Dost en Lang voorkomen dramatische seizoensouverture Club Brugge

Club Brugge is zondagmiddag ontsnapt aan een heel slecht begin van de Belgische Pro League. De ploeg van Philippe Clement had tegen Eupen nagenoeg de hele wedstrijd het initiatief, maar werd in de omschakeling geklopt. Uiteindelijk zorgde Noa Lang met een assist in de 103e minuut alsnog voor een punt: 2-2. De andere treffer kwam op naam van Bas Dost, die tien minuten na rust mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal. Lang speelde net als Dost de gehele wedstrijd. De moegestreden Ruud Vormer werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door Clement.

In tegenstelling tot de wedstrijd om de Super Cup tegen KRC Genk (3-2 winst) had Clement tegen Eupen weer de beschikking over Vormer. De aanvoerder raakte besmet met het coronavirus en moest in verplichte quarantaine. De plek van de deze week getransfereerde Odilon Kossounou werd in de selectie ingenomen door Lukas Mondele, die vanaf de bank begon. Verder ontbraken Hans Vanaken en Eduard Sobol vanwege hun deelname aan het EK en was Simon Mignolet nog niet hersteld van een blessure. Ondanks de vele wijzigingen begon de thuisploeg sterker aan het duel. Binnen het kwartier had David Okereke de mogelijkheid om de score te openen, maar de buitenspeler zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald.

Club Brugge had in het eerste bedrijf duidelijk het betere van het spel, maar wist zich amper door de goed georganiseerde defensie van Eupen te voetballen. Dat leek in de tweede helft een stuk beter te gaan, toen de thuisploeg al snel op voorsprong kwam. Een schot van Charles De Ketelaere ging via de arm van Emmanuel Agbadou over de achterlijn. Scheidsrechter Bram Van Driessche ontging het in eerste instantie, maar werd al snel naar het scherm geroepen en legde de bal alsnog op elf meter. Het buitenkansje werd vervolgens benut door Dost, die Abdul Manaf Nurudeen de verkeerde hoek in stuurde: 1-0.

Vijf minuten later was de stand echter alweer gelijk, toen Senne Lammens niet geheel vrijuit ging. De reservedoelman verkeek zich op een bal bij de tweede paal en zag hoe Edo Kayembe in de rebound kon afronden voor een leeg doel: 1-1. Brugge dacht daarna op voorsprong te komen via De Ketelaere, die raak schoot op aangeven van Noa Lang, maar de middenvelder werd teruggefloten nadat de bal de achterlijn had gepasseerd. Een kopbal van invaller Daniel Pérez van dichtbij ging rakelings over.

Eupen speelde naar de mogelijkheden en liet het initiatief aan Brugge, maar greep in de slotfase wel de leiding. Julien Ngoy werd een kwartier voor tijd weggestuurd achter de verdediging en schoot ineens raak in de korte hoek: 1-2. Toen het duel vervolgens leek af te stevenen op een nederlaag voor Club Brugge, richtte de ploeg van Clement zich nog eenmaal op, mede door de tien minuten blessuretijd die Van Driessche bijtrok. Lang werd aan de linkerkant van het veld weggestuurd, dribbelde het strafschopgebied binnen en bezorgde de bal bij De Ketelaere. Voor de middenvelder was het een koud kunstje om in extremis een punt uit het vuur te slepen: 2-2.

1
2

Huh, ik zapte weg omdat in de keeper van Eupen de bal in zn handen had in de 10e minuut van blessuretijd (welke waren gegeven), ging nog 3 minuten door blijkbaar.

25 juli 2021 om 18:07

Ja omdat die keeper in de blessuretijd weer 3x tijd zat te rekken en zogenaamd kramp had. Terecht dat de scheids er nog wat extra tijd aan bij voegde

25 juli 2021 om 18:09

De regel is ook dat de extra tijd de minimale extra tijd is die wordt aangegeven, het betekend daardoor dat de scheids het spel daarna kan laten doorgaan tot wanneer hij vindt dat het kan eindigen.

25 juli 2021 om 19:48

Ja en terecht, die aanstellers van Eupen hun verdiende loon!

Ik dacht het het qua tijdrekken niet erger kon dan Getafe maar Eupen spant nu echt wel de kroon. Pure karma dat het dan ook nog 2-2 is geworden... Ook erg genoten van de commentator van Ziggo die echt helemaal gek werd van het tijdrekken moet ik zeggen haha.

Laten we ten eerste met z’n allen hopen dat er nooit maar dan ook nooit een BeNeLiga gaat komen.. bizarre wedstrijd waarin de keeper van Eupen een positieve maar ook negatieve rol speelde. 10 minuten extra en in de 13e extra minuut nog één hele prettige actie van Noa Lang levert ze uiteindelijk nog een punt op. Zowel lachwekkend als uiterst vermakelijk deze pot.

25 juli 2021 om 20:54

Dus dit gebeurd en jij gebruikt dit om jouw mening tegen de beneliga te zijn, sjonge wat klink jij als een simpele ziel. Heel goedkoop om zo te willen scoren. Eupen tja gewoon karma, lopen tijdrekken en de scheids moest wel extra die minuten inlassen. Gasten van Eupen lagen continue met zogenaamde krampen, keeper was echt een expert zelfs, verdiend zo een Oscar. Scheids kan je hier niks blamen, dit is gewoon fraude gedrag en eerlijk gezegd zelfs onsportief. K zie liever bus geparkeerd dan dit.

26 juli 2021 om 06:51

de beneliga zou mooi zijn met alleen de topclubs
Eupen dat is afval
ik blijf er voorstander van maar ik zie het niet gebeuren net omdat de nederlanders schrik hebben van ons !
altijd neergekeken en dan plots moeten zien dat een land met half zoveel mensen ook Topspelers kan voortbrengen

Geweldige assist van Lang, het doelpunt in de 103e minuut was meer dan verdiend. Ik schaar Eupen in de categorie anti voetbal clubs. Het zijn echt een stelletje c-acteurs bij elkaar. Elk wissewasje lagen ze op de grond. Eigen schuld dus.

25 juli 2021 om 20:55

Dit was pure fraude zelfs! Zouden eigenlijk een waarschuwing moeten krijgen van de bond!!

Jammer dat er niet meer van zulke scheidsrechters zijn. De beste man werd ook helemaal gek van al dat theater van Eupen maar gaf daardoor extra tijd op extra tijd. Keeper van Eupen speelde een puike wedstrijd maar hij was zowat hoofdverantwoordelijk voor al dat getijdrek. Mooi wat die commentator zei: '..theaterschool niet afgemaakt, wel doelman van beroep geworden'

Scheids naar mn hart, tijdrekken? 90e min krijg je hem terug, plus 10, tijdrekken in de blesuretijd, gaan we nog ff door, en hoppa 2-2. Die keeper ook van Eupen met die helm, wat een leip, 4x kramp en vervolgens weer een gekke redding. Verder was het wel weer niveau droevig..

25 juli 2021 om 22:07

Uiteindelijk 'wint' het antivoetbal toch, er is nog steeds meer tijd gewonnen dan er werd bijgeteld (dit zuig ik niet uit mijn duim maar werd berekend door Opta) en uiteindelijk komen ze weg met een gestolen punt. Spijtig, door dat vele tijdrekken haal je het tempo uit de match en komt de tegenstander nooit echt aan voetballen. Dan mag je zelfs alle gewonnen tijd er weer bijtellen maar uiteindelijk is dat minder lastig dan constant aan een hoog tempo moeten spelen.

Wordt tijd dat die Lang een keer opgeroepen wordt voor Oranje

25 juli 2021 om 18:19

Noa en Louis. Wat een combinatie. Hoeveel generaties zit er tussen? 30?
Amsterdamse straattaal vs zelf verzonnen gezegden. Ik vraag me af of ze elkaar uberhaupt kunnen verstaan.

26 juli 2021 om 11:09

30 jaar of 30 generaties?

26 juli 2021 om 13:59

Beetje vreemd om dat te zeggen op basis van deze wedstrijd. Hij dribbelde leuk wat Eupen-spelers voorbij, maar die zijn van dergelijk niveau dat dat niet zoveel zegt over de klasse van Lang... Desalniettemin mag ik hopen dat hij de volgende keer ipv Promes bij de selectie zit.

Vermakelijke wedstrijd gezien. Het tijdrekken van Eupen was echter wel erg exteem. Over het algemeen vind ik een gelijkspel wel verdiend.

die Ngoy heeft geen al te beste cijfers maar hij is pas 23 en is snel en bewegelijk als Feyenoord hem voor 2/3 miljoen zou kunnen halen dan lijkt dat mij een prima optie, hij is beter dan Bannis en Bozenik

25 juli 2021 om 19:00

13 minuten blessuretijd is wel heel veel. Iemand gezien of dat terecht was? Mooi voor Lang

25 juli 2021 om 19:04

ja dat was meer dan terecht er waren 6 wissels dat is al 3 minuten en die keeper heeft ook minimaal 10 minuten tijd gerekt.

25 juli 2021 om 19:11

Dan is het in ieder geval mooi dat tijdrekken niet beloond wordt.

Was niet de beste partij alhoewel het moeilijk voetballen was tegen Eupen dat zelf heeft gestreden.

Voor degenen die een leuke pot hadden verwacht; had je beter gekeken naar Standard-Genk en Mechelen-Antwerp. Dat was genieten alhoewel Club qua spanning niet moest onderdoen.

Mooi om te zien dat tijdrekken een keer wordt afgeschaft. Van mij kagje er bij elk gevalletje tijdrekken meteen 3 minuten bij trekken. Dan speel je maar een kwartier door. Misschien stopt het dan een keer.

Ik heb deze wedstrijd bekeken en moet constateren dat ik het een balabberd niveau vond

je kan dat tijdrekken heel gemakkelijk oplossen okay door effectieve tijd bij te tellen maar geef eens een doelman een rode kaart wat ik nog Nooit heb gezien en het zal rap gedaan zijn!
direct geel bij het eerste incident dan een waarschuwing door BV een andere kleur van kaart te trekken zodat iedereen weet bij het volgende incident vlieg ik eraf
veel dingen in het voetbal kan je heel en heel simpel oplossen maar dat doen ze nooit , ze lijken het precies graag moeilijk te maken
ook met de VAR , heel omstreden en enorm veel problemen maar wie creëert die problemen ?
idd de mens !
alles staat en valt bij wat de mensen die de macht hebben in gedachte hebben.
voetbal is nochtans een heel simpel spelletje maar ja

Prachtig weer die keeper van Eupen die tot 2x krampen kreeg. Bijna even geloofwaardig als toen Eupen er nog 4 scoorde in de laatste 20 minuten en zo degradatie afwende. Oja vergeten te vermelden: 2 van die goals werden met het hoofd gescoord door een Japanner van 1m65. Laat Eupen dit seizoen maar gaan.

Waar zat ik naar te kijken? Ik vond het in eerste instantie erg knap dat Eupen op winst afstevende, maar het einde van de wedstrijd leek echt helemaal nergens op. Aan de ene kant het totale gebrek aan pogingen om te voetballen van Eupen, maar ook een gebrek aan echte stootkracht bij Club. Het slot was helemaal spectaculair en meer dan verdiend, die keeper verdiend dan weer een oscar-nominatie.