht. Was het eerste jaar leuk omdat niemand hem kende, zijn 2de jaar was daarentegen niks omdat hij voorspelbaar was. Als we een deen moeten noemen waarvan het zonde is dat hij het niet haalde en niet het vertrouwen kreeg dan is het Andersen, die had meer techniek in zijn kleine teen dan Fischer. Bovendien ook veel meer inzicht dan Fischer. Had toen bij Andersen ook sterk het gevoel dat zijn medespelers zijn inzicht niet begrepen.

Ik was vroeger echt fan van deze man. Hij haalde op jonge leeftijd echt een hoog niveau af en toe, ook in de topwedstrijden tegen PSV en Feyenoord. Maar hij piekte te vroeg helaas, werd steeds minder per seizoen. Blessures en mentale druk hielpen hem ook niet. 27 jaar alweer, de tijd vliegt echt.

29 juli 2021 om 19:10

Moet eerlijk zijn dat ik hem al ouder geschat had. Ik weet dat hij nog jong was bij Ajax, maar dat is echt alweer een hele poos geleden. Zoals je terecht zegt, lijkt hij te vroeg gepiekt te hebben. Maakte ook geweldige goals, zoals dat stifje van grote afstand tegen NEC waar Babos net niet bij kon.

29 juli 2021 om 19:12

Niet zozeer te vroeg gepiekt, als wel een zware blessure die zijn carriã¨re om zeep heeft geholpen. Zonde inderdaad, was echt wel een topspeler in wording voor die zware blessure.

30 juli 2021 om 01:19

Zou het echt daaraan liggen? Hij geeft zelf ook aan dat het veel tussen de oren zit. Hij denkt te veel na, twijfelt en piekert

30 juli 2021 om 11:45

Het is die blessure in combinatie met de mentale tik die hij toen heeft gehad. Dat weet ik vrij zeker. Hij kon na die tijd niet meer zo 'vrij' voetballen als daarvoor, terwijl hij topfit was.

30 juli 2021 om 21:19

Ik kan me een interview van hem herinneren destijds vlak voor zijn vertrek bij Ajax. Hij zei dat hij zichzelf veel te veel druk oplegt en daarom juist zo slecht presteerde. De Boer zei dit destijds ook al dat dit een minpunt van hem was. Ik weet niet of dit nog steeds het geval is. Tijdens zijn wedstrijden kon je dat ook heel goed zien. Hij bleef soms te lang hangen wanneer hij een kans miste, waardoor hij dus zijn focus verliest en minder scherp is. Die blessure is uiteraard ook echt van grote invloed geweest. Hij is daarna nooit dezelfde geweest.

Ben benieuwd hoe hij zich ontwikkeld heeft. Vond hem bij Ajax niet heel bijzonder. Maar in België wordt reeds vermeld als een toptransfer.
Ik zou haast denken dat hij zich bij Kopenhagen super ontwikkeld heeft.

29 juli 2021 om 19:00

Vond je hem tijdens z’n doorbraak ook niks dan? Ik ben altijd heel voorzichtig met voorspellingen doen, maar hij liet echt een heel hoog niveau zien in z’n eerste topduels. Vervolgens is het helaas snel bergafwaarts gegaan bij Ajax. Heel erg zonde, want het is echt een hele sympathieke kerel. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in België

29 juli 2021 om 19:13

Ik vond het vooral een blind paard die dan wel weer lekker agressief was. Maar wat menig kijker in hem zag, heb ik nooit gezien.

29 juli 2021 om 22:29

Na zijn blessure speelde hij aan het eind van het seizoen onder Frank de Boer eens een wedstrijd in de spits. Daar op die positie vond ik hem ook erg sterk. Ik hoopte dat Ajax het vertrouwen in hem zou behouden voor het nieuwe seizoen, maar helaas vertrok hij. Deze speler kan je in ieder geval niet beschuldigen van een matige mentaliteit, hij had gewoon echt te maken met domme pech. Pech door blessures en beslissingen van de staf. Hij heeft daarna helaas wel verkeerde clubs uitgekozen.. in Duitsland en Engeland toch gefaald.

30 juli 2021 om 20:19

Tijdens zijn doorbraak wel. Maar heeft daarna toch lang niet de prestaties geleverd zoals mensen dachten.
Is inmiddels ook alweer 27. Ben het met je eens dat het een sympathieke kerel is,maar vraag me af hoe hij zich ontwikkeld heeft.

29 juli 2021 om 19:11

Bij Ajax was hij juist wel bijzonder, vooral tijdens zijn doorbraak. Maakte op jonge leeftijd echt goede goals tegen PSV en Feyenoord, was echt MOTM meerdere keren in de topduels. Daarna is het pas bergafwaarts gegaan.

29 juli 2021 om 19:13

Hij was voor zijn blessures bij Ajax echt een groot talent en een goede speler.
Heeft er toen helaas voor hem ruim een jaar (bijna anderhalf) uitgelegen met een blessure en heeft hij daarna zijn vorm van voor zijn blessure nooit terug gevonden (hij kwam zelfs niet in de buurt).
Dat leek deels ook te komen doordat hij zichzelf veel te veel druk oplegde, hij wilde te veel te snel en verwachtte van zichzelf dat hij elke week beslissend moest zijn, dat leek toen heel verlammend te werkedn.
Ik heb hem na Ajax verder niet meer gevolgd, maar als hij zich daar overheen heeft kunnen zetter kan het best eens mooie transfer zijn voor Antwerp

29 juli 2021 om 19:59

Als je zijn statistieken ziet (bij 73 goals betrokken in 120 duels), dan heeft ie zich in elk geval daarin ontwikkeld. Bij Ajax begon ie ook heel trefzeker en effectief, na zijn blessure was hij teveel met zichzelf aan het worstelen, waardoor hij de wild voor de goal was en zijn medespelers niet meer zag. Dat lijkt er nu toch wel weer wat meer in te zitten als ik puur statistisch kijk.

30 juli 2021 om 01:22

Ik vond hem bij Ajax juist heel bijzonder. Bij Kopenhagen was hij aanvankelijk ook erg goed, maar ergens is de klad erin geslopen. Heeft eigenlijk al lang niet meer echt gepresteerd, dus een toptransfer zou ik het niet noemen

30 juli 2021 om 12:30

@fabian

Als je nu serieus schrijft dat je hem niet heel bijzonder vond bij Ajax dan heb je hem op zijn top niet zien spelen. Dat is dus ook weer duidelijk.

Wat een frisse wind was Fischer en hij speelde zo sierlijk. Ik had het hem echt gegund om echt door te breken in Europa.

Nooit echt een interessante speler gevonden. Hij vond vooral zichzelf erg goed. Dat hij weg mag bij Kopenhagen zegt ook genoeg.

Ben wel benieuwd hoe ver hij was gekomen als hij die rotblessure aan het begin niet had gehad.

Blessures, druk, verkeerde mentaliteit en verkeerde keuzes. Maar wat kon deze jongen voetballen en wat een talent. Zo zonde!

30 juli 2021 om 18:00

@dnsdkr
Ik heb hem nooit echt heel goed gevolgd maar ik kan me,toch niet herinneren dat er iets mis was met zijn mentaliteit, waar ik Dolberg ondanks zijn kwaliteiten altijd flegmatiek vind ogen vind ik juist bij hem zijn fanatieke inzet er juist van af spatten. Misschien een beetje ver gezocht maar misschien had Feyenoord een poging kunnen wagen, zijn stats bij Kopenhagen zijn niet eens zo berkeerd, kunnen ze bij Antwerp nog wel lol aan beleven.

30 juli 2021 om 19:50

Mega talent in techniek en dribbel, maar zeer 'arrogant'. Kwam er echter niet uit, zwaar geblesseerd geraakt en nooit op het beloftevolle niveau teruggekomen. Hoewel hij bij Feyenoord niet zou misstaan, heeft Feyenoord meer behoefte aan leiders ipv eenlingen.

30 juli 2021 om 21:29

Ik denk niet echt dat het arrogantie was. Al helemaal niet als je bekijkt hoe ongelofelijk zelf kritisch hij was tijdens zijn Ajax periode. Dusdanig kritisch dat hij zeer lang in een slechte vorm bleef hangen. Bijvoorbeeld na gemiste kansen zeer lang blijven hangen in teleurstelling of zelfs woede op zichzelf, waardoor hij zijn focus verloor en dus niet meer scherp was. Die arrogantie waar jij op doelt was meer zelfvertrouwen die hij zichzelf wilde aanpraten juist omdat zijn omgeving (de Boer) aangaf dat hij meer in zichzelf moest geloven en die momenten (wat ik eerder aanhaalde) moest loslaten. Ik weet niet of hij mentaal die stappen nu wel gezet heeft en gegroeid is wat dat betreft, maar wat iedereen ook al weet van hem is dat hij na zijn zware blessure nooit meer dezelfde is geweest. Dus het was een combinatie van vele factoren. Wel zonde dat het zo met hem gelopen is overigens, want talent had hij echt in overvloed.

Kom dichterbij, wie weet komt hij terug naar Ajax

30 juli 2021 om 11:37

Na een spetterende carrière bij Kopenhagen en Royal Antwerpen is dat idd een mooi eindstation om af te bouwen :D

30 juli 2021 om 21:31

Misschien ooit als veldtrainer, maar zeker niet meer als speler.

Van de arena naar de bosuil. Uiteraard met een aantal tussenstops. Maar het kan verkeren! Vond het bij ajax altijd een leuke speler om te zien. In de jeugd was dit het talent altijd.

Sinds jong ben ik een fan van deze jongen geweest. Heb met teugen genoten van zijn spectaculaire start bij Ajax, heb een live wedstrijd van hem kunnen meemaken in Middlesbrough, en vervolgens hem ook nog in ons prachtige witte shirt zien spelen.Het is spijtig om hem zo te zien gaan bij Kopenhagen nadat hij toch wel een soort cultheld is geworden hier. Jammer genoeg bleef het bij één fenomenaal seizoen in Kopenhagen. Viktor, het ga je goed bij de stamnummer 1 van België.

30 juli 2021 om 21:42

In de jeugd was hij destijds echt zeer, zeer goed. Samen met Klaassen was hij een genot om naar te kijken. Toch wel jammer dat hij door blessures en andere redenen nooit zijn grote belofte heeft kunnen inlossen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller1615
B. ManuelAanvaller164
J. ButezKeeper160
V. FischerAanvaller142
M. SamattaAanvaller111
K. MiyoshiAanvaller81
J. BatailleVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

656 fans
Middenvelder, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren