PSV raakt Donyell Malen definitief kwijt aan Borussia Dortmund

Dinsdag, 27 juli 2021 om 18:36Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:36

Donyell Malen maakt definitief de overstap van PSV naar Borussia Dortmund, zo hebben de clubs bekendgemaakt via de officiële kanalen. Malen heeft bij de Duitse topclub een vijfjarig contract getekend en bezorgt PSV circa dertig miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog met ongeveer vier miljoen euro kan oplopen. Ajax, waar Malen een deel van zijn jeugdopleiding genoot, ontvangt anderhalf procent van de transfersom. Ook Arsenal profiteert mee. De club uit Noord-Londen toucheert één procent. BILD meldde zondag al dat de aanvaller in Dortmund jaarlijks zes miljoen gaat opstrijken.

Malen meldde zich zondagochtend rond 10.30 uur in het trainingskamp van BVB in Zwitserland. Daar werd de aanvaller ontvangen en rondgeleid door de Dortmund-directeuren Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc en Sebastian Kehl. Aansluitend onderging Malen de medische keuring en ondertekende hij zijn contract. Verwacht wordt dat Borussia Dortmund een vast bedrag voor ongeveer dertig miljoen euro betaalt voor de transfer. Hoeveel PSV daarvan overhoudt, is afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt met Mino Raiola. De zaakwaarnemer heeft, net als Malen zelf, recht op een deel van de transfersom.

Bij Dortmund wordt Malen gezien als opvolger van Jadon Sancho, die onlangs is verkocht aan Manchester United. Malen werd door PSV in 2017 voor een half miljoen euro weggekaapt uit de jeugdopleiding van Arsenal. De aanvaller had op dat moment twee jaar doorgebracht bij the Gunners en speelde daarvoor zeven jaar in de jeugd van Ajax. Dat is ook de reden dat de twee clubs recht hebben op een opleidingsvergoeding. Malen maakte in 2018 zijn officiële debuut voor PSV en kwam uiteindelijk tot 116 wedstrijden voor de Eindhovenaren. Daarin scoorde hij 55 keer en gaf hij 24 assists.

PSV schakelt ondertussen door en wil Luuk de Jong terughalen als vervanger van Malen. De aanvaller van Sevilla zou niet onwelwillend tegenover een terugkeer in Eindhoven staan. AS meldde zondag echter wel dat de vraagprijs die de Spanjaarden momenteel hanteren een struikelblok kan vormen voor PSV. Daarnaast werd De Jong de voorbije weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Besiktas, maar van een definitieve overgang kwam het tot dusver nog niet. Sevilla vraagt volgens AS tussen de acht en tien miljoen euro voor De Jong, een transfersom die de PSV-leiding vooralsnog te gortig is.


Poll

Vind jij dit een logische stap voor Donyell Malen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zal waarschijnlijk 4-4-2 gaan spelen naast haaland, good luck malen!

27 juli 2021 om 18:46

Maar is dat al zeker dan? Iedereen zegt het wel leuk.. is er een Dortmund volger die daar uitsluitsel over kan geven? Want als dit NIET gebeurd dan gaat Malen banken en op de vleugel gaat het niet lukken want daar is hij pure middelmaat, niets bijzonders, maar als ze 2 spitsen systeem gaan spelen dan heeft hij wel een basisplaats; Dortmund heeft geen andere centrale aanvallers dan Malen en Haaland

27 juli 2021 om 18:53

Moukoko is ook een spits en supertalent (wel nog te jong) en Reinier kan ook wel als schaduwspits of valse 9 spelen. Wel haalbare concurrentie.

27 juli 2021 om 18:58

Oja Moukoko, Maar Renier is niet beter dan Malen

27 juli 2021 om 19:00

Maurootje, je denkt toch niet dat ze 30 miljoen ± 6mil per jaar gaan betalen voor een reserve spits? Dat is totaal niet de filosofie van Borussia. Als hij niet presteert zal hij op de bank terecht komen, maar dit zal zeker niet de bedoeling zijn.

27 juli 2021 om 19:01

Reus kan natuurlijk ook nog in de spits. En bij een 433 of 4231 systeem kunnen Reyna, Hazard, Knauff, Brandt, Reus en Reinier allen uit de voeten. Haaland speelt sowieso.

27 juli 2021 om 19:32

Erdin Terdic wisselde aan het einde van vorig seizoen van 343 terug naar 4231 en won alle 5 laatste BL wedstrijden, daarna noch de DFB Pokal. Volgens Ruhr Nachrichten opteert Marco Rose naar dit systeem.Dan komt Haaland in de spits, en in "de offensive Dreierkette" Reyna/Brandt, Reus en Thorgan Hazard. Dan ziet het er niet goed uit voor Donnyell Malen.

27 juli 2021 om 20:08

@bram Kan ook zijn dat BD met het het oog op volgend seizoen Malen gekocht heeft. Kan nu rustig wennen en zijn minuten pakken en volgend seizoen Haaland opvolgen.

27 juli 2021 om 20:56

Misschien als ze 10-15 betaald hadden. Maar een Dortmund dat een speler aanschaft voor dit bedrag verwacht toch dat deze er meteen staat. Hij zal vast niet alle wedstrijden spelen maar de meeste toch naast Haland verwacht ik.

Mooie stap voor Malen. Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Al met al zal PSV dus rond de 25 miljoen overhouden exclusief bonussen. Prima bedrag. Nu Dumfries nog voor 12/15 laten vertrekken en snel weer investeren voor de volgende voorronde CL.

27 juli 2021 om 18:41

Ik vind het te weinig. 35/40 had ik beter gevonden. Heeft duidelijk het talent, ruwe diamant. Dumfries voor 12-15 is ook te weinig. 20-25 moet je gewoon vragen. Porto/benfica doen het ook, Ajax doet het al en PSV moet gewoon lekker meekomen.

27 juli 2021 om 18:48

Komen voor die prijs toch wel heel weinig clubs voor Dumfries. Dumfries mist natuurlijk net wat techniek en Malen is geen volwaardig international (basis). Geen CL gespeeld. Speelt allemaal mee. Ik vind het een mooi bedrag.

27 juli 2021 om 19:02

@ajaxf1, lekker makkelijk zeggen. PSV kan zulke bedragen pas echt vragen als ze resultaten halen in Europa. Je doet net alsof het puur een kwestie is van dat hoge bedrag vragen en dat dan ook krijgen. Zo werkt dat natuurlijk niet.

27 juli 2021 om 19:07

Nee joh, als ik de algehele opinie hier op vz mag geloven kon psv toch nooit zulke bedragen krijgen voor een speler die het nog nooit op het allerhoogste niveau heeft laten zien. Nog niet eens de eredivisie aan stukken geschoten, en het hoogste podium waar hij zijn goals maakte was de europa league. Bedragen boven de 35 miljoen waren, als ik dat op vz mocht geloven, weg gelegd voor spelers die in de CL hebben geacteerd op fatsoenlijk niveau. Die competitie is alleen weg gelegd voor Ajax de laatste jaren. Dus zij kunnen zulke hogere bedragen vragen en krijgen.

27 juli 2021 om 19:13

Yoda. Ik lees een heel sarcastisch stukje over die algehele opinie en ondertussen lees ik tegelijkertijd in het artikel dat Psv inderdaad niet die bedragen boven de 35 miljoen voor Malen ontvangen heeft. Ik denk dat je net het verkeerde artikel hebt uitgekozen om sarcastisch te doen over die algehele opinie. Mijn tip is om voortaan een artikel uit te kiezen waarin het artikel juist de algehele opinie ongelijk bewijst.

27 juli 2021 om 19:14

Echt prima stap voor Malen, denk dat hij daar wel eens de stap naar de absolute top kan maken (hopelijk)

Wat hebben mensen toch met Dumfries??Echt zo overhyped…ja prima back hoor, maar voor PSV en Engeland misschien, veel drive en loopvermogen, maar technisch?? Man man en dan 25 miljoen vragen, haha lach me kapot. Daar kun je heel wat andere rechtsbacks, ook voor ophalen.

27 juli 2021 om 19:18

Met Lozano heeft PSV ook al 40 miljoen binnen geharkt zonder resultaat in de CL. Ach, PSV haalde al 30 miljoen op voor Van Nistelrooij in 2001. Dat seizoen haalde Ajax, in totaal, 4,5 miljoen op voor één transfer van Arveladze naar Rangers. Nough said.

27 juli 2021 om 19:28

Imke, ik neem aan dat je mijn sarcasme bedoelt? Die was ook bedoelt in reactie op ajaxf1, omdat mij onduidelijk is waarom 30 miljoen niet veel is en hij 35/40 beter vind. Mijn ietwat sarcastische uitleg was dat psv die bedragen niet kan krijgen vanwege, nou ja zoals gezegd. En PSV heeft die bedragen toch ook niet ontvangen en dus gewoon gekregen wat ze wilden. Dus mij is volstrekt onduidelijk waarom nu ajaxf1 dit bedrag te laag vind. Dus ik weet niet of jouw tip mij gaat helpen, of dat ik het überhaupt ga overwegen, maar ik denk dat ik het juist goed heb begrepen en daarom aangeef dat psv dus eigenlijk goed heeft gehandeld.

27 juli 2021 om 19:32

Nough said? Een transfer van 20 jaar geleden zegt juist geen reet over de huidige verhoudingen wat betreft uitgaande transfers Niet dat Ajax btw even 1,2,3 deze transferzomer 30 miljoen voor een speler binnen gaat halen btw hoor. Vooral omdat die spelers die dat kunnen halen waarschijnlijk blijven (vooral Gravenberch).

27 juli 2021 om 19:35

30 miljoen is gewoon een uitstekend bedrag voor PSV. Mooie deal, mooie move ook voor Malen, en mooi dat we weer doorselecteren en een nieuwe spits kunnen halen.

Dat gedoe over dat ze 35-40 hadden moeten vangen is onzin. Als dergelijke biedingen niet komen, dan houdt het snel op. Eerder met Lozano haalde PSV wel dergelijke bedragen, maar je ziet toch dat de markt mede dankzij Corona aan het terug gaan is. Als je dat meeneemt is dit gewoon een uitstekende deal.

27 juli 2021 om 19:36

Yoda. Dan las ik blijkbaar sarcasme in je bericht wat helemaal geen sarcasme was excuus!

27 juli 2021 om 19:38

"nough said? Een transfer van 20 jaar geleden zegt juist geen reet over de huidige verhoudingen wat betreft uitgaande transfers"

Yep Inkemontana. Het feit dat er wordt geveinsd dat Ajax nu bedragen vangt die PSV, dus, 20 jaar geleden al kreeg is méér dan Enough Said! Ik had ingeschat dat je dat wel kunt doorzien. Want het zegt dus dat de huidige verhoudingen ook maar tijdelijk zijn, snap je (shit, nou heb ik toch weer meer gezegd, ... )?

27 juli 2021 om 19:40

Inke, no problem. Ik dacht al te lezen dat we op ongeveer de zelfde golflengte zaten. Maar laten we t dan maar gooien op mijn gebrek aan duidelijk geformuleerde sarcastische posts. Das dan een tip die ik mezelf geef, dank dat je me er op attendeerde 😁

27 juli 2021 om 19:40

Mij werd niet duidelijk welk deel voor Raiola en Malen is. Fors minder dan de genoemde 30% las ik wel ergens. Maar Raiola geeft geen kadootjes weg doorgaans. Maar goed laat het 25 zijn, voor je topscorer met een 3 jaar doorlopend contract.. Dan vind ik 6 voor Rosario of 10 voor Traore of Marin in verhouding eerder uitstekende deals.

27 juli 2021 om 19:50

@maosedios; “bezorgt PSV circa dertig miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog met ongeveer vier miljoen euro kan oplopen”. Betekent dit dan niet dat raiola en malen uit een ander potje worden betaalt?

27 juli 2021 om 19:53

Het lijkt nu net alsof je zegt dat PSV al 20 jaar structureel bedragen ontvangt voor hun spelers 'waar Ajax die nu pas vangt'. Dat er 20 jaar geleden een uitschieter qua verkoop is geweest (van Nistelrooy) wil niet zeggen dat het normaal is om zulke bedragen te ontvangen. Je denkt toch ook zeker niet dat Ajax voortaan 75-85 miljoen gaat vangen voor hun spelers omdat er incidenteel twee spelers voor deze bedragen zijn verkocht?

27 juli 2021 om 20:03

Tja. Hoeveel kreeg Ajax voor Milik na dat rampzalige seizoen waar we troosteloos uit de groepsronde van de EL werden gekegeld en op beschamende manier de titel verspeelden? En dat was 5 jaar geleden. Nu zitten clubs uiteraard niet echt in een ideale situatie, maar Dortmund heeft net Sancho voor een aardig bedrag verkocht. Psv had dus best wat blufpoker kunnen spelen om er iets meer uit te halen. Maar voor dit bedrag kunnen ze ook tevreden mee zijn.

27 juli 2021 om 20:09

@diegebereds

Dat is natuurlijk niet helemaal waar wat je zegt. Spelers van PSV zijn doorgaans ook international. Dumfries bijvoorbeeld heeft een zeer goed EK achter de rug. Dat weegt minstens zo zwaar bij een scout dan alleen presteren bij PSV in de EL of CL.

27 juli 2021 om 20:11

@contstant wil mij niet mengen in het gesprek, maar toch 1 opmerking. Lozano is natuurlijk vaste international van zijn land. Speelde WK o.a. Dat compenseert gebrek aan resultaat in de CL. Verder mbt Malen mooi transfer, al had ik gevoelsmatig eerder rond de 40 mil mooi en passend bedrag gevonden. Maar waar hebben wij het over, gekocht voor 300.000 en weg voor 30.000.000. Prachtig resultaat natuurlijk.

27 juli 2021 om 20:18

Fave

"het lijkt nu net alsof je zegt dat PSV al 20 jaar structureel bedragen ontvangt voor hun spelers 'waar Ajax die nu pas vangt'."

Als dat zo lijkt, dan heb je iets gelezen dat ik niet alleen niet zeg, maar ook niet zo heb bedoeld. Wat ik wel bedoel, dat heb ik uitgelegd.
Wil je andere verhoudingen en voorbeelden? PSV ving in 1987 ruim 17 miljoen Gulden voor Gullit. En twee jaar later 14 miljoen Gulden voor Koeman. Ajax ving in die periode 1,5 miljoen Gulden voor Van Basten.

27 juli 2021 om 20:23

Mrkrillin

Ja, klopt. Lozano was ook marketing technisch een goede speler en inderdaad international die, toevallig, op de Confederations Cup (2017) en het WK (2018) ook nog eens een paar opvallende goals maakte. Overigens, Lozano heeft ook CL gespeeld bij PSV, én daarin gescoord. Tegen Inter en tegen Spurs.

Malen zelfs dan nog in mijn ogen echt prima deal, zoals je al zei, zes ton voor betaald, 2,5 procent afdragen aan Ajax en Arsenal en een stuk aan onze goede vriend Mino, en wat resteert een mooie nieuwe spits halen en weer verder!

27 juli 2021 om 18:45

Dumfries lijkt mij meer waard. Verder eens. Dit PSV kan mooie dingen in Europa doen. En in Nederland wordt het 50/50 voor het kampioenschap. Ze gaan in Eindhoven een leuk seizoen tegemoet lijkt het

27 juli 2021 om 18:51

Dat zei jij afgelopen seizoen ook 😜. We gaan het zien. Zou een mooi begin zijn, 2 Nederlandse clubs in de CL

27 juli 2021 om 18:55

Op basis van kwaliteit had het toen al dichter bij elkaar moeten zitten. Alleen Schmidt en Corona zaten niet mee. Alleen dit seizoen vind ik de selectie werkelijk geweldig. On-Nederlands goed. Kijk als Heerenvener wel met wat jaloezie naar PSV. Alleen hoop ik voor he can harte dat Luuk De Jong dan niet als vervanger wordt gehaald

27 juli 2021 om 19:01

Wat vind je er zo absurd goed aan? Want Ajax heeft imo, zeker in de breedte, toch gewoon een betere selectie? Wel met je eens dat het 50/50 gaat worden aangezien beide ploegen verplicht zijn vrijwel alles te winnen. Maar een on Nederlands goeie selectie vind ik het niet bij PSV. Zeker niet als je Malen en Dumfries kwijt raakt en daar geen (betere) spelers voor haalt. Is Ramalho beter dan Teze? Afwachten. Enige waar ze op vooruit zijn gegaan is het blok voor de verdediging. Vergeet ook niet dat een Götze en Van Ginkel niet te vertrouwen zijn qua fitheid.

27 juli 2021 om 19:03

Janlouwers

"alleen dit seizoen vind ik de selectie werkelijk geweldig. "
Nou, geweldig gaat zelfs mij wat te ver. Maar dat PSV er momenteel goed op staat en met deze deal van Malen een uitstekende zaak heeft gedaan, dat is wel helder wat mij betreft.

Maar voor 'geweldig' had PSV nog een stevige LCV moeten halen, dat is eigenlijk de enige speler die momenteel nog ontbreekt. En ik ga er ook nog steeds vanuit dat PSV voor Malen nog een vervanger haalt. Maar ik hoop driestig met je mee, alsjeblieft géén Luuk de Jong meer. Was blij met hem toen hij bij ons speelde, maar haal hem nou niet terug! Tijd voor wat anders!

27 juli 2021 om 19:04

Ik vind PSV geen mindere selectie hebben. Ook niet in de breedte. Zoals gezegd wel jaloers op PSV dus. Nu hopen dat Schmidt geen rare dingen gaat doen weer. En zou helemaal mooi zijn als Ihattaren hierin te passen valt

27 juli 2021 om 19:06

@Constant: Boscagli is toch een fantastische LCV? Ik ben er erg van gecharmeerd. Obispo back-up. Ramalho of Teze RCV. Dat staat dan toch gewoon goed, of zie je dat anders?

27 juli 2021 om 19:07

Messibazoer

"want Ajax heeft imo, zeker in de breedte, toch gewoon een betere selectie?"

Dat hebben ze ook. Sterker nog, PSV heeft met Zahavi, Madueke en Gakpo goud in handen, maar met Berghuis, Tadic en Anthony heeft Ajax in feite de drie beste spelers van de eredivisie onder contract staan.

Maar ondanks die bredere selectie van Ajax, het verschl tussen Ajax en PSV is gewoon niet zo groot als zovelen denken. Ajax kon afgelopen seizoen al niet winnen van PSV in de competitie. En PSV hoeft maar twee keer tegen Ajax te spelen, de overige 32 duels niet he.
Ik denk dat PSV dit seizoen weleens kan gaan verrassen en dat ze als team beter zijn dan de individuen van Ajax.

27 juli 2021 om 19:09

@Messi, ik vind de winst van PSV dit seizoen met name in de breedte van de selectie zitten. Ramalho is misschien niet per se beter dan Teze, maar die twee zijn wel een klasse beter dan Baumgartl. Op het middenveld kan je nu met een gerust hart iemand als Pröpper inbrengen, terwijl vorig seizoen Rosario bijna noodgedwongen alles speelde. Voorin mag er wat mij betreft nog wat bij, maar ik vind de selectie veel meer in balans dan vorig jaar. Ik zie Ajax als de favoriet, maar PSV kan heel aardig in de buurt komen. Soms moet je ook een beetje geluk hebben in een seizoen. Bijvoorbeeld Götze en van Ginkel die een heel seizoen fit blijven. Dat zou enorm veel kwaliteit in het veld en uiteindelijk ook op de bank schelen.

27 juli 2021 om 19:11

Janlouwers

"boscagli is toch een fantastische Lcv?"

Fantastisch? Welnee. Niet als LCV nee. Ik bedoel, zijn opbouw is perfect en zo, maar het is uiteindelijk echt geen CV. Afgelopen seizoen zag je ook iedere keer weer dat als hij een soort vrije rol heeft, hij het best leuk doet, maar zodra hij echt moet verdedigen is hij een liability. Echt niet te vertrouwen, zeker niet als het niveau iets omhoog gaat.
Maar, wel een revelatie op CVM. Ik zou hem daar echt het allerleifste zien. En hij is niet slecht op LCV, maar gewoon noet voldoende betrouwbaar. Ik vind het niet beter dan Viergever, verdedigend. Dat zegt alles. Boscagli dankt zijn basisplaats ook aan zijn opbouw en zeker niet vanwege zijn verdedigen.

27 juli 2021 om 19:12

@Constant, op basis waarvan veronderstel je dat PSV als team beter is dan Ajax? Ik vind Ajax de afgelopen seizoenen namelijk als team juist prima spelen, waarbij het teamverband goed in elkaar zit. Blijkbaar zie jij dat anders (de individuen van Ajax), dus ben daar wel benieuwd naar

27 juli 2021 om 19:20

Dan verschillen we van mening. Ik vind het 1 van de beste LCV's in de Eredivisie. Alleen Senesi acht ik beter. Blind zie ik meer als controlerende mid, want dat is opbouwend de beste (verdedigend niet). Teze vond ik ook sterk spelen. Ramalho en Obispo zijn zeker geen topspelers. Maar wel prima. Gewoon degelijk. Ik geef je wel gelijk dat het de positie is waar een kwaliteitsinjectie het makkelijkst kan. En voorin in de breedte. Hoewel ik helemaal gek van Madueke en Gakpo ben. Met Gravenbergh, Timber en Wijndal de grootste talenten in Nederland

27 juli 2021 om 19:26

Diegelbe

"@constant, op basis waarvan veronderstel je dat PSV als team beter is dan Ajax?"

Op die basis waarop 99% van alle voorspellingen gebaseerd zijn: gevoel, ervaring en educated geuss.

Zonder gekheid, natuurlijk is het nergens op gebaseerd. Althans, niet helemaal nergens op natuurlijk, meer een redelijke inschatting van de prestatiecurves, Wet van de Remmende Voorsprong, en het feit dat het verschil tussen PSV en Ajax ook afgelopen seizoen niet zodanig groot was dat Ajax echt mijlenver van PSV staat. En omdat die verschillen zo klein zijn, is het ook niet heel raar om te denken dat PSV kan gaan verrassen dit seizoen. Of laat ik het omdraaien. Ik las en lees vaak dat Ajax de landstitel nauwelijks nog kan ontgaan. Wel, dát zie ik dus al helemaal niet. Tuurljk kan dat wél! En als er sinds 1985 een team was in Nederland dat Ajax in de wielen reed en ze de loef afstak, dan is dat PSV. Dus zó heel gek is het echt niet.

27 juli 2021 om 19:28

Janlouwers

"dan verschillen we van mening. Ik vind het 1 van de beste Lcv's in de Eredivisie."

Inderdaad, we verschillen hierover van mening. Ik vind hem wel een van de betere, absoluut, maar ik vind dat een CV ook echt een stevige verdediger moet zijn! Dat is ie niet. Eerder een onzekerheidje. Enfin, we gaan het zien he.

27 juli 2021 om 19:46

@Constant, haha met gevoel, ervaring en educated guesses kom je vaak al een heel eind. Helemaal met je eens dat het verschil van 16 punten eigenlijk geen goede afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. Zo ver liggen beide teams niet uit elkaar. Laten we hopen dat er snel weer een mooie periode aankomt voor PSV, waarbij Ajax in de achtervolging moet. Wat dat betreft blijven Nederlandse clubs afhankelijk van transfers, waardoor de selectie er elk jaar weer behoorlijk anders uitziet.

27 juli 2021 om 19:48

@messibazoer, Lanjouwer bedoet natuurlijk FC Eindhoven 😀 die gaan een prachtig seizoen tegemoet! ON: psv lijkt op de juiste weg te zijn, er komen centjes binnen, er staan wat goede verse krachten binnen de lijnen, maar echt nog veel te vroeg om ze 50/50 kansen te geven wat mij betreft. Van Bommel begon ook goed. De vraag is, hoe lang blijft het sprankelend, wat als het minder loopt? Wat is dan de ondergrens! Die was vorig seizoen afschuwelijk laag. Elke wedstrijd was een wedstrijd op zich, waarin goed spel en die diepe ondergrens vochten om de bovenhand. En daarin zijn veel onnodige punten verloren gegaan. Ds laat het seizoen maar komen, startend met morgen. Wat als psv morgen nu niet zo lekker voor de dag komt? En bij rust 2-0 achter staat. Ik weet het, als als…..maar ik ben juist benieuwd naar hoe ze zich morgen laten zien weer. Dat zegt veel over de ploeg.

27 juli 2021 om 20:15

@Lanjouwer "Alleen Schmidt en Corona zaten niet mee" Haal Corona maar weg, want alle clubs hadden hier last van.

27 juli 2021 om 21:34

@MrKrillin: Dooddoener. Bijna geen club had het zo heftig als dat PSV het had

27 juli 2021 om 19:06

@Messi, die derde voorronde staat volgende week al op het programma. Wordt wel echt enorm opschieten om voor die tijd nog een versterking te halen.

27 juli 2021 om 19:08

Zahavi, Gakpo en Madueke heb je natuurlijk altijd nog. Vertessen daar iets achter. Hiermee mag je echt geen moeite hebben met Celtic

27 juli 2021 om 20:08

Deze ronde zullen de Eindhovenaren moeten doorkomen zonder versterkingen gok ik. Lijkt mij niet dat er op deze korte termijn iemand wordt aangetrokken die meteen speelminuten krijgt. Hoewel, Luuk de Jong misschien als uitzondering daarop.

Perfecte club voor Malen, hopelijk een dodelijk duo met Haaland.

Succes Donyell! Hopelijk is hij een van die Nederlanders die het wel maakt in het buitenland

Van 1 milj naar 6 milj salaris per jaar, Raiola regelt het eventjes

Wat stemmen mensen nou dat dit geen logische stap is voor Malen? Dortmund is juist perfect. Net in de top en als je daar goed presteert, kom je als grote jongen binnen. Lukt het niet, ben je wat rijker en kom je alsnog goed terecht.

27 juli 2021 om 18:40

‘Wat rijker’ zegt ie 😂. Gewoon een miljoen of 30..

27 juli 2021 om 18:50

Gaat wel nog minimaal 40% belasting vanaf.

27 juli 2021 om 18:51

Mits hij zijn contract uitdient en niet verlengt. Maar al met al toch gewoon de ideale stap, of zie ik het nu te optimistisch?

27 juli 2021 om 19:04

Ik adviseer jou om een bijlesje bedrijfseconomie te nemen voordat je hier onzin begint uit te slaan, zuig je dat percentage gewoon uit je duim haha? Voetbalclubs betalen niet over iedere transfer belasting, maar betalen 25% vennootschapsbelasting over de winst van een boekjaar.

27 juli 2021 om 19:31

Justin

40% belasting ja? Aha. Heeft Ajax dus in 2019 eventjes 60 miljoen afgetikt bij de Belastingdienst voor de transfers van De Ligt en De Jong?? Wauw, nooit geweten joh.

27 juli 2021 om 19:10

Ik denk zelf dat deze stap te groot is voor Malen. Goede Eredivisie spits maar bij top 16 in de wereld verwacht ik meer van een spits. Dacht eerder aan niveau Marseille, Sporting etc. Dus ik vind het geen logische stap, want ik verwacht amper doelpunten en vooral wat invalbeurten en binnen 2 jaar weer weg. Beetje zoals Bergwijn bij Spurs.

27 juli 2021 om 19:57

Wat verwacht jij dan van een spits wat Malen niet heeft?

27 juli 2021 om 20:18

Overzicht en doelgerichtheid (bewezen op hoger niveau dan de eredivisie)

27 juli 2021 om 20:05

Ik heb ook nee gestemd, alleen op het sportieve vlak. Financieel is dit natuurlijk prima voor hem.
Ik denk dat Dortmund (nog) te hoog gegrepen is voor hem.
Hij heeft een prima techniek maar vaak heel veel kansen nodig om een goal te maken. In nederland krijgt hij die kansen toch wel maar in een grote competitie of de CL niet. ik zie hem dan ook eerder net als Bergwijn op de bank belanden.

Daarnaast weet ik niet direct waar hij moet gaan spelen.
Haaland gaat hij er niet uitspelen en een buitenspeler vind ik hem niet, en op linksbuiten hebben ze Hazard al. Dan komt hij op zijn minst favorite positie voorin te spelen.

Als je dan een speler hebt die nog een paar stappen moet maken om op dat niveau te komen en die stappen moet gaan maken vanuit een positie waar hij niet echt gewend is om te spelen denk ik dat je best kan zeggen dat het niet de meest logische stap is.

Maar de club en het contract zijn ongetwijfeld fantastisch dus vanuit die kant bekekeb is het een prima stap en ik hoop voor hem en het Nederlandse voetbal dat hij het daar beter gaat doen dan ik nu denk.

Prachtige transfer voor alle partijen: Malen, maar ook PSV en Dortmund.

Denk dat Malen het echt wel zal maken bij Dortmund, want die weten echt wel raadt met een speler met de kwaliteiten en potentie van Malen. Natuurlijk heeft Malen met Haaland forse concurrentie en lijkt Malen als vervanger van Sancho gehaald te zijn, maar nu met Rose hebben ze een nieuwe trainer en ik sluit niet uit dat Dortmund in praktijk in een soort systeem met 2 spitsen zal spelen en dan Reus (als hij fit is en anders Reyna of Hazard) op de 10-positie.

Succes Malen, ga het aub beter doen dan de meeste Nederlanders die een overstap maken naar het buitenland.

goede spits en best een stoicijnse en nuchtere kerel. ik verwacht wel dat Malen het gaat redden daar. mits Dortmund met twee spitsen speelt natuurlijk want Haaland ga je er niet uit spelen

Ben wel benieuwd wat Malen en Raiola toucheren van die 30 miljoen. Wat kan Psv hiervan herinvesteren?

Hoe oud is deze jongen?
6 milj. Per jaar, amper Europese ervaring, verkoop 30 milj. Waarvan deels op zijn eigen conto komt..
Werkelijk van de zotte...

Ik word hier heel blij van. In mijn ogen is Malen één van de meest veelbelovende aanvallers en heeft alles wat een goede aanvaller nodig heeft. Denk daarnaast dat er nog genoeg rek zit in Malen. Al met al een hele goede aankoop van Dortmund!

Alleen achterin nog een goede rechtsback en een extra cv (demiral) zal droom kandidaat zijn voor Dortmund en je hebt een ijzersterke selectie. Ik verwacht veel van jongens als Moukoko, Reyna, Knauff, Bellingham, Morey en Kobel aankomend seizoen. Samen met Leipzig kunnen ze het Bayern lastig maken. Bank: Hitz, Meunier, Coulibay, Can, Delaney, Dahoud, Brandt, Knauff, Hazard en Makouko.

Kobel
Morey
Akanji
Hummels
Guaerreiro
Reyna
Witsel
Bellingham
Reus
Malen
Haaland
27 juli 2021 om 19:56

Mateu Morey gaat wrs komend seizoen (nog) niet spelen. Hij is zojuist voor de tweede keer geopereerd aan zijn kruisband.In een 4231 systeem gaat Malen wrs op de bank komen.

Leuk voor Malen, mooie transfer voor hem én PSV, dat nu gelijk door moet schakelen voor een opvolger. Ik hoop dat Sevilla hardnekkig vasthoudt aan de hoge vraagprijs voor Luuk de Jong en dat de geruchten uit Oostenrijk kloppen dat PSV al met een zaakwaarnemer praat over de transfer van Mergim Berisha. Lijkt me een veelzijdige en erg talentvolle aanwinst, die niet alleen een goede opvolger voor Malen is, maar als veelvuldig assistgever ook als aanvallende middenvelder Götze kan vervangen.

Dat zou het vertrek van Ihattaren nog wat dragelijker maken. PSV wil door met het bouwen van een geoliede machine waarin hard werken en (team)discipline het succes van het systeem maken. Tegen Galatasaray werd zowel in balbezit als balverlies aardig duidelijk dat Schmidt daar een mooi eind mee op weg is. Wie niet mee wil, die haakt maar af en zoals Ihattaren zich blijft opstellen is het een stoorzender die alleen maar negativiteit aantrekt. Wint PSV schitterend met 5-1, dan nog gaat het over Ihattaren. Het is jammer dat hij zich laat kisten en niet gewoon uit een ander vaatje tapt, maar onderhand ben ik blij als hij straks ook verkocht is. Benieuwd waar Raiola hem straks heenbrengt en nog benieuwder of hij daar wel een basisplaats krijgt.

Intussen zal Dumfries komende maand nog wel zijn club vinden verwacht ik en het lijkt me eveneens uitgesloten dat Luckassen na augustus nog op de Herdgang rondloopt. Is PSV in één zomer van alle Raoila-klantjes af!

27 juli 2021 om 19:53

Berisha kon op het 021 EK bij DE geen potten breken. In 461 min. / 6 wedstijden geen goals.Die Karim Adeyemi van RB Salzburg zit meer muziek in.

27 juli 2021 om 20:29

Ik ken beide spelers (nog) niet zo goed, maar op basis van de profielen kun je wel uittekenen waarom dit helemaal geen keuze voor PSV is. Adeyemi is, met nog geen 20 jaar, zeker een veelbelovende speler. Volgens Transfermarkt is zijn marktwaarde met €10 miljoen even hoog als die van Berisha. Alleen loopt zijn contract nog tot 2024 door en is-ie voor PSV gewoon niet haalbaar dus. Dat maakt je vergelijk al een beetje zinloos, want Berisha moet deze zomer verkocht worden omdat ie een jaar later uit zijn contract loopt bij RB Salzburg. Van 'zijn' €10 miljoen kun je mogelijk dus een miljoentje afsnoepen als je geluk hebt.

Daarnaast weet ik niet of Berisha afrekenen op zijn droogte tijdens het EK O21 wel zo fair is. Wat ik begrijp uit zijn statistieken op TM is dat hij primair centrumspits is en evt. achter die positie ook als assistgever kan opereren. Tijdens het EK heeft hij alleen maar linksbuiten gestaan. Dat lijkt me een verzachtende omstandigheid, ook al deed-ie dat kennelijk dermate aardig dat-ie tot de finale zijn basisplaats behield.

Ik vind zijn doorlopende statistieken van goals en assists indrukwekkend. Een spits die in 42 wedstrijden 36 keer bij een goal betrokken is bij een club als RB Salzburg wil ik er wel bij hebben. En buiten de kwantiteit zie ik in de beelden een speler met gevoel voor de ruimte, een prima techniek en een aardig neusje voor de goal. Een complete voetballer, waar ik op mijn beurt weer meer muziek in zie dan Luuk de Jong.

27 juli 2021 om 21:51

Berisha raakte dat toernooi bizar vaak de lat of paal met afstandschoten, pure pech.

27 juli 2021 om 23:54

Ik maakte hier geen vergelijk.
Ik ben van Berisha niet overtuigd, en gaf een alternatief aan bij RB
Salzburg.

27 juli 2021 om 20:21

@gomes1psv "dan nog gaat het over Ihattaren"
Ehhh dat doe jij nu ook!! In een artikel over de prachtige uitgaande transfer van Malen, noem jij Ihattaren 3(!) keer in 1 bericht .. Verder over je tekst, zou je dan niet liever en die spits uit Oostenrijk en Luuk willen hebben? Voor als PSV weer met 2 spitsen gaat spelen. Zahavi en de nieuwe aanvaller en als back ups Romero en Luuk. Sta je achter gooi je Luuk in. Maakt je wel sterker en veelzijdiger.

27 juli 2021 om 20:31

Luuk moet ongeveer 8-10 miljoen kosten. Dat is veel teveel. Heb ik het nog niet over het salaris van hem. Hij pakte in zijn eerdere periode bij PSV al een slordige 1,7 miljoen, exclusief bonussen. Dat vind ik allemaal te gortig voor een rol als stormram.

Doe gewoon lekker een hele nieuwe spits! En geef ook gerust tien miljoen uit.

27 juli 2021 om 20:35

Klopt! Maar wel juist om aan te geven dat dat ook de reden is dat bij PSV even lekker opgeruimd moet worden.

Ik denk dat drie spitsen genoeg is. Zahavi als basiskracht, Berisha als vaste stand-in (of bij systeemverandering tweede spits) en Romero als extra verrassing als-ie echt weer fit is en rendeert. Mocht dat niet het geval zijn, zou ik Foffana doorschuiven als derde spits. Maar Luuk de Jong vind ik oude wijn in nieuwe zakken, die bovendien helemaal niet past in de dynamiek van dit systeem. Bovendien ben je voor De Jong ook minimaal weer €7 of 8 miljoen kwijt, terwijl je naast genoeg spitsen ook al genoeg ervaring in je selectie hebt momenteel. Ik zie zo'n voor kostbaar bedrag liever geinvesteerd worden in een speler als César Montes, die je nog kans geeft om een transferwinst op te boeken in de toekomst.

27 juli 2021 om 22:58

@contstant @gomes Grappig, ik als niet PSV-er ben denk ik een grotere liefhebber van LdJ dan jullie 2 . De man is beste kopper van Europa. Een leider type. Als ik keuze had tussen LdJ en Zahavi, zou ik gelijk voor Luuk kiezen. Zijn investering kan je ook wel terug verdienen als hij PSV naar CL kopt. Als wij geen Haller hadden, had hij zo mogen komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. DahoudMiddenvelder60
J. BellinghamMiddenvelder61
A. WitselMiddenvelder60
D. MalenAanvaller60
G. KobelKeeper60
E. HaalandAanvaller57
M. AkanjiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren