Perez ziet maar één mogelijke spits voor Feyenoord: ‘Dat is één plus één’

Maandag, 26 juli 2021 om 23:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:38

Kenneth Perez vindt dat Feyenoord vol voor Joshua Zirkzee moet gaan. De analist van ESPN ziet geen andere opties voor de Rotterdammers dan de twintigjarige spits van Bayern München, die bij zijn huidige club Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting voor zich moet dulden.

"Dat moet toch gewoon de nieuwe spits worden?", vraagt Perez retorisch tijdens Voetbalpraat. Dat is toch één plus één? Het kan niet anders, hij komt ook nog eens uit de eigen jeugd." Perez trekt een parallel met Donyell Malen. "Die ging ook op jonge leeftijd naar Arsenal en kwam er daar achter dat dat hem niet werd. Die kwam terug naar Nederland om zich weer in de kijker te spelen en nu komt Borussia Dortmund, niet de minste, dat hem voor dertig miljoen euro ophaalt."

Volgens Perez moet Zirkzee, die in 2017 de jeugdopleiding van Feyenoord verliet voor Bayern, eieren voor zijn geld kiezen. "Zirkzee gaat natuurlijk never nooit eerste spits worden bij Bayern München, zeker niet zolang Robert Lewandowski nog zin heeft om te voetballen. Hoezo kom je niet terug naar Nederland om hier op huurbasis in een open competitie te spelen? Dan ga je weer je naam vestigen en opnieuw beginnen. Ik snap niet dat dat nog niet gebeurd is."

Sinclair Bischop ziet de combinatie Zirkzee-Alireza Jahanbakhsh wel zitten. "Jahanbakhsh kan niet alleen doelpunten maken, maar die heeft bij AZ ook Wout Weghorst heel veel assists gegeven. Dus één plus één zou twee zijn", aldus de journalist. In het seizoen 2017/18 werd Jahanbakhsh met 21 goals topscorer in de Eredivisie en met 12 assists ook nog koning van de assists. Zes van die beslissende voorzetten waren in dat seizoen op Weghorst. Het seizoen daarvoor leverde de Iraniër vier assists op de centrumspits.


Poll

Is Joshua Zirkzee de ideale spits voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Volgens mij ziet geen een Feyenoorder dit zitten

27 juli 2021 om 06:27

Nee van mij hoeft het ook niet
Persee. Bij gebrek aan beter. Hij is natuurlijk wel beter dan bannis en bozenik. Hij kan ook echt wel voetballen maar weet niet hoe het met zijn instelling is.

27 juli 2021 om 09:28

Ik zou zeggen haal die gekke Griek? Wat heb je te verliezen. Schoot er vorig jaar bij het een na slechtste elftal de meeste goals in, waarvan sommige goals echt knap waren. Daarnaast heb je dan gelijk je penaltynemer, ook geen overbodige luxe. En wat moet ie kosten? 2 miljoen misschien?

27 juli 2021 om 10:01

Vgm wouden ze 5 of 6m 🥲 beetje veel he

27 juli 2021 om 10:50

Hij is nog niet verkocht, dus niemand wil dat blijkbaar betalen. Wacht gewoon nog even en je tikt hem voor 2m op de kop, kan hij in hetzelfde land blijven en zijn carrière opbouwen. Is vgm wel een verstandige gozer die niet in de KKD wil gaan voetballen

Zirkzee zal niet heel veel beter zijn als een Bannis denk ik. Speelt met de beste spelers ter wereld, waardoor hij vaak de goals op een presenteerblaadje krijgt. Denk dat als Bannis daar zou spelen, hij het niet veel minder zou doen als Zirkzee. Op die ene paar goals na niks meer laten zien. Zou als Feyenoord zijnde eerst even verder zoeken..

26 juli 2021 om 23:53

Nou, Bannis was wel heel erg slecht afgelopen donderdag. Dus dat er een spits moet komen lijkt me evident. Maar op basis van wat komt Perez dan met Zirkzee aan? Elke keer als ik hem zie denk ik...... "nee, dit wordt hem niet." Ik vind het wat een lui ogende voetballer. Dat kan als je de één na de ander er in schiet, maar zijn prestaties spreken niet bepaald in zijn voordeel. Feyenoord heeft financieel gezien niet de luxe om veeleisend te zijn, maar de gok met Zirkzee vind ik te groot. Of hij moet voor een habbekrats op te halen zijn, maar ik ken zijn contract niet. Eerder zou ik eerst even verder kijken. Paniek is altijd een slechte raadgever.

27 juli 2021 om 03:54

Dit is wel een rare beredenering. Zo werkt het niet. Zirkzee speelt bij Bayern omdat hij meer talent heeft dan Bannis. Als messi alle ballen klaarlegt voor suarez maakt hij er 50 in een seizoen zet je braithwaite er neer dan maakt hij er nog geen 10. Individuele kwaliteit telt.

26 juli 2021 om 23:54

Afgelopen week beiden aan het werk gezien, denk dat men veel plezier aan Zirkzee kunnen beleven, dat is wel een spits die zelf ook acties maakt, Bannis wederom niet afgelopen week overtuigend genoeg...

27 juli 2021 om 01:26

Met dat argument kan je iedereen bij een topclub downgraden. Zirkzee moet het natuurlijk nog bewijzen, maar een bannis vind ik ook niet heel overuigend.

27 juli 2021 om 02:47

Zirkzee is wel degelijk beter dan Bannis. Bannis heeft totaal het niveau niet voor Feyenoord.

Niet aan beginnen. Absoluut talent deze jongen maar niet wat Feyenoord nodig heeft. Moet een ervaren jongen komen te staan die al iets meer heeft bewezen consistent te kunnen leveren. Hiermee probeer ik ook absoluut niet te zeggen dat Pelle ideaal is maar iemand in de leeftijdscategorie 26-28 lijkt mij ideaal. En dan het liefst iemand die ook nog kan terugzakken tot het middenveld.

27 juli 2021 om 02:09

Tegen dat profiel is niks in te brengen, maar vindt er maar s 1 die binnen Feyenoords budget past ..

27 juli 2021 om 08:54

Nu stond Pelle voor hij naar Feyenoord kwam ook niet bepaald te boek als een doelpuntenmachine.

Gezien Feyenoord's beperkte budget zul je het nou eenmaal in de koopjeskelder moeten zoeken, en dan is het altijd maar de vraag waar je mee opgescheept komt te zitten.

Zirkzee is in die zin misschien ook niet ideaal, maar het is op zijn minst een jongen van de club die er een paar jaar Bayern München op heeft zitten. Zie maar iemand te vinden met een beter profiel die binnen het budget past.

Huurbasis .... verre van ideaal.

26 juli 2021 om 23:36

Zulke spelers kunnen ze alleen maar huren, anders krijg je allemaal van die vierde rangs buitenlanders die nog geen eens bij hun nationale team zitten. Reza uitgezonderd dan.

26 juli 2021 om 23:41

ZO veel Zirkzee nog niet bewezen hoor ...

26 juli 2021 om 23:47

Klopt, maar zulke bedragen betalen voor zulke spelers is voor Feyenoord lastig. Ze moeten ook niet voor hem gaan, hij kan het elftal nog niet dragen. Zirkzee zou wel weer de plek van Brobbey in kunnen nemen bij Ajax. Daar krijgt hij meer speeltijd dan bij Bayern.

26 juli 2021 om 23:50

Ik twijfel of je hem naar Feyenoord moet halen (en zeker niet op huurbasis) en jij praat hem op je gemak naar Ajax,

Wat moet je met Zirkzee? Die heeft zich nergens bewezen dus dan haal je weer iemand op basis van puur natte vinger werk IPV op bewezen prestaties en statistieken

26 juli 2021 om 23:44

Perez roept maar wat.doet ie dat niet dan verliest ie z'n baan daar. Bizar dat wij dankzij Perez opeens over Zirkzee als Feyenoord spits praten. Die man lacht zich kapot.

26 juli 2021 om 23:45

Tja wat wil je met een lege portemonnee? Goedkoop is nu eenmaal duurkoop

26 juli 2021 om 23:56

Als mijn portemonnee leeg is, koop ik gewoon niets nieuws, kijk ik wat ik al in huis heb en probeer ik daar iets van te maken

27 juli 2021 om 08:58

Dat probeert Feyenoord intussen al een seizoen of twee, en zonder succes. Vente heeft het niet, Bannis ook niet, Jorgensen sinds het kampioensjaar al niet meer.

Zo gek is het daarom niet dat Feyenoord het extern probeert. Jammer alleen dat het vooralsnog met Bozenik niet lijkt te werken, van Pratto zag zelfs Stevie Wonder vooraf al dat het gedoemd was te mislukken, en Linssen doet het niet onaardig, maar hij is uiteindelijk geen spits.

Dus tja, wat is wijsheid? 🤷‍♂️

27 juli 2021 om 11:30

Schijnt dat Feyenoord een miljoen of 6 beschikbaar heeft. Daarmee moet je toch wel een fatsoenlijke spits kunnen kopen? Hoe kom je erbij dat de portemonnee leeg is?

26 juli 2021 om 23:51

Welke spits met bewezen prestaties en statistieken kan Feyenoord aantrekken?

27 juli 2021 om 00:11

dat weet ik niet maar als we elke keer ons geld blijven weg gooien aan spelers die ons niet verder helpen op sportief en financieel vlak dan zullen we nooit kwaliteit kunnen inkopen. ik hoop toch dat we inmiddels wel hebben geleerd van dat beleid als je ziet hoe we er nu voor staan. als je op die voet doorgaat kunnen we straks structureel om plek 8 ofzo gaan strijden. ik vind Bozenik en Bannis niet best maar of Zirkzee beter is dat is ook nog maar de vraag dus die zou ik dan niet gaan halen. het moet aantoonbaar beter zijn dan wat je al in huis hebt en anders kan je net zo goed roeien met de riemen die je al hebt

27 juli 2021 om 07:30

Giakimoukis

27 juli 2021 om 10:59

Wat denk je dat hij moet kosten qua salaris en transfersom?

27 juli 2021 om 00:52

Je hebt helemaal geen geld voor een spits met bewezen prestaties en/of statistieken. Alles is beter dan met Bannis en Bozenik de competitie in gaan, ja zelfs Zirkzee.

27 juli 2021 om 01:21

@consy gebaseerd op wat is Zirkzee beter dan die twee dan? wat heeft hij dan bewezen als spits op het hoogste niveau om dat zo stellig te kunnen beweren?

27 juli 2021 om 01:28

Ik vraag me af of je hem ooit hebt zien spelen. Die jongen kan echt wel wat. Heeft bij Bayern toen ook 4 doelpunten weten te maken in de Bundesliga in 9 wedstrijden, terwijl hij weinig minuten heeft gekregen. Hij is veel beter dan de spitsen die Feyenoord nu heeft en waarschijnlijk ook beter dan aankopen die ze kunnen doen. Dat worden anders weer van die matige spelers uit B landen. Ik zou zeggen huur hem een seizoen omdat er simpelweg geen betere opties zijn en kijk volgend jaar of er een spits uit de jeugd zich stormachtig heeft ontwikkeld of haal dan wel een goede spits als Feyenoord wat meer budget heeft (betere prestaties is meer interesse in je andere spelers en hogere bedragen). Ik begrijp niet waarom Til wordt gehuurd, maar een Zirkzee dan niet. Zou het eerder andersom doen.

27 juli 2021 om 09:22

Daar valt idd wat voor te zeggen. Til had van mij niet gehoeven maar die kost al 1,7 miljoen. Dan zou je met Zirkzee nog een huurling nemen die geld kost en die je volgend seizoen weer kwijt bent

27 juli 2021 om 11:29

Gebaseerd op dat Zirkzee talentvoller is dan die andere twee? Laatste jaar was dramatisch voor hem maar hij heeft al laten zien te kunnen presteren in de Bundesliga. Ik twijfel of Bozenik of Bannis zelfs van de bank af komen in de 2de Bundesliga, en dat speelt dan bij Feyenoord. Ongelooflijk.

27 juli 2021 om 01:11

Met alles respect maar wat hebben alle spelers die nu bij Feyenoord zitten nu bewezen? Spelers die meerdere wedstrijden op rij de kans hebben gekregen maar totaal geen progressie tonen… Daarnaast, welke speler heeft voordat hij daadwerkelijk een kans kreeg op het hoogste niveau iets bewezen? Slechter dan 100% van de huidige selectie kan hij hét niet doen, zal niet teveel kosten en als het goed gaat is dat mooi meegenomen. Helaas is dit de huidige status van Feyenoord om nou te stellen dat je beter kan krijgen of dat huidige spelers beter zijn vind ik persoonlijk zeker niet. Na zijn eerste wedstrijden was iedereen lovend! Nu hij een mindere periode heeft kan hij er opeens niks van. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen als hij echt meerdere wedstrijden gaat spelen en het volle vertrouwen van een coach krijgt.

27 juli 2021 om 01:23

@fcvoetbal23 dat is juist mijn hele punt. je moet af van dat beleid met die niet bewezen spelers. als je dan steeds je geld blijft weg gooien aan niet bewezen spelers zal je ook nooit bewezen spelers kunnen halen. Dan gaan we financieel en en sportief nooit meer stappen maken en stilstand is achteruitgang. dat hebben we kunnen zien met het beleid van Van Geel. dat heeft Feyenoord jaren terug de tijd in geworpen en daarom zitten we in de situatie waarin we nu zitten

27 juli 2021 om 07:18

@Japie; ik zit ook niet te wachten op een huurconstructie, tenzij de optie tot koop erg interessant is. Maar wetende dat jij altijd roept dat we waarde moeten creeeren met jeugdige spelers die beter moeten worden dan botst jouw huidige mening daar wel mee. Op welke manier wil je een betaalbare bewezen doelpuntenmaker binnenhalen die je straks voor een groot bedrag door kunt verkopen? Millik, Dolberg en Malen hadden ook geen indrukwekkend cv

27 juli 2021 om 08:23

Japie wil alleen spelers die bewezen kwaliteit en ervaring hebben op hoog niveau maar nog wel ook jonge onontdekte parels zijn. Anders is het wanbeleid om spelers te kopen en kun je het beter met jeugd doen die niet goed genoeg is. Wat dan ook wanbeleid is. Kortom, altijd te klagen.

27 juli 2021 om 09:24

@Berserko van mij mogen er jonge parels komen maar dan niet via een huurconstructie. Dan ben je 2 tot 3 miljoen kwijt aan huursom en salaris ongeveer en het seizoen erop zijn ze weer weg. Als je al weinig geld hebt als club lijkt me dat niet de manier om weer geld in kas te krijgen

Dan heb je 4 talenten in de spits, en geen een die er bovenuit steekt. Bannis, Vente, Zirkzee en Bozenik. Liever een ervaren spits en denk dat een ander type (Luuk de Jong achtig), in ieder geval groot/aanspeelpunt, belangrijker is voor Feyenoord.

26 juli 2021 om 23:38

Die moeten ze gewoon huren eind augustus. Dan maak je kans.

Dat is precies het probleem van Feyenoord op dit moment. Dan gaan ze weer iets huren waar ze niks aan over zullen houden. Feyenoord heeft al niet super veel kapitaal op het veld staan en als je dan nog basisspelers gaat huren hou je helemaal niks meer over. Ik denk wel dat Feyenoord spelers nodig heeft die een band hebben met de club.

Zirkzee zou ik niet aan beginnen. Die ging weg dus blijf weg. Een deur opengooien voor talenten die opeens gratis de jeugdopleiding gingen verlaten vind ik karakterloos beleid. Neem dan liever een Lammers. Of zo een Webster van Liverpool. Er zijn zat jonge spitsen die veel vlieguren in een mindere competitie kunnen gebruiken.

Dit op basis van, de wedstrijd tegen ajax hahaha

Zou mooi zijn, Feyenoord met Zirkzee in de spits en Bannis er vlak achter. En dan rond toeteren dat het twee eigen jeugd spelers zijn, maar hier in Den Haag weten we wel beter.

Je moet er niet aan beginnnen om spelers die de club in de jeugdopleiding de rug hebben toegekeerd terug te halen. Toen wilde die niet blijven, jammer dan. Zou ook een slecht signaal naar de jeugdspelers zijn. Lekker verder kijken.

Ik zou kijken of je Vincent janssen terug kan halen

27 juli 2021 om 09:26

Ik niet. Dat is een one season wonder. In Mexico zijn zijn statistieken ook alles behalve indrukwekkend en dan praten we niet over een competitie van een hoog niveau

Dat moet je niet willen. Je moet iemand hebben die er meteen staat.

Feyenoord is bezig met de grote schoonmaak en als trainer zou ik niet blij worden van zirkzee. De naam Ihatarren zie ik ook veel voorbij komen. Dit zijn in mijn ogen geen spelers die bij Feyenoord passen en daarnaast zit het totaal niet goed bij beide op mentaal vlak.

27 juli 2021 om 09:30

Ihattaren zou ik dolgraag zien komen. Die jongen is mentaal gebroken bij PSV door die coach imo. Hij vecht tegen de bierkaai want Schmidt moet hem niet. Ihattaren heeft een coach nodig die ziet dat hij beter is dan een Thomas, Mauro en Vertessen en die hem een eerlijke kans geeft. Slot lijkt me wel zo een coach die spelers gewoon eerlijk beoordeeld IPV te selecteren op het "ik mag je" gehalte

Zo'n enorme band met Feyenoord heeft hij toch ook niet? Toch maar 1 jaartje gespeeld, nadat hij van ADO kwam?

1 ding scheelt, als hij dan tegen Ajax speelt scoort tie niet

Ik vind dat Zirkzee maar gehyped wordt. Heeft nog helemaal niets bij Bayern laten zien. Dan zou hij ineens wel goed genoeg moeten zijn voor de Eredivisie? Op basis van wat? Feyenoord kan beter voor een speler gaan die zich heeft bewezen. Ik zou het niet logisch vinden als er een gok wordt genomen met Zirkzee.

Wat hebben wij aan een Zirkzee? We hebben een speler nodig met body, dat een bal kan vasthouden en uiteraard zijn goaltjes mee pikt, niet iemand zoals Zirkzee waar we er al 2 van hebben rondlopen. Ik ben jaloers op PSV met Zahavi. Een jongen dat geen geweldig talent heeft, niet heel hard kan rennen maar wel iemand met het neusje voor de goal. Laat de rest maar hobbelen en hem alleen in de 16 meter zijn goaltjes maken. Feyenoord heeft zo iemand nodig en geen Zirkzee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren