Roger Schmidt is verrast door ‘plotselinge’ transfer van Pablo Rosario

Dinsdag, 27 juli 2021 om 22:57Mart van Mourik • Laatste update: 23:03

De transfer van Pablo Rosario naar OSG Nice kwam voor trainer Roger Schmidt onverwachts. Daags voor de return in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray gaat de coach van PSV in op de afgeronde transfers van Donyell Malen en Rosario. Met name het vertrek van laatstgenoemde kwam voor de oefenmeester als een verrassing.

Voor de camera van ESPN reageert Schmidt voor het eerst op het vertrek van zijn voormalig pupillen. “Het was geen verrassing dat Malen zou vertrekken. Het was duidelijk dat er een akkoord zou komen en dat Borussia Dortmund hem zou kopen. Ik wens hem alle succes, want Donyell is een geweldige speler en een geweldig persoon. Hij heeft belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van de tweede plek afgelopen seizoen”, vertelt de oefenmeester. Malen tekende dinsdag een vijfjarig contract bij de Duitse topclub en bezorgt PSV circa dertig miljoen euro plus bonussen (circa vier miljoen euro).

John de Jong, directeur voetbalzaken bij PSV, reageert op de officiële website van de club vol trots op afgelegde traject van de aanvaller en zijn ‘verdiende’ transfer. “Donyell heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op een manier zoals we dat bij PSV graag zien. Hij is naar de club gekomen als talent, ontwikkelde zich na een sterk eerste seizoen bij Jong PSV tot volwaardig selectielid en is daarna één van de dragende spelers van PSV geworden. We hebben zijn ontwikkeling de afgelopen jaren met veel genoegen van dichtbij kunnen volgen en zien deze transfer wederom als een bevestiging van de koers die wij als club varen. Donyell maakt een mooie en grote stap in zijn carrière. Daar zijn we ontzettend trots op”, aldus De Jong.


Dinsdag maakte OGC Nice ook de transfer van Rosario, die naar verluidt voor zes miljoen euro de overstap maakt, via de officiële kanalen wereldkundig. Hoewel de vertrekwens van de middenvelder bekend was bij Schmidt, kwam de transfer toch onverwacht voor de keuzeheer. “Het was wat verrassend voor mij. De transfer kwam dit weekend plotseling ter sprake en het ging ineens heel snel. Een aantal maanden geleden maakte hij al wel zijn vertrekwens bekend; hij gaf aan dat hij klaar is voor het buitenland. Die kans deed zich nu voor en uiteindelijk zijn we akkoord gegaan met een transfer”, vertelt Schmidt, die tevens aangeeft op zoek te gaan naar twee vervangers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door mt87)

Nog een vervanger voor Rosario? Middenvelders genoeg toch? Een spits lijkt me wel noodzaak aan de andere kant.

27 juli 2021 om 23:04

Ik denk dat Guti, Sadilek en Thomas ook weg zouden mogen. Het niveau moet gewoon omhoog. Middenvelder en spits komen sowieso.

27 juli 2021 om 23:19

Thomas blijft wel denk ik. Harroui zou een goede middenvelder zijn om erbij te halen.

28 juli 2021 om 10:10

Harroui vind ik ook wel een goede speler, kan nog groeien en wordt het niks helaas.
Thomas blijft, is ideale 13e man voor Schmidt.

27 juli 2021 om 23:05

Van Ginkel kan geen vol seizoen spelen dus een extra middenvelder kan geen kwaad. Ik neem aan dat men ook snel afscheid van Guti gaat nemen. Over miskoop gesproken… Mo zal ook zeker gaan verwacht ik

27 juli 2021 om 23:18

Niet onderschatten, de impact die Rosario heeft gehad op sommige spelers. Sangare bijvoorbeeld, dankte zijn basisplek aan Rosario. Omdat Rosario speelde was er nog een extra defensieve middenvelder nodig om in te grijpen bij het toegenomen percentage balverlies. De extra controlerende middenvelder, ter controle van de andere controleur.

27 juli 2021 om 23:25

Sangare en Sadilek zijn de enige echte overgebleven verdedigende middenvelders en de verwachting is dat Sadilek ook nog zal vertrekken.

Mooi hoe eerlijk Schmidt is in die laatste zin: hij gaat zelf op zoek naar twee versterkingen. Dat hebben we idd gezien in het transferbeleid het afgelopen jaar, dat Schmidt zelf de spelers haalt.

27 juli 2021 om 23:16

Tuurlijk heeft schmidt inbreng wie er komt maar de Jong zal vast meekijken en een mening hebben

28 juli 2021 om 01:27

Natuurlijk, de Jong is eindverantwoordelijk, als Schmidt met iets komt en de Jong ziet er niks in, gaat het ook niet door.
Schmidt kent de Duitstalige markt goed en hij moet ermee werken, dus helemaal niks geks in mijn ogen.

28 juli 2021 om 07:08

Dus dan ga je ervan uit dat de vervanger Duitstalig moet zijn?

28 juli 2021 om 08:53

Nee, ik zeg alleen dat hij de Duitstalige markt goed kent, oftewel Schmidt kan met een speler komen uit de Oostenrijkse competitie welke van Sloveense of Braziliaanse afkomst is.
Ik snap eigenlijk niet zo goed dat je uit mijn tekst haalt dat hij Duitstalig moet zijn...

27 juli 2021 om 23:25

Klopt helemaal wat je zegt want naast Schmidt had nog nooit iemand vam v. Ginkel, Propper en Drommel gehoord. Die zijn nooit bij PSV inbeeld geweest laat staan dat ze er een verleden hebben. Andere spelers uit de koker van Schmidt zoals Zahavi, Gotze, Max en Ramalho lijken ook totaal niets toe te voegen aan dit psv.

27 juli 2021 om 23:32

Waar zie je staan: zelf op zoek? Wellicht was de vraag: gaan jullie op zoek naar vervangers? En antwoord hij: natuurlijk kijken we naar vervangers.

Heel vervelend hoe zijn woorden iedere keer verdraaid worden om hem ‘slechter’ naar voren te laten komen.

27 juli 2021 om 23:39

vertelt Schmidt, die tevens aangeeft op zoek te gaan naar twee vervangers.

Dat is wellicht wat hij bedoelt heeft, maar niet hoe je deze zin kan lezen. In het Nederlands kan het tweede deel van de zin enkel op Schmidt terugslaan, anders moet je het nieuwe onderwerp aanhalen.

27 juli 2021 om 23:57

Gewoon slecht opgeschreven van VZ. Interview is te zien bij ESPN en daar zegt hij letterlijk: "er zijn twee goede spelers vertrokken en daar moeten we twee nieuwe voor zoeken".

28 juli 2021 om 00:15

Dat komt omdat De Jong 40 miljoen heeft verspild aan pure middelmaat en de slechtste td van Nederland is. Dan kan ik het begrijpen dat de trainer zelf kiest wie die wilt hebben.

Als hij even op VZ had gekeken ontkom je er niet aan hoor! Er zijn wel 10 berichten de revue gepasseerd de afgelopen week over de transfers ;-).

28 juli 2021 om 08:24

Dit is wellicht omdat hij zelf aangeeft mede accoord te zijn gegaan met de transfer en dus helemaal niet verrast is zoals de titel doet vermoeden.

Rosario vond zichzelf klaar voor het buitenland lol, die kerel was niet eens klaar voor de eredivisie..

27 juli 2021 om 23:09

@flying die man kan gewoon mee bij een club als Nice. Je doet alsof het buitenland allemaal niveau Chelsea of Juventus is. Hij was basis bij PSV en kan dus bij heel veel clubs mee in het buitenland. Iemand als de Roon, die ik gelijkwaardig of iets matiger vind, speelt zelfs CL en een top 4 club in Italië.

28 juli 2021 om 00:10

Jij vind Rosario beter of gelijkwaardig aan De Roon. Laat ik duidelijk zijn, de Roon is niet geweldig, maar een stuk beter in wat ie doet dan Rosario.

28 juli 2021 om 07:38

De Roon is natuurlijk veel beter dan Rosario, laatstgenoemde is een dromer die constant verzaakt en dom balverlies leidt. Daarom speelt de Roon ook bij Atalanta en is Rosario niet eens basisspeler in de eredivisie en mag nu bij een simpele middenmoter in Frankrijk spelen.

27 juli 2021 om 23:21

Mss zag hij FC Drita vorige week en dacht hij: hey dat kan ik ook!

27 juli 2021 om 23:43

Die wordt een nieuw geval zoals s.amrabat of die gast van Peru die bij Feyenoord speelde. In een andere competitie worden er andere dingen gevraagd

28 juli 2021 om 00:16

Bij PSV moet je als centrale middenvelder het spel verdelen en goed zijn in de passing. Bij een club zoals Nice die niet zo aanvallend speelt kan die lekker trekken, beuken en sleuren en de bal inleveren. Amrabat en Tapia waren bij Feyenoord matig omdat ze het spel niet konden maken, maar doen het erg goed bij Celta da Vigo en Fiorentina omdat ze daar enkel als stofzuiger kunnen spelen.

Voor alle meelezende clubs: Mauro, Guti, Thomas en Sadilek zijn ook klaar voor een mooie stap omhoog in het buitenland.‘Klaar voor het buitenland’. Gewoon een vlucht om niet nog verder weg te zakken bij PSV. Z’n teamgenoten doen ook alsof het een stap omhoog is en het ‘verdiend’ is. Rosario had ook wel door dat die dit seizoen niet veel aan de bak ging komen.Neem aan dat Schmidt vooral verrast is dat het zo snel ging, niet dat die verkocht ging worden.

27 juli 2021 om 23:29

Klaar voor het buitenland betekent niet per definitie klaar voor een stap hogerop in het buitenland. Zelfs iemand die nog nooit in het eerste heeft gespeeld kan klaar zijn voor het buitenland.

27 juli 2021 om 23:32

Klopt, maar je bent toch met me eens dat ze het zo een beetje proberen te draaien.

27 juli 2021 om 23:30

@justinMorris Mochten de clubs jouw bericht lezen, dit bericht is ook aan gericht: In de mooiste stad van NL, Amsterdam, staan een paar geweldige spelers klaar voor de volgende stap naar het buitenland. Deze spelers hebben altijd 100% inzet en zijn beter dan de slappe hap van hier boven. Spelers zijn nu tijdelijk in de aanbieding. Voor slechts 9 miljoen is Onana op te halen. Voor miljoen Klaiber. Een speler die je rechtsback opstelt maar overal en nergens zal rennen. Sta niet gek te kijken als je hem ziet opduiken in de spits of linksbuiten. Vol gas gaat hij. Voor 5 miljoen is de Argentijnse slager Magallan op te halen. Titels gewonnen in Argentinië. Voor 3 miljoen de Ronaldo-gooier. Hoeveel spelers verdienen zo een bijnaam! Samba op de vleugel Neres die grote namen heeft gedold, is op te halen met 50% korting! Was 50 miljoen, nu tijdelijk slechts 25 miljoen. Wees snel, want op=op. Mocht je deze aanbieding missen, Samba light versie kost nu slechts 9 miljoen. Danilo kan op meer plekken spelen. Haal geen andere aanvaller, want hij stopt dan abrupt met scoren. Wil je toch liever wat Mocro flavour, voor 4 miljoen Labyad die op meer plekken kan spelen.

28 juli 2021 om 02:35

Jij moet autoverkoper worden. Bedankt voor deze glimlach.

28 juli 2021 om 09:30

In het interview geeft Schmidt ook aan dat het vooral over de snelheid van de transfer ging. Rosario had maanden geleden al aangegeven een stap naar het buitenland te willen maken. Dat hij weg wilde was dus duidelijk, maar dat het dus zo snel ging was ietwat onverwacht in Eindhoven.

28 juli 2021 om 14:24

Ik zag het later ook ja. Toch bijzonder dat Rosario het al maanden geleden heeft aangegeven. Ik dacht dat hij gewoon doorhad dat het dit seizoen niks ging worden voor hem op het middenveld. In Nederland kon die ook niet echt ergens heen dus snap in dat geval ook wel weer dat je dan voor t buitenland kiest. Voor
mijn gevoel is Nice echt een buitenkans voor hem, heerlijke stad in een prachtige omgeving.

Verrast? Aangenaam of onaangenaam? Schmidt zal toch, net als ik, vooral verrast zijn dat er zich een club meldde voor 6 miljoen. Of hoopte hij stiekem dat er niemand zou komen, zodat zijn favoriete mid nog even in de breedte beschikbaar zou blijven.

27 juli 2021 om 23:48

Dat het zo snel ging ineens. Staat in de tekst. Rosario is onder Schmidt zijn basisplek kwijtgeraakt zodra er betere opties voor handen waren. Dus je comment is op niets gebasseerd. Komt een beetje gefrustreerd over ook. Er was gewoon niets beter. Ja, dat is erg, maar wees dan nu gewoon blij dat dat schrale Rosario tijdperk voorbij is.

28 juli 2021 om 07:12

Nee was geen reactie uit frustratie waarom zou ik), maar was sarcastisch/grappig bedoelt. Helaas mislukt. Ik zal er aan werken. Maar dat de comment op niet gebaseerd is, dat is ook niet waar. Want als er niks beter was dan Rosario, dan was het toch zijn favoriet. Of zoals hij zelf bloedserieus aangaf in een interview: een topplayer. Of denk jij dat Schmidt daar sarcastisch, grappig probeerde te zijn waar wij de clou niet van zagen.

28 juli 2021 om 13:28

Denk dat hij zijn speler niet wilde afvallen omdat hij zag dat Rosario het al moeilijk genoeg had en er geen alternatief was. Als je hem dan a la Advocaat stelselmatig slecht gaat noemen heb je er ws niks meer aan. Maar goed, laten we het er niet meer over hebben. We hadden allemaal dezelfde ergernissen: Rosario in het toch al verdedigende blok, en het 4222 systeem. Allebei lijken we nu vanaf te zijn dus ik ben wat betreft PSV lang niet zo vrolijk aan het seizoen begonnen! Fijne wedstrijd vanavond.

Ik hoop echt van harte dat ze Harroui ophalen bij Sparta. Verhoudingen tussen beide clubs zijn goed en het lijkt me een jongen waarop je sowieso geen verlies maakt als hij toch niet aanhaakt.

Het belangrijkste nieuwsfeit is onderaan het artikel in een bijzinnetje weggemoffeld. PSV gaat zich dus daadwerkelijk nog versterken met sowieso een spits en een verdedigende middenvelder. Benieuwd wie dat worden. Maar een back zou ook fijn zijn want ik ben niet kapot van Mwene. En je zou Boscagli ook als CDM kunnen gebruiken dus misschien in plaats daarvan een goede CV erbij? En wat doen we met Teze want ik baal echt ontzettend dat zijn doorgroei op RCV niet beloond wordt... daarbij is Ramalho tweebenig dus zet die dan op links centraal. We zullen wel zien. Er gaat nog veel geknutseld worden. Desalniettemin vind ik PSV nu al zeer sterk voor eredivisiebegrippen.

28 juli 2021 om 02:52

Heb het interview bekeken, en hij zegt ‘ 2 good players are away, so we have to find new ones’. Nu is dat nog steeds de taak van JdJ maar de intentie is duidelijk.

De spitspositie moet sowieso iemand bij, Berisha vind ik er goed uitzien, heeft ook z’n wedstrijden (voor jong Duitsland) op de flank gespeeld, dus dat is top aangezien het lijkt alsof ik een van de weinige PSV’ers ben die eerder een buitenspeler wil dan een spits. Hlozek ook nog van harte welkom, in een deal met Sadilek eventueel. Dat lijkt wel meer uit de koker van de fans te komen.

Op t middenveld staat het nu heel sterk, en ik zie Mo als nummer 2 achter Götze dus dan heb je inderdaad een CDM nodig. Wel weer 1 die dit seizoen geen speeltijd gaat eisen. Zie in de Eredivisie buiten misschien Veerman niks rondlopen. Zoals eerder werd aangekaart op dit forum is ook dat een gok, subtopspelers (Ramselaar, Maher, Doan, Thomas, Luckassen) hebben de afgelopen jaren de stap eigenlijk niet kunnen maken. Heeft er denk ik mee te maken dat het gat van de top van Nederland (PSV en Ajax) tov de rest wat groter wordt.

Back vind ik eigenlijk ook belangrijk. Nu de as lijkt te kloppen met van voor naar achter Zahavi, Götze, Sangare - Van Ginkel, en Ramalho - Boscagli, is PSV niet ver verwijderd van een team wat om de prijzen mee kan doen / verrassen in CL (eerst maar eens halen). Max is defensief echt niet voldoende, maar compenseert aanvallend en met loopvermogen. Mwene zie ik echt als de ideale back-up. Als Dumfries weggaat, moet er echt een rechtsback bij, Teze is simpelweg geen rechtsback meer en Sambo (nog) te licht. Misschien Soppy van Rennes? Heeft nog maar 1 jaar contract.

Teze baal ik ook van, is toch eigen jeugd en Nederlands. Je ziet wel dat Boscagli nu met de coaching van Ramalho verder kan ontwikkelen, en met Teze ernaast ben ik bang dat het weer te onervaren wordt. CV is ook niet de plek waar je af en toe een wedstrijd iemand kan vervangen, misschien tegen te laagvliegend van de ED.

Vind het tot nu toe wel een hele mooie transferzomer (zeker met de wedstrijd tegen Gala erbij).

28 juli 2021 om 14:18

Het is een duivels dilemma, want eigenlijk is het duo Ramalho en Boscagli, zoals je zegt, gewoon beter dan Teze Boscagli. Maar Teze kun je niet op de bank laten na zo'n seizoen, en Mwene is de ideale backup voor links en rechts. Dus ik hoop vanavond Teze op rechtsback te zien, en geef hem dan maar eens een rits van 15 wedstrijden. Kan me ook voorstellen dat hij er weer even in moet komen. Met 4231 kan hij de bal ook makkelijker kwijt naar voren. Anders zit hij waarschijnlijk het hele seizoen op de bank en dat kan ik maar moeilijk verkroppen.

Mo is denk ik einde verhaal. Waardoor de blessuregevoelige Götze onze enige echte nummer 10 is. Eerste vervanger is nu Doan denk ik? Mauro zou nog kunnen, en Thomas als een soort schaduwspits zoals hij ook onder Faber speelde. Maar je gaat in kwaliteit dan gigantisch achteruit. Dus het is heel erg balen dat Mo niet lijkt in te zien dat hij onder de vleugels van Götze echt kan door breken dit seizoen, en dan volgend seizoen basis staat als hij presteert.

Ik vind zelf Veerman ook nog een te grote gok omdat hij snel zijn kop laat hangen bij tegenslag in het veld en eigenlijk alleen aanvallend 'aan' staat.

Qua spitsen vind ik ook een interessant verhaal, want Berisha kan geloof ik op meerdere posities voorin wel uit de voeten, maar Hlozek is een echte 9. Denk ook dat die tweede op termijn meer goals oplevert voor PSV. Zeker in de eredivisie waar verdedigers niet kunnen koppen. We kunnen natuurlijk niet terug naar 4222, dan word ik gek. Maar zou wel slim zijn om voor te sorteren op het vertrek van Zahavi. Denk alleen niet dat Hlozek komt als hij niet nummer één spits wordt.

28 juli 2021 om 14:43

Ja Teze gaat Ramalho niet uit de basis spelen als ze allebei fit zijn. Teze gaf eind vorig seizoen wel aan dat rechtsback zijn favoriete positie was, maar ik zie hem toch liever daar niet. Mist snelheid en aanvallende impulsen. Mwene weet ik het ook nog niet, kan natuurlijk als die went aan de nieuwe omgeving en het team nog beter spelen, maar dat is nu in mijn ogen de minste positie van het huidige PSV. Kan het ook niet verkroppen als Teze een seizoen op de bank zit, vertegenwoordigd ook aardig wat waarde maar ik zie dit moment geen oplossing.

Mo gaat inderdaad weg, blijf altijd stiekem hoop houden dat die een plekje krijgt in de basis en de sterren van de hemel speelt maar zo’n situatie zoals hij zichzelf in gewerkt heeft zie je toch zelden. Doan is dan denk ik inderdaad de nummer 10 erachter. Maar die is ook de eerste man achter Gakpo en Madueke, dus dan moet er als Mo vertrekt een buitenspeler of 10 bij. Berisha kan het allebei, ook nog in de spits en heeft van wat ik zelf heb gezien ook de tactische discipline op 10 die Schmidt wil. Hlozek kan echt alleen als die basis gaat spelen inderdaad, veel te groot talent daarvoor en waarschijnlijk ook te duur om op de bank te gaan zitten. Ik denk met een marktwaarde van 17 miljoen überhaupt al te duur, daar heeft PSV niet het geld voor (over). Heeft nog een 3 jarig contract, Berisha nog maar 1 jaar en dat is vaak wat veel van de prijs afsnoept. Daarbovenop komt nog dat 3 van de 5 duurste inkomende transfers met Bruma, Baumgartl en Romero bij PSV allemaal geflopt zijn, met alleen Romero nog een kleine kans op revanche. Dure spelers zijn geen garantie voor goede spelers bij PSV.

Een bijzondere transfer voor een hele matige speler. Zijn niveau ligt echt in het rechterrijtje van de eredivisie en zelfs daar kan het prima misgaan. Bijzonder dat redelijke buitenlandse clubs toch steeds weer tot dit soort aankopen komen. Gebrek aan goede scouting en verstand van het spelletje.

Psv komt met winst terug naar Eindhoven.1-3

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren