‘Heerenveen moet prijs laten zakken, want dat betalen ze niet voor Veerman’

Woensdag, 28 juli 2021 om 14:19Rian Rosendaal • Laatste update: 14:34

Joey Veerman uitte onlangs zijn ongenoegen over het feit dat sc Heerenveen tussen de tien en twaalf miljoen euro voor hem verlangt. Michael Ball lijkt zich wel te kunnen vinden in de woorden van de middenvelder in Friese dienst. De Schotse oud-verdediger, die tussen 2005 en 2007 voor PSV uitkwam, kan zich niet voorstellen dat het geïnteresseerde Rangers een dergelijk bedrag gaat neerleggen voor Veerman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door edforce2)

Dat is het mooie… Heerenveen moet helemaal niks. Jongen heeft een contract tot 2024 en er zullen nog meerdere clubs komen. Tussen de 8 en 10 miljoen is een goed bedrag waar een aanzienlijk deel van geherinvesteerd kan worden.

28 juli 2021 om 14:44

Amen helemaal mee eens, als veerman graag eerder weg had gewild moest hij maar geen contract tekenen tot 2024. En als hij dat teveel geld vind had hij maar een ontsnapingsclauaule op moeten nemen.

28 juli 2021 om 14:46

Wat had hij dan moeten doen? Een contract tot 2022 willen tekenen, dan te horen krijgen van Heerenveen dat hij dat mag vergeten en dan in de B-selectie mag gaan trainen omdat zijn contract nog maar 1 jaar doorloopt en hij zogenaamd niet wil verlengen?

28 juli 2021 om 14:54

Heerenveen zit niet in de randstad. Bij ons kan je met aflopend contract gewoon in de basis blijven staan. Zie Floranus afgelopen seizoen en zie Van Bergen dit seizoen.
Dus doei Lierse1997

28 juli 2021 om 14:54

Ik denk niet dat Heerenveen zich in zo'n luxe positie bevindt dat ze Veerman met het B-team zouden laten meespelen. Overigens zou hij op dat moment best wel door een AZ of een PSV opgepikt kunnen worden.

28 juli 2021 om 15:02

Wie speelt hij bij psv uit de basis dan? Want denk niet dat hij als wissel een stap wil maken.

28 juli 2021 om 15:51

Uhm, randstad? Wat heeft dat ermee te maken. Brobbey speelde inderdaad geen minuut meer nadat hij voor Leipzig had getekend......

28 juli 2021 om 15:52

Hij heeft tussentijds zijn contract verlengd voor een hoger salaris. Dat Heerenveen vervolgens meer geld zou gaan vragen had hij zelf ook kunnen bedenken. En anders z'n zaakwaarnemer wel

28 juli 2021 om 16:21

Zal inderdaad niemand uit de basis spelen bij zowel PSV als Ajax. En veel te duur voor een wisselspeler. Feyenoord en AZ zie ik niet als opties door de transfersom. Of er moeten spelers worden betrokken in de deal als Diemers, Bannis of wat talenten. Maar dan nog zullen zij dat bedrag niet kunnen betalen.

28 juli 2021 om 14:44

8 tot 10 miljoen voor deze spelers slaat echt helemaal nergens op. Natuurlijk is Heerenveen vrij om dit vragen maar je moet wel een idioot zijn om dit te betalen. Rosario maakt een buitenlandse transfer vanuit een topclub voor minder. Oké, misschien geen geweldige speler maar dat is Veerman ook niet. Rosario kan dan op z’n minst nog zeggen dat hij international is, iets wat ik bij Veerman nooit zal zien gebeuren. Kijk ook hoe slecht Heerenveen heeft gepresteerd, er is werkelijk niks waardoor deze jongen zoveel zou moeten kosten. Pavlidis heeft in mijn ogen meer laten zien en die gaat voor 3 miljoen..

28 juli 2021 om 15:11

Als je kijkt naar het track record van Heerenveen voor verkochte spelers. Een Ejuke vorig jaar bijvoorbeeld die minder is dan Veerman gaat voor 12 miljoen. Verder heb je bedragen voor Vlap en Ziyech ontvangen. Als Marc voor Ajax het onderste uit de kan haalt dan staan we bij wijze van te springen op de bank en steken een miljoenmiljard veren in z’n reet, doet Heerenveen het is het onrealistisch en hoogmoedswaanzin. Contact tot 2024, beste speler en enige waar op dit moment geld in zit. Puntje bij paaltje zet je gewoon als club de hakken in het zand.

28 juli 2021 om 15:53

waarom niet? simpele huis, tuin en keukenvoetballers als Alvarez en Sangare kostte hun clubs ook gewoon 15 miljoen en 9 miljoen. Veerman kan iig nog wat met een bal

28 juli 2021 om 16:22

'kijk hoe slecht Heerenveen gepresteerd heeft' en vervolgens Pavlidis beter noemen dan Veerman, terwijl Willem 2 bijna gedegradeerd is. Je vergelijking slaat nergens op.

28 juli 2021 om 16:31

@lauwietje : helemaal mee eens. Vraagt en gij zult krijgen. Heerenveen heeft dat al regelmatig bewezen. In NL lijkt dit bedrag erg hoog maar die spruitjes mentaliteit moet je laten varen. In de PL wordt met bedragen van 10-20-30-40 miljoen gestrooid voor marigw voetballers. Je moet het gewoon vragen, dan heb je ook de kans het te krijgen. Veel NL clubs, ik noem mijn eigen Willem II, vinden 2 miljoen al een mooi bedrag voor hun beste speler

28 juli 2021 om 14:45

Dat dacht Feyenoord ook bij Jorgenson. Voor een club als Heereveen is 8 miljoen een prima deal. Je moet niet het onderste uit de kan halen met zo'n afwisselende speler.

28 juli 2021 om 14:45

@lauwietje, Precies dat, Heerenveen zou gek zijn om die jongen voor 4,5 - 5 miljoen van de hand te doen. Joey is 22 en er zit nog genoeg rek in hem. 12 miljoen is misschien wel wat aan de enthousiaste kant, maar het lijkt me dat Heerenveen hem gewoon niet kwijt wil tenzij er echt de absolute hoofdprijs voor hem wordt betaald.

28 juli 2021 om 14:46

Natuurlijk is dat zo maar 8 miljoen gaan ze echt niet krijgen voor Veerman, hooguit 5 a 6. Maar als er bij een club als Rangers in de stress nog iets moet gebeuren weet je het maar nooit natuurlijk. Fijn om te lezen dat Heerenveen zo blij met hem is en hem koestert, lekker van blijven genieten dan, ik zie niet zo'n exceptionele kwaliteit.

28 juli 2021 om 15:14

Realistisch gezien ga je inderdaad geen 10 tot 12 miljoen vangen. Snap ik. Maar een 8 miljoen met doorverkoop percentage of andere bonus structuur is in mijn ogen echt niet onmogelijk…

28 juli 2021 om 14:49

Tussen de 8 en 10 miljoen voor een speler die slechts in een handje vol wedstrijden de kar kon trekken bij een Heerenveen, is echt teveel van het goede. Mijns inziens is 4,5 miljoen daadwerkelijk marktconform. Dat Heerenveen meer wenst kan natuurlijk, maar dat gaan ze nooit krijgen.

28 juli 2021 om 15:37

Heerenveen hoeft inderdaad niets, maar er zal geen enkele club komen die meer dan 6 mln voor een speler gaat betalen met 0 Europese ervaring, geen ervaring in de Nederlandse top. Niet constant presteert. Op basis van alleen zijn potentie gaat die het niet redden. Natuurlijk mag Heerenveen vragen wat ze willen (tot op zekere hoogte, moet ook in verhouding tot zijn salaris staan). Maar inderdaad heeft Veerman zelf zijn contract vorig jaar langdurig verlengt. Dat is natuurlijk geen slimme actie van hem geweest. Maar goed, dan zal het wel een beetje meehobbelen blijven bij heerenveen, maar dat is bij zo'n club al genoeg die hoog uit strijd om de play offs te bereiken. Want van die mooie leuke subtopper is de laatste jaren weinig over helaas.

28 juli 2021 om 16:18

Ah en Ejuke en Vlap dan? Die waren nog veel minder constant, veel minder goed en hadden ook 0 europese ervaring of ervaring in de top. Heerenveen gaat natuurlijk voor 6 miljoen niet genoegen nemen voor de absolute topspeler. De grote reden dat hij niet constant is, is omdat hij geen motivatie meer heeft. Hij is Heerenveen ontgroeid en wil (terecht) weg. Maar hij heeft in volle verstand vorig jaar een nieuw contract ondertekend. Daarbij is een afgesproken transfersom vastgesteld (ik geloof 10 miljoen) en nu vindt meneer het ineens een belachelijk bedrag. Tja....

29 juli 2021 om 10:09

Veerman is totaal geen max. 10 mil. waard.
Ach ja, we zullen dit seizoen of hij daar naar toe kan groeien. Zo niet is het contract uitdienen en krijgen ze geen cent.

Ik ga er niet vanuit dat een club dit bedrag voor hem neer wilt leggen. Als Heerenveen niet mee wilt werken, hoop ik dat Feyenoord Harroui oppikt bij een Sparta. Ook een hele goede voetballer met potentie, die waarschijnlijk een stuk goedkoper is ook

Waarom zou Heerenveen in vredesnaam iets 'moeten'? Echt beredeneerd vanuit een (oud-)voetballer. Het zou toch fijn zijn als voetballers eens gaan beseffen dat een (wellicht/hopelijk mooi, lang en dik) contract ook bepaalde verplichtingen met zich mee brengt...

28 juli 2021 om 14:50

Net zoals clubs die moeten beseffen dat een contract een contract is en geen chantage moeten plegen om iemand te laten bijtekenen om er nog een transfersom uit te trekken? De clubs zijn in dit geval vaak ook geen lieverdjes hoor.

28 juli 2021 om 16:24

Ik weet niet of je reageert op dit specifieke geval of in het algemeen, maar Veerman is absoluut nergens toe gedwongen. Heeft een salarisverhoging aangevraagd en die heeft Heerenveen geboden, in ruil voor contractverlenging. Hierbij is ook afgesproken dat Heerenveen akkoord gaat met een bedrag rond de 10 miljoen. Dan kan je als Veerman zijnde niet boos gaan worden dat 5 miljoen niet geaccepteerd wordt de volgende zomer.

Er wordt net gedaan alsof dit de frenkie de jong van heerenveen is, als hij zo goed is als ze zeggen dan zouden de topclubs uit de eredivisie ook wel aankloppen. 10 tot 12 miljoen hahahha

28 juli 2021 om 15:13

Dat wil niks zeggen dat de topclubs niet aankloppen. PSV had bijvoorbeeld interesse maar het geld moet ook een beetje zuinig besteed worden na afgelopen seizoen en als je dan Propper transfervrij binnen kan halen dan zou ik het ook wel weten, zeker omdat ze nog meer spelers willen kopen. Feyenoord heeft weinig geld, AZ geeft ook geen grote transfersommen uit en Ajax heeft voldoende opties + een groot budget voor eventuele talenten uit het buitenland.

10 tot 12 miljoen is veel maar het is ook maar een beetje wat de gek ervoor geeft natuurlijk. Toch zou ik het raar vinden van Heerenveen als ze bijvoorbeeld 8 miljoen weigeren. Hij wil zelf graag een stap maken en Heerenveen maakt natuurlijk een mooie winst want hij kwam voor slechts 5 ton.

28 juli 2021 om 15:17

Topclubs uit de eredivisie die hebben al genoeg middenvelders. Die hebben veerman niet nodig. Daarom komen ze ook niet.

Wat maakt het uit wat ene Michael Ball er van vindt zeg

28 juli 2021 om 15:04

Jou schijnbaar erg veel want je reageert er wel op.

Maar wat moet Veerman nou in de Schotse competitie bij Rangers? Dat is toch ook gewoon lood om oud ijzer. Daar word je niks wijzer van verder. Blijf dan bij Heereveen zitten

28 juli 2021 om 14:47

Champions League, Spelen om prijzen, Beter salaris, Legendarische coach, veel betere spelers moet ik nog doorgaan?

28 juli 2021 om 14:51

@westend, die competitie is inderdaad nog van een lager niveau dan de Eredivisie, maar het grote verschil is dat je bij Rangers wel bij een 'topclub' speelt die voor de prijzen speelt in de competitie. Bij Heerenveen is het zelfs al jaren niet meer gelukt om europeesvoetbal te halen.

Daarnaast kan ik me ook wel voorstellen dat Veerman het misschien wel ziet zitten om onder een grote naam als Steven Gerrard te voetballen.

28 juli 2021 om 15:13

Tsja het voelt een beetje alsof je dan accepteert dat je carriere zijn top wel een beetje heeft bereikt. Je kan ook naar Oostenrijk, de tweede bundeslige of Oekraine om te gaan spelen om de prijzen. Maar of je daar nou veel beter van wordt?

28 juli 2021 om 15:41

@Westend. Niet om de kwaliteit van de spelers te vergelijken maar voor Van Dijk zat er ook een mooie transfer naar de Premier League in na Celtic.

28 juli 2021 om 15:51

Ze hebben bij Heerenveen ook onder van Basten gespeeld een grote naam zegt dus helemaal niks.

28 juli 2021 om 16:32

Tsja bij Heereveen had je inderdaad ook een icoon rondlopen als coach. Daarnaast betekend een iconische coach ook weer niet dat je er automatisch ook beter van gaat voetballen. Cocu, Seedorf, Van Bronckhorst, De Boer waren ook allemaal iconische spelers. Maar hun trainerscarriere is nou ook nog niet helemaal van de grond in positieve zin.

Wat Van Dijk betreft zullen toppers altijd doorbreken natuurlijk. Dan speelde Van Dijk in de Schotse competitie wel precies in een competitie waar zijn sterke punten (zijn fysiek en kracht) optimaal tot uiting kwamen. Plus dat hij met dat fysiek ook nog eens centrale verdediger is.

Qua betere spelers weet ik het zo net nog niet hoor. Denk dat Heereveen en Rangers elkaar niet eens zo gek veel ontlopen. Het zal als een stap zijn van Heereveen naar Feyenoord. Op zich een goeie stap, maar je wordt er ook weer niet significant beter van.

28 juli 2021 om 15:02

Ben het helemaal met je eens, spelen voor de prijzen zeggen ze dan, ja Schotse prijzen, naar Verona kan ik mij dan wel weer voorstellen, veel betere competitie.

28 juli 2021 om 15:11

Ja precies. Je kan ook naar Oostenrijk, Polen, Oekraine of Griekenland om te gaan spelen voor de prijzen. Maar dat is toch geen opstap? Dat is meer een soort acceptatie dat je carriere middelmaat blijft. Verona inderdaad een ander verhaal, want dan speel je echt in een significant betere competitie. Die 3 champions league wedstrijden gaan daar ook geen verandering in brengen. Blijf dan zitten en wacht tot je echt als grote meneer ergens heen kan.

Maar al met al moet hij het natuurlijk helemaal zelf weten he. Als Rangers zn droom is ben ik natuurlijk ook helemaal niemand om er iets van te zeggen.

28 juli 2021 om 15:42

Omdat bij Rangers in alles beter is dan spelen bij Heerenveen. Competitie is overall minder, maar de club is natuurlijk zo veel groter dan Heerenveen, daarnaast speel je Europees voetbal, ontvang je een beter salaris, ga je om de prijzen spelen, en een mooi buitenlands avontuur aan. Daarnaast is de Schotse League een betere opstap naar Engeland dan de Nederlandse.

28 juli 2021 om 18:42

Rangers is natuurlijk gewoon een veel grotere club, Ibrox een fantastisch stadion en je speelt Europees voetbal. Als je het daar goed doet speel je je toch in de kijker bij grotere clubs (denk bijvoorbeeld aan Frimpong en van Dijk). Dat gaat hem bij het huidige Heerenveen nooit lukken. Ajax en PSV hebben hem niet nodig en Feyenoord/az kunnen hem niet betalen. Dan lijkt Rangers me helemaal geen gekke club om je als speler verder te ontwikkelen.

Prima dan blijft die nog een jaartje
10 miljoen is gewoon een goeie prijs voor veerman
Helemaal als je bedenkt dat alvarez blijkbaar voor 18 miljoen weg kon naar stade rennes

En waarom moet Heerenveen de vraagprijs laten zakken? Nog geen jaar geleden werd Ejuke voor 11,5 mln verkocht aan CSKA Moskou. Als Veerman werkelijk zo goed is als hij denkt, dan kan hij dat prima opleveren. Of is meneer toch minder goed dan hij zelf denkt, en andere clubs daarom minder willen betalen? Al met al vind ik hem redelijk onsympathiek, zowel in zijn houding naar de club als in zijn bewoordingen naar zijn medespelers.

28 juli 2021 om 15:04

Ja als clubs moeten gaan betalen naar hoe goed de speler zelf denkt dat die is, dan lever ik ook nog een behoorlijk bedrag op 🤣🤣😜

Dan had Veerman maar een clausule in zijn contract - tot 2024! - moeten laten opnemen. En in dat contract zal zeker een behoorlijke salarisverbetering in zijn verwerkt. Het is dus niet en en, maar en of. Dus Heerenveen heeft groot gelijk om het onderste uit de kan te vragen voor een transfer van J. Veerman. Daarnaast moet deze jongen ook eens wat meer zelfkritisch worden, want het ligt altijd maar aan een ander. Huilebalk!

Best wel grappig dat spelers met hun volle verstand hun contracten bij clubs verlengen, met daarin altijd ook een salarisverhoging, maar als er dan door grotere clubs naar hen geinformeerd wordt de consequenties van die eerdere contractverlenging niet meer willen aanvaarden. Ik begrijp best dat Heerenveen geen haast heeft ; Veerman ligt nog 3 jaar vast. En dus is het logisch dat Heerenveen een flinke vraagprijs hanteert. Dat Veerman ineens verzint dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging had hij zich moeten bedenken voor hij bijtekende.

28 juli 2021 om 15:33

Het verhaal heeft natuurlijk ook wel een andere kant. Zo'n Veerman die gaat ook naar Heerenveen en wordt natuurlijk ook lekker gemaakt met verhaaltjes dat ze hem na een goed seizoen willen verkopen. Die jongen wil zelf natuurlijk ook graag verder en snap wel dat die ontevreden raakt als Heerenveen echt vast blijft houden aan een bepaalde prijs die waarschijnlijk niet realistisch is, zeker omdat je verder wil in je carrière en hij natuurlijk meer kan verdienen. Als ze 8 a 9 miljoen kunnen krijgen verdienen ze ook al heel erg goed aan hem. Natuurlijk juich ik niet toe dat hij wegblijft of moeilijk gaat doen maar clubs moeten wel een beetje meedenken vind ik.

28 juli 2021 om 16:26

Ben het met je eens dat clubs wel een beetje moeten meedenken. Maar een bedrag van 8 a 9 miljoen zullen ze uiteindelijk echt wel accepteren. Ik denk dat hij vanaf 7,5-8 echt wel weg mag. Je krijgt niet vaak je precieze vraagprijs.

Heerenveen staat toch vrij dit te vragen? En ik geef ze groot gelijk. hij staat nog 3 jaar onder contract zeg. Moeten ze hem dan voor een prikkie laten gaan? Natuurlijk niet. Als je hem perse nu wil dan betaal je er ook maar goed voor, zo simpel is het. Tis niet dat hij nog maar 1 jaar onder contract staat.

Mooi dat ball hier ook een mening over heeft.... Wie is ball ook alweer?? Heerenveen moet helemaal niks, zeker hun beste speler voor een schijntje verkopen omdat een 3e rangs oudspeler dat vind. Hij heeft nog een contract tot 2024 en ze kunnen hem volgend jaar altijd nog voor 5 miljoen verkopen. Nu is het 8-10 miljoen en als hij een geweldig seizoen draait misschien volgend jaar wel 10-15 miljoen. Heerenveen zit ook krap bij kas en kan het geld ook wel gebruiken om zich te versterken.

Hij zegt dus letterlijk: 'heerenveen moet de prijs laten zakken, want Rangers gaat dat niet voor hem betalen'. Oké dan.. Nou vind ik 10 miljoen ook veel te veel, maar is het goed recht van Heerenveen. Die zullen ook wel blij zijn als het 7+ miljoen wordt.

Hahaha Michael Ball is gewoon salty omdat zijn club te weinig geld wilt betalen voor Veerman en wellicht deze parel misloopt. Hij lijkt ook te vergeten dat Veerman tot 2024 gecontracteerd is, veruit de beste speler van Heerenveen is, jeugd-international is en kan doorgroeien tot wellicht het nationale elftal. Heerenveen moet helemaal niks, grapjas

Ik sta er niet van te kijken als die dadelijk gewoon naar psv gaat.

28 juli 2021 om 15:56

Laten we inderdaad hopen van niet.

28 juli 2021 om 18:28

Wat moet PSV nou met Veerman. Bij PSV gaat die zich niet in de basis voetballen.

Gewoon nog 2 jaartjes je best doen en daarna lekker cashen (tekengeld). Mooie leeftijd dan. Dan maar niks voor Heerenveen.

Klopt Heerenveen moet niets. En moet bovenal niet denken ooit €10 miljoen of meer op te strijken voor Veerman. Als steevaste middenmotor zijn de topbedragen die Heerenveen vroeger ontving wel voorbij, waarbij ook wel meespeelt dat clubs van een groter kaliber onderhand wel weten dat ruim 90% van de spelers uit de middenmoot en subtop van de ED flopt op een hoger niveau, niet het vermogen heeft zich door te ontwikkelen.

28 juli 2021 om 16:06

Daarnaast is Veerman in mijn optiek bij Heerenveen nog niet eens klaar. Het enige dat hij biedt is een goede pass in zijn rechter. Maar als defensieve middenvelder is hij in verdedigend opzicht helemaal niet zo daadkrachtig. En ondanks zijn grote mond wanneer het tegenzit, vind ik hem allerminst de figuur die voorop gaat in de strijd of per se het verschil maakt in Friesland. Ter vergelijking met de indertijd 19-jarige Adam Maher, die een transfer naar PSV afdwong en daar ook tot teleurstelling leidde, vind ik Veerman vooralsnog vrij eenzijdig.

28 juli 2021 om 16:10

@VZ: zit er een bug in het reactievak? Na een x-aantal tekens loopt de pagina bij mij gewoon vast de hele tijd (vandaar bovenstaande tweedeling). Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

28 juli 2021 om 16:38

Ik vind een miljoen of 5 dik betaald voor Veerman. Doe er een eventuele doorverkoop percentage bij van 20% en dan heeft Heerenveen een prima deal. Meer gaat het echt niet worden

Heerenveen gaat zeker de poot stijf houden, ik verwacht niets anders, en gelijk hebben ze.
Als de zaak omgekeerd was, hadden ze ook 10/12 miljoen mogen betalen, dus waarom zouden ze dit zelf niet mogen?
Ik schoot in de lach toen ik het bod zag , helemaal omdat het contract nog een aantal seizoenen doorloopt.
Heerenveen moet deze jongen lekker houden, en beter laten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1210
7.Vitesse9-8
8.NEC8-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper60
I. DresevicVerdediger60
S. van BeekVerdediger60
M. van EwijkVerdediger60
S. de JongMiddenvelder60
T. HalilovićMiddenvelder63
J. VeermanMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 sc Heerenveen 6 1 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2018/2019 FC Volendam 8 2 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren