Slot: ‘Ultiem dom om hem dan tijdens een oefenwedstrijdje op te stellen’

Zondag, 25 juli 2021 om 21:33 • Laatste update: 21:49

Arne Slot is zondag op de persconferentie na afloop van het met 1-2 verloren oefenduel met PAOK Saloniki teruggekomen op uitspraken die hij deed na het treffen met FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League (0-0). De trainer van Feyenoord zei in Kosovo dat de selectie ‘nog lang niet op orde is’. Slot stelt dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat hij bedoelde dat er ‘nog negen of tien spelers moeten worden binnengehaald’ en legt tevens uit waarom Leroy Fer ontbrak.

“Na donderdag werd de suggestie gewekt, toen ik vertelde dat de selectie nog niet op orde was, dat ik doelde op het aantrekken van nog negen of tien nieuwe spelers. Dat is helemaal niet aan de orde. Ik heb alleen bedoeld dat Jahanbakhsh nog niet speelklaar was. Dat we Trauner nog niet hadden en dat we ook nog jongens als Haps missen. Geertruida en Balde zijn nog geblesseerd. Dan heb je het toch over een aantal spelers dat voor ons echt van toegevoegde waarde kan zijn”, zegt Slot in een video van RTV Rijnmond.

“Hopelijk kunnen we daarnaast nog één of twee spelers aantrekken, maar het is maar de vraag of dat tot de mogelijkheden gaat behoren. Ik heb geen zin om daar elke keer op terug te komen. Dit is de situatie zoals hij is en we gaan proberen het maximale uit deze groep te halen”, gaat de trainer van de Rotterdammers verder. Slot is blij met de komst van Gernot Trauner, die wordt overgenomen van LASK. “Het is een speler met ervaring en hij is gelijk inzetbaar. Niet donderdag, maar hij heeft een volledige voorbereiding meegedraaid. Hij is gewend om met ruimte in zijn rug te spelen en kan goed opbouwen. Hij heeft ervaring, dus raakt er niet van in de war om in een groot stadion te spelen.”

Slot kon tegen PAOK Saloniki voor het eerst een beroep doen op Alireza Jahanbakhsh, die werd overgenomen van Brighton & Hove Albion. “Het is goed om te zien dat hij 45 minuten heeft gespeeld en fit is gebleven, want hij komt van een maand relatieve rust zonder groepstraining. Ik heb van hem in de tweede helft een paar leuke dingen gezien. Het was oké, maar ik ben vooral benieuwd hoe hij het zelf heeft ervaren. Want het tempo lag in de tweede helft extreem laag.”

Fer was zondag niet van de partij, omdat hij rust kreeg richting de wedstrijd tegen FC Drita van komende donderdag. “Toen ik bij Feyenoord kwam, werd er al gezegd dat drie wedstrijden in een week vrij veel voor hem zouden zijn. Dat zou je kunnen overwegen als hij helemaal top is opgetraind. Maar zo vroeg in het seizoen, met maar één rechter centrumverdediger tot onze beschikking die eigenlijk een middenvelder is... Ik zou het ultiem dom vinden om hem dan tijdens een oefenwedstrijdje op te stellen. We moeten er alles aan doen om hem voor donderdag weer fit te hebben. En hij is helemaal fit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Arne begint zich te realiseren dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt.

25 juli 2021 om 21:47

Hoezo een verkeerde keuze? Qua prestaties loopt het natuurlijk niet super maar het is wel Feyenoord. Een topclub. Niks ten nadele van az met hun goede prestaties maar dit is Feyenoord. Daar zeg je geen nee tegen.

25 juli 2021 om 21:56

Nou nou, alsof Feyenoord ver boven AZ staat. Feyenoord is ingehaald door AZ en het enige dat Feyenoord nog voor heeft op AZ is de historie, maar daar koop je niks meer voor. Als ik Slot was, had ik AZ nooit ingeruild voor Feyenoord.

25 juli 2021 om 21:57

Verkeerde keuze? Het seizoen is eigenlijk nog niet eens begonnen en ondanks de 0-0 tegen drita is er nog niks aan de hand. Geef de man wat tijd. Denk bovendien dat feyenoord in het buitenland nog steeds meer aanzien heeft dan az, ondanks de matige prestaties van de laatste jaren

25 juli 2021 om 21:58

Feyenoord heeft momenteel niemand in zijn selectie die meer als 15 doelpunten gemaakt. De redder alireza heeft bij brighton 1 doelpunt gemaakt in 50 wedstrijden, en verder heeft feyenoord geen geld om te investeren. Az heeft zojuist 30 miljoen gevangen met de verkoop van boadu en stengs, en zij zijn nog steeds gelijkwaardig zoniet beter als feyenoord. Met die 30 miljoen kan az ook weer 2 leuke versterkingen halen, iets wat feyenoord op het moment niet kan. Ik zou az dus gewoon boven feyenoord zetten en dus moet ik concluderen dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt.

25 juli 2021 om 22:00

Voor een beginnende trainer is de overstap naar een club als Feyenoord altijd goed. De verwachtingen zijn compleet anders evenals de druk van supporters en allerlei randgroepen. Groter stadion. Je leert daar als een Slot weer veel memo’s goed voor vervolg loopbaan.

25 juli 2021 om 22:00

@ajax1812 Is AZ wel een topclub dan?

25 juli 2021 om 22:02

Tuurlijk is Feyenoord een topclub. Na Ajax de grootse achterban en de klassieker natuurlijk. Die zal altijd blijven als speciale wedstrijd. Feyenoord is wel vaker wat weggezakt maar zal altijd een grote club blijven. Slot is wel de man om wat neer te kunnen zetten

25 juli 2021 om 22:04

Als Feyenoord is net zoveel een topclub in NL als Ajax Europese top pretendeert te zijn. Beide is meer de wens van de gedachte. Hoop dat Feyenoord komende jaren weer groeit in aanzien en de potentie die er echt wel is (met goed beleid) waarmaakt.

25 juli 2021 om 22:08

Je noemt eigenlijk geen voordelen, behalve als 'groter stadion' ook maar iets objectiefs zou uitmaken. Je hebt eigenlijk meer verwachtingen met minder geld, weinig talent in de selectie en geen flexibiliteit. De statuur van de club hangt op prestaties van 50, 60 jaar geleden. Ja, die europa cup van 20 jaar terug, leuk. Bij AZ had Slot wat moois kunnen bouwen, ze zaten Ajax in het coronaseizoen echt op de hielen.

25 juli 2021 om 22:09

@ernesto22. Ik denk dat je dat heel goed verwoord. Laten we het met z’n allen hopen. Eredivisie met veel kanshebbers is voor iedereen leuk

25 juli 2021 om 22:17

Az is op voetbalgebied al minimaal 5 jaar superieur aan Feyenoord. Het was weer gênant tegen die amateurs uit kosovo. Er moeten echt wel 5 directe versterkingen bij. Het is armoedig

25 juli 2021 om 22:24

@Klapstoel88, met die 30 miljoen moet je eerst nog maar eens (gelijkwaardige) vervangers zien te kunnen halen. Dat je geld hebt wil niet zeggen dat iedereen naar je club wil. En zijn de spelers niet gelijkwaardig dan ga je er dus op achteruit.

25 juli 2021 om 22:28

Tijd geven. Dat horen en lezen we altijd mbt Feyenoord, op een gegeven moment is de tijd op.
Slot is de zoveelste die het mag gaan proberen en voor nu ziet het er nog niet best uit.
Maar goed, het klopt dat de echte wedstrijden nog moeten beginnen, maar de start tegen Dritta was natuurlijk heel slecht.

25 juli 2021 om 22:30

@klapstoel en @de toekomst dat zegt vooral veel over jullie. Slot kiest juist voor de uitdaging en wil niet voor de gemakkelijke weg gaan. Inmiddels weten we hoe jullie er over denken, laat hem nu maar eens minimaal een jaar bouwen, dan discussiëren we daarna echt even of hij de juiste keuze gemaakt heeft.

25 juli 2021 om 22:31

@Repelsteel76, juist de gedachte van velen dat Feyenoord een topclub is en altijd zal blijven is een hele naïeve gedachte. Je moet je ook als topclub namelijk blijven bewijzen en verbeteren. Feyenoord is de laatste jaren gewoon een club die al alle zeilen moet bijzetten om überhaupt vierde te kunnen worden en Europees voetbal te halen. Dat is gewoon niet topclub waardig en al enkele jaren gaande. En er is eigenlijk geen zicht op grote verbeteringen op de korte termijn. Dus wat stelt Feyenoord dan nu nog voor als serieus te nemen topclub op sportief gebied? En topclubs kunnen ook gewoon langzaam wegzakken. Kijk Arsenal in Engeland bijvoorbeeld. Eerst jaren krampachtig vierde, maar nu is het meer een subtopper/middenmoter... Feyenoord is een enorm grote club, maar dat geeft echt geen enkele garantie voor de toekomst...

25 juli 2021 om 22:32

In de laatste vijf jaar heeft Feyenoord vijf prijzen gepakt en AZ nul. 5 om 0, prijzen tellen toch? Dan reken ik de beker tijdens het corona seizoen nog niets eens mee. Dat AZ momenteel de zaakjes beter op orde heeft valt natuurlijk niet te ontkennen, maar bij Feyenoord is er meer potentie. Wellicht dat Slot dat ook zo ervaart.

25 juli 2021 om 22:33

@FR010FRDAM, je moet geen woorden in mijn mond leggen. Ik zeg niet dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt, ik zeg dat ik een andere keuze had gemaakt.

25 juli 2021 om 22:36

Nou Rudeboy. Het zijn vooral buitenstaanders die roepen wat het verwachtingspatroon van de Feyenoord-supporters is. Slot krijgt de tijd echt wel, dat merk ik aan iedere Feyenoorder die ik ken. Het is zaak om aantrekkelijk, aanvallend voetbal in de ploeg te slijpen, veel jeugdig talent door te laten stromen en waarde te creëeren, zodat Feyenoord een goede basis kan leggen om te groeien naar club waar het thuishoort. Word je onder deze voorwaarde een keer 6e? Het zij zo...

25 juli 2021 om 22:44

@de toekomst, dat zeg ik, Slot gaat dus voor de uitdaging, waar jij veilig bij AZ was gebleven. Dat kan, maar moeten we dat nu echt onder ieder Feyenoord bericht lezen? We zijn geen topclub meer, maar schijnbaar nog groot genoeg dat mensen de drang voelen om ons constant naar beneden te praten.

25 juli 2021 om 22:44

@repuizvat, een keer zesde is denk ook geen probleem, maar een keer 8ste of 9de zou ook geaccepteerd moeten worden. Eigenlijk moet het dit jaar geen bal uitmaken hoe er wordt gepresteerd, als er maar wordt gewerkt aan een club die kan groeien. We moeten Slot/Feyenoord niet beoordelen op de prestaties, maar op de groei/progressie.

25 juli 2021 om 22:46

En in dat coronaseizoen zat Feyenoord beide op de hielen. Die hadden grote kans om kampioen te worden.

25 juli 2021 om 22:47

Dit gaat over Feyenoord en een ex-trainer van AZ. Waarom moet je dan Ajax erbij halen?

25 juli 2021 om 22:48

Superieur nog wel. AZ winr pas de laatste 2 seizoenen topwedstrijden. Daarvoor werd altijd alles kansloos verloren.

25 juli 2021 om 22:49

@FR010FRDAM, ik praat jullie niet naar beneden. Dat zit echt tussen jouw oren. En ik val in herhaling, omdat het kwartje bij sommigen maar niet lijkt te vallen. Hoe dan ook, ik had niet voor een veilige keus gegaan door bij AZ te blijven, ik had bij AZ gebleven en de druk daar verhoogd door het kampioenschap te eisen en de daarbij horende investeringen, want het geld is er bij AZ om zelf ook te concurreren voor een Jahanbaksch, Propper etc. Ik had daar de lat flink omhoog gegooid.

25 juli 2021 om 22:50

@De Toekomst

Feyenoord is afgelopen seizoen 5e geworden, de 9 seizoen ervoor 2x 4e maar verder altijd top3 met 1x kampioen. Het beeld wat jij schetst klopt dus niet zo, de beweringen die hier gedaan worden dat Az Feyenoord allang voorbij is kunnen we daar ook gelijk mee afdoen. En dan heb ik het nog niet eens over prijzen die Feyenoord de afgelopen jaren meermaals behaalde en Az niet.

Maar goed blijf vooral een vertekend beeld schetsen en blijf roepen dat je objectief bent joh...

25 juli 2021 om 22:54

@Bongiorno is echt wel een verschil of je in Afas stadion of de Kuip speelt. Helemaal als het legioen er achter gaat staan.
Bij AZ moeten ze elk jaar weer opnieuw bouwen omdat de beste spelers worden weggehaald. Grotendeels heeft dat met salaris te maken.
Nu bij Feyenoord kan die gaan bouwen aan een team. Er is flinke salaris budget vrijgekomen waardoor Feyenoord de transfermarkt op kan

25 juli 2021 om 23:03

Haha 5 jaar en 5 prijzen. Hoeveel heeft AZ er de laatste jaren gewonnen?Feijenoord is in alles groter dan AZ. Maar dan ook echt alles. Dat is ook gelijk het probleem. Het verwachtingspatroon is super hoog bij Feijenoord. Daardoor is er snel onrust en is het vaak beleid op korte termijn. Als dat veranderd staat Feijenoord ook qua spelers zo weer boven AZ.

25 juli 2021 om 23:28

@De Toekomst
Heel veel respect voor al die Ajacieden, die zo veel ruimte in hun hart weten te vinden zich nog bijna meer met Feyenoord bezig houden dan met hun eigen godenzonen, heel bijzonder. Mooi dat veel Ajacieden zo graag hun mening laten horen over de Feyenoord topics en dat keer op keer blijven doen ondanks de vele Ajax topics op VZ en ook dank dat jullie je zo veel zorgen maken over de resultaten, de kwaliteit van de selectie en de carriere planning van Slot. Hulde daarvoor.

25 juli 2021 om 23:31

Stap van Slot is volledig te begrijpen. Feyenoord is een prachtige club met een schitterend stadion en voor 98 procent een fantastische aanhang. AZ zal hier nooit in de buurt komen. Begrijp de (voornamelijk mede Ajacieden) mensen niet die zeggen dit nooit te doen

25 juli 2021 om 23:42

@RamonDiaz ik zie vooral dat jij een hele post wijdt aan Ajax terwijl het een Feyenoord artikel was dus jij bent wel het slechtste voorbeeld hier. Chapeau!

26 juli 2021 om 00:04

Het enige waarin Feyenoord nog groter is dan AZ is het stadion en de club maar verder zijn ze in alle opzichten ingehaald. Feyenoord moet nu zelfs oppassen voor Vitesse.

26 juli 2021 om 02:16

Onzin joh. AZ is een smakeloos clubje terwijl Feyenoord een gigantische aanhang heeft en altijd het allerhoogste eist. Als AZ 8ste eindigt kijkt niemand er naar om.

26 juli 2021 om 07:37

Supporters, omzet, prijzenkast/klassering totaal of van de afgelopen jaren, jeugdopleiding is gelijkwaardig.

Het enige waar AZ voor in staat zijn de financiën en de klassering van vorig jaar.

Dat feiten spreken voor zich.

26 juli 2021 om 07:46

Stam kreeg een paar maanden om het tij te keren, daarna ging hij er met pek en veren uit. Toen kwam Advocaat. Door de Corona onderbreking had hij wat langer maar ook voor hem was het na januari 2021 wel over en ook hij werd aardig vergruist.
Slot krijgt nu de kans maar de voor tekenen zijn niet best, het loopt nog altijd erg stroef. Als de komende maanden niet goed gaan verlopen dan is het maar de vraag hoe Slot er met de kerst voor staat.
Het afbreuk risico is gewoon erg groot, zeker gezien Advocaat nog best aardig wist te preseren met deze middelmatige selectie. Als slot het minder doet, dan vrees ik eht ergste voor hem.

26 juli 2021 om 08:02

@Speedy, "het loopt nog altijd stroef"....ja echt ongelofelijke dat Slot het na 5 weken met een selectie die nog niet rond is niet voor elkaar heeft gekregen om het volledig om te draaien. Ik weet niet waar het opeens vandaan komt dat er conclusies worden getrokken na enkel de voorbereiding, maar het lijkt wel of mensen bewust het vergrootglas op hem hebben gericht om zo vroeg mogelijk in het seizoen hun gelijk te halen. Eerst allemaal roepen dat Advocaat het goed deed met deze middelmatige selectie, maar daarna van Slot binnen een maand wonderen verwachten. En dan ook nog van die onzinnige opmerkingen "als het de komende maanden niet goed gaat".... nietszeggende toevoegingen Ik kan dan ook zeggen "als het de komende maanden wel goed gaat staat hij er rond de kerst wel goed voor. Net zo nietszeggend

26 juli 2021 om 09:09

De plaat blijft hangen boys. Onder hoeveel artikelen gaan we nog de discussie voeren wie of wat er wel of geen tob- of topclub is? Het begint een beetje saai te worden toch?
Feyenoord hoort gewoon bij de traditionele top 3, maar laat het weinig zien de afgelopen decennia. Maar in de tijd dat AZ Feyenoord "is voorbijgestreefd", heeft Feyenoord dan weer wel meer prijzen gehaald. Aan de andere kant heeft AZ een hogere selectiewaarde, maar een mini geschiedenis in vergelijk met Feyenoord.
Wellicht is het interessant om eerst de definitie van een topclub te benoemen, voordat er allerlei subjectieviteit de wereld in wordt gegooid.
Conclusie die we nu wel met zijn allen kunnen trekken is dat Ajax en PSV gewoon een heel stuk verder zijn dan de rest. 2 topclubs en de rest moddert een beetje aan.

26 juli 2021 om 10:10

AZ is een prachtclub met opvallend veel trouwe supporters uit Amsterdam. technisch zijn ze net effe wat slagvaardiger dan Feyenoord,en dat kan zich zelfs uitbreiden naar de toekomst.

26 juli 2021 om 10:59

@Grasnaaier, topreactie! Deze discussie heeft geen zin. Een Feyenoord-supporter zegt dat Feyenoord een topclub is, een ander reageert daarop en voilá: daar is je discussie. Het belangrijkste verschil voor mij is dat de druk bij Feyenoord veel hoger is dan bij AZ. En alleen al daarom begrijp ik dat Slot naar Feyenoord is gegaan.

26 juli 2021 om 11:01

@RamonDiaz, ach, de Ajax-supporters zijn ook blij met alle commentaren van andere supporters als er wordt gezegd dat ze aan willen haken bij de Europese top! Eigenlijk een beetje hetzelfde als nu...

25 juli 2021 om 21:58

Wat een negativiteit op letterlijk elk bericht dat over Feyenoord gaat. Het begint echt heel eng te worden hier. Kritisch zijn is prima, want het gaat dan ook nog niet van een leien dakje (alhoewel we pas net begonnen zijn). Maar dit soort reacties zijn totaal onnodig en zie ik elk topic weer voorbij komen. Het is niet eens meer voetbal inhoudelijk, maar gewoon pestgedrag...

25 juli 2021 om 22:04

Niet normaal hè. Elke keer dezelfde discussie ook wel of geen top club. Of slot heft verkeerd gekozen.

Misschien kan men de tekst eens even lezen en dan inhoudelijk reageren zou wel heel vernieuwend zijn en zou voor de voetbal discussie wel lekker zijn.

25 juli 2021 om 22:11

Jeetje, pestgedrag is wel wat overtrokken hoor. Slot komt zelf aan dat er maar 1 rechtercentraleverdediger is, een speler die zomaar zou kunnen vertrekken en waarvan Slot ook alleen nog maar net heeft besloten dat ie een centrale verdediger is. Wat voor positieve geluiden wil je dan horen? Hij zit zelf al met zijn hoofd in z'n handen want hij weet dondersgoed dat als Feyenoord halverwege het seizoen achtste staat en de groepsfase van de conference league niet wordt gehaald dat ie eruit ligt, ondanks dat het vooral bij het technisch management ligt, niet aan hem.

25 juli 2021 om 22:17

Neem even een kijkje in alle andere berichtgevingen. Het staat vol provocaties die inhoudelijk niets toevoegen. Ik heb dit forum en haar leden hoog zitten, want als ik kijk bij Voetbalprimeur, dat is één en al bagger wat er voorbij komt. Maar dit wordt gewoon een beetje vervelend. Wie heeft er wat aan de bovenste reactie? Het is makkelijk scoren.

25 juli 2021 om 22:28

mee eens @repuiztav. onder iedere post van Feyenoord moeten we weer aanhoren hoe slecht het gaat, hoe weinig geld er is en dat we wel even door moeten hebben dat we geen topclub meer zijn. vermoeiend je kan geen normale discusie meer voeren hier. zijn ook vrijwel altijd profiles met een ajax logo, maar dat mag je natuurlijk niet benoemen want ''dan kan je niet met kritiek omgaan'' en ''stel je je aan''. we weten het verdomme nou wel. @detoekomst is een goed voorbeeld van iemand die altijd maar zijn mening moet delen, vermoeiend figuur.

25 juli 2021 om 22:34

Het grappige is toch ook wel dat het gesteggel over wel of niet een topclub zijn vooral door mensen van de club af komt.
Als je zo vaak moet zeggen dat je een topclub bent, ben je het dan nog wel?
Als recent voorbeeld waarom je het niet bent kan ik noemen dat er op een gegeven moment een sentiment was dat je niks negatiefs over Advocaat en Feyenoord mocht zeggen omdat ze tig wedstrijden niet hadden verloren.
Tja, daar zaten heel wat gelijke spelen bij.
Als dat bij PSV of Ajax gebeurt breekt de driedubbelle pleuris uit. Dan ben je een topclub. Niet alles goedpraten en sussen en de kritiek die je krijgt accepteren en antwoorden op het veld.
Disclaimer: ja, bij PSV zitten er inmiddels ook spinnenwebben in de prijzenkast, maar het gaat hier dus even over Feyenoord.

25 juli 2021 om 22:38

Het opzichtige gehengel naar erkenning en gesmeek om waardering is werkelijk aandoenlijk.

25 juli 2021 om 22:45

@Rudeboy,Maar wat is je definitie van topclub? Ik zie iedereen hier tegenwoordig roepen dat AZ een topclub is en Feyenoord niet meer. Laten we dat voor de grap eens analyseren. Afgelopen 5 jaar won Feyenoord 5 prijzen, het beste AZ sinds tijden won er 0. Waar kijken we dan verder precies naar? Grootte van de club? Achterban? Geschiedenis? Internationale bekendheid? Aantrekkingskracht? Verwachtingspatroon? Op letterlijk elk vlak wint Feyenoord. Ik heb niets dan respect voor hetgeen AZ de afgelopen jaren aan het doen is. Maar AZ een topclub noemen is echt lachwekkend als je dan vervolgens beweert dat Feyenoord het niet meer is.

25 juli 2021 om 22:47

Topclub, subtop, middenmoot. Het zal me allemaal een worst wezen waar we bij horen. Ik geef toe dat er enkele Feyenoorders in de 'Feyenoord-is-een-topclub' waan blijven hangen (puur naar prestaties gekeken). Maar het gros interesseert het geen mallemoer. Feyenoord moet terug naar waar het thuis hoort en heeft daar gewoon wat tijd voor nodig. We staan in ieder geval achter een fase van opbouwen. Echter kunnen provocaties vanuit andere clubs dan toch wel achterwegen blijven? Het is alsof je iemand die een moeilijke tijd achter de rug heeft en zijn leven weer langzaam om de rit probeert te krijgen, steeds maar weer de grond intrapt. Pestgedrag dus.

25 juli 2021 om 22:47

@rudeboy, jij maakt er van dat Feyenoorders zeggen dat we nog een topclub zijn, maar ik zie ze hier vrijwel niet hoor. We weten dat heel goed. Echter blijven mensen maar de drang voelen om aan te geven dat we dat vooral niet zijn. En om eigenlijk alles wat Feyenoord doet te bekritiseren, dat is wat men hierboven bedoelt.

25 juli 2021 om 22:58

@fr010frdam, @rudeboy

Ik roei tegen de stroom in, maar vind Feyenoord nog steeds een topclub... we hebben geen topselectie dat is wat anders. Ik zou jouw definitie van topclub wel eens willen horen... Fanbase, prijzen, exposure, ... ???

25 juli 2021 om 23:25

Wel of geen topclub, het is maar net wat iemand zelf aan definitie gebruikt. Feyenoord is in alles groter dan AZ, behalve de laatste tijd op de ranglijst. Trekken niet voor niets de coach halverwege al weg bij de concurrent, dat zegt wel wat. Dat Feyenoord zijn potentie niet waar maakt en ver uit de buurt van Ajax en psv blijft is iets waarvan je kan zeggen dat wellicht dat de enige topclubs zijn. Met goed beleid zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat Feyenoord gewoon weer AZ als de kleine jongen in de hoek zet.

26 juli 2021 om 00:10

@drmario de definitie van een topclub is het kampioenschap en succes in Europa te tellen als prijs. Niet de mond vol hebben over prijzen die een topclub niet interesseren. KNVB beker en JC schaal zijn alleen leuk icm een echte prijs.

26 juli 2021 om 12:36

Ik noem AZ ook geen topclub hoor. Te weinig consistentie qua prijzen winnen.
Geldt eigenlijk voor Feyenoord ook. Die 5 prijzen die je noemt zijn neem ik aan 1 x kampioen en verder KNVb bekers en JC schalen?
Wat mij betreft zijn AZ n Feyenoord geen topclubs.
Als gebeurt wat men verwacht dat Ajax alle titels gaat oprapen, dan houdt het voor PSV ook een keer op.
Daarom ben ik blij dat PSV er alles aan doet om bij te blijven. We zullen zien of dat gaat lukken.

25 juli 2021 om 22:08

Vanwaar deze opmerking? Niet bepaald onderbouwd?

25 juli 2021 om 22:20

Klapstoel88 misschien dat je het te veel op jezelf reflecteert. Niet iedereen gaat de uitdaging uit de weg. Slot heeft zijn keuze voor Feyenoord echt wel goed doordacht. Misschien zou jij de handdoek na 5 weken de ring ingooien, maar sommige mensen hebben zelfvertrouwen en een plan. Als je echt had verwacht dat hij de schade van de laatste 2 jaar in 5 weken zou omdraaien zijn jouw verwachtingen te hoog. Niet die van Slot.

25 juli 2021 om 22:24

Wat is er nou precies allemaal veranderd ten opzichte van toen hij tekende? Er was toen ook al geen geld, de selectie was toen ook al matig, Europees was het ook bout, etc. Etc. Het enige verschil is dat Berghuis weg is en die is gewoon prima vervangen met Jahanbaksh. Die Iraniër die wel 15 doelpunten per seizoen maakt, waar je hierboven beweert van niet, de beste man is zelfs topscorer geweest in Nederland. Slot is voor de uitdaging, de club, de uitstraling, de druk, etc gegaan. Dat heeft hij echt al 100x uitgelegd. Die man heeft geen spijt en realiseert zich momenteel nog niets. Daar geloof ik niks van.

25 juli 2021 om 22:32

Dankje Dr. Mario, jij begrijpt het. Benieuwd of het hem gaat lukken. Zal niet makkelijk worden, maar dat weet hij zelf ook.

25 juli 2021 om 22:53

Ik hoop alleen dat hij tijd krijgt. En dan heb ik het over minimaal een seizoen of 2. Dit is hoogstens materiaal voor een derde plaatst en dat ligt helaas meer aan de kwaliteit van de rest van de competitie dan dat het de sterkte van Feyenoord is. Maar als de ploeg begint te draaien zie ik Feyenoord best derde worden. Keeper is prima, die verdediging is alleraardigst, het middenveld is dan wel weer ruk en voorin vinden veel mensen dat je een spits mist maar ik geloof in Bozenik. Die jongen heeft een prima oog voor waar de bal komt en waar hij moet staan, dat kun je niet leren, nu alleen het vertrouwen nog en dan volgen de doelpunten vanzelf wel.

25 juli 2021 om 23:01

Mario, de meeste Feyenoord supporters die ik spreek weten dat weer tijd (+ waardeontwikkeling) voor nodig is om Feyenoord weer op een acceptabel niveau te krijgen. Degene die Feyenoord die tijd niet gunnen lijken vooral sups van andere clubs (zie hierboven).

25 juli 2021 om 23:14

Merk het ook om mij heen hoor. Realisme is gelukkig véél Feyenoorders niét vreemd. Ik hoop alleen wel dat dat zo blijft als Feyenoord in Januari achtste staat en er niet een hele hoop tokkies bij het maasgebouw gaan lopen schreeuwen. Dit heeft echt tijd nodig, alleen dan kan Feyenoord terug naar waar het hoort.

25 juli 2021 om 23:40

Jawel, onze tokkies zullen zich wel weer roeren, maar je kan het ze amper kwalijk nemen, zoals je het een baby niet kan kwalijk nemen dat hij zijn luier volschijt.... Beiden weten niet beter.

25 juli 2021 om 22:50

Je hoopt zo erg dat hij faalt he?!

25 juli 2021 om 23:21

Dat het lastig voor Slot is zeker maar er valt ook iets te winnen bij Feyenoord. Zag vandaag heel wat jongelingen worden ingezet. Er is geen geld om zomaar even Berghuis te halen of wat voor dure speler ook. Slot moet de tijd krijgen om er wat van te maken. Als ik vanmiddag de fans hun eigen ploeg al uitzwaarien is dat misschien wel de grootste opgaaf: hoe reageert het legioen, een taak aan de leiding van Feyenoord om achter de trainer te gaan staan ook als het even tegenloopt.

25 juli 2021 om 23:29

Stap van Slot is volledig te begrijpen. Feyenoord is een prachtige club met een mooi stadion en voor 98 procent een fantastische aanhang. AZ zal hier nooit in de buurt komen

Ben heel benieuwd naar Slot bij Feyenoord. Het zal wel niet direct vloeiend gaan maar als hij echt goed de tijd krijgt denk ik dat hij echt wat moois kan neerzetten bij Feyenoord. Volgend jaar zal wel een spannende transferwindow worden denk ik. Met Bijlow, Geertruida, Kokcu, Malacia, Senesi en Sinistera lopen er een aantal spelers rond die na een goed seizoen voor een leuk bedrag verkocht kunnen worden. Ik denk dat het vanaf dat moment heel interessant gaat worden

25 juli 2021 om 21:51

Klopt het kan een beetje 2 kanten op. Maar z’n selectie is wel echt niet op orde. Hij geeft zelf ook aan dat hij niet eens een echte RCV heeft. Ben dan benieuwd wat hij nou zou vinden van het bestuur, en wat voor afspraken er er over zijn gemaakt. Heeft al bijna driekwart jaar hierop kunnen voorbereiden.

25 juli 2021 om 21:55

@Quirento, ben het met je eens. In mijn ogen moet sprake zijn van een drie- of vijfjarenplan waarbij vastgehouden wordt aan Slot. De selectie beetje bij beetje versterken door miljoenen op te strijken bij transfers en dat slim te investeren in de selectie. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het komende seizoen verwacht denk ik niemand wonderen van Feyenoord.

25 juli 2021 om 22:05

Als Feyenoord vierde wordt is dat al een klein wonder. Ben het wel met je eens over dat meerjarenplan. Dat heeft Feyenoord echt nodig, maar dan moet er wel veel meer geld gaan binnenkomen en dat zie ik dus niet snel gebeuren. De echte grote klappers zijn vaak spelers die zich gedurende het seizoen in Europees verband hebben bewezen én nationaal bepalend waren bij het winnen van prijzen. Feyenoord speelt Europees in een competitie die zijn waarde nog moet bewijzen en nationaal doen ze niet mee om de prijzen... Hoe ga je dan ooit een grote klapper maken?

25 juli 2021 om 22:08

Dat is het hele verhaal kijk even wat er dit jaar gebeurd. Er wordt afscheid genomen van spelers die niet meer willen of kunnen. Spelers die in het verleden gehaald zijn en niet passen mogen ook weg.

Daarnaast worden er weer spelers gehaald en dit maal lijkt het gericht en spelers met potentie. Daarnaast zag ik vandaag een hartjes en een Hendriks die het meer dan prima deden en dit jaar voor minuten moeten gaan.

Maar geloof me dit jaar wordt echt met vallen en opstaan. Ik hoop dat slot gewoon de tijd krijg. Vandaag zie je gewoon een ander spelbeeld dan vorig jaar met de druk baar voren.
Dat dit niet gelijk goed gaat zo werk dat.

25 juli 2021 om 22:09

Ik hoop dat men de rust bewaard en niet alleen naar het directe resultaat kijkt. Ik zou graag zien dat ze met zo weinig mogelijk geld uitgeven Europees voetbal veilig stellen. Verder zo veel mogelijk opzij zetten om over enkele jaren een stap te zetten. Beetje wat Overmars deed toen hij nog “Mark netto” genoemd werdt. Nu had die natuurlijk het geluk dat ze tien kampioen werden. Want anders had het langer geduurd. Maar het gaat om het traject.

25 juli 2021 om 22:15

Volgens mij wilde Overmars in het begin ook geld uitgeven, maar werd dat tegen gehouden door andere , raad van commissarissen of zo... Nadat dit werd veranderd ging het geld pas rollen .

25 juli 2021 om 22:24

"Ik hoop dat men de rust bewaard" ....tsja degene die nu bij elke wedstrijd en elk bericht over Feyenoord vrijwel alles negatief neerzetten zijn de media en supporters van andere clubs. Maar enkele maanden geleden wel aangeven dat Slot tijd moet krijgen om te bouwen. Geef hem die tijd dan ook en ga niet om alles zitten zeiken. Echt een beetje klaar mee.

25 juli 2021 om 22:24

@De Toekomst, dat wordt inderdaad ontzettend moeilijk. Maar je onderstreept wel mijn punt. In mijn ogen doet Feyenoord er goed aan om verder te kijken dan de resultaten. Dus mocht Feyenoord bijvoorbeeld zesde worden, stuur dan niet direct Slot weg. Geef hem écht de tijd om wat neer te zetten en bouw beetje bij beetje aan een goede selectie. Ik denk overigens dat er best nog wat spelers zijn die een aardige waarde vertegenwoordigen, maar het houdt inderdaad niet over.

25 juli 2021 om 22:55

Tsja, dat is de waan van de dag. Winnen ze de eerste 5 competitie wedstrijden, worden ze kampioen. Verliezen ze de eerste 5 wedstrijden, kan Slot er niks van. Voetbal is emotie en er wordt vaak alleen naar deze wedstrijd gekeken. Ik hoop dat Slot de boel aan de praat krijgt zodat Feyenoord beter gaat presteren. Zeker in Europa om ook wat munten binnen te slepen zodat ze kunnen gaan bouwen!

26 juli 2021 om 01:05

@wizzle - Nee, dat is geen waan van de dag. Dat is gewoon het fatalisme dat Feyenoord dat al jaren wordt aangepraat door buitenstaanders. 'wij' weten dat Slot, zeker met deze huidige selectie, tijd nodig heeft. Maar op dit topic wordt het zoals inmiddels al veel gezegd een soort 'hey laten we altijd Feyenoord pesten". Iets wat mij en meerdere met me al tot minder discussies op Voetbalzone heeft geleid. Want er is inmiddels maar 'een club' (wiens supporters maar wat graag aanwezig zijn op topics over Feyenoord of PSV).

Wat een drama bij Feyenoord. Ik weet niet of er vanuit de jeugd niks kan doorschuiven, want dat lijkt me de enige 'saving grace' van het seizoen. Geef wat jeugd de kans en hun marktwaarde schiet hoe dan ook omhoog. Als Fer je enige optie is rechts centraal achterin is het wel heel erg schaars allemaal.

25 juli 2021 om 22:19

Heb je vandaag gekeken? Dan had je het antwoord gehad.

25 juli 2021 om 22:22

Ik kijk geen oefenwedstrijden van Feyenoord live, sorry. Was er een goed alternatief?

25 juli 2021 om 22:28

"geef wat jeugd de kans en hun marktwaarde schiet hoe dan ook omhoog", maar je weet niet wat er rond loopt want je kijkt niet naar de oefenwedstrijden van Feyenoord (je goed recht, want van andere dan mijn eigen club vind ik ook geen reet aan), maar onthou je dan van stemmingmakerij want je opmerking is niets dan wat hol geblaat.

25 juli 2021 om 22:29

Genoeg jeugd die gespeeld heeft. Milambo die met zijn 16 jaar al de hele voorbereiding mee doet en goede kans maakt om er ook bij te blijven. Hartjes die met zijn goede prestaties op de deur klopt van de selectie. Dan heb je het over een centrale verdediger die nodig is, terwijl er morgen een CV medisch gekeurd wordt en gaat tekenen. Het is bijzonder, want je hebt je oordeel al klaar, maar zoals je zegt heb je geen idee wat er speelt.

25 juli 2021 om 23:03

Het holle geblaat valt hartstikke mee. Jeugd opstellen verhoogt hun marktwaarde bijna per definitie. Zo'n bizarre opmerking lijkt me dat niet 😅

25 juli 2021 om 23:08

Dan moet die jeugd wel potentie hebben anders heeft het geen enkele zin.
Gewoon hol geblaat dus , maar blijkbaar vind je het lekker om even goed af te geven

25 juli 2021 om 23:26

Slechte jeugd opstellen doet niets met de mw als in de wedstrijd blijkt dat ze er geen reet van kunnen. Je moet wel potentie laten zien dus je bent idd vrij aan het blaten.

26 juli 2021 om 08:24

Zoals we gisteren gezien hebben, hebben Hartjes en Hendriks en AEB zeker potentie en kans om dit seizoen minuten te maken.
Milambo zit ook steeds bij de selectie en is 16 jaar. Gisteren niet heel veel gezien maar is nog jong genoeg.

25 juli 2021 om 22:35

De hele jeugdopleiding en jeugdscouting is helaas verloederd. Je hebt ook de pech dat de grote talenten vertrekken, anders had je nu in het eerste Chong, Bogarde en Zirkzee gehad, niet onaardig lijkt me.

26 juli 2021 om 01:06

Verloeder? Hou alsjeblieft op.

26 juli 2021 om 07:42

Volgens mij maakt de club eindelijk eens een einde aan die vriendenkliek ol varkenoord. Eindelijk eens bezig zijn met het ontwikkelen van de spelers ipv de beste baantjes te geven aan vriendjes. En de faciliteiten zijn inmiddels eindelijk bij de top van Europa, dus je opmerking verloederen kan ik niet helemaal plaatsen. De grote renovatie is eindelijk begonnen.

Geloof dat de meeste mensen hier op VZ ieder bericht over Feyenoord of Slot, er constant op wijzen dat Slot bij AZ had moeten blijven of dat er bij Feyenoord geen eer meer valt te behalen. En de moderators laten dit provocatiegedrag maar toe.

Slot ziet een mooie uitdaging bij Feyenoord, momenteel is het geen topploeg, maar een topclub blijft het natuurlijk, dat AZ Feyenoord ingehaald zou hebben is natuurlijk volslagen bullshit. Maar goed.

Onder Slot zijn ze een nieuwe weg ingeslagen, iedere feyenoorder weet dat ze dit jaar niets moeten verwachten, Slot krijgt de tijd. En niet alles draait om Slot, achter de schermen is de renovatie al maanden gaande, maar dat soort dingen zijn niet actueel of zie je nog niet op het veld dus dan is het afzeiken van dit Feyenoord makkelijker. Ze zitten nu in de periode van Ajax en PSV van jaren geleden toen ze in de financiële shit zaten en - zeker Ajax - het over een andere boeg gooide.

Nogmaals; geef ze de tijd en beoordeel ze over een paar maanden, uiteindelijk is het alleen maar beter voor het Nederlandse voetbal als Feyenoord terug komt bij de top van Nederland.

Het is te hopen dat Slot het tijdig op de rit krijgt. Het zou het seizoen er in ieder geval leuker opmaken als Feyenoord weer eens mee kan dingen tot het eind voor een plaats in de top 3. Een nieuwe spits is daarom broodnodig, vanuit de jeugd komt er momenteel niks aan. Misschien eens kijken naar Danilo of Lammers. Twee spitsen die op een zijspoor beland zijn of zeker gaan belanden.

Beleid daar moet het beginnen, beleid moet duidelijke kaders stellen binnen de club. Geen bovenhands geneuzel van piefjes binnen de club met allen een eigen belang. Dat geeft aan jaren geneuzel binnen de top van de club. En druppelt ook al jaren heerlijk door naar het veld en de supporters.
Stel orde op zaken, spreek reële verwachtingen uit binnen de club en naar de supporters. Sta achter je beleid, stop met paniek keuzes ingefluisterd door de piefjes met eigen belang. Er staat een redelijke selectie die met AZ om de derde plaats kan voetballen. Feyenoord moet het nu nog hebben van huurspelers, laat die de rest van het elftal goed voetballen dan gaat het renderen. Zowel op het veld als in de financiën. Maar dan moet je het met een beleid doen die is gebaseerd op een vijf jaren plan, weet waar je sta en zet je beleid uit. Straal dat uit naar binnen en buiten de club presenteer je meerjarenplan en stop met paniek voetbal. Geloof dus ook in je beleid dan kan Feyenoord met de jaren weer structureel aansluiten en weer een waardig top 3 (nieuwe top 4) lid zijn.

26 juli 2021 om 00:04

Niet om je verhaal te ontkrachten... maar we hebben toch maar 1 huurspeler (til), of mis ik er een stelletje?

Om meer geld en dus ook kwaliteit op het veld meer te kunnen zetten moet je een nieuw stadion hebben maar dat zijn menig Feyenoord supporters ook tegen en worden architecten etc bedreigd ,ook een jong Feyenoord om die gasten vlieguren te laten maken komen ze nu pas achter dat dit toch wel handig was, kortom Feyenoord loopt al jaren achter de muziek aan een dat pluk je nu de wrange vruchten van

Arne gaat nog een zware klus krijgen dit seizoen met alle middelmaat waar hij mee te maken heeft dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC8-2
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Zet PSV droomstart in Eredivisie voort tegen Feyenoord?

Met de ontmoeting tussen PSV en Feyenoord staat in speelronde vijf van het Eredivisie-seizoen een onvervalste topper op het programma. Op papier lijkt de favorietenrol voor PSV, dat thuis speelt en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren