Sergiño Dest zei ‘nee’ tegen clubs uit Engeland, Duitsland en Frankrijk

Woensdag, 28 juli 2021 om 13:16Rian Rosendaal • Laatste update: 17:45

Sergiño Dest weigert om Barcelona al na een seizoen de rug toe te keren. De twintigjarige vleugelverdediger ontving volgens Sport in de afgelopen periode belletjes van Borussia Dortmund, Arsenal en AS Monaco, maar in alle gevallen kregen de clubs gelijk een duidelijk 'nee' te horen van de voormalig Ajacied. Dest is vastbesloten om trainer Ronald Koeman komend seizoen te overtuigen van zijn kwaliteiten als rechtsback, zo klinkt het vanuit Spanje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door siepie)

Tja, ik denk eerlijk gezegd dat hij tekort komt voor het niveau Barca. Vaak te blind voorin en verdedigend voegt hij al helemaal niks toe. Stuk beter om daar Emerson neer te zetten. Die heeft bij Betis ook genoeg ervaring opgebouwd en is fysiek 2x sterker.

28 juli 2021 om 13:26

In een formatie met 5 ( of 3 net wat je wil) verdedigers is blind voorin rennen nooit een probleem, dat was duidelijk te zien nadat Mbappe Dest alle hoeken van het veld had laten zien in een 433 formatie waarna Koeman schakelde naar 5 verdigers, daarna speelde Dest een hoop goede wedstrijden. Daarnaast denk ik dat Dest nog prima kan groeien en technisch goed genoeg is voor een back.

28 juli 2021 om 14:04

Omdat een aanvaller die als back fungeert weinig nog fout kan doen in een systeem met 5 verdedigers. Ik blijf erbij dat spelers als Dest enkel profiteren van het feit dat het vrij nieuw is om non-verdedigers als back te laten fungeren. In aanvallend opzicht kon hij niet eens concurreren met Neres of Promes en verdedigen kan hij niet. Je hebt dus in feite een redelijk matige aanvaller voor Europese begrippen (die overigens aan de bal wel goed is) die als back bij FC Barcelona speelt. Wat wel voor 'm spreekt, is z'n leeftijd. Er zit dus nog wel groei in. Als hij leert verdedigen, zie ik 'm nog wel uitgroeien tot een gewaardeerde kracht.

28 juli 2021 om 15:10

Een enorme drang en een hoop uithoudingsvermogen is hiervoor wel nodig, want defensief dien je wel minimaal lastig te zijn voor verdedigers en terug te komen.

28 juli 2021 om 16:24

@Sirius Aanvallers worden al tijden als back gebruikt. Pandev, Moses, Bogarde zijn enkele voorbeelden.

28 juli 2021 om 14:44

Ik vind het altijd wel mooi om te lezen hoe bepaalde mensen zinnen als ‘ voegt niets toe’ komt ‘tekort’. Zelfs bij Ajax was het hij kan helemaal niet verdedigen. Dan moet ik vooral lachen dat zo n speler een transfer maakt naar Barca, daar erg veel speelt en na zijn 1e seizoen nog steeds gewild is bij vele grote clubs. Tja voegt helemaal niets toe dan maar dan heb ik het over zulke reacties.

28 juli 2021 om 16:57

Bij Bayern werd Dest een onderdeel van het conflict tussen Brazzo en Flick. Brazzo wilde Dest graag hebben, Flick absoluut niet.
Met Pavard een veel betere RB in huis.

28 juli 2021 om 15:43

@shiraz.. Misschien komt hij nu tekort voor het niveau, maar hij is jong en kan nog verbeteren. Daarnaast zie ik eerlijk gezegd Barca qua niveau ook richting zijn niveau afzakken de komende jaren.

Pfoe, wat een opluchting als Arsenal fan. Aanvallend uitstekend, verdedigend zo ontzettend zwak. Bellerin bakt er ook weinig van maar met Dest ga je er niet op vooruit met alle respect. Wel genoeg potential maar je wilt spelers die er gelijk staan. Qua omschakeling en tempo denk ik dat de PL ook niks voor hem. Staat constant uit positie namelijk, dat was bij Ajax in de eredivisie al het geval..

28 juli 2021 om 13:38

Met wie ga je er dan wel op vooruit? Arsenal koopt alleen maar middelmaat. En wanneer iemand heel goed lijkt te zijn of dat ook was, dan maken ze er wel middelmaat van.

Denk toch dat er iets grondig mis is bij Arsenal, qua cultuur, niveau, algemene vibe, ... enzovoort.

28 juli 2021 om 14:12

Max Aarons, Mukiele, Pereira, Celik. Ik ben er wel mee eens dat het niveau bij Arsenal middelmaat is maar een verdediger halen die verdedigend niet goed genoeg gooi je juist bij deze middelmaat je eigen ruiten in

28 juli 2021 om 13:41

Oei! Kijk uit! Straks komen ze weer van links en rechts aangerend om jou toch echt te overtuigen dat Dest een back van wereldklasse is. En dat hij zo lekker kan ballen enzo. Dat hij positioneel altijd verkeerd staat opgesteld en daarom belachelijk vaak op zijn snelheid moet terugvallen moet je er dan alleen niet bij zeggen, want dan krijg je te horen dat hij dan wel weer goed kan tackelen. Beetje vergelijkbaar met een keeper die constant showdives nodig heeft om ballen uit het net te houden, een wereldkeeper staat goed opgesteld en heeft dat eerder niet dan wel nodig. Ditzelfde geldt voor Dest. Hij had destijds al moeite om zich bij Ajax wekelijks te onderscheiden, wat hij bij Barca doet blijft voor mij nog steeds een raadsel.

28 juli 2021 om 13:49

Dest is gewoon een back van wereldklasse. Hij kan gewoon lekker ballen. Positioneel staat hij weleens verkeerd maar dat compenseert hij wel weer met zijn snelheid. Tackelen kan die ook wel goed. Topper voor Barcelona dus!

28 juli 2021 om 13:52

Dan kijken we anders tegen wereldklasse aan. Ik roep het al een paar jaar en ik blijf erbij, die speelt op zijn 25ste gewoon in de subtop van Europa. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar verdedigend is hij toch echt te zwak om wereldklasse te zijn en ik waag echt te betwijfelen of hij dat nog kan aanleren.

28 juli 2021 om 14:05

@dabor, maar dat klinkt een beetje vergelijkbaar met een keeper die constant showdives nodig heeft om ballen uit het net te houden, een wereldkeeper staat goed opgesteld en heeft dat eerder niet dan wel nodig. 😁

28 juli 2021 om 14:10

Daar heb je een punt Yoda!

28 juli 2021 om 14:12

@yoda, Hilarisch, ja. Je kunt ook gewoon inhoudelijk reageren. Een beetje schijtlollig reageren op iemand zijn reactie kan iedereen. Ga dat lekker op sociale media doen.

28 juli 2021 om 14:53

Hey dr Mario. Jammer dat jij er niet de humor van inziet. Maar goed, jij begon jouw betoog ook vanuit een fictief standpunt dat anderen hier mogelijk zouden kunnen komen posten, dus als jij de vrijheid neemt alvast voor anderen te spreken, dacht ik dat een geintje ook wel kon, zeker omdat Dabor ook al op vergelijkbare wijze op jou had gereageerd. En Is VZ niet ook een soort social media? Maar Vooruit dan, inhoudelijk; Dest vind ik een prima voetballer, geen idee of hij barca waardig is of kan worden. Ik vind het prima dat hij niet weg wil, ik neem voor kennis aan dat hij blijkbaar ook naar andere clubs kon en vind het wel een teken aan de wand dat Koeman vertrouwen in hem heeft. En op basis van jouw argumenten kan ik me indenken dat het voor jou een raadsel is wat hij bij Barcelona te zoeken heeft.

28 juli 2021 om 15:09

Het is druk en chaotisch op werk, kan jij niks aan doen wellicht dat ik daar iets geprikkelder van ben geworden dan normaal gesproken. Ben normaal gesproken zeker van schijtlollig, dus het zal daar wel mee te maken hebben. Anywayz; ik vond de vergelijking niet slecht, wie vind dat overigens van zijn eignlen vergelijking?, Daar positie kiezen voor zowel een verdediger als een keeper van extreem belang is en dat mijns inziens het kaf van het koren scheidt. Hoe vaak zie je Chiellini bijvoorbeeld een sliding maken? Niet zo bijster veel doordat hij al ver van te voren heeft gezien wat er gaat gebeuren en zodoende gewoon goed staat opgesteld en zodoende niet hoeft te corrigeren. Dat zijn slidings en duiken van keepers mijns inziens, simpelweg het corrigeren van het niet goed staan op gesteld staan. Heel goede keepers duiken ook niet extreem veel, simpelweg omdat die al zien wat er gaat gebeuren en zodoende daar al op anticiperen. Ik vind Dest ook een prima voetballer. Enorm technisch, goede actie en prima in de kleine ruimte. Hij kan alleen vrij slecht verdediger voor een verdediger en daar beoordeel ik hem dan ook op.

28 juli 2021 om 15:22

Dr Mario, waar drukte op t werk ons allemaal niet toe kan drijven hè. Ik reageerde op jou tijdens een korte break, dus was het gemakkelijk lollig te doen. Maar zo kwam ie niet aan, volgende keer beter. Ik begrijp al je punten, daar hoeven we t verder ook niet meer over te hebben 😀 we moeten slechts werken aan onze onderlinge afstemming hahaha.

28 juli 2021 om 15:22

Inderdaad Tilburg013. Bellerin verkopen en Dest terughalen zou lood om oud ijzer zijn. Dan verjong je alleen maar wat, maar qua kwaliteit ga je er niks op vooruit. Ook in potentie niet in mijn optiek. Dest is aanvallend ook niet eens ''uitstekend'', anders was hij wel een flankspeler geweest. Zijn voorzetten zijn bijvoorbeeld helemaal niet bijzonder goed. Iets dat wel echt belangrijk is. En inderdaad het tactisch inzicht mist hij compleet. Daarom ook totaal niets voor ons, want we hebben niet de kwaliteit om een freeloader in het team te hebben (zeker als het nog niet eens een hele goede freeloader is).

Ik hoop overigens dat er nog wel echt een rechtsback komt, want het is angstvallig stil rondom die positie. Bellerin kan echt niet meer namelijk. Maar gezien alle uitspraken, bekruipt mij steeds meer het gevoel dat men binnen Arsenal Chambers als onze gedroomde rechtsback ziet. Dat is iets wat ik echt niet kan begrijpen persoonlijk.. Chambers vult het prima in hoor, daar niet van. Maar hij zou absoluut geen basismateriaal moeten zijn op de rechtsback positie (centraal vind ik hem overigens beter dan als rechtsback, maar dat lijkt Arteta niet zo te zien). Cedric vind ik persoonlijk veel beter bij de spelopvatting passen. Dus dat vind ik wel een zorgwekkend signaal tot nu toe...

Jammer waren leuke clubs geweest om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft potentieel om een van de betere backs in de wereld te worden, verwacht alleen niet dat dit bij FC Barcelona gaat gebeuren. Daarom was een stapje omlaag een goede oplossing geweest. Wel prima dat die Arsenal heeft afgewezen want daar is bijzonder weinig eer te behalen. Dortmund had wel gepast, daar had hij een zelfde ontwikkeling als Hakimi kunnen doormaken.

28 juli 2021 om 13:52

Waarom zou je weggaan bij Barcelona als je in 41 wedstrijden aan de bak bent gekomen? Lekker blijven en verder ontwikkelen

dest en emerson royal zijn barca toekomstige rechtsback dest gaat echt niet weg bij fabio had toch ook gezegd dat laporta helemaal niet van plan was om dest te verkopen en dat ie hem graag wilt behouden? goeie keuze van hem dest is nog 20 jaar en mensen verwachten dat ie er meteen staat terwijl die maar 1 seizoen bij ajax op hoog niveua speelde? nee geef hem de tijd dest gaat met hakimi arnorld etc een van de beste ter wereld worden

Ik vind het voor Sergino persoonlijk fantastisch dat er enorm veel interesse in hem is/was. Wij in Nederland zijn duidelijk niet kapot van zijn kwaliteiten, getuige de vaker negatieve dan positieve opmerkingen. Alle scouts van de topclubs uit de verschillende landen zullen het vast fout hebben want wij weten het allemaal beter en achten Sergino ongeschikt voor de absolute top. Joh, hij is nog super jong. Hij komt er echt wel!

28 juli 2021 om 17:07

Ik zie vaak dat we denken dat we in NL het voetbal hebben uitgevonden. Alle spelers die uit de ED komen, zijn bij voorbaat top en voegen altijd iets toe aan de EU topclubs. Ik zie dat echt anders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

93 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman verraste Laporta met statement: ‘Ik denk dat het niet nodig was’

Ronald Koeman heeft Barcelona-president Joan Laporta verrast met het statement dat hij woensdag maakte tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cádiz. Laporta vertelt aan Spaanse media dat het...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren