Van der Gijp: ‘Het lijkt het alsof hij voor het eerst voetbalschoenen aanheeft’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 09:50Chris Meijer • Laatste update: 10:10

De analisten in het programma De Oranjezomer van SBS6 zijn weinig positief over Feyenoord. De Rotterdammers gingen zondag met 1-2 onderuit in een oefenduel met PAOK Saloniki en René van der Gijp zag Mark Diemers daarin als invaller in negatieve zin opvallen. Chris Woerts zegt in het praatprogramma echter dat er deze zomer nog geld vrijkomt van investeerders om het elftal te versterken.

“Als je die Diemers ziet voetballen, lijkt het alsof hij voor het eerst voetbalschoenen aanheeft”, geeft Van der Gijp te kennen. Jan Boskamp is het daarmee eens: “De dozen zaten er nog omheen tegen PAOK. Dat was slecht, jongen.” Johan Derksen zag een andere Feyenoorder in negatieve zin opvallen. “Weet je wat ik ook slecht vond? Wouter Burger. Dat is toch geen Feyenoord-speler? Die kon bij Sparta niet eens mee”, zegt Derksen. Burger, die vorig seizoen verhuurd werd aan Sparta Rotterdam, speelde in de afwezigheid van Leroy Fer als rechter centrale verdediger.

“Ik denk dat we nog een spelertje of vier nodig hebben. Chris heeft met investeerders gesproken en...”, stelt Boskamp. “Die gaan lappen”, zo haakt Woerts in. “Ja, die hebben ook deze en vorige week het elftal gezien. Die zeggen: ‘Deze window gaan we nog iets doen, want we hebben versterkingen nodig om nog een beetje goed dit seizoen in te gaan’. We moeten nog even geduld hebben, maar er komt geld vrij. Gernot Trauner? Ik had nog nooit van hem gehoord.”

Boskamp haalt aan dat trainer Arne Slot Trauner waarschijnlijk al aan het werk gezien heeft toen AZ in de Europa League tegen LASK speelde. “Is het niet een Arnesen-aankoop?”, reageert Derksen over de Oostenrijkse verdediger, die maandagavond door Feyenoord gepresenteerd werd. “Ik heb altijd het idee dat je van dit soort jongens niet moet verwachten dat het uitblinkers bij Feyenoord zijn. Ik kan me vergissen, want ik ken hem niet zo goed.”

“Het is de beste speler van Oostenrijk, maar de beste spelers van Oostenrijk spelen in de Bundesliga. Wat je uit Oostenrijk krijgt, is van een ander kaliber. Ik dacht dat hij meeging met de nationale ploeg, maar hij was daar niet bij”, gaat Boskamp verder. De analist vond Guus Til ‘niet best’ spelen tegen PAOK en plaatst ook zijn vraagtekens bij de spelopvatting van Slot met Feyenoord. “Ze hebben mij altijd geleerd: als je druk wil zetten, moet je de spelers daarvoor hebben.”

“Die heb je in mijn ogen niet. Je moet kijken als we de bal niet hebben. Als we de bal hebben, gaat het nog. Maar als we de bal niet hebben, is het speelveld heel groot en worden we zo uitgespeeld”, vervolgt Boskamp. “Daar zijn eerdere trainers ook al achtergekomen”, beaamt Derksen. “Maar deze trainer wil alles anders doen, maar het zijn wel dezelfde spelers. Denk je niet dat Advocaat het niet geprobeerd heeft? Dat lukte ook niet. Als je ziet dat Ajax en PSV er wel goed voor staan, speelt Feyenoord weer geen rol. Dan moet Feyenoord met FC Groningen, sc Heerenveen en FC Twente gaan concurreren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door capis)

Drie kwart van de Feyenoord selectie speelt momenteel of ze met dozen om hun schoenen spelen. Diemers was slecht maar een beetje lullig om hem alleen eruit te pakken. Senesi bv stond ook dramatisch te verdedigen

27 juli 2021 om 15:45

Diemers is altijd drama in tegenstelling tot Senesi. En wat hij afgelopen wedstrijd liet zien ging echt helemaal nergens over dus ja Diemers mag er zeker wel uitgepakt worden.

27 juli 2021 om 17:12

Senesi maakt toch ook wel erg veel cruciale fouten. Dat moet hij ook uit zijn spel zien te krijgen anders gaan we er nooit die 20 miljoen voor krijgen

Er moet zeker nog wat bij en ben ook blij dat die mogelijkheid er komt. Spits moet zeker en ik zie toch nog wel graag een middenvelder komen. Mocht er een spits komen staat er geen onaardig team uiteindelijk maar in de breedte is het niet zo heel sterk. Ik verwacht uiteindelijk Geertruida nog wel op de rechtsback. Denk dat we met deze basis wel wat kunnen. Haps, Fer en Texeira mogen sowieso nog vertrekken. Heb je Hartjes Burger en AEB sowieso achter de hand die gaan wel minuten maken. Daarnaast hebben we conteh en Balde ook nog. Is het een wereldselectie nee maar dat kan ook niet in een transitie. Ik hoop dat er nu op de juiste manier gebouwd gaat worden. Ik lees net dat de spits van Sporting onderweg is om te onderhandelen.

Bijlow
Geetruida
Trauner
Senesi
Malacia
Toornstra
Till
Kocku/ aanko
Jahanbakhsh
Aankoop
Sinistera
27 juli 2021 om 10:16

Wat verwacht je eigenlijk van de woorden van Chris Woerts? Dat er investeerders gaan instappen, nog deze transferperiode.

27 juli 2021 om 10:27

Is al redelijk bevestigd. Maar dat gaat nu niet over die 80 mil.
Voor nu heb ik gelezen 10 mil.
Er moet op bestuurlijk niveau ook bezuinigd worden voor ze veel meer willen gaan doen.
Dus er worden nogal wat eisen neergelegd en terecht ook.

27 juli 2021 om 10:30

6 á 7 mio voor Mo Ihattaren dan bouw je tenminste kapitaal op en onder de vleugels van Slot kan deze jongen zijn geluk weer terug vinden!

27 juli 2021 om 12:51

Waarom zou je 7 neer leggen voor hem? Heeft het nooit laten zien, en blijkt ook gewoon een mentaliteits probleem te hebben..

Tegelijk speelt Slot met hoog en veel druk, ik zie hem niet snel vuile meters maken en veel lopen.

27 juli 2021 om 10:28

Ik denk dat als je zoals Slot wilt spelen met veel druk naar voren Geertruida naar het centrum moet. Hij heeft in een interview ook aangegeven dat daar zijn voorkeur ligt. Verder zie ik in Toornstra een Rb(verklaar me voor gek), want hij heeft er de longen voor en aanvallend draag hij zijn steentje bij. Verdedigend is het niet heel bijzonder, maar 80% van de huidige RB kunnen niet verdedigen. Ik zou het mooi vinden als Ihattaren naar Feyenoord gaat als 10 zeker als Kokcu nog vertrekt. Ik heb het gevoel dat Mo onder Slot helemaal kan opleven.

27 juli 2021 om 10:33

die spits van sporting is toch weer zonde geld. Moet iets van 4 miljoen kosten, is al 27 en gaat je echt niet naar de CL schieten en je gaat hem niet met een bak winst door verkopen.
M.a.w. daar schiet Feyenoord op de lange termijn toch niks mee op.
Ga spelers halen die geld op kunnen leveren, omdat ze zich ontwikkelen.
Bij de eerste 2 ga je toch niet eindigen dit jaar, kijk dan naar de lange termijn.
Zorg dat je over 5 jaar weer mee kunt doen om het kampioenschap.

27 juli 2021 om 11:08

Ik denk dat het probleem is dat het middenveld veel te statisch is om je voorhoede ook wat meer te bedienen. Het zou vootr Feyenoord oprecht fantastisch zijn als ze een goede nummer 10 kunnen halen die naast een actie ook wat meer voetbal brengt, ik noem bijvoorbeeld een Mo hoe lastig die transfer misschien ook is om op te zetten. Wat vind jij er trouwens van dat Geertruida weer op de rechtsback terecht komt, is hij niet van nature een centrumverdediger waardoor je met zijn snelheid juist beter hoger op het veld kunt spelen?

27 juli 2021 om 11:18

JK-
Hij is inderdaad een centrale verdediger alleen denk ik met de komst van Trauner dat hij idd weer naar de back gaat.
Ik ben nog niet weg van Pedersen en als Trauner de beste man cv is moet je Geertruida gewoon weer op back zetten als dat beste is voor je team.
Zijn nadeel is dat hij geblesseerd aan het seizoen begint anders had hij denk direct als cv ingezet geweest.

Middenveld ben ik met je eens echter hebben we nu Kokcu, Toornstra, Till, Hartjes AEB, Diemers, Texeira, Antonucci. en Milambo. Dus we hebben nu daar te veel spelers. Er moet daar eerst weg denk ik voor er bij komt.

27 juli 2021 om 11:25

Het zou wat dat betreft wel goed zijn als je Diemers en Texeira nog kwijt raakt waardoor misschien wat meer ruimte hebt om nog wat te doen. De jonge spelers heb ik weinig kijk op, zitten daar wellicht wat creatieve spelers tussen die hun kans dit jaar kunnen grijpen of zijn ze daar nog te jong voor?

Trauner is qua statistieken wel echt een goede aankoop, je kunt wel zeggen dat de verdediging van Feyenoord mede hierdoor en met meer ervaring sterker is geworden. Misschien zou die spits van AZ die steeds buiten de boot valt een optie zijn, Druijff scoort (meen ik mij te herinneren) vrij makkelijk. Alleen het meevoetballen is dan weer niet heel denderend, het zou zonde zijn als je straks toch terug moet vallen op Linssen of Jahanbaksh in de spits.

27 juli 2021 om 11:32

Linssen zou het kunnen maar is niet ideaal. Er komt sowieso een spits bij en ik weet niet of deze het gaat worden dat is even afwachten.
Ik begreep een klein beetje dat ze hebben aangegeven dat ze Diemers nog willen houden dit seizoen.
Maar Diemers had zelf ook wel aangegeven eventueel weg te willen.

Eigenlijk moet je van deze spelers af Haps,fer Diemers en Texeira en als het kan dan nog 2 gerichte aankopen.
Hartjes heeft tegen Paok laten zien dat hij er klaar voor is en aan minuten toe is.
Laten we Hendriks ook maar eens minuten maken.

Druijff moeten wij ook niet willen met alle respect voor die jongen hoor.

hahaha 'daar zaten de dozen nog omheen...' Maar serieus wat treurige spelers zeg. Daar is Feyenoord veel te groot voor. Hoop wel dat ze Europees doorgaan deze week hoor!

27 juli 2021 om 10:10

Kom op zeg, die grap heeft een baard van hier tot Tokio.
Feit is inderdaad wel dat het voetballende vermogen behoorlijk tekort schier.

27 juli 2021 om 11:56

Inderdaad. Denk dat die ooit door Rinus Israel is gemaakt.....

Het is nu ook wel iets te makkelijk om allemaal kritiek te uitten op Feyenoord. Er veranderd veel, er zijn spelers weggegaan en bijgekomen en een nieuwe coach met een volledig eigen visie. Dat heeft tijd nodig, waarschijnlijk wordt dit seizoen niet veel soeps maar dat moet niet zoveel uitmaken. Er moeten talenten opstaan die een lekker seizoen draaien zodat ze poen binnen kunnen halen, dit is een jaar waarin die ontwikkeling door moet gaan zodat je volgend seizoen weer kunt gaan investeren.

27 juli 2021 om 10:13

1 seizoen is wel erg optimistisch. Dit kan wel drie seizoenen gaan duren. Er gaat flink doorgeselecteerd moeten worden want met dit materiaal ga je geen aantrekkelijk pressie voetbal kunnen spelen. Er zit totaal geen creativiteit in dit Feyenoord en kwaliteit is ook ver te zoeken

27 juli 2021 om 11:02

Ik denk wel dat dit seizoen het belangrijkste is. Als je straks een Senesi, Sinisterra, Geertruida, Bijlow en/of Malacia voor goede knaken kunt verkopen dan is er een hele boel mogelijk om neer te zetten. Kokcu zou daar nog bij kunnen komen maar daar zie ik totaal geen kwaliteitsspeler in. Maar als al deze jongens een jaar weer aanmodderen nu dan loop je volgend jaar ook weer achter de feiten aan als je geen geld binnen haalt.

27 juli 2021 om 10:15

Dat wordt ook lastig als investeerders aankopen gaan financieren.

Ik vond vooral de tegengoals verschrikkelijk. Bij beide was Feyenoord enorm amateuristisch bezig

Ik hoop dat Slot de tijd (en nog wat spelers) krijgt om zijn spel erin te krijgen, dat zou wel leuk zijn voor het voetbal in Nl.
Maar ik ben benieuwd of hij dat krijgt...

27 juli 2021 om 10:57

Als hij de tijd krijgt heb ik daar vertrouwen in.
Tuurlijk moet hij punten gaan pakken maar we zien toch allemaal en neem aan dat het bestuur dat ook zie dat de electie niet op niveau is.
Daarnaast zie je in wedstrijden echt al wel de hand van Slot. Alleen ja het duurt wel even voor dat dat helemaal zo is.

Stel ze krijgen (veel) geld van de investeerders, dan moeten ze dan toch gebruiken voor zaken op de lange termijn? Dat betekent weinig ervaren spelers maar talenten die een smak geld kunnen opleveren, en de jeugdopleiding. Die investeerders willen hun geld niet in een bodemloze put gooien.

Hoe heeft het nou zo kunnen lopen bij Feyenoord.
In de afgelopen 5 jaar alleen Karsdorp (16M-Roma) en Kongolo (15M-Monaco) verkocht voor mooie bedragen. Maar er zitten ook haast nooit spelers bij waarvan je denkt: die gaan veel opleveren. Ajax is qua transfers een trede hoger dan PSV, maar die clubs hebben afgelopen seizoenen spelers verkocht voor mooie bedragen, en er loopt weer genoeg rond bij beide clubs (Gravenberch, Antony, Timber, Neres, Kudua, Alvarez, Martinez, Gakpo, Madueke, Teze, Sangare). Dan heb je nu Dumfries die geld op gaat leveren en Ihatarren en Onana waarbij het vooral ongelukkig gelopen is, die hadden veel meer op moeten leveren dan wat nu de verwachting is.

Voor het beeld, afgelopen 5(!) seizoenen transferinkomsten:

Ajax: 455 miljoen.
PSV: 198 miljoen (Malen meegenomen voor 30 miljoen).
Feyenoord: 69 miljoen.

Nu heeft Ajax met Frenkie en De Ligt wat geluk gehad met een jeugdspeler en speler goed gescout qua inkomsten, want die bedragen kende we niet in Nederland. Maar Feyenoord koopt echt niet de juiste spelers is, en verkoopt te weinig.

En dan de jeugdopleiding.
Dit jaar heb je dan redelijk wat spelers uit de jeugdopleiding in de selectie met Bijlow, Malacia, Geertruida, Burger, Kökcu en Bannis. Maar daarin zie ik vooral in Bijlow (volgende keeper NL elftal) en Malacia potentie om goed geld op te leveren. Vooral aanvallend, en dat is toch het meest lucratief vaak, breekt er veel te weinig door.


27 juli 2021 om 11:28

Feyenoord heeft nu in potentie wel weer een goede lichting spelers die goed geld kunnen opleveren, er is een tijd te lang geïnvesteerd in spelers zonder restwaarde. De vergelijking met PSV en Ajax is ook wel dat zij ook voor genoeg miljoenen miskopen hebben gedaan maar zij zich dit kunnen permiteren. Feyenoord kan niet voor 40 miljoen aan gokjes kopen, dan zouden ze failliet gaan bij wijze van. Dat is een proces waar ze mee gestart zijn en over een aantal seizoenen hopelijk wel meer in kunnen.

27 juli 2021 om 11:47

Feyenoord werd jaren terug geroemd om hun jeugdopleiding. Talent te over op Varkenoord. Maar op een bepaald moment kregen talenten nauwelijks de kans. Dat zorgde er op zijn beurt weer voor dat Feyenoord in de afgelopen jaren minder goed in staat bleek om talenten aan zich te binden en op te leiden voor het eerste. Het beste verdienmodel is de eigen jeugdopleiding. PSV en Ajax zijn daar succesvoller in geweest. Wil je geld creëren dan ligt als Nederlandse topclub daar de sleutel.

27 juli 2021 om 13:00

@just moris:

Juist de oude inkomsten van transfers zijn intern geinvesteerd! Een geweldig mooi en hyper modern trainings en jeugd complex laten maken!
En weer dat Nederlandse geneuzel van weinig ervaren spelers maar talenten halen.

als juist Ajax en PSV maar ook Feyenoord zelf heeftbewezen is dat je Juist ervaringnodig hebt. Alleen talenten ga je het niet mee redden. Maar met de juiste ervaring er naast wel. presteerd het team beter en dus ook de talenten die dan weer meer waard worden.

Feyenoord kampioen kwamen Kuyt en Elia.
Ajax met Tadic, ziyech, Blind, Klassen om maar wat te noemen grote stappen gemaakt.
PSV net zo met een Gotze, van Ginkel.

Je moet een gezonde mix hebben juist. en talenten heeft Feyenoord nu juist wel weer op het veld staan.
bijlow, Malacia, Geertruida, Kockcu, Sinestera, die nieuwe rechts back.

27 juli 2021 om 13:08

Ik doelde met de talenten en investeren in de jeugd vooral vanuit het oogpunt van de investeerders. Zij willen geld zien over een aantal jaar lijkt mij. Nu denk dat de talenten die je opnoemt ook niet boven de 20 miljoen zullen opleveren, maar je hebt gelijk dat als Feyenoord goed presteert en ze worden allemaal voor een mooie bedrag verkocht, zijn dat de vruchten van de jeugdopleiding. Ook Trauner heb ik hoge verwachtingen van. Als PSV fan weet ik wat een stabiel centrum achterin kan doen met je team (en nog beter wat een slecht centrum kan doen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren