‘Eeuwige belofte’ Ödegaard keihard aangepakt: ‘Wakker worden, macho’

Maandag, 26 juli 2021 om 09:55Rian Rosendaal • Laatste update: 10:01

Real Madrid verloor zondag enigszins verrassend met 2-1 van Rangers FC in een oefenwedstrijd en na afloop richt de kritiek zich vooral op Martin Ödegaard. AS vraagt zich af wanneer de aanvallende middenvelder uit Noorwegen een keer laat zien dat hij goed genoeg is voor het niveau van De Koninklijke. Er is daarnaast ook stevige kritiek op de volgens de Spaanse krant 'onzichtbare' Luka Jovic.

"Ödegaard is de eeuwige belofte", zo opent AS de analyse over de afgelopen seizoen aan Arsenal verhuurde spelmaker. "Met allemaal zelfopgeleide spelers om zich heen had hij zich veel meer moeten laten gelden. Speelde bij Arsenal iedereen in dienst van hem? Martin, je bent nu weer in Madrid. Wakker worden, macho. De spelers uit de eigen opleiding deden het heel goed. Maar de houding van Ödegaard en ook Jovic is zorgwekkend. Laten we hopen dat de spelers die nog moeten terugkeren, en dan met name Gareth Bale, daar niet in meegaan."

De tegenvallende prestatie van Jovic tegen Rangers wordt daarna uitgebreid onder de loep genomen. "Jovic was onzichtbaar, hij bestaat gewoon niet. Hij leek rust te nemen, het was in ieder geval niet duidelijk dat Jovic ook meedeed. Hij scoort niet, vraagt niet om de bal en wordt ook zelden aangespeeld. Het is een verschrikkelijke situatie met hem. Het is net alsof Real met tien spelers aantreedt", zo krijgt de Servische aanvaller van de Madrileense grootmacht in duidelijke bewoordingen mee.

Er waren verzachtende omstandigheden voor trainer Carlo Ancelotti. De Italiaanse keuzeheer miste acht EK-gangers, vier spelers die deelnemen aan de Olympische Spelen en nog eens vier spelers die actief waren op de Copa América. "Hij moest het doen met een overvloed aan spelers uit de eigen opleiding, aangevuld met Isco en Marcelo, die ook constant onder een vergrootglas liggen. We kunnen dan ook geen wonderen verwachten van deze ploeg. Er zijn nog steeds veel te veel tekortkomingen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gordinho)

Een pracht techniek heeft die Odegaard. Ik hoop dat hij een absolute topspeler word.

26 juli 2021 om 10:34

Mooie technische speler maar komt in mijn ogen wel tekort voor het niveau real Madrid. Op zich ook geen schande, is voor weinigen weggelegd.

26 juli 2021 om 11:45

Je ziet wel progressie bij hem,zie hem best wel kans maken. Je weet maar nooit toch ?

26 juli 2021 om 15:50

Laten we hem een kans geven en niet direct kritiek geven.

26 juli 2021 om 18:26

Deze jongen is al 22 jaar en is door zijn entourage en media zo omhoog geschreven, maar zelfs bij Heerenveen vond ik hem maar weinig toevoegen. Laat staan bij Real. Is het levende bewijs dat een talent van 15 jaar op latere leeftijd vaak een eeuwig talent. Ik heb er al zoveel langs zien komn die nog sneller door de mand vielen.

26 juli 2021 om 18:50

Vind Odegaard niet echt in dat rijtje thuishoren van eeuwige talenten, in ieder geval nog niet. Halilovic, Bojan, Adu, Vonlanthen, Maher vind ik eerder voorbeelden van eeuwige talenten. Odegaard is pas 22 en heeft gewoon voor te veel verschillende ploegen gespeeld. Vond hem bij Vitesse echt briljant en aan het einde van het seizoen misschien wel de beste van de ED. Zou als ik Ajax was een gokje wagen na komend seizoen, mocht hij nog steeds nergens slagen

28 juli 2021 om 17:54

We hebben er in belgie ook een genaamd musonda

"een keer laat zien dat hij goed genoeg is voor het niveau van De Koninklijke."

Snapt de media wel dat dit voor weinig spelers weg gelegd is. Geen schande als hij dat niveau niet heeft.

Laat hem anders maar gaan, denk dat ze daar in het Emirates Stadium heel blij mee zullen zijn. Odegaard heeft echt de potentie om de beste spelmaker op de planeet te worden maar zal nog wat stappen moeten zetten.

26 juli 2021 om 11:24

Vind je? Gezien het hele vorige jaar heb ik liever Pepe, Esr en Saka in de basis

26 juli 2021 om 11:35

Nee dank je. Is teveel een mooi weer voetballer en zo hebben we er bij Arsenal al genoeg lopen. Is ook een jongen die alleen maar goed functioneert in een goed draaiend elftal.

26 juli 2021 om 13:47

Nee dankje. En de beste spelmaker van de planeet worden, dat gaat hem ook niet worden.
De man is veel te beperkt, doordat hij constant naar zijn linker moet.
Verder mag zijn handelingssnelheid en rendement nog wel eens omhoog en moet hij ook consistenter worden, wilt hij minuten maken in de top...

Pépé was lekker bezig en ESR en Saka zijn ook beter in mijn ogen. Ja, klinkt hard. Maar zeker voor Arsenal zijnde zou ik die 3 liever willen zien spelen. Zelfs Martinelli, die op de linkerflank kan spelen, zie ik nog liever spelen...

Odegaard is mij, zoals Thenry zegt, te veel een mooi weer voetballer. Staat niet op als het elftal er om vraagt. En zo'n creatieve man heeft Arsenal dus juist wel nodig.

Jezus man, dit is zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding... Ik vond Marcelo en Isco schokkender... Snel afscheid nemen van die twee. Hopelijk laat Carlo zich niet vangen zoals Zidane ook overkwam. Guti liet weer eens zien waarom Marcelo zo snel mogelijk het veld moet ruimen.

26 juli 2021 om 10:25

Alsof Zidane beide vaak liet spelen zeg. Mendy kreeg een basisplek en Isco zagen we ook nauwelijks meer dus snap je reactie niet zo. En ja, Jovic en Ode mogen wel eens gaan opstaan. Maar ben bang dat ze niet het karakter hebben dat nodig is om bij Real te slagen. Te soft, te afwachtend. Bedoel waar wachten ze op? Hebben ze teveel respect voor anderen? Sta op, wees mans genoeg op een positieve manier, zo van ik ga nu mijn plek veroveren, punt uit! Moeten we weer een jaar afzien en roepen dat ze niet het nodige brengen terwijl nu hun kans daar is in dit Real team! Het mag echt snel gaan gebeuren hoor!

26 juli 2021 om 12:14

Gewoon verkopen bedoelt hij! Ook geen bank ofzo.

26 juli 2021 om 12:17

LoL, jovic en odegaard zeggen ik ga nu """mijn""" plek veroveren, Kroos Modric en Benzema lachen zich kapot. Die denken ga spelen snotneuzen, zolang mijn lichaam nog kan bewegen zitten jullie op de bank en mogen jullie gehypte snotneuzen onze tas vasthouden. Je zou maar als Madrista willen dat deze 2 "hun basisplek gaan veroveren", wat dus ten koste zou gaan van enkele clublegendes. Oftewel je hebt liever Odegaard ipv Modric en liever Jovic ipv Benzema dit seizoen. 🤦‍♂️ Hilarisch

26 juli 2021 om 12:31

Tuurlijk dat is duidelijk. Maar dat is even wat anders. Het gaat erom dat ze steeds weg willen, verhuurd worden want ze krijgen geen tijd etc maar als ze minuten krijgen spelen ze verstoppertje. Nou laat het dan zien zeg. En ja die vedettes speel je niet zomaar weg maar voor hoelang denk je dat ze door zullen spelen? 40 jar? Dus leuk en aardig maar je snapt toch wel dat dit gaat om de vervanging van. En tuurlijk gaat Jovic Benzema niet eruit spelen, maar ze mogen toch wel wat laten zien, een beetje concurreren ipv zo soft over te komen, ongeïnteresseerd zowat en elke keer als ze minuten maken, spelen ze verstoppertje tjsa!

26 juli 2021 om 12:56

Klopt. Ik snap je punt dat jullie graag versterking willen aangezien het nu vrij letterlijk van 1 aanvaller moet komen, maar Bale en Hazard op de flanken lijkt me opzich een goede upgrade tov afgelopen seizoenen? Rodrygo als back up en tegen de mindere goden, Isco, Vinicius verkopen. Asensio? Op de bank? Verkopen? Verhuren? Zo als het nu staat lijkt het dat Hazard+Benzema+Bale de voorhoede gaat vormen. In potentie wereldklasse, maar dat is vooral afhankelijk van de vorm van de 2 vleugelspelers. Odegaard heb je weinig aan aangezien je Valverde al als opvolger van Modric hebt klaarstaan en Kroos zeker nog 3 a 4 jaar meekan. Het verlangen naar Odegaard, die zelfs door Arsenal fans niet gewild is, snap ik daarom niet zo goed. Volstrekt onnodige speler. Gigantisch gehypt en daarom wanneer hij eenmaal speelt valt hij keer op keer door de mand aangezien de media een beeld hebben gecreëerd wat hij simpelweg niet is. 1 leuk seizoen Sociedad was vroeger toch echt niet genoeg voor een basisplaats bij 1 van de grootste clubs op aarde.

26 juli 2021 om 13:35

Jep helemaal met je eens. Dat alles maakt het zo lastig. Want ja, 'als' ze top zijn heb je gewoon een wereldaanval maar ja de valse hoop is killing. Ook even de gedachte dat Isco en Marcelo wel weer op zouden bloeien tsja. Het is over, maar het is lastig omdat ze nog 1 jaar contract hebben en blijkbaar niemand ze wil hebben. En rondom toppers als Kroos, Benzema e.d. heb je intensieve jongens nodig. Zij zijn nog top maar niet meer explosief en dan kan je niet nog eens de andere oudere spelers erbij zetten die bijna niet meer vooruit komen. En wat betreft Odegaard tsja, wat kan je ervan zeggen. Genoeg over gezegd. Maar goed, uiteindelijk blijft het grote probleem aanwezig en dat is aanvalspower, zolang dat er niet is blijf je tegen hetzelfde probleem aanlopen helaas.

26 juli 2021 om 19:39

Ja maar ze zijn er wel nog steeds. Isco mocht in januari ook niet vertrekken van Zizou. Samen kostten ze je wel gewoon 30 miljoen per jaar. Niet bij de selectie houden bedoel ik dus.

Odegaard macho? Toen hij bij Heerenveen speelde was hij super vriendelijk, lief voor kinderen om op de foto te gaan en handtekeningen. Ik dacht tijd dat het daar aan lag, een geweldige techniek, maar geen bijtertje. Misschien is zijn houding veranderd de afgelopen jaren?

26 juli 2021 om 13:33

denk dat het eerder een beetje schertsend bedoeld is, zo van "wakker worden, kerel", of "wakker worden, grote jongen"

Ik denk dat hij voor het einde van de transfermarkt weer terug is in Londen.

26 juli 2021 om 11:36

Hopelijk niet. Voor 40 - 60 miljoen haal je betere spelers. Voor dat geld haal je Aouar + Bissouma.

Ja joh laten we Odegaard de schuld geven. Speelde geen geweldige wedstrijd, maar deed niks verkeerd. Ik lees niks over Vazquez die zich bij de 1-1 voor de eigen 16 liet aftroeven. Of over Nacho die rood pakte en daardoor Rangers naar de overwinning hielp. Gisteren speelde iedereen matig op Lunin en Rodrygo na. Rodrygo speelde echt heerlijk vanaf de linkerkant. Hoop dat hij dit seizoen meer minuten mag maken vanaf links.

Ooit was Ajax geintereseerd, maar het kwam er niet van. In mijn herinnering wilde Real Madrid hem toen ook voorlopig niet definitief kwijt, en ik was weer wel altijd blij dat Ajax hem niet huurde. Dat deed Real Sociedad wel en ik vond hem daar ook best goed. Maar wat heb je daar aan als vervolgens Real Madrid daar het gewin van opstrijkt. Ik denk dat Odegaard uiteindelijk gewoon tekort komt voor het niveau van Real Madrid. Geen schande, want er zijn zat clubs een treetje lager waar hij prima zal functioneren.

26 juli 2021 om 12:41

Ajax was geïnteresseerd om hem als 15-jarige, transfervrij, op te halen uit Noorwegen, maar dat wilde half Europa toen. En daar zat ook Real bij, die hem (geloof ik) 3 miljoen per jaar boden, voor 5 jaar en daar kon Ajax natuurlijk (en terecht) niet aan tippen.

En dus zien we dat Odegaard goed geld heeft verdiend en alsnog wel weer ergens aan de bak gaat komen op een lager niveau, als hij bij Real niet doorbreekt.

26 juli 2021 om 12:42

Ah, ik zie dat ze recent ook weer interesse hadden, dat had ik nog niet meegekregen.

Het is echt het beste als odegaard en jovic nog deze transferperiode verkocht worden. Zij zijn echt gewoon niet het niveau van Real Madrid

26 juli 2021 om 14:56

Vooral hun karakter en mentaal zijn ze dat gewoon niet. Geen enkel initiatief lijkt er van te komen om echt een basisplek te willen veroveren. Slappe hap is het helaas. Weet niet of dat te maken heeft met dat Benzema en Modric er nog zijn en de absolute vedettes zijn van het team waardoor ze maar moeilijk stappen willen en kunnen maken maar man laat iig even wat zien zeg wanneer je de nodige minuten krijgt.

26 juli 2021 om 17:18

Indd je zou ook denken onder een nieuwe coach zullen zij nog extra gemotiveerd zijn, maar blijkbaar zit het er gewoon niet in, vooral kwalitatief ook. Maarja als arsenal fans al blij zijn dat odegaard niet wordt gekocht of weer gehuurd dan zegt dat ook veel. En jovic tsja je speelt echt gewoon met een man minder als je hem opstelt.

Bepaalde spelers moeten ook gewoon weg. Isco, Marcelo, Odriozola en Jovic waren gewoon slecht en dit zag Zidane ook al langer. Deze spelers moeten gewoon zo snel mogelijk weg zodat je er nog iets voor kan vangen.

Isco had continu balverlies, Odriozola erg slordig, Jovic nauwelijks gezien en Marcelo probeert steeds de moeilijkste acties en lijkt hem ook niets te deren wanneer hij balverlies lijdt dat als aanvoerder. Lunin in het begin hield de bal constant onder de voet en vertraagde echt alles. Zeer twijfelachtig aan de bal.

Nee dan heb ik liever dat ze allen vertrekken zodat je genoeg geld hebt om een paar spelers aan te trekken.

26 juli 2021 om 15:52

Lunin is een uitstekende keeper. Gisteren liet hij zien wat hij kan doen. Indien hij niet verschillende reddingen had gehad dan was de score hoger geweeest voor Rangers.

26 juli 2021 om 16:40

@gordinho kom op. Dat is hij niet. Degelijk maar niet meer dan dat. Hij is de afgelopen 2 of 3 jaar verhuurd en heeft op vorig jaar (1 divisie lager) nauwelijks gespeeld omdat de andere keeper blijkbaar beter was. Voor een speler in de selectie van Real Madrid mag je minimaal verwachten dat hij elders in de competitie basiswaardig is. Voorbeeld was Casillas/navas/lopez of Navas/adan.

Dat is geen schande want sommige spelers zijn helaas niet zo goed. Vallejo is daar 1 van. Toen Varane 18-19 was en Messi in El Classico eruit speelde en zó snel was dacht iedereen ook dat hij 5 jaar later de beste verdediger van de wereld zou zijn. Dat is hij zeker nog steeds niet. Odriozola zou ook een zeer groot talent zijn maar hij is altijd zo onrustig dat hij echt rare acties verdedigend en aanvallend heeft.

27 juli 2021 om 09:13

@bertos.het uitlenen van keepers gaat nooit zo goed als veldspelers. Al andere keepers die je noemt werden nooit uitgeleend maar verkocht naar andere clubs. Ook waren de andere keepers die je noemt ook niet geleend maar gekocht van andere clubs. Het uitlenen van spelers aan andere clubs is niet altijd goed. Indien een club deze speler aantrekt voor de brede dan wordt deze speler niet ingezet. Clubs gaan geen speler laten groeien zonder zelf financieel profijt te krijgen. Voorbeeld is Casimiro dat uitgeleend was aan Porto en Real moest betalen om hem terug te krijgen. In dat geval krijg deze speler speel minuten als basiskracht, In geval val Takefuse Kubo zie je dat deze speler gewoon voor de brede is geleend bij Villareal en Getafe, Spelers die de club bezitten krijgen de kansen zodat deze club de spelers voor meer geld kan verkopen. Voor de geleende speler krijg de club geen financieel voordeel als de speler aan de einde van de seizoen weggaat. Dit was ook het geval met uitleen van Lunin. De clubs hadden een ouder gelijkwaardige keeper die bij goed prestaties kunnen zij later voor veel geld verkopen. Daarom is het uitlenen van Reinier aan Dortmund een probleem, jonge spelers in eigendom krijgen meer kans want later kun je deze spelers verkopen. Voor Reinier als hij aan de eind van de seizoen goed speelt dat ben je deze speler kwijt. Het is duidelijk een speler aangetrokken voor de brede. De beste leenconstructies zijn de constructies met optie tot koop voor de club die leent en daarna een hoger terugkoop clausele voor de club die uitleent. Dit motiveert de club, om bij gelijkwaardige speler, de geleende speler op te stellen en laten ontwikkelen. Er moet een financiele prikkel komen voor de clubs. Een geleende speler maakt geen grote invloed op de eindstand van een club. Die vult alleen gaten in. Dus prestatie van geleende spelers moet worden beoordeeld aan de situatie bij de clubs. Indien Lunin zou worden opgesteld dat eindigen de clubs op hetzelfde plaats, einde van de seizoen gaat Lunin weg en de club zit met zijn eigen keeper die niet is ontwikkeld en zie niet voor meer geld kunnen verkopen. De trajecten van Odegaard bij Vitesse, Sociedad en Arsenal vulden een gat die zij niet hadden met eigen spelers. Dit geld ook voor Brahim Diaz bij Milan want Real Madrid heeft een terugkoop optie om de koopoptie te invalideren. Via dit constructie wordt Milan extra gecompenseerd voor de ontwikkeling van de speler. Tevens is Hakan Calhanoglu weg en wordt een gat gevuld met Brahim Diaz.

Heel triest voor Marcelo maar hij moet nu wel weg. Hij doet zijn best maar is totaal in verval geraakt. Isco is een paar kilo afgevallen, traint hard maar het is gewoon op bij hem. God zij dankt dat dit seizoen hun laatste jaar is bij Real. Ik vrees dat er veel fluitconcerten gaan komen tegen over deze 2 spelers.
Jovic zijn speelstijl past niet bij Real Madrid. Een spits kan niet alleen rondom de doelgebied wachten op een bal hij moet wel zakken en ruimte maken. Het is diep triest met dit selectie. Isco, Bale, Marcelo, Mariano en Hazard moeten een andere club zoeken. Jovic moet harder trainer en meer pro activiteit tonen. Hij is geen Benzema die graag op de middenveld wil voetballen maar puur rond de doelgebied wacht op ballen. Dus hij moet hard werken aan zijn aanpassing bij een club die veel op de veld van de tegenstander voetbalt.

Jovic bij Frankfurt was niet normaal. Zowel in de competitie als in de EL. Ik had die echt een grote toekomst voorspeld. Real is misschien niet de ideale ploeg voor hem. Als hij terug in datzelfde scorende ritme wilt komen zal hij daar wel weg moeten. Te lang op de bank zitten of verhuurd worden is niet goed.

27 juli 2021 om 09:41

Ik heb ook Jovic gevolgd bij Frankfurt en hij was goed maar zijn zwakte is dat hij geen meevoetballende spits is. Hij is een spits die vast in positie speelt en wacht op voorzetten en passen van middenvelders. Daarom komt hij bij Real heel weinig aan de bal. Alle andere spelers voorin zoals Rodrigo, Vinicius, Hazard, Ascencio, Vazquez en Benzema zakken op de middenveld om deel te nemen aan het spel. Jovic die blijft tussen de centrale verdedigers spelen en wacht op de pass of een voortzet. Daarom komt hij niet in de spel voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder40
T. CourtoisKeeper40
F. ValverdeMiddenvelder40
AsensioAanvaller40
K. BenzemaAanvaller45
E. HazardAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

27 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren