Schmidt voert voorin wijziging door in return tegen Galatasaray

Woensdag, 28 juli 2021 om 18:26Dominic Mostert • Laatste update: 19:53

De opstelling van PSV voor de returnwedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League is bekend. Roger Schmidt voert één wijziging door: Yorbe Vertessen maakt voorin plaats voor Cody Gakpo. PSV verdedigt een 5-1 voorsprong en is dus nagenoeg zeker van een plek in de volgende ronde, waarin Celtic of FC Midtjylland de tegenstander zal zijn. De wedstrijd wordt vanaf 20.00 uur gespeeld in het Fatih Terim Stadion van Istanbul Basaksehir, omdat momenteel werkzaamheden worden verricht in het stadion van Galatasaray.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd heeft PSV weer de beschikking over Yvon Mvogo. De doelman is terug van vakantie na zijn EK-deelname met Zwitserland. Daartegenover staat de absentie van de naar OGC Nice vertrokken Pablo Rosario, die vorige week nog enkele minuten voor tijd inviel. Mohamed Ihattaren is er evenmin bij. De aanvallende middenvelder meldde zich zondag ziek voor de training en reisde een dag later niet mee met de selectie naar Istanbul. Hij werd dinsdag echter wel gefotografeerd op het trainingscomplex van OGC Nice.

De enige wijziging bij PSV is de entree van Gakpo, die ten koste gaat van Vertessen. De Belg kampt met lichte spierklachten en zit op de bank. Vorige week begon Gakpo nog op de bank en viel hij na 62 minuten in. De Oranje-international sloot na zijn EK-deelname relatief laat aan bij de spelersgroep en werd daarom op de bank gehouden in de thuiswedstrijd. Bij Galatasaray is Ryan Babel zijn basisplaats verloren aan Mostafa Mohamed, maar de Nederlands-Turkse Ömer Bayram behoudt zijn basisplaats op de linksbackpositie wel.

Opstelling Galatasaray: Muslera; Yedlin, Luyindama, Marcao, Bayram; Sekidika, Aytaç, Kilinç, Baris Yilmaz; Aktürkoglu, Mohamed

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Madueke, Zahavi, Gakpo.


Poll

Denk je dat PSV ook de tweede wedstrijd tegen Galatasaray zal winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door woenselaar)

Lijkt me een prima opstelling. Heb het alleen wel een beetje met Teze te doen. Of is die nog niet fit genoeg?

28 juli 2021 om 18:32

Wel fit, maar Schmidt heeft gerealiseerd dat de as stabiel moet zijn, dus ervaring. Ramalho biedt dat achterin en is voor Boscagli van waarde door zijn coaching. Van Teze kan je dat niet verwachten. Als Ramalho linksbenig geweest zou zijn denk ik dat het duo Teze Ramalho geweest zou zijn. Teze en Boscagli samen werkt niet zo goed als Boscagli Ramalho. Pure pech voor hem, en zie ook op rechtsback niet echt plek voor hem. Schmidt ziet Teze niet als pure rechtsback, terwijl Teze dat wel vindt.

28 juli 2021 om 18:34

Ja ik vindt Teze ook niet echt een pure rechtsback... verdedigend wel heel sterk ziet het spelletje wel goed maar komt op versnelling en behendigheid echt te kort voor een back als je het mij vraagt...

28 juli 2021 om 18:35

Ah oké thanks voor de uitleg. Jammer voor hem dan.

28 juli 2021 om 18:36

Ja vind ik ook jammer, toch een jongen die lang in de jeugd heeft gezeten. Gun je net wat meer. En kan een leuk bedrag opbrengen. Het is vooralsnog een luxeprobleem.

28 juli 2021 om 18:40

Ik denk dat Teze uiteindelijk toch rb komt te staan ipv Mwene.

28 juli 2021 om 18:44

Waarom zou Schmidt dan nu Mwene de voorkeur geven?

Kan zelf niet beoordelen hoe goed Mwene is na 1 wedstrijd, als jij gelijk hebt zal dat denk na augustus pas gebeuren. Mwene krijgt nog de tijd.

28 juli 2021 om 18:46

Waarom denk je dat? Mwene speelt niet voor niks nu in zulke belangrijke wedstrijden lijkt me. En Teze vind ik echt een stuk minder op back dan centraal.

28 juli 2021 om 18:47

Het is nog niet echt overtuigend maar Mwene brengt aanvallend echt een stuk meer dan Teze.

28 juli 2021 om 18:53

Omdat Mwene me niet overtuigt, zeker verdedigend niet. En het niet zo erg is als 1 back minder aanvallend is ingesteld en goed
kan verdedigen. Max
is verdedigend namelijk ook best zwak. Teze heeft zich later gemeld, vandaar. Maar ik kan er naast zitten, hoor.

28 juli 2021 om 18:53

Denk dat hij mwene vaker aan het werk wil zien. Hij weet al wat die aan teze heeft. Word trouwens wel moe van iedereen die zegt dat teze niet snel is want dat is die dus wel. Door zijn manier van lopen lijkt het van niet maar hij is 1 op 1 en op snelheid zelden geklopt vorig seizoen.

28 juli 2021 om 19:12

@Boris, hier ben ik het helemaal mee eens. Zie best voor me dat PSV straks eigenlijk met drie verdedigers speelt, namelijk Teze Ramalho en Boscagli. Waardoor Max vrijheid heeft om lekker volop aan te vallen.

28 juli 2021 om 19:31

Dat eerste kan ik in meekomen. Max is verdedigend niet de sterkte, misschien dat op zijn benen blijven staan helpt Maar Teze is een weekje later aangesloten, dus zou nu wel zeker kunnen spelen. We gaan het zien, ik hoop op een nieuwe rechtsback.

28 juli 2021 om 19:42

Ik vind teze ook in het centrum veel sterker ondanks dat hij zichzelf als back ziet

Prima opstelling van PSV, verwacht een 0-2,0-3 voor PSV.

28 juli 2021 om 18:49

Eens ik denk dat dit de beste opstelling is die je kan hebben

Heel logisch uiteraard. Voor PSV boeit het niet zoveel want ze zijn toch al door, maar zou mooi zijn als ze winnen voor de punten.

De beoogde 11 na vorige week. Vertessen heeft het niveau voor de basis echt nog niet. Hopelijk snel op voorsprong en dan Pröpper tijd geven, en zou Fofana ook willen zien. Ik voorspel 0-3. Wil weer de defensieve stabiliteit van vorige week zien. Forza PSV!Om 19.45 wordt de wedstrijd gespeeld die de komende tegenstander bepaalt: Celtic - Midtjylland. Misschien maar ernaast aanzetten.

Vind het toch wel enigszins verrassend. Het wordt een lang en slopend seizoen, waarom dan niet nu een aantal spelers al rust geven? Spelers als Teze, Thomas, Mauro kan je toch prima laten spelen in deze wedstrijd? Aan de andere kant, beter bijvoorbeeld in de rust wisselen dan met deze spelers na 10 minuten op een 2-0 achterstand staan.

28 juli 2021 om 18:35

Thomas is niet afgereisd naar Instanbul.We zijn 1 wedstrijd onderweg, dan is rust geven wel erg vroeg. Deze spelers hebben pas 1 keer in deze opstelling en systeem samengespeeld he. Met Gakpo erbij nog maar 20 minuten. Als het fundament staat kan je wat gaan wisselen.Als je deze wedstrijd voorstaat kan je ze na rust laten invallen, en is de buit binnen.

28 juli 2021 om 18:35

Rust geven 😅? Ze zijn nog niet eens allemaal wedstrijd fit en ze moeten toch ook in vorm komen?

28 juli 2021 om 18:43

Nu met 1 wedstrijd in de week en 1 wedstrijd onderweg. Dan is wedstrijd fit en in vorm komen belangrijker

28 juli 2021 om 18:46

Haha, ze zijn pas net bezig joh. In deze fase van het seizoen moet je juist automatismen en vertrouwen kweken met een vast team. Zeker omdat er hierna nog een aantal belangrijke wedstrijden aankomen in de VCL. Sowieso kan je imo beter rust geven aan belangrijke spelers door ze in de tweede helft te wisselen wanneer een resultaat is veilig gesteld en niet starten met een b-ploeg. Vorig jaar moest PSV een aantal keer halsoverkop toch wat sterspelers inbrengen omdat het niet liep, en soms te laat om het tij nog te keren.

28 juli 2021 om 18:58

haha nou mag toch hopen dat ze voor dat salaris wel één keer per week 90 minuten kunnen ballen...

28 juli 2021 om 19:02

@DieGelbeReds, ik lees mijn eigen bericht nu terug. Wat een flauwekul, één officiële wedstrijd in het seizoen gehad en nu al spelers rust willen geven? Ik had nog niet gegeten, dus het zal de hongerklop wel zijn geweest. Nu, na een Snickers, ben ik weer helemaal mezelf. Kom op PSV, sterke opstelling!

Je had ook een B-elftal kunnen opstellen. Dit Galatasaray is een veredeld campingelftal

28 juli 2021 om 18:33

Schmidt kan het ook nooit goed doen bij jou hé

28 juli 2021 om 18:39

@Quirento Vorig jaar was PSV steeds naar de KNVB aan het wijzen en aan het zeuren over het drukke speelschema aangezien daardoor zogenaamd de blessures ontstonden. Nu had je spelers wat rust kunnen gunnen en alvast vooruit kunnen lopen op dat scenario

28 juli 2021 om 18:47

Is uiteindelijk ook veel groter gemaakt dan het is. PSV heeft helemaal niets gehad aan het beperken van speelminuten van de sterspelers in de 1e seizoenshelft. Je zou zelfs kunnen beargumenteren dat het een averechts effect heeft gehad.

28 juli 2021 om 18:50

@Chefvoetbal daar kan je zeker gelijk in hebben maar Schmidt en Gerbrands dachten daar vorig seizoen anders en vonden het de schuld van de KNVB die volgens hun de PSV spelers overbelastte met een te druk speelschema

28 juli 2021 om 18:55

Ik heb je wel door hoor Japie. Jij wil gewoon dat PSV geen ingespeeld team wordt, want anders kan je niet meer zeuren op Schmidt en bedelen om Ihattaren. Welke drumstick gaat nou spelers rust geven terwijl je nu juist je ingespeeld op elkaar moet laten geraken? Jij misschien, maar dat verklaart ook meteen waarom je op dit forum zit en niet langs het veld staat....

28 juli 2021 om 19:17

ik geef alleen aan dat PSV vorig jaar zat te klagen over een druk schema ivm blessures en dat je kan rouleren om dat te voorkomen. je moet dan niet bij de KNVB gaan klagen dit jaar als je weer blessures hebt terwijl je zelf niet rouleert wanneer dat mogelijk is. ietsje minder hard trainen en met regelmaat rouleren is een goede manier om blessureleed te verminderen

28 juli 2021 om 19:21

Maar is toch niet relevant voor nu? Dus snap niet waarom je nou dit punt maakt? Want is rouleren mogelijk als je bezig bent met het bouwen van een team? Wat vind jij?

28 juli 2021 om 19:36

Japie, jij bent een beetje de Valentijn Driessen van Voetbalzone. Niemand zit te wachten op jouw ongefundeerde mening. Jij probeert hier een wedstrijd in het 'pre-seizoen' te vergelijken met een wedstrijd in een van de drukste periodes in het jaar. Waarom?

28 juli 2021 om 19:36

Japie heb nog wel een PSV sjaal voor je kun je mooi aan de muur hangen😉

28 juli 2021 om 19:52

als neutrale voetballiefhebber werd je natuurlijk ook wel moe van dat gezeur over scheidsrechters en de KNVB vorig jaar bij PSV. dan hoop je dat je al dat gezeur nu weer niet voorbij hoeft zien te komen als je naar een sportprogramma kijkt dit seizoen. zeker aangezien andere clubs hier ook gewoon mee hadden te dealen maar die kropen gelukkig een stuk minder in de slachtofferrol na een minder resultaat

28 juli 2021 om 20:00

Ik houd ook niet van gezeur over factoren waar je geen invloed op hebt. Maar je kan niet ontkennen dat je zodra je een wedstrijd moet starten met 13 spelers (11 basis, 2 op de bank) je geen recht van spreken hebt?

28 juli 2021 om 20:05

Japie. Dus als er eten genoeg is in de zomer, dan moet er alvast gezeurd worden over het weinige eten in de winter? Begrijp ik je opmerking zo goed?

28 juli 2021 om 18:34

Ach ja, Denemarken werd in 1992 Europees kampioen met een campingelftal. Ik had inderdaad niet de beste elf verwacht eerlijk gezegd. Maar misschien is dit wel de snelste manier om alle patronen in te slijten.

28 juli 2021 om 18:37

Nee erop knallen. Onoverwinnelijkheid proberen uit te stralen door goede resultaten te boeken. Op elkaar ingespeeld raken.

28 juli 2021 om 18:37

Dit lijkt me op het oog, dus zonder de aankomende aankopen (spits, middenvelder en vervanger dumfries) en volledig fitte propper, de beoogde basis voor komend seizoen. Toch wel lekker om dan nog een wedstrijd in deze formatie te spelen als er niet zo heel veel druk op zit.

28 juli 2021 om 18:39

Van de verwachte aankopen zie ik eigenlijk ook alleen de rechtsback voor de basis. Van Ginkel als aanvoerder staat hoger in de pikorde dan Pröpper. En Zahavi kan je niet banken, tenzij je een ongekend talent binnen weet te hengelen (Hlozek).

28 juli 2021 om 18:41

Tja als Ihattaren zich niet ziek gemeld had...

28 juli 2021 om 18:43

@japie_krekel ik ben als PSV supporter juist blij dat Smith voor een sterke basiself kiest. Ook al is doorgaan praktisch in de pocket blijft het een Europees duel en is er ook prestige in het spel. Ben super blij dat er geen B elftal staat!

28 juli 2021 om 19:12

Ik zou ook een B-team opstellen, spelers als ihattaren speeltijd geven bijvoorbeeld als hij erbij was.

28 juli 2021 om 19:17

Hoeveel punten is PSV eigenlijk achter Ajax geeïndigd Japie? Kun je best eens toevoegen in je reacties hoor.

28 juli 2021 om 19:19

Misschien eerst de wedstrijd maar eens goed beginnen, voorkomen en dan wissels doorvoeren. Dat lijkt mij een veel beter besluit. Is goed voor het vertrouwen, de patronen en de punten !!

28 juli 2021 om 19:29

Het is nou niet of je spelers moet rusten. De eerst volgende officiële pot hierna duurt nog wel even. Dus waarom zou je spelers rust geven?

28 juli 2021 om 19:40

Wat wil je met deze uitspraak uitlokken? PSV heeft vorige week goed gespeeld en gewonnen mede door fouten achterin doordat Galatasaray er nog niet klaar voor was, je kan het ook op een andere manier brengen, je hoeft niet mensen proberen te vernederen en bovendien is dit is weer een andere wedstrijd, de bal is rond!

28 juli 2021 om 19:48

Te belangrijk om het niet serieus te nemen. Liever 0-1 bij rust dan 1-0

28 juli 2021 om 19:56

wat blijf je toch een droeftoeter japie manmanman..
psv zit volop in haar voorbereiding hoezo zou je dan met wissels spelen.het moraal hoog houden en laten zien dat andere ervoor moeten strijden willen ze een basisplaats krijgen.

Ik denk een bloedeloze gelijkspel of kleine winst voor Galatasaray. PSV hoeft niet en de Turken kunnen niet en willen vooral niet nog eens verliezen. Gooien het op akkoordje.

28 juli 2021 om 19:23

Ik mag toch hopen dat ze voor de punten gewoon voor de winst gaan!!

Wat een vreemdelingenlegioen zeg.. Poeh!

28 juli 2021 om 18:43

Liever een vreemdelingenlegioen dan Nederlanders van het niveau Rosario.

28 juli 2021 om 18:50

3 Nederlanders in de basis, 4 op de bank. Kan zeker meer, maar Ajax heeft er in zijn sterkste opstelling denk ik ook 4 in de basis.

Daarnaast: Boscagli zit al 3 jaar bij de club, Madueke ook en komt uit de jeugd.

28 juli 2021 om 20:13

Denk dat Ajax er net wat meer heeft met Steek/Pasveer, Mazraoui (geboren in NL althans)/Rensch, Timber, Blind, Klaassen en Gravenberch vrijwel altijd in de basis, en evt. ook Berghuis nog. Verder maken de nationaliteiten natuurlijk niet zo gek veel uit, een topclub miet gewoon een sterke selectie op de been hebben. PSV vind ik dan ook absoluut geen vreemdelingenlegioen. Genoeg jongens die er al een tijdje spelen (al dan niet met een tussenperiode elders). Bovendien gewoon 7 Nederlanders en enkele buitenlandse jongens die hier al in de jeugd speelden in de selectie ook inderdaad.

28 juli 2021 om 18:52

Waar heb je het over kerel?

Goede opstelling, gewoon winnen vandaag voor de punten. Die kunnen we goed gebruiken als land. Lekker 0-3 winnen vandaag. Gala bakt er niks van. Goed dat Gakpo basis staat.

Succes PSV, moet goed komen lijkt mij zo na vorige wedstrijd, maar extra coëfficiëntie punten zouden welkom zijn.

Is toch geen verrassing dit. Schmidt geeft al sinds de eerste wedstrijd aan dat hij de return heel serieus neemt. Had daarom ook niet verwacht dat hij nu spelers "rust zou geven".

Hopelijk meer 4 á 5 goals voor PSV deze wedstrijd. Laat maar zien wat je in huis hebt.

Dat is wel een hele sterke basiself, Gala zal zich toch gedwongen voelen om te komen maar dit kan wel is een flinke afstraffing worden. Ook bij winst krijgt Nederland weer wat puntjes erbij voor de coëfficiënten geloof ik, dus ben er wel blij mee eerlijk gezegd.

Prima dat ze serieus de wedstrijd in gaan, winst is ook punten voor NL in de strijd om de coëfficiënten, dus hopelijk winnen ze de wedstrijd, maar ik sla 'm toch maar over, verwacht dat PSV eenvoudig doorgaat. Mocht het toch nog 2 of 3-0 worden voor Gala, dan zal ik 'm misschien nog even opzetten...

Ik als Ajaxied verwacht dat psv dit seizoen mee gaat doen om de titel.. en verwacht dan ook dat ze vanavond simpel zullen winnen...0-2

Denk serieus 38% dat psv niet gaat winnen? Hoe dan? Gala niet gezien vorige week

28 juli 2021 om 19:22

Dit is natuurlijk een andere wedstrijd, maar er zal bij Gala veel moeten veranderen ten opzichte van vorige week. Van de andere kant het blijft wel de top van Turkije.

28 juli 2021 om 19:22

De wedstrijd zelf gaat natuurlijk nergens meer over. Een gelijkspel zou wat dat betreft nog niet eens een gekke uitslag zijn. Als je weet dat je met 5-1 voorstaat, sluipt er onbewust toch vaak wat gemakzucht het elftal in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren