‘Ik wil naar de top vijf van Nederland, die ploegen kun je zelf wel invullen’

Woensdag, 28 juli 2021 om 07:41 • Laatste update: 07:58

Rai Vloet heeft de ambitie om uiteindelijk de stap naar een club uit de top-vijf van de Eredivisie te maken. De 26-jarige aanvallende middenvelder zegt in een interview met Voetbalzone dat hij bij bijvoorbeeld AZ of Vitesse hetzelfde zou kunnen laten zien als afgelopen seizoen bij Heracles Almelo. Met zeventien doelpunten en zeven assists kende hij een uitstekend eerste jaar op Erve Asito.

Door Kalum van Oudheusden & Mounir Boualin

“Ik voel me nu heel goed bij Heracles, maar ik heb een verleden bij PSV. Die twaalf jaar is niet iets wat zo maar weggaat. Dus als ik mag dromen van een club, zal dat altijd PSV zijn. Nu is PSV niet de enige club die ik ambieer, ook al heb ik daar een groot gedeelte van mijn carrière gespeeld. Ik wil naar de top-vijf van Nederland, die ploegen kun je zelf wel invullen”, zo geeft Vloet te kennen. Hij speelde voor achtereenvolgens PSV, SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda, Frosinone, Sint-Truiden en Excelsior, alvorens hij een jaar geleden bij Heracles terechtkwam.

Het artikel gaat verder onder de video
Vloet: 'Ik weet wel dat mijn plafond hoger is dan hier bij Heracles'
Meer videos

“Ik kwam bij een nieuwe club terecht, maar eigenlijk wist ik vanaf het begin mijn stempel te drukken op het spel van het team en ben ik bepalend. Dat heb ik het hele seizoen door kunnen trekken en dat is uitstekend. Ik liet het elftal beter voetballen, dat is wat ik ook elke week probeerde. Natuurlijk lukt het de ene week iets beter dan de andere, maar ik denk dat ik wel een stabiele lijn heb gekend door het seizoen. Dat is wel waar ik het meest blij mee ben”, vertelt Vloet over de stap naar Heracles. Hij stelt dat het succesvolle seizoen mede te danken is aan de vrijheden die hij binnen het team van trainer Frank Wormuth kreeg.

“Ik kreeg de ruimte om mijn ding te doen. Daar hebben ze mij in vertrouwd en dan doe ik mijn stinkende best om dat terug te betalen”, zo legt de aanvallende middenvelder uit. “Ik probeer ook mijn best te doen voor de jonge voetballers. Ik wil ze helpen door te zorgen dat ze niet dezelfde fouten maken die ik vroeger maakte. Waar ik verder sta vind ik moeilijk om aan te geven. Over die fouten heb ik het verder genoeg gehad, het zijn eigenlijk leermomenten. Die heb ik afgelopen seizoen genoeg meegemaakt en daar heb ik van geleerd. Daardoor ben ik nu ook een stuk sterker dan eerst.”

Vloet denkt dat wanneer hij bij bijvoorbeeld AZ of Vitesse dezelfde ruimte krijgt, hij hetzelfde kan laten zien als bij Heracles. “Het zijn ploegen die in balbezit veel beter spelen dan wij doen. Ze spelen nog aanvallender en creëren nog meer kansen, dus dan is het ook eenvoudiger om bij zulke clubs je stempel te kunnen drukken. Mochten die clubs komen, ga ik daar zeker over nadenken. Het plaatje moet ook wel kloppen. AZ en Vitesse zijn goede ploegen, maar het gesprek met de trainer is voor mij daarin erg belangrijk. Het is dus niet zozeer dat ik meteen ‘ja’ zeg als dergelijke clubs zich melden, maar je kijkt gewoon naar hun plannen. Ik wil mijn plafond bereiken als voetballer, het uiterste er uithalen wat er inzit. Ik wil op het niveau spelen wat in mij zit, dat is mijn grootste doel. Ik weet op dit moment nog niet wat mijn plafond is, maar ik denk wel dat dat hoger is dan Heracles. Ik mik op de top van Nederland, maar uiteindelijk wil ik ook nog wel een keer naar het buitenland.”


Poll

Moet een van de Nederlandse topclubs Rai Vloet oppikken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door soron)

Vitesse heeft recent een 10 gehuurd, maar indien Tannane vertrekt en Heracles denkt mee dan zou Vitesse een goede optie zijn. AZ kan ook wel een impuls gebruiken, maar denk dat zij met Dani de Wit of Gudmondson op 10 gaan spelen.

Dat zijn erg goede cijfers. Klinkt ook als een verstandige jonge. Van groot belang dat hij nu de juiste keuze maakt. Nog één verkeerde keuze en de top vijf kan je wel vergeten.

Nou hij is in elk geval zelfverzekerd genoeg. Maar ook realistisch. Hij heeft een mooie groei doorgemaakt bij Heracles, een beetje een laatbloeier. Maar ik zou hem weleens bij AZ, Feyenoord of Vitesse willen zien. Ajax en (helaas voor hem) PSV zijn denk ik net te hoog gegrepen.

27 juli 2021 om 18:22

Mwoah ik denk niet dat het een laatbloeier is. Precies zoals jij aangeeft, hij heeft een mooie groei doorgemaakt bij Heracles maar dat zegt m.i meer over Heracles dan over Vloet.

Kijk de geschiedenis er maar op na. Ieder seizoen zijn er bij Heracles aanvallende "huis, tuin en keuken voetballers" die excelleren door het voetbal dat zij spelen.

Ik zou bijna willen zeggen, al vanaf Folkert Velten maar om het wat herkenbaarder te houden, vorig seizoen Dessers en Mauro jr.
Het seizoen ervoor Dalmau, v/d Water en Duarte.
Zo kun je nog een x aantal seizoenen doorgaan.

Wat Vloet betreft, die heeft voordat hij bij Heracles zat 2x dubbele cijfers gehaald qua doelpunten. Dat is bij Eindhoven en Excelsior behaald, beide 1e div.

Dit is, naar mijn mening, zijn niveau en hij mag de handen dichtknijpen dat hij bij Heracles speelt.

27 juli 2021 om 21:54

Denk ook dat dit gewoon zijn top is. Hoef 'm bij Feyenoord in ieder geval niet te zien. Hij is niet beter dan een Diemers ofzo gok ik....en iedereen ziet hoeveel moeite Diemers heeft om bij Feyenoord aan te haken.

Die jongen praat zichzelf wel heel erg in de schijnwerpers richting Az of Vitesse.
Beetje een hone made reclame filmpje.
Bij Az is het al wel aardig vol op het middenveld met, Dani, Midtsjo,Clasie,Rijenders.

26 juli 2021 om 22:14

@tinus5, op Dani de Wit na heeft niemand van de namen die je opgeeft het scorend vermogen van Vloet. Ik vind az een goede optie voor hem

Zeggen dat je hetzelfde kan presteren bij een Vitesse of AZ, ten opzichte van Heracles, is zeggen dat je ook wel mee kan bij Ajax of PSV. Dat lijkt me een brug te ver maar wie weet. Er zit nog iets tussen... laat het maar eens zien bij Feyenoord bv. Daar moet je veel meer dan dat je bij een ander "mag"....

26 juli 2021 om 20:41

AZ, Vitesse, Feyenoord... dat mag je hedendaags ook gewoon als gelijke zien. Het is Ajax, dan PSV en op noemenswaardige afstand de rest.
Wel eens dat je bij Vitesse/AZ nog steeds meer mag dan dan er bij Feyenoord van je verwacht wordt en dus moet.
Dat sentiment is lastig van je af te schudden als ex topclub.

27 juli 2021 om 07:49

Feyenoord is veel ambitieuzer en heeft de ambitie om door te groeien, dus Vloet die waarschijnlijk zou passen bij de eredivisie subtop moeten ze niet halen. Vitesse of AZ daarentegen..

27 juli 2021 om 13:37

AZ en Feyenoord hebben volgens mij relatief gelijkwaardig gepresteerd de afgelopen 15 jaar, en hebben inmiddels als doelstelling wel om voor de titel mee te doen. Bij Feyenoord sprankelt die ambitie er nou niet echt van af, als je spelers als Vejinovic, Linssen, Diemers, Ayoub blijft halen. Die zijn van gelijkwaardige stempel als Vloet.

27 juli 2021 om 16:08

Feyenoord heeft veel meer prijzen gewonnen in die tijd, ondanks dat zij in een relatief dal zaten en AZ juist wordt geprezen

Ajax of PSV is echt veel te hoog gegrepen. AZ waarschijnlijk ook. Feyenoord of Vitesse zou hij aan kunnen denk ik, maar dan moet hij wel nog iets meer laten zien dit seizoen.

Een tussenstap, Groningen, Twente of Utrecht, zou beter zijn. Dan kan ie eventueel altijd nog naar een club als Feyenoord of AZ.

27 juli 2021 om 12:07

Mee eens, joventut. Als je als mens te grote stappen tegelijk neemt, ligt de kans op struikelen op de loer. FC Groningen en FC Twente liggen mijns insziens eerder voor de hand. Al zullen ze in Almelo waarschijnlijk 'not amused' zijn met het noemen van laatstgenoemde club

Hij zat bij een topclub en heeft laten zien er niks te zoeken te hebben.

26 juli 2021 om 21:51

Het is een laatbloeier. Ik zou het als top vijf ploeg wel aandurven met hem. Scorend vermogen en zit een goede kop op

27 juli 2021 om 09:09

@ violentino: Is alweer enkele jaartjes geleden hé. Vind dat hij zich wel degelijk goed ontwikkeld heeft. Denk ook dat wellicht (de druk en verwachtingen) bij Ajax en PSV wat te hoog gegrepen zijn voor hem. Maar zie hem wel presteren bij alle andere opties in de top 5. Moet alleen weer niet, zoals hij eerder gedaan heeft toen hij tegen PSV speelde, een achterlijke overtreding maken om zich te bewijzen en waarmee hij iemand langdurig blesseert. Daar maakt hij zich niet bepaald populair mee bij de PSV-fans... 🙄 Maar het is knap hoe hij het aangepakt heeft na zijn vertrek en ik gun het hem zeker dat hij geleidelijk weer de weg omhoog vindt!

Prima vervanger van Tannane! Vloet kent de Eredivisie goed en heeft zich aardig bewezen bij Heracles (ondanks dat veel van deze goals vanuit strafschoppen komen). Hoeveel zou die moeten kosten?

Hij mag eerst nog zo'n seizoen gaan draaien bij ons😅 Denk dat hij de stap Groningen/Utrecht wel kan overslaan en in 1x door zou kunnen naar een Vitesse. Hij heeft al veel ervaring opgedaan dus dat zou wel goed moeten komen, maar eerst moet hij het nog maar eens een seizoen bij ons laten zien. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van spelers die 1 seizoen goed presteren en daarna hogerop gaan en niet of nauwelijks aan de bak komen.

Zou Vitesse idd een prima club voor hem vinden, en ook bij Feyenoord zou hij prima mee kunnen (weliswaar niet het niveau enorm verhogen, wat dat betreft een "typische" Feyenoord aankoop). Als Tanane weg gaat zou ik als Vitesse het wel aandurven met 'm.

AZ en Vitesse zijn prima clubs voor hem maar wanneer Vloet naar de top 3 wil moet ie gewoon een seizoenskaart kopen.

27 juli 2021 om 15:56

Niet om nou een semantische discussie te voeren en ik snap best dat Ajax en PSV niet zitten te wachten op Vloet, maar hoezo is AZ wel een prima club voor hem en Feyenoord niet?

27 juli 2021 om 16:02

Ik denk tweeledig. Enerzijds heeft AZ beter afgestemde teams, waarin je gemakkelijker inpast als nieuweling uit de middenmoot subtop. Anderzijds kent AZ de druk niet die wel bij een top 3-club ligt. Kuipvrees bijvoorbeeld is echt geen verzonnen fenomeen. Bij AZ mag je nog wel eens falen, bij Feyenoord móet je er staan. Ook al is AZ sportief en organisatorisch Feyenoord voorbij momenteel.

27 juli 2021 om 16:06

Ik begrijp je gedachtegang, kan er ook nog wel een beetje in meegaan, maar toch denk ik dat een speler die het bij AZ kan maken op het middenveld, dat ook bij Feyenoord zou moeten kunnen.

En Kuipvrees is daarbij misschien een factor, maar alleen voor spelers die daar gevoelig voor zijn. Het is niet zo dat elke speler daar last van heeft.

27 juli 2021 om 23:07

Toch is de druk om te moeten presteren niet te onderschatten. Kijk hoeveel AZ spelers het niet gered hebben bij PSV, Ajax en in mindere mate Feyenoord. Toen ik Guus Til een paar jaar geleden hoorde roepen dat een stap naar PSV of Ajax geen stap omhoog was, wist ik meteen dat die jongen het niet begrijpt.

Hij zal op dit moment wel niet Twente bedoelen, he? Want wij kunnen hem goed gebruiken ;-)

Hij heeft 1 goed seizoen gespeeld in de Eredivisie, laten we niet met z'n allen hem de hemel in prijzen.
Als hij nog zo'n seizoen draait, dan kan hij de stap hogerop maken, maar er zijn genoeg voorbeelden van voetballers die na een goed seizoen (Bel Hassani / Monteiro / Duarte) een stap hogerop maakten en daar te kort kwamen.

Beetje vol van zichzelf maar is geen slechte speler. Denk dat hij wel bin Vitesse past als vervanger van Tannane, of bij AZ als upgrade van de Wit.

28 juli 2021 om 07:46

Als vervanger van Dani de Wit kan ik wel volgen. Als opvolger van Tannane totaal niet. Dan vervang je een uiterst creatieve speler door een lopende speler die totaal niet creatief is. Dat zou ik persoonlijk nooit doen.

Matige speler met een uitzonderlijk goed seizoen. Toch moet je hier als club doorheen kijken en puur naar zijn individuele kwaliteiten kijken. Die zijn en blijven zeer beperkt. Het zegt meer over wat er bij die clubs rondloopt dat dit soort spelers hoop houden. Dani de Wit, Diemers, gustafson, dan begrijp ik dat als je 17 goals maakt bij Heracles je jezelf ook goed genoeg acht. Maar die spelers zijn niet goed genoeg voor de top 5 en dat is Vloet ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder40
O. KiomourtzoglouMiddenvelder40
L. SchoofsMiddenvelder40
R. VloetMiddenvelder41
M. AmissiAanvaller40
D. BurgzorgAanvaller42
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

9 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren