BILD: Antony momenteel geen prioriteit voor Bayern München

Maandag, 26 juli 2021 om 13:28Chris Meijer • Laatste update: 14:13

De naam van Antony wordt de afgelopen dagen in verband gebracht met Bayern München. De 21-jarige vleugelaanvaller van Ajax werd zondag na afloop van de wedstrijd tussen Brazilië en Ivoorkust (0-0) op de Olympische Spelen van Tokio gevraagd naar de geruchten over een transfer naar der Rekordmeister. Voor de camera van BandSports reageerde Antony met een glimlach, maar zei hij tegelijkertijd dat hij zich nu wil focussen op de Olympische Spelen. Volgens BILD echter is het binnenhalen van de flankspeler momenteel geen prioriteit van Bayern.

Het standpunt van Bayern omtrent Antony kan nog wel veranderen. Mocht Kingsley Coman in de laatste fase van de transferperiode alsnog vertrekken, dan wil de Duitse kampioen sowieso een vervanger aantrekken. In dat geval komt Antony weer bovenaan het lijstje te staan in München. Voor Coman is er met name vanuit de Premier League de nodige interesse, zo weet BILD te melden. Bayern vraagt naar verluidt minstens negentig miljoen euro voor de aanvaller die tot medio 2023 vastligt.

Antony kon een glimlach niet verbergen toen hij na het teleurstellende gelijkspel van de Braziliaanse Olympische ploeg werd gevraagd naar de geruchten over Bayern. “Dit zijn vragen voor mijn zaakwaarnemers en mijn familie. Mijn focus is nu hier, ik ben in mijn hoofd alleen bezig met de Olympische Spelen. Ik hoop die focus te kunnen behouden en dat we ons in de laatste groepswedstrijd kunnen kwalificeren voor de volgende ronde”, antwoordt Antony. Brazilië is woensdag in de laatste groepswedstrijd bij een zege op Saudi-Arabië zeker van de volgende ronde.

Sky Deutschland meldde vrijdag nog dat Bayern het vizier gericht heeft op Antony en Cody Gakpo. De 21-jarige Braziliaan, die op 10 goals en 10 assists in 46 officiële wedstrijden voor Ajax staat, zou 32 miljoen euro moeten opbrengen. Bayern beschikt echter momenteel niet over de financiële middelen om een dergelijk bedrag op tafel te kunnen leggen en komt mede daardoor voorlopig dan ook niet in actie. Ook Goal en SPOX meldden al eerder dat het op dit moment onwaarschijnlijk lijkt dat Antony de overstap naar Zuid-Duitsland gaat maken.


Poll

Zie jij Antony naar Bayern München vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door psvfan40)

Eerst maar eens slagen bij Ajax lijkt mij een beter plan dan nu al aan Bayern te denken. Ik denk sowieso dat dat nog te vroeg voor hem komt. Hij moet daar concurrentie aan gaan met Gnabry en Sane wat ik hem nu nog niet zie redden.

25 juli 2021 om 23:31

Maar ja, Bayern weet ook dat als ze hem nog een jaar of 2 bij Ajax laten spelen en nog beter wordt, dat ze het dubbele moeten gaan betalen. Trouwens, Sane zoals hij de laatste maanden heeft gespeeld is toch echt niet bijzonder

25 juli 2021 om 23:40

Als je bij Bayern wil slagen dan moet je toch wat meer laten zien dan wat hij tot nu toe heeft laten zien. Aanvallers als Lozano, Depay, Ziyech, Bergwijn etc. speelde toch wel wat beter dan hem en zij zijn eigenlijk geen van alle geslaagd.

Voor hetzelfde geldt wint hij de concurrentiestrijd van Berghuis weer niet en dan neemt zijn waarde ook niet toe maar waarschijnlijk af. Je geeft al aan dat zelfs Sane het lastig heeft dat zegt eigenlijk wel genoeg.

25 juli 2021 om 23:50

Maar geen van allen die je opnoemt hebben de stap naar de Bundesliga gemaakt. Ik denk dat de stap naar de Bundesliga heel goed is voor jonge spelers. Wie had gedacht dat Sancho vanuit de jeugd van City zo in de Bundesliga zou presteren kijkend naar z’n statistieken? En waar kun je dan nog beter spelen dan bij Bayern dat iedereen domineert?

26 juli 2021 om 00:01

In de Bundesliga krijg je inderdaad meer kansen. Maar het blijft wel een topteam en ook bij Bayern mislukken jonge spelers bijvoorbeeld Renato Sanches of Shaqiri. Een kans zal hij ongetwijfeld krijgen maar makkelijk wordt het niet. Denk dat het gewoon beter is om nog even bij Ajax te blijven en als je daar 15-20 goals kan maken en 15-20 assists kan geven in een seizoen, kun je na gaan denken over clubs als Bayern. Zelfs dan wordt het lastig!

26 juli 2021 om 00:35

@memphisdepay - Volgens mij is Lozano wel dergelijk geslaagd bij Napoli. Vorig seizoen moest Gatusso niks van hem hebben, maar hij had zich gewoon teruggeknokt in de basis. Daarnaast geblesseerd geraakt, en moest weer even herstellen. Maar ik denk dat hij onder Spaletti gewoon gaat spelen.

26 juli 2021 om 03:20

Dat Shaqiri en Sanhes niet slaagde bij Bayern vind ik geen verrassing. Beide spelers waren/zijn erg onrustig aan de bal. Ik heb vooral bij Shaqiri het idee dat hij niet weet waar hij aan begint en waar het eindigd.
Beide speelde overigens wel een goed EK bij hun nationale team

26 juli 2021 om 14:17

@memhisdepay buitenspelers met dat soort statistieken zijn wel bijzonder schaars, ik denk alleen Tadic en Berghuis afgelopen seizoen?

26 juli 2021 om 15:21

Jan Fiete Arp, Mikael Cuisance, Joshua Zirkzee, Diego Dantas hebben het niet/ gaan het niet redden bij Bayern.Alphonso Davies, Jamal Musiala en Tanguay Nianzou gaan het wel redden bij Bayern. Het is overal top en flop, ook bij Bayern.

26 juli 2021 om 00:26

Wanneer hij een constanter jaar draait bij Amsterdamsche Football Club Ajax dan zit die stap er echt wel in. Echter komt hij nu te kort om naar Football Club Bayern München te gaan

26 juli 2021 om 00:28

'te vroeg voor hem'? Antony heeft helemaal niets te zoeken bij Bayern München. Haalt de 12 t/m 16 niet eens op de bank. Ik vind hem meer een zaalvoetballer die in kleine ruimtes zeer behendig is als hij opgesloten zit en geen kant op kan. Meestal doet hij zijn trukendoos open en vind zijn opening. Dit is functioneel en leuk voor de toeschouwers en YouhTube complicaties. Zijn hoofdtaak 1vs1 man opzoeken en passeren heb ik hem zelden zien doen. Die kwaliteiten als buitenspeler heeft hij niet. En laten we helemaal niet over zijn schoten op doel. Dat ziet er als een12 jarige uit. Heb liever Neres die wel zijn man probeert op te zoeken en voorbij passeert maar zijn vervolg is wat minder.

26 juli 2021 om 00:42

Schiet als een 12 jarige maar scoort wel 10 goals in zn eerste seizoen. Beetje vreemd verhaal. Liever Neres die wel zn man opzoekt maar bijna nooit scoort of een assist geeft tegenover Antony die minder vaak zn man opzoekt maar 10 goals en 10 assists heeft? Je hebt liever een buitenspeler die alleen maar dreigt en verder nooit wat doet dan?

26 juli 2021 om 01:16

Excuses, mijn comment was bedoeld in de Europese competitie waar Ajax graag op acteert. De B spelers van Ajax wordt met twee vingers in de neus in de eredivisie kampioen. Boehoe 10 goals en assist in de Eredivisie stelt helemaal niets voor. Je doet alsof Neres niets kan. Voor zijn blessure was hij zeer belangrijk in de CL en in de Europa league.

26 juli 2021 om 13:55

Prima cijfers maar toch geen materiaal voor Bayern? Karlsson maakte nog meer goals en niemand die ook maar denkt dat die ooit bij Bayern terecht gaat komen.

26 juli 2021 om 00:56

Bayern Munchen komt inderdaad veel te vroeg voor hem. Welke wedstrijden heeft hij tot nu toe beslist? Ik kan er geen opnoemen. Onana heeft wat betreft de meeste wedstrijden beslist, daar moet Anthony naar streven. Bij Ajax moet hij eerst nog maar eens wedstrijden beslissen. Nu lees ik iets over Anthony. Waar blijft het nieuws over Neres en Tagliafico. Hij lijkt erop dat Ajax hen niet aan de straatstenen kwijt kan raken.

26 juli 2021 om 01:07

Ajax- Vitesse heeft hij beslist, Ajax-sparta ook zo uit mijn hoofd. Zal vast nog wel meer wedstrijden beslist hebben met een beslissende assist, maar die kan ik zo even niet opnoemen.Komt nu nog bij me op dat Antony ook degene was die Ajax een punt bezorgde tegen Psv toen het 2-2 werd.

26 juli 2021 om 10:07

Als hij goed is,maakt concurrentie hem alleen maar nog beter. En als ie beter is dan de concurrentie dan is ie gewoon basis speler. Ik wens hem. Succes bij Bayern.

26 juli 2021 om 13:42

Hoe kan het nou dat er niemand reageert op die 90 miljoen voor Coman? Dat is misschien wel het meest belachelijke dat ik ooit heb gelezen.

Blijf nog maar 2 jaar bij Ajax en wordt wat stabieler. Dan komt een club als Bayern echt wel

Ik vind Coman toch wel wat verder dan Anthony. Ik zie niet in waarom Bayern zou willen switchen.

25 juli 2021 om 23:22

Coman is een renpaard. Voor de rest is hij niets bijzonders. Antony heeft de potentie om beter te worden dan dat coman ooit geweest is.

25 juli 2021 om 23:23

Klopt niets bijzonders, behalve dat ie finale cl de winnende heeft gescoord.

25 juli 2021 om 23:38

En Eder scoorde de winnende in de EK finale. Ook een toptalent daardoor natuurlijk

25 juli 2021 om 23:46

Wat een onzin. Coman is gewoon basisspeler bij een van de betere teams en heeft meer dan 30 interlands bij het beste land, terwijl hij vaker geblesseerd is dan fit. Niet dat hij echt een absolute topper is maar er zijn ook geen 10 betere linksbuitens dan hem denk ik.

26 juli 2021 om 00:59

Gotze heeft ook de winnende in een wk finale gemaakt, maar dat heeft niks veranderd aan het feit dat hij gewoon een leuke speler is en niet meer dan dat.

26 juli 2021 om 02:00

Bij gotze was natuurlijk zijn stofwisselingziekte wel bepalend voor zn carrière. Net als een coman tot nu toe qua blessures. Los van dat idd een beslissende goal niet alles zegt.

26 juli 2021 om 14:04

Coman een renpaard... en Antony het wereldtalent. Dat meen je zeker nog serieus?? Heb je wel eens naar Bayern gekeken. Duidelijk dat er geen topscout in je zit, überhaupt geen scout overigens. Al denk jij vast dat ze allemaal gek zijn bij Bayern haha

26 juli 2021 om 15:27

Maciala had geen kind aan hem, zelfs tegen Max, toch een matige verdediger, kwam Anthony er niet aan te pas.

Zou niet weten wat hij nu bij Bayern zou moeten. Het is allemaal nog veel te frivool en vrijblijvend bij Antony. Een aantal wedstrijden fenomenaal, maar hij heeft het voor mij te vaak niet laten zien.

Zie Anthony nu nog niet vertrekken. Prima speler maar nog te wisselvallig. En met Coman, Gnabry en Sane als concurrenten krijg je het ook alles behalve makkelijk. Dit jaar paar mooie CL wedstrijden mee pakken, Olympische spelen met de Braziliaanse ploeg als ervaring meenemen en hopelijk daardoor stappen zetten. Zou mooi zijn als hij dan nog een jaar blijft, maar als je hem volgend jaar voor een mooi bedrag kan verkopen zou ik ook niet al te moeilijk doen.

Met zulke jongens kun je nooit met zekerheid zeggen dat ze blijven. Begrijp ook wel dat Bayern interesse heeft. Nu is ie nog relatief goedkoop. Straks schiet ie er 4-5 in de CL binnen en dan praten we over 45-50 miljoen. Ik hoop dat die jongen gewoon blijft. Zie liever hem dan Neres momenteel. Zijn eerste maanden waren geweldig, dat kan zijn structurele niveau worden over 1/2 jaar.

25 juli 2021 om 23:20

Wel met je eens dat hij meer brengt dan Neres op dit moment. Denk dat een jaar bij Ajax blijven een beter plan is

Typisch een speler die het niveau van Bayern kan halen, maar er echt nog niet is. Tegenwoordig wordt elk talent in verband gebracht met topclubs, de kranten moeten vol. Zullen ongetwijfeld een hele bus talenten in de gaten houden, zelfde geldt voor Gakpo.

Als hij weg gaat en zeker voor dat geld , dan denk ik wel dat Ajax een poging gaat wagen om Bergwijn te halen. Neres is ook geen zekerheidje het laatste seizoen en heel misschien vertrekt die ook

Voor 32 miljoen mooi laten gaan. Je hebt Berghuis en Neres nog attijd. Neres ook weg? Prima, gewoon Labyad als back up. Want die lijkt maar niet weg te branden uit de selectie. Doorsjokken totdat zijn contract afloopt....

26 juli 2021 om 01:42

Wat? Neres en Anthony weg en vervangen voor Labyad?

Eerst maar is bij Ajax echt slagen. Vond hem Europees gezien echt matig in de Europa League vorig jaar. Kon toen geen mannetje voorbij dribbelen en ging alleen tikkie breed of terug. Als je de Europa League nog niet helemaal aan kan dan is Bayern echt een stap te hoog momenteel.

25 juli 2021 om 23:55

Matige heeft in mijn optiek ook te maken met te veel taken. Er zijn er bij Ajax al een aantal die niet tot nauwelijks mee terug verdedigen. Als het druk zetten faalt en er moet echt omgeschakeld worden heeft Ajax verdedigend direct alarmfase 1. Backs staan hoog, Haller en Klaassen kunnen dat terug verdedigen helemaal niet belopen, Tadic eigenlijk ook niet. Rensch is te druistig en eigenlijk ook net te laat omdat hij in zijn enthousiasme weer net te diep staat. En Antony is telkens als een malle terug aan het sprinten omdat hij die snelheid wel heeft. 2 keer is leuk, 3 keer wordt al vervelend. Dan wil je zelf niet de bal verspelen waardoor je die sprint in moet zetten en zeker niet Europees. Neres heeft daar wat meer schijt aan, terwijl Antony veel meer vanuit het team denkt.

26 juli 2021 om 00:58

Ik zou Anthony wel eens op de 9 willen zien ipv Haller. Hij is behoorlijk behendig in de kleine ruimte en houdt ook best wel een bal goed vast. Hij is ook behoorlijk wendbaar en heeft scorend vermogen. Ik denk dat je met een voorhoede Tadic, Anthony en Berghuis heel veel dreigender bent.

Als dit zo zou zijn dan hoop ik dat overmars een astronomisch bedrag gaat vragen rond de 60 miljoen.

Hij kan mij nog niet echt overtuigen en aan de andere kant moeten we hem niet kwijt willen want het kan nog komen... ik heb er een beetje een mauro Rosales gevoel bij. Daarnaast hebben we Berghuis nu,


Lastige kwestie

26 juli 2021 om 00:14

Nja 30 a 40 is meer dan prima. En Ajax moet ook niet te moeilijk doen en zoals destijds een prima bod afwijzen met Neres. Wellicht heb je natuurlijk liever dat Neres vertrekt en Antony blijft maar ik zou niet te moeilijk doen. Je hebt nu ook Berghuis erbij.

Leuke voetballer voor een subtopper zoals Tottenham, Leipzig etc. Maar voor het grote Bayern vind ik hem veel te magertjes. Neres en Antonio zijn leuke spelers uit Brazilie, maar voor een echte topclub moet je ook body hebben. Als ik hun was zou ik lekker bij Ajax blijven tot aan de 25e en dan verkassen naar een club als Lyon of Arsenal. Dat past meer bij zulk soort spelers.

Die gaat echt nog niet aan de bak komen bij Bayern. Volgens mij kan hij beter nog 1 of 2 seizoenen bij Ajax blijven om zich verder te ontwikkelen. Echter zal het lastig worden voor zo'n jonge jongen om nee te zeggen tegen zo'n topclub.

Naar de spelen, wil na een jaartje alweer naar Bayern, hele vervelende uitstraling. Ik zou niet heel moeilijk doen als ik Ajax was.

Die Duitsers moeten niet denken Gakpo of Anthony voor een spotprijs de kunnen ophalen.
Voor 32 miljoen worden deze jongens echt niet verkocht. Vergeet niet dat Anthony ook voor een behoorlijke transfersom is gehaald. Zeker Overmars weet er meestal wel het maximale uit te halen.

26 juli 2021 om 09:03

Precies. Gakpo is 30 Opzich een mooie prijs. Begint door te breken in de eredivisie, heeft nog niet heel veel laten zien, maar wel een erg hoge potentie. Die moeten ze gewoon houden. Over 2 jaar brengt die gewoon 40-50 op.
Anthony is nu al top. Maar nog wat grillig en niet zo consistent. Maar die is nu al zeker 40+ waard. Over 2 jaar misschien het dubbele.

26 juli 2021 om 13:44

Gakpo heeft niet heel veel laten zien en vervolgens geef je aan dat Anthony nu al top is?
Wauw.

26 juli 2021 om 15:31

"Die Duitsers" is de de club Bayern München. Benoem het gewoon.
Verder zie ik geen realistische visie bij jou, als je denkt dat Anthony meer dan €32 mln gaat opbrengen.

Soms denk ik dit hoort in de wandelgangen want die jongen is toch niet goed genoeg voor Bayern want komt in de Eredivisie nog niet eens uit de verf.

Mooi dat ze zoveel geld voor Coman willen, maar vervolgens waarschijnlijk 30 miljoen voor Antony of Gakpo te veel vinden. Nu wil ik deze spelers nog niet met Coman vergelijken, maar Coman is nou ook geen wereldtopper... Als die al 90 moet opleveren, wauw.

26 juli 2021 om 14:02

Ik vind Coman wel verder dan Anthony op dit moment. Op dit moment beter om nog bij Ajax te blijven. Als je daar ver bovenuit steekt een seizoen dan maar eens verder kijken

Lijkt me logisch dat ie verder kijkt. Basisplaats bij Ajax is een utopie op rechts nu. Hij kan leuk pingelen, maar het is geen Berghuis.

Ben totaal niet onder de indruk van deze Antony. Hij heeft wel wat talent maar het is niet iemand waar je op kunt bouwen. Als het even tegen zit heb je niks aan hem en wordt hij een gefrustreerde natrapper. Dat kan misschien verbeteren naarmate hij volwassenener wordt, maar ook op basis van zijn voetballende talent twijfel ik of hij de absolute top aan kan.

Natuurlijk gaat hij niet naar Bayern, zo goed is Antony niet. Wij hadden Chucky, hoor je ook niks meer van.

90 miljoen voor Coman? Zijn ze krankjorum in Beieren? Die jongen maakt 3 goals per seizoen

26 juli 2021 om 15:12

En de winnende in de CL Finale .Coman heeft/had ook veel blessures.Niettemin is €90 mln erg overdreven.

Willen eerst huren van Ajax. Dan eventueel kopen voor een lager bedrag. Dit seizoen bij Ajax blijven voetballen dan wordt hij alleen maar meer waard.

Hij moet zich eerst nog even een jaartje ontwikkelen bij ajax. Als hij nog wat laat zien in europa dan komt er zo weer 20 mil bij. Hij heeft echt wel veel potentie dus vind het zonde om hem nu weg te zien gaan.

Eerst een seizoen iig goed presteren bij Ajax. Deze jongen is in potentie een topper, maar hij moet zich eerst nog door ontwikkelen. Bij Bayern lopen spelers die beter zijn.

Mooi, wil hem ook nog helemaal niet zien vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder3414
R. LewandowskiAanvaller3435
T. MüllerAanvaller328
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

16 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren