Slot spaart blunderende Senesi niet: ‘Echt ver onder de ondergrens’

Zondag, 25 juli 2021 om 17:33Rian Rosendaal

Gemengde gevoelens bij Arne Slot na de nederlaag van Feyenoord in vriendschappelijk verband tegen PAOK Saloniki (1-2). De trainer zag zijn ploeg met name in de eerste helft goede dingen dingen in aanvallend opzicht. Er zijn bij Slot echter ook zorgen over het verdedigende gedeelte van zijn elftal. Aan de gelijkmaker van PAOK na een kwartier spelen ging namelijk een grote fout van Marcos Senesi vooraf.

"De strafschop die we tegenkrijgen is wel weer heel matig", verzucht Slot na afloop tegenover ESPN. "'Ik vind in zijn algemeenheid dat we nog te makkelijk de bal verliezen. En dan gaan we dat ook nog op plekken doen dat er een tegendoelpunt uit kan komen. Uit simpele opbouwsituaties de bal weggeven, dat was echt ver onder de ondergrens. En dat moet er dus snel uit", geeft de coach mee aan Senesi, die de bal te zacht terugspeelde op Justin Bijlow. De doelman beging vervolgens een overtreding, waardoor de bal op de stip kwam te leggen.

Slot zag desondanks ook enkele verbeterpunten ten opzichte van het povere optreden tegen FC Drita van donderdagavond in Kosovo. "Al was er dus ook weer veel onnodig balverlies. Maar goed, je kunt niet van de ene op de andere dag perfectie verwachten. Ik zie in ieder geval wel vooruitgang. Dat is toch het belangrijkste", aldus de Feyenoord-coach, die na rust genoot van onder meer het optreden van de ingevallen Lennard Hartjes. "Om die jonge jongens zo brutaal te zien spelen, dat is wel genieten."

De verliezende trainer houdt zich ook vast aan de snelle treffer van Wouter Burger, die in de tweede minuut al koppend de ban brak voor Feyenoord tegen PAOK. "Donderdag (tegen FC Drita, red.) heb ik alleen maar corners lang voor het doel gezien en geen enkele intentie om hem een keer kort te nemen. Dat hebben we vandaag vooraf ook aangegeven, zonder er al te veel tijd aan te besteden overigens. Dan is het leuk dat er een doelpunt uitkomt. Het gaat mij namelijk meer om het idee dat je daar een afwisseling tussen moet zoeken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door gillesdb9)

Wel ‘weer’ heel matig. Stevige woorden, nog erger dan Advocaat zo ongeveer, en pas 1 officiële wedstrijd gespeeld. Blijf erbij dat ze ook een schandalig slechte selectie hebben, dus ik snap z’n frustraties. En weinig vooruitzicht op beter. Sterkte, Slot!

25 juli 2021 om 17:43

Zo zie je maar dat het niet aan Advocaat lag.

25 juli 2021 om 17:49

Dat is wel heel snel geconcludeerd. Geef Slot eerst even wat tijd.

25 juli 2021 om 17:50

@speedy; die fouten waren er ook onder Advocaat en niemand die Advocaat daar op veroordeelde

25 juli 2021 om 17:53

@Ijsmuts, Is dat zo? Ik las hier namelijk regelmatig dat Advocaat veel meer er uit had kunnen halen. Wat zijn jou verwachtingen voor dit seizoen? Zie je Feyenoord moeiteloos 4e worden? Of hoger of lager?

25 juli 2021 om 17:53

Nouja, bij Advocaat zat er nog minder een idee achter voor mijn gevoel. We moeten slot natuurlijk wel wat tijd geven, nu heeft hij een bij elkaar geraapt zooitje lopen.

25 juli 2021 om 17:56

Niemand die Advocaat hier op veroordeelde? Dat is een grapje neem ik aan. Las hier de hele voorbereiding dat de hand van Slot al goed zichtbaar was, afgelopen donderdag las ik dat het gelijkspel nog de schuld van Advocaat was. Dus zelfs al is die al weg wordt zelfs het huidige spel hem nog verweten.

25 juli 2021 om 17:57

Haha ik lees vaak onzin maar dat niemand de fouten onder advocaat veroordeelde is echt de reinste onzin.

25 juli 2021 om 17:58

vind het spel (met uitzondering van Drita) al een stuk leuker om naar te kijken. dat de resultaten er nog niet zijn, das jammer maar liever zoals ze de laatste weken spelen dan dat schijtluizen voetbal van dick.

25 juli 2021 om 18:01

@Odesza, Ik snap wel enigszins wat je bedoelt. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk gewoon om de resultaten.. Je kan fantastisch spelen komende donderdag en 10 kansen creëren, maar als je er dan met 0-2 afgaat.. Stam probeerde ook aanvallend voetbal te spelen met een kwalitatief beter selectie (denk ik) zou onwijs knap zijn als het Slot lukt om resultaat aan mooi voetbal te koppelen dit seizoen.

25 juli 2021 om 18:07

@JustinMorris Advocaat moest het ook doen met ditzelfde bijeen geraapte zooitje. Aan het eind van dit seizoen kunnen we op de stand van de ranglijst zien of Advocaat vorig daadwerkelijk ondermaats heeft gepresteerd vorig seizoen

25 juli 2021 om 18:12

@jk-ajax; kom maar door met namen. Welke feyenoordvolger gaf advocaat de schuld van individuele fouten? Volgens mij haal je een paar zaken door elkaar. Dat advocaat niet gepruimd werd had te maken met zijn laffe tactiek en het afbranden van specifieke spelers, niet met individuele fouten

25 juli 2021 om 18:18

Als Slot op een gegeven moment ziet dat aanvallend pressie voetbal er niet in zit met dit materiaal zit de kans er toch dik in dat hij terug grijpt naar een meer behoudende tactiek. Ook hij zal net als iedere andere coach ook gewoon punten moeten pakken met Feyenoord

25 juli 2021 om 18:28

Gaan we nu na 1 officiële pot, een schandalige toegegeven, al zeggen dat het niet aan Advocaat lag? Geef Slot eens de tijd man en roep na 20 wedstrijden of je gelijk hebt of niet. Dit is wel heel erg snel. Dit zijn nietszeggende oefenpotjes. Kom nou. En dan nog. Slot heeft wel even tijd nodig om hier iets van te maken. Dat gaat niet 1,2,3. Een derde plek zou prima zijn. En dat gaat hem ook wel lukken, dat durf ik wel te beweren.

25 juli 2021 om 18:35

@messibazoer; volgens mij verwachten de meeste realistische supporters hier dat slot met feyenoord speelt om plek 3 tot en met 5 (we kunnen de kracht van az en vitesse momenteel nog moeilijk inschatten). Daarnaast moet er meer aandacht komen voor jonge spelers en moet er meer van eigen kracht uitgegaan worden… dus niet 10 man achter de bal tegen rkc in de eigen Kuip. Als Feyenoord wil groeien zal de speelstijl naar voren gericht moeten zijn

25 juli 2021 om 18:38

@DR.Mario twintig wedstrijden is wel een beetje erg overdreven. Na een wedstrijdje of 6 in de competitie moet dat spel toch wel enigszins zichtbaar zijn. Verder val ik nergens Slot aan. Prima coach, ik ben alleen niet onder de indruk van de selectie

25 juli 2021 om 18:54

@ DR Mario. Op basis van wat durf jij zo stellig te zeggen dat de 3e plek moeiteloos behaald wordt. Want ik zie het niet gebeuren. Je mist al 40 doelpunten die toch ergens terug moeten komen wie gaat dat doen dan?

25 juli 2021 om 18:55

@Japie, doelde ook niet specifiek op jou hoor. Speedy constateert bijvoorbeeld nu al dat het toch echt niet aan Advocaat lag. Slot heeft 1 officiële pot achter zijn naam staan. Ergens op een troosteloos Kosovaars veld. Laten we die man vooral de tijd geven.

25 juli 2021 om 18:58

@Dopy,

Meerdere factoren. Supporters weer in het stadium, Jahanbaksh, Slot en ook de ervaring die de jongere spelers reeds hebben opgedaan. Daarnaast zie ik AZ geen derde worden. Die verliezen Stengs, Boadu, Koopmeiners en Bizot en het is maar de vraag of daar niks bijkomt. Dat vangen die echt niet zomaar op. Die houden kwaliteit over maar de automatisme zijn weg en aangezien zij nooit voor meer dan 5 miljoen een speler aantrekken wordt de individuele kwaliteit ook minder.

25 juli 2021 om 19:09

@dr.mario ik ben zeker met je eens dat Slot de tijd moet krijgen, maar dan ook echt de tijd. er moet gewoon doorgeselecteerd worden om het type voetbal te kunnen spelen wat Slot wil spelen en dat kan wel 2 of 3 seizoenen duren. ik verwacht niet dat hij met dit materiaal het AZ voetbal kan spelen wat we van hem gewend zijn

25 juli 2021 om 19:12

Het drukzetten van slot hebben de spelers zo geleerd, dat is een kwestie van discipline maar wat ik eigenlijk verwacht is wel dat slot een team maakt die hoog druk zet zoals hij dat wil en tegen teams die verder inzakken dat feyenoord vloeiend het spel maakt.

25 juli 2021 om 19:53

@ijsmuts. Als je speelstijl naar voren gaat worden de ruimtes kleiner hè. Ik vraag me af of dat juist handig is met de selectie van Feijenoord op dit moment. Dit zorgt voor Meer ruimte achter je laatste linie en je vraagt dus meer creativiteit van je spelers. Ik zie dat echt geen succes worden met deze selectie eerlijk gezegd

25 juli 2021 om 20:48

@roedii; kip en ei verhaal. Nu is er een trainer die iig vooruit wil voetballen. We kunnen kort en lang praten over advocaat, maar die heeft in 30 jaar nooit vooruit gedacht dus dan wordt daar geen werk van gemaakt. Nu wordt het een kwestie van de juiste spelers erbij zoeken.Los daarvan, voetballen in kleine ruimtes… wat denk je dat feyenoord vorig jaar deed? Mijn oma ging met rollator nog sneller van penaltystip naar penaltystip dan dat feyenoord kon opbouwen. Elke aanval stond tegenover een zee aan verdedigers.

25 juli 2021 om 21:36

@samhan als je het spel wil maken heb je creativeit nodig en dat hebben we niet. het zal dus vooral hoog druk zetten worden met een enorme moeite om de defensie van de tegenstander uit elkaar te spelen omdat niemand op ons middenveld de oplossing naar voren ziet. dat is wat ik verwacht iig

25 juli 2021 om 23:01

@japie, na 6 wedsrijden? Dat laffe spel van Advocaat krijg je er niet zo snel uit hoor. En jij was ook iemand die zei dat hij tijd moest krijgen, maar je probeert nu vooral je gelijk te halen over de selectie. Beetje flauw, geef hem dan ook echt de tijd

25 juli 2021 om 23:03

@Speedyafc, conclusie trekken die echt nergens op gebaseerd is....pfff wat een onzin zeg. Nee, het lag niet aan Advocaat dat het spel slaapverwekkend was en dat Advocaat spelers zat af te zeiken in de media en dat Advocaat wilde dat we in zouden zakken tegen degradatiekandidaten.....owja, dat lag wel aan Advocaat en als jij denkt dat iemand dat na 5 weken volledig om kan draaien ben je eigenlijk niet serieus te nemen.

25 juli 2021 om 23:34

@fr010frdam lees even mijn eerdere reactie terug. natuurlijk moet Slot twee tot drie seizoenen de tijd krijgen als ze het AZ voetbal willen zien bij Feyenoord. daar zijn wel wat transferperiodes voor nodig want met dit materiaal gaat dat geen coach ter wereld lukken. de vraag is alleen of het legioen dat geduld heeft, zeker als de resultaten mochten tegen vallen en ook de media duikt er nog eens op. uiteindelijk zal daar toch weer de focus op komen te liggen. het zal niet makkelijk worden voor Slot maar als hij goede resultaten kan koppelen aan aantrekkelijk voetbal dan wordt hij de grote held in Rotterdam

25 juli 2021 om 17:45

Nogal een achteruitgang qua selectie die hij gewend was bij AZ inderdaad. Geef het hem te doen met de verwachtingen van jet legioen en het daadwerkelijke materiaal, hij zal ber boven het niveau van de huidige selectie moeten uitstijgen om enigszins succesvol bij Feyenoord te zijn.

25 juli 2021 om 17:59

Het legioen heb niet zulke verwachtingen als dat jij wil voorkomen

25 juli 2021 om 18:01

Ze waren te afhankelijk van Berghuis en dat zie je nu. Die verbloemde een hoop.

25 juli 2021 om 18:14

@el_barca, ik ga er vanuit dat het Legioen minimaal een vierde plaats wil zien, maar dit Feyenoord kan ook zomaar zevende of achtste worden qua selectie. Beetje vergelijkbaar met het spelersmateriaal van Vitesse vorig seizoen. Ik denk dat de verwachtingen gezien het huidige spelersmateriaal gewoon nog steeds te hoog zijn.

25 juli 2021 om 18:21

De verwachtingen zijn ook te hoog. Als je hiermee vijfde wordt is dat een puike prestatie imo

25 juli 2021 om 19:51

Maar los van ajax en psv zijn er weinig selecties waar feyenoord echt voor onder hoeft te doen. Ik vind 5de nu roepen wel jezelf erg indekken

De hand van Slot is hoger drukzetten en wat meer balbezit maar verder is het nog wel pover wat Feyenoord laat zien. Ik hoop dat de supporters geduld hebben want het kan wel eens een lang seizoen worden zo.

25 juli 2021 om 18:04

Ik ben echt heel benieuwd of Slot het op de rit krijgt voor de seizoenstart, het begint op deze manier op de tijd onder Stam te lijken. Aanvallend en hoog druk zetten, maar toch iedere keer aan het kortste eind trekken.

25 juli 2021 om 18:18

En dat is logisch, want men heeft totaal niet de spelersgroep om dergelijk voetbal te spelen. Geen creativiteit, nauwelijks diepgang of acties op de vleugels (alleen Sinisterra) en geen scorende spits... Als Feyenoord deze kant op wil, moet men hier echt enige seizoenen voor uittrekken. Je moet meer dan de helft van de spelersgroep vervangen én jouw manier van spelen overbrengen, terwijl er geen geld is om enkele spelers te halen die er direct staan...

25 juli 2021 om 18:29

Exact @De Toekomst. Je zult er echt een meerjarig plan voor moeten opstellen, een beetje zoals AZ na de val van Scheringa. Maar ga dat maar eens aan het legioen verkopen, zeker dat je nooit een garantie hebt dat het werkt.

25 juli 2021 om 18:34

@GillesDB9, het voordeel bij AZ toen was wel dat er net een nieuw stadion was én er heel veel waarde op het veld stond. Hierdoor was men niet genoodzaakt om de club helemaal vanaf onderen weer opnieuw op te bouwen. Bij Feyenoord is dat anders. Feyenoord heeft, op enkele spelers na, zeer weinig spelers die waarde vertegenwoordigen. Als je dan de spelersgroep om wil turnen naar een ploeg die aanvallend speelt, duurt het nog veel lang

25 juli 2021 om 18:40

Mee eens! Iemand als Kokcu moet nu als creatieve spelverdeler fungeren maar die heeft die kwaliteit helemaal niet. Die geeft 1 keer op een blauwe maandag een diepte- of steekpass

25 juli 2021 om 22:58

@gillesdb9 "iedere keer aan het kortste eind trekken"...dit is de eerste keer dat hij verloor volgens mij. Daarbij is hij net 5 weken bezig

26 juli 2021 om 00:12

@fr010frdam, ik maakte dan ook de analogie tussen de tijden onder Stam en de huidige tijd. Hierbij was het 'aan het kortste eind trekken' een referentie naar de tijd onder Stam en trok ik de conclusie dat bijvoorbeeld de prestaties van vandaag en in Kosovo hier wel erg op gingen lijken.

Begrijpelijke reactie en dit is nog maar een oefenpot. Er moeten heel snel wat versterkingen bij, want dit kan niet. Senesi verkopen, ook al vang je er 10, max 15 voor, gewoon doen. Je kan daar weer versterkingen voor halen. Misschien de Jong huren bij Sevilla, misschien investeren in Ihattaren of bij Koeman aankloppen of je iemand kan huren bij hem. Als er niks bij komt, word het middenmoot en dan ben ik benieuwd hoe lang Slot zijn frustraties de baas kan zijn.

Dan heb je dit voor Az ingeruild zeg. Poeh. Als er nou geld aanwezig was om aankopen te doen prima maar deze selectie een bepaalde manier van spelen aanleren dat veel kwaliteit vraagt doe je niet zomaar. En bij Az had je jongens die dat al in de jeugd leren etc. En uiteraard gewoon met een betere selectie. En nu denkt Slot een stap vooruit gemaakt te hebben? Agh, en ook nog eens je beste speler verliezen aan je rivaal. Nou veel succes.

25 juli 2021 om 19:28

Ach bij AZ is het ook nog maar te zien wat er overblijft van de goede selectie van vorig jaar. Svensson, Boadu, Stengs al weg en Koopmeiners en Bizot naar alle waarschijnlijkheid ook.

25 juli 2021 om 19:42

Hij is voor de uitdaging gegaan. En sportief is Feyenoord misschien geen stap vooruit op dit moment, maar in veel facetten wel natuurlijk. En als hij het bij Feyenoord op de rit krijgt is dat echt wel een grote boost voor zijn carrière en hij krijgt een standbeeld in Rotterdam. Ja, het afbreukrisico is ook groter, maar het siert hem juist dat hij dat aandurft.

25 juli 2021 om 19:48

Welke boost? Gio won de beker en een titel. Welk boost heeft dat hem zijn carriere gegeven dan?

25 juli 2021 om 20:21

Echt onbegrijpelijk

Tja Slot heeft wel overwogen voor Feyenoord gekozen. Wist precies hoe het ging afgelopen jaar, en wat de (on) mogelijkheden waren. Ik lees steeds dat Feyenoord die of die speler moet halen, maar begreep ook uit de woorden van Slot dat er helemaal geen geld is voor een spits.

Ik denk dat Feyenoord top 4 gaat spelen, niet de beste selectie maar wel een potentiële kanshebber.
Slot laat ze aanvallen en hoog druk zetten ipv dat laffe counteren..

25 juli 2021 om 18:59

Denk dat een plek 5 met deze selectie realistisch is.

Welkom bij Feyenoord Arne, je verwacht het niet maar door de ongergrens zakken we regelmatig
Zonder dollen, hopelijk gaan dit soort fouten er snel uit want anders wordt het wel een heel lastig verhaal. Het is nog niet even goed wat Feyenoord laat zien, maar wel blij met een frisse wind die er waait. Er wordt aardig doorgeselecteerd, en een nieuw team opbouwen kost tijd.
Maar dat gaat zich wel uitbetalen met ook een hoofd jeugdopleidingen die de speelstijlen over de jong elftallen gaat ontwikkelen en bewaken.
Afgelopen seizoen was echt een drama om aan te zien, hopelijk wordt het dit jaar een leuker seizoen! Hopelijk een plaats in de top 3, dat zou al super zijn

Senesi wordt toch verkocht aan topclub voor 20 miljoen dus wat maakt het uit

Ik dacht dat Senesi voor een flink bedrag verkocht zou gaan worden. De grootste clubs kwamen voorbij voor hem in de wandelgangen. Maar de laatste tijd is het akelig stil. Je hoort helemaal niks meer. Op zich ook prima als hij blijft natuurlijk maar het geld was ook meer dan welkom geweest om je op meerdere plekken te kunnen versterken. Het blijft allemaal vrij pover wat er nu staat. Slot heeft een flinke uitdaging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

14 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot komt met positief nieuws over Pedersen: ‘Hij is wel oké hoor’

Marcus Pedersen maakt het goed na zijn vroegtijdige wissel tegen PSV, zo verzekert trainer Arne Slot van Feyenoord. De verdediger kwam snoeihard in botsing met ploeggenoot Gernot Trauner en moest het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren