‘Feyenoord identificeert opvolger van Nicolai Jörgensen in Portugal’

Zondag, 25 juli 2021 om 12:45Rian Rosendaal • Laatste update: 13:16

Andraz Sporar is op de radar verschenen van Feyenoord, zo weet Record zondag te melden. De 27-jarige Sloveense aanvaller van Sporting Portugal is in Rotterdam-Zuid de beoogde opvolger van de naar Kasimpasa vertrokken Nicolai Jörgensen. Sporar ligt tot medio 2025 vast bij Sporting, dat naar verluidt minstens 7,5 miljoen euro vraagt voor de spits.

Bovengenoemd medium meldt tevens dat Feyenoord momenteel een eerste bod op Sporar aan het voorbereiden is. Het is echter nog niet bekend welk bedrag Feyenoord exact overheeft voor Sporar en of de speler zelf een tussentijdse overgang richting de Eredivisie ziet zitten. Technisch directeur Frank Arnesen moet vanwege de coronacrisis met een niet al te groot transferbudget werken en kan daardoor niet met miljoenen smijten tijdens de zomerse transferperiode.

Jörgensen verlaat Feyenoord en tekent contract bij Kasimpasa

De Deense spits ruilde Feyenoord onlangs in voor een avontuur in Turkije.Lees artikel

Wat wellicht in het voordeel is van Feyenoord is het feit dat Sporar bij Sporting op een zijspoor lijkt te zijn beland. Trainer Rúben Amorim heeft de aanvaller niet nodig tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en een tussentijds vertrek lijkt de beste oplossing te zijn voor beide partijen. Sporar kwam in het tweede gedeelte van afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Sporting Braga en in 21 wedstrijden in alle competities kwam de Sloveen tot 3 doelpunten.

Door de verhuurperiode in Braga had Sporar geen aandeel in de landstitel die door Sporting in de wacht werd gesleept. De dertigvoudig international van Slovenië, met een verleden bij onder meer Arminia Bielefeld en FC Basel, werd in januari 2020 door de Portugese topclub voor zes miljoen euro overgenomen van Slovan Bratislava. In zijn periode bij Sporting tot dusver wist Sporar elf doelpunten te maken in 38 wedstrijden.


Poll

Is Andraz Sporar een goede spits voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door dirkiekuyt1980)

3 doelpunten.............

25 juli 2021 om 13:21

Niet echt waanzinnige cijfers nee , voordat bedrag kan Feyenoord beter een poging wagen bij Luuk, want denk niet dat PSV hem nu gaat kopen, als je ziet hoe Zahavi bezig is.

25 juli 2021 om 13:25

Toch blijf ik Zahavi te wisselvallig vinden. Kan er soms ineens 3 in schieten in een belangrijke wedstrijd en is vervolgens 5 wedstrijden onzichtbaar.

25 juli 2021 om 13:47

Luuk gaat echt niet naar Feyenoord haha

25 juli 2021 om 13:50

Want?

25 juli 2021 om 13:51

Omdat Sevilla achterlijk veel geld vraagt. Huren zou wel een optie zijn.

25 juli 2021 om 14:01

Als je rond de 7.5m uit wilt geven voor een spits, zou ik eerder Vincent Janssen proberen bij Monterry weg te halen. Zijn marktwaarde is 4.5m

25 juli 2021 om 14:19

Was een goed koppel met Alireza

25 juli 2021 om 14:55

Dat dachten wij van Berghuis / Ajax ook. Die jongen wil op een gegeven moment ook weer naar Nederland en bij PSV is geen plek, dussss zeg nooit nooit..

25 juli 2021 om 15:52

Geen idee of die 4,5 zijn waarde. Daarnaast, scoort hij weer veel goals of blij hij een one season wonder? Ik volg het mexicaanse voetbal niet.

25 juli 2021 om 15:57

@lampen: volgens spaanse media kust luuk tussen de 8-10 miljoen. Net wat duurden dan deze grote onbekende.

25 juli 2021 om 17:09

@-Legends- Janssen was een one season wonder. In Mexico zijn zijn cijfers wederom erg karig en dat is nou niet echt een topcompetitie

25 juli 2021 om 13:36

@huusgiddink, aan de andere kant heeft Andraz Sporar in 53 wedstrijden maar liefst 44 keer gescoord voor het Slowaakse Slovan Bratislava. Al is dat natuurlijk nog geen garantie voor een productieve voetbaltoekomst bij Feyenoord. Los daarvan kan ik me nauwelijks voorstellen dat de Kuipclub in staat en bereid is 7.5 miljoen Euro neer te tellen voor een nieuwe spits. Tenzij er wat sponsoren financieel een helpende hand toesteken.

25 juli 2021 om 14:32

Waarom denk je dat Feyenoord niet in staat is om dat bedrag te bieden? Feyenoord heeft geen miljoenen zoals Ajax AZ of PSV, maar staat ook niet in het rood.

25 juli 2021 om 14:48

Als je maanden loopt te vertellen dat er geen behoorlijke transfersommen betaald kunnen worden en je vraagt je supporter af te zien van compensatie, dan kun je er toch vanuit gaan dat er niet al teveel transfergelden zijn. Nu hebben ze met de verkoop van Berghuis iets meer vet op het bod, komt bij het vertrek van Jørgensen dat geeft ook behoorlijk wat ruimte voor de salarissen. Maar Jankabahsh en die Oostenrijkse cv gaan dat qua salaris grotendeels weer opvullen, maar we gaan het zien, dat er een spits bij moet komen moge duidelijk zijn, dat die spits 7,5 miljoen mag kosten betwijfel ik

25 juli 2021 om 16:02

Feyenoord is niet de enige club die gevraagd heeft aan de supporters om geen teruggave te doen. Ajax heeft dat ook gevraagd. Verder weet je in mei niet wie er in juli verkocht wordt. Tot nu toe nog niet de te verwachtte spelers, Senesi en Kocku, maar wel Berghuis en jorgenson die flink op de begroting drukten. A
S Fer gaat krijg je weer meer ruimte. En er schijnt interesse te zijn vanuit he5 rotterdamse bedrijfsleven om te investeren, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Hmm weet niet wat ik hiervan moet vinden. Heeft paar goede seizoenen gehad maar meer slechte seizoenen zoals bij Basel en in Portugal. 7,5 miljoen de vraagprijs is wel erg hoog.

25 juli 2021 om 13:19

7,5 miljoen is gwn een no go voor Feyenoord. Ze moeten kijken naar andere opties maar vind maar eens een betere spits dan je vorige zonder een grote portemonnee…

25 juli 2021 om 13:25

Kun je beter Bozenik laten staan die schopt er ook wel een paar in.

25 juli 2021 om 13:25

Daarom moeten ze nu gewoon huren, dan heb je volgend seizoen weer wat meer mogelijkheden. Arnesen zou met zijn Chelsea verleden toch wel een aardig spitsje uit de jeugd moeten weten..

25 juli 2021 om 13:25

Exaxt ajax01-95. Betere spitsen dan Jørgensen in de prijsklasse van Feyenoord, dat gaat niet gebeuren, tenzij je een beetje mazzel hebt zoals met Pellè of Guidetti. Hij wordt nu makkelijk weggeschoven, maar vind maar eens een betere. Ik had hem graag de kans zien krijgen onder een nieuwe trainer, met een nieuwe tactiek, met nieuwe spelers om zich heen

25 juli 2021 om 13:29

Er zullen toch wel bij de echte topclubs een spits lopen, jong of wat op leeftijd? Die we desnoods kunnen huren. Misschien wel een Guidetti verhaal . Zie dan wel graag een spits die een balletje kan vasthouden en waar je nog een voorzet op kan geven.

25 juli 2021 om 14:38

Bozenik is niet goed genoeg. Nog niet eens middenmoot eredivisie. Onbegrijpelijk hoe die gescout is. Deze Slowaak lijkt ook weer zo’n paniek aankoop. Met 27 jaar is de rek er wel uit en dan 3x scoren in Portugal. Kan niks wezen.

25 juli 2021 om 13:53

Zit op een dood spoor bij z'n club, wel hoge vraagprijs + Feyenoord dat geen geld heeft... Ik zie huur als de enige optie en denk ook dat Arnesen daar voor gaat... Andere mogelijkheden heeft Feyenoord niet.

Ben niet bekend met deze speler maar hoop dat ze hem kunnen huren. 7,5 miljoen ligt niet op de plank helaas. Kan hij hier een jaartje schitteren en dan weer terug naar Sporting

Lijkt me te veel geld voor Feyenoord, en te slechte statistieken. Zou zelf nou ook totaal geen goede spits weten die voor een schappelijk bedrag naar Rotterdam-Zuid zou willen, dus Feyenoord moet eigenlijk wel een gokje wagen met een spits. Met Bannis en Vente en Bozenik kan je dit seizoen al inpakken en wegwezen.

Ik had heel veel liever Jørgensen zien blijven dan dat deze man gehaald wordt, met één doelpunt in Zwitserland, drie in Portugal. Bovendien ook niet echt een leeftijd waar je nog heel veel meer uit kan gaan halen. Geef dan Bozenik maar gewoon de kans

25 juli 2021 om 13:26

Laatste zin in het artikel is ongeveer. In zijn periode bij Sporting wist hij 11 x te scoren in 38 wedstrijden

25 juli 2021 om 16:18

Ik heb het dan ook over het afgelopen seizoen, bij Braga

25 juli 2021 om 17:11

Nog steeds karige cijfers. Hij liep dan bij Sporting niet eens 1 op 3

Drie goals is niet best. In slowakije maakte hij er twee jaar geleden 29 in 30 wedstrijden. Moeilijk te zeggen of dit wat is. Huur met optie tot koop dan hopelijk.

Weer een spits die niet heeft aangetoond te kunnen scoren, bij Braga heeft die niks gepresteerd en ook bij Sporting liep het niet zo. Het is logisch dat een spits die basis kan spelen bij Sporting geen interesse heeft om bij Feyenoord te komen spelen maar kijk eens naar een spits die wel potentie heeft getoond qua doelpunten.

Sporar heeft alleen in Slovenië en Slowakije aangetoond makkelijk te scoren en in Zwitserland bijvoorbeeld bakte hij er niks van. De Zwitserse competitie is van een nog lager niveau dus wat moet hij dan hier gaan presteren. Scout dan liever ergens in Scandinavie naar een spits met potentie of waag een gokje ala Senesi.

25 juli 2021 om 15:05

Een gokje ala Senesi hebben ze al met Bozenik gedaan. Gewoon vertrouwen geven die jongen. Al die uurtjes trainen met Van Persie moet toch een keer zijn vruchten afwerpen.

25 juli 2021 om 17:12

Van Persie maakt van stront ook geen suiker. Voetbaltalent heb je of dat heb je niet

25 juli 2021 om 20:54

wat een onzin, dan zou niemand hoeven trainen en je bent goed of niet. Bozenik is geen wereldspits, bannis ook niet. Toch kunnen ze er beide 15 inschieten in Nederland, laat ze dat beide een seizoen doen in Nederland en de spitsen zijn 5 miljoen of meer waard. Dan heb je na 2 seizoenen 10 miljoen om te investeren in een spits. Dat is hoe we waarde moeten creëren , waar jij steeds om vraagt. 7,5 aan deze meneer besteden lijkt de dan weer geen goed idee..

Even heel eerlijk: hoe kan het dat spelers die dit soort bedragen moeten kosten uberhaupt gelinkt worden aan Feyenoord. Die kunnen dit toch nooit ophoesten op dit moment?

25 juli 2021 om 13:52

Of Feyenoord heeft meer geld dan iedereen denkt? Half Voetbalzone denkt namelijk altijd de inhoud van de portemonnee te weten

25 juli 2021 om 14:02

4 maanden geleden smeekte Feyenoord de supporters om geen geld terug te vragen. Dan heb je niet meer geld dan iedereen denkt...integendeel zelfs

25 juli 2021 om 14:23

Smeekte nog wel... Jij bent niet vies van een beetje overdrijven, beste Jeroen . Die actie zegt natuurlijk niets over de inhoud van de portemonnee. Zonder die actie was er inderdaad nóg minder te besteden

25 juli 2021 om 14:50

Dus jij gaat er vanuit dat ze wel transfers van 7,5 miljoen kunnen doen?

25 juli 2021 om 15:06

Dat ze 7,5 miljoen vragen zegt niet dat ze het ook krijgen.

Dit is voor Feijenoord een goede speler. Het is een spits die goed positie kan kiezen en is fysiek sterk. Hij heeft het bij Sporting niet kunnen waarmaken en bij Braga prikt hij helaas ook niet veel. Sporting wilt van hem af omdat ze geld nodig hebben. Bedrag is wel wat aan de hoge kant maar het is in ieder geval veel beter dan wat Feijenoord nu heeft rondlopen.

7,5 miljoen vind ik best een behoorlijk bedrag. Ook al heeft hij een best goeie conversion rate (word vaak als invaller ingebracht zie ik aan zijn stats). Echter, probeer eens dat geld in een transfervrije spits te stoppen. Als ik het lijstje kijk van spitsen die nu transfervrij zijn, zitten er wel heel wat tussen die denk ik goedkoper zijn dan Sporar (als je vanuit gaat van 7,5 miljoen, dan moet je nog makelaarskosten en salaris nog erbij rekenen): Jovetic en Germain bijvoorbeeld. Zijn ook al wat meer ervaren, wat denk ik wel nodig is voor zo'n jonge spelersgroep als die van Feyenoord als Fer bijvoorbeeld ook weggaat. Wordt natuurlijk niet makkelijk om hun te halen (jovetic is wel vaak geblesseerd geweest, dus is een beetje de vraag als grotere clubs een risico willen wagen), maar ja, je weet het nooit natuurlijk.

25 juli 2021 om 20:56

Jovetic zou eigenlijk best een heeeeellleeee goede kunnen zijn. Als die zou willen komen!! Ik vind dat eigenlijk het beste idee wat ik hier gehoord heb tot nu toe… mocht dat niet lukken dan lekker Bannis en Bozenik een kans geven.

Huur gewoon die Lammers voor een seizoen (met optie tot koop als het mogelijk is) verkoop bozenik en gebruik bannis als backup

25 juli 2021 om 14:28

Verkoop bannis en gebruik Bozenik als backup. Bannis kan echt niet hoor hoe slecht hij is.

25 juli 2021 om 14:41

Ik heb meer vertrouwen in Bannis dan in bozenik. Ben het met Odesza eens. Ga voor Lammers. Prima spits voor eredivisie.

25 juli 2021 om 14:58

Bannis kan het fysiek nog lang niet aan. Ligt alleen maar op de grond. Zelfs bij Dordrecht was het niet veel. 5 goaltjes in de KKD is niet dat je denkt nou die moet goed wezen

25 juli 2021 om 16:26

juist bij een ploeg als dordrecht is het bizar moeilijk om tot scoren te komen. spelen verdedigend en komen zelden in scoringspositie. als hij er 5 bij cambuur of nec had ingeschoten was het echt erg geweest.

Feyenoord moet gewoon vol voor Zirkzee gaan. Hij ging makkelijk mee tegen t niveau van Ajax. Wellicht nog een jaartje (het liefst nu) wachten tot Mo’tje transfervrij is en dan heb je een mooi basiselftal denk ik.

Kan Feyenoord zirkzee gewoon niet halen doe zijn transferwaarde is flink gekelderd waarschijnlijk

25 juli 2021 om 14:43

Als de marktwaarde afhangt van een moment zegt dat meer over de manier van waarderen dan over Zirkzee

Haha kom hem maar op halen, ik breng hem persoonlijk naar het vliegveld :D

25 juli 2021 om 15:55

En ik doe er nog een strikje eromheen.

Met Paulinho en Tiago Tomas zitten we wel goed met pure spitsen.

Voor dit bedrag kun je ook bij PSV aankloppen voor Mo...is waarschijnlijk goedkoper...als hij zich herpakt heb je goud in handen..

Ihattaren en zoals hierboven genoemd, Jovetic of Lammers dat zouden de 2 droomaankopen zijn voor dit seizoen. Verder dan wat oud vuil weg en dan heb je een ok elftal en kun je gaan bouwen aan de komende 3 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren