Schmidt reageert: ‘Hij is een goede speler, maar er zijn veel goede spelers’

Woensdag, 28 juli 2021 om 19:29 • Laatste update: 19:33

PSV heeft het oog laten vallen op Mergim Berisha, zo meldden het Eindhovens Dagblad en Salzburger Nachrichten dinsdag. De 23-jarige spits heeft bij Red Bull Salzburg nog een doorlopend contract tot medio 2022, waardoor hij mogelijk voor een relatief gunstig bedrag op te halen is. In de aanloop naar de returnwedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League wordt trainer Roger Schmidt gevraagd naar de interesse.

"Hij is een goede speler. Maar er zijn veel goede spelers bij Red Bull Salzburg en ook bij andere clubs", is het enige wat de trainer erover kwijt wil. Mocht PSV erin slagen om Berisha binnen te halen, betekent dat de tweede speler die overkomt van de Oostenrijkse topclub: eerder werd André Ramalho al weggehaald uit Salzburg. Zelf was Schmidt tussen 2012 en 2014 de trainer van Red Bull Salzburg.

Berisha speelt al vanaf zijn tiende in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg, dat hem in 2008 weghaalde bij Bischofswiesen. Na huurperiodes bij satellietclub FC Liefering, LASK, 1.FC Magdeburg en SCR Altach veroverde de spits in de afgelopen anderhalf jaar een plek in de hoofdmacht van de kampioen van Oostenrijk. Inmiddels heeft hij 55 wedstrijden voor Red Bull Salzburg achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 15 assists.

De wegen van Red Bull Salzburg en Berisha lijken nu echter deze zomer te gaan scheiden, daar hij in zijn laatste contractjaar terecht lijkt te komen. De spits bezit de Duitse nationaliteit, doordat hij net aan de andere kant van de Oostenrijkse grens opgroeide. Berisha speelde eerder deze zomer het EK met Jong Duitsland en liet daar een uitstekende indruk achter. De Duitsers schakelden Jong Oranje uit in de halve finale en kroonden zich uiteindelijk tot Europees kampioen.

Het Eindhovens Dagblad meldde op basis van Oostenrijkse bronnen dat PSV al contact zou hebben gehad met de zaakwaarnemer van Berisha, die momenteel nog geblesseerd is en daarom dit seizoen nog niet in actie kwam voor Red Bull Salzburg. De Eindhovenaren beraden zich na het vertrek van Donyell Malen naar Borussia Dortmund op meerdere opties, van wie Luuk de Jong er een is. Besiktas is echter ook nadrukkelijk in de markt voor de spits van Sevilla. Er moet tevens nog een vervanger voor de naar OGC Nice vertrekkende Pablo Rosario worden binnengehaald.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door 951)

Goede keuze als Luuk niet lukt

27 juli 2021 om 12:10

Zou Berisha eerte keuze maken past beter bij het spel van Schmidt. Luuk is leuk maar geen restwaarde meer.

27 juli 2021 om 12:11

Tja maar luuk terug in Eindhoven is gwn geweldig of hij nu goed of slecht speelt. Zahavi wordt toch nie uit de basis gespeeld

27 juli 2021 om 12:13

Je kan Zahavi na de tweede seizoenshelft vorig jaar en nu met zijn goals tegen Galatasaray toch niet eruit halen?

27 juli 2021 om 12:13

Hij is gwn een topspits nu je t wend of keert

27 juli 2021 om 12:55

Dus jij wil dat jou club een spits haalt, met een hoog salaris waarschijnlijk, zodat die op de bank kan plaatsnemen omdat het zo geweldig is dat Luuk terug is in Eindhoven?

Lijkt mij geen goed beleid maar wie weet.. 👍

27 juli 2021 om 13:11

Dat lijkt mij een duur grapje terwijl je voor dat geld een jongere speler kunt hebben die wel iets anders kan brengen dan Zahavi, een plan B zeg maar.

En dan nodig je Luuk af en toe uit om te komen logeren in Eindhoven, lijkt mij een win-win situatie.

27 juli 2021 om 12:12

Denk zwz niet dat je het moet proberen met Luuk, past imo niet goed bij de manier waarop Schmidt PSV laat voetballen. Verder heb je genoeg aan Zahavi. Een jeugdige kan je nog altijd proberen maar Luuk, nee doe maar niet.

27 juli 2021 om 14:51

1 echte spits met daarachter een 18 jarige vind ik wel heel mager in je selectie.

27 juli 2021 om 12:13

Moet zeggen dat ik niet de oostenrijkse competitie kijk maar zijn statieken zijn goed nog redelijk jong 23 kent het systeem van schmidt en een speler die veel overzicht heeft en ook goeie techniek.als je met twee spitsen speelt lijkt hij mij een een speler die zahavi hierin beter aanvult dan de jong. Bovendien lijkt mij het een iets groter risico is hoe die gaat presteren en de omvang van de tranfersom maar daarbij kan hij vervolgens wel veel geld opleveren. Ik zou hem daarom boven Luuk kiezen denk dat het sentiment soms een te grote rol speelt voor de toekomst van PSV zou het fijn zijn als er nog een speler bijkomt die nog kan doorgroeien worden veel jongens gehaald die niet beter gaat worden en al op leeftijd zijn.

27 juli 2021 om 13:10

Ik denk, hoop, dat het twee spitsen systeem wel verleden tijd is bij PSV. Dat heeft Schmidt wel geleerd. En nu je beste spits verkocht is, komt dat nog beter uit. De beste spelers zijn nu de buitenspelers Madueke en Gakpo.

27 juli 2021 om 14:57

Nee, ze moeten vol voor deze spits gaan. Speelde een heel sterk jeugd EK. Luuk is wat mij betreft een gepasseerd station. Liever jonge spelers die zich nog volop kunnen ontwikkelen. John de Jong verdient een pluim als hij deze speler ook nog eens kan binnen hengelen.

Mij viel hij dat EK vooral op omdat hij belachelijk vaak de lat heeft geraakt. Hij speelde vrij goed toen. Perspectief van zo’n Fofana wordt nu wel slechter, ben benieuwd of hij gaat verlengen.

27 juli 2021 om 12:20

Als je kijkt naar de jeugdspelers die afgelopen jaren zijn doorgebroken bij Psv (Malen, gakpo, Rosario, Teze, Madueke), dan zie je dat deze allemaal eerst een tijd bij jong Psv hebben gespeeld. Terwijl degene die jong psv heeft overgeslagen, nu tussen wal en schip beland. Fofana kan nu een volledig seizoen bij jong Psv in de spits spelen.
Aan het einde van het seizoen loopt het contract van oa Zahavi en Gotze af en is het maar de vraag of spelers als Gakpo en Madueke houdbaar zijn voor Psv, waardoor er voldoende ruimte komt voor Fofana.

27 juli 2021 om 12:33

Madueke heeft welgeteld 6 wedstrijden bij Jong PSV gespeeld.

27 juli 2021 om 12:48

Probleem is dat het contract van Fofana ook in 2022 afloopt en de gesprekken moeizaam verlopen

27 juli 2021 om 13:12

Daar baal ik echt van, laat mooie dingen zien. Vind het jammer dat dan niet echt bekend wordt wat die nou wil, al zal die niet happiger worden als we nog een spits binnenhengelen.

27 juli 2021 om 14:47

Ik denk dat het voor Fofana belangrijk is veel wedstrijden te spelen. Dit kan het beste (voor maximaal 1 jaar) bij Jong PSV zijn. Daarna moet hij verder om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Lijkt mij een veel betere optie dan de Jong! Goede leeftijd, lager salaris en ook een spits die niet al te statisch lijkt.

Vond hem op het EK erg goed, tegen Nederland in ieder geval. Benieuwd wat die moet kosten. Alleen PSV heeft toch een buitenspeler nodig? Hebben er nu 3: Gakpo, Doan en Madueke. Zahavi, Fofana, Vertessen en Romero zijn 4 spitsen.Zou zonde zijn als Fofana hierdoor niet wil verlengen.

27 juli 2021 om 12:30

Vertessen kan prima linksbuiten. Ook
Gotze kan op links of rechtsbuiten. Dus het kan maar is niet heel erg nodig.

27 juli 2021 om 12:54

Wie gaat er dan op nummer 10 staan als Götze linksbuiten staat? Vind hem ook echt veel te veel snelheid missen daarvoor hoor. En bij Vertessen het omgekeerde, die is heel snel maar daar blijft het ongeveer bij. Allebei niet de linksbuiten van het niveau waar PSV naartoe moet. Net zoals Teze gewoon geen goede rechtsback is, maar een CV is.

Bij Jong Duitsland en Red Bull Salzburg speelde deze Berisha ook regelmatig als valse 9, 10 en linksbuiten. Is misschien wat lang en niet zo snel als de meeste buitenspelers, maar die is wel multi-inzetbaar. Speelt zelfs met nummer 8 daar.

27 juli 2021 om 13:08

Ik zie in Vertessen iig geen spits. Dus liever een spits halen en Vertessen als back up lekker op links laten rennen .

Ik hoor niet hele goede verhalen over hem vanuit Salzburg fans. Hij mist veel kansen en heeft ook een niet al te beste balbehandeling.

27 juli 2021 om 12:14

Veel kansen missen maar wel prima statistieken hebben klinkt als de ideale opvolger van Malen 😉

Transfermarkt geeft hem een waarde van 10 miljoen mee. Spits van 1.88 die bijna 1 op 2 loopt en qua assists 1 op 3. Schijnt ook op de plek achter de spits te kunnen spelen, maar dit is allemaal op basis van transfermarkt. Iemand die iets meer over hem kan vertellen?

27 juli 2021 om 12:11

Transfermarkt houdt niet of beperkt rekening met de contractduur. Dat hij nog maar een contractjaar heeft is natuurlijk wel in het voordeel an kopende clubs. Denk dat hij wellicht iets goedkoper is.

27 juli 2021 om 12:19

Ga er maar vanuit dat Berisha rond de 3-4miljoen kost. Heb Berisha een aantal keren zien spelen maar het is toch wel een spits wie lastig het doel weet te vinden, heeft echt veel kansen nodig. Technisch wel wat beter dan Zahavi en ook is hij niet makkelijk van de bal te krijgen. Als echte goalgetter zou ik zeggen nee, maar als spits wie moet gaan dienen voor Madueke en Gakpo zeg ik goeie aankoop voor weing geld.

27 juli 2021 om 12:35

Je gaat toch niet af op wat een internet site denkt dat hij waard is?

27 juli 2021 om 12:50

Transfermarkt zit meestal wel in de goede orde van grote wat dat betreft. Maar nee, ik ga daar niet van uit. Daarom vraag ik ook of mensen wat meer over deze speler kunnen vertellen.

Dacht toen ik de titel las dat het om Adeyemi ging dat is ook een groot talent ( althans in fifa 21 ) 😜

Een Duitser? Verassend!

27 juli 2021 om 12:45

Straks meer Duitsers dan Nederlanders als de transfers van malen, ihattaren, rosario en dumfries rond komen.

27 juli 2021 om 12:46

Hahaha precies wat ik ook dacht toen ik de titel las. Ongekend dit.. Nja als 't een toevoeging is natuurlijk niks mis mee, maar het valt toch wel op. Ben benieuwd wat er van dit PSV overblijft als Schmidt een keer weggaat. Neemt hij dan al zn vriendjes mee naar zijn nieuwe club?

Oeh dit zou een zeer goede keuze zijn. Stiekem hoop ik nog iets meer op Hlozek maar hij zal wel wat duurder zijn en er zijn ook wat meer club in geïnteresseerd. Deze Berisha speelde een heerlijk EK o21, laat maar komen!

Zou liever Adeyemi zien komen van Salzburg, vind hem vrij statisch en een heel ander type als Malen

27 juli 2021 om 13:19

Heeft PSV alleen niet vermogen voor om die te halen. Die moet gewoon 20+ kosten puur omdat Salzburg weet wat hij waard is na dit seizoen.

27 juli 2021 om 14:42

Er zou toch 50 miljoen vrij gemaakt zijn vanuit de investeerders voor versterkingen ? tot op heden hebben ze meer verkocht (aan transfer bedragen) dan betaald. Er zou dan nog genoeg over moeten zijn. Hoewel je je wel af moet vragen of je dit wilt betalen als psv.

Ze kunnen bij PSV de afdeling scouting ook wel opdoeken, scheelt weer geld. Alles wordt bepaald door Schmidt (wat ik overigens prima vind hoor). Dat lijkt me als scout niet erg motiverend.

27 juli 2021 om 12:18

Lijkt me een prima aankoop. Maakt toch aardig wat goals en assists. Met een jaarcontract vast niet te duur

27 juli 2021 om 12:21

Grappig, wist niet dat Drommel, Propper, Sangare, van Ginkel allemaal van Schmidt afkwamen joh.

27 juli 2021 om 12:21

Hoe weet je dat deze man door Schmidt gescout is? Oprechte vraag, kan deze informatie nergens vinden.

27 juli 2021 om 17:00

Denk dat die scouts gerust bij zichzelf te rade mogen gaan waarom er graag naar Schmidt en zijn staf geluisterd wordt (hoewel ze natuurlijk ook gewoon betrokken worden bij transferselecties). Twee jaar lang hebben ze samen met John de Jong een hoop ellende in de club gepompt. Regelrechte middelmaat, half geblesseerde meuk en uitgerangeerde troep die het niveau sterk omlaag heeft gebracht. Baumgartl, Bruma, Afellay, Gutierrez, Mitroglou, Doan, Sainsbury, Behich, Thomas... die ravage tast je geloofwaardigheid als kwaliteitsscout wel aan. Dat zou meer moeten motiveren dan dat de inbreng van Schmidt démotiveert...

Prima spits, beter dan luuk, die heeft natuurlijk 0 restwaarde, maar zolang zahavi ze er allemaal in peert maakt het eig niet zo veel uit

Aanvoerder van Jong Duitsland met goede statistieken bij zn club. Die haal je niet voor de bank denk ik. Kan ie ook vanaf de zijkanten of op 10? Ken m niet goed. Gakpo Gotze Madueke Zahavi eruit spelen lijkt momenteel niet snel te gebeuren. Ook niet onmogelijk. Ben benieuwd of het tot een transfer komt en wat het basiselftal wordt. Denk dat dit PSV sterker voor de dag gaat komen dan laatste jaren. Mits fit,oogt t vrij stabiel al momenteel.

27 juli 2021 om 15:11

Kan ook op linksbuiten spelen.

Ik ben wel positief! Alleen wel weer een Duitser haha

Viel mij positief op in de wedstrijd tegen jong oranje. Hij raakte vaak de lat maar het waren wel technisch goede en harde schoten. Qua fysiek ook prima en hij was een aanjager in de aanval. Ook lekker. Op basis van die wedstrijd dacht ik meteen: hebben. Maar toen ik hoorde dat hij bij Salzburg speelde kon ik me niet voorstellen dat Red Bull zelf niet een plan met hem zou hebben. En heb ik mijn bord-op-schoot scouting rapport weer terzijde geschoven. Zou dit een hele goede aankoop vinden.

Niet weer een buitenlander. PSV wordt een vreemdelingenlegioen. Het verleden heeft geleerd dat dit echt Nooit tot succes leidt.

27 juli 2021 om 14:00

In het verleden was het vreemdelingenlegioen van PSV juist heel goed, ze haalden zelfs bijna de finale van de Champions League 😉

29 juli 2021 om 13:39

Ik heb die wedstrijd gezien. Jij?
In de basis: Lucius, Bouma, Van Bommel, Cocu en Vennegoor. Zou ik best een sterk Nederlands blok willen noemen. Er zijn nu niet eens meer vijf Nederlanders die kans maken op de basis.
Ik snap dat PSV-supporters dit niet leuk vinden om te lezen; maar dit begint te lijken op eerdere vreemdelingenlegioenen zoals in 2008-2009.

Dit zou een steen goede zet zijn van PSV, ik vind het raar dat er niet meer interesse is in die jongen. Heeft veel dreiging in z'n spel, is hartstikke dynamisch en ik zie hem eigenlijk heel goed passen naast Zahavi bijvoorbeeld als Schmidt weer z'n beruchte 4-2-2-2 wilt spelen. Denk ook dat hij relatief betaalbaar is.

27 juli 2021 om 14:44

ik denk dat juist iedereen bij PSV blij is dat het 4222 systeem nu door het vertrek van malen meer een 4231 systeem geworden is. Waarbij de buitenste 2 van de 3 ook heel diep kunnen staan.

Wordt hier wel enthousiast van. Veelbelovend rendement in een min of meer gelijkwaardige competitie, goede techniek, neusje voor de goal en een even groot oog voor de assist, lengte en lekker eager in de zestien. Lijkt een redelijk complete spits te zijn en wat ik lees links en rechts geldt hij als een redelijk groot aanvallend talent in het Duitse voetbal. Qua leeftijd bovendien interessant voor het doorverkoopperspectief, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat Bundesligaclubs zijn ontwikkeling zullen volgen. Dat zijn contract volgend jaar afloopt en RB Salzburg wil voorkomen dat hij transfervrij de deur uitloopt is ook voordelig; verwacht dat €8 á 9 miljoen voldoende moet zijn om hem los te weken.

Dit zou een hele goede aankoop zijn van PSV. Jonge speler maar niet al te jong, Ervaring ; Europees gespeeld bij Salzburg en EK ervaring. Verder gewoon een goede speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
5.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren