Fatih Terim heeft na afgang tegen PSV slecht nieuws voor Ryan Babel

Dinsdag, 27 juli 2021 om 21:51Jeroen van Poppel

Ryan Babel zit woensdag tegen PSV op de reservebank, zo meldde Fatih Terim dinsdag op de persconferentie. De trainer van Galatasaray kiest na de deceptie in Eindhoven (5-1 verlies) voor Mostafa Mohamed in plaats van de 34-jarige Nederlander. Terim steekt verder wat betreft de nederlaag van vorige week de hand deels in eigen boezem.

Terim maakte opvallend genoeg de complete opstelling van Galatasaray voor het returnduel in de tweede voorronde van de Champions League al bekend op het persmoment. De Turken keren terug in een 4-3-3-opstelling, terwijl in het Philips Stadion begonnen werd in een systeem met drie centrumverdedigers. Verder komen DeAndre Yedlin en Baris Yilmaz tegen PSV in de ploeg. Patrick van Aanholt, die afgelopen week tekende bij Galatasaray, is nog niet van de partij.

Galatasaray was vorige week woensdag kansloos tegen PSV. "Soms bedenk je een tactiek en pakt die niet goed uit", zei Terim. "We begonnen met een driemansdefensie. We hoopten stand te houden en weinig kansen weg te geven omdat we wisten dat PSV snel en hoog druk zou zetten. Binnen een paar minuten schakelden we alweer terug naar 4-3-3."

Terim heeft ook een andere verklaring voor het zwakke optreden van zijn ploeg. "Vlak na de competitie raakten we elf spelers kwijt", memoreerde de oefenmeester. "Door de financiële problemen en een straf van de UEFA zijn we veroordeeld tot transfervrije spelers of huren bij andere clubs. Mij overkomen telkens slechte dingen, maar ik klaag er nooit over. Ik maakte een tactische fout. Oké, dat geef ik toe. Maar daardoor verloren we niet. We zijn spelers kwijtgeraakt, andere zijn geblesseerd geraakt of kregen corona."Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Kun je het Terim echt kwalijk nemen? 11 spelers die vertrekken, en er komt zo weinig voor terug. Voorbereiding kan je ook een hele paragraaf aan toewijden wat een rommeltje. Het is echt een zooitje in Turkije (clubcompetitie maar ook het Nationale team), maar de drang om uitgerangeerde sterren te overbetalen kunnen ze daar echt niet weerstaan. Komt ook de pech van de instabiliteit van de Lira bij en spelers die in euro’s betaald willen worden. Maar nogmaals: hun begroting is meer dan t dubbele van PSV. Dan moet je beter voor de dag komen, ook met een wat mindere selectie. Ze hebben ongeveer evenveel inwoners als Duitsland(!), en zijn de meest voetbalgekke personen van Europa.Heb door mijn leeftijd de successen van Terim niet echt meegemaakt, maar waar die in Eindhoven mee voor de dag kwam: niet best.Babel is toch ook een speler van niks voor zo’n grote club.

27 juli 2021 om 22:22

Hij had wel lang genoeg de tijd gehad om een goeje team op tebouwen , dan mpetrn ze niet achter af janken

27 juli 2021 om 22:38

Als het geld er niet is. Ligt meer aan t bestuur wat over de transfers gaat. Er is nog NIEMAND verkocht voor een transfersom, de vertrokken spelers waar over gerept wordt zijn dus huurlingen, plakpleisters op grote wonden die nu weer blootliggen.

28 juli 2021 om 10:05

Als je 2 echte middenvelders hebt waarvan de 1 van Kasimpasa komt en de andere uit de 2de lig. Dan kan je proberen wat je wilt maar het niveau is gewoon veel te laag.

27 juli 2021 om 22:25

Hij had wel lang genoeg de tijd gehad om een goeje team op tebouwen , dan mpetrn ze niet achter af janken

27 juli 2021 om 23:32

Ja je kan het hem kwalijk nemen.

Al jaren staat hij bij Gala aan het roer. Hij kent de hele club van binnen en van buiten. Er is geen smoes te verzinnen als je met 5-1 kansloos onderuit gaat met zo zwak voetbal.

Terim is kwa statistieken de slechtste trainer ooit in de geschiedenis van de champions league. Laat dat even tot je inzinken waarom dat zo is. Dit is trouwens een optelsom van zowel de champions league als de uefa cup, wat door de zwakke structuur van de uefa het nog erger maakt.

Het systeem is niet goed. Transfers zijn niet goed. Veel spelers vertrokken weinig goede voor terug. Dan nog staat er een miljoenenteam met meer dan genoeg spelers die het hier psv ten minste lastig konden maken... Alles behalve zoals we zagen.

Met twee aanvallende spelers op het centrale middenveld, waarvan één Arda. Een statische centrale verdediger op de back. Het buiten de selectie laten van ervaren krachten die dit soort wedstrijden van belang kunnen zijn zijn gewoon allemaal zwakke keuzes geweest.

Mij overkomen telkens slechte dingen, maar ik klaag er nooit over. Ik maakte een tactische fout. Oké, dat geef ik toe. Maar daardoor verloren we niet. We zijn spelers kwijtgeraakt, andere zijn geblesseerd geraakt of kregen corona.

Als Terim dit echt heeft gezegd mag hij direct weg van mij. Bovendien is het niet waar dat ze een transferban hebben. In één nacht hebben ze drie transfers afgerond waarvan één zelfs in de top vijftien duurst aangekochte spelers ooit van de club.

28 juli 2021 om 02:54

Ja ze waren enorm slecht. Maar als je de 2 blunders van de keeper eraf haalt, verlies je met 3-1. Je verliest 2 spelers door Corona, en je selectie is gewoon totaal niet op orde. Zal vast beter hebben gekund, nieuw systeem even proberen in zo’n wedstrijd slaat ook nergens op, maar je kunt dit hem echt niet aanrekenen. Wat die voor de rest in de competitie doet weet ik niet, maar de besturen in Turkije moeten naar zichzelf kijken.

28 juli 2021 om 06:51

Als je die blunders eraf haalt. Ja als. Volgens mij was 6-0 een logischere afspiegeling geweest dan een 5-1. PSV liet nog genoeg mogelijkheden onbenut en Gala scoorde de enige keer dat ze serieus over de middellijn kwamen. Als je er zo afgaat, op deze manier, dan is de trainer altijd (net zo goed) wat aan te rekenen.

28 juli 2021 om 10:11

FR-RKC welke wedstrijd heb jij gekeken? Welke mogelijkheden?. Muslera heeft maar 3 reddingen verricht. Of kijk jij naar het balbezit en bepaal je daaruit een score?

4 van de 5 doelpunten van PSV komt door een fout van een speler van Galatasaray 2x fout muslera, 1x fout emre kilinc en 1x fout van Mohammed die keihard een bal terug kopt.

Het enige uitgespeelde doelpunt was die van Gotze, bij de rest is het gewoon de schuld van Galatasaray dat ze op zo'n niveau zulke fouten maken.

28 juli 2021 om 13:26

Expected goals 2.11 tegen 0.84. Nu is het een kwaliteit om meer te scoren dan expected goals, maar hier zit ook die xG van Zahavi’s eerste goal bij. Dan concludeer ik dat ik niks geks heb gezegd.

28 juli 2021 om 06:51

Men was volledig bezig met het hunten op spelers van Besiktas zoals Rosier en Ghezzal die beide al hun voorkeur hadden uitgesproken om bij Besiktas te blijven. Verder hebben ze gewoon weer een voorzitter die weer met mooie beloftes de verkiezing heeft gewonnen maar in zijn eerste 10 dagen al niet is nagekomen.

Financial fairplay is onzin, want Gala heeft by far het hoogste limiet en heeft net 6,5 miljoen betaald aan een onbekende Roemeen. Plus handelen al zeer onethisch wat betreft FFP in Turkije. Zie jeugdspeler die ze vorig jaar voor een recordbedrag hebben “verkocht” die vervolgens amper heeft gespeeld bij zijn nieuwe club.

Grote schuldige is Fatih Terim, maar zijn aanbidders hebben een bord voor hun kop en hebben nog steeds niet door dat het geen toeval is, maar een patroon begin te worden (4 overwinningen in de laatste 34 wedstrijden).

Tuurlijk was Galatasaray onthutsend zwak, maar ik snap Terim wel. Heeft pas 2 oefenwedstrijden gespeeld, gigantisch veel spelers moeten missen en uiteindelijk krijg je er 5 om de oren door 3 gigantische blunders. Worden die blunders niet gemaakt, verlies je misschien met 2-1 en praat niemand over zijn presentaties.

27 juli 2021 om 22:09

Zolang je wint doen de spelers het en verlies je dan is het de schuld van de trainer. Terim zit in een lastig parket met de spelers die hij tot z’n beschikking heeft. 5-1 maak je nooit meer goed

28 juli 2021 om 08:17

Ik weet niet of ik het met dat laatste eens ben, PSV was dusdanig veel sterker dat als goals niet op manier A vallen, ze wel op manier B vallen. Tuurlijk heb je een beetje mazzel met de goals, maar ik denk dat PsV zonder die blunders ook dik gewonnen had

Ik vind het oprecht zielig voor Ryan. Die jongen doet erg zijn best en is een mega goede voetballer, echter is hij hier in Nederland altijd de sprekewoordelijke pineut. Ookal speelt hij niet het is altijd de schuld van Ryan Babel, kom op mensen dat is niet goed voor zijn zelfvertrouwen. Als hij eenmaal dat sprankeltje geluk terug in het spelletje vindt dan denk ik dat die wel weer opgeroepen mag worden voor het Nederlands elftal. Ik bedoel zo slecht zoals iedereen zegt dat die is is die nou ook weer niet.

27 juli 2021 om 22:40

Goed? Ik heb sinds de hype rond hem en zijn vertrek naar liverpool nooit begrepen. Toen was het een groot talent en ik begreep nooit waarom. Blijkt uit de clubs die hij daarna had, dat hij toch niet zo veel talent had.Bij het nl eldtal is hard werken niet genoeg en hij mist te veel kansen en de techniek om van toegevoegde waarde te zijn.

27 juli 2021 om 22:54

@obtwasser ben slecht met sarcasme herkennen, maar dit moet er wel een zijn

28 juli 2021 om 00:06

Waar heeft Babel nou daadwerkelijk iets laten zien? Een 34- jarige middelmatige, uitgebluste, speler die in Turkije voetbalt heeft niets meer in Oranje te zoeken. Bovendien moet je het niet zielig vinden, hij verdient daar nog lekker meer dan 3 miljoen per jaar wat scheef loopt met zijn daadwerkelijke kwaliteiten.

Schijnbaar was vorige week Ryan Babel een kwalitatieve speler met veel talent en ervaring, aldus Terim. Negentig minuten later blijft daar de bank van over..

Ik vind wel dat deels aan Terim ligt. Zijn taktische keuzes pakken bijna altijd slecht uit. Dat is geen toeval meer. Omdat hij taktisch uiterest zwak is. Excuses is altijd snel gevonden, maar je moet doorselecteren. Babel is al sinds bij GS speelt 3 keer niets. Maar Terim stelt altijd op. Muslera heeft zijn grote verdiensten gehad voor gala. Maar na 10 jaar is het wel over. GALA was tegen Psv al vanaf 1 minuut slecht, terim had makkelijk na die 3 _1 kunnen ingrijpen, en zelfs eerder, deed niets. Hij heeft in turkije zo grote naam, word enorm gerespecteerd , maar eindelijk krijgt hij nu kritiek. Werd hoog tijd

Dan zit je als club in de financiële problemen en dan haal je nog telkens uitgebluste, oude spelers die miljoenen per jaar verdienen. Verander dan je aankoopbeleid en filosofie. Haal maar wat jongere spelers die niet meer dan een miljoen per jaar kosten. Logisch nadenken en je eergevoel even aan de kant zetten.

28 juli 2021 om 01:30

Volgens mij doen ze dat nu ook hoor. Al drie nieuwe jonge spelers gehaald en hij heeft duidelijk gezegd dat ze aan een project van 3 jaar beginnen met jonge gretige spelers.

28 juli 2021 om 07:50

Heb je de inkomende transfers van Gala deze periode gezien, of bazel je weer (zoals vanouds) weer wat? Cicaldau, Baris Alper Yilmaz, Sacha Boey, allemaal jonger dan 25. De enige speler die ouder dan 28 is die we hebben aangetrokken is Van Aanholt (transfervrij, 1.7 mil per jaar). Voor dat geld kon hij bij Ajax/PsV ook spelen.

Mij gebeuren telkens slechte dingen? In Turkije kan je dit elke wedstrijd voor de media zeggen ( wat ook gebeurd) maar in de CL is dit de handdoek in de ring gegooid hebben en ook demotiverend naar je spelers toe. De “oude” Terim zou nu als een blaaskaak schreeuwen “Het is niet voorbij voordat wij dat zeggen” Terim is echt uitgeblust.

28 juli 2021 om 11:58

@diegolugano
Ik denk dat Terim in dit geval gewoon realistisch is. Natuurlijk is er vandaag nog een wedstrijd en moet je niet zomaar opgeven maar buiten de blunders van de keeper was het hele team matig en oogde PSV beter,scherper en fitter dat zet je niet zomaar recht in een week.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger50
K. AktürkoğluMiddenvelder51
T. AntalyalıMiddenvelder50
F. MusleraKeeper50
A. CicâldăuMiddenvelder52
B. KutluMiddenvelder50
R. BabelAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Galatasaray 5 0 0 0
2020/2021 Galatasaray 32 7 5 0
2019/2020 Galatasaray 15 5 5 0
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Fulham 16 5 3 0
Laatste voetbalnieuws

Galatasaray op pijnlijke wijze onderuit na Europees succes

Galatasaray is zondagmiddag nipt onderuit gegaan in de Süper Lig. De ploeg van trainer Fatih Terim kreeg bezoek van Alanyaspor, dat dankzij een treffer van Daniel Candeias in de 87ste minuut...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren