Druk neemt toe op Jaap Stam: Kenneth Vermeer moet driemaal vissen

Zondag, 25 juli 2021 om 10:08Dominic Mostert • Laatste update: 10:31

FC Cincinnati weet de weg omhoog niet in te slaan. De ploeg van trainer Jaap Stam verloor zaterdagnacht met 3-0 van Nashville SC en wacht inmiddels al vijf opeenvolgende wedstrijden op een overwinning. In de Eastern Conference van de Amerikaanse MLS, bestaande uit veertien clubs, staat Cincinnati op de twaalfde plaats.

Bij de club uit Ohio stond doelman Kenneth Vermeer onder de lat; Haris Medunjanin stond op het middenveld en Maikel van der Werff is langdurig geblesseerd. Vermeer werd in de dertiende minuut voor het eerst gepasseerd, toen C.J. Sapong van dichtbij kon afronden na een scherpe voorzet van Hany Mukhtar vanaf de rechterflank. Tien minuten voor rust maakte Randall Leal er 2-0 van met een harde uithaal in de korte hoek, waarna Sarpong in de tweede helft de eindstand bepaalde met een kopbal uit een indraaiende vrije trap van opnieuw Mukhtar.

Cincinnati boekte voor het laatst een zege op 27 juni (0-2 bij Toronto FC). Daarna werd niet gewonnen van Houston Dynamo (1-1), Columbus Crew (2-2), CF Montréal (5-4), Atlanta United (1-1) en Nashville. Cincinnati verzamelde dertien punten uit de eerste veertien duels. De club moet in de top zeven van de Eastern Conference eindigen om zich te kwalificeren voor de play-offs, maar een dergelijke prestatie lijkt op dit moment ver weg voor Stam en consorten.

Cincinnati had weliswaar 66 procent balbezit, maar vuurde geen enkel schot op doel af in Nashville. "Dit is niet het resultaat waar we op hoopten. Niet dat we een eenvoudige overwinning hadden verwacht, maar onze intenties waren duidelijk en volgens mij heeft iedereen dat kunnen zien", reageert Stam in de Amerikaanse pers. "De spelers zijn vermoeid, met drie wedstrijden per week. Soms kun je het balbezit domineren, maar op het laatste gedeelte van het veld niet beslissend genoeg zijn. Je kunt niet constant dreigend blijven. Daar probeer je aan te werken. Vandaag lukte het niet. Dat ligt niet aan de spelers. Die willen het wel, maar soms lukt het niet in bepaalde wedstrijden en dat is jammer."Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Toptrainer Stam die zijn diploma bij een pakje boter kreeg. Wie had dit kunnen voorzien.

25 juli 2021 om 10:24

Denk toch wel een van neerlands slechtste trainers, kan in het rijtje Davids.

25 juli 2021 om 10:46

Stam begon toch prima bij Zwolle hoor. Nu 2 clubs verder is dit wel een popi jopi conclusie.

25 juli 2021 om 11:10

Bij Zwolle ging het, onder zijn leiding, een half seizoen goed. Daarna was het net zo dramatisch als bij de rest van de clubs waar hij naartoe ging.

25 juli 2021 om 10:33

In Zeist leer je toch niks op die opleiding. Trainer zit in je of het zit niet in je. Daar heeft dat trainersdiploma in Zeist geen invloed op. Dat is leuk om te hebben voor de sier

25 juli 2021 om 18:12

Dit het in zijn eerste klus bij Reading wel aardig en had op basis van dat seizoen nog enigszins verwachtingen. Helaas is het de zoveelste topspeler die faalt als trainer. We moeten eerlijk zijn. Wij Nederland hebben gewoon geen fatsoenlijke trainers meer. Vroeger hadden we Cruiff, Beenhakker, Advocaat, Hiddink, Van Marwijk...
Er komt gewoon geen nieuwe toptrainer boven drijven.

Ik ben benieuwd hoelang Gerard Nijkamp het nog bij Cincinnati volhoudt. Hij is daar jaren geleden aangesteld als Technisch Directeur, maar sportief gezien houdt het niet over de afgelopen seizoenen. Hij had Ron Jans aangesteld, maar die kreeg problemen met de cultuur daar en moest weg. Nu met Jaap Stam gaat het niet beter. Ook heeft Nijkamp een karrevracht aan Nederlandse spelers binnengehaald, maar die brengen Cincinnati ook sportief niet verder. Zal mij niet verbazen als het bestuur de Nederlandse enclave een keer zat is.

25 juli 2021 om 10:49

Ik denk ook dat het geduld niet eindeloos is. Niet presteren leidt uiteindelijk tot ontslag. Tot op heden heeft Stam nog geen gelukkige hand

25 juli 2021 om 10:58

Je ziet nu wel een trend in de Eastern Conference. Alle ploegen die of veel geld hebben uitgegeven of een dure huishouding hebben presteren allemaal enorm onder en bungelen onderaan. Het Inter Miami van Beckham en co doet het nog slechter maar ook een Toronto of Atlanta bakken er weinig van.

De ploegen die nu goed presteren hebben allemaal een trainer die er al wat langer zit, stabiliteit levert dus meer de prestaties op als dat je een hoop afgedankte sterren bij elkaar gooit en er een mooie trainer voor zet.

25 juli 2021 om 11:39

Vind het zelf ook best een interessante competitie met een heel goed systeem betreft transfers.

Elk jaar is het wel spannend wie er kampioen wordt. Hopelijk zal het transfer-systeem daar zich ook naar Europa plaatsen. Maar ben bang dat het er niet in gaat zitten vanwege het financiële plaatje.

Goud ook. Even alle clichés uit de hoge hoed toveren. Dan weet je dat hij bijna weg is.

Typisch geval van een goede voetballer maakt nog geen goede trainer,hij is er daar één van

25 juli 2021 om 23:13

Ik schrijf hem zeker nog niet af als trainer. Ik kan niet inschatten of hij aardig materiaal heeft of niet ten opzichte van andere ploegen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
199 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren