‘Fysiek van Hazard levert verbaasde gezichten op in kleedkamer Real Madrid’

Donderdag, 29 juli 2021 om 14:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:38

Eden Hazard is vastberaden om dit seizoen revanche te nemen bij Real Madrid. De dertigjarige aanvaller is deze week fitter dan ooit teruggekeerd bij zijn Spaanse werkgever, zo meldt de journalist Edu Aguirre. Hazard zou daarvoor zelfs complimenten hebben gekregen van zijn ploeggenoten.

“De kleedkamer van Real Madrid is verbaasd over hoe slank Hazard is", zegt Aguirre in het sportprogramma El Chiringuito TV. "Hij heeft natuurlijk een EK gespeeld en heeft dus niet veel tijd gehad om minder voorzichtig te zijn met wat hij eet. Er zijn madridistas, onder wie ik, die denken dat Hazard nog veel zal laten zien bij Real Madrid. Mijn ideale aanval zou zijn: Hazard, Karim Benzema en Gareth Bale."

In bovenstaande video van El Chiringuito TV zijn trainingsbeelden van Hazard te zien.

Hazard kwam twee jaar geleden voor een recordbedrag van 115 miljoen euro over van Chelsea, maar wist in de tussenliggende periode niet aan de verwachtingen te voldoen. De linkerspits kampte in zijn periode bij Real met een waslijst aan blessures. Daarnaast kreeg Hazard regelmatig het verwijt niet afgetraind te zijn. De Belg erkende eerder zich twee jaar geleden met vijf kilogram overgewicht te hebben gemeld in Madrid. "Het klopt, ik ga er niet over liegen. Als ik op vakantie ben, is het ook echt vakantie", zei Hazard opmerkelijk genoeg.

"Die kilo's vliegen eraan. Ik ben zo iemand die snel aankomt, maar de overtollige kilo's ook weer snel kwijt is", aldus Hazard destijds. Inmiddels lijkt de vleugelspits zijn gedachten over vakantie dus enigszins te hebben aangepast. De aanvaller genoot na het mislukte EK met België, waarop hij de laatste wedstrijd tegen Italië moest missen door een hamstringblessure, van een korte vakantie en meldde zich deze week dus afgetraind bij Real Madrid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door wilgenduin)
29 juli 2021 om 14:53

Het zegt toch wel een hoop over hazard dat er een speciaal nieuwsbericht aan wordt geweid dat hij fit aan de start van het seizoen begint, wat een basiseis is.

29 juli 2021 om 15:07

@Siepie: voor Ihattaren stond iedereen op de banken omdat ie fit aan het seizoen begon en en moest enkel op basis daarvan al een onbetwist basisspeler zijn bij PSV… zegt dat dan ook zoveel over Mo? Of is dat enkel van toepassing op Hazard, omdat het makkelijk scoren is?

29 juli 2021 om 15:36

@thenry_228,

Van Eden Hazard is het al jaren bekend dat hij niet zo'n hoge arbeidsethos heeft, wat o.a. resulteert in overgewicht en, nu hij ouder wordt, blessures.
Hazard was een begenadigd talent die, bij wijze van, uit zijn bed kon rollen en geweldige dingen kon doen.

Nu hij de 30 is gepasseerd kan hij niet meer alleen maar op zijn talent teren.
Damian Duff, bijvoorbeeld, riep enige tijd geleden dat hij nooit een 'op en top professional' is geweest.

In het begin kom je daarmee weg, maar naarmate je ouder wordt gaat dat niet lukken. Dat hij nu - volgens voetbalbegrippen - afgetraind ten tonele verschijnt is m.i. niet noemenswaardig. Als profvoetballer zijnde, zeker iemand van zijn kaliber en met zijn ervaring, hoor je niet als Billy Turf op de eerste training te verschijnen, tenzij hier een medische (of wellicht zelfs psychische) redenen aan ten grondslag liggen.

'of is dat enkel van toepassing op Hazard, omdat het makkelijk scoren is?'

Waarom is het in het geval van Eden Hazard makkelijk scoren?

29 juli 2021 om 15:48

Sorry @thenry_228, maar je legt een verband die er niet is. Want voor Ihattaran is het net zo belachelijk. En al helemaal dat het als reden werd aangedragen om het belachelijk te vinden dat niet hij maar Thomas binnen de lijnen kwam tegen Galatasaray. Alsof je complimenten en beloningen verdient voor het doen van het minimale. Ik krijg op mijn werk ook geen applaus als ik niet te laat kom.

29 juli 2021 om 15:51

Hij heeft toch geljik. Gaan we ook een bericht maken als een postbode een brief door de deur doet.

Een btje profvoetballer mag je van verwachten dat hij fysiek fit is.in elke andere organisatie zou dit iets als 'business basics' heten.

Tis echt van de gekke dat hij complimenten krijgt omdat hij nu een topsportlichaam heeft...de beste man heeft 100 mln gekost he

29 juli 2021 om 15:59

Gelukkig kom jij wel heel verstandig en volwassen over... Er is niets bijzonders aan het feit dat 'ie slank is. Lijkt me vrij gewoon in topsport.

29 juli 2021 om 16:07

@Apocalyps: ik weet dat Hazard geen trainingsbeest is en steeds op zijn talent gespeeld heeft. Er is geen enkel excuus voor zijn overgewicht toen hij bij Real aankwam maar ondertussen is hij wel al 1,5 jaar hard aan het werken om fit te raken maar blijft hij pech hebben met blessures (mogelijks door het feit dat hij nooit echt hard getraind heeft, wie zal het zeggen?). Maar het is ondertussen bijna een meme om Hazard een ongetraind voetballer te noemen, vandaar dat het makkelijk scoren is om Hazard daar op aan te pakken ( ook al is dat ondertussen 2 jaar geleden).

29 juli 2021 om 16:54

@ siepie: Ach ja, de media hè? Als het Real Madrid betreft hoeft er maar een grasspriet van het Di Stefano scheef te staan en iedereen op dit forum is in rep en roer. Dat heb je nou eenmaal als je de grootste en beste club uit de geschiedenis van het voetbal bent. Hazard is gewoon hard aan het trainen. En dat is goed.

Op papier hebben we echt een geweldige aanval met hazard-benzema-bale alleen zijn die twee helaas blessuregevoelig. Ik hoop echt dat zij dit seizoen in vorm zijn en gewoon blessurevrij kunnen spelen. Wij hebben 3 jaar echt enorm moeten afzien met vini, rodry, jovic, asensio en ik hoop dat we nu eens weer aanvallend real madrid waardig zijn.

29 juli 2021 om 14:48

Is toch pure armoede om Bale überhaupt bij de selectie te halen, je hebt er afscheid van genomen jaren geleden, dan moet je hem niet meer terug nemen desnoods op de tribune of op een Bogarde manier, Bale wordt niets meer kon bij spurs al niet meer mee.. En Hazard kan je niet op rekenen blessure gevoelig en mijn andere mening over Hazard heb ik al gegeven hoe ik over aankoop dacht..

29 juli 2021 om 14:54

Bale is momenteel onze beste flankaanvaller en aangezien wij zijn loon betalen kunnen we er net zo goed gebruik van maken ook. Kom op je wilt toch niet weer een jaar met rodry en vini doorgaan. Die zouden bij ajax niet eens basis staan. Perez spendt geen geld meer vanwege de stadion dus als hazard en bale niet fit blijven hebben we weer een verloren jaar. Zeker nu zidane weg is want hij maskeerde echt die jaren door van een elftal wat echt onder de maat is gewoon nog voor de prijzen te spelen. Dat zie ik ancelotti niet doen.

29 juli 2021 om 14:49

In principe zitten we indd goed al jaren. Alleen op papier en praktijk zijn verschillende zaken helaas. Hopelijk laat hazard zien waarom hij ‘hazard’ is en Bale laatste seizoen knallen en hem netjes uitzwaaien. Hopelijk en ik verwacht dat Rodrygo een basisspeler zal worden en mbappe komt. In asensio is mijn vertrouwen verdwenen, jovic wie? en Vini zal nooit een topspeler worden, is teveel een renpaard zonder rendement

29 juli 2021 om 15:15

Mbappe komt dit jaar niet, pas volgend jaar waarschijnlijk transfervrij. En rodrygo als basisspeler nee dankje. Die moeten we zsm verkopen net als vini en jovic. Al vervangen we ze door jeugdspelers dat boeit me niet want die kunnen het echt niet slechter doen dan hun. Nu denk ik nog dat we er geld voor krijgen alleen wilt real madrid ze helaas niet verkopen muv jovic alleen wilt die weer blijven.

29 juli 2021 om 22:25

PSG wil vini toch zo graag. Misschien deze zomer ruilen voor mbappe een optie.

29 juli 2021 om 14:51

Haha dat je er nog op hoopt zeg. Man wat zul je teleurgesteld raken. Elke keer die valse hoop, nah mij niet gezien. Op papier leuk maar dit is wel game over. Misschien dat Hazard wat gaat laten zien maar op Bale rekenen? Nah!

29 juli 2021 om 15:16

Hazard en Bale die in vorm raken is eerder te verwachten dan dat marco, vini of rodry enigszins van niveau zullen zijn waar wij mee vooruit kunnen.

29 juli 2021 om 15:21

Oh vind ik van niet. Die jonge jongens zullen eerder fit en frisser zijn en eerder in vorm raken. Het enige verschil is doelpunten en beslissend kunnen zijn. Dat ligt meer bij de kwaliteiten van Hazard en Bale uiteraard, die kunnen makkelijker tot scoren komen en dat is ook wat er enorm nodig is, waar het team naar verlangt vandaar dat je misschien op die jongens hoopt. Natuurlijk, maar ik ga geen valse hoop hebben, keer op keer!

29 juli 2021 om 15:55

Ik heb meer vertrouwen in Bale dan Asensio, Vinicius en Rodrygo hoor. We zeggen ook al jaren dat die jonge jongens moeten gaan opstaan. En Asensio is niet eens meer een talent. Die hebben de kwaliteiten gewoon niet om constant te presteren en ook de goals te maken. Asensio gaat het sowieso al niet worden. Die is bij de Olympische spelen al niks. Is gewoon Jesã£â© 2.0 helaas. Vinicius kan je als wissel prima gebruiken omdat die erg snel is maar voor de basis te licht. We betalen toch Bale dus maak er maar ook inderdaad gebruik van. Dit seizoen komen er geen aankopen bij dus je moet het met je huidige materiaal doen.

29 juli 2021 om 16:16

Modricmagic// indd. We kunnen na al die rampzalige jaren voorin op z'n minste de conclusie trekken dat letterlijk alles beter is dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Het is echt een farce gebleken om in te zetten op jonge, talentvolle spelers. Het idee was echt alleen is de uitvoering echt dramatisch gebleken. Ik bedoel hoe kan je vini en rodry zien voetballen en denken dat je de nieuwe neymar binnenhaalt. Odegaard is ook zo'n "talentvolle" speler die de boegbeeld van de nieuwe generatie zou worden. Nou mooi niet dus. Zelfde geldt voor jovic. En dan wel de echte talenten wegsturen zoals Hakimi. Tot nu toe zijn alleen militao en valverde real madrid waardig en laatstgenoemde is gewoon anoniem gescout uit urugay zonder bombarie.

29 juli 2021 om 16:22

@RealXIIImadrid, bale heeft bij Tottenham wel wat laten zien in de 2e seizoenshelft van zijn klasse en scoorde er toen aardig op los. Dat is al meer dan wat die 3 hebben laten zien met alle respect door de jaren heen. Ik zie het gewoon totaal niet zitten in Asensio, Vinicius en Rodrygo. Als wissels prima maar als basisspeler zijn ze gewoon te licht. Bale gewoon dit seizoen gebruiken. Dan loopt zijn contract af in 2022 en dan kan je Mbappe transfervrij halen. Dat is het beste wat we kunnen doen.

29 juli 2021 om 17:20

Yep, wat bale liet zien bij tottenham na het vertrek van mourinho was echt goed en hij is in vorm ook gewoon een van de beste flankaanvallers van de wereld. Dus ik ben maar al te blij dat hij blijft en verwacht veel van hem.

29 juli 2021 om 15:11

Makkelijk om het op blessures af te schuiven. Ik vind het eerder een gebrek aan professionaliteit en de juiste mentaliteit.

29 juli 2021 om 15:14

Bij Bale voornamelijk, Hazard is toch voor zijn overstap zowel bij Chelsea als het nationale team altijd van grote waarde geweest (zover ik me kan herinneren).

29 juli 2021 om 15:22

Bale ook lange tijd, zelfs op het begin bij Real. Hazard heeft pech gehad met blessures maar met hij mist ook wel discipline om alles te geven en zo snel mogelijk fit te raken.

Lijkt mij toch niet meer dan normaal dat een profvoetballer die zoveel geld verdiend gewoon afgetraind is.

29 juli 2021 om 14:42

Klopt helemaal maar zoals hij zelf aangaf, als ik eenmaal op vakantie ben dan is het ook echt vakantie. Je bent heel het jaar aan het opletten wat je moet eten en in de vakantie dan is dat super moeilijk.

29 juli 2021 om 15:06

Je kan prima genieten op je vakantie maar het is vanzelf sprekend dat je gewoon weer afgetraind op het veld staat als je weer moet beginnen.

30 juli 2021 om 06:36

Klopt wat je zegt. Maar Hazard heeft nooit helemaal geleefd als een prof speler. En bij Chelsea maalde niemand er echt om. En als Chelsea speler sta je minder in de belangstelling dan als Real Madrid speler. Hazard kon zich dat bij Chelsea veroorloven, bij Real niet. En ga als 29 jarige maar even je leven omgooien. Ook niet zo makkelijk. Sommige lukt het zelfs totaal niet, hopelijk is het bij Hazard nu wel gelukt.

Hij ziet er echt super fit uit en daar ben ik blij om. Ik ben barca fan maar ik geniet van zulke spelers en de afgelopen 2 jaar hebben we niks gezien van hem, tenminste de Hazard van Chelsea is nog niet gezien. Hoe hij er nu uitziet dan weet je gewoon die jongen gaat er echt voor. Fenomeen!

29 juli 2021 om 14:45

Hij stond op het EK tegen Portugal ook wel weer lekker te ballen, een beetje vanouds wegdraaien en sprintjes trekken. Volgens mij heeft ie er wel zin in, ik hoop oprecht ook dat hij nog wat van zijn Real carriere gaat maken.

29 juli 2021 om 15:25

Hij was de beste man op een veld met oa Ronaldo, Joao Felix, Bernardo Silva en Kevin de Bruyne (die weliswaar van het veld werd getackeld). Dan kan je echt nog wel iets, vraag is of het lichaam nog mee wil. Ik vrees er eerlijk gezegd voor, net zoals bij Rooney die ook al op jonge leeftijd veel speelde lijkt zijn lichaam op. Zelf gaf hij ook al aan dat zijn enkel nooit meer de oude wordt, en voor een dribbelvaardige aanvaller die elke training en wedstrijd onderuit getrapt wordt is dat niet goed.

29 juli 2021 om 16:17

Hij lijkt ook geen spelers meer echt op snelheid durven te passeren. Komt alleen naar binnen en draait alleen weg. Echt zonde als dit zijn nieuwe spel wordt.

29 juli 2021 om 18:57

Klopt, vroeger passeerde hij elke tegenstander zonder moeite, zelfs vanuit stilstand, maar nu raakt hij nauwelijks nog iemand voorbij. Wellicht door het besef dat hij zijn verschroeiende versnelling kwijt is plus een gebrek aan vertrouwen.

Leuk hoor dit, maar de grootste zorg blijft toch die enkel. Elke tik erop kan weer fataal zijn. Doordit vrees ik dat we de Eden Hazard van Chelsea nooit meer gaan zien.

Prima maar ik ga nergens op hopen. Steeds die valse hoop, frustrerend. Zie je die namen, Hazard en Bale op de flanken denk je poeh maar alles is minder waar. Super fit zijn betekent nog niet dat je mentaal ook super fit bent of dat je enkel ook super fit is. Dus tsja, leuk bericht maar wil het nog wel eens zien eerst!

Laten we hopen dat Hazard eindelijk eens een keer fit kan blijven bij Real..
Blijft een geweldige voetbal, jammer dat zijn fysiek hem regelmatig in de steek heeft gelaten.

Zal voor Hazard ook redelijk zijn laatste kunstje gaan worden, die zal mits topfit nog 1/2 seizoenen meekunnen, ben bang dat het toch snel weer een (spier)blessure word, een beetje net zoals Robben. Een geest die wel wil maar het lichaam weigert vaak mee te werken.

Fit verschijnen bij je club. Volgens sommige hier verdien je dan per direct iedere wedstrijd 90 minuten in de basis en een bijzondere positie ten op zichte van de rest.

Twee seizoenen te laat wat mij betreft. Als Chelsea echt van plan was Hazard terug te halen dan vestig ik mijn hoop daarop. Vinicius, mits hij zich nog wat voor het goal ontwikkeld, doet gewoon niet veel onder voor een speler als Eden. Daarnaast heb ik liever Mbappe erbij.

Hazard, Benzema en Bale voorin is gewoon het beste wat we hebben momenteel. Hazard en Bale hebben echt de kwaliteiten maar moeten gewoon fit blijven. Daarnaast heb ik echt geen vertrouwen in nog een jaar Asensio, Rodrygo en Vinicius. Asensio is al 25 jaar en die hoop is inmiddels allang verdwenen. Is sinds zijn blessure niet veel meer maar in 18/19 vond ik hem ook al niks. Heeft 2 leuke wedstrijden tegen Barcelona gespeeld en verder niks klaar gespeeld. Vinicius zit hier al in zijn 4e jaar en is ook amper wat opgeschoten. Als wissel is die nog wel nuttig omdat die nog snel is. Maar de basis te licht. Rodrygo geef ik nog wel een kans maar ook daar ben ik niet echt onder de indruk. Soms lukt het bij hem wel maar ook heel vaak speelt die weer niks klaar.

29 juli 2021 om 17:29

Hazard moet fit blijven vooral, maar bij Bale is het toch echt wel de mentaliteit die het verschil maakt. Iedereen kent zijn kwaliteiten, alleen boeit het hemzelf allemaal niet zoveel.

Dat het voor verbazing zorgt is al zorgwekkend.

Een item over Hazard zijn conditie is natuurlijk altijd iets waar lezers en kijkers graag bovenop springen, zoals hier blijkt. Dat hij nu eindelijk fit is en des te meer gemotiveerd om aan zijn morele en sportieve plicht te voldoen is alleen maar mooi. Je kan hem het nodige verwijten qua fitheid, maar die enkel die Meunier kapot trapte kun je Eden moeilijk verwijten. Ook de 2 operaties die hij vervolgens nodig had daardoor niet. En dan kun je denigrerend die oh zo typische eeuwige vinger gaan wijzen, ik zal vooralsnog blij zijn als hij zijn oude vorm herpakt en voor ons succesvol kan zijn met mooie acties. Rivalen zijn dat natuurlijk niet, dus geven ze hem een thumbs down, dat mag. En de 20- en 21-jarige Rodrygo en Vinicius die allebei bij Braziliaanse selecties zitten heb ik nog zeker niet afgeschreven. Die jongens zullen toch heus wel nog een positieve ontwikkeling doormaken. Helaas hebben we niet allemaal wonderkinderen in huis zoals een Puig of Fati of Salah of Neres of Berghuis of Son of Sancho, etc. We moeten het ermee doen en hopen dat het goed uitpakt met onze groep.

Wat is het toch triest gesteld met je dat je als je zo schandalig veel geld krijgt voor voetballen pas topfit bent als je nu ‘vastberaden bent’ om het ‘ongelijk’ van anderen te bewijzen. Je moet potverdikkeme élke dag topfit zijn als sporter. Voetballers.. Verwende diva’s.

Tegenwoordig zijn we al onder de indruk als een voetballer er 'fit' uitziet. Dat zou het minimum moeten zijn, en al helemaal voor een aanvaller.

Hopen dat hij fit blijft, dan blijft het een speler van wereld klasse

Kan toeval zijn, maar ik heb Hazard nog nooit een goede wedstrijd zien spelen. Helaas, want daardoor kan ik niet begrijpen waarom men hem zó goed vindt.

Als Belg en Real fan hoop ik echt dat Hazard (eindelijk) zijn 'klasse' gaat laten zien bij Real. De kern van dit seizoen schat ik niet zo hoog in, dus ze kunnen echt baat hebben bij een top Hazard. Hopelijk lukt het!een goede Hazard zit in de top 5 van de wereld, maar die heeft hij bij Real nog niet laten zien, derde seizoen, goed seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder50
T. CourtoisKeeper50
F. ValverdeMiddenvelder50
K. BenzemaAanvaller56
E. HazardAanvaller50
RodrygoAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

767 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren