‘Ajax gooit lijntje uit naar doelman die op EK tegen Oranje speelde’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 18:33Jeroen van Poppel

Daniel Bachmann is bij Ajax in beeld als vervanger van André Onana, zo meldt Duncan Castles in de The Transfer Window-podcast. De 27-jarige doelman van Watford, die op het EK onder de lat stond bij Oostenrijk, zou al benaderd zijn door een vertegenwoordiger van de Amsterdammers. Ajax zal pas concreet worden als Onana verkocht is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door martao)

Er zijn langzamerhand toch wel genoeg keepers bij Ajax? Lijkt me niet nodig er nog 1 aan te trekken

27 juli 2021 om 18:43

Als onana weggaat en deze man wordt gehaald, hebben ze per saldo net zoveel keepers als vorig seizoen.

27 juli 2021 om 20:53

@geitje_7 Klopt dat je qua contractspelers op hetzelfde uitkomt, maar Onana is niet speelgerechtigd. Zij hebben geanticipeerd op zijn vertrek en lijken de 3 keepers al te hebben. Onana hoeft dus niet vervangen te worden.

27 juli 2021 om 21:25

Huh? Kotarski en Scherpen zijn weg dus Gorter komt in Jong. Dan heb je Stekelenburg en Pasveer voor 1. Waar is die 3e dan..? Onana was begin dit seizoen toch niet geschorst?

28 juli 2021 om 00:07

Gorter is nr. 3 en eerste keep bij jong. Daarnaast heb je raatsie voor jong en kan er altijd nog jeugd doorstromen. Ik hoop dat Gorter volgend jaar op doel staat met Pasveer als ervaren back up! En anders dat hij 2e keeper wordt en alvast de beker wedstrijden krijgt.. Maarten is wel klaar na dit jaar toch?!

27 juli 2021 om 19:04

Ik vind een Pasveer of Stekelenburg niet de onbetwiste opvolgers voor Onana mocht hij echt vertrekken.Al weet ik het met deze doelman ook niet. Helaas zijn er niet veel alternatieven die ik zo op kan noemen tussen de 18 en 25 die keepen en haalbaar zijn voor Ajax

27 juli 2021 om 21:04

Huh, maar ik zou zweren dat een anderhalve maand geleden Stekelenburg was gebombardeerd als topkeeper door de Ajacieden op VZ. Of was dat alleen toen het met het NL elftal van toepassing was?

En nee, kom alsjeblieft niet met het argument dat er niet beter was, dat was er namelijk wel. Zelfs Benjamin van Leer was een betere keuze geweest.

27 juli 2021 om 21:43

Dat zeg ik niet, Stekelenburg is een prima keeper alleen hij is 37..
Gehaald als 2e keeper en prima als tijdelijke vervanging en ook op het EK een logische keuze maar hij gaat niet nog 2 jaar keepen. Liever dat je nu een talentvolle jonge keeper haalt die een tijdje kan wennen en wellicht op korte termijn het stokje overneemt en dat Steek weer 2e keeper wordt

28 juli 2021 om 00:09

Hebben ze gedaan met Gorter! Is ook een echte Ajacied en zou zomaar een lange carrière bij Ajax kunnen hebben. Jongen heeft het talent en bravoure!

28 juli 2021 om 07:01

Hahah Afonsotje, echt he, voor het EK was het nog de beste keeper van de eredivisie na Onana volgens de Ajacieden hier op voetbalzone en Frank de Boer. Daar hoefde hij maar 5 wedsrijden voor te keepen. Heeft met zijn blunders uiteindelijk de uitschakeling ingeleid. Was verre van een logische keuze, maar dat zullen ze niet toegeven.

27 juli 2021 om 19:37

Hoezo genoeg Gorter is voor Jong Ajax en voor het eerste heb je Pasveer en Steek. Dat kan toch niet? We hebben een nr 1 nodig. En snel ook.

27 juli 2021 om 22:42

Precies. Je hebt er een nodig die echt punten kan pakken in Europa.

Moet wel zeggen dat Pasveer aan de bal echt indruk op me heeft gemaakt. Laat zich niet in de war brengen en heeft een geweldige pass. Als hij 40 jaar jonger had geweest had hij een geweldige toekomst gehad..

28 juli 2021 om 00:14

Niet mee eens Gorter is de nr. 3 en binnen 3 jaar de nummer 1 en het zou zonde zijn om in een keeper te investeren! Steek dit jaar nog als nr. 1 of Pasveer op basis van fysiek. Gorter misschien al de Beker wedstrijden en geleidelijk de oudjes vervangen. Over 3 jaar dan Cilissen als ervaren back up erbij en je zit goed!

28 juli 2021 om 00:17

Dus Steek en Pasveer voor de komende drie jaar? Nee dankje..

28 juli 2021 om 01:08

Als Onana echt weg gaat hebben ze wel een keeper nodig die er direct staat. Ik hoop dat ze de keeper van Santos gaan halen die is echt wel goed . Of speelde heel sterk in de copa laatst. Hij heet João Paulo op transfermarkt staat z’n waarde voor maar €1.40m. Denk voor 5 mil wel op te halen. Het geld van scherpen.

Blijf het stom vinden hoe Ajax niet voor een Vaclik of Dmitrovic waren gegaan die allebei transfervrij vertrokken zijn. Dan pas zou je een goede eerste doelman hebben. Nu doe je het met een Stekelenburg en Pasveer.

27 juli 2021 om 19:48

Is zo'n Yann Sommer niet haalbaar? Die heeft echt een sterk EK gespeeld voor Zwitserland. Goeie keeper..

27 juli 2021 om 20:06

Dit was toch niet serieus bedoeld hoop ik? Yann Sommer gaat BMG toch niet ruilen voor de Ajax. Stap achteruit. Niet haalbaar dus.

27 juli 2021 om 20:36

Gladbach speelt geen CL en speelt nooit om de prijzen. Ik denk daarnaast dat Ajax niet veel minder betaalt.

27 juli 2021 om 20:43

Maar speelt wel in de Bundesliga. Die 6 wedstrijden die Ajax speelt in de CL gaat ook niet het verschil maken.

27 juli 2021 om 21:52

Tottenham Hotspur speelt ook nooit om de prijzen, maar Harry Kane gaat echt nooit naar Ajax.

27 juli 2021 om 23:59

De ED is voor Yann Sommer sportief absoluut geen uitdaging.
Voor 4 interessante ED potjes en 6 potjes in de CL gaat hij niet vertrekken. Om de prijzen spelen in de zware BL is wat anders dan spelen om de prijzen in de ED.

28 juli 2021 om 00:33

Sommer speelt voor geen enkele prijs in Duitsland. Desondanks is het erg onlogisch voor hem om naar Ajax te komen. Zal een stuk meer verdienen in Duitsland.

Sorry hoor, maar als dit de eerste keeper moet worden dan word ik toch niet heel vrolijk. Afgelopen jaar zijn eerste seizoen als eerste keeper in een hoofdmacht. Ook op het EK vond ik het niet veel bijzonders. Ajax zou toch echt eens de portemonnee moeten trekken voor een goede keeper.

27 juli 2021 om 20:13

Stefan Ortega van Arminia Bielefeld is een hele goeie, daar zit muziek in. De vraag is of hij in de ED wil spelen.

27 juli 2021 om 22:49

In Steek en Pasveer zit ook muziek. Je hebt alleen een platenspeler nodig om het te beluisteren.

In Duitsland hebben ze op de een of andere manier altijd goede keepers. Zelfs de kleinere clubs zitten zelden om een keeper verlegen.

Snap wel dat Scherpen is weggegaan, alweer een nieuwe keeper. Gorter succes de komende 2 jaar in de kkd. Als deze transfer doorgaat, dan is dat knap lullig voor Gorter en zijn kansen.

27 juli 2021 om 18:47

Had hij van te voren in kunnen schatten toch? Of had jij verwacht dat Ajax met 2 bejaarden het seizoen zou in gaan.

27 juli 2021 om 19:15

Volgens mij heeft Gorter dit ook ingeschat. Enig tijd geleden zei hij zelf dat hij het niet erg zou vinden om een contract te tekenen bij een top ploeg in de eredivisie en uitgeleend te worden aan een ploeg in de KKD. Nu wordt hij niet uitgeleend, maar speelt hij met jong Ajax in de KKD.

27 juli 2021 om 19:37

Scherpen mocht weg omdat hij niet goed genoeg was. Daarom hadden ze gorter al gehaald. EN met Gorter is afgesproken dat hij bij Jong Ajax begint. Niks lulligs aan.

28 juli 2021 om 16:40

Is hoe je het bekijkt, als Ajax een nieuwe 1e doelman haalt, dan is gorter de komende 2 a 3 jaar 2e viool.... Ik geloof niet dat dat de insteek van Gorter was maargoed. Als ik Ajax zijnde was zou ik zo doorgaan, dan weet je dat talentvolle keepers in de toekomst voor clubs kiezen waar ze een kans krijgen in het 1e i.p.v. jong ajax.

Dit is toch die gozer die bij een van de tegengoals van Oranje woedend op de grensrechter afstapte omdat hij (onterecht) vond dat het buitenspel was? En in de wetenschap dat er een VAR is die elk doelpunt checkt daarvoor geel kreeg? Lijkt me niet het scherpste gereedschap in de schuur...

Word hier niet echt warm van. Hoe zit het met die Rajkovic van Reims? Staat al jaren op een lijstje, sinds Bosz zijn tijd al. Goede leeftijd, had veel clean sheets en prijs valt denk ik ook mee. En Tadic kan een goed woordje voor hem doen. Ik zou het toejuichen, en niet deze wisselkeeper van 27.

Bizar opnw interesse in een doelman. Ik heb liever dat ze een fysieke en voetballende 6 halen. Daarna kunnen Alvarez verkopen. Net zoals Labyad, Ekkelenkamp, Magallan, Onana en Klaiber.

27 juli 2021 om 19:09

Dat heb ik nu ook, haal een nr 6 ipv de zoveelste keeper en zeker die jij opnoemt verkopen met misschien Nico er nog bij want heeft hij wel verdiend

27 juli 2021 om 19:44

Klaiber zou ik houden en Ekkelenkamp mss ook wel. Klaiber is gewoon een stabiele en ervaren stand-in voor rechtsback. Weet niet of de fysieke gesteldheid van Nous nu zoveel zekerheid geeft.

Ekkelenkamp komt tekort voor de basis van Ajax, maar is een prima en goedkope selectiespeler die het Ajax spel kent en best kan starten als er wat blessures / twijfelgevallen zijn in wedstrijden tegen de onderkant van de eredivisie of de beker.

Als Ajax slim was geweest hadden ze Wuilker Fariñez gekocht. Venezolaanse keeper van 23 jaar, echt wel een talent en reeds ontzettend goed voor het niveau wat Ajax nodig heeft als eerste keeper. Hou hem al een paar jaar in de gaten sinds hij mij opviel in Football Manager en had echt een topaankoop geweest.
Helaas vanwege een aankoopclausule van 2.5 miljoen naar RC Lens gegaan. Misschien een idee voor Ajax om eens in Zuid-Amerika te gaan kijken voor zo'n soort keeper. Jong, getalenteerd en al op een degelijk niveau.

29 juli 2021 om 17:37

Grappig, die kerel heb ik ook een keer gekocht met Ajax in FM. Voor wat het waard is...

Nee dank u, wat was deze man slecht tegen noord-macedonie.

Houd dan gewoon Onana aan zijn contract en laat hem vanaf november weer spelen of laat Grot het maar proberen maar toch niet zo'n keeper die amper op het hoogste niveau heeft mogen keepen.

Ik geloof er niets van.
Lijkt me iets te veel aan keeper s dan.
Gorter/roggerveen/ en verhuurd kotarski
Stekelenburg/pasveer
En dan heb je ook nog
Raatsie/setford
Dus lijkt me niet nodig

Ze hadden vooral Pasveer niet moeten halen. Een enorm gekke transfer om zo'n oude keeper te halen terwijl je 2e keeper van dezelfe leeftijd is en beide niet echt 1e keeper CL materiaal zijn. Toen ik eerst hoorde van de Pssveer transfer dacht ikd at het een "in de wandelgangen" grap was. Bleek het 2 dagen later gewoon rond te zijn. Overmars zijn transferbeleid is gemiddeld echt erg goed, maar deze snap ik totaal niet.

27 juli 2021 om 19:50

Ik hoop verwacht dat Gorter snel doorbreekt. Maar verder eens; waanzin om 2 oude keepers te hebben waarmee je de CL in moet !

27 juli 2021 om 19:54

Niet gek als Onana zijn contract had verlengd en je tot november geen 2e keeper had

Ik vond de keeper van Kroatië wel goed

Is Gorter als tweede doelman niet goed genoeg?

Waarom zou je een 3e oude keeper halen met Gorter er al bij? Niet echt betrouwbaar nieuws lijkt me...

Ik denk dat als ik het hierboven zo lees, dat veel Ajacieden de laatste 2 jaar de verrichtingen van Pasveer niet goed gevolgd hebben en niet in de gaten hebben hoe goed hij is. Toen hij 3 jaar geleden Room opvolgde bij Vitesse had ik ook zo mijn bedenkingen, maar de laatste 2 jaar heeft hij volledig overtuigd een echte puntenpakker die ik ballen heb zien tegenhouden waarvan ik ze al geteld had. Veel snellere reflexen dan Steek momenteel nog heeft en is ook voetballend erg sterk, zet zo een man vrij voor de goal
Ik zal me als ik jullie was geen zorgen maken in de CL, gaat jullie denk ik nog positief verrassen als ETH hem kiest als 1ste keeper.

Ik zie liever Areola van Psg komen, mag toch al weg daar.

Is Areola niks voor Ajax ?

https://www.ligainsider.de/mobile/stefan-ortega-moreno_1905/nach-bayern-kontakt-bielefelds-ortega-weckt-interesse-in-spanien-304856/

Voor minder dan 5 miljoen op te halen die Ortega van Bielefeld.. ik kijk bijna alle wedstrijden in de Bundesliga.. dit is voor deze prijs een topkeeper, kan makkelijk 5 jaar nog mee bij ajax 💪

28 juli 2021 om 00:01

Zoals je ziet, had ik deze optie hierboven ook al besproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Watford 4 0 0 0
2020/2021 Watford 23 0 2 0
2019/2020 Watford 0 0 0 0
2018/2019 Watford 0 0 0 0
2018/2019 Kilmarnock 25 0 1 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren