Peter Hyballa reageert: ‘Ooit zei ik dat Mario Götze dikke tieten had’

Donderdag, 29 juli 2021 om 17:00Dominic Mostert • Laatste update: 17:01

Peter Hyballa lijkt niet op korte termijn te gaan vertrekken als trainer van Esbjerg. Donderdag publiceerden 21 spelers van de club een gezamenlijke open brief in Esktra Bladet, waarin ze hun 'sterke wantrouwen' jegens Hyballa en zijn technische staf uitspreken. Eigenaar Paul Conway behoudt echter het vertrouwen in zijn trainer en nodigt spelers uit om te vertrekken, indien ze niet overweg kunnen met de trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door pcmrulez)

Lol. Die eigenaar, echt een Amerikaan. Gooit liever de hele bestaande selectie weg om de trainer te houden. Benieuwd hoe dit afloopt want dit kan gewoon never meer goedkomen. Zouden ze alle 21 nu weg willen? Zo een vertrouwensbreuk komen ze nooit meer te boven lijkt me.

29 juli 2021 om 17:14

Nouja hij zal natuurlijk meer weten dan wij aangezien hij bij de club werkt. Het doet me een beetje denken aan die situatie van Cocu in Turkije. Daar nam de voorzitter het ook verrassend voor hem op. Maar ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Zoals jij inderdaad zegt, dit is een vertrouwensbreuk die niet meer te lijmen is.

29 juli 2021 om 17:20

Ik vind het vooral jammer dat Netflix er niet is om te filmen. Want hier zou ik zeker voor gaan zitten met een grote bak chips en wat cola. Zonde. Ga ze wel volgen dit jaar, ben echt benieuwd.

29 juli 2021 om 17:16

Opzich ook wel goed toch om een keer niet de complete macht bij de spelers te leggen? Ik heb geen idee wat hier waarheid is maar ben zeer benieuwd naar hoe dit zich gaat uit ontwikkelen. Hoeveel spelers gaan weg en hoeveel gaan er hard aan de slag en vooral hoe gaat de club eindigen in de competitie

29 juli 2021 om 17:35

@ajaxf1 Ik zei vorige week hetzelfde en vond deze man en die Amerikanen krankzinnig en ik zou te ver gaan volgens sommige hier lol ik zou altijd eerder kiezen voor een Arabische of Russische eigenaar dan een Amerikaanse.

29 juli 2021 om 19:04

Hey ayCaramba,
Dit verhaal wordt al krankzinniger 😉.
Ga je misschien toch nog gelijk krijgen.
Ben wel benieuwd hoe dit gaat lopen.

29 juli 2021 om 19:56

Ik ook! Deze man is alleen in staat om zo ver te gaan omdat die Amerikaanse eigenaar het toelaat, hij gaat hoe dan ook weg want 21 spelers kun je niet vervangen.

Het zijn volwassen mensen. Snap niet wat er lollig aan is om dit soort macho taal te gebruiken. Je kan ook gewoon zeggen dat iemand dik is en een plan te maken om het te voorkomen. Lachwekkend dat jij het voorbeeld van Gotze gebruikt. Net alsof Hyballa zijn aanpak ervoor heeft gezorgd dat Gotze nu is wij hij is.

29 juli 2021 om 17:21

Je kan ook gewoon fit aankomen op de club... Is toch het minste wat je kan verwachten van een volwassen mens die betaald wordt om te presteren in de sport?

29 juli 2021 om 17:46

Natuurlijk mag je dat verwachten. Ik vind het echt not done als je als speler als een zak aardappelen op de club aankomt.

Maar dat geeft een trainer niet het recht om een zware speler te betasten of tot op het bot te vernederen.

Je baas mag van jou ook verwachten dat je op zijn minst op tijd komt opdagen maar zodra je telaat bent verwacht je ook geen klap op je rug of grappen over je moeder ofzo. Als het hem dan echt menens is kan hij zeggen dat je de volgende keer buiten ligt.

29 juli 2021 om 18:10

Waar zeg ik dat hij het recht heeft om iemand te betasten? Ik reageer op iemand die het heeft over 'macho taal' en volgens mij niet op iemand die het heeft over betasten? Iemand betasten is natuurlijk nooit goed en daar keur ik natuurlijk ook af. Het gaat nu gewoon puur om de taal. Dus snap niet waarom je het voorbeeld van te laat komen en grappen over mijn moeder of een klap op mijn rug erbij haalt? Dat laatste keur ik ook af en de grappen over mijn moeder vallen toch totaal buiten de context? Heeft toch niks te maken met waarom ik te laat ben? Of omdat ik te laat kom is er iets grappigs met mijn moeder? Als die met duidelijke taal in de vorm van een grap laat blijken dat ik volgende keer op tijd moet komen, dan snap ik dat volkomen en ga ik niet in een hoekje zitten huilen. En heb ik een goeie reden waarom ik te laat ben, dan deel ik die mee. Zo'n opmerking over dat ik nog dikkere tieten dan mijn vriendin heb, daar zou ik alleen maar kunnen waarderen. Even met je neus op de harde feiten gedrukt worden, dan gewoon hand in eigen boezem steken en vol aan de bak.

29 juli 2021 om 18:20

@origineel
Tot op het bot vernederen, wat dramatisch zeg. In de tekst staat iets over grotere tieten dan je vrouw.... Als je dat al tot op het bot vernederd vindt dan zal het nog een heel zwaar leven worden. Helemaal als de betreffende speler niet fit en te dik op de club komt, dat is pas onprofessioneel. Dan moet je misschien even op de blaren zitten en krijg je misschien wat opmerkingen die niet leuk zijn. Dan heb je 2 opties, keihard gaan werken om weer fit te zijn en nuttig voor je club te zijn, of optie 2 gaan huilen en het allemaal niet eerlijk vinden, maar dan speel je zeker niet...

29 juli 2021 om 18:31

Ik zou me niet beledigd voelen maar er zijn blijkbaar 21 spelers die daar anders over denken. Als het nou zijn woord tegen dat van een speler met overgewicht zou zijn zou ik eerder geneigd zijn om Hyballa te geloven.

Maar goed. Nu die eigenaar ze de vinger heeft gegeven zullen we zien hoeveel van die 21 er straks nog achter die brief staan.

29 juli 2021 om 18:33

Overigens is aan iemand zijn borst knabbelen of in zijn vet knijpen wel vernederend natuurlijk. Als jij dat wel normaal vind is dat eerder een fetish dan normaal gedrag.

29 juli 2021 om 18:34

Het maakt niet uit wat jij vindt van of mensen zich beledigd moeten voelen. Je kan ook gewoon mensen normaal behandelen en mensen die dit niet doen, niet excuseren.Als jij zou zeggen dat ik grotere tieten van mijn vrouw heb en wij overduidelijk geen vrienden zijn, krijg je een tik, niet eens omdat je het over mij hebt, maar over mijn vrouw.Het is anno 2021 compleet normaal om respectloos te zijn en denken ermee weg te komen. Ik pleit ook gewoon voor de ouderwetse behandeling en zulke mensen gewoon krom te vouwen als ze het in je gezicht zeggen. Vrijheid van (menings)uiting? Geen vrijheid van consequenties. Jammer genoeg leren de meeste van die mensen pas wat respect is als iemand ze wat gras laat eten.

29 juli 2021 om 18:44

@herosennin44,

Natuurlijk zou het raar zijn als een random iemand die je niet kent dat zomaar tegen je zou zeggen. Maar als je om elke grap in een kleedkamer bij het voetballen iemand een tik moet verkopen dan kan je beter iets anders gaan doen. Hoort er nou eenmaal een beetje bij. Natuurlijk kan een grap wel is over de schreef gaan maar er zijn ook andere manieren omdat op te lossen.

29 juli 2021 om 19:05

Herosennin44. 'mensen normaal behandelen', om vervolgens zelf te zeggen dat je iemand een tik zou geven. Klinkt dat als mensen normaal behandelen? En mensen krom vouwen, klinkt dat als mensen normaal behandelen? Ik weet tenminste dat ik types zoals jou graag niet tegenkom in de kroeg, want dan weet je al meteen dat het een 'gezellige' avond zal worden. Sta je lekker een biertje te drinken, breekt er achter je een vechtpartij uit....

29 juli 2021 om 19:56

@herosennin44
Laten we de context en de zin even bekijken en dan gaan concluderen. 'jij' bent nu in deze hypothese even de speler die niet fit en afgetraind en zelfs met een beetje overgewicht terug komt bij de club. Jij bent een topsporter en verdient een salaris waarvan de meeste mensen alleen maar kunnen dromen en het enige wat je moet doen is 5x per week trainen en een wedstrijd spelen. Dan kan kan het zo zijn dat je flink wat mensen(trainers, bestuursleden, medespelers & zelfs fans) kunt beledigen als je te zwaar terug komt. Ten eerste vanwege een gebrek aan professionaliteit en daarnaast aan een gebrek aan respect tegenover de club. Die verwachten namelijk dat jij als topsporter in ieder geval fit moet zijn, dat is zowat een basisvoorwaarde om uberhaupt topsporter te kunnen zijn. Daarnaast wordt je er dus gewoon voor betaald, maar kun jij je werk nu niet naar behoren uitvoeren.

Dan zegt de trainer vervolgens dat jij dikkere tieten hebt dan je vrouw en dat je daar wat aan moet gaan doen. Dat zinnetje is totaal niet op jouw vrouw gericht, maar op jouw overgewicht en niet fit zijn. Hoe jij erbij komt dat het dan op je vrouw slaat is mij een raadsel maar goed. Daarnaast is het niet in een onbekende setting maar ben je in een kleedkamer dus onder mensen die je allemaal wel redelijk kent, daar moet je allemaal elkaar goed de waarheid kunnen zeggen omdat je bezig bent met een topprestatie te leveren. Misschien zegt de trainer het wel omdat hij je wat wil prikkelen en hoopt dat je dat goed op zal gaan pakken. Vanuit zijn ervaringen in Duitsland en Nederland heeft hij gezien dat het werkt binnen die voetbalculturen met als resultaat dat de spelers allemaal wel fit en afgetraind zijn.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je dat niet gewend bent binnen jouw eigen voetbalcultuur, maar dan moet je het daar met je trainer over gaan hebben. Doet echter niets af aan het feit dat je zelf gewoon niet aan een basisvoorwaarde voor topsport hebt kunnen voldoen en dat je daar best op aangesproken moet worden.

Dan kan je er inderdaad voor kiezen om je 'beledigd' te voelen en lekker iedereen neer gaan hoeken, maar volgens mij komt de wereld daar zeker niet verder mee. Heb wel een interessante quote van Chip, rapper uit UK, over het beledigd raken.
"you have to learn the difference between someone disrespecting you vs you feeling disrespected. Emotional ears hear from a place of offense. Sometimes it's not what they said, it's what You are triggered by. And unless you know your triggers, you'll see everything as an attack."

En deze quote slaat naar mijn inziens ook op deze situatie, denk er maar eens over na zou ik zeggen.

29 juli 2021 om 18:57

Te dik aankomen is zwaar respectloos naar de club, medespelers, trainingsstaf en de fans.

Dit is echt schandalig van de eigenaar, De gehele selectie gaat niet zomaar naar de pers om de trainer te exposen. En dan alsnog opkomen voor de trainer....

29 juli 2021 om 17:36

Of het is idd 2 man die de boel ophitst omdat ze niet spelen wat nog veel erger zou zijn (ik weet het ook niet natuurlijk). Maar direct weer de kant van de spelers kiezen is wel weer makkelijk de trainer de schuld geven. Ben ik fan van de trainer Hyballa, nee absoluut niet. Maar doen of de spelers goed zitten gaat mij ook te ver. Komen duidelijk niet fit terug terwijl ze er wel voor betaald worden en dan huilen dat ze hard worden aangepakt.

Het is niet zijn schuld want hij deed ooit net zo raar tegen Mario Götze 15 jaar geleden en die is nu heel goed dus dan is zijn gedrag heel normaal.

29 juli 2021 om 17:17

Die was waarschijnlijk nog te jong om er nog tegenin te gaan ook. Wat een schrijnend voorbeeld eigenlijk...

29 juli 2021 om 17:22

Nou ja, voor sommige kan die methodiek prima werken hoor. Ik was/ben er zo een van. Desalniettemin is het wel een beginnersfout van Hyballa om te denken dat deze aanpak universeel werkt. Iets meer verdiepen in de psyche van de mens zou hem goed doen.

29 juli 2021 om 17:26

Nou wat erg zeg! Alsof een trainer geen opmerking mag maken dat een speler af moet vallen, dat dat op zo'n manier gaat weet je van te voren dat is nou eenmaal de cultuur die er heerst in zo'n omgeving.

Dat hij zo'n opmerking maakt vind ik niet eens zo heel raar. Maar dat hij dan blijkbaar aan de borsten van zo'n speler zou sabbelen vind ik wel heel raar en dat zou een reden zijn om hem er uit te gooien.

Ik weet natuurlijk ook wel dat het een vrij aparte trainer is van zijn NEC tijd en ik kan wel indenken dat spelers gek worden van zo'n gast. Maar zulke verhalen heb je in Nederland niet gelezen. Ook is hij jarenlang coach geweest van jeugdelftallen van de grootste Duitse clubs, als je echt zo gek bent gooien ze je er wel uit. Misschien is het dan inderdaad een cultuurverschil wat ook in de laatste alinea aangegeven wordt.

29 juli 2021 om 17:38

Vraag me ernstig af of hij het daadwerkelijk heeft gedaan, geloof er namelijk helemaal niet van dat hij aan de borsten van zijn spelers zou sabelen. Vind de spelers ook maar een stel jankerts.

29 juli 2021 om 17:42

Lekker toch om even aan een borstje te sabbelen?

29 juli 2021 om 17:46

Misschien is hij nog gekker geworden, dat had die in ieder geval in zig. Net zoals Mourinho die eigenlijk steeds aparter begon te doen toen het allemaal niet zo lekker ging. Als alles goed gaat is het makkelijk om leuk te doen.

29 juli 2021 om 18:22

@Supernico31 dat zeker maar dan zou ik liever een damesteam coachen😏😁.

29 juli 2021 om 17:22

Ja hè dit doet een beetje aan die turntrainers van weleer denken.. "Ja maar nadat ik die meisjes iedere week de huid volschold en anorexia aanpraatte toen ze 11 waren zijn ze toch heel goed geworden ?"

Dit vindt ik zo mooi. Het moet niet gekker worden. Dat de spelers gaan kiezen wie de trainer is. Ze stellen zich zo erg aan. Tegenwoordig zijn het alleen nog maar verwende kleuters. Die niet tegen kritiek kunnen.

29 juli 2021 om 18:04

Stel je voor dat je tegen een te dikke speler die belachelijke bedragen verdiend niet kan zeggen dat die dik is😂 Belachelijke kindertjes

29 juli 2021 om 18:39

Sorry als jij opmerkingen over je vrouw en sabbelen aan je borst kritiek vindt dan ben je echt de grootste cuckold ooit.Wat ook grappig is dat de spelers tegen kritiek moeten kunnen, maar de wereld jankt als ze kritisch terug uiten.Als er een groep soft is, zijn zij het zeker niet.

29 juli 2021 om 18:59

Dus als iemand opmerkingen over je vrouw en sabbelen aan je borst kritiek vindt dan is die persoon iemand die er van geniet om zijn vrouw door andere mannen genomen te zien worden? Rare hersenspinsels zeg.

Had voorheen een hoge pet op van Hyballa, maar wat ik allemaal gehoord heb wat ie in Nijmegen geflikt heeft snap ik best dat hij daar en in Breda blij zijn dat hij weg moest. Zo was hij heel denigrerend tegen de vrijwilligers van de club en de trainingen sloegen ook nergens op.

Leuk om te weten dat z'n vader Rotterdams en direct is. Dacht altijd dat Louis Amsterdammer was.

29 juli 2021 om 18:11

Rotterdammers zijn van zichzelf wat directer dan Amsterdammers en erg grof.

Deze zin zegt voor mij heel erg veel:

"maar slaan? Een fysieke straf? Complete nonsens. Dan had de politie hier toch allang gestaan."

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Als iemand mij op het werk een klap verkoopt, dan bel ik de politie. Die politie is niet gebeld. Waarom niet? Omdat er geen reden is om de politie te bellen lijkt me.

en dan dit: "op een ander moment zou hij aan de borst van een speler hebben gesabbeld."

Ook hier weer: geen politie of iets dergelijks. Trouwens, als een collega dit bij mij doet zou ik hem een klap verkopen. Is allemaal niet gebeurd. Dus wat is er dan waar van:?

En mocht dit wel allemaal waar zijn, dan is dit echt het meest ruggegraatloze slappe zak team dat ik ooit heb gezien. Als twintiger (en topsporter) laat jij je klappen en seksueel aanranden door een man van 45? Dan train je waarschijnlijk nog niet hard genoeg.

29 juli 2021 om 19:01

Precies zo zie ik het ook. Als je als slachtoffer serieus genomen wil worden moet je ook de juiste paden bewandelen, anders is het het ene woord tegen het ander of wordt iemand veroordeeld zonder schuldig te zijn bevonden.

En met deze groep ga je zeker de oorlog niet winnen.

Ik lig serieus al een half uur dubbel om het beeld van een sabbelende Hyballa 😂. Knettergek, die vent. In de kleedkamer had je mij ook echt op kunnen rapen hahaha

Mag ik ervan ut gaan dat iedereen die t wel mee vindt vallen dus prima zo tegen zich zou laten praten ?

Of ie nou aan de borst van een speler heeft geknabbeld of in vetrollen heeft geknepen, vaststaat - en dat hebben we meermaals met eigen ogen mogen aanschouwen - dat er aan Peter Hyballa meer dan een steekje los zit.

"hij keek me aan, knikte, ging de fitnessruimte in en kwam in topvorm terug."

Iemand toevallig het schema van Gotze voor mij? Ik ben al 6 maanden bezig om mijn topvorm te bereiken in de gym.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Esbjerg FB


3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. LarsenMiddenvelder101
L. ParunashviliMiddenvelder100
N. Strunck JakobsenMiddenvelder100
J. HøjbjergKeeper90
E. SørensenAanvaller93
P. SchmidtAanvaller91
M. WolfeMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Esbjerg FB.

Duitsland
4 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren