PSV ontvangt financiële tik op de vingers en gaat supporters ‘aanpakken’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 21:54Mart van Mourik

PSV moet bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd twee tribunevakken in het Philips Stadion leeg houden. Dinsdagavond treedt de tuchtcommissie van de UEFA naar buiten met de straf, die opgelegd wordt wegens de ongeregeldheden langs de kant van het veld tijdens het duel met Galatasaray (5-1). Daarnaast krijgen de Eindhovenaren een boete van 1500 euro opgelegd.

De vakken G en H dienen gesloten te blijven bij het eerstvolgende duel in Europees verband. Dat waren de vakken waar onrust ontstond nadat Galatasaray de aansluitingstreffer maakte in de wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League. Directeur Toon Gerbrands is er zeker van dat er supporters betrokken waren bij de ongeregeldheden langs veld die geen seizoenkaarthouder zijn.

“Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht. Tegen hen zullen wij optreden. We kijken naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray. Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen”, aldus Gerbrands.

In de pauze van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray was het onrustig in het Philips Stadion. Het kwam tot een confrontatie tussen supporters van beide clubs, blijkt uit beelden die journalist Milan van Dongen op Twitter plaatste. Op de beelden is te zien dat dat boze PSV-supporters rennen richting Galatasaray-supporters. Eerder tijdens de wedstrijd moesten ze al worden tegengehouden door de PSV-bank.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door crema)

De boete is gelukkig geen hoge, maar vind het sneu voor de onschuldigen in de desbetreffende vakken.

Lekker bezig mannen, mooi andere mensen de dupe laten zijn van jullie idiote gedrag. Hopelijk pakken ze deze mensen goed aan als ze deze te pakken krijgen.

27 juli 2021 om 22:48

Natuurlijk is dit niet goed. Maar wat ik vreemd vindt is dat PSV niet controleert wie er het stadion in komt. Zo heeft een stadion verborgen ook geen zin.

Wat zijn dit voor bedragen, haha? Gelukkig laag, maar altijd moeilijk zulk gedrag te voorkomen. Overal zitten debielen

27 juli 2021 om 22:04

Heel goed dat PSV dit gaat onderzoeken. Gedrag wat totaal niet acceptabel is

Hahahahahah 1500 euro!!! Jeetje ze moeten nu wel snel dumfries verkopen. On topic: dit is natuurlijk zeer triest van die maloten. Het slaat nergens op en is totaal niet nodig. We staan voor met een goede uitslag. Ga lekker feesten en je ploeg steunen. Dit is totaal niet nodig. We komen heel goed weg met zo'n belabberde boete!

27 juli 2021 om 23:02

Gelukkig is de boete laag ja, als ze die supporters maar wel hard aanpakken.

27 juli 2021 om 23:49

1500,- Is niks, maar een leeg vak kost ook geld.

28 juli 2021 om 00:06

Juist Den Bosch daar zit het hem in, dat kost heel wat meer maar vergeet men.

Een keer redelijke straffen. Doe dit consequent en de sociale controle zal in de vakken ook toenemen. Wat hopelijk tot minder incidenten gaat zorgen.

27 juli 2021 om 23:03

Kwamen de supporters niet van een andere tribune af om daar rotzooi te trappen?

Aparte is: de beelden die je ziet van onder andere de man met zijn dochter zijn van de zuidkant van het stadion. Die werden achterna gezeten vanuit de sfeervakken. Er was inderdaad in vakken G en H in de hoek vlak daarvoor ook wat consternatie, en blijkbaar is PSV alleen daarvoor gestraft. Correct me if i’m wrong.

Gelukkig geen hoge boete voor PSV. Ik hou van goede sfeer en ben ook blij dat deze supportersgroepen bestaan die dit mogelijkmaken, maar die idioten die het nodig vinden om telkens maar weer herrie te schoppen langs de lijnen met andere fans.... nee sorry mensen ik weet niet hoe jullie hier in staan SCHANDALIG! Hoe krijg je het in je hoofd om telkens maar weer zo'n gezellige sfeer op de tribunes te verzieken? Psv zo'n mooie club dat zeggen de fans van Psv iig. Ik vind het jammer dat er vaak ongeregeldheden zijn, sla elkaar gewoon inelkaar. Dat is nou de echte krachtmeting om te laten zien dat je de "alpha male" van de groep bent.

Smerige klootzakken die dit weer op hun geweten hebben. Ga op kickboksen ofzo als je graag je agressie kwijtmoet. Nu moeten mensen die gewoon een leuke avond willen hebben boeten voor een stel primaten die met een slok op en niet onwaarschijnlijk een teug snats in de neus zichzelf weer niet kunnen beheersen. Zo mild als de UEFA nu is met deze straf, zo hard moet PSV optreden. Niets anders dan stadionverboden opleggen. Dit soort bezoekers moet je royeren.

27 juli 2021 om 22:19

Het is toch duidelijk dat PSV niks tegen deze relschoppers wil doen, enkel tegen de personen die de kaarten hebben doorverkocht

27 juli 2021 om 22:50

Ben het met jou eens @gomes. Maar wat heb je aan een stadion verbod als je vervolgens op het kaartje van een ander gewoon naar binnen kunt lopen? Toch vreemd dat PSV niet controleert wie er binnen komt.

27 juli 2021 om 23:07

Misschien dat legitimeren een uitkomst kan zijn!?

Persoonlijk denk ik aan iets anders wanneer er wordt gesproken van ‘een financiële tik’. Dit is voor PSV gewoon een lachtertje wat financiën betreft. Goede titel weer VZ

Wel jammer dat soort gedrag nog voorkomt bij volwassen mannen. Moet gewoon gestraft worden.

"zij die zich schuldig hebben gemaakt aan het doorverkopen van seizoenkaarten worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen." Mag toch hopen dat PSV ook de aanvallers opspoort en stadionverboden uitdeelt.

Ze moeten die agressieve sukkels aanpakken! Nu doen ze alsof het komt door een paar supporters die hun seizoenkaart door verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren