‘Raiola laat naam De Vrij vallen bij clubs in Spanje en Engeland’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 11:08Rian Rosendaal • Laatste update: 11:17

De kans bestaat dat Stefan de Vrij nog vóór de start van het nieuwe seizoen in de Serie A van club wisselt. Tuttosport en La Repubblica weten namelijk te melden dat de 29-jarige centrumverdediger op een lijstje staat met mogelijke versterkingen van Atlético Madrid. Vanwege het tot 2023 lopende contract van de mandekker moet de Spaans kampioen een transfersom neerleggen, al is over de hoogte daarvan momenteel nog niets bekend.

Bovengenoemde Italiaanse kranten sluiten niet uit dat Inter vanwege de gevolgen van de coronacrisis op financieel gebied nog spelers van de hand doen deze zomer. De Vrij is klaarblijkelijk een van de gegadigden om tussentijds te vertrekken. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou zijn naam al hebben genoemd in Engeland. Tottenham Hotspur zou hem zien als alternatief voor Cristian Romero, mocht een deal met Atalanta mislukken. Manchester United houdt De Vrij naar verluidt in het oog als een akkoord met Real Madrid voor Raphaël Varane alsnog in het water valt.

Daarnaast zou ook Diego Simeone gecharmeerd zijn van De Vrij, sinds medio 2018 verbonden aan Inter. De Argentijnse coach denkt dat de Oranje-international geschikt is voor de achterste linie van zijn elftal. De Vrij is in he verleden al eens vaker genoemd als mogelijke aanwinst van Atlético, dat in 2020 nog zaken deed met de grootmacht uit Milaan. Diego Godín, inmiddels actief voor Cagliari, maakte toen de overstap richting de club uit de Serie A.

Verschillende Italiaanse media melden aan de andere kant dat Inter plannen heeft om het contract van De Vrij in het Giuseppe Meazza tussentijds te verlengen, daar de Nederlander is uitgegroeid tot een haast onmisbare kracht in de verdediging. In de afgelopen drie seizoenen kwam de voormalig speler van Feyenoord en Lazio tot 124 wedstrijden in alle competities. Absoluut hoogtepunt was het veroveren van de landstitel afgelopen seizoen, met een voorsprong van twaalf punten op stadgenoot AC Milan.


Poll

Waar denk jij dat Stefan de Vrij het beste past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Ik zou lekker bij Inter blijven, want in Italie gaan verdedigers heel lang mee. Hij doet het goed en wordt gewaardeerd.. Dat is uiteraard de veilige keuze, maar met een WK op komst kan ik me niet voorstellen dat hij een dergelijke risico gaat nemen.

27 juli 2021 om 11:24

Die waardering bleek anders niet uit hoe Inter en zijn zaakwaarnemer hem achter zijn rug om tekengeld hebben afgetroggeld. Kan het me heel goed voorstellen als hij wil vertrekken.

27 juli 2021 om 11:34

Het was een beetje onduidelijk of inter er toen iets mee te maken had of dat SEG gewoon de hele zaak aan het oplichten was.

27 juli 2021 om 12:33

Inter had toen SEG, de belangenbehartiger van De Vrij, zelf ingeschakeld met het verhaal dat als het salaris onder een bepaald bedrag gehouden zou worden SEG een flinke bonus zou krijgen. Terwijl De Vrij in de veronderstelling was dat zijn eigen zaakwaarnemer de beste intenties voor hem had, had hij juist samengespannen met Inter. SEG is hierin uiteraard de grootste slang, maar door de rol van inter zou ik me als De Vrij zijnde alles behalve ‘gewaardeerd’ voelen

27 juli 2021 om 12:41

En wat als SEG Inter had wijsgemaakt dat dat gewoon de gang van zaken was en dat de vrij van alles op de hoogte was? Het was gewoon een heel louche verhaal.

27 juli 2021 om 13:12

hahahah.. Ja, tuurlijk. SEG die Moratt eveni iets wijsmaakt op hoe dealtjes worden gesloten. Niet bijzonder geloofwaardig, sorry.

27 juli 2021 om 13:43

En vind je het wel heel geloofwaardig dat de vrij zelf geen idee heeft welke deal er gesloten wordt? Als de vrij om de tuin geleid kan worden, waarom Inter dan niet?

27 juli 2021 om 13:58

De vrij heeft 2 transfers gemaakt in zijn hele leven en Moratti doet er soms zelfs 2 op een dag. Dus welk van jouw scenario's lijkt aannemelijker?

27 juli 2021 om 13:29

Juve met Allegri aan het roer en een fitte Dybala is gewoon de beste club van Italië. Let maar op dit jaar.

27 juli 2021 om 14:00

Afhankelijk van of Allegri Dybala dan ook goed weet te gebruiken en wanneer nodig de impopulaire beslissing durft te nemen om dybala erin te laten ipv Ronaldo.

Speelt momenteel bij de beste club in Italië waar hij ontzettend gewaardeerd wordt, ijzersterk EK gespeeld maar ik zou lekker blijven zitten waar ik zit.

27 juli 2021 om 11:37

IJzersterk EK? Speelde prima, maar laten we niet overdrijven. Doet zelden iets uitzonderlijks bij Oranje, gewoon degelijk, meer niet.

27 juli 2021 om 11:48

Ik vond hem duidelijk de beste verdediger aan onze zijde met zga geen fouten. Spelers om hem heen waren allemaal aan het verzaken en hij bleef fier overeind.

27 juli 2021 om 12:09

Wat moet je als verdediger dan voor iets uitzondelijks doen?
Stond juist steeds goed, was ook nog eens de man die de opbouw deed en had meerdere heerlijke cross-ballen.

27 juli 2021 om 13:54

Precies, en zeker niet voor clubs als Tottenham en Atletico. Als de absolute top langskomt, zou ik me nog wel kunnen voorstellen dat je een vertrek overweegt, maar waarom zou je Inter inruilen voor deze clubs die internationaal niet meer aanzien hebben dan Inter.

27 juli 2021 om 18:49

Dit is wel het moment om te cashen - Inter moet een aantal sterkhouders verkopen, dus is komend seizoen verzwakt, nieuwe trainer. en bij een United of Atletico speel je met betere spelers, en verdien je als topaankoop ook een stuk meer.

27 juli 2021 om 19:37

En mooi meegenomen voor Feyenoord als hij een transfer maakt. Krijgen ze toch een klein percentage van.

De Vrij bij Atletico is ook wel gruwelijk. Maar van de andere kant zit hij prima op zijn plek in Milan en wordt enorm gewaardeerd. Al zou ik ook een nieuwe uitdaging snappen, andere competitie etc. wat een luxe positie voor Stefan. Ben benieuwd naar zijn keuze, toch wel vreemd dat zo'n nuchtere jongen als Stefan kiest voor een zaakwaarnemer als Raiola.

27 juli 2021 om 11:26

Ik vind het niet raar dat de Vrij kiest voor Raiola. Al zijn klanten zijn tevreden met de man als zaakwaarnemer, aangezien hij altijd het onderste uit de kan haalt voor hen. Dat er jonge klanten van hem te vroeg naar het buitenland gaan kun je hem niet verwijten, zij nemen uiteindelijk zelf de beslissing. En ja, hij wordt ook rijkelijk beloond, maar het zijn de clubs die die krankzinnige bedragen betalen, jij en ik zouden dat ook niet af slaan. Ik niet althans.

27 juli 2021 om 11:36

Haha, nee dat zou ik ook zeker niet afslaan . Heb ook een beetje een beeld bij de Vrij van een nette jongen door interviews en nooit andere gekke media aandacht. Misschien is dit ook schijn bedriegd, maar vanuit Raiola zijn kant is het ook raar dat hij met Stefan in zee gaat. Die houdt toch meer van zekerheid, degelijkheid en is geen avonturier waar Mino zijn centen oppakt.

27 juli 2021 om 12:15

Deenb. Je hebt een hoop aannames en daarmee trek jij conclusies en die resulteren ook weer in aannames. Alsof De Vrij elke dag op de bank een filmpje kijkt en Mino met pistolen staat te zaaien om deals eruit te slepen. Mooi dat mensen die niks met hem te maken hebben altijd conclusies over hem trekken, en de mensen die met hem werken zeer tevreden over hem zijn. Zijn spelerstal bestaat dan ook uit veel toppers en ook veel diversiteit qua karakters. Dus wellicht is het gewoon een goeie zaakwaarnemer en moeten de clubs wat minder huilen?

27 juli 2021 om 11:47

Zijn vorige zaaknemer heeft hem flink genaait. Raiola staat bekend als iemand die juist het onderste uit de kan haalt voor spelers

27 juli 2021 om 14:07

De Vrij heeft gefloreerd onder Conte en hij is nu vertrokken. Ik kan me voorstellen dat Simeone in dat geval een prachtige nieuwe uitdaging kan zijn om mee te werken. De Vrij is extreem leergierig en geniet van bezeten coaches die hem nieuwe dingen leert op tactisch gebied. Geen idee of hij het ego heeft om later hoofdcoach te worden, maar als coach zijnde zou ik hem de dag na zijn pensioen als speler direct een baan als assistent aanbieden.

Ik kan me niet voorstellen dat Atletico een serieuze optie is. 1. Door de regels van de Spaanse bond kan Atletico niet met geld smijten en Simeone zegt in ongeveer elk interview dat er nog een spits bij moet, dus daar zal het geld wel naar toe gaan. 2. Gimenez, Savic, Felipe en Hermoso zijn er nog en niemand van hun wordt vaak in verband gebracht met andere clubs. Perez en Montero waren ook nog eens uitgeleend en sluiten ook nog aan. De positie van centrale verdediger is misschien wel de laatste waar versterkingen nodig zijn.

De Vrij bij Arsenal, altijd een droom van me geweest. Heeft alles wat een moderne verdediger moet hebben. Nog 1 mooie grotr stap zou gegunt zijn.

27 juli 2021 om 11:25

Precies Cocoafc! Daar zit ik eigenlijk ook al een tijdje op te hopen. Echt typisch een verdediger die bij ons zou passen. Jouw laatste zin ben ik het niet mee eens overigens, op dit moment is een overstap naar ons simpelweg geen ''grote stap'' maar een stap terug voor hem. Desondanks zou je zeker een poging kunnen wagen! Al is Inter nu wel grotendeels uit de financiële penarie volgens mij, dus zullen ze niet echt welwillend tegenover een transfer staan...

27 juli 2021 om 12:11

Is op het moment geen grote stap helaas, maar zou wel een mooie zijn. De PL is en blijft dnek ik een mooie uitdaging voor veel spelers.

En buiten de top 4 zou dan toch nog steeds Arsenal een mooie optie kunnen zijn.

Heeft het goed voor elkaar in Italië, maar als die een stap wil maken is nu het juiste moment qua leeftijd. Komt dan na het EK en met de Scudetto op zak toch als grote meneer binnen ergens. Niet met Inzaghi aan het roer denk ik niet dat het minste van afgelopen seizoen herhaald kan worden.

Ik zou graag zien dat Arsenal eens een balletje opgooit bij De Vrij. Op dit moment zijn wij zeker een stap achteruit t.o.v. Inter, maar misschien wil De Vrij wel een nieuwe uitdaging aangaan nu hij de Scudetto gewonnen heeft met Inter. Ik ben al jaren gecharmeerd van De Vrij en zie ook al jaren een goede verdediger voor Arsenal in hem. Hij zou perfect passen bij de speelwijze en ook gelijk veel kwaliteit toevoegen. Ik zie hem bijvoorbeeld veel liever komen dan Ben White, ondanks dat De Vrij niet PL proven is. Maar qua prijs/kwaliteit verhouding is hij gewoon vele malen beter (op dit moment).

Helaas acht ik het niet realistisch, maar het zou echt een geweldige aanwinst zijn!

Ik ben stiekem wel aan het watertanden bij de gedachte dat hij bij Atletico Madrid in de verdediging terechtkomt. Conte doet me qua (spel-)opvatting enigszins denken aan Simeone, dus, even heel kort door de bocht, zou dit op papier een match kunnen zijn.

Ik lees bovenin dat hij (in Itaiië) gewaardeerd wordt, maar ik heb bij de Vrij altijd het gevoel dat hij niet de waardering krijgt die hij m.i. hoor te krijgen. Wellicht wel in Italië dan, maar ik heb vaak het idee / gevoel dat er elders over hem heen wordt gekeken o.i.d... Het is een gevoel he, dus het hoeft natuurlijk niet zo te zijn.

Met alle respect, wat moet Atletico nou met De Vrij?
Met Savic, Hermoso, Gimenez en Felipe hebben ze meer dan prima centrale verdedigers en dan nog eventueel Neheun.

27 juli 2021 om 11:34

Haha, nou ik schat De Vrij echt hoger in. Misschien Gimenez op termijn beter, maar op dit moment zijn er maar weinig verdedigers beter dan De Vrij.

27 juli 2021 om 11:35

Dat hij beter is kan ik nog geloven, maar zoveel verschil is er niet. Dus waarom zou Atletico dan plots meer dan 50 miljoen gaan betalen voor een speler die niet heel jong meer is?

27 juli 2021 om 13:59

Meer dan 50 miljoen zal hij niet gaan kosten, het hele punt is nu juist dat Inter in een penibele financiële situatie zit. 30 miljoen zal voldoende zijn, lijkt me.

Zou een leuke opsteker zijn voor Feyenoord. Heeft nog een 2-jarig contract dus zal al snel richting de 30 miljoen gaan.
Toch weer 1,5 miljoen voor Feyenoord dan.

De Vrij beseft echt wel dat hij nu geen gekke moves moet maken.En zeker nu ie samen met vDijk de vaste basis gaat vormen in het hart van de Oranje defensie. Hij vormt daar een betrouwbare schakel,een zekerheidje.

Zou mij niet verbazen als deze wereldreiziger Madrid gaat toevoegen aan zijn lijstje. Slimme jongen ook, dus die pikt nog wat Spaans mee.

27 juli 2021 om 18:43

Nou ja wereldreiziger - hij heeft alleen bij twee Italiaanse clubs gespeeld, en zit daar al zeven jaar.

De Vrij is een topverdediger en die kan overal aan de bak. Ik kan me best voorstellen dat hij na 7? jaar Italie een nieuwe uitdaging in een andere competitie aantrekkelijk vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1026 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Napoli94
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. SatrianoAanvaller10
A. CordazKeeper00
A. BastoniVerdediger20
D. D'AmbrosioVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 3 0 0 0
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Basten: ‘Hij geeft elke bal aan De Vrij, maar hij is toch de grote man?’

Marco van Basten vindt dat Virgil van Dijk zich meer moet laten gelden in de achterhoede van Oranje. De aanvoerder had deze maand een basisplaats tegen Noorwegen (1-1) en Turkije (6-1)....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren