André Onana traint door dopingschorsing in Salou: ‘Dat heeft me verrast’

Maandag, 26 juli 2021 om 16:30Chris Meijer • Laatste update: 16:52

André Onana traint momenteel voor zichzelf in Salou, zo vertelt keeperstrainer Yvan Castillo aan Diari de Tarragona. De 25-jarige doelman mag door zijn dopingschorsing tot september niet bij Ajax trainen en heeft om die reden de wijk genomen de Spaanse oostkust. Castillo laat zich uitermate positief uit over de samenwerking met Onana.

Onana werd positief getest op het middel furosemide en kreeg aanvankelijk een schorsing van een jaar opgelegd. Door een beroep bij het CAS werd deze straf verkort tot november en twee maanden voor de schorsing afloopt, mag de doelman uit Kameroen ook weer bij Ajax op het trainingsveld verschijnen. Tot die tijd traint Onana echter met Castillo in Salou, een plek waar hij terechtkwam via een gemeenschappelijke kennis. Castillo had volgens Diari de Tarragona een belangrijke voorwaarde: dat de trainingen in Spanje zouden plaatsvinden. Daarmee heeft Onana ingestemd.

“Vanaf het eerste moment komt Onana over als een enorm bescheiden persoonlijkheid. Zijn mentale gesteldheid heeft me verrast, dat is fantastisch in orde. Dit is voor mij niet alleen een sportieve ervaring, maar ook een levenservaring. We hebben een fantastische band gecreëerd”, geeft Castillo te kennen. In een eerder stadium was er sprake van dat Onana bij een niet nader genoemde Amsterdamse amateurclub trainde. Volgens de berichtgeving van Diari de Tarragona is Onana maandelijks echter maar kort in Nederland.

Drie of vier weken per maand brengt Onana door in Spanje. De dagen die hij in Nederland is, traint hij volgens een schema van Castillo. De keeperstrainer traint met Onana niet alleen in fysiek, technisch en tactisch opzicht, maar is tevens bezig met zijn mentale gezondheid en zijn voeding. Met fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen is er zo een klein team gevormd rond Onana. De vraag is of Onana deze zomer nog een transfer gaat maken. Olympique Lyon is nadrukkelijk in de markt voor de sluitpost, al is er nog sprake van een fors verschil tussen vraag en aanbod in de onderhandelingen met Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door straight to th)

Er is al heel veel over geschreven maar nog steeds vervelend dat hij vertrekt. Hoop voor Ajax dat het voor een mooi bedrag zal zijn

26 juli 2021 om 16:53

Nja hij is natuurlijk voor een appel en een ei binnengekomen. Maar mooi bedrag overhouden..? Denk dat we blij mogen zijn als we zijn uitgekeerde -schorsing- salaris terug ontvangen dmv afkoopsom. Sinds Stekelenburg veruit beste keeper dat ik live heb gezien in het Ajax tenue. Jammer dat het op deze manier moet eindigen.

26 juli 2021 om 17:18

Ach ja, Het liefst houd je een megabedrag over aan iedere speler. Maar waar Ajax mee bezig is heeft natuurlijk ook zijn keerzijde. Het feit dat spelers langer blijven betekend automatisch ook dat ze korter in hun contract zitten wanneer ze vertrekken en daardoor automatisch minder opleveren. Je ziet het ook aan Tagliafico die ook de helft niet meer gaat opleveren als in zijn toptijd bij Ajax. Dat is jammer maar je moet ook in ogenschouw nemen dat daardoor het team wel heeft kunnen groeien. Had Ajax vroeger 2 goede spelers dan waren ze altijd aan het einde van het seizoen vertrokken. Nu heeft Ajax 11 goede spelers en zelfs 5 goede wissels. De wissel die het nu heeft zijn al beter dan wat er in de hierboven genoemde tijd rondliep in de basis. Maar daardoor ga je wel meer afschrijven op de spelers die je behoudt. Maar persoonlijk zou ik kwaliteit altijd boven een zak geld verkiezen.

26 juli 2021 om 18:30

Verschil is dat Nico tot het einde voor Ajax arbeid en strijd levert en gewoon inzetbaar is. Onana heeft doping gebruikt en hoeft daar zelf amper voor te boeten. Hij kan gewoon trainen en een transfer maken waar hij een heleboel geld aan over zal houden omdat hij transfervrij/voor een spotprijs op te halen is. Slachtoffer is Ajax dat hem bleef steunen ondanks ZIJN fout. Ajax levert zowel sportief als financieel en een combinatie daarvan (uitschakeling in de EL was minder waarschijnlijk geweest) in. Dus ik ben het niet (helemaal) met je eens (wat dit geval betreft).

26 juli 2021 om 18:51

DRL80,

Als je het dopinggeval van Onana weglaat is het toch nog steeds een feit dat hij door zijn korte contract minder waard is dan toen hij nog 4 jaar contract had? Dus wat ik zeg is toch gewoon waar? Neemt niet weg dat onana Ajax heeft gepiepeld en daar zelf nog op vooruit lijkt te gaan ook. Dat is jammer maar dat neemt niet weg dat als je jongens langer behoudt je er minder voor gaat vangen. Dat is het enige dat ik zeg.

27 juli 2021 om 07:25

Er zijn altijd winnaars en verliezers. In de meeste gevallen wint de club dit keer is het andersom. Klaar!

27 juli 2021 om 10:15

Kingdomajax,

In dit geval heeft Ajax de afgelopen tijd ook gewonnen. Kijk waar het staat ten opzichte van 10 jaar geleden.

Heb vroeger ook veel getraind in Salou. Friet van Piet en de Mallemolen ofzo. Mooie tijden!

26 juli 2021 om 16:49

Vergeet De Koets niet! :-)
In plaats van rondo deden we dan alleen ‘rad draaien’…

26 juli 2021 om 16:53

Nou inderdaad, fysiek en mentaal 24/7 afzien. Het is het waard geweest.

26 juli 2021 om 19:55

Oh ik dacht 7/24 en de rest cooling down in de kroegen daar

26 juli 2021 om 16:59

Feest der herkenning. Zou Onana ook regelmatig in de Pacha te vinden zijn?

26 juli 2021 om 18:27

Hij schijnt vaak in Snoopy's te zitten. Ik was ook altijd bekaf na 17 dagen Salou..

26 juli 2021 om 18:30

Heb gehoord dat hij inderdaad wel fan is van schuimparty's en optredens van The Partysquad

26 juli 2021 om 18:25

't gat van Nederland was ook zo'n gouden kroeg. Mooie tijden idd!

Trainen in één van dé uitgaanshoofdsteden van Europa, heel apart...

Afijn, ben benieuwd of die misschien toch nog bijtekent. Het zou wel zeer netjes zijn naar Ajax toe

26 juli 2021 om 17:17

Ik zou er niet op rekenen. Alles wat Ajax dan als extra transfergeld pakt, gaat af van Onana’s tekengeld. Hij wil gewoon weg, dat is duidelijk en dat mag ook. Dus dat zal ook gaan gebeuren.

26 juli 2021 om 17:30

Hij wil volgens mij gewoon cashen. Misschien wacht hij een jaar voor extra tekengeld.

26 juli 2021 om 17:39

Ja precies, dat denk ik ook. Is zijn goed recht, ook al zou ik het zelf nooit doen. Je verdient al zoveel. Ga lekker voetballen.

26 juli 2021 om 18:33

Als ie een jaar wacht zou ik hem niet inschrijven. Of wel maar dan als 4e keeper en nooit inzetten. Succes met je carrière na 1,5 jaar niet spelen. Zal dan vast nog wel goed terecht komen maar hij loopt een deukje op. Dat is Ajax hun goed recht. Net zoals z’n salaris terugvorderen, hij heeft immers door eigen toedoen niks geleverd als tegenprestatie.

26 juli 2021 om 17:28

Het is een trend dat spelers (eerst) aan zichzelf denken. Ik zou er niet op rekenen.

26 juli 2021 om 17:38

Uitgaanshoofdstad van Europa?? Salou? Voor Nederlandse pubers die hun examenreis doen misschien, maar Salou is absoluut niet een van de uitgaanshoofdsteden van Europa. Amsterdam is dat wel overigens. Onana is daar echt niet om in een Nederlands feestcafé aan een rad te draaien. Dit soort badplaatsen zijn juist vrij vaak populaire bestemmingen voor trainingskampen e.d. Er ligt ook een heel mooi complex bij Salou die speciaal voor die gelegenheid is aangelegd.

26 juli 2021 om 17:46

Of zoals Ibiza, waar je ook een rustig gedeelte hebt en perfect kunnen wonen en vertoeven als je wat geld hebt.

26 juli 2021 om 18:30

Ik het uitgaansleven daar is hooguit Sigurdsson geïnteresseerd. Ik denk dat Onana vooral lekker dichtbij Barcelona rustig wilde optrainen

Vervelende plek om te moeten trainen, geniet van je schorsing en bedank ajax maar voor het doorbetalen van salaris voor Jan ...

Apart hoe zijn houding zo rap is veranderd tegenover zijn club sinds (zijn) foutje met de schorsing... Het lijkt wel alsof hij intern heel wat mot heeft gehad of iets dergelijks waardoor hij (of Ajax?) zo afstandelijk doet en ook contractueel niet verder wilt gaan met Ajax. To be continued...

26 juli 2021 om 17:20

Misschien horen we het ooit nog in een mooie biografie. Persoonlijk denk ik dat het gewoon een vervelende samenloop van omstandigheden is. Hij wil weg en qua timing valt dat rot met die schorsing. Shit happens. Ik ben blij voor zijn bewezen diensten en wens hem veel succes.

26 juli 2021 om 18:23

Is dit een nieuwe trend ofzo? Een speler xxxxx de club door zijn eigen fout, en dan gaan we hem succes wensen in de toekomst. Hij kan van mij de pleuris krijgen, en ik hoop dat zijn carrière in 1 stort. Deze handelswijze zegt enorm veel hoe hij echt in elkaar steekt.

26 juli 2021 om 18:54

Zegt jou reactie ook niet iets over hoe jij in elkaar zit dan? Hij heeft al een tijdje aangegeven dat hij graag een transfer wil maken. Ik geloof nog steeds niet dat hij dit met opzet gedaan heeft om een transfer te forceren. Misschien wel om iets te verdoezelen daar zou ik nog in mee kunnen gaan. Maar om Ajax bewust te naaien geloof ik niet. Hoewel hij dat nu wel gedaan heeft natuurlijk door zijn domme actie. Het is niet anders, wees blij dat hij maar een ton gekost heeft en wat hij Ajax gebracht heeft.

26 juli 2021 om 19:41

Dat ik niet naã¯ef in het leven sta, en niemand met me laat sollen? Of het expres is of niet is in deze helemaal niet van belang. Hij maakt een fout, en scheept de club op met de gevolgen. Als hij een beetje fatsoen heeft, tekent hij een jaartje bij. Ajax heeft bij Onana, net als bij meerdere spelers aangegeven dat ze mee willen werken aan een transfer en geen absurde bedragen gaan vragen.

26 juli 2021 om 19:53

Helemaal eens sportweek echter klopt het volgens mij helemaal dat het een trend is dat een speler alleen maar aan zichzelf denkt. Kijk eens naar Berghuis bijvoorbeeld...

Hij zal wel wat moeten. Fijn in ieder geval dat hij goed aan het trainen is. Dan kan hij bij een transfer fit aan de slag maar eerst nog het laatste deel van de schorsing uitzitten. Ik hoop dat Ajax en Lyon tot een overeenstemming komen, bij 7,5 miljoen snel uitzwaaien !! Onana is het voorbeeld van een speler die nét te lang bij een club bleef zitten...

Heel jammer, maar hij zou sowieso weggaan...als je niet bij je team/club kan zijn...dan wordt de band ook wel minder...zeker als je al een paar jaar hogerop wil....IK vind Andre Onana iig een Ajacied for life.

Hij heeft zeer veel betekend voor Ajax. Het is zijn goed recht om niet bij te tekenen. Hoeveel je hoort over Ihattaeren, zo weinig hoor je van Onana. Ik denk dat er bewust weinig aandacht aan wordt gegeven omdat wanneer je over Onana moet praten, moet je toch altijd het pilletje noemen. Dit zou ongunstig zijn voor de prijs die hij moet gaan opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren