Kenneth Perez schrikt van overgewicht: ‘Zo kom je toch niet terug van vakantie?’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 17:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:40

Kenneth Perez is met stomheid geslagen na de eerste beelden van Oussama Tannane in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De analyticus van ESPN was vorig seizoen al kritisch op de fysieke gesteldheid van enkele spelers van FC Emmen en ook de spelmaker van Vitesse ontkwam maandagavond bij Voetbalpraat niet aan kritiek van de Deen. Tannane, die uit is op een nieuwe club, maakt de indruk dat hij met overgewicht kampt.

“Stop dan met praten”, luidde het advies van Perez in het televisieprogramma richting Tannane. “Zo van: ‘Ik krijg geen respect, ik moet naar de absolute top, ik ben geweldig en ik krijg te weinig lof van Nederland.’ Als je de ambitie hebt om echt een goede speler te worden, om de stap naar het buitenland te maken, dan kom je toch niet zo terug van vakantie?”

Vitesse verloor zes van de zeven oefenduels in de voorbereiding en maakt komende maand zijn debuut in de Conference League tegen Dundalk of Levadia Tallinn. Thomas Letsch deed in de voorbereiding aanvankelijk geen beroep op Riechedly Bazoer, die ook welwillend staat tegenover een transfer naar het buitenland, en Tannane. “Ze moeten fit zijn en op een niveau zijn dat ze ons kunnen helpen”, vertelde de trainer van Vitesse aan de Gelderlander. “Als een speler niet fit is, dan is het logisch dat-ie niet speelt. Ik vind dat Tannane nog niet op een niveau zit, dat hij ons kan helpen.”

Kees Kwakman sloot zich aan bij de woorden van Perez. “Het is een bepaalde verantwoording die je moet afleggen naar je club.” Perez: “Het is echt niet oké, het is gewoon respectloos richting je club die jou betaalt. Je verwacht van een speler dat hij professioneel is. Natuurlijk kun je iets zwaarder terugkomen en dat gaat er dan snel af. Maar deze foto? Ik hoop dat het een slechte hoek was. Dat het niet zo erg is. Maar zo kun je niet terugkomen naar Nederland. Zeker niet met de ambities die hij heeft.”

“Het is zonde, het is een mooie voetballer, iemand die een wedstrijd kan beslissen. Fitheid is ontzettend belangrijk in voetbal, in alle sporten.” Tannane, die met een Turkse club in gesprek is, deed afgelopen vrijdag wel mee in het oefenduel met Go Ahead Eagles (1-1). “Ik kan zeggen dat ik een voetballer ben en alles zal doen om Vitesse te helpen. Met mijn kwaliteiten denk ik dat ik Vitesse kan helpen. Het is alleen aan de trainer. Ik heb hem gezegd dat zolang ik er nog ben, ik alles zal geven. Hij heeft alleen een andere keuze gemaakt", zei Tannane na afloop voor de camera van Omroep Gelderland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Fatshaming van de hoogste orde. Schande Kenneth.

27 juli 2021 om 09:34

In dit geval toch logisch? Heb je ooit een wielrenner gezien met overgewicht? Of een zwemmer? Tannane heeft de beste trainers om zich heen, krijgt heel erg veel betaald om fit op het veld te verschijnen, dan kun je dit niet maken.

27 juli 2021 om 09:37

Hij heeft vakantie gehad toch? In zijn vakantie heeft hij die trainers toch niet Dan mag hij genieten van vakantie.
De voorbereiding is ervoor om fit te raken daarvoor heb je voorbereiding.
Het helpt jezelf wel als je in de vakantie iets doet.

27 juli 2021 om 09:39

De voorbereiding is er om fit te raken, niet om af te vallen. Als Tanane bezig is met afvallen, dan zijn zijn teamgenoten bezig met inhoud en massa kweken. Dan loop je per definitie dus achter op de rest.

27 juli 2021 om 09:46

Ik weet dat ze in ieder geval bij Ajax een fitness schema meekrijgen voor tijdens de vakantie. Vakantie betekent niet dat je moet stoppen met elke vorm van beweging. De voorbereiding gebruik je om weer wedstrijdritme op te doen.

27 juli 2021 om 09:48

Ik ben er vrijwel zeker van dat die sarcastisch is jongens… :’)

27 juli 2021 om 09:52

Jij snapt het Disco

27 juli 2021 om 10:34

@bliek…. Volgens mij snap jij niet hoe het in de sport werkt. In de vakantie zorgen ze ook dat ze hun oefeningen nog doen hoor. Die is er niet voor bedoeld om alles te laten hangen om vervolgens je club te benadelen omdat je niet fit bent. Die voorbereiding is er niet om een dieet te volgen om af te vallen

27 juli 2021 om 10:37

bliek

"de voorbereiding is ervoor om fit te raken daarvoor heb je voorbereiding.
Het helpt jezelf wel als je in de vakantie iets doet."

In het betaalde voetbal, en zeker n de top en subtop, is de voorbereiding zodanig ingericht dat je de inhoud en de kracht voor de rest van het seizoen opbouwt. Dat vereist dus dat spelers niet in die voorbereiding nog 'fit' moeten worden, maar dat ze al min of meer fit aan de eerste training moeten beginnen.

Er wordt bij de schema's namelijk vanuit gegaan dat spelers niet zes weken aan de Costa hebben gelegen en dagelijks naar de Mac gegaan zijn én dat ze ook tijdens hun vakantie tenminste iets gedaan hebben en niet op een soort nulpunt beginnen. Dus als je dat allemaal wel hebt gedaan, dan heb je een groot probleem. Zie Tanane nu.

27 juli 2021 om 10:45

Maar jullie hebben toch ook allemaal aannames?

Ik zie echt wel dat hij te dik is. en ik weet ook echt wel dat ze schema's mee krijgen maak je geen zorgen.

Maar nogmaals sommige mensen moeten extra eten om aan te komen en sommige moeten minder eten. Het menselijk lichaam is niet 1 op 1 bij iedereen.

Had hij er iets aan kunnen doen dat zeker. Had het professioneler geweest dat ook zeker. Alleen wat mij irriteert is dat elke speler volgens iedereen maar hetzelfde is.maar leg de vraag eerst een bij Tannane wat er gebeurd is en hoe het komt ipv te zeggen hij heeft elke dag bij de mac gezeten en de bbq aangehad.

Hetzelfde gebeurd bij Ihattaren het ligt maar aan hem. Nee het ligt niet alleen aan hem er gebeurd meer dan alleen voetbal. Er zit ook een hoofd op en het ene hoofd moet je anders benaderen dan het andere hoofd.

27 juli 2021 om 11:31

"maar nogmaals sommige mensen moeten extra eten om aan te komen en sommige moeten minder eten. Het menselijk lichaam is niet 1 op 1 bij iedereen."

Okay, mee eens. Zoals zaken als belasting ook individueel moet worden bekeken, en ook wordt bekeken, tegenwoordig, is ook voeding iets individueels.

Maar ik zie met de beste wil van de wereld niet hoe dit ooit een excuus kan zijn om zo op de training te durven verschijnen van een club die in de subtop van Nederland wil meedraaien. Wat ik al zei hiervoor, fit geraken of overgwicht verliezen bij je club in de voorbereiding is lariekoek. Je hoort tegenwoordig als je begint al fit te zijn, klaar. Daar zijn de schema's op ingericht. Kom je niet fit en te dik binnen, dan ga je dus heel snel afhaken, je gaat zeker blessures oplopen, waardoor je nog verder achterop raakt, etc. etc.

Daarnaast vind ik je verweer dat 'iedereen mar doet of iedereen hetzelfde is' niet heel overtuigend. Ik zie niet dat dit dé teneur is van de kritiek. Mensen snappen echt wel dat een Tanane een andere speler is dan Eli Dasa. Maar dat je begint over het ene hoofd of het andere, dat gaat er bij mij echt niet in. Niet dat je ongelijk hebt, ik geloof er ook in dat iedereen een andere benadering nodig heeft die past bij je persoonljikheid, maar voor spelers die te dik en niet fit op de training verschijnen is er echt maar één aanpak! Zoals deze trainer ook zegt: 'zo kunnen we Tanane niet gebruiken'. En klaar.

27 juli 2021 om 11:59

Ik zeg zeker niet dat ze hem zo moeten gebruiken.
En ik zeg ook niet dat de aanpak van hem niet gebruiken niet goed is.
Dat is de boete die Tanane betaald door zo terug te komen.
Hij heeft een keuze en ervoor gekozen om op vakantie waarschijnlijk weinig te doen en daarvoor moet hij nu op de blaren zitten.
Daarnaast zal een eventuele volgende werkgever er ook extra over nadenken om hem aan te nemen.

27 juli 2021 om 12:13

Nou, vooral ook dat laatste, wat mij betreft. Ik denk dat de trainer Tanane namelijk helemaal niet in zijn plannen heeft laten voorkomen omdat hij ervan uit ging dat hij zou vertrekken.
Maar hoe ziet dat eruit dan voor clubs die interesse in hem hebben inderdaad? Je laat wel eventjes een visitekaartje van onprofessionalisme zien zeg!

27 juli 2021 om 20:07

Alle jongens in de voetballerij hebben vakantie met een werkschema!
Dat betekent dat ze lekker mogen genieten, maar dat ze aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen

Ze moeten een bepaalde conditionele fitheid tonen bij terugkeer
En een max vetpercentage van ....

Daaromheen mag je doen wat je wil!

Als jij sneller in kilo's aankomt zal dus beter hierin moeten opletten!
Deze jongens verdienen meer geld dan de grotere topsporters als wielrenners, schaatsers, zwemmers enz die Wk's en Olympische spelen halen.

Dat betekent leven voor je sport!
Of accepteren zoals Theo Jansen deed dat je het prima vindt een niveautje lager te spelen dan dat je had kunnen halen als je absoluut er voor leefde

27 juli 2021 om 10:35

Wielrenners worden wel hard aangepakt wat betreft hun gewicht, zeker jonge jongens die het willen maken. Laatst nog een verhaal gelezen van iemand (kenneth Mercken - heeft een film 'coureur' gemaakt en daar gaat onderstaand interview over) die pro wou worden. Vraag: Wat ik ook schrijnend vond is die obsessie met gewicht. “je bent te zwaar” krijgt Felix de hele tijd te horen. Op een gegeven moment mag Felix nog maar 80 gram pasta per dag eten en zie je hem ongezond mager worden. Waarom horen we nooit iets over eetstoornissen in de wielrennerij? Antwoord: Ik heb ook het gevoel dat er weinig psychologische begeleiding bij aan te pas komt en dat het toch steeds belangrijker wordt. Je moet eens naar de gemiddelde ronderenner kijken, zo mager. Ik heb het ook letterlijk zo meegemaakt. Ik kreeg nog geen handdruk toen ik aankwam, ik moest meteen op de weegschaal en ze vonden me te dik terwijl ik nog nooit zo licht was geweest na een winter: 80 kilo voor 1 meter 90. Ik moest binnen de twee weken drie kilogram afvallen of er ging een bepaald bedrag van mijn loon.

27 juli 2021 om 12:03

Ja, onder andere Bradley Wiggins stond erom bekend dat ie zich na het seizoen erg liet gaan. Won toch de Tour.

27 juli 2021 om 12:16

Nijogeth.

"na het seizoen...". Klopt ja. En ik heb er persoonlijk geen enkel probleem mee als een sterspeler zich in het off seizoen laaft aan chocolade fonteinen bij het ontbijt, caramel shakes bij de lunch en hele speenvarkens bij het diner met liters mayonaise.

Maar ik kan me niet herinneren dat Bradley Wiggins zich zwaar liet gaan weken nádat de voorbereiding op het seizoen van start gegaan was.

27 juli 2021 om 11:10

Als je zo op het trainingsveld komt dan ben je niet goed bezig met je vak en niet bepaald een visitekaartje als je nog een stap omhoog wil gaan maken.

27 juli 2021 om 11:56

Ach, mensen moeten eens niet recht willen praten wat krom is. Overgewicht is ongezond en niet iets om trots op te zijn. Nu zeg ik natuurlijk niet dat het dan maar oke is om iemand helemaal naar beneden te halen op basis van gewicht. Enfin, ik vind het ook nogal lachwekkend dat je hier fatshaming in ziet. Het is een topsporter die terugkeert met aardig wat overgewicht. Dat is gewoon amateurisme ten top. Perez zegt in deze dus niets verkeerd naar mijn mening.

Ik vraag me altijd af hoe voetballers het voor elkaar krijgen om in die relatief korte vakantieperiode kilo's te zwaar terug te komen, zit je dan elke dag in de Mac of zo? Ik vind het overigens amateuristisch overkomen, is al de zoveelste keer dat die jongen hier last van heeft.

27 juli 2021 om 09:36

Het is net als in het echte leven. De 1 heeft er meer aanleg voor dan de ander.
Sommige mensen hoeven maar aan een zak chips te denken en er zit een kilo aan bij wijze van spreke.
Tanana lijkt me iemand die aanleg heeft om znel een kilootje extra te hebben net als Theo Janssen dat heeft.
Als die gasten in de vakantie dan niet sporten gaat het hard.

Is het goed? weet ik niet aan de andere kant is je voorbereiding toch om fit te raken en de vakantie om te genieten van wat anders?

27 juli 2021 om 09:46

Dat vind ik nogal een drogredenering: de voorbereiding is bedoeld om fit te raken inderdaad, maar 10-15 kilo raak je niet zo maar kwijt in een voorbereiding en het nieuwe seizoen staat praktisch voor de deur. Dat betekent dat Tanane waarschijnlijk later aan het seizoen kan starten en dat is gewoon onprofessioneel.

27 juli 2021 om 09:47

Wat een onzin. Buiten bepaalde stofwisselingsziekten (verhogend en verlagend) is er helemaal niet zo veel verschil per mens. Het is gewoon energie inname min energie verbruik.

27 juli 2021 om 09:50

Sporter of niet, het is sowieso niet gezond om zoveel aan te komen in een relatief korte periode.. Mocht je aanleg hebben (zoals in je voorbeelden) dan moet je er meer voor doen, helaas. Dat is natuurlijk in geen enkel geval een excuus om aan te komen, zeker wanneer je beroep van je vraagt om volledig fit te zijn. En de voorbereiding is inderdaad om fit te raken, conditie op peil te brengen etc. Niet om nog even een paar kilo’s kwijt te raken.

27 juli 2021 om 09:56

Aaaah Gillesdb jij hebt dit onderzocht.
Dus jij geef eigenlijk aan dat mensen die te dik zijn en geen stofwisselingsziektes hebben dat het hun eigen schuld is?

Hier zomaar een paar redenen waarom mensen te dik kunnen worden.
Een traag werkende schildklier.
Aandoeningen van de hypothalamus.
Hyperinsulinisme.
Familiaire vetziekten.
Vocht vasthouden door slechte pomp-functie van het hart.
Suikerziekte .
Syndroom X.

27 juli 2021 om 10:18

Half Nederland is tegenwoordig te dik, en dat ligt echt niet aan allerlei stofwisselingsziekten die dan blijkbaar 50 jaar geleden véél minder voorkwamen. In algemene zin is ons besef van de balans tussen bewegen en energieinname enorm slecht. Die mensen die roepen dat ze maar naar een zak chips hoeven te kijken om een kilo aan te komen, die hebben zelf waarschijnlijk helemaal niet door dat ze veel meer energie binnen krijgen dan ze dachten en dat ze daarbij veel te weinig energie verbruiken. Zo zal het ongetwijfeld met Tannane ook zijn: even een paar weekjes vrij van voetbal, dus niet gesport, wel lekker bijna dagelijks de barbecue aan, drankje erbij... Het is de enige manier om dit te verklaren, en het heeft geen donder met een stofwisselingsziekte te maken (net als het dat bij Sneijder, Van der Vaart en Janssen niet heeft).

27 juli 2021 om 09:39

Dat is niet zo moeilijk. Die voetballers zijn normaal erg actief en verbranden veel energie. Wanneer je hetzelfde eet maar een paar weken niet beweegt dan zit er zo 5 tot 10 kilo bij.

27 juli 2021 om 09:55

Dit inderdaad. Je hoeft niet constant ongezond te eten, maar als je dezelfde hoeveelheid eet als tijdens het seizoen, maar zonder de gestoorde hoeveelheid sporten, kom je hard aan.

27 juli 2021 om 10:27

Maar deze topsporters krijgen toch begeleiding om hier goed mee om te gaan, neem ik aan? Als het puur gaat om het wegvallen van de dagelijkse training en wedstrijd tijdens een vakantie van zo'n 3 weken, dan nog hebben we het "maar" over grofweg 21 dagen × 1500kcal = 3,5 kg. Tannane is echt wel minstens het dubbele aangekomen hoor, dat is echt wel meer dan alleen maar een kwestie van bankhangen. Het verklaart waarschijnlijk een flink deel van zijn plotselinge kilo's, maar het kan niet het hele verhaal zijn.

27 juli 2021 om 11:17

Vermoedelijk eten ze hetzelfde als normaal, maar dan af en toe een extra drankje, ijsje of snack onder het mom van "het is vakantie". Alleen als je vervolgens niet meer dezelfde of uberhaupt geen arbeid verricht dan kan het snel gaan.

27 juli 2021 om 11:58

Ik denk dat topsporters die aanleg sowieso hebben. Ze hebben speciale dieten en eetschema's waar ze zich aan dienen te houden. Als ze dan in een vakantie 'losgaan', is het lichaam denk ik niet aan de suikers en vetten gewend. Ik kan me zo voorstellen dat de kilo's er dan sneller aankomen.

27 juli 2021 om 12:23

Ik denk door gewoon helemaal niets te doen op vakantie en hetzelfde te blijven eten als wat ze in tijdens het seizoen doen.

De gemiddelde prof speler verbrand door de dagelijkse trainingen en wedstrijden 1500-2000 calorien per dag extra en daar is hun dieet ook op ingesteld. Dat is ongeveel elke 4-5 dagen een kilo (een kilo is ongeveer 7500 calorien). Als je dan ineens helemaal geen inspanning meer gaat leveren en het zelfde (of zelfs meer) blijft eten dan kan het snel gaan natuurlijk en dan ben je na 4 of 5 weken inderdaad 10 kilo aangekomen.
Je ziet dit ook bij veel sporters die stoppen en daarna niet afbouwen maar niets meer gaan doen.

Natuurlijk zijn er een aantal stofwisselingsziekten die invloed kunnen hebben. Maar het verhaal over aanleg heeft in de regel meer te maken met het dieet van iemand dan met genetische factoren. Uiteindelijk geld voor bijna alle mensen gewoon energie inname min energie verbruik is hoeveel je aankomt/afvalt.

27 juli 2021 om 16:06

Voetballers trainen iedere week normaal gesproken 2x per dag.

Als dat volledig wegvalt en je gaat extra calorieën eten en als je daarnaast bijvoorbeeld ook nog een minder snelle stofwisseling hebt, dan gaat het hard.

Volgend mij wordt er bjj de meeste clubs ook bepaald wat een speler eet, dusja.

28 juli 2021 om 04:24

Denk ook wel dat het komt dat die gasten natuurlijk3x zoveel eten doordat hun lichaam dat nodig heeft voor de sport, en als je dan niet meer sport een paar weken en je sportvoeding word een kapsalon dat gaat het hard denk ik.

Een schande voor de sport. Dit lijkt ook meer op muiten omdat hij weg wil. Tannane kan soms fantastisch voetballen, maar vindt zichzelf een superster. En als je dan de 2e seizoenshelft bekijkt, heeft hij helemaal niet zo goed gepresteerd. Vitesse zou met Rai Vloet een betere teamplayer binnenhalen voor hem !

27 juli 2021 om 09:32

Vloet is qua creativiteit 3 klasses minder, maar qua instelling wel beter inderdaad. Snap ook nooit hoezo een speler als muiterij te dik terug komt, immers dat zien andere clubs toch ook? Helemaal als je al een keer mislukt bent in het buitenland en je in het begin van het seizoen via Europese play offs ook nog eens jezelf in de kijker kunt spelen

27 juli 2021 om 09:35

Tsja als hij drie klassen minder is maar het wél elke wedstrijd laat zien, ga je er in elk geval niet op achteruit, want als ik zeg dat Tannane het in 1 van de 3 wedstrijden laat zien dan ben ik denk ik erg positief. Al ben ik ook geen fan van Vloet, doe mij maar Flemming. Of allebei. We hebben nog wel wat creativiteit nodig.

27 juli 2021 om 09:35

Omdat een Tannane vindt dat Vitesse teveel voor hem vraagt waardoor hij zogenaamd een lucratief contract misloopt. En hij heeft zo'n plaat voor de kop dat hij zichzelf wel niet te dik vindt. Tannane heeft altijd een ander zelfbeeld, misplaatste vedette!

27 juli 2021 om 09:38

Als hij het elke wedstrijd zou laten zien speelde Tannane nu bij Ajax of PSV en niet bij Vitesse

27 juli 2021 om 09:44

Tussen elke wedstrijd presteren of soms een ingeving zit nog een hele wereld van verschil...

Die spelers zijn er altijd geweest. Sneijder, Van Beukering, VdV en Theo Janssen hadden ook net regelmaat last van corpulentie en die Jeroen Verhoeven spande de kroon. Dat leek Dik Trom wel. Niet heel professioneel idd maar je moet ze ook niet meteen afschrijven. Je hebt ook spelers die het er in twee weken weer hebben afgetraind

27 juli 2021 om 10:43

Ah, niet meteen afschrijven dus. Maar zoals die Duitse trainer van Vitesse het doet door echt vreselijke dingen te zeggen als: "ze moeten fit zijn en op een niveau zijn dat ze ons kunnen helpen. Als een speler niet fit is, dan is het logisch dat-ie niet speelt. Ik vind dat Tannane nog niet op een niveau zit, dat hij ons kan helpen." dan is hij in feite dus begonnen met het kapot maken van de speler Tanane,...?? Je weet vast wel wat ik bedoel.

27 juli 2021 om 11:56

I see what you did there

27 juli 2021 om 12:00

Ik denk dat iedereen dat wel weet en ik moet zeggen: Scherp!

27 juli 2021 om 14:10

@constant Kante Ihattaren is natuurlijk weer een heel ander verhaal en dat weet je zelf ook wel. die jongen is zijn vader recent verloren en zal niet de eerste zijn die zo een depressie of moeilijke periode uit in zijn eetpatroon. totaal onvergelijkbaar imo. die jongen had wat warmte en vertrouwen nodig op dat moment en niet de kille Duitse arbeidersmentaliteit van Schmidt. als je dat niet kan begrijpen dan heb je imo totaal geen empatisch vermogen want het verlies van een ouder waar je van houdt is zo ongeveer het ergste wat er is en dat verwerk je niet in een jaartje tijd. nu hij wel topfit is speelt hij overigens ook niet dus dat Schmidt hem passeerde gaat verder dan alleen een gebrek aan fitheid. Schmidt heeft gewoon iets persoonlijks tegen die jongen en dat is eigenlijk al zo vanaf het moment dat hij bij PSV arriveerde. dat merk je aan alles

27 juli 2021 om 16:53

"@constant Kante Ihattaren is natuurlijk weer een heel ander verhaal en dat weet je zelf ook wel.
als je dat niet kan begrijpen dan heb je imo totaal geen empatisch vermogen"

Japie, ben jij mij nu serieus een 'gebrek aan empatisch vermogen' aan het verwijten (of bedoelde je dit meer algemeen)???

Maar wát is er hier eigenlijk verschillend? Jij hebt die Tannane toch ook gezien, in de afgelopen, wat, vijf seizoenen? Overal bonje, rare fratsen op het veld, bij diverse clubs weggestuurd. Die jongen heeft overduidelijk constant en continue een trainer nodig die de rest van de ploeg afbeult en stevig in de discipline laat spelen, maar hem lekker overal zijn handje boven het hoofd houdt. En die hem ook nog binnen het veld een totale en volledige vrije rol geeft want omschakelen daar doet Tannane niet aan, die speelt alleen in balbezit en als hij graag zeven man per actie wil passeren, dan kan dat. Want, hij speelt zoals jij weet bij Vitesse. En niet bij PSV, of Ajax.
Ik vind het dus nogal wat dat jij vindt dat PSV een over het paard getild talentje (let op 'je' want die mythe van jou dat hij wekelijks de eredivisie aan gort knalde onder Van Bommel dat is gewoon gelul, hij speelde ook toen één pot goed en drie of vier heel matig tot ronduit slecht) de sleutels van de club moet overhandigen en alles in dienst moet stellen van een talent dat het team nog nooit heeft kunnen dragen.
Ik denk gewoon dat het tijd is voor je om te gaan inzien dat Ihatteren gewoon niet zo'n grote voetballer is en gaat worden als jij denkt.

Maar los daarvan, en terug naar Tannane, als je als trainer nu zó met hem om gaat en openlijk gaat zeggen dat hij nu niets voor Vitesse kan betekenen, zoals Schmidt deed, dan ben je dus volgens jou de speler kapot aan het maken. Dus niet terug krabbelen en kromme dingen recht lullen Japie, soms moet je gewoon een keer eerlijk zijn en erkennen: já,klopt, ik zei dat toen over die speler en dus moet ik het nu ook over deze speler zeggen. Want je weet het he. Als jij dat niet doet krijg je tegenworodig te maken met het nieuwe fenomeen: de Hypocrisiepolitie! En dan betekent het dat álles wat je hiervoor allemaal zei achteraf allemaal onzin is. Enfin, je kent die hypocrisiepolitie van tegenwoordig wel.

Dus, erken nou maar gewoon, die Duitser van Vitesse is heel slecht bezig!

27 juli 2021 om 17:54

Het was niet perse een aanval naar jou maar naar mensen die doen alsof je zoiets 123 zou moeten hebben verwerkt. Verder wil ik nog geen conclusies trekken over Ihattaren omdat het onder 1 coach fout gaat. Gebeurd het bij een andere coach weer dan wil ik best geloven dat het allemaal alleen aan Ihatten ligt. We hebben vorig jaar tijdens de mediaoptredens gezien dat Schmidt ook niet altijd even volwassen is. Als die punten verloor dan lag dat aan corrupte scheidsrechters en een corrupte KNVB

27 juli 2021 om 18:05

"het was niet perse een aanval naar jou maar naar mensen die doen alsof je zoiets 123 zou moeten hebben verwerkt. "

Ah, okay, helder. Voelde me opeens heel narcistisch, omdat ik dacht dat je het direct tegen mij bedoelde,... : )

Nou ja, weet niet of het slim is om al die dingen die gebeurd zijn nog een keertje samen rustig langs te lopen, maar volgens mij hebben we dat tijdens het seizoen ook al diverse keren gedaan Japie. En we hebben echt een heel andere perceptie over wat er is gebeurd allemaal, zeker wat die uitspraken van Nijhuis betreft. (die heeft ie echt wel gedaan...).

Maar dan weet je nu ook waar ik sta, Schmidt heeft van mij het voordeel van de twijfel. Als PSV coach hoor je prijzen te pakken. En klaar. En je hebt ook niet die zogenaamde last die Ajaxcoaches hebben dat zij ook nog 'met mooi voetbal moeten winnen'. (is ook onzin, ook voor Ajaxsupporters tellen titels). Dus als dat een keertje niet lukt, dan kan dat gewoon. Het is in voetbal namelijk zo dat je kunt winnen of verliezen. Dat laatste hoort er ook bij. En anders dan jij heb ik als PSV supporter dit seizoen bij vlagen echt eindelijk weer eens leuk en attractief voetbal gezien. En ik zeg het je, dat was láng geleden! Dus in dat opzicht ben ik veel minder pessimistisch dan jij.

Maar dit seizoen moet er natuurlijk geleverd worden. Het lijkt mij echt geen rare vaststelling dat als Schmidt in december alweer dik op Ajax achter staat én ook Europees snel uitgerangeerd is, het trainerschap van Schmidt bij PSV ook snel voorbij is.

27 juli 2021 om 19:19

Nou ja, constant. letsch heeft vorig jaar nogal nadrukkelijk zijn hand boven het hoofd gehouden bij Tannane en wellicht ook Bazoer. En dat werd in zowat elk Ihattaren/schmidt topic door Japie aangehaald als “kijk, zo kan het ook, een trainer met empathie die oog heeft voor de voetballende surplus aan kwaliteiten”. Ik ben gewoon blij dat Letcher nu laat zien dat een beetje leuk voetballen ook bij hem niet de maatstaf is. En ik ben blij dat jij dat netjes uiteenzet.

27 juli 2021 om 19:59

Netjes vind je ja?
Ach, ik ben het op een aantal onderwerpen heel erg oneens met Japie, maar ik vind dat sommigen hier enorm negatief en onnodig naar doen tegen Japie, terwijl hij, uiteindelijk, toch ook gewoon zijn mening mag hebben over Schmidt?

Alleen ja, nu ook Letcher die als lichtend voorbeeld gold kennelijk zijn grenzen heeft kon ik het niet laten daar iets van te zeggen, haha.

Is wel bijzonder. Misschien gaat ie naar dezelfde toko waar Ihataren tot voor kort kwam?

Gebrek aan respect voor de club en voor de sport. Tannane is geen profsporter en zal dat nooit worden. Hij heeft een doses talent waar de gemiddelde voetballer een moor voor zou willen doen. Helaas voor Vitesse, zo'n jongen is onverkoopbaar. Het is niet alleen zijn overgewicht maar ook de rare strapatsen die hem gewoon niet interessant maken.

Ach wij vinden er nu allemaal terecht weer wat van, het eerste interview met Tannane zal hij wel weer gebruiken om aan te geven dat wij in Nederland hem altijd zoeken. Geen mentaliteit, geen zelfreflectie en daarom ook precies de reden waarom hij nooit verder zal komen dan dit niveau.

je zou bijna denken dat hij een stofwisselingsziekte heeft ofzo.

Die man heeft lekker vakantie gehad, doe rustaagh! Die is binnen no time toch fit als die goed in de voorbereiding mee draait.

27 juli 2021 om 11:00

Binnen no time? 5-10kg verliezen in 4-6 weken is zwaar. Spreek niet uit ervaring of zo. 😔

27 juli 2021 om 11:58

Met goede voeding, begeleiding en trainen denk ik dat het prima te doen is. Normaliter is 1kg per week te doen voor de normale mens, voor een topsporter zou dit toch prima moeten kunnen dan?

Hij vindt zichzelf tegoed voor de Nederlandse competitie..!! Krijgt in zijn optiek te weinig respect..zelfreflectie is deze jongen wereldvreemd...en helemaal geen discipline om de subtop te halen...gevalletje arrogant....

Kenneth heeft een punt. Zo'n grote mond over gebrek aan respect en doen alsof hij niet serieus genomen wordt, maar ondertussen je op deze manier wel in negatieve zin in de picture zetten. Ach ja, sommigen leren het nooit.

27 juli 2021 om 12:02

Tja, zo indrukwekkend is het ook gewoon niet wat Tannane laat zien. We hebben jongens als Tadic die jaar in jaar uit dubbele cijfers weerleggen en altijd topfit zijn, dus waarom zouden we dan een speler als Tannane de hemel in prijzen? Het is weer zo'n gevalletje 'gebrek aan zelfreflectie'. Respect of lofzangen moet je verdienen, je moet er niet om gaan bedelen als speler.

Auto-immuunziektes ed. daar gelaten, wat voor legitieme reden heb je als profvoetballer exact om na je vakantie als Billy Turf terug te keren naar de zaak? Ik weet dat er jongens zien die aanleg hebben om snel aan te komen of af te vallen (dat laatste gold voor mij), maar het is en blijft je verantwoordelijkheid om hierop te letten en hier professioneel mee om te gaan.

De voorbereiding is niet in het leven geroepen, zodat jij je overgewicht eruit kan zweten

Het mooiste is dat er ‘geen brug te ver’ op zijn shirt staat. Schijnbaar is dat niet van toepassing op Tannane en zijn dieet. Verder is Perez er altijd als de kippen bij met dit soort dingen, hoeft nou van mij ook niet.

Ik zie dat Tannane kennis heeft gemaakt met het excellente aanbod aan snack- en kebabzaken in Arnhem.

Ik dacht eerst dat die foto Barbera was, de keepster van Brazilie, maar het is Tannane. Had een tweeling kunnen zijn....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper50
E. CornelisseVerdediger50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
S. TronstadMiddenvelder50
Y. GbohoMiddenvelder51
N. FrederiksenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

103 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 4 0 1 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Spors onder vuur: Vitesse zag af van komst drie FC Twente-uitblinkers

Johannes Spors ligt onder vuur bij Vitesse, zo schrijft de Gelderlander. De achterban hekelt het beleid van de technisch directeur. De onvrede komt naar voren nu de hoofdmacht beneden verwachting presteert....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren