Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Woensdag, 28 juli 2021 om 11:19Rian Rosendaal • Laatste update: 12:10

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat haar gezondheidssituatie enkele dagen later alweer beter is. Aveiro kwam vorig jaar nog in het nieuws vanwege enkele opmerkelijke uitspraken over het coronavirus en de maatregelen die daar aan werden verbonden.

Aveiro lijkt gezien de foto die ze plaatst op Instagram vanaf haar ziekenhuisbed met de verklaring te komen. Het is in ieder geval goed te zien dat ze met ademhalen hulpt krijgt van een slangetje. "Ik hoop dat dit de laatste keer is dat ik een dergelijk bericht moet schrijven", zo schrijft ze in haar statement op Instagram. "In de afgelopen dagen voelde ik er weinig voor om dat te doen. Maar het nieuws verspreidt zich blijkbaar snel en uit respect voor de mensen die mij volgen en mijn geliefden wil ik de waarheid naar buiten brengen. Ik heb inderdaad dit verdomde virus opgelopen", laat Aveiro vanuit het ziekenhuis op Madeira weten aan haar 1,2 miljoen Instagram-volgers.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Katia Aveiro (@katiaaveirooficial)

"Ik volgde gewoon de protocollen en had weinig last van symptomen. Daarnaast zijn de video's die ik heb gepubliceerd uit de periode voordat ik een positieve coronatest aflegde", aldus Aveiro, die desondanks een longontsteking opliep vorige week. "Helaas ging mijn gezondheid vrijdag opeens achteruit, waardoor ik in het ziekenhuis ben terechtgekomen. Ik doe er nu alles aan om te herstellen en ik dank God en het fantastische medische team voor hun hulp." Uit de post op Instagram blijkt dat Aveiro wordt behandeld in een ziekenhuis in Funchal, op het Portugese eiland Madeira.

Aveiro, die als influencer veel tijd doorbrengt in Brazilië, deed vorig jaar nog opmerkelijke uitspraken over het coronavirus. De harde woorden kwamen nadat Ronaldo tot tweemaal toe positief werd getest door de Portugese voetbalbond. "Ik geloof dat duizenden mensen, die net als ik enorm in deze pandemie zijn gaan geloven, zullen inzien dat dit de grootst mogelijk fraude is die ik heb meegemaakt sinds mijn geboorte. Ik las vandaag een zin waar ik voor heb geapplaudisseerd: 'Het is genoeg geweest met het voor de gek houden van de hele wereld'. Open allemaal alsjeblief je ogen", liet de Portugese in oktober 2020 weten aan de buitenwereld.

Kort daarna kwam Aveiro overigens met een meer genuanceerde mening op de proppen. "Ik heb respect voor het coronavirus en zal het virus ook nooit ontkennen. Maar ik vind het belachelijk dat hierdoor de wereld tot stilstand is gekomen. Er zijn mensen die niet meer kunnen werken, mensen met psychologische problemen hebben en zelfs mensen die met zelfmoordneigingen rondlopen. Dat zullen we zeker moeten respecteren. Ik wil dat de oude situatie zo snel mogelijk terugkeert en dat God ons beschermt tegen het menselijk kwaad", zo sprak Aveiro in 2020.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Tja je gunt niemand ziekte, maar als je dan iemand moest uitkiezen zijn het wel de corona ontkenners. Misschien dat ze nu gelooft dat het echt is?

Maw, laat je gewoon prikken. Het liefst iedereen, het liefst zsm.

28 juli 2021 om 12:40

Zeg dat maar tegen hen die daarna ziek zijn geworden, verlamming hebben opgelopen en helaas zijn er ook talloze door overleden. Maar ja de doodsoorzaak wordt dan daar niet opgelegd, agh! En straks de deltavariant waar de vaccins niet sterk genoeg tegen zijn en dan weer een nieuwe prik nemen. Zoveel onzekerheid wat als harde feiten naar voren worden gebracht maar agh ja, men wil snel uit de wanhoop en terug naar het luxe leventje he. Dan kan men weer lekker feesten he. En als het zeker aan jouw ligt moet iedereen verplicht prikken zeker, agh vrijheid? Amahoela, nu even niet!

28 juli 2021 om 13:47

Blijf het moeilijk vinden, is dit nou sarcasme? Of de standaard propaganda van de gekkies. Had het niveau hier iets hoger verwacht, Wel vermakelijk hoor.

28 juli 2021 om 14:41

Het zou ook nogal raar zijn om iedereen die binnen een paar weken na het krijgen van een vaccin sterft te beschouwen als een dood door het vaccin. Met deze manier kan je groenten als zeer dodelijk beschouwen. Bijna iedereen die sterft heeft in de afgelopen weken groenten gegeten. Zijn groenten in die gevallen dan de doodsoorzaak.

Ja, er zijn zeldzame zware bijwerkingen en ja er zijn een paar mensen overleden aan deze bijwerking, dat betekend niet dat de vaccins niet veilig zijn.

En ik ben inderdaad voor indirecte verplichtingen voor vaccinaties. Je bent vrij om geen vaccin te nemen maar dat betekend niet dat je keuzes geen consequenties hebben. Mensen die zich niet vaccineren zijn een groter gevaar voor anderen en kunnen ervoor zorgen dat er extra maatregelen nodig zijn. Waarom zouden andere gevaar moeten lopen of minder vrijheden hebben omdat sommige geen vaccin willen nemen?

28 juli 2021 om 16:32

Veklaar je nader dan even ipv zo noncha te reageren. Is het eerste niet waar dan? Genoeg slachtoffers van de vaccin! Is mijn punt daarna niet correct dan!? Zeker wel dus welk sarcasme moet dit zijn!? En op de lange termijn is er veel onzekerheid, het is geheel een testfase nu, dus wat is daar grappig aan? En is het niet zo dan dat vele idd gewoon willen prikken om zsm terug naar het normale te kunnen keren!? Ik merk het zelf en dan merk je de intenties die dit precies bevestigen. Ook met mijn werk waar ik veel contact heb met mensen die (willen) reizen. En leuk woord gekkies. Maar hey hadden de wappies toen toch gelijk he, stapsgewijs mensen zowat verplichten om te vaccineren! En anders wel met indirect dwang! Agh ja, maar bedankt voor je inbreng he.

28 juli 2021 om 16:41

Hoeveel mensen zijn er aan het vaccin overleden dan? Je brengt dat hier als een feit, maar dit is allerminst een algemeen bekend iets. Vaccineren is bewezen effectief tegen de corona varianten die er nu zijn, dus wat is daar nu zo vreselijk mis mee dat je dat koste wat kost niet zou willen doen?

28 juli 2021 om 16:53

Hoeveel procent van de gevaccineerden is bewezen gestorven door een vaccin? En weet je dat in de USA momenteel 99% van de overlijdens door Covid plaatsvindt bij niet gevaccineerden?

28 juli 2021 om 16:54

@socio:
Stap 1: Koop aluminium folie
Stap 2: Maak een hoedje ervan

Dit wat je hier uitkraamt meen je toch niet? Testfase? Heb je uberhaupt iets erover gelezen dat niet op je fb voorbijkwam?

28 juli 2021 om 16:54

Genoeg berichten over, alleen ja die krijg je niet altijd te zien in de mainstream media. Maar gek genoeg berichtte de TG er laatst over, tientallen doden na het prikken. Maar het frappante is, wanneer ouderen met allerlei mankementen en ziektes na het virus erbij te hebben daarna overlijden dan is de doodsoorzaak meteen corona, maar nadat mensen overlijden na het prikken dan is de doodsoorzaak iets anders of onbekend, dat is toevallig. Tsja. Zo heb je genoeg verhalen en mensen die verlamd zijn geraakt na het nemen van de vaccin. Zo heb je genoeg huisartsen die geen prikken zetten vanwege hun zorgen erover (de bijwerkingen zoals trombose etc)! Zo heb je een huisarts die in een lokale radiozender sprak over een burger die op leeftijd was maar nog altijd gezond, maar na het prikken door hemzelf ging het meteen bergafwaarts met diegene en weekje later is diegene helaas overleden. Maar prima als men het wil nemen, maar het is gewoon eng als men het gaat accepteren dat men verplicht (onder dwang, direct of indirect) geprikt moet worden. Dat is gewoon schandalig! Daarnaast ja dat is best zorgelijk en corona heb ik gelukkig geen last van gehad (of nja misschien ook wel geen idee) en als het gebeurd dan doe je er weinig aan, maar risico nemen door een prik te nemen dat zorgelijk is en dan nog de vraag hoe mijn lichaam dat oppakt, die keuze heb ik dat niet te nemen! En dan nog de vraag wat het doet op lange termijn, dat weet men niet eens! Genoeg deskundigen die hun zorgen erover hebben gesproken maar nee die worden links gelaten tsja!

28 juli 2021 om 17:07

Los van of het klopt, maar tientallen doden joh? Zo veel? Alleen in nederland zijn al 20 miljoen vaccins gezet en dan houd je een heel betoog over hoe slecht het is en noem je een aantal vage voorbeelden die wel 'heel toevallig' zijn. Maar 1. toeval bestaat en 2. als de doodsoorzaak onbekend is dan is dat niet hetzelfde al bewijs dat het door het vaccin komt. Lees je verhaal zelf eens door, je strooit met toevalligheden, onbekende deskundige, zogenaamde huisartsen etc. etc. Je moet toch zelf ook wel inzien dat je verhaal heel slap aan elkaar hangt en je er van alles bij haalt om je (vage) punt te maken?

28 juli 2021 om 17:27

Oh en wat jij zegt moet wel waar zijn? Dan kunnen we wel heen en weer blijven gaan. Je maakt zelf een punt maar levert helemaal niets of van waar je dat hebt, is het nu dan ook onzin? Wat is dat voor antwoordt? En ik gaf aan de TG kwam ermee maar je gaat er meteen vanuit dat dat het totaal was, hmm vanwaar die eigen gemaakte conclusie? Ten tweede ik zeg huisartsen, zonder naam moet dat dan meteen onwaar zijn? Hoezo als ik namen zou geven, is het dan wel geloofwaardiger, lol wat is dat voor onzin? Wil je dat prima hoor, kan je tig namen meegeven (al weet ik dat het geen nut heeft voor types zoals jij)! En dan zo denigrerend doen als het onzin is, of nep huisartsen of nep deskundigen, man man man, sneu! Nou huisarts Bart van Tienen. huisarts Jan Vingerhoets. Oostenrijkse neurowetenschapper en psychiater Dr. Raphael Bonelli. Immunoloog r.theo Schetters. Arts en patholoog Frank van der Goot. Immunoloog Dr. Ir Carla Peters. Agh de lijst is absurd lang, en al helemaal als je gaat kijken naar het buitenland! Je had ook een docu van een bepaalde arts die andere deskundigen langs ging en sprak over hun zorgen (moet ik nog even terugvinden). Aanvullend: En hoe zit het trouwens met de Ifr cijfer voor de griep en corona op dit moment? Niet meer relevant omdat die aardig is gedaald? En daar het aantal griepdoden in 2018 11000 was. Maar goed, dat is weer wat anders.

28 juli 2021 om 18:00

@Sociofan, het kwetst me wel als je me begint te negeren hoor! En nog een extra bijkomend vraagje, die 11.000 griepdoden was dat ook tijdens een lockdown?

29 juli 2021 om 11:08

@socio. Ik heb ondertussen twee prikjes laten zetten, mijn vriendin ook, beiden met lichte bijwerkingen en nu tip top in orde. Ik En nee, ik schrijf nergens dat anderen dat ook moeten, wel dat het handig zou zijn als zoveel mogelijk het doen. Dat jij paranoide bent is jouw probleem. Verder zijn er genoeg peer-reviewed studies van die vaccins, die daadwerkelijk werken, kijk maar naar wie er tegenwoordig van covid komt te overlijden, vooral ongevaccineerden. Die cijfers van je heb je wellicht gewoon uit je duim gezogen, of van Ãâ©ã£â©n of ander fake news blogje. Je noemt hier een handvol mensen die hun twijfels bij dat vaccin zetten, hoe vergelijkt dat met zowat de rest der immunologen, virologen en microbiologen? Het valt in het niet. @vz laten jullie deze anti-vax propaganda gewoon staan?

29 juli 2021 om 11:14

Triest joh. Denigrerend doen maar geen enkel inhoud (oh toch wel, heb je het even aangepast). En maar mensen die oprecht zorgen hebben wegzetten als gekkies. Agh de wappies hadden toch gelijk destijds. Maar ja dat werkt goed, karaktermoord plegen op mensen die niet meegaan met wat men graag heeft. En dan nog doodleuk censuur willen plegen op hen die hun zorgen uitten. Duidelijk geen vrijheid van meningsuiting voor hen he! Agh, en zei al, wie het nemen wil prima maar de zorgen zijn er! Hopeloos dit joh. En nog een nieuwtje voor je, zoek het maar eens op, volkskrant... : 11.519 mensen overleden kort na vaccinatie. Het venijn schuilt, natuurlijk, in dat woordje ‘na’.

29 juli 2021 om 13:18

@psvfan700 Je was zo overtuigd, nou check dit maar even na en de gegevens staan gewoon in het, ...'dat staat gewoon op de website van het Europees Geneesmiddelenbureau, de EMA. Maar in de krant lees ik er niets over.’ Volkskrant: "11.519 mensen overleden kort na vaccinatie. Het venijn schuilt, natuurlijk, in dat woordje ‘na’. Of check eens hoe huisarts Rob Elens werd tegengewerkt om zijn gebruik dat mensen liet herstellen van corona door bepaalde instanties. En dat hij daarna mensen moest doorsturen die kort later in het ziekenhuis overleden waren. Tsja!

Heeft ze nou een filter gegooid op een selfie terwijl ze in een ziekenhuis bed ligt of zijn er enorm veel huidschilfers op haar camera lens gevallen door een roos pandemie? Met alle gekheid op een stok, het is verschrikkelijk om covid te krijgen, maar het is best irrelevant als het gaat om een familielid van een voetballer. Wens haar een verbetering van de situatie toe.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Portugal

FIFA ranking: 5
186 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Diogo JotaAanvaller41
André SilvaAanvaller30
Nélson SemedoVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Portugal.

3884 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 2 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Gea en Lingard pakken glansrol bij knotsgekke slotfase United

Manchester United heeft zondagmiddag ternauwernood nieuw puntenverlies in de Premier League weten af te wenden. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer stond op bezoek bij West Ham United lange tijd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren