Spaanse pers vergelijkt Depay met ster uit succesploeg van 2005/06

Zondag, 25 juli 2021 om 08:00Dominic Mostert • Laatste update: 13:15

Memphis Depay heeft indruk gemaakt op de media in Spanje. De aanvaller van Barcelona beleefde zaterdag zijn officieuze debuut met een invalbeurt in minuut 42 tegen Girona (3-1 zege), na blessureleed bij Rey Manaj. Depay maakte in de slotfase zijn eerste doelpunt uit een overtuigende strafschop en liet zich ook daarvoor gelden, bijvoorbeeld met een fraaie soloactie aan de rechterflank of een afstandsschot dat rakelings naast zeilde. Sport is lyrisch en hoopt dat Depay in de voetsporen van oud-aanvaller Henrik Larsson kan treden.

"Hij debuteerde drie minuten voor tijd, waarschijnlijk nog zonder alle namen van zijn teamgenoten te kennen", doelt de sportkrant op het feit dat Barcelona met een groot aantal reservespelers aantrad. "Maar toen hij begon aan zijn warming-up, veranderde er iets. De supporters, bijna 3.000 man, wilden iets anders. En de Nederlander liet vanaf het eerste moment blijken dat te kunnen bieden." De krant merkte dat Depay werd toegejuicht door het publiek en schrijft zelfs dat 'het gras begon te glanzen' toen hij zijn entree maakte.

"Bij ieder balcontact gebeurde iets. Met nummer 9 op zijn shirt gaf hij het signaal af aan de bijna 3.000 Catalanen niet zomaar een speler te zijn. Dit is pas het begin, maar het gevoel kan niet beter zijn." Het sportblad raakte met name onder de indruk van de wijze waarop Depay zijn penalty benutte, vijf minuten voor tijd. "Het publiek juichte al toen Depay richting de penaltystip liep. Hij schoot de bal bijna gewelddadig tegen het net, als iemand die zijn muurschildering afmaakt met een brede strook, om te zeggen: hier ben ik."

Het optreden van Depay wordt beoordeeld met een 8, waarmee de aanvaller samen met Álex Balde en Antoine Griezmann het hoogste cijfer krijgt. In een ander artikel schrijft Sport dat het 'lang geleden is sinds Barcelona een speler had met zo'n imposante fysiek'. "Memphis heeft zich geen moment verstopt op het veld. Hij was overal te vinden. Het klopt dat iedere nieuwe speler bepaalde verwachtingen met zich meebrengt, maar het lijkt erop dat Memphis echt een band heeft met het publiek. Hoewel er door de coronamaatregelen weinig fans in Estadi Johan Cruyff mochten zitten, is het een goed voorproefje van wat te wachten staat in het Camp Nou."

"Misschien is het een cliché, maar Barcelona heeft een Henrik Larsson nodig: iemand die, afgezien van zijn doelpunten, de supporters kan enthousiasmeren en de tegenstander angst inboezemt", schrijft Sport over de man die momenteel werkzaam is als assistent-trainer van Ronald Koeman. In het seizoen 2005/06, toen Barcelona onder leiding van Frank Rijkaard de landstitel, de Super Cup en de Champions League won, gaf Larsson beide assists in de Champions League-finale tegen Arsenal. "Memphis is op de juiste manier begonnen. Hij was zelf geen moment angstig op het veld. Of hij nou goede of verkeerde dingen deed op het veld, de lach verdween niet van zijn gezicht. Hij hield het hoofd hoog en ging door."

Mundo Deportivo zag dat Memphis 'voor nieuw leven' zorgde met zijn invalbeurt en spreekt van een 'triomfantelijk' debuut. Marca stelt dat de aanvaller van Oranje 'op grootse wijze' debuteerde en een goede connecte had met Griezmann. "De vraag is alleen of ze samen gaan spelen in het nieuwe seizoen. Dat wordt moeilijk...", AS spreekt van een 'explosieve', 'spectaculaire' en 'veelbelovende' start.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door millonario)

Jammer dan dat er nog ene Messi nog bij Barca speelt als Depay en Griezmann een goede connectie lijken te hebben 😅 Of kan Memphis in de Punt, Griezmann op 10 en Messi op rechts?

25 juli 2021 om 08:14

Zou eerder in een diamant vorm spelen, een driehoekje voorin dus. Laat Griezmann en Depay voorin zwerven en zet Messi daar kort achter neer als ‘10.

25 juli 2021 om 08:52

Het was mooi te zien, dat hij plezier uitstraalde. Hij heeft de fans echt vermaak. Ik zag nog een 16 jarige daar lopen. Jeetje wat hebben ze een goede jeugd. Maar ik verwacht dat het achterin stabieler wordt. Ze hebben een libero nodig. Zou ook mooi zijn als Chiesa gehaald kan worden. Maar goede Italianen zijn 100+ mil. waard per voetballer, maar ze hebben een Davids daar nodig, 1tje die echt vecht voor elke bal.

25 juli 2021 om 10:57

Dat gaat het nooit worden... er loopt ook nog ene Aguero rond...

Oh nee hé. Krijgen we nog een Nederlander bij Barcelona, dus garantie op elke uur een bericht op Voetbalzone over Barcelona.. ja allemaal prima hoe hij begonnen is, maar laten wij gelijk erbij zeggen dat hij bij Barcelona alleen en puur door Koeman speelt. En laten wij ook niet vergeten dat Messi er alles zal doen om Aguero in de basis te krijgen, in ALLE wedstrijden, zo trouw is Messi wel aan zijn maten.

25 juli 2021 om 08:20

Met het weinige geld wat Barcelona te besteden heeft kom je inderdaad bij andere spelers uit dan dat ze zouden willen. Toch denk ik dat memphis best kan stunten. Met de vele wedstrijden die ze gaan spelen komt hij genoeg aan de bak denk ik

25 juli 2021 om 08:51

De superlatieven komen nu al uit de kast. Memphis moet het eerst maar eens over langere tijd laten zien.

25 juli 2021 om 09:02

Tja als hij het nu al slecht had gedaan zou ook iedereen hem hier naar beneden halen als flop, en ik zei je toch.. dus nu hij het goed gedaan heeft mag dat ook gezegd worden.
Ik zie Memphis eerder in de basis spelen als aguero .. aguero is ook minder fit en een stuk ouder .. werd bij city als 3e spits gebruikt, mocht Griezman blijven , verwacht ik het vaakst op papier Memphis Griezman Messi

Koeman zal Memphis zwz veel laten spelen

27 juli 2021 om 06:15

Nee in het buitenland spreekt men vooral al heel lang met superlatieven over Memphis. Alleen hier niet, met redenen die weinig met voetbal te maken hebben.

25 juli 2021 om 09:19

CMG- 'zo trouw is Messi wel aan zijn maten' ? Wanneer zijn maten het afgelopen seizoenniks ingeleverd hadden vanwege de corona dan had Barca Messi nooit een contract kunnen aanbieden, dus ik denk dat het meer een wisselwerking is.

25 juli 2021 om 11:12

Als hij een echte leider - zoals Forbes Argentinie hem wegzette - zou zijn, had Messi flink ingeleverd in plaats van zijn teamgenoten laten inleveren om zelf zoveel te kunnen blijven verdienen. Die 100 miljoen die hij jaarlijks kost, had makkelijk 60 miljoen kunnen worden en dan nog had hij met afstand de beste betaalde speler bij Barcelona geweest. Echter was de situatie nu dat de mensen die ‘weinig’ hebben (let op: in vergelijking met Messi) ook nog eens moesten inleveren. Ik had mijn werkgever oprecht een dikke middelvinger gegeven als ik een langlopend contract had

25 juli 2021 om 09:21

Soms heb je in het leven ook geluk nodig om ergens te komen. Het is nu aan hem om er wat mee te doen! Ik hoop dat hij met die andere sterren in een team wat nederiger leert spelen en zo nog beter wordt. Zoja dan plukken we er met het NL elftal ook alleen maar de vruchten van, maarja of Memphis dat kan? Ik hoop het iig!

25 juli 2021 om 09:47

Suarez werd bij Barca ook veel meer een teamspeler dan bij Liverpool waar hij vaak voor de individuele actie ging. Nu zeg ik niet dat Depay net zo goed is als Suarez maar het is wel iemand die leeft voor zijn sport en onder Koeman was hij imo onze belangrijke en meest bepalende international dus ik zie hem wel verrassen bij Barcelona

25 juli 2021 om 11:21

Sorry maar dan heb jij nog nooit naar Suarez gekeken. Suarez is altijd een teamspeler geweest. Hij kan vervelend zijn, zuigen, etc. maar als zijn teamgenoot er beter voor staat legt hij hem af. Dat was bij Ajax zo met Huntelaar en Pantelic, bij Liverpool met Sterling en Sturridge en bij Barcelina met Messi en Neymar. Kijk zijn cijfers in de nationale competitie er maar op na: Ajax 90 goals-60 assists. Liverpool 70 goals-40 assists. Barcelona 160 goals-80 asssists. Naast zijn 20-25 goals heeft hij elk jaar ook minimaal een assist of 10-15. Hij kan soms egoïstisch ogen, maar dat is zijn spel en ook de reden dat hij zo goed is. Als hij 0 risico in zijn spel zou leggen dan was het misschien niet de beste spits van de afgelopen 10 jaar geweest, maar egoïstisch is hij zeker niet.

25 juli 2021 om 09:42

Noem mij een alternatieve spits uit de top 5 competities met zijn statistieken die haalbaar is voor Barcelona?

25 juli 2021 om 10:15

Ze hadden natuurlijk ook kunnen wachten totdat ze het geld zouden hebben om een betere speler te halen.

25 juli 2021 om 10:25

Nee, ze konden niet wachten. Ze wilde een extra spits en Depay was beschikbaar. Zelfs als het er niet uitkomt bij Depay zullen ze volgend seizoen een leuk transferbedrag aan hem overhouden. Win-win dus.

25 juli 2021 om 11:15

Dan kunnen ze erg lang wachten Kyle, want Dembele, Coutinho en Griezmann leveren nu bij elkaar misschien op wat Coutinho of Dembele in zijn eentje gekost heeft. Als Barcelona budget wil creeren, moeten ze Messi laten gaan. Hoe langer ze vasthouden aan dit idiote salaris, hoe lastiger het wordt om de boel financieel op de rit te houden.

25 juli 2021 om 11:09

Lekker positief weer hier. Weer een voorbeeld van Nederlandse zeikcultuur. Ik schaam me soms echt voor de Nederlandse houding tegenover onze Oranje internationals.Hij heeft het goed gedaan. Mooi toch. Zeik niet en geniet. Irritant!

25 juli 2021 om 12:02

Wonderlijk hoe je doet alsof die houding naar hem van zovelen totaal willekeurig en onterecht uit de lucht komt vallen. Knap hoe je überhaupt een reactie hebt kunnen typen met zo'n enorm bord voor je hoofd... Hulde

25 juli 2021 om 13:19

Ja,, die houding is compleet onterecht & hoewel niet geheel willekeurig, wel gestoeld op irrelevante zaken als een hoed, een rap of zijn (vermeende) uitstraling. Het is vrij duidelijk dat velen - waaronder jij klaarblijkelijk - een vastgeroeste mening over Memphis hebben waarbij zijn prestaties alleen negatief worden benaderd. Wat mij betreft ben jij degene met een enorme boomstam voor zn hoofd.

27 juli 2021 om 06:17

Ja die houding is compleet onterecht en geroddel die je normaal enkel van vrouwen zou verwachten.

Mooi man, die jongen heeft zelf afgedwongen om nog een kans in de top te krijgen. Bewust een stapje terug gedaan na manchester om bij lyon de beste speler te worden. Zelfs na een zware blessure sterk terug komen getuigd van doorzettingsvermogen en geloof in jezelf. Laat het maar zien dit seizoen met betere spelers om je heen! Succes

Eindelijk heeft weer Barca weer een stijlvolle en mooie aanvaller die ook nog eens goed speelt. Dat soort spelers hebben in het verleden bewezen een succes te zijn in Barca: Neymar, Thierry Henry, Larsson, Eto'o, Rivaldo, Ronaldinho... You look good, you play good!

25 juli 2021 om 10:16

Haal je nu zijn uiterlijk erbij om te stellen dat het goed is dat Barcelona hem heeft gehaald? Ik mag toch hopen dat je dat niet bedoelt.

25 juli 2021 om 11:11

Volgens mij zijn alle spelers die Nickelodeon op noemt spelers die juist niet knap zijn.Leer je legendes eens kennen.Het zijn allemaal spelers die een sierlijke actie hadden/[email protected] je bent wel goed je best aan het doen om MEMPHIS af te kraken deze ochtend.Gun Mephis gewoon zijn nieuwe kans bij Barca en beoordeel hem dan ook wat ie hij daar laat zien.

25 juli 2021 om 13:22

Laat het Neymar niet horen dat je m niet knap vindt Raaijkeweske ! Voor je t weet heb je zn hele familie op je dak.

25 juli 2021 om 14:28

Zijn gewoon mooie mensen hoor. Ronaldinho valt over te discussieren, maar denk dat die door zijn lange lokken op interesse kan rekenen van veel vrouwen (en waarschijnlijk ook mannen). Bij een ploeg als Barca horen gewoon knappe spelers. En meestal zijn de beste spelers de knapsten.

26 juli 2021 om 02:12

Wat de …. Oké genoeg vz.

Alleen jammer dat deze jongen nog meer naast z'n schoenen gaat lopen in oranje misschien dat ome louis dat wel kan fixen.. maar anders hebben we niet zo veel aan Memphis "balverlies" Depay. Hoop dat ie het gaat maken daar maar dat het niet nog meer naar z'n hoofd stijgt. We zullen het zien

25 juli 2021 om 09:55

Dat valt wel mee. We hebben nul creativiteit in Oranje dus een bruikbare pass hoeft Memphis niet te verwachten. Dan ga je veel lopen met de bal want hij moet alles voorin in zijn eentje zien op te lossen. Al helemaal als Oranje zonder vleugelspelers speelt

25 juli 2021 om 10:03

Als hij bij Barcelona een nieuw niveau weet te bereiken en dat vervolgens mee neemt naar oranje mag hij naast zijn schoenen lopen.
Denk dat we met van Gaal een trainer hebben die dan juist nog meer uit Memphis krijgt.

Wat geleuter van de pers over een oefenpotje, volgende week speelt Depay iets minder en dan is het weer de miskoop van de eeuw, en schiet hij de week er na 2 in, dan is het weer een schande dat hij niet al 2x keer bekroond is tot beste voetballer van de eeuw. Zo vermoeiend al die onzin berichten.

Hij heeft aardig gespeeld, en meer woorden hoeven we er niet vuil aan te maken wat mij betreft. En na een wedstrijdje of 10-15 in het seizoen moet maar eens bekeken worden of het een goede aankoop is gebleken of niet.

25 juli 2021 om 10:05

Zo ontvang je een nieuw iemand. Een iemand die door zijn transfervrije status, helemaal geen verwachtingen mee brengt. Een iemand die voor een habbekrats komt spelen. Gewoon een mooie ontvangst vd media daar.

Hier kraakt de media je zelfs nog af als je voor niks komt spelen.

25 juli 2021 om 10:17

Wie zegt dat er geen verwachtingen zijn? Je denkt toch niet dat hij is zonder verwachtingen is gehaald? Edit: en wat noem je een habbekrats?

25 juli 2021 om 10:29

2x de helft.
En 5% bonus voor iedere 5 goals die hij scoort. Dan de gebruikelijke bonussen bij behalen van kampioenschappen.

25 juli 2021 om 10:49

Voor een habbekrats komt spelen? Zoek eens op hoeveel hij gaat verdienen. Daar hoeven we geen medelijden mee te hebben.

25 juli 2021 om 11:00

Heeft recent nog 30% ingeleverd (van 7 miljoen)
Zoek eens op wat Berghuis bij Ajax verdient.
Blijft makkelijk duimpjes scoren, over spelers met een relatief laag salaris zeggen dat we er geen medelijden mee hoeven te hebben.

Verder is de Spaanse pers natuurlijk ook totaal niet opportunistisch. Zometeen een slechte wedstrijd en dan is het weer de miskoop van de eeuw.

Leuk voor m hoor maar dit is wel heel erg geromantiseerd om een hype te creëren!

Hmm ik was toen jog jong, maar als ik het me nog goed herinner stond Larson op een gegeven moment meer in de weg dan dat hij belangrijk of nuttig was. Net als die IJslander van Chelsea toen der tijd. Guddjohnson ofzo.. Maar ja, hopelijk is Depay wel belangrijk en begrijpt hij dat hij nu in dienst moet spelen van iemand anders.

25 juli 2021 om 15:34

Dan herinner je je het niet goed. Larsson kwam binnen bij Barca voor de breedte, nadat hij jarenlang de man was bij Celtic. Na een paar maanden scheurde hij zijn ligament en meniscus, op 34-jarige leeftijd toen al. Vocht zich knap terug en in het tweede seizoen was hij nog echt belangrijk geweest, al over de 35 dan. Iedereen had alleen maar diep respect voor zijn comeback dat twee seizoen, mocht geregeld invallen en starten nadat Messi geblesseerd raakte. En iedereen die toen Barca volgde weet nog heel goed hoe cruciaal zijn invalbeurt was in de cl finale tegen Arsenal met twee assists. Overigens een kromme vergelijking van Sport met Larsson, Depay is een ander type speler.

Bla bla bla chocoladevla... Geef ze een maandje de tijd. Als hij straks met de zoveelste egoïstische dribbel weer balverlies lijd, praten ze wel anders over hem. Nu is het nog de nieuwe spelers ophypen voor de achterban..... We will wait, and we will see

27 juli 2021 om 06:20

Eigenlijk nee. In het buitenland praten ze al jaren positief over Memphis en vindt vrijwel niemand het raar dat Barca hem nam.

Enkel hier in Nederland vallen we hem af op vrouwelijke roddels als 'uitstraling' en hoeden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 4 2 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse media hard voor Barcelona: ‘Feitelijk slechts vijf échte basisspelers’

De Spaanse media zijn hard voor het Barcelona van Ronald Koeman na het 1-1 gelijkspel van maandagavond tegen Granada. De Catalanen kwamen al in de tweede minuut op achterstand en kregen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren