Leroy Fer ontbreekt niet vanwege naderende transfer bij Feyenoord

Zondag, 25 juli 2021 om 13:40Rian Rosendaal • Laatste update: 16:15

Leroy Fer ontbreekt zondagmiddag bij Feyenoord in de oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki in De Kuip. Volgens journalist Sinclair Bischop van RTV Rijnmond krijgt hij rust van trainer Arne Slot na het duel met FC Drita (0-0) in de tweede voorronde van de Conference League van donderdag. In de opbouw naar het nieuwe seizoen zijn drie duels in een week nog te veel voor de nieuwe aanvoerder, zo klinkt het vanuit Rotterdam.

Slot reageert voorafgaand aan het oefenduel met PAOK bij ESPN op het ontbreken van Fer. "Van Leroy is algemeen bekend dat hij niet heel eenvoudig drie wedstrijden in de week kan spelen. En we weten allemaal hoe precair de situatie rechts centraal is, dus daar je ga je in zo'n oefenwedstrijd geen enkel risico nemen. Dus dat is de enige reden waarom hij er niet bij is. En Leroy heeft vanochtend getraind", aldus de coach van Feyenoord, die hoopt Gernot Trauner snel te kunnen verwelkomen. "Dat zit in de afrondende fase." De Oostenrijker zal donderdag in ieder geval niet tegen FC Drita spelen omdat hij daarvoor niet is ingeschreven.

De opvolger van Steven Berghuis als captain verlaat Feyenoord wellicht op korte termijn. Kasimpasa heeft volgens Feyenoord Transfermarkt namelijk serieuze interesse in Fer, die bij Feyenoord nog een jaar vastligt. De verdediger annex middenvelder krijgt in ieder geval de gelegenheid om te onderhandelen met de Turkse club. Het is nog niet bekend welk transferbedrag Feyenoord minimaal vraagt voor de inmiddels 31-jarige speler. De Rotterdammers zijn ondertussen akkoord met LASK over de komst van de 29-jarige Trauner. De verwachting is dat hij binnenkort officieel wordt gepresenteerd als aanwinst.

Fer, die door Slot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gebruikt als centrale verdediger, wordt tegen PAOK vervangen door Wouter Burger. De onlangs aangetrokken Alireza Jahanbakhsh, donderdag nog afwezig tegen FC Drita (0-0) in de tweede voorronde van de Conference League, zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. Slot laat de vleugelaanvaller echter wel op de bank beginnen, al lonken voor hem speelminuten in de tweede helft.

"Jahanbakhsh heeft deze week voor het eerst getraind, dus hij gaat in de tweede helft 45 minuten spelen", zo verklaart Slot. "Afgelopen donderdag speelde hij toen wij in Kosovo waren mee met het belofteteam in een elf tegen elf. Dan heb ik het over een trainingspartijtje. Hij gaf daarna bij me aan dat hij na twintig minuten behoorlijk uitgeput was. Dat geeft aan dat er fysiek nog wel wat stappen moeten worden gezet door hem." Er zijn verder geen wijzigingen bij de thuisploeg ten opzichte van het Europese duel van drie dagen geleden.

Naoufal Bannis start dus wederom in de punt van de Feyenoord-aanval, met Luis Sinisterra en Bryan Linssen op de flanken. Op het middenveld wordt Guus Til geflankeerd door Orkun Kökçü en Jens Toornstra. Doelman Justin Bijlow heeft als verdedigers Marcus Holmgren Pedersen, Burger, Marcos Senesi en Tyrell Malacia voor zich. De vriendschappelijke ontmoeting met PAOK, dat onlangs met 1-0 verloor van PSV, begint zondag om 14.30 uur.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Burger, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Linssen, Bannis, Sinisterra.


Poll

Zie jij Leroy Fer nog deze zomer vertrekken bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Hopelijk vertrekt hij wel voor een leuk bedrag. Gelijk herinvesteren in een Ihatarren of Veerman. Zijn allebei wel bruikbaar..

25 juli 2021 om 13:53

Denk niet dat Feyenoord dat budget hierna heeft liggen. Veerman zal voor Feyenoord héél lastig worden en een ihatarren niet anders

25 juli 2021 om 14:14

Mijn vermoeden is als Fer weg is er aan de eisen van de investeerders is voldaan. Het kan dus zomaar zijn dat er dan wat meer vrij kom.
Stel je kan dan wel Veerman en ihattaren halen zou je
Zelfs kokcu nog kunnen laten vertrekken.
Maar een spits lijkt me belangrijker op dit moment

25 juli 2021 om 14:21

Lijkt me niet dat je Fer gaat verkopen voor een paar miljoen, en dan alles wat je hebt inzetten op een middenvelder, de spoeling is al zo dun achterin en voorin.
Niet overal moet wat achter gezocht worden, lijkt me een duidelijke en logische verklaring voor de afwezigheid van Fer.

25 juli 2021 om 14:22

En verdedigers zijn niet nodig? Leuk hoor Ihatarren en Veerman erbij, maar je hebt maar 2 centrale verdedigers in je selectie en eventueel Geertruida. Da's niet heel veel

25 juli 2021 om 14:57

Je heb senesi , Hendriks Geertruida en morgen trauner.
Je zou Burger dus als back up kunnen gebruiken. Is het breed dat zeker niet.
Maar nogmaals ik gaf ook aan als de investeerder wat gaat doen dat betekend dat er meer ruimte is

25 juli 2021 om 15:21

@bliek, Ik hoop dat je gelijk hebt.
Het creatieve aandeel binnen deze ploeg is te beperkt. Ik heb mijn twijfels bij Veerman, maar het is beter dan wat we hebben. Ihatarren zou wel eens een win-win-win situatie kunnen zijn bij de juiste overname voorwaarden.

25 juli 2021 om 18:58

Veerman moet Feyenoord niet willen. Totaal niet overtuigd van deze speler.

25 juli 2021 om 13:54

Lijkt me niet dat Fer zoveel geld op gaat brengen dat je Ihatarren of Veerman kan halen.

25 juli 2021 om 14:06

Nee daar ga ik ook niet vanuit. Maar als het goed is hebben ze nog geld over van Berghuis z’n transfer, hierna dus geld van Fer z’n transfer en heb je als het goed is nog geld van een Wehrmann. Daarnaast is Jorgensen ook weg, die zwaar op de begroting drukte. Denk dat er in dit geval wel wat geld vrij moet zijn om een speler van rond de 6 miljoen (Ihatarren/Veerman bijvoorbeeld) te halen. Desnoods betalen over meerdere termijnen..

25 juli 2021 om 14:12

Veerman willen ze minimaal 10M voor hebben, gaat m niet worden.

25 juli 2021 om 14:14

Er werd een tijd gezegd dat er Rotterdammer geld in Feyenoord zouden willen steken als grootverdieners als Jorgensen en Fer weg zouden zijn. Als dit daadwerkelijk waar blijkt te zijn dan zie ik echt nog wel mogelijkheden. Verder zie ik Veerman liever niet komen. Met AEB hebben we een speler die op die positie goede dingen liet zien en ook echt hetzelfde type speler is als Veerman. Er moet iig nog een spits en 1 of 2 centrale verdedigers bij komen. Mocht Opstarten er dan nog bij komen dan zou het geweldig zijn maar ik verwacht het niet.

25 juli 2021 om 14:14

Ja klopt meer vind 10M ook wel heel veel voor Veerman. Niet iedere leuke speler is meteen 10M waard. De helft lijkt me meer marktconform.

25 juli 2021 om 13:54

Maar we hebben toch ook wel echt een CV nodig dan... Ihatarren zou een leuke coupe zijn though

25 juli 2021 om 14:03

Traumer is zo goed als binnen als ik me niet vergis. Dan heeft Geertruida tijd zat om fit te worden en heb je ook nog een Hendriks/burger die in het ergste geval nog centraal kan spelen. Denk dat een middenvelder/spits ook welkom zijn

25 juli 2021 om 14:04

Ihattaren? Voor geen goud. Onruststoker.

25 juli 2021 om 18:41

Liever iemand die een beetje lef toont en graag wilt/kan voetballen als een diemers oid. Daarnaast kunnen we wel vaststellen dat het gewoon niet klikt tussen hem en Schmidt. Wellicht dat Slot hem weer doet opbloeien net zoals hoe hij speelde onder van Bommel

Op zich is het goed dat ze natuurlijk de grootverdieners die op leeftijd zijn weg weten te werken. Maar zo houden ze voor de return wel heel weinig opties over. Wat is het budget eigenlijk wat Feyenoord heeft? Want er moeten toch nog zeker 3/4 versterkingen komen.

25 juli 2021 om 13:54

Trauner gaat spoedig komen. Hopen nog steeds op die jongen uit Kroatië voor CV. Spits moet erbij en een CVM zou ook nog moeten komen

25 juli 2021 om 13:56

Lijkt me dat Feyenoord toch niet Heel veel problemen gaat krijgen met FC Drita omdat Fer er niet bij is?

25 juli 2021 om 14:45

3/4? Een spits is voldoende en enkel nog een speler wanneer een ander vertrekt.

25 juli 2021 om 14:58

Nog een CV moet erbij..

25 juli 2021 om 16:29

Fer zal toch geen grootverdiener zijn? Heeft destijds met een soort proefperiode weer een contractje moeten winnen.

Lijkt me niet echt een raadsel. Fer zal wel weg gaan.

25 juli 2021 om 14:15

Zou op zich niet verkeerd zijn

Volgens Sinclair Bischop krijgt Fer rust met het oog op de wedstrijd van donderdag tegen FC Drita. Aangezien ook Fer nog in de opbouw van het seizoen zit is drie wedstrijden in een week nog teveel. Hopelijk wordt Trauner snel gepresenteerd, dan hoeven onze middenvelders niet meer in het centrum te spelen.

25 juli 2021 om 13:58

Waarvoor rust? Donderdagavond heeft de tegenstander 5x de middellijn gepasseerd. Daar kan je onmogelijk moe van zijn. Hoop eerder dat die gewoon lekker een transfer gaat maken

Zal gezien zijn salaris wel handig zijn dat die vertrekt. Heeft geen meerwaarde

Toch vriendelijk van Kasimpasa dat ze alle uitgerangeerde routiniers van Feyenoord willen overnemen. Jorgensen transfervrij is natuurlijk een stuk pijnlijker dan Fer, maar ik heb toch het idee dat er meer nog uit Fer te halen was dan dat er tot nu toe uit is gekomen. In het verleden was het echt een dominante voetballer als ie z'n wedstrijd had, een lopende middenvelder met een goed schot en veel controle. Een soort aanvallend georienteerde Orlando Engelaar.

Van Jorgensen is de tragedie natuurlijk dat Feyenoord en 2, 3 jaar terug zo 25 miljoen voor had kunnen krijgen. Nu blijven ze achter met die Bannis en Bozenik, die er allebei echt helemaal niets van kunnen.

Lijkt me toch niet dat ze hem willen laten gaan. In principe basisspeler waarvoor je dan weer een vervanger moet gaan zoeken. Achterin is het al zo dunnetjes.

3 duels teveel voor de aanvoerder van F’noord?! En ze willen Europa in? Lekker dan.

25 juli 2021 om 15:29

in deze fase van de (trainings)opbouw. Maar er wordt verwacht dat Fer vertrekt.

Strik erom heen en toedeloe. Wat heeft hij slecht gepresteerd!!!

Gewoon verkopen en zorg dat er nog een cv bij komt, en kijk voor veerman, die is creatief en kan wat extra brengen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot verbaast zich na Feyenoord - NEC: ‘Het is werkelijk ongekend’

Feyenoord kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC met de schrik vrij. De ploeg van Arne Slot boog in een knotsgek duel in de laatste tien minuten een 2-3 achterstand om...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren